עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by tika,

אהלן, נתקלתי בבעיה בהרשאות של הספריות ברשת הביתי ואשמח לעזרתכם. יש לי מחשב נייח עם XP ועוד מחשב נייד עם WINDOWS 7 שמחוברים ברשת ביתית. המחשב הנייד יכול לגשת ולצפות בקבצים שמשותפים מהמחשב הנייח. אולם אני לא מצליח לאפשר למחשב הנייד גם הרשאה של שמירה בספריות השיתןף. כאשר אני ניגש במחשב הנייח לספריות המשותפות, אני רואה את הטאב של SHARING אבל לא של SECURIT (למרות שהאפשרות של SIMPLE FILE SHARING מנוטרלת) וכאשר אני מנסה לפתוח את חלון ההרשאות של איזשהי ספריה תחת הטאב של SHARING והכפתור של PREMISSIONS לא קורה כלום. האם יש למישהו רעיונות?

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  2. אהלן. יש לי 5 מחשבים שמחוברים ברשת עם כבלים. כולם מחוברים לקופסא חיצונית. הוגדר מחשב אחד ראשי שכל ארבעת המחשבים האחרים "מושכים" ממנו מידע. הרשת כל הזמן קופצת. פעם היא מזהה את המחשבים האחרים ופעם לא. כשאני אומר פעם זה כל שעה. כל הזמן זה קורה לא אחת ל... ועוד בעיה, הרשת גם כשהיא פועלת, היא זזה מאוד לאט. יש למישהו פיתרון לבעיה? למה הרשת קופצת כל הזמן כשכל הכבלים עדיין מחוברים והנורות דולקות בצבע ירוק (שהכל עובד כמו שצריך)? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by death_star,

קניתי מחשב נייד של לנובו N500, הוא עובד מצויין אבל כשאני מתחבר ברשת האלחוטית אל המחשב הייח שלי יש תופעה מוזרה - אם אני מוריד ממנו קבצים גדולים (למשל רואה סרטים שיושבים על המחשב הנייח דרך המחשב הנייד) כעבור זמן מסויים הרשת פשוט מפסיקה להתחבר למחשב שלי, ואני מקבל הודעה של Windows אין גישה למחשב שלי (למרות שהייתו לו גישה עד לפני רגע). אחרי ריסטרט זה מסתדר (עד שזה קורה שוב). למה זה קורה? איך אפשר לסדר את זה? שני המחשבים מריצים ויסטה אגב.

• 5 תגובות
    • 715 צפיות
  4. Started by rosesr,

רציתי לדעת אם שווה לי לעשות את הרשת שהם מציעים אן שכדאי לי לקנות לבד רשת אלחוטית? הם מציעים רשת עם ROUTER לשני מחשבים ב59*24 האם זה שווה?

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  5. Started by moshmushon,

אהלן. בעיה מוזרה. הראוטר האלחוטי שלי (Rotal RTA 1025W של בזק) הפסיק לשדר באופן אלחוטי. הגלישה באינטרנט במחשב שמחובר אליו באופן קווי עובדת בסדר גמור, אבל המחשב הנייד הפסיק לקלוט אותו. נורית ה-WLAN כבויה והדבר הכי מוזר : בקונפיגורציה של הראוטר נעלמה אופציית הרשת האלחוטית. אני כמעט בטוח שפעם היה אייקון של רשת אלחוטית עם כיתוב Wireless למעלה, לצד כפתור MANAGEMENT (ראו בתמונה המצורפת). למישהו יש רעיון? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום לכולם הבוקר התחיל מוזר. לא הצלחתי לגשת מה Raspberry Pi שלי לרשת, אבל לאינטרנט כן הצלחתי להתחבר.. היה ממש מוזר ושברתי על זה את הראש קצת עד שהתייאשתי ואמרתי שאני אחזור לזה אחר כך.. הכתובת IP שלו נשארה כמו הכתובת ששמרתי לו דרך הראטור אז לא חשבתי שכאן הבעיה (למרות שב arp\dhcp table לא ראיתי אותו באמת..) עברתי למחשב נייד שלי, אני מנסה לגלוש באינטרנט והוא לא עובד. אני מנסה להכנס לנתב.. 192.168.1.1 ואני רואה Login Screen של נתב אחר! אבל אני עדיין מחובר לנתב שלי (לפחות זה מה שאני חושב, לפי ה SSID). בכל מקרה אני מכניס admin admin ואני בפנים ומסתבר שברשת של השכנים שלי. ה SSID שלהם שונה, יש להם הצפנת WEP ובכל זאת אני מחובר אליהם בלי להכניס סיסמה או משהו כזה, וה SSID שכתוב …

7. שלום, יש לי בעיה כזו. חיברתי את הרשת האלחוטית באמצעות מודם כבלים של Motorola ונתב פשוט יחסית של Edimax. הגדרתי הכל כמו שצריך והרשת פועלת כרשת אלחוטית - אני מצליח להתחבר מהמחשבים לרשת ובניהול של הרשת אני רואה את הקליינטים כמחוברים, כך שהתקשורת הפנימית ברשת בסדר גמור. הבעיה היא שהרשת פשוט לא מחוברת לספק החיצוני, כלומר הראוטר והמודם לא מתחברים אליו, מסיבה שלא ידועה לי. הגדרתי הכל כמו שצריך (L2TP, קבלת IP אוטומטי, כתובת של הספק, יוזר, סיסמה וכו') ובדקתי כמה פעמים - כל מה שהכנסתי תקין ב-100%. חשוב לציין שבחודשיים האחרונים הרשת פעלה באופן תקין, אבל אתמול בשל ניתוק הראוטר מהחשמל היא הפסיקה לפעול ולכן נאלצתי היום להגדיר הכל מחדש (למרות שההגדרות היו שמורות - כך שלא ברור לי מה ב…

• 3 תגובות
    • 630 צפיות
  8. יש לי רשת אלחוטית בבית וכרטיס רשת PCI של LEVEL ONE . אני מבצע את ההתחברות דרך התוכנה של לבל וון ולא של ווינדוס (אבל ניסיתי גם את זה) וזה מתחבר סבבה רק שכעבור כמה דקות הרשת מתנתקת. מה שמוזר הוא שגם התוכנה של הווינדוס וגם הלבל וון חושבות שהכל בסדר ושאני עדיין מחובר. אם אני מתנתק ומתחבר מחדש זה מסתדר לתקופת זמן קצרה עד הנפילה הבאה. זה פשוט מטריף כי הקשר עצמו הוא לא גרוע (בד"כ בסביבות 36 ועוצמה גם סבבה). עוד דבר מוזר הוא שכשאני מוריד משהו גם תקופות מאוד ארוכות כמו יומיים לדוגמא אז האינטרנט בסדר ולא מתנתק זה כאילו שהוא מתנתק כשמשעמם לו ואין עבודה. אני אשמח מאוד לעזרה לפני שאני משתגע והולך וקונה כבל רגיל של 30 מטר. תודה

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  9. ברגע שאני מתחיל לשחק במשחקי רשת, הרשת האלחוטית מתנתקת לי כל הזמן, כמו מן ריסט כזה. למה?

• 4 תגובות
    • 676 צפיות
  10. Started by nikola7,

שלום לכולם, יש לי בעיה מאוד מוזרה. הרשת האלחוטית שבביתי שבה גלשתי עד לא מזמן פשוט נעלמה מרשימת הרשתות במחשב. הדבר המוזר הוא שאין לי בעיה עם האלחוט, אני רואה מספר לא קטן של רשתות ואפילו גולש על השכן בינתיים. מצד שני אני גם לא רואה שום בעיה עם הנתב כי עם לפטופ אחר אני מוצא אותו וגם עם הסלולרי שלי ומצליח לגלוש דרכו. איך אני מחזיר את הרשת הנעלמת? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 4k צפיות
  11. שלום לכולם, הרשת המעצבנת שלי שוב התקלקלה :-\ הרשת תומכת ב-2 מחשבים ניידים. אחד מהם מחובר תמידית בחיבור אלחוטי, ועובד חלק. המחשב השני גם הוא נייד, והוא עובד כשהוא מחובר חוטית, אבל לא כשהוא מחובר אלחוטית : הוא מאתר את הרשתות של השכנים אבל לא את שלי. המסתורין בבעיה - המחשב עבד גם בחיבור אלחוטי לפני שבוע, והדבר היחיד ששיניתי הוא הגדרות כרטיס הרשת כדי שיפעל ברשת של מישהו אחר. ניסיתי כבר להגדיר IP סטטי ולא סטטי (בתיאוריה לא צריך IP סטטי - במחשב שפועל אין), להתקין ולהסיר פרוטוקולים למיניהם, לעבור לWireless Zero Configuration וחזרה לתוכנה של אינטל שהשתמשתי בה קודם, ואפילו לעשות System Restore: שוב דבר לא עוזר. אני לא אוכל להמשיך להשתמש במחשב של אבא תמיד, אנא עזרו לי!

• 7 תגובות
    • 834 צפיות
  12. Started by McTamir,

אוקי אז ככה יש לי אינטרנט מאינטרנט זהב כבר איזה 8 שנים ביחד עם הכבלים במהירות 1.5MB בקיצור יש לי מודם של MOTORLA שהיה מחובר למחשב בעזרת כבל USB. אחותי לא מזמן קנתה מחשב נייד והיא רצתה אינטרנט בשביל העבודות שלה במכללה, לא יכלתי להגיד לה לא והסכמתי. יש לי מחשב נייח וקנינו נתב אלחוטי של חברת 3COM מאז שהתקנו את הרשת האלחוטית יש את הבעיות האלה : - חוסר יציבות, האיטרנט לפעמים מתנתק ומסתדר אחרי איזה דקה. - אני כבר לא יכול להוריד דברים, עד עכשיו הורדות HTTP היו יורדות לי על 180KB וEMULE היה תמיד מזהה גבוה ויורד על 20KB+ ועכשיו הורדות HTTP יורדות לי על 50KB ואימיול על 5KB ומזהה נמוך - אני משחק CS ויש לאגים מטורפים! כל הדברים שציינתי למעלה לא מדובר בזמן ששתינו גולשים ביחד,…

• 8 תגובות
    • 778 צפיות
  13. Started by Semyon171,

שלום, דיברתי עם נטויז'ן הם אמרו לי שזה עולה 17 שקל לחודש 24 חודשים + התקנה 200 ש''ח. מקבלים נתב Level one ,הם אמרו לי דגם WBR640 - אין דגם כזה ברשת אפילו. לא שווה לדעתי,מה אתם חושבים? ועוד שאלה - איך הנתב הבא - http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=402337

14. יש לי רשת אלחוטית ובמחשב שלי יש לי כרטיס והעוצמת אות שיש לי נמוכה בדרך כלל ולעמים אפילו אני מאבד את האות ואין לי אינטרנט.... האם יש איזה מוצר שאני יכול לקנות כדי לשפר את זה ואם כן על מה אתם ממליצים??

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. שלום. שמעו, קניתי את המחשב החדש, הכל בסדר איתו, הוא אחלה. אח שלי מנסה לשתף אותי דרך הרשת במשחקים שלו, הבעיה היא שאני לא מצליח לראות אותו מופיע ברשת (זה מעצבן ברמות מטורפות). אני רואה את כל מי שמחובר לרשת בזמן נתון, חוץ ממנו, ואני יודע בוודאות שהמחשב שלו דלוק ושהוא כן מחובר. עכשיו, לפעמים אני כן רואה אותו לפרק זמן מאוד קצר ואז הוא שוב נעלם, אז הספקתי להעביר 2 משחקים בנתיים, אבל המשחקים שאני באמת רוצה עדיין לא הספקתי להעביר (כגון ME, CRYSIS וכו'). קיצר, למה לעזאזל אני לא מצליח לראות אותו?!

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  16. יש לי 2 מחשבים ועל שניהם יש WIN XP מחשב אחד מחובר עם כבל USB למודם, והמחשב השני מחובר עם כבל רשת למחשב הראשון. כך הוא מקבל גם אינטרנט וגם יש רשת בין 2 המחשבים. כבר פעמים קרה לי שאחרי שאני מעדכן את המחשבים ומתקין את SEVICE PACK 2 הרשת נופלת ולא חוזרת. בשני המחשבים מופיעה לי ההודעה: "קישוריות מוגבלת או חסרה" ובמחשב השני כמובן שגם אין אינטרנט. איך פותרים את זה כי זה משגע אותי. תודה.

17. שלום לכולם היתה לי רשת ביתית פשוטה בבית, מחשב ראשי שאליו מחובר המודם (עם כרטיס רשת) ומחשב אורח, בשני המחשבים מותקן ווינדוס אקס פי. הכל ברשת היה עובד, כולל שיתוף האינטרנט, רק שלפתע במחשב האורח נהיתה איזשהי תקלה והאינטרנט בו לא עובד יותר. ניסיתי הכל, ממש הכל ולא עזר. הפעלתי במחשב הראשי את הnetwork setup wizard ועובר שלב שלב, בסופו של דבר הוא כותב לי an error occurred during configuration of the network on this computer you can configure your network manually, or you can run the wizard again with different settings וגם כשאני משנה את ההגדרות בצורה ידנית (מגדיר איי פי בכרטיסי הרשת שמחברים את הרשת עצמה) זה עדיין לא עובד. מחקתי אפילו את שלושת כרטיסי הרשת (שניים במחשב הראשי, ואחד…

• 5 תגובות
    • 678 צפיות
  18. Started by dugi,

שלום לכולם, בתקופה זו אני מתכנן שדרוג לרשת הביתית שלי מכיוון שנכנסת לתמונה מערכת מדיה סנטר שאין אבל אין באפשרותי להשחיל כבל רשת חוטי וגלתי שהעברת קבצים ברשת הפנימית היא איטית להחריד רק 1MB/s מה שמשאיר אותי חסר סיכוי להעביר סרט מהמחשב הראשי למדיה סנטר בזמן סביר. קובץ מצורף ובו ארכיטקטורת הרשת. אשמח לקבל המלצות להאצת הרשת הביתית. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. בימים האחרונים שדרגתי את המהירות ל 50 מגה וקיבלתי את המודם \ ראוטר 6740U שהוגדר כברידג'. לצידו יש לי את הראוטר WR941 של TPLINK. כל כמה שעות אני חווה התנהגות מוזרה בה האינטרנט מתנתק במחשב המרכזי, סימן קריאה צהוב על האייקון של הרשת ואני לא מצליח להגיע לממשק של הראוטר ע"י הכנסת האייפיי בדפדפן (נתקע על Sending request). בנוסף אני לא מצליח להתחבר לסטרימר שגם שמחובר לראוטר. כל ה LAN מנותק. הדבר המוזר הוא שעדיין יש לי WiFi ואני עדיין מצליח לגלוש בצורה רגילה דרך הנייד ודרך האייפון. אני מנסה להבין מה גורם לבעיה תודה

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  20. יש ברשותי נתב ונקודת גישה, שני מחשבים עם ווינדוס 7 על הרשת הזו פתאום מזהים לי אותה כציבורית (בלי אפשרות לשנות) ואינם נותנים לי גישה לרשת. נקודת הגישה היא של חברת נטגיר מדגם WN2000RPT והמודם/ראוטר גם כן של בזק, נטגיר DGN2200

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  21. שלום, אני משחק בBF2 (רק התחלתי) פתחתי משתמש ואני משחק ב single player, עכשיו כל שנייה זה יוצא לי מהשרת בsingle player ( לא במולטי בהדגשה) בגלל שהרשת מתנתקת, וכשאני לא מחובר למשחק הרשת עובדת כמו שצריך. זה רשת אלחוטית המהירות 54 הקליטה טובה יש פייורל של XP SP2 והרשתי למשחק בפירוול. מה הבעיה?

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  22. שלום, יש לי ראוטר של TP-LINK WR541G והכל עובד כמו שצריך. הבעיה נוצרת כאשר אני מפעיל את האימיול. הכל לא זז. פשוט זוחל.... לוקח לי להכנס ל HWZONE דקה שלמה! יש לי NETLIMITER והוא קבוע על 2KB UPLOAD כך שה UPLOAD לא חונק אותי. פתחתי 2 פורטים (של האימיול) בראוטר ואיפשרתי בו FIREWALL... כמו-כן איפשרתי FIREWALL של החלונות. יש לציין כל כל התוכנות שדורשות חיבור לרשת עובדות מעולה ורק האימיול חונק אותי. אני מוריד ממש טוב באימיול אבל עוד לפני שהאימיול מספיק להוריד אני כבל זוחל... יש למישהו עיצה או פתרון? תודה מראש לעונים.

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  23. שלום, אני גר בבית עם שלוש קומות, לקומה השלישית הסיגנל של הראוטר לא מגיע. אחרי שעברתי קצת באינטרנט והסתכלתי הגעתי למסקנה שיש 2 פתרונות. 1) לשים הום פלאג לחשמל , ואז להעביר את האינטרנט דרך החשמל, שזה קצת פחות טוב בשבילי. 2)לשים רפיטר בקומה השניה ואז הוא יעלה את הסיגנל. עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. מה עדיף ? , האם יש פתרון אחר ? 2. הרפיטר או ההום פלאג מורידים את המהירות של האינטרנט ? 3. האם כדאי לקנות באיביי את הדבר הזה ? 4. האם יש איזשהו דגם מומלץ של הרפיטר ? (השימושים שלי הם רק אינטרנט, אני לא משתמש כמעט בכלל בהעברת קבצים או ובהסתכלות במחשבים אחרים. תודה רבה לכל העונים, ושתיהיה שבת שלום.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. שבו כבר יש צ'יפ LAN של VIA - בעייה מוזרה ביותר - לאחר שניסיתי להתקין כרטיס DWL-510 של DLINK שנקנה בגרמניה (ככל הנראה לא הורדתי את הדרייבירים הנכונים) הפסיק הכרטיס און-בורד לתפקד בהצלחה - אוליי בעייה במע' הפעלה ? הוא מנסה כל הזמן לייבא כתובת IP מהרואטר של בזק - ADSL ונתקע - כך שהרואטר ככל הנראה לא עונה לו... מישהו נתקע בבעיה כזו ? אוליי אחד הקבצים של הווינדוס XP נפגם ? תודה אלון

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by A.Iniesta,

יש לי רשת ics בין שני מחשבים. פירמטתי את המחשב הראשי לא מזמן, אבל החזרתי את ההגדרות כמו שהיו פעם, והרשת פשוט לא עובדת, יש זיהוי, הסמל הזה של המחשבים בטאסק באר מהבהב אז זה אומר שקיים חיבור, אבל הרשת לא עובדת. את המחשב המשני לא פירמטתי, אבל הכנסתי את ההגדרות שהיו בו מחדש. שני המחשבים עם ווינדוס xp. בבקשה תנסו לעזור.

• 3 תגובות
    • 654 צפיות

דיונים חדשים בפורומים