עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by tomeryh,

האם ניתן לעשות כזה דבר? מה האפשרויות שלי להקמת רשת? ניסיתי רשת אלחוטית ולא אהבתי, הראוטר כל הזמן נתקע והקצב לא גבוהה.המרחק הוא כ10 מטר קו ישיר דרך קירות יש לי בחדר נקודה של הכבלים לחיבור לטלויזיה האם אני יכול לחבר לה איכשהו מודם?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by alm80,

ביזבזתי את כל היום על הורדה מיסכנה אחת של 100MB. קשה להאמין, אבל זה מה שקרה. לא רק שהמהירות נמוכה במיוחד (בסביבת 30K), ההורדה נעצרת לחלוטין לפרקי זמן ארוכים, עד שהיא נתקעת לגמרי וזהו. עשיתי משהו כמו 10 ניסיונות ואף פעם לא הצלחתי להשלים את ההורדה. האם הבעיה בראפיד? או משהו במחשב? או ה-ISP חוסם את ראפיד? חשבתי פעם שהבעיה בגלל שאין לי חשבון פרמיום בראפיד ורכשתי מנוי ל-48 שעות. שום דבר לא השתנה, אותה מהירות דפוקה כמו שהייתה. שמתי לב שהמצב מחמיר אחרי שאני מוריד דברים כבדים בטורנט. האם יכול להיות שה-ISP מקצה נפח הורדות מסוים בחודש ואם אני עובר אותו, הוא חונק כל דבר שזז?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by jackhammer,

איפה אני יכול להזמין כבל רשת לפי מידה? אני מוצא באתרים רק כבלים של 1מטר 3 מטר או מגשרים קטנים אני צריך כבל של איזה 10 ומשהו מטר או אולי אפילו יותר (עוד לא מדדתי בדיוק) אני יודע להכין לבד אבל אין לי את הכלים ולא בא לי לקנות בשביל כולה פעם אחת מישהו יודע?

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. אני מתכנן לבנות לי NAS עכשיו חוץ מהרעיון הברור שהוא היה ברשת חשבתי לעצמי למה שלא אני אקנה לי SSD למחשב הראשי ושם תהיה עליו מערכת הפעלה והתוכנות וכל שאר הדברים כולל משחקים היו על ה NAS והתשובה הברורה היא מהירות גם חיבור GIGABIT LAN תומך בפועל ב 70MB שאומנם זה פחות או יותר קצב כתיבה של כונן ממצוע אבל על ה NAS היה מערך RAID 5 של 4 כוננים כך שהצפי שלי הוא בערך 200MB לכתיבה ו 270MB לקריאה ואת זה חבל להפסיד בגלל הצוואר בקבוק של ה LAN עכשיו אני יודע שיש אזשהי אופצייה לעשות USB בין שתי מחשבים הבעיה שUSB יותר איטי מLAN ולכן אני רוצה לדעת אם יש דרך יותר מהירה אולי באמצעות ESATA או אפילו אם קיים כבר USB3 בין מחשבים (כן אני יודע שזה ידרוש ממני לקנות כרטיסי PCI-E ל USB3)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by idonimni,

יש לי 2 מחשבים: אחד נייח עם ווינדוס 7 ואליו מחובר הראוטר והמדפסת אחד נייד עם ווינדוס XP שני המחשבים נמצאים באותה קבוצת עבודה, ובעיקרון הרשת ביניהם פועלת כי אני יכול לגלוש באינטרנט דרך המחשב הנייד,אני יכול לשלוח דברים להדפסה מהמחשב הנייד ואני יכול להיכנס דרך המחשב הנייד לקבצים ששותפו ברשת מהמחשב הנייח. הבעיה היא שאני לא יכול להיכנס דרך המחשב הנייח לקבצים ששותפו ברשת מהמחשב הנייד וכמו כן אני לא יכול לשתף ברשת תיקיות במחשב הנייח. ועוד משהו מוזר- אם זה נקרא שיש כרגע רשת ביתית פועלת, אז למה כשאני נכנס ל"קבוצה ביתית" בלוח בקרה כתוב : "אין קבוצה ביתית ברשת" ואז כשאני לוחץ על "צור קבוצה ביתית" זה אומר שגיאה: "לwindows אין אפשרות להגדיר קבוצה ביתית במחשב זה". חיפשתי בגוגל ולא מצאת…

