רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי בבית אינטרנט של הוט שעובד מעולה בהכל חוץ ממענה לשיחות שעוברות דרך מרכזיה. המענה הזה הוא חלק מהעבודה שלי, ובלית ברירה אני מתחברת לנקודת גישה חמה כרגע. יש משהו שניתן לעשות? חיבור עם/בלי חייגן, חיבור למודם, שינוי כלשהו בהגדרות? תודה
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר של TP-LINK 1043. בנוסף יש לי עוד ראוטר ישן וסטרימר. אני רוצה בצורה אלחוטית כלשהי (לאו דווקא בעזרת הראוטר הישן) להתחבר לראוטר הראשי שלי ובעזרת אחד החיבורים של הראטור הישן להתחבר חוטית לסטרימר. כך שבעצם הסטירמר יהיו מחובר בעזרת LAN. האם ניתן לעשות את זה בעזרת ראוטר ישן ? (כרגע יש לי 1025W מה שבזק נתנו מזמן) או מה אני צריך על מנת שדבר כזה יעבוד? תודה!
-
- 0 תגובות
- 914 צפיות
-
-
היי מחובר אצלי בסלון סלקום טיוי ובנוסף סטרימר (אנדרואיד עם קודי בגדול..) הסלקום נכון לעכשיו מחובר ישירות עם כבל רשת שעובר דרך קופסא שהטכנאי של סלקום קרא לו ״מוקה״ (הראוטר יושב בחדר אחר, ה״מוקה״ מתחבר דרך כבל RF ומספק כבל רשת לממיר) הסטרימר נכון לעכשיו מחובר בויפי שלתחושתי בינתיים קצת איטי חשבתי על פתרון שאני לא יודע בכלל אם הוא ישים ואם כן אז אני אשמח גם להכוונה על דגם - לחבר את המוקה לסוויצ׳ ומשם לחבר את הסטרימר ואת הממיר של סלקום ראיתי שיש דגמים זולים עד 50 שקלים פחות או יותר שמספקים קצב של עד 100Mbit ואם רוצים קצב של 1000Mbit המחירים בערך כפולים אלה דגמים שהיו נראים לי רלוונטיים: דגם 1 דגם 2 אשמח לייעו…
-
- 12 תגובות
- 9.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , יש ברשותי בית עם מספר מפלסים ועד היום עשיתי שרשור של AP באופן אלחוטי אבל המהירויות הם רעות ואי אפשר להמשיך לעבוד ככה.. בנוסף אין אפשרות של העברת חוטים כרגע. חשבתי לנסות מתאמי רשת על גבי החשמל כדוגמת המוצר הבא : TP-Link TL-PA4010 500Mbps אציין שאין אצלי בבית תלת פאזי. יש לי כמה שאלות : 1. האם יש למישהו ניסיון עם המוצר הספציפי הנ"ל או עם הטכנולוגיה בכללי ויכול לתת חוות דעת? 2. האם יש צורך בין כל 2 נק' קצה 2 מכשירים שונים? כלומר נגיד מהנקודה הראשית בה נמצא הראוטר אני רוצה להגיע ל-3 חדרים בבית האם ליד הראוטר צריך לשים 3 מתאמים כאלה או שאפשר להתקין אחד בלבד? 3. האם יש בעיה של סנכרון והתנגשות אם מתקינים יותר מזוג אחד כאלה באותו רשת חשמל? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני שואל את זה בפורום רשתות מכיוון שאני חושב שיש בעיה עם הספקית שלי. לאחרונה שמתי לב שיש אצלי בעיה עם הורדה ממשתמשים מחו"ל באימיול. ההורדה מתחילה לכאורה ו"שולחת" על0B/s לכמה דקות וההורדה מפסיקה ללא שליחה. ניסיתי הכל, בין היתר לנסות גרסת אימיול אחרת וכו', הבעיה נמשכת... במידה ואני מצליח להוריד זה ממש על מהירויות מצחיקות כגון: 50b/s וכו' ... האם יכול להיות שהבעיה היא מספקית האינטרנט שלי ? (NetVision) ומה יכול לגרום לבעיה הזאת? :-X תודה רבה על העזרה. :-\
-
