עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by iMeash,

אהלן, ברשותי מחשב נייד של Lenovo דגם G580. לאחרונה החיבור וייפי עושה לי בעיות והרבה פעמים החיבור פשוט מתנתק. מחיפוש קצר ברשת כרטיס וייפי זה לא עסק יקר והייתי שמח לקנות אחד ולהחליף בעצמי (מדובר על כרטיס פנימי). הבעיה היא שאני לא יודע איזה כרטיס רשת יכול להתאים לי (כלומר להתאים למחשב). אשמח לעזרה בנושא.

2. Started by haim855,

הכל עבד כרגיל וטוב..מבערך חג הפסח הבעיה התחילה.. אני משחק משחקים הכל עובד סבבה פינג נגיד על 100 לשניה קופץ ל900 400 וכדומה ואז חוזר לעצמו לסביר 100 שהכל עבד רגיל היייתי בהוט ובזק בנלאומי .. חשבתי שזה בגלל הספק בלאומי אז עברתי להוט נט..גם שם אותו דבר.. יש למישהו מושג מימה זה נובע?

3. אהלן בוקר טוב ברצוני לוודא משהו לפני שאני מתחיל לעבוד על סלילה בבית ומחשבה על פתרונות שכאלו. הראוטר יושב ומחובר פיזית בחדר ליד הסלון שזה החדר עבודה\מחשב שלי. עד לפני השיפוץ שעשינו זה עבד כמו ברוב הבתים על WIFI, והחלטתי שאני רוצה לחבר את הנייד גם בצורה פיזית ( משמש לנטפליקס בסלון ). עכשיו הדילמה שלי היא כזו : 1. האם שמחברים שני מחשבים במקרה הזה פיזית לראוטר - יש איזשהי חלוקה של חצי\חצי או חלוקה שונה של תעבורת נתונים ? אני שואל כי - יש לי ראוטר סטנדרטי שמקבלים מבזק, המהירות עצמה לא רעה ( אני מקבל 80 ומשהו מגה בפועל ) והמחשב הראשי שלי זה מה שמעניין אותי מבחינת האינטרנט ( עבודה, משחקים ). הנייד בסלון הוא רק לנטפליקס ב…

4. Started by As-21,

שלום רב אני מריץ בבית pfSense כראוטר הייתי ב 100 מגה עם הוטבוקוס 1 שעבדתי איתו כ Bridge mode. שידרגתי את האינטרנט ל 500 והחליפו לי את ההוטבוקס להוטבוקס 4 + שדרגו שני ממירים למני פייברבוקס. אני מסמן את האפשרות של bridge mode מההוטבוקס עושה ריסט אבל משום מה הוא חוזר לעבוד כראוטר ולא מודם בלבד. האם אני מפספס משהו או צריך לעשות משהו אחר בנוסף ?

5. Started by Danniel,

במשרד, כ-80 מ"ר, האינטרנט נמצא בחדר מסוים היכן שהתשתית. יש לי רשת במשרד עם סוויצ'. אני רוצה חיבור טוב ויציב. מה מומלץ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Yoni Levi,

שלום, ברשותי ראוטר pt-link td-w9970 שהפכתי אותו לנקודת גישה AP והכל עובד מצויין. עבדתי לפי המדריך המצ"ב (מדריך מצויין) https://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm יש לי צורך ביציאת LAN אחת נוספת מהראוטר ותהיתי האם ניתן להשתמש בכניסת WAN לצורך כך. במידה וכן, האם יש צורך בהגדרות מיוחדות? אודה לתשובות

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. היי מחפש המלצה למודם ראוטר. לא מבין בזה יותר מדי וזקוק לעזרתכם. תשתית בזק, ספק נטויז'ן - 100 מגה בדרך כלל מחוברים מחשב אחד בחיבור קווי, לפטופ, מדפסת וסלולר בווייפיי. בית קטן, אין הרבה מכשולים קירות וכו' בין מיקום הראוטר למקומות שבהם משתמשים במכשירים. האם לכן עדיף 5G על 2.4? האם כדאי לקנות את אחד הראוטרים שבזק מוכרים בבזק סטור או כדאי באחת החנויות? לא מעוניין לקנות בחו"ל אלא בחנות בארץ. תודה רבה ללכל העונים שנה טובה

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by kolxxx,

שלום, איזה ספק אינטרנט בישראל לא מבצע NAT על המשתמשים שלו כיום? ואם הוא כן מבצע NAT, האם ללא עלות ניתן לעבור לכתובת ללא NAT? אני לא מעוניין לשלם בעבור כתובת IP קבועה. לצורך העניין, אני רץ על תשתית של בזק וספק האינטרנט שלי כיום הוא 011 - Quick Link, והם מבצעים עלי NAT ולא מוכנים להסיר אותו, רק בעבור תשלום חודשי של 20-30 ש"ח. תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 5.1k צפיות
  9. Started by אהרן פרקש,

שלום חברים, הראוטר Technicolor TG789VAC שיש לי התקלקל ואני מחפש מוצר תואם (אני משתמש באינטרנט קווי ואלחוטי ובקו טלפון של קווי זהב) לקניה בחנות ולא דרך החברה של האינטרנט שגובה מחיר יקר, אם יש למישהו המלצה אשמח מאד. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by Tall-Guy,

שלום חברים, אחרי שנים של עבודה טובה, ה BR-6574N הגיע לסוף חייו לצערי. הוא לפחות התחשב ועשה את זה בצמוד ל Black Friday, ואחרי שבדקתי כמה המלצות פה, נראה שיש כמעט קונצנזוס על Archer VR600 V2. אני משתמש בתשתית של בזק עד 100 מגה, אבל אני תקופה פוזל לרשת פייבר. זה לא יקרה מחר, אבל תהיתי איך נעשה בעצם החיבור לרשת פייבר? אני מניח שזה לא כבל טלפון כמו ב VDSL שיתחבר ישירות ל VR600? הם מספקים מודם משלהם והוא מתחבר ל WAN? אני רק רוצה להיות בטוח שה VR600 לא יהיה קישוט יפה בסלון ברגע שאני יעבור לפייבר. בנוסף, שמעתי שכדאי לעדכן את ה VR600. העידכון קורה אוטומטית שיש חיבור אינטרנט? או אני צריך להתחבר ל Web Interface של הראוטר? (אני רואה שאין גירסה רשמית ל DD-…

• 5 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. Started by Nitzi,

שלום לכולם, קראתי חומר רב בנושא וגם עשיתי חיפוש אינטנסיבי כאן, אך לא מצאתי פתרון לבעיה. אשמח לטיפים / הכוונה... אני לקוח חדש בהוט אינטרנט (200 מגה, ספק ותשתית). הצלחתי לחבר להוט בוקס ראוטר ישן של tp-link, שאליו אני מחבר מדפסת usb ועובד איתה כמדפסת רשת. ההוט בוקס לא מוגדר כ bridge ואני גם מעדיף שזה ישאר כך. ברשותי גם tp-link archer vr600. הוא שונה לגמרי בהגדרות שלו מהראוטר הישן ואיני מצליח לחבר אותו כלל להוטבוקס. חיבור פיזי: ניסיתי גם מה wan/lan ב vr600 לכל חיבור אפשרי בהוטבוקס (4 חיבורים) וגם מחיבור lan רגיל, אך לשווא. ניסיתי לעשות כל מה שאני יודע וקראתי.. כולל disable/enable ל dhcp, כולל העברת ה vr600 למצב wireless.. כל דבר לא מביא…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. שלום רב חברים אני עובד במשרד שהעבודה מתבצעת דרך במערכת מרוחקת בענן, ישנה תוכנה מסוימת שצריכה לגשת לרכיב מקוריות פיזי היושב על אחד המחשבים המחוברים פיזית לרשת הפנימית של המשרד. הפעולה מתבצעת ע"י הפניה של פורט UDP 475 לIP הקבוע החיצוני שהגדרנו והפניה דרך הראוטר לIP של המחשב הספציפי בו מותקן מפתח החומרה, כרגע המצב הוא שפתחנו את הפורט בשירותי הענן, ובצענו פתיחה והפניה של הפורט עם בזק בראוטר גם דרך DNZ לIP של המחשב הספציפי וגם דרך port forwarding (DLONK DSL-6850-U), ועדיין התוכנה לא מצליחה לגשת לרכיב. שאלה הראשונה היא איך אני יכול לבדוק דרך TELNET באמת עם הפורט פתוח והבעיה היא בתוכנה? והאם הפורט סגור מה עוד אפשר לעשות כדי לפתוח את הפורט לגישה מרחוב? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. מכירים את הבעיה או שזה רק אצלי? (איזור מרכז)

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. אז ככה ההוטבוקס קיום מתפקד כנתב בחדר השינה כשאר ממנו לסלון מפריד קיר בטון 1 ובמרחק של 20 מטר +- חוטי זה לא כזה אפשרי להעביר בלאגן ככה שרק אלחוטי בא בחשבון יש כמה אופציות שמצאתי: 1.dlink dir 825 a1e שחור שהבנתי שיכול להגיע ל ac1300 2.דגם vr200v של tplink מועד הספקה לא ידוע ac750 3. דגם tp link 9980 שצריך להתאמץ להשיג עוד דבר שאני מתלבט האם להוסיף עוד קצת כסף ולקחת c7 בסוף?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. חפשתי בכל המדריכים ולא מצאתי מה תפקידו של המתג המלבני בצד השמאלי של המודם?

• 5 תגובות
    • 10.5k צפיות
  16. Started by MichaelZ,

לא זכיתי לתגובות בשרשור המקורי. אני רוצה לקדם את הנושא הלאה. כרגע יש לי את המודם D-LINK DSL-2500U ואני מבסוט ממנו עד השמיים. יצא שאני צריך להחזיר אותו לבזק. איפה אני משיג אחד זהה או משהו דומה. כרגע אני על 15 מגה ולא מתכוון לשדרג עוד הרבה זמן. אני צריך משהו שקל להתקין ולהגדיר. מודם פשוט, לא נתב. לא רוצה משומש. אשמח לקישורים בחנויות ברשת (בארץ) שמשם אפשר להזמין. בחנויות מחשבים אצלי בעיר מסתכלים עליי כאילו אני דפוק כשאני מסביר להם שאני לא צריך אנטנות. תודה.

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  17. Started by Fortunes,

באתר הבית שלהם 2 גרסאות, אחת מסומנת כ-UN וגרסתה נראת עדכנית יותר והשנייה לא (ובמקרה זאת גם הגרסה שבראוטר שלי) האם אני יכול להתקין את הגרסה שמסומנת כ-UN? * הראוטר נקנה בארץ, ב-KSP. http://www.tp-link.com/en/download/TD-W9970.html#Firmware

• 5 תגובות
    • 4.4k צפיות
  18. Started by kalda01,

האם יש מתאם כזה שתומך בחשמל תלת פאזה?

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  19. שלום לכולם, יש לי טלפוני IP עם תשתית של סלקום ורצים על FreePBX. כרגע מוגדר לי בשיחות יוצאות (.) - הכל אפשרי... אני רוצה להגביל שיחות יוצאות רק עבור סלולרי בישראל, טלפון קווי בישראל, מספרי חינם 1800, מספרי חירום, ולחו"ל רק מספרים עם קידומת של 013. אשמח לעזרתכם בכתיבה הנכונה של התבניות עבור מספרים מסוג זה. תודה.

20. יש לי ולחברי הבית גלאקסי 3 ו 4 איך שאנחנו מתחברים לוויפי אחרי מספר יש הודעה שמתריעה על "שהחיבור אינטרנט אינו יציב" העניין היותר מוזר שחבר עם G4 כן הצליח להתחבר ואין לו אין השגיאה מה הבעיה כאן?

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  21. Started by Alexkmr,

יש לי 2 מחשבים מחוברים בינהם דרך WIFI. איך אני יכול לגשת ממחשב א' למחשב ב' וההפך?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by AltF4,

שלום ברשותי 2 מחשבים מערכת הפעלה WIN10 והתקן BLUETOOTH, רצים על אותה רשת WIFI המחשב הראשון מחובר בסלון למערכת, אני מעוניין להזרים סאונד(אינטרנט\סרטים\משחקים) דרך BT מהמחשב השני,הנייד למחשב הראשון שמחובר למערכת. האם זה אפשרי?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. יש לי בעיה ב-VOD של יס שבאמצע תוכנית (זה קרה בכמה סדרות שונות ולא רק באחת), המסך נהיה שחור וצריך לחזור אחורה לשידור החי כי הממיר לא מגיב לפעולה אחרת. דיברתי עם 3 נציגים של יס, אמרו לי פעמיים לעשות איפוס לממיר, איפוס לדיסק הקשיח וכלום לא עזר. בסוף קבעו לי טכנאי להחלפת הממיר. מדובר בממיר יס מקס טוטאל. קודם השתמשתי ב-DNS של OpenDNS שהגדרתי בראוטר אבל כשהשתמשתי באינטרנט ב-Wifi בסמארטפון זה עשה לי בעיות ואתרים לא נפתחו אז החזרתי ל-DNS של הספקית ועכשיו גם הגלישה בסמארטפון השתפרה וגם ה-VOD עובד טוב, לפחות ממה שראיתי בזמן קצר, כמובן שאני אמשיך לעקוב אחרי זה לאורך זמן ואראה אם אכן הבעיה נעלמה. שאלתי היא, האם אכן זה יכול להיות קשור לשימוש ב-DNS לא של הספקית או שיש בעיה …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by tzr84,

היי. למחשב נייח שעבר חדר וצריך רשת אלחוטית מה עדיף לקנות כרטיס wifi מבוסס על usb stick או לשלם קצת יותר ולקחת כרטיס רשת אלחוטי שמתלבש על pcie? מכיוון שההפרש הוא עשרות שקלים אז הביצועים והיציבות יותר חשובים לי.

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  25. Started by michmich99,

שלום לכולם, אני לא מבין בכלל ברשתות. התשתית: הוט, ספק: בזב"ל 200 הורדה, 5 העלאה. (שודרג לאחרונה) אני משחק במשחק רשת שנקרא Ghost Recon Phantoms. אני חווה פינגים גבוהים יחסית נע בין 99 ומגיע עד 135 (הפינג איננו קבוע אף פעם וישנן קפיצות הנעות בין 99 ל-135). חלקם מהישראלים שמשחקים במשחק, גם להם יש פינגים יחסית גבוהים אבל עדיין נמוכים משלי (90-85) ובנוסף, יש להם בכלל את ה-100 מגה של הוט. ראוי להוסיף שלפני כחודש בערך שהיה לי 100 מגה, המקסימום פינג שהייתי מגיע אליו היה נמוך ממה שיש לי כיום (המקסימום שהייתי מגיע הוא 110 ולא כמו 135 שאני מגיע אליו כיום). הייתי בטוח שהשדרוג בהורדה הוהעלאה באיזשהו צורה אמור לשפר את החווייה (אפילו שיפור …

• 5 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים