עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום רב! אני מחובר כרגע דרך בזק בינלאומי (תשתית בזק) במהירות 1.5 Mbit, ומשלם ~100 ש"ח (לקוח עסקי, איכשהו) יש 4 מחשבים בבית ורציתי להרחיב את החיבור, להתנתק מהקו העסקי ולעשות אחד חדש. כדאי להתחבר להוט, או לבזק (תשתית)? האם 8 מגה כדאי? ועוד שאלה, מה הפרוצדורה של התחברות לקו חדש? רציתי לדעת אם אני יכול ששתי החיבורים יפעלו באותו זמן (יש שתי קווי טלפון..) הם פשוט מביאים שם משתמש וסיסמא? איפה אפשר לדעת את המרחק של המרכזייה? אני חושב שיש לי אחת מאוד קרובה. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3967582,00.html

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Aner,

שלום רכשתי אותו אתמול וניסיתי להתקין אותו היום לחיבור כבלים עם TERAYON TJ715 בחיבור L2TP כשנכנסתי לממשק של הנתב לפי ההוראות (המחשב חובר אליו בכבל רשת) והלכתי לSTATUS ואז INTERNET CONNECTION כמו בהוראות, וקיבלתי Dynamic IP Disconnect. לא משנה כמה "*במידה ובשורה הראשונה קיבלת Dynamic IP Disconnect מהחשמל את המודם ואת הנתב. לאחר מכן חבר רק את המודם חזרה לחשמל , PWR- המתן כ 20- שניות ולאחר מכן חבר את הנתב והמתן גם כן לאיפוסו. ברגע שנורית הPWR בנתב תתייצב ולא תהבהב נסה לבצע שוב" מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. אהלן.. לאחרונה קרה משהו ממש מוזר. עד לפני חודש-חודשיים בערך גלשתי על 10MB, תשתית בזק, ספק בזק בינלאומי. הכל היה חלק בלי שום בעיות. תמיד שהפעלתי סרטים ביוטיוב על 1080P זה נטען ממש מהר בלי שום בעיה. אחרי ששדרגתי ל20MB (כמובן שדאגתי לשדרג גם בספק וגם בתשתית) בהתחלה הכל היה טוב, אבל עכשיו המצב ממש על הפנים ואני מרגיש שזה רק ניהיה גרוע מיום ליום. בטעינת הדפים - וואלה אין ממש הבדל הכל בסדר. אבל שאני שם סרטונים ביוטיוב, קודם כל באופן אוטומטי הוא שם לי על 240P ואין לי מושג למה (יענו חיבור איטי), ושאני שם על 720P הוא בקושי טוען, שלא לדבר על 1080P. משהו ממש דפוק.. בבדיקה בSPEEDTEST זה מראה 20MB, וזה קורה בכל המחשבים. כמו שאמרתי בהורדות, טעינת דפים וכו' אין שום בעיה (לפחות לא שמתי…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by MichaelZ,

כיוון שהתקציב הוא גמיש, אני מעדיף משהו עם תמיכה ב-600 MBPS. יחד עם זאת אני לא רוצה לזרוק כסף על משהו שהוא סתם יקר, לכן אסתפק גם ב-300 MBPS. משהו שאני רוצה להתחבר אליו תומך בתקני אבטחה WPA2-PSK, WEP 64/128, WPA-PSK. לא יודע מהו הטוב מביניהם, אבל אני רוצה נתב שתומך בתקן הכי טוב ברשימה. הטווח יהיה 10-12 מטר בלבד, "דרך אוויר" ולפעמים "אנשים". אני מעדיף משהו שאפשר להזמין דרך הרשת (גם מחו"ל). העלות שחשבתי עליה היא 300 ש"ח, אך כמו שציינתי, התקציב הוא גמיש. יש לי כרטיס רשת 1Gbps ויציאות USB3 פנויות, כל השאר במפרט. אפשר לקבל המלצה לנתב אמין ומאובטח היטב? נ.ב. אני מנוי לחבילת אבטחה של McAfee. אם ידוע שנתב מסויים מסרב להסתדר עם ה-Firewall שלהם - לא רוצה אותו!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by B@Kss,

נוסף עוד מחשב לבית ואני צריך לחבר אותו לאינטרנט. המחשב הראשון יעמוד ליד ההמודם\ראוטר לכן לא חייב שיהיה חיבור אלחוטי אבל אם תהיה אפשרות אז רצוי מאוד. המחשב השני עומד בקיבינימט בסלון (מרחק של 10-15 מטר מהמחשב הראשון) ואותו צריך לחבר, השאלה איך עושים את זה.. אני יודע שיש לבזק ראוטר שהם מוכנים לתת לי אותו בתמורה למודם שיש לי עכשיו + תוספת של 125 שקלים. מה אני צריך עוד לקנות? כרטיס רשת אלחוטי? או שיש איזה מחבר USB בערכה של הראוטר שאני מחבר למחשב בסלון שיקלוט את האות? יש כאן למישהו נסיון בדברים האלה? תודה!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by benor,

מה עם מת"ב אפשר כבר להתחבר לאינטרנט שלה?? לא שמעתי ממנה!!!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Sven,

איך שזה נראה, סביר להניח שדפקתי את הנתב. רציתי להפוך אותו למן "כרטיס רשת" והבנתי שהאפשרות הזו קיימת רק בקושחה צד שלישי, נכנסתי לאתר של dd-wrt והורדתי משם את הקושחה הכי עדכנית, היא מ- 2013 והנחתי שזה ידע להתמודד עם הקושחה של היצרן מאפריל אשתקד. עשיתי "עדכון קושחה" דרך הממשק של TP-LINK, ההתקנה לכאורה עברה בהצלחה אך הנתב לא הביא אותי להמשך של ההתקנה אלא פחות או יותר הפסיק להגיב. ניסיתי לגשת אליו ב- 192.168.1.1 והעמוד לא מגיב, ניסיתי לעשות פינג לכתובת הזו ואני מקבל "destination net unreachable" גם כאשר אני מקבע את הכתובת של המחשב ל- 192.168.1.10 קראתי קצת בפורומים של DD-WRT ו- OPENWRT ונראה שצריך ציוד מסוים כדי לנסות ולהחזיר את הנתב לעבודה. למעשה המצב שלי הוא כמו שמתואר כאן. …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. היי, אני רוצה לבדוק את תקינות/מהירות הרשת שלי בין שני מחשבים. האם יש תוכנה שבודקת את זה? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Mortar,

למזלי נפטרתי מה XP והתקנתי לי פה WIN2K PRO אבל הדיון הזה נפתח בשביל חבר שלי שמשהו מאוד מוזר קורה עם האינטרנט שלו, בכל אופן זה הסיפור, כמו רבים מאיתנו גם הוא משחק ברשת CS אבל אין כל כך קשר למשחק, אחרי דיי הרבה זמן עם 56K הוא עבר לADSL, המודם הוא ALCATEL HOME TOUCH עם כרטיס רשת כמובן וחיבור של 012 0.5Mbit, המחשב שלו היה p3 450, voodoo 3 3000 , 192 SD RAM ואיזה כרטיס קול מסתורי מהמאה הקודמת ;D בקיצור היה לו XP והפינג קופץ 60-140 אפילו 200, טוב אז חשבתי שזה בעיה של ה XP + ADSL אז עדכנתי לו דריברים נסיתי לסדר את כל האפשרויות וכל העידכונים בשביל המחשב אבל הפינג קופץ, לא ידענו מה לעשות אז בגלל שהמחשב היה גם ככה גוסס החלטנו לפרמט להתקין WIN2K PRO ולהתחיל מחדש, טוב אז פירמטנו והת…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by NIVs,

יש לי אחד ישן שרשום עליו 568 CAT5. אפשר ללחוץ אותו מחדש עם 8 חוטים. הוא נראה בדיוק כמו כבל CAT5e המחבר בין המודם לראוטר.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, יש לנו בית יחסית ישן בן 24, 120 מטר מרובע עם 5 חדרים יש לנו אינטרנט טריפל של הוט, והקופסא הזאת שלהם הוט בוקס. היא כרגע נמצאת באחד החדרים מתחת לשידה מה שאני חושב שמפריע מאוד לקליטה כי אפשר לומר שאין קליטת WIFI בבית, כרגע בגלל קניית טלוויזיה חדשה לסלון וסטרימר אני מעוניין להעביר את כל הציוד הזה של הוט לסלון מהחדר כי אני רוצה לחבר בחיבור חוטי את הראוטר לטלוויזיה ולסטרימר בסלון ולקנות אולי מאריכי WIFI לחדרים (תגידו לי אתם אם זה פתרון טוב), השאלה באיזו דרך מומלץ לעשות זאת? אם אני מתקשר להוט ומבקש נקודה חדשה ולהעביר את כל זה לשם לסלון מה העלות של כזה דבר? הם יקימו באמת נקודה חדשה או שהם יעבירו כבל מפה לשם? אני מעדיף שתצא נקודה מהקיר ולא יהיה כבל בחוץ על הקירות אבל ה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Nahum2,

הי חברים אני מחפש לשים ראוטר טוב בבית. הדירה קטנה (3חדר) אבל אבל אני רוצה שיסחוב 7 מכשרים 3 קויים. ועוד 4 אלחוטיים בכיף כרגע מתכוון לשים 100 מגה אבל גם לשדרג בעתיד. איזה סוג כבלים צריך להעביר בקיר? ממה שאני מבין אני צריך כבל CAT6 ו שקע RJ45. ממי אני קונה? יש עד 1000 שח לשני הדברים מעדיף להוציא 500 ומטה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. Started by VegansXe,

היי חברים, היום הISP שלי זה אורנג', 40MBPS/3MBPS הציעו לי באותו מחיר (30 ש"ח) לחזור לבזק בינלאומי יש יתרון של ספק אחר על משנהו? בנוסף אציין שבחוזה התקשרות עם בזק בינלאומי רשום שיש מגבלה של 65GB בחודש (הורדה והעלאה ביחד) באורנג' לא בדקתי אך בכל מקרה לא עושים לי שום בעייה תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. כבר שבועים שאני מבחין בבעיה מאוד מוזרה, בשעות העומס (ערב, שישיבת) איני יכול כמעט ולצרוך תוכן מחול (קנדה, ארהב ורוסיה בעיקר) באינטרנט הביתי. בבדיקות מהירות הרגילות (hot) ו באתרים של בזק הכול נראה מצוין 90MB - 100 מה גם ואתרים בארץ ונצגי ה cdn עובדים מצוין. אולם ברגע שצריכים לצרוך מידע מחול הכול מתחיל להשתנות 1.8mb לרוסיה (כן כן hub של mts ) כ 15 מגה לקנדה ו 20-30 לארהב. כאן הפסקתי לבדוק כי זה ציער אותי מאוד. האם זה רק אצלי הבעיה ? או הכבל התת מימי הוצף. אולי בהמשך אני גם יספר לכם על השיחה ״המקצועית״ שהייתה לי עם התמיכה של התוכי תשתית hot וספק בזק במהירות של 100

16. Started by dans41,

שלום, בחדר שלי (ממ"ד) אני מחובר לאינטרנט בעזרת home plug, הבעיה זה שאני צריך יותר מכניסה אחת. כרגע רק המחשב מחובר אבל אני צריך עוד כניסות, חשבתי לחבר מפצל RJ45 ל home plug בחדר שלי ובחדר בו נמצא הראוטר הוא יתחבר כרגיל. אני רק רוצה לוודא שזה לא יאט את האינטרנט (לי דווקא נראה שזה יאט משמעותית משום מה). והאם יש פתרון אחר, אפשר לחבר מודם חוטי (בלי wifi) אבל שיהיה על אותה התשתית וכו?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by ron533,

שלום, כאמור בכותרת אני מחפש ראוטר עם עוצמת שידור יחסית חזקה. כיום אני משתמש בראוטר של 3COM בתקן G ישן שעושה את העבודה אך הוא מותקן בכניסה לבית ובקצה השני לא קולטים אותו כמעט (בסמארטפון יש ניתוקים כל הזמן) המרחק לא גדול כל כך אבל יש קירות והחזרים והעוצמה שלו יורדת כבר בטווח קצר. ניסיתי כל מיני אמצעים להגברת האות אבל זה לא היה משמעותי. אני מתעניין בראוטר של TP LINK מאייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7226&CatCode=581 דגם WR941ND שנאמר לי שהוא הכי מוצלח ותומך ב MIMO (יש לי יותר ממכשיר אחד אלחוטי) וגם עוצמת שידור לא רעה של 3Db אבל נתונים לחוד על הנייר ונסיון מעשי לחוד, ופה אני מבקש את המלצתכם. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by אברם מהמכולת,

שלום לכולם, אני נמצא ברשת אירגונית ומשער שחוסמים את היכולת למשוך דואר ב POP3. (לא מצליח). כיצד (מבחינה טכנית) אני יכול לאמת את ההשערה שלי, ולוודא שאכן יש חסימה לנושא ? תודה.

19. שלום התקינו לי לפני כחודש בערך 100 מגה של הוט, הספק הוא בזק בינלאומי על חבילה של 100 מגה גם כן הציוד : הוטבוקס של הוט אשר מוגדר כראוטר מחוברים אליו 2 מחשבים קוויים ואחד אלחוטי. בדקתי בשלושת המחשבים, לא משנה באיזה שעה ביום, גם ב- 4 לפנות בוקר , מתקבלת תוצאה של מקסימום 50 מגה, לא יותר. כך מוגדר אצלי מסך החיבור בהוטבוקס (שם המשתמש רשום ללא סיומת @014) האם תקין? הראוטר מוצפן. יש דברים שעלי לבדוק ? טיפים איך לשפר את המהירות ? אם אני אעבוד עם ההוטבוקס כמודם ואחבר אליו ראוטר יש מצב לשיפור או שזה לא קשור ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. לאחרונה רכשתי מסך עם SMART TV וברשותי גם נתב אלחוטי DLINK 615. כאשר אני מנסה ליצור חיבור רשת (אלחוטית או קווית) המסך מקבל כתובת APIPA 169.254.xxxx. הבעיה היא רק מול המסך, 2 מחשבים שמחוברים קווית לנתב והתקנים אלחוטיים (אייפון אייפד) מתחברים ללא בעיה ומקבלים גישה לאינטרנט וIP תקין. מה שעשיתי עד עכשיו זה איתחול הגדרות ועדכון גרסאות גם לנתב וגם למסך הטלוויזיה, החלפת פורטים, ביטול הFIREWALL בנתב, פתיחת פורטים מתאימים עבור המסך בנתב ואפילו ניסיתי לקבוע IP סטאטי במסך. למרות כתובת הAPIPA, אני מצליח לתקשר בDLNA למסך, אך אין גישה חיצונית לאינטרנט. אני עדיין לא יודע אם זו בעיה בהגדרות, תקלה בנתב או תקלה בכרטיס הרשת במסך. יש למישהו רעיונות איך להתקדם מפה?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Eden 6600,

קניתי מחשב נייד (compaq mini 311c) ובגלל בעיה כלשהי עם המערכת הפעלה הייתי צריך לפרמט את המחשב. עכשיו אני עובד עליו אבל הוא ריק מתוכנות של היצרן ורציתי לדעת איך אני יכול להתחבר לרשת ה-Wi-Fi דרך ה-windows xp?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום, לי ולשכן שלי יש חיבורים נפרדים ב-ADSL לאינטרנט ושנינו רוצים לשתף אחד את השני ברשת האלחוטית, כך שכל מחשב מחובר לראוטר שלו ע"י חוט, ובמידה והרשת מתנתקת לו, הוא יתחבר לרשת ע"י הראוטר האלחוטי של השכן. המרחק בין הבתים הוא בערך 20 מטר ויש כביש שמפריד ביניהם, הראוטר אמור להיות בתוך חדר פנימי בבית (לא ממ"ד) לשנינו יש במחשב מערכת הפעלה Windows 7, ו-IP קבוע. אנחנו רוצים שלא משנה מה יקרה, תמיד נגבה אחד את השני במקרה שאחד יתנתק. קודם כל, האם Windows 7 מאפשרת חיבור לרשת חוטית ואלחוטית במקביל, כך שכשאחד מנותק מהרשת המחשב מתחבר לשני? האם צריך להגדיר משהו מיוחד בראוטר? איזה סוג של ראוטרים אלחוטיים יוכלו לתקשר במרחק כזה? (בתקן N) אם יש לכם המלצה לראוטר טוב שמשדר בעוצמה גבוהה המחיר ל…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. Started by nim901,

קיבלתי את המודם הזה מדוד אתמול אז מזל טוב לי a\w נכנסתי לממשק שלו 192.168.1.1 בחרתי PPPOE שמתי יוזר וסיסמא, שמרתי (מעבר לזה לא נגעתי בכלום) הלכתי למסך האחרון ועשיתי connect אחרי מספר שניות, אני מקבל הודעה שהוא לא הצליח לקבל איפי מהשרת PPPOE מה עושים? הראוטר עבד אצל דוד שלי והמודם תקין לחלוטין כנ"ל הכבלים, יש לי עוד ראוטר ושם הכל תקין כמו כן, גם ניסיתי ביוזר השני שהוא של 015 (הראשון ברק). ניסיתי 2 מודמים וניסיתי להגדיר עם אינטרנט אלחוטי ועם מחשב נייח גם עם הכפתור ניסיתי ושום דבר ד"א הרצתי חיפוש קצר וב 2 העמודים הראשונים לא מצאתי מידע שקשור אלי אלא רק בעיות עם כלבים תודה לכל מי שיעזור

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום רב. אתחיל בזה שאני אמור לטוס לארה"ב בקרוב ולכן בהחלט יכול לקנות ראוטר בסגנון ה ASUS AC1900 במידה ויש טעם והוא יכול לתת טווח משופר. לשאלה עצמה. גם אצלי וגם בבית הוריי, קליטת ה WIFI חלשה עד בלתי קיימת באזורים מסוימים. בבית שלי (2 קומות): ראוטר DLINK DIR-655 נמצא במרכז הקומה התחתונה. אם זה משנה אני כרגע בהוט ורוצה לעבור לבזק. בבית הוריי (קומה אחת אבל הראוטר מצא בקצה אחד של הבית): ראוטר DLINK DIR-615 בנוסף יש מגביר טווח TL-WA850RE של TP-LINK שנמצא במרכז הביצ ולא ממש מספק. מחוברים להוט. מה הייתם ממליצים? האם כדאי להחליף את אחד מהראוטרים לאחד טוב יותר ואם כן האם למשהו כמו ה AC1900? הבנתי שהתדר שבו לא מתאים לטווח ארוך אבל אני מניח שבגדול הוא ראוטר מוצלח גם בטווח. האם יש פתר…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by polkm,

שלום לכם. קראתי את כל המאמרים ועשיתי בדיוק מה שכתוב, למרות זאת הכונן D במחשב עם ווינדוס 7 משותף, אבל אני לא מצליח להכנס אליו דרך המחשב עם XP. אני מקבל "ייתכן ואין לך הרשאה" וכו... שני המחשבים מפורמטים עם מע' הפעלה "נקיות" וללא בעיות. אציין רק שהמחשב עם ווינדוס 7 רואה את התיקיות של XP ושהצלחתי לשתף אפילו מדפסת אבל לא את הכונן. אשמח לעצה מכם. תודה וחג שמח.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.