- 5 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום לכולם. הוצא לי העסקה הבאה: אינטרנט 2.5 מגה ב86 ש"ח כולל מעמ וכולל ראוטר בתקן N של D-LINK 2760U האם העסקה כדאית? כמו כן האם המחיר המוצע לי הוא לא מוגזם מדי? בכל זאת התשתית די יקרה. (בכל אופן, כיום אני משלם 80 ש"ח עבור 1.5MB )
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי חיבור 100 מגה בזק + בזק בינלאומי. לאחרי שהתחברתי קיבלתי מהירות בסביבות ה-68 Mb/s. לאחרונה המהירות ירדה לכ-50 Mb/s. דיברתי עם 166 והם קבעו לי טכנאי. הטכנאי היה היום ואמר שאני מאוד רחוקה מהמרכזיה (1.3 ק"מ) ולכן החיבור לא יציב ואין מה לעשות בקשר לזה. הוא אמר שהפתרון היחיד הוא סיבים אופטיים אבל זה יכול לקחת זמן. כמו כן הוא ראה שה-6740U שלי עובד במצב Bridge ומחובר לראוטר D-Link DIR-655 והוא לא ממליץ על התצורה הזו. הוא אומר שכדאי לי לקחת את הדגם החדש ולעבוד איתו כראוטר בלי ה-655. כרגע יש לי 6740U G1, הוא לא זכר את השם של הדגם החדש אבל אני מניחה שהוא התכוון ל-6740U H1 כי הוא אמר שהוא לא התכוון לראוטר Dualband. מה דעתכם? האם אכן אין מה לעשות לגבי המהירות? ואם כדאי להחליף את…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי תשתית של בזק ואני מחוייב עד אפריל 2010. אני לא מחוייב לספקית , כיום אני לקוח של 012. אין לי תלונות אבל מצד שני לא ניצלתי את האינטרנט בטירוף עד היום כך שאני לא מדד. היום אני משתמש במחשב פנטיום4, GHz2.4 . אני קונה מחשב חדש וארצה לחבר אותם ברשת ביתית. במחשב החדש האימיול הולכת לעבוד חזק וגם תוכנה לשימוש בטורנטים (איזו שלא תהייה). הבנתי שיש ספקיות שידועות ב "חסימת פורטים" שלהן. דבר שיגביל אותי בהורדות מסיביות של קבצים (זה בתכנון). בנוסף חשוב לי גם שלא אהייה מוגבל בהורדות משרתי FTP. ברשותי נתב לרשת אלחוטית מסוג "tnn - siemens sl2 141" שאמור לשמש אותי לרשת הביתית. על איזו ספקית תמליצו לי?... תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל המלצות כדי לפתור בעיה שיש לי בדירה בגישה לרשת. הדירה מאוד ארוכה (בנויה לאורך) ולכן נתב אחד סטנדרטי שנמצא בקצה אחד של הדירה (איפה שנמצאת הנקודה), לא מספיק כדי לספק רשת Wifi איכותית בכל הדירה. וגם אם אבקש להעביר את הנקודה לאזור המרכזי ביותר בדירה, הטווח של ה-Wifi לא יהיה מספיק גדול. נכון לעכשיו יש לי רפיטר ישן שעושה מלא בעיות ומאט את האינטנרט מאוד, בנוסף אני לא מתלהב מהעובדה שבגלל הרפיטר אם עוברים בין חלקים שונים בדירה אין roaming בין הרשתות. מה יכול להיות פתרון חלופי טוב? האם לקנות כמה יחידות בשביל mesh בדירה? כמה הפתרון הזה יעיל? והאם יש תמיכה מצד ספקיות האינטרנט במקרה שאני מתקין אותו? לחילופין, האם ה-b-spot של בזק…
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום רב , עברתי לגור בדירה שהמיקום של הראוטר בעייתי ולא מאפשר חיבור של כבל Ethernet מאף מכשיר לראוטר כך , אך יש לשים לב שהמרחק לא כזה רחוק בין השניים. ויש אולי קיר אחד המבדיל בינהם. מדובר על אינטרנט של בזק + הראוטר שלהם שהם כל כך מתגים בו "Be". בנוסף לזה יש לי מחשב שולחני בחדר עבודה וטלוויזיה 4k מחוברת ל סטרימר של Apple הדור החדר. כאשר אני מגדיר את הApple TV דרך אפליקציה של סרטים בשם Infuse לגשת לכונן שיתופי ברשת , אני יכול לטעון סרט למשל של 18 ג'יגה בלי בעיה. אבל סרט 4k אמיתי של 40-60 גיגה הוא נתקע לעיתים קרובות על "buffering". המחשב השולחני שלי הוא i7 , 16gb ram , 1070GTX ובנוסף יש לו כרטיס רשת אלחוטי asus pcie a…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, כרגע יש לי מודם ראוטר kasda 5212 שעושה לי בעיות של ניתוקים מדי פעם. יש לי שני סוגים של ניתוקים: 1. פעם בכמה זמן (יכול להיות פעם בשבוע ויכול גם פעם בכמה חודשים) נורת ה-INET נהפכת להיות אדומה, ואז מה שעוזר זה לנתק את הראוטר מהחשמל ולחבר מחדש. (זה קרה לי בשני ספקים שונים, כרגע אני עם פרטנר). 2. כל הנורות ירוקות כרגיל, ועדיין יש ניתוק של האינטרנט במחשב בין עשר שניות לדקה …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה קיבלתי על עצמי פרויקט של הקמת רשת ביתית בבית הוריי. מדובר בבית פרטי גדול בעל ארבעה מפלסים, כאשר כל מפלס הוא פחות או יותר כשמונים מ"ר. הבית מחובר בתשתית אינטרנט של הוט, כאשר כרגע ההוטבוקס מתפקיד בתור מודם וראוטר. לכל חדר בבית יש חיווט של יציאת LAN שכולן מתנקזות לתוך הארון תקשורת בו נמצא ההוטבוקס והswitch שמחובר אליו (לא זוכר כרגע איזה חברה ודגם). המחשבה שלי היא כזו: הצבת AP בכל קומה, שיחובר לאחת מיציאות ה-LAN שבאחד מהחדרים. אןי צורך בחיבור כבל פיזי באף אחד מהחדרים. ה-AP שבחרתי הוא Ubiquiti Unifi Ap-AC Lite כאשר בכל אחת מהקומות ימוקם AP אחד, סה"כ ארבעה. כל אחד מה-AP ישדר את אותו SSID כאשר הם חולקים תכונה שמעבירה כל מכשיר מחוב…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
קיבלתי שיחה מבזק הם מוכנים להתחייב על מהירות 100 (בין 90-100) נשמע לי מוזר מאחר וידוע לי שהם לא מתחייבים על מהירות כזו האם זה אמיתי ?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברים בבית של חברה שלי יש להם בעיה ארוכה עם הקליטה שבעיקרה בגלל שהוט סיפקו להם את המודם שהוא גם ראוטר הארור HOTBOX שהטווח שלו בדיחתי למי שלא יצא לחוות אותו. מצרף שרטוט של הבית המודם נמצא בממ"ד וכשהם עברו לבית(לפני תקופת האלחוט) הם העבירו כבלי רשת בתוך הקיר מהממ"ד לשני חדרי השינה הקטנים ככה שעד לאחרונה הם הסתדרו רק שעכשיו יש בבית 2 טלוויזיות חכמות ונייד שלא מקבלים קליטה בכלל. בקיצור השאלה היא כזאת וכאן אני צריך את עזרתם, מה הפתרון הכלכלי ביותר לבעיה במידה ורוצים קליטה טובה בבית? ניסינו לשים מגדיל טווח בסלון אבל זה לא הגדיל את הטווח מספיק, ובסלון יש נק' של הוט שאפשר לשים בה את המודם אבל זה אומר לקנות 2 כרטיסי רשת אלחוטיים לחדרי השינה הק…