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. Started by iem,

אני מקבל connected כשאני מתחבר wireless לראוטר, אני מקבל IP Address , Subnet MASK , Default gateway תקינים. אבל הוא לא מתחבר לרשת דרך פיירפוקס ולא מתחבר לסקייפ... ממש מוזר ! אני "קונה" כתובת מהראוטר תקינה ולמרות ה-connected אני פשוט לא מקבל אינטרנט... יכול להיות שהספק או התשתית פגומה ? אפילו שהכתובות כביכול תקינות ? :'( תודה על כל עזרה !!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by dyn,

ערב טוב, יש לי ראוטר SIEMENS שקיבלתי מבזק ואני רוצה להחליף אותו, אשמח לשמוע דעות לגבי ראוטרים אחרים של בזק שאני יכול לקחת, חשוב לי שיהיו אמינים ואיכותים בניגוד ל SIEMENS... תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  8. שלום! לקחתי מבזק (לצערי) את הראוטר החדש שלהם של d-link 2760u והוא עושה לי קצת בעיות עם המסנג'ר שלי. מה שקורה זה שלפעמים יש הודעות שפשוט לא מגיעות או לא נשלחות.. וזה קורה בכל המחשבים בבית ורק עם הראוטר הזה.. (עם הישן שלי זה לא קורה) עכשיו כמובן שהתמיכה של בזק ברשתות עולה עוד כסף, והם לא מוכנים לקחת את הראוטר בחזרה אני באמת לא יודע מה לעשות, מי שיודע איך אפשר לסדר את זה, אני אשמח לשמוע. תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by yonatanph,

ואם יש, במה היא עדיפה על הקושחה הרגילה?

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  10. אני מעוניין לחבר בין שני מחשבים סמוכים שלשניהם שתי יציאות רשת של 1G. יש לי ראוטר 100M אבל הוא רחוק ולא נגיש למחשב השני (יש כבל ארוך בודד שמחבר בין הראוטר למחשב הראשון). אני מאמין שאפשר פשוט לחבר switch 1G פשוט בין שניהם לא? אשמח מאוד להמלצה על דגם טוב ומשתלם וכמה מילות הסבר אם אפשר על אופן החיבור, הכבלים הנדרשים וכדומה. * לא צריך הרבה חיבורים או אפשרויות * חוטי 1G בלבד * אם קיים - ללא חיבור חשמל יעודי מסורבל. * קטן וחרישי ככל האפשר. * מהימן ויציב. רב תודות מראש, גונן.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. מה המצב עשיתי NGN 15 מגה. אני יכול לקבל מבזק ראוטר של D-LINK 2670U בחינם, אך עם התחייבות של 3 שנים. לא יודע אם ההתחייבות הזו שווה... מחיפושים שערכתי באינטרנט הראוטר הזה לא משהו. חשבתי על ראוטרים אחרים ואני מתלבט לגבי: הראוטר של בזק שמתי פה קודם דגמים אבל הסתבר שהם ללא מודם.אני רוצה משהו עם מודם באיזור של ה300-350 שקל יש מצב למצוא או שכבר ללכת עם בזק? תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. טוב בלי הרבה לפרט כי אין מה, אני צריך את המלצתכם לראוטר האלחוטי החזק ביותר שאפשר להביא בתקציב הנ''ל, 3 מחשבים ישתמשו באות שלו, אינטרנט מהיר. צריכים עוד פרטים? אה... ואם אפשר שיהיה מחנויות KSP\P-SEE, כמובן שאם יהיה MUST מחנות אחרת אפשר להתפשר

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  13. לאחר כמעט עשור עם האלקטל הישן ש'הפכתי' לנתב בנעוריי, ושימוש בנתב חצי מת של נטגיר כהאב + AP, ובפרט בגלל שהאחרון התחיל לעשות בעיות והאינטרנט כבר לא אינטרנט אצל ההורים, הגיע הזמן לרכוש משהו חדש. הצרכים: נתב עם 4 יציאות פיזיות, וכמובן אלחוטי (מחזיק שני לפטופים). חשוב לי שהנתב יהיה חזק מספיק בשביל לעמוד גם בעומסי הורדות העלאות של ביטורנט וכדומה, ובכלל שיעמוד בעומסים לאורך זמן ולא ידרוש אתחול כל שעתיים על מנת שה-DNS יחזור לעבודה. בקיצור, נתב חזק. יעלה כמה שיעלה (אך בגבולות הסביר. אני לא צריך נתב לרשת מחשבים בעבודה, אלא נתב ביתי ל3-4 מחשבים).

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני גר בבית עם 2 קומות. הראוטר שכרגע יש לי נמצא למעלה באחד החדרים ומחובר ישירות למחשב. המחשבים האחרים בבית (עוד 2 למעלה ונייד למטה) מתחברים דרך כרטיס רשת אלחוטי. הבעיה היא שלמטה במחשב הנייד, הקליטה לא ממש טובה והאינטרנט שם כל הזמן מתנתק וצריך לחפש נקודת קליטה טובה כל הזמן כדי שהאינטרנט יעבוד שם ולא יתנתק וזה די משגע . אני צריך המצלמה לראוטר חדש, עם טווח גדול, כמו שתיארתי למעלה, שלא יעלה הרבה ושפשוט יעשה את העבודה (יש לציין שכל הבית בנוי מקירות גבס). תודה מראש לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 974 צפיות
  15. ^^ זה הראוטר: http://www.alice-wiki.de/images/2/29/Siemens_SL2-141-I_th.jpg הסתכלתי ב QOS בראוטר אבל לא הבנתי איך משתמשים בזה.

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  16. Started by abarbotel,

לפעמים לא עולים לי אתרים ומוצג סתם דף לבן ריק ולמטה רשום "הסתיים" יש איזשהי תכנה שיכולה לאתר ניתוקים כאלה וממה הם קרו?

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  17. Started by XMB,

אהלן, אני גר בארה"ב ויש לי VERIZON FIOS (קישור סימטרי של 25MB), בכל מקרה יש לי מחשב HTPC קומה למטה ומחשב שמתרוצץ לעיתים גם לידו, לשניהם הקישור הוא בין 30 ל - 35% לפי DD-WRT, מבחינת ה SIGNAL הוא בערך 64 אבל ה SNR במצב נורא גרוע בין 20 ל30 (25 לערך לרוב). קצב ההורדה הוא 300K לכל היותר, נבדק מחשבון פרמיום בראפידשר כאשר במחשב נייח/לפטופ בקומה העליונה איפה שהראוטר נמצא מוריד על 3-3.5MB לשנייה. קצב העברה בוינדוס עומד על "160MBPS" אבל ב DD-WRT על 5.5MBPS לא יודע למה להאמין, הקישורית בוינדוס מוגדרת כ FAIR ורק 2 קווים כאשר יש לי לפעמים קישורית אינה זמינה... אני כרגע נמצא על קושחת ה MINI, האם זה משנה אם אשדרג לסטנדרט או MEGA? שיחקתי עם הערוצים כולל UPPER ו LOWER ב 40HZ וכל הערוצים …

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  18. אני רוצה לקנות הארדיסק חדש ואני מתלבט בין חיצוני לפנימי, זה לא נוח לשבת במיטה ולחבר הארדיסק חיצוני ולכן אני שוקל לחבר את הארדיסק למחשב נייח עם מגירה נשלפת ולשתף אותו בצורה אלחוטית בתוך הבית. מבחינת מהירות כתיבה \ קריאה, אני יודע שרשת אלחוטית ביתית יכולה להגיע עד ל100Mb ושUSB2 מגיע ל 60Mb. זה נכון? יש הבדל משמעותי במהירויות? תודה.

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by cow king,

שלום, אני מעוניין להקים רשת בין הראוטר שלי שנמצא בקומה אחת ומכשיר streamer ללא יכולות אלחוטיות בקומה השנייה. שמעתי את הקונספט של רשת שמתבססת על חשמל. אני זקוק על המלצה לזוג מכשירים שיוכלו לבצע זאת באיכות גבוה שהוא חייב להיות יכול להעביר מהירויות של עד 200 Mbps כמו כן אני ישמח באותו הזדמנות לראוטר אלחוטי שתומך ברשתות g/n. עם חיבור קווי אם יש עד 1GB או 200 שיתאים לרשת החשמל. כמו כן יש לי אפשרות לרכוש מארה"ב ולפי מה שראיתי רוב המוצרים שמבוססים על חשמל תומכים בחשמל שבארץ. תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 864 צפיות
  20. שלום, אני מעוניין לרכוש 30מ' של כבל CAT5 לצורך חיבור מחשב לראוטר. רציתי לדעת אם קיים כבל כזה - בצבע לבן. נאמר לי בחנויות וע"י "מומחים" שאין דבר כזה. הכי קרוב ללבן הוא כבל בצבע אפור בהיר (Off white). האם זה נכון? ראיתי ב amazon שכן מוכרים כבל בצע לבן (אבל כמובן שאין משלוח לישראל). אודה לכל מידע בעניין, יאיר נ.ב. כן, אני יודע שאפשר להתחבר גם ע"י Wireless ו IP over powerlines

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  21. האם ניתן להעביר מידע משני הרדיסקים בין שני מחשבים דרך כבל USB ולא RJ45 ?

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  22. שלום לכולם. הוצא לי העסקה הבאה: אינטרנט 2.5 מגה ב86 ש"ח כולל מעמ וכולל ראוטר בתקן N של D-LINK 2760U האם העסקה כדאית? כמו כן האם המחיר המוצע לי הוא לא מוגזם מדי? בכל זאת התשתית די יקרה. (בכל אופן, כיום אני משלם 80 ש"ח עבור 1.5MB )

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by kalda01,

אני באזור 08 עם חיבור ADSL ומאז אתמול בבוקר אין חיבור לאינטרנט. הספק טוען שהבעייה בבזק ואין צפי לחזרת השרות. האם למישהו יש מידע מה הסיפור?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, ברשותי ראוטר שנרכש בארה"ב לפני כשנה ומשהו מדגם WRT150N של לינקסיס, אני עובד בחיבור כבלים, ללא MPLS, ועם חיבור קוי בודד ואחלוטי בודד(נייד). לאחרונה הבחנתי שהאינטרנט אצלי מאוד איטי, חשבתי שפרצו לי לרשת איפסתי את ההגדרות והפלא ופלא, המצב אותו דבר, בדיקת מהירות ללא ראוטר העלתה ממצא של 640 KB בהתאם לחבילת החיבור של 5MB. לאחר חיבור הראוטר ואף פירמוט המחשב על הדרך, לWIN 7, נקי ללא כלום, אני מקבל תוצאות משתנות מאוד של בין 480-620...כשלרוב זה עומד על 580-570. אני מחובר דרך 013 ואני רוצה להדגיש שבחיבור חייגני ללא ראטור לא נתקלתי בשום בעיה, והמהירות היא כמובטח ברוחב הפס. בעבר אותו ראוטר לא היה מנחית לי יותר מה 20 KB וגם זה בהגזמה.. איפוס הראוטר, איתחולו, נסיון שידרוג וכו' ב…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  25. כרגע יש לי רשת אלחוטית בבית, אבל אני לא מרוצה מהמיקום של הראוטר שלי. אומנם הקליטה בכל הבית מצויינת, אבל המיקום של הראוטר מפריע לי ואני מעדיף שיהיה בחדר אחר (בגלל מגוון סיבות). כרגע אם אני מעביר את הראוטר לחדר השני (שבו אני מעדיף שיהיה) אז קולטים רע מאוד (אם בכלל) בצד השני של הבית, שזה בעייתי מבחינתי. אז חשבתי לעצמי, אם אני אקנה ראוטר (כרגע המחשבה היא על D-Link Dir 615 כנראה, שעולה כ-20$ ב-Newegg) בעל אנטנות עם חיבור SMA שניתנות להסרה, האם אני יכול להסיר את האנטנות, לקנות כבל מאריך בעל חיבור SMA בשני הצדדים ואז בצד אחד לחבר לראוטר ובצד השני לאנטנה, שתהיה בחדר אחר בכלל? (הכוונה היא שהכבל יהיה באורך של כ-10-15 מטר, והוא יעבור דרך קיר [בטון] לחדר אחר ואז שם יהיו האנטנות, שזה …

• 2 תגובות
    • 5.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים