עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by BeBest,

אהלן, היום במקרה שמעתי על Triple C הם ספקית חדשה עם מחירים זולים יחסית ובלי שום התחייבות. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש ניסיון איתם? המחירים: http://www.ccc.net.il/Domestic.aspx כתבה בדה-מרקר: http://it.themarker.com/tmit/article/11155

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. בס"ד אז ככה יש לי מחשב נייד עם wifi שמחובר תמיד לאינטרנט, הביאו לי עכשיו מחשב נייח ישן כזה ואני לא רוצה כ"כ להשקיע עליו כסף.. אני לא יכול לחבר אותו כרגיל (חיבור חוטי..) כי הוא נמצא רחוק מהראוטר. אני יכול לקנות מתאם אלחוטי ולהתחבר דרכו אבל הבנתי שאולי אפשר לחבר את הכרטיס רשת של הנייד שמחובר לאינטרנט אל הכרטיס רשת של הנייח ולהגדיר איכשהוא את הנייח שיתחבר באמצעות הנייד לאינטרנט.. אם מישו עשה זאת בעבר והוא יודע איך או אם יש סתם הצעות אני אשמח.. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום, אני עומד לקנות סטרימר, אשמח את עצתכם בסטרימר הכדאי ביותר. הבנתי שסטרימר גם אם על הנייר רשום שהוא תומך ב1080P לא תמיד יתמוך באיכות זו כאשר העברת הנתונים היא דרך הרשת האלחוטית. ראיתי שיש צורך בתקן N הן מצד הראוטר והן מצד הסטרימר. הסבירו לי שישנה דרך לעשות BRIDGE בין שני ראוטרים וליצור אות חזק יותר שיריץ FHD בלי בעיה, האם דבר זה כדאי או שאפשר להסתפק בראוטר וסטרימר טובים? דבר נוסף שבעייתי הוא שהראוטר יושב בתוך ממ"ד ,אני יודע שזה לא מומלץ אבל זה המצב, האם יש ראוטרים שקירות בטון לא משפיעים עליהם בצורה ניכרת? אם כך אשמח לעצתכם עבור סטרימר, ראוטר, ,פתרון לרשת אלחוטית לסטרימר ושאלה נוספת, האם מהירות האינטרנט משפיעה על העברת הנתונים לסטרימר? בתודה מראש, עומר

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by amma,

שלום, הרגע שדרגתי את החבילה שלי ל10 מגה ביט והנציגה היית קצת לא סגורה על איזה דגמים תומכים או לא חוץ מזה שמה שיש לי לא תומך ויש דגם אחד שהוא גם ראוטר שהוא כן תומך. יש לי עכשיו את האזטק 600 אי שהוא נחמד ולא מציק לי והייתי רוצה משהו דומה ולא ראוטר. (יש לי 2 לינקסיסים משורשרים ואני מאוד מרוצה מהםף אין לי שום כוונה להחליף אותם). היא כן אמרה שיש כאלו שתומכים ושאולי אני אנסה בבזק סטור לשאול. בכל זאת לפני שאני הולך הייתי רוצה לדעת קצת יותר כמו מה זה בדיוק הngn איזה סוג של dsl זה בדיוק? והאם מישהו מכיר דגם שבזק מספקים שתונך עכשיו ברשת שלהם. ד"א אני מודע לעניין שאזטק גם יכול לתפקד כראוטר אבל אפשר בקלות להגדיר אותו כמודם רגיל של PPPoE שזאת גם אפשרות מקובלת מבחינתי. תודה

• 28 תגובות
    • 6.6k צפיות
  5. אז ככה: יש לי אינטרנט 12MB, תשתית של הוט, ספק של בזק, הכול היה טוב ויפה עד שלפני כמה שבועות הרגשתי שהוא לא מקבל את מלוא המהירות, בדקתי, ומסתבר שיש לי באופן קבוע אינטרנט במהירות 5MB. התקשרתי לבזק וזה מה שעשינו: 1. בדקנו עם הוט שאצלהם הכול תקין, ואכן המהירות היית תקינה. 2. חיברנו את המחשב ישירות למודם של הוט (מוטורולה) ולא דרך הראוטר (אדימקס) הקבוע, והמהירות גם כן היית תקינה. המסקנה הנובעת שיש איפשהו בעיה עם הראוטר, והפתרון המיידי של התמיכה הטכנית זה להחליף ראוטר. יש לי את הרואטר אולי שנתיים, אני לא מומחה בתחום אבל אני כמעט בטוח שאין שום סיבה שאני אזרוק את הראוטר ואקנה חדש. השאלה שלי אלכם, יש דברים שאפשר לנסות לפני שאני אלך לקנות ראוטר חדש? אולי בהגדרות? אני לא יודע אם זה ק…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by YohaiM,

מקווה שזה הפורום הנכון: יש לי מודם/פקס אנלוגי של US ROBOTICS כבר איזה שנה. כשגרתי עם ההורים,היה להם קו בזק והכל עבד חלק. היום יש לי קו של 013,ואני מצליח רק לקבל פקסים,ולא לשלוח. כאשר אני שולח,אני שומע שהמודם מתחיל "לדבר"(Negotiate) עם הפקס השני,נשמעים צלילי ביפ כאלו,עוד "דיבור",ובסוף השליחה נכשלת. הצלחתי לשלוח רק למקום אחד בינתיים,שהוא פקס לבדיקה של 013 שהוא Fax To Mail. למכשירי פקס רגילים אני לא מצליח לשלוח. אמר לי מוכר בחנות מחשבים שאני מכיר,שבזק שינו את התשתית לדיגיטלית באזורים מסוימים,והוא שמע על זה תלונות רבות לאחרונה. האם VOIP של הכבלים הוא דיגיטלי או אנלוגי? מיותר לציין שבתמיכה של 013 מתקשים לעזור לי,וטוענים שיחזרו אלי,למרות ש"אנחנו מספקים רק אינטרנט ושירותי טלפוני…

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  7. Started by shlompis,

שלום לכולם, אני מעוניין לקבל עזרה בנושא Repeater. קראתי את ההסבר בלינק הבא: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm ברשותי נתב: LinkSys WRT54GL בעקבות אילוצים מסויימים הנתב ממוקם בקומת הכניסה, ובמספר נקודות בקומות מעל הסיגנל ממש חלש/לא קיים. אני מעוניין לרכוש נתב נוסף אשר ישמש כ- AP בקומות העליונות, הבנתי שכדי ליישם פתרון של Repeater צריכה להיות תמיכה בתכונת WDS. האם רק הנתב הנוסף שאני רוכש צריך את תכונה זו או גם הנתב הקיים ? (LinkSys WRT54GL) האם הנתב שאני רוכש כעת צריך/מומלץ להיות מאותו היצרן שיש לי כיום ? (LinkSys) אשמח להמלצה לנתב אשר ישמש כ- AP בתצורת Repeater. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  8. Started by TheSlider,

היי חברים! האם אני יכול לעשות packet sniffing של הרשת הבייתי שלי בעזרת כל כרטיס רשת WIFI או שאני חייב בשביל זה כרטיס רשת שתומך בהזרקת פאקטים ואחרת שום דבר לא יעבוד? יש לי כרטיס רשת אלחוטי תקן N של TP-LINK האם זהו כרטיס טוב למטרה של packet sniffing של הרשת הבייתית שלי? תודה רבה חברים!

• 2 תגובות
    • 948 צפיות
  9. Started by NadavAfuta,

היי, יכול להיות שאני אעבור לחבילת הטריפל של הוט שנראית נחמד. רציתי לשאול אתכם לגבי תשתית הUFI של ה12mb, האם היא יציבה? כמה אתם משלמים לספקית? איזו מהירות אתם מקבלים בהורדות ישירות\טורנט? ובכללי, אם אתם מרוצים מהחבילה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. האם אפשרי באמצעות תוכנה כלשהי או דרך אחרת ליצור בעזרת כרטיס רשת של netbook סוג של WIFI - רשת שמכשירים אחרים יוכלו להתחבר אליה, לאו דווקא לגישה לאינטרנט אלא יותר דגש על רשת פנימית, בקיצור שהמחשב ישמש כמעין ראוטר לשני טלפונים סלולארים למשל שיוכלו להתחבר ככה אחד לשני. תודה

• 9 תגובות
    • 818 צפיות
  11. שלום לכולם. יש ברשותי מחשב עם windows xp, שמחובר בו זמנית ל-2 רשתות (אחת אלחוטית ואחת קוית) : 1. החיבור הראשון - המחשב מחובר לרשת האינטרנט הביתית דרך ראוטר TPLINK (בצורה אלחוטית) דרך כרטיס רשת USB אלחוטי TL-WN821N. 2. החיבור השני- המחשב מחובר למכשיר אחר (Playstation2) שנמצא בחדר דרך כבל אינטרנט רגיל (לא מוצלב) ודרך כרטיס רשת Realtek (רגיל לא אלחוטי). אוקיי אז ככה, כשהמחשב מחובר ל-2 החיבורים שהזכרתי אני מסוגל לשתף את המחשב עם הPlaystation בהצלחה, וגם לשתף את המחשב עם הראוטר הביתי (מסוגל להכנס למחשבים האחרים ברשת ולעמוד של הראוטר- 192.168.1.1) אבל הבעיה היחידה היא שאני לא מסוגל להכנס לאינטרנט למרות שהרשת הביתית מחוברת ואני מצליח להכנס לאינטרנט דרך מחשבים אחרים ברשת ( ניסיתי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by DontPanic,