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, לא יכלתי למצוא מקום יותר מקצועי להתייעץ בו.. בכל מקרה רציתי להתייעץ בנוגע להרחבת טווח קליטה של WIFI, יש לי ראוטר בצד אחד של הבית, של בזק VDSL, שממנו יש לי שתי כבלים ארוכים לכמה חלקים בבית.. אני עובר לגור בדירה מחוץ לבית, שנמצאת בצד השני של הבית, ומעל הדירה נמצא חדר שבו כבר קיים כבל רשת שמגיע ישירות מהראוטר.. השאלה היא מה הדרך הכי טובה להגיע עם WIFI לשם, איזה אביזרים של הגדלת טווח קיימים, מה ההשפעה שלהם, ועד כמה הם כדאיים ? חשמל יש לי בסמוך לכבל רשת ככה שזה לא בעיה.. אני שקלתי לקנות את הראוטר החדש הזה של XIAMOI כי זה מה שהיה נראה זול וטוב, אשמח לשמוע ממישהו קצת יותר רציני ומעמיק בנושא (קישורים לאייבי או חנויות ישראליות יתקבלו …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני גר בבית בפרטי בשכונה די ישנה בפ"ת התשתית של בזק פה היא עד 40 מגה, ובזמן האחרון נהיה בלתי אפשרי לגלוש, מחובר בזק+בזבל(פינגים של עם 1200 לרוב האתרים בשעות מסוימות) חושב על לעבור להוט 500 מגה האם יש חובה לשלם על המודם שלהם?(יש לי ראוטר פרטי) יש אפשרות להתחבר ללא CGNAT בהוטנט?
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
שלום לכולם, זקוק להתייעצות בנוגע לחבילת אינטרנט, עד עכשיו היה לי 40/3 בבאנדל עם בזק בינלאומי + בזק, משלם כ-114 ש"ח. עברתי דירה, שם התשתית (בזק) לא יכולה "לתת" 40/3, לכן הוחלט לעבור לHOT, במבצע באנדל מול בזק בינלאומי של 30MB הורדה וקצב העלאה של מינימום 1.5MB עד 3, ב-109 ש"ח לחודש. ראיתי שלחברת "אקספון" יש מבצע של ספק + תשתית ב100 ש"ח אך שמעתי שמבוססת על תשתית בזק, האם נכון ? בכ"א, אשמח לשמוע על המלצות נוספות / דברים נוספים שלא חשבתי עליהם שעליי ללכת לכיוונם, תודה רבה לכולם
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות כרטיס רשת אלחוטי (wifi, 802.11) למחשב נייד. מאפיינים חשובים: - חיבור USB - תמיכה לפחות בתקני: G,N - כרטיס חזק, בעל טווח קליטה רחב (הספק גבוה ואנטנה חזקה) - חברה אמינה - חנות אמינה - שלא יעשו בעיות במכס חקרתי קצת והבנתי ש ALFA נחשבת לחברה מאד טובה בתחום. בינתיים שמתי עין על היצור הזה: http://www.ebay.com/itm/120649030383 אשמח לשמוע את דעתכם/ הצעות אחרות. תודה מראש, bizo
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח להסבר קצר יש לי ראוטר/מודם T&W 128 מפרטנר ובנוסף בגלל שיש לי בית גדול הכנסנו לא מזמן את ה tp-link deco m5 עכשיו חייב להבין סופית במידה וכאשר בעתיד תהייה לי אפשרות להגיע ל 1000 מגה באזור מגורים אני לא ארצה לרכוש מה ספקיות מודם ואשמח להבין האם קניה של ראוטר/מודם פשוט בחנות כמו ksp יתן לי את האופציה ל 1000 מגה כי אני מאמין שאצרך להחליף רק את המודם ולא את ה deco אך איך אני בוחר מודם כי לא רשום באף מקום מה יכולות של המדום רק של הראוטר
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, תכננתי להקים רשת אלחוטית שתכלול מחשב, וXBOX360 (כרגע). אני מתכנן להתשמש במוצרים הבאים: ראוטר - Linksys WRT54GL מתאם למחשב - Linksys 802.11G PCI Network Card WMP54G והמתאם לXBOX, שאין לי ממש ברירות, אלא להשתמש בזה של מייקרוסופט. רציתי לדעת, האם אני יכול להשתמש בנתב גם כמודם, או שאני אצטרך להשאר עם המודם שקיבלתי מבזק? (AZTECH DSL600E - ADSL) תודה.
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום, המבנה של הבית של ההורים שלי הוא כזה, בקומה למעלה יש ראוטר משולב מודם (של בזק) בארון תקשורת ובקומה למטה היום נמצא ראוטר המשמש כנקודת גישה שמחוברת בצורה חוטית (כל הבית מרושת כך שבכל חדר יש יציאה קווית, אבל כמובן שמעדיפים חיבור אלחוטי) הראוטר שמשמש כנקודת גישה גורם להמון בעיות, ניתוקים איטיות וכו׳ וחשבנו להחליף אותו. חשבתי לשים מגדיל טווח בקומה למטה שיחובר בצורה חוטית כמובן לראוטר שנמצא למעלה, האם בכל זאת תהיה ירידה במהירות גם בחיבור חוטי? והייתי שמח גם לקבל המלצה על מגדיל טווח מומלץ (אם יש אחד כזה) תודה לכל מי שיעזור
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי את הנתב-מודם של בזק שהם נותנים שהוא NetGear VVG2000, כרגע הוא מוגדר על מצב מודם ונתב. הקליטה? גרועה, יש מרחק בין הראוטר לבין המחשב של 10 מטר פחות או יותר והקליטה דיי גרועה. בנוסף, בגלל שאני מרבה לשחק במשחקי רשת אז מאוד מפריע לי כאשר יש לי ms גבוה / קפיצות ל 300, 400, 500 ms. התקשרתי שיגדירו אותי על RA והגדירו ודווקא, זה הסתדר וזה כן נותן לי תוצאה של ms נמוך אבל יש קפיצות רבות. חשבתי להגדיר את ה VVG2000 כמודם ולקנות נתב חזק ואיכותי, הבעיה שההבנה שלי ברשתות ובנתבים ומודמים היא פחות ממוצעת אז אם תוכלו להציע כמה נתבים במחיר של עד 200 ש"ח, יש אפשרות לחריגה של עד 50 ש"ח. תודה מראש, והמשך יום נעים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים ברצוני לרכוש את הנתב הבא : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6125&perur=1&t=10 מה אתם אומרים עליו? בגדול הדרישה שלי ממנו שיוכל לכסות שטח של 3 קומות באופן ראוי כולל מרתף קירות בטון .. יעשה את העבודה? הוא עובד גם עם כבלים? עוד שאלה האם יש אפשרות לחבר נתב אלחוטי ללא מחשב לצידו<? זאת אומרת אני רוצה להוציא מהחדר עם הנק ' אינטרנט את המחשב.. כי הוא עושה לי חור בראש בשביל זה אני מעוניין לעבור לאלחוטי ולקנות לפ טופ השאלה היא האם זה אפשרי? תודה
-
- 8 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות חבילת אינטרנט מהיר והסתכלתי על כל המבצעים אצל כל החברות ופחות או יותר בחרתי מה אני רוצה. אני רק רוצה שתגידו לי מה עדיף: חבילת 1.5 מגה ב012 קווי זהב כבלים / או ADSL או חבילת 1.5 מגה ב013 ברק כבלים / או ADSL. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם, עשיתי עסקה חדשה דרך בזק בינלאומי (שוק סיטונאי) של 100 מגה ספק פלוס תשתית בזק, קבלתי מודם ראוטר של VTECH 204 ואני מעוניין להחליף אותו באחד יותר איכותי. קבלתי המלצות על Kasda kw-5212 האם הוא מתאים ומומלץ ? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14300 האם יש עוד דגמים מומלצים ? תודה לכם וערב טוב.
-
- 4 תגובות
- 3.7k צפיות
-