רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום ושנה טובה אני מחובר ל HOT בכבלים עם מודם טומסון [ לא usb ] אני מחפש מדריך\ יעוץ לחיבור חוטי של עוד 3 מחשבים לאינטרנט. אני גם רוצה מדריך [ תמונות ,סכמה ] של אופן החיבור והמלצות לגבי החומרה הנדרשת. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב, למען האמת זה לא באמת הקמת רשת, פשוט צריך להתקין מחדש את הסרבר NT במקום עבודתי ומשום מה הוחלט שאני האיש למשימה משום שהתעסקתי עם רשתות לפני כמה שנים. עם הזמן החלדתי קצת, לכן ברשותכם אשאל מספר שאלות. כרגע קיים סרבר עם Windows 2000 Server מותקן עליו. הוא מריץ Domain וגם DHCP בעל רשימת Leases לא ענקית אך מכובדת, בערך 20-30 כתובות, ורשימת יוזרים זהה במספרה. העניין הוא שצריך להביא מחשב חדש ולהתקין עליו מחדש Windows 2000 Server תוך כדי מחיקה טוטאלית של המחשב הקודם (השמשתו למקום אחר). לעניין: 1. האם באמת למספר המשתמשים הנ"ל מומלץ להתקין Windows 2000 server? מבחינת קלות שימוש ו Uptime דיי אבסולוטי? 2. אני חושב שאני לא מבין משהו באפשרויות ה Login של Windows XP. כאשר יש את מסך ה…
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אהלן, יש לי חבר שיש לו ראוטר, מודם חיצוני ו2 מחשבים שהוא רוצה לחבר אליו. בהתחלה הרשת הוגדרה כרשת אלחוטית, עקב סיבות טכניות הם רוצים לעבור לרשת חוטית. הכבל קיים. עכשיו, מישהו יכול להסביר לי איך מגדירים את זה? הסתכלתי בסטיקי, אבל אצל חבר שלי בnetwork connections יש רק LAN, ובסטיקי יש שתיים... אז אני צריך קצת עזרה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי תשתית hot במהירות 30 מגה במודם hotbox . נתב tplink וספק של בזק בינלאומי 30 מגה עם חבילת גיימר. ברצוני להקים רשת ביתית גם קווית וגם אלחוטית, ל2 מחשבים 2 סטיירמרים 2 סמארטפונים 2 טאבלטים 1 smart tv ןps3. למטרת צפייה בסרטים ובהעברת נתונים בקצב הכי מהיר שיש. הסמארטפוניים הטאבלט ואחד המחשבים מחוברים באופן אלחוטי ,וכל השאר באופן קווי. מאוד חשוב לי שקצב העברת המידע יהיה מהיר, כי היום בניסיון לצפייה בתוכן mkv.1080 , יש הרבה תקיעות תמונה ולפעמים גם עצירות מוחלטות. מה עלי לרכוש לכך? מחיר הוא לא בעיה . וכמה חברים אמרו לי לרכוש סוויץ של 1ג'יגה וזה יפתור לי את הבעיה ,האים זה נכון? תודה רבה לכל מי שיענה על post זה.
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
ברצוני להקים רשת חוטית בין שני מחשבים אשר בביתי. באמצעותי מודם בעל חיבור usb. ברצוני לקנות נתב לחבר מכל מחשב כבל אל הנתב, ולחבר את הנתב למודם. האם זה אפשרי? מזכיר שישי לי מודם usb, ושזו רשת קווית. אם זה אפשרי איזה נתב מומלץ לקנות? ואיך לחבר בדיוק את הכבלים ממחשב לנתב ומנתב למודם? באלו כבלים מדובר בכל חיבור?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בלי לבלבל בשכל יותר מדי - אני צריך להקים רשת למשהו כמו 40 איש , בתקציב של כ 1500 שקל , עדיף מתחת . איזה סוויצ'ים כדאי לקנות , ואיפה באיזור תל אביב אפשר לקנות כבלים ( וראשים )בסיטונאות ובזול? כמו שאמרתי , התקציב לנושא הוא כ 1500 שקל , אבל אם אפשר עדיף פחות ..
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של 3com (מחובר לאינטרנט של הכבלים), וממנו יוצאים ארבעה חיבורים ל: 1. המחשב שלי (WinXP). 2. מחשב הורדות (WinXP). 3. מחשב נוסף (WinXP). 4. מדפסת. הבעיה שלי היא שהראוטר מוגבלת למהירות 100mbit/sec, אך אני צריך מהירות העברה גדולה יותר בין המחשב שלי, למחשב ההורדות. אפשרות אחת לפתור את הבעיה, היא לקנות ראוטר של Gigabit, אבל המחירים בשמיים. אפשרות נוספת, יותר פרקטית כלכלית, היא לעבור לחיבור ללא חייגן, ולקנות מתג של Gigabit, לדוגמא זה: http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?ProductID=150 ולחבר אותו במקום הראוטר של 3com. האם זה אפשרי ?, אני פשוט לא מבין מה מתג מסוגל לעשות, האם הוא מסוגל לקחת אינטרנט מחיבור ללא חייגן, ולפצל אותו למספר מחשבים, ולתת לכל מחשב כתובת IP נ…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין להקים רשת למצלמות ip. בשל המבנה המיוחד של הבית אצטרך לחבר 8 מצלמות לסוויטש לא Poe... ו 8 נוספות לסוויטש זהה אחר. שאלתי היא האם אוכל לחבר את הסוויטש הראשון (אליו מחוברות 8 מצלמות) אל הסוויטש השני (אשר גם אליו יחוברו 8 מצלמות) ומהסוויטש השני אוציא כבל ארוך אל יציאת הראוטר. האם החיבור נכון וכל מצלמה תקבל כתובת נפרדת משלה? תודה לעוזרים...
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ועוד חבר פותחים משרד, במשרד יהיו 2 מחשבי מק (אנחנו צלמים). בהתחשב בעובדה שעדיין לא קנינו כלום, אני פשוט רוצה לדעת אפילו ברמה התיאורתית עדיין מה עלי לקחת בחשבון מבחינת שיתוף קבצים: אני רוצה שלא יקרה מצב שבו נניח והשותף שלי לא מגיע לעבודה ונניח המחשב שלו כבוי, אני רוצה גישה לקבצים שיש לו במחשב. בנוסף מייל משותף. איך עושים את זה? למשל שיהיה מיל office@שם האתר.com ואז אם לקוח ישלח מייל למייל הזה שנינו נראה את המייל הזה במחשבים שלנו. איך עושים את זה? ובכלל איך משיגים כתובת מייל שכזו? עד היום עבדתי עם מייל "רגיל" של ג'ימייל ועכשיו אני מחפש פיתרון יותר "עסקי". בנוסף איזה עוד דברים עלי לקחת בחשבון לדעתכם בבנייה של רשת שכזו במשרד?
-
- 17 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב הראשי שלי מחובר לאינטרנט עם כרטיס רשת אלחוטי חיצוני (usb) אני רוצה שהכרטיס רשת המובנה הקוי של אותו מחשב יוציא אינטרנט לנתב של linksys wrt-54gl ddwrt ושהנתב ישתף את האינטרנט שהמחשב מקבל. איך אני עושה זאת? (:
-
- 23 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אהלן חברה עשיתי חיפוש פה באתר ובגוגל ולא מצאתי את המידע שאני צריך אז אני מבקש את עזרתכם אני צריך להקים רשת משרדית לשמונה מחשבים שיהיו תוכנות שישבו על סרבר ולכל שאר המחשבים תיהיה גישה אליהם עשיתי זאת בעבר אבל דרך הXP ולשלשה מחשבים, לכל מחשב ברשת יהיו הרשאות שונות לחלק לא תיהיה גישה לאינטרנט, חלק לא יוכלו להתקין תוכנות וכו עכשיו יש לי כמה שאלות: -האם עדיף להשתמש בWINDOWS SERVER 2K8? -איזה ציוד יהיה הכי עדיף לעבוד איתו (SWITCH, ROUTER,SERVER, PC וכו) המלצות של אנשים מהתחום? תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לקרוב משפחה שלי יש חברה קטנה, והוא רוצה להקים רשת מחשבים וטלפוניה בה. (עדיין אין לו.. לא של מחשבים ולא של טלפוניה....) אני הולך לעזור לו עם זה. בקיצור, יש שם כרגע 5 מחשבים, אבל מתוך חשיבה לעתיד נניח וזה הולך לגדול ל-עד 16 מחשבים. אותו דבר לגבי טלפונים - 5 עמדות טלפון צריכות להיות, עם מרכזייה בינהן שתאפשר להעביר שיחות, ושתחובר ל-3 קווי חוץ. השאלה שלי היא: מבחינת רשת מחשבים, עשיתי את זה כבר כמה פעמים אז הסיפור ידוע. אבל לגבי רשת טלפוניה, כאן היו קצת שינויים בשנים האחרונות ופה אני צריך להתעדכן: האפשרות המעפנית היא לקנות מרכזייה אנלוגית, למתוח חוטי טלפון, לחברם למרכזייה, ולחבר את המרכזייה לקווי-חוץ של החברה. האפשרות היותר טובה(או לפחות יותר עדכנית), היא להשתמש במרכזיית V…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
(דבר ראשון, הרשו לי להתבטא: :kopfpatsch: . שעה כתבתי הודעה שלמה בנושא ובהינף קליק של עכבר מחקתי אותה). אני עומד בפני הקמת רשת משרדית חוטית (10/100) ואין לי כל כך ניסיון בזה. קראתי כמה מדריכים בנושא ואני מבקש את עזרתכם ועצתכם לגבי זה. אני מפרסם בדיוק מה אנחנו הולכים לעשות ואם מישהו מזהה איזה טעות קריטית או משהו שאפשר לעשות יותר בקלות, אני אשמח לשמוע. ברשת יהיו בסופו של דבר לכל היותר 8 מחשבים (אבל יותר סביר שיהיו 4-5). אני אתן במשך ההודעה לינקים לחנות ספציפית אחת עם החלקים שאנחנו אמורים לקנות, אבל זה לא אומר שנקנה אותם דווקא מהחנות הזו - אז אם למישהו יש הצעות לגבי זה, אני גם אשמח לשמוע (עדיף באזור ירושלים). ובכן מה שאנחנו מתכוונים לעשות הוא: 1. ארון תקשורת: http://ww…
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
אהלן, אני עובד מהבית ואנחנו שוקלים לעבור לקראוון נייח שאין בו וייפי. אני צרמל אינטרנט יציב ומספיק לשיחות זום ללא הפרעות. אני שוקל לקנות נתב 4g (משהו כזה) ולחבר לו סים נוסף של אותו מספר שיש לי בטלפון. מה דעתכם? אם בטלפון הצלחתי לקבל 15mb מהירות גלישה, עם הראוטר אקבל יותר? או שהאנטנות הם רק בשביל המכשירים הקולטים ולא בשביל לקלות את הקליטה לאנטנה הסלולרית? האם אצטרך לשלם על עוד קו אם אני משתמש ב2 סימים תחת אותו מספר? אשמח לדעות ועצות. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 4 followers
-
-
האם ניתן לעשות כזה דבר? מה האפשרויות שלי להקמת רשת? ניסיתי רשת אלחוטית ולא אהבתי, הראוטר כל הזמן נתקע והקצב לא גבוהה.המרחק הוא כ10 מטר קו ישיר דרך קירות יש לי בחדר נקודה של הכבלים לחיבור לטלויזיה האם אני יכול לחבר לה איכשהו מודם?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אנחנו מנסים להקים רשת משני האבים של 8 פורטים וראוטר עם 4 פורטים האם זה אפשרי לחבר ביניהם ושכל המחשבים יוכלו לתקשר אחד עם השני ? * זה בשביל סוג של מסיבת רשת
-
- 8 תגובות
- 874 צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים עם כרטיס רשת בכל אחד מהם ומודם אלקטל משודרג לפרו. אני מעוניין להקים רשת בין שני המחשבים, השאלה שלי היא האם אני צריך לקנות סוויץ/האב (או מה שצריך :s05:). אם כן, אז איזה מומלץ? ועוד שאלה היא האם אני חייב שהמחשב יפעל כל הזמן כדי שיהיה אינטרנט או שמספיק שרק המודם יפעל? תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, אני מעוניין לבצע מהלך בעסק על מנת לייעל אותו (בתקווה). הרעיון הוא כזה - אני קונה מחשב עם נפח דיסק גדול, מחבר אותו לרשת המחשבים והופך אותו למעין קופסאת איחסון (שרת אנערף) של כל המידע שיש על כל מחשבי החברה. לפני שאעשה את זה, ברצוני לשאול מספר שאלות. 1. האם אני צריך Windows Server או שאין צורך ו- Windows7 מספיק? 2. אני מעוניין שכונן C, איפה שמותקנת מערכת ההפעלה, לא יהיה משותף, אלא כוננים אחרים (יש לציין שישנם מספר HDDים, כך שכל כונן הוא באופן פיזי HDD שונה). האם ישנה אפשרות לשתף כוננים אחרים ולא את C? 3. האם יש אפשרות לאבטח את השרת הזה? כלומר שלא כל מי שמחובר לרשת יוכל לגשת, אלא רק באמצעות סיסמא... 4. איך אני הופך את המחשב לשרת, כאילו, אני מחבר אותו לרשת וז…
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
צריך עזרה מהמקצוענים שכאן בעזרה בהקמת רשת עסקית . (האמת זה לבית אבל יש הרבה צרכנים) תיאור: בחדר נפרד ישב NAS ראוטר סוויץ ומשם יוצאים כבלי CAT7 לכל הצרכנים. צרכנים: 8-10 צרכנים קויים 4-5 צרכנים אלחוטיים צריך עזרה בבחירת הציוד. לגבי ה NAS - כמות DATA - אין צורך מעבר ל 12 TB 1.QNAP-420 2.QNAP TS-451 3.SYNOLGY DS414 לגבי הסוייץ (אני מבין שצריך סוויץ שיפצל מה NAS לכל הצרכנים נכון?) אני משער שעדיף לקחת ספייר אז משהו כזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7006 אני מבין בגדול שהמודום/ראוטר מחובר לסוויץ וגם הNAS? וכל הצרכנים לסוויץ? אודה להמלצות וגם על מקום לרכוש את הציוד - אשמח גם לפניות ישירות מעוסקים בתחום
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין להתקין מערכת חדשה לרשת הביתית שלי. היום, אני משתמש בראוטר ישן של בזק (לא מחובר לקו הטלפון, רשת פנימית בלבד), אליו מתחבר דיסק קשיח חיצוני אחד (לא תומך ביותר מזה). יש לי אפשרות לקבל ללא תשלום את המכשיר הזה: http://orange.co.il/he-il/Catalog/Accessories/Modem3/pages/Novatel/Edimax_EW7416/ שיכול אולי לפתור לי את הבעיה הקיימת: סרטים 'קלים' לעיתים נתקעים לשנייה מידי פעם, סרטים 'כבדים' (HD) לא ממש עובדים (התעבורה של המידע כראה לא מספיקה). העניין הוא כזה: לפי מה שאני רואה אין אפשרות לחבר לראוטר הזה מאורנג' שום USB, אך יש לי חיבור רשת. האם יש מתקן כלשהו או משהו שאני יכול לחבר אליו (רצוי תומך USB-3, לא חובה) דיסק קשיח חיצוני ואותו, בכבל רשת, אני אחבר לראוטר?…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כרגע מחשב אחד עם Windows XP home edition שמחובר לאינטרנט באמצעות מודם ECI שקבלתי מבזק (ECI B-Focus router 270). אני לפי רכישה של מחשב ומעוניין לשתף קבצים מקומיים בין שני המחשבים וכמובן אינטרנט. על המחשב החדש תהיה Vista . שני המחשבים יהיו באותו חדר. הבנתי שיש עדיפות מבחינת ביצועים לרשת קווית כך שכל עוד אין צורך ממשי בתקשורת אלחוטית אין מקום להשתמש בה ונראה לי שזה המצב כי שני המחשבים יהיו ממש אחד ליד השני. האם יש סיבה בכל זאת ללכת על ראוטר אלחוטי ? האם לחפש ראוטר קווי שיתחבר למודם הקיים או מכשיר אחד שיאחד את שתי הפונקציות ? למכשיר משולב יש עדיפות מבחינת ביצועים ? כדאי ללכת על ראוטר עם USB לצורך חיבור מדפסת ודיסק און קי ? להעדיף ראוטר עם firewall ? אשמח לקבל המלצות לדג…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושנה טובה !!! אני מעוניין להקים רשת קווית של מחשבים דרך תעלות קיימות בקירות הבית כאשר לכל חדר יהיה כבל בנפרד של רשת וחדר אחד (אליו יגיעו כל הכבלים) יהיה המרכזייה - כל הכבלים שיגיעו לחדר זה יחוברו לראוטר קיים. אני מעוניין לעשות תשתית של 1G כדי להיות מוכן לשימושים עתדיים (לא כל יום מעבירים חוטים בקירות). אבל אני צריך עזרה ומקווה שתוכלו לעזור לי 1. האם עבור קצב עבודה של עד 1G צריך/מומלץ כבל CAT-6 או מספיק CAT-5E וכן מה ההבדלים ביניהם ? 2. בהנחה שאני מחבר לכל שקע בקיר (של RJ-45) את כל 8 הגידים של הכבל לקבלת איפשור של 1G האם חיבור של כבל CAT-5/5E רגיל בין השקע בקיר לבין המחשב או ראוטר יעבוד בקצבים של 100M או 10M - כי לקצבים אילו צריך לחבר רק 4 גידים ובפועל בשקע…
-
- 5 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום! התקשרתי לבזק ולהוט ושניהם לא היו מוכנים לשלוח טכנאי (אפילו בתשלום) שיניח כבל רשת בקיר (יש הכנה) ויעשה שקעים. מישהו מכיר חברה/בעל מקצוע טוב ואמין שכן עושה את זה? לחלופין אם יש מדריך מלא ומפורט של מה צריך ואיך עושים את זה. (מבחינתי הבעיה העיקרית זה לתקוע את הגידים בשקע כמו שצריך)
-
- 14 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום! לפני כמה חודשים פתחתי את השרשור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=342655.0 החלטתי לעשות זאת בעצמי. היום, ניצלתי את החופש, סוף סוף ניגשתי לעניין. קניתי את כל המצרכים וכבר השחלתי את הכבלים בקירות כל מה שנשאר זה הלחיצות. אני מצרף תמונה עם המבנה סכמתי של הרשת בבית: בתור התחלה אני צריך לדעת איזה סוג חיבור כל כבל צריך להיות : ישר או מוצלב?
-
- 20 תגובות
- 9.5k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט אם לקחת על עצמי ג'וב קטן של הקמת רשת קטנה (8 תחנות). יש לי נסיון של שנה+ בניהול רשת של server+exchange 2000 ויכולת לימוד עצמי טובה אבל בהתקנה של המערכת לא התנסיתי עדיין. הלקוח ביקש שאני אתמחר לו את העלות לכל הפרוייקט ולא לפי שעה. אני אשמח אם תוכלו לתת לי הערכה, אפילו מאוד גסה של כמה זמן יקח לי להתקין את המערכת הבאה : -SBS 2003 + exchange 2003 + כל ההגדרות והקונפיגורציות הדרושות. -העברת תוכן (קבצים + mailboxes) ממערכת ה NT הישנה. (ואם יש לכם גם הערכה גסה של כמה הייתם לוקחים או איך הייתם מתמחרים) תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
-