ראיתי שמומלץ פה ה Edimax nMax BR-6424n ולקיי אס פי יש עכשיו גם את ה Edimax nLITE BR-6226n שזול ממנו ב 50 ש"ח יש הבדלים משמעותיים ששווים את ההבדל? אני לא רוצה להשקיע הרבה וקיי אס פי ליד הבית שלי...

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by arkadur,

התחדשתי בראוטר הנ"ל , משום מה, הוא עובד באופן לא יציב ודורש איפוס לאחר שהוא קורס. הקריסה באה לידי ביטוי בכך שאינטרנט נופל, ואין אפשרות לגלוש. אולי הבעיה היא במודם הקצת מיושן שמסרב לעבוד עם הראוטר החדש, אבל אני מסרב להחליף אותו - אלקטל ספיד טאצ' (5 נורות) עם הראוטר הישן - הכל עובד יציב. דעתכם?

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  14. שלום לעוזרים ! אני צריך עזרה בפתיחת פורטים לאימיול בראוטר TP-LINK wr841nd תודה.

• 12 תגובות
    • 3.7k צפיות
  15. Started by -Tal-,

אהלן קצת פרטים: אינטרנט בזק + בזק בינלאומי 1.5M תוכנת הורדה UTORRENT גירסא 2.0.2 טורנטים מ TL מודם ROTAL 1025W תמיד שהייתי מוריד מטורנטים, זה היה מוריד לי על המקסימום 170-189KBPS בלי הפסקה... משום מה, פתאום זה הפסיק להוריד לי. פשוט כלום... מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 5.5k צפיות
  16. נתב : DG834NU מתאם רשת אלחוטי : Edimax EW-7718UN המהירות ברשת הפנימית איטית - 6.3MB/S מחשב א' מתחבר בצורה קוית לנתב מחשב ב' מתחבר בצורה אלחוטית כאשר אני מנסה להעתיק קובץ בין המחשב שמחובר קוית למחשב שמחובר אלחוטית המהירות עומדת על כ- 6.2-3MB/S כאשר שני המחשבים מתחברים קוית לנתב המהירות עומדת על כ 9.2-3MB/S ביניהם שזה אמור להיות תקין המחשב האלחוטי מתחבר ב300Mbps ככה שנראה שהכול תקין ברשת האלחוטית אם אתם רוצים לראות את ההגדרות בנתב אז מצורפת תמונה אבל לפי הבדיקה הקוית ניראה ששני המחשבים תקינים מישהו מכיר את הבעיה ויודע דרך לפתור אותה ? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום, ברשותי נתב סימנס SL2 141 שמחובר ללינקסיז WRT54GL עם קושחה של טומאטו. אני אז רוצה להשתמש בסימנס כמודם בלבד, וביטלתי את פונקציית האלחוט. ראיתי שה QOS וNAT בסימנס גם מסומנים כברירת מחדל : האם לבטל גם אותם, כי הם פעילים בלינקסיז, או שזה לא משנה ? חוץ מזה יש עוד משהו לעשות כדי להפוך את הסימנס למודם בלבד ? תודה...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Kobe,

שבת שלום לכולם! לאחרונה קניתי ראוטר מסוג LinkSys WRT54GL אבל נוכחתי לגלות שעל מודמים של HOT (אצלי יש מודם של תומפסון) לא קל להגדיר את הראוטר הנ"ל (למרות שלתקופה מסויימת הוא שימש כראוטר של החיבור בכבלים אבל לאחר חודש הוא הפסיק לעבוד משום מה). הראוטר כרגע עובד וניתן לבצע בו שינויים אך משום מה להגדיר אותו כראוטר שמחובר ישירות למודם אי אפשר. כרגע חיברתי ראוטר פשוט יותר למודם שלי (ראוטר של חברת D Link דגם D-Link DI524) וכרגע הוא מצליח לשדר ואני גולש הבעייה היא שהטווח שלו קצר מאוד, לכן רציתי לדעת האם יש דרך להגדיר את הראוטר LinkSys WRT54GL כAP ובכך להגביר את עוצמת השידור או שאם יש למישהו מדריך/רעיון/דרך לחבר את הראוטר LinkSys WRT54GL ישירות למודם של הכבלים ושהוא ישדר כמו שצריך …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני כרגע על 10 מגה, אלה הם נתונתי הקו: אני מודע לכך שאני יכול לקבל 15 מגה, אך מה שמוזר איך יכול להיות שהDS Attenuation על 12 בעוד שה US Attenuation על 2? יש מצב שהאפסטרים מחובר ליחידת רחק אחרת? וגם לשאלתי מה המינימום לקבלת NGN חבילה 10 מגה מבחינת Margin ולחבילה 15? והאם אוכל לקבל גם 20 מגה לדעתכם? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by freecell,

היי, אני משתמש בראוטר של TP-LINK ורוצה להוסיף ראוטר של DLINK שיתפקד כרפיטר (להלן ראוטר ב'). עקבתי אחרי מדריכים ועשיתי כל מה שצריך (אלא אם כן פספסתי משהו) באחד הסעיפים היה כתוב שצריך לכבות את ה DHCP של ראוטר ב' , האם זה נכון? כי עכשיו אני לא מקבל כתובת חוקית והקישוריות מוגבלת. או שראוטר א' עדיין נשאר זה שנותן שירות DHCP גם אם זה דרך ב'.. ? בשני הראוטרים יש תמיכה ב WDS והשתמשתי באופציה. בגדול זה מה שביצעתי: הורדתי חסימות וסיסמא בראוטר ב' ביטלתי לו DHCP ב WDS נתתי לו את כתובת ה MAC של ראוטר א' (כנ"ל בראוטר ב') וידאתי ששניהם משדרים על אותו הערוץ שניתי לראוטר ב' כתובות שתיהיה בתחום של א' אבל לא בחלוקת כתובות שלו. האם בסדר? יש עוד דברים שצריך לבצע? תודה רבה רבה!

• 3 תגובות
    • 4.2k צפיות
  21. הבנתי שיש 2 הבדלים גדולים בין החיבורים: 1) ללא חייגן, האינטרנט מתחבר מחדש לאחר ניתוקים למיניהם מה שגורם להורדות להימשך במקום להתקע. 2) IP קבוע (לפחות לתקופה של מס' שבועות) השאלה היא, האם אלה ייתרונות משמעותיים? 1) אין איזה תוכנה / סקריפט / חייגן שהוא לא הדיפולטי של windows שמזהה שנפל החיבור ומנסה להתחבר שוב? 2) האם מהירויות ההורדה עם כתובת IP קבועה גבוהות יותר בצורה משמעותית? תודה על התשובות

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. המוטיבציה היא לאפשר שיתוף קבצים ברשת ביתית עם laptop מעבודה שמוגדר תחת domain. איך ניתן לעשות זאת?

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  23. אז ככה היום נכנסתי לאייסיקיו ברוב טיפשותי האייסיקיו התעדכן והפך את עצמו למנוע החיפוש שלי כברירת המחדל עכשיו הדבר הזה השתלט לי על כל הדפדפנים ועל האינטרנט!! שאני פותח Tab חדש זה מופיע לי, שאני עושה חיפוש בשורת הכתובת האייסיקיו נדחף איך אני מעיף את האייסיקיו הזה מחקתי אותו מהמחשב מחקתי את הפיירפוקס והתקנתי מחדש אבל כלום לא עוזר הוא נדבק כמו מגפה האייסיקיו הזה איך אני מחזיר למה שהיה לי מקודם? תודה לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 979 צפיות
  24. אחרי שנתיים שהאיתי בNETVISION עברנו לאינטרנט של 012 דרך HOT, עכשיו הם חיברו מין מכשיר מוזר שמיתחבר לכבלים ומודם של 012 שמיתחבר רק למחשב 1 ולי יש 2 מחשבים בבית שצריכים להיות מחוברים לאינטרנט, עכשיו אני רצית לחבר את שניהם אבל כמובן שאין אפשרות כי זה מודם ולא ראוטר התקשרתי אליהם והם אמרו לי שעם אני רוצה לעשות דבר כזה אני צריך ליקנות ראוטר כי להם אין תמכשיר. מזל שישב אצלי בארון ראוטר שקנית ליפני 3 שנים עכשיו אני מנסה לחבר אותו אבל אין לי מושג איך מתקינים אותו הדגם שלו Edimax BR-6104K מצאתי אותו באינטרנט אבל לא מצאתי דרך לחבר אותו אז אני במין מבוי סתום כזה, רצית לקבל את עזרתכם בחיבורו ועם ביכלל זה אפשרי לחברו למכשיר הכבלים המוזר הזה שקיבלתי כי החיבורים מתאימים. מבקש את עזרתכם …

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  25. יש דבר כזה בארץ ?

• 28 תגובות
    • 4.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים