רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,497 דיונים בפורום זה
-
אינטרנט זהב, כבלים, מודם TERAYON TJ715X, חייגן. אחותי הולכת לקנות מחשב חדש, ואני רוצה שהוא יתחבר לאינטרנט בנוסף למחשב שיש לי בבית עכשיו. קראתי את המדריך בראש הפורום, והבנתי איך לחבר את המחשב החדש כמחשב "לקוח" לאינטרנט. אבל הבעיה היא שהמחשב הראשי (זה שיש לי אותו עכשיו) חייב להישאר דלוק כל הזמן כדאי שהמחשב החדש יהיה מחובר לאינטרנט. ואם עושים ריסטרט למחשב הראשי אז האינטרנט במחשב הלקוח לא יעבוד, עד שאני אחבר אינטרנט במחשב הראשי. רציתי לדעת אם יש דרך אחרת? דרך שבה שני המחשבים לא יהיו תלויים זה בזה כדי להתחבר לאינטרנט. ואפילו אם המחשב הראשי כבוי אז יהיה אפשר לגלוש באינטרנט במחשב הלקוח. יש דרך כזאת? מה אני צריך לקנות לה? וכמה יהיו העלויות?
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
ניסיתי 012. על הפנים. 013 נטוויזן - עושים TRAFFIC SHAPING 014 בזב"ל. כשמם כן הוא - השירות והמהירות בזבל. CCC - אמנם מהירים, אבל בין 01:00 ל-04:00 הם פתאום מנתקים את האינטרנט בלי סיבה. לפחות פעמיים בשבוע. כל פעם בתמיכה הטכנית אומרים לי שמטפלים במערכת. איזה מין תשובה זו? 018- מהירות גלישה מחורבנת. אני לקוח כבר שבוע ואפילו דפים בדפדפן הרגיל לא זזים. לא ייתכן שאני מנסה להוריד את הפרק האחרון של המפץ הגדול THE BIG BANG THEORY ואני לא מוצא ספק נורמלי. איך זה שאני מוריד ב-10 K/S ? אני צריך ספק אינטרנט שאפשר להוריד איתו. כבר לא אכפת לי המחיר. המהירות אגב, היא רק 2.5 מגה. הצעות?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הקמת רשת אלחוטית ברשת מבוססת נתב (Infrastructure) ואבטחתה מאחר שיש שאלות ובקשות רבות בנוגע לרשתות אלחוטיות, החלטתי לכתוב את הת'ראד הזה שיתן מענה בסיסי בנוגע להקמת רשת אלחוטית, כאשר יש לכם כרטיס רשת אלחוטי וראוטר, ואתם מריצים WIN XP (המדריך יכול לעזור גם לגביי מערכות הפעלה אחרות). כמו כן הת'ראד יתן מידע מקיף על אבטחת הרשת האלחוטית ברמות שונות. המדריך מסביר כיצד להגדיר רשת אלחוטית במחשב הלקוח עם כרטיס הרשת האלחוטי בעזרת ווינדוס XP. יש לציין שרוב הכרטיסים מסופקים עם דרייבר משלהם שמאפשר להתחבר לרשת דרכו המדריך הזה יעזור גם במקרה הזה, אבל לא באופן ישיר. דרך אגב - אם קים דרייבר שמנהל את כרטיס הרשת האלחוטי - לדעתי עדיף להשתמש בו ולא באשף WZC של ווינדוס לחיבורים אלחוטיים…
-
- 6 תגובות
- 32.3k צפיות
-
-
שלום וחג שמח לכולם! יש לי שני ראוטרים מאותו סוג של 3com. הינה לינק אליו: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_857_1263&products_id=7440 ההבדל היחיד ביניהם הוא הדגם, אחד חדש יותר ויש לו תוספות קטנות כמו כפתור power...... והשני פשוט דגם קצת ישן יותר. הדגם של החדש הוא מספר wl-542 והשני הוא wl-540....... עכשיו השאלה שלי היא האם יש לי טעם להחליף את הישן בחדש, פשוט הישן כבר מחובר ואני לא יודע אם יש טעם לחבר את החדש ולהגדיר אותו.... יש לכם אולי מידע מה שונה בין הדגמים? האם אחד מהם ידוע בכך שיש לו תקלות?
-
- 6 תגובות
- 732 צפיות
-
-
מחפש ראוטר לא יותר מדי יקר, לחיבור 3 מחשבים ברשת חוטית + 2 מכשירים אנדרואיד בWiFi. הראוטר יושב בתוך הממ"ד, והאינטרנט האלחוטי יצטרך במקרה הכי גרוע להגיע עד קומה שנייה, דרך הממ"ד. אפשרי? כרגע יש לי Edimax 6104K חוטי. אני מחובר לבזב"ל על כבלים, 5M. לחיבור: 2 מחשבי WIN7, מחשב מריץ אובונטו, ו2 מכשירי HTC Desire עם אנדרואיד 2.1.
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר שמשדר בתקן B ואני מעוניינת לרכוש סטרימר עם חיבור אלחוטי וממה שראיתי הם נמכרים בתקן N. השאלה שלי היא האם תהייה אי תאימות בין השניים או שאפשר לרכוש זאת שנפש שקטה??? בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לנו בבית רשת בת 4 מחשבים שמחוברים ל-ADSL דרך ראוטר Edimax BR-6104K ומודם Alcatel Speedtouch. לפני מספר ימים שדרגנו ל-1.5 מ-750 ומאז קורה משהו מוזר - האינטרנט מהיר יותר בצורה משמעותית, אבל ה-Network Utilization ב-Task Manager לא עובר את ה-1% באף מחשב, כולם מחוברים ב-100Mbps, כלומר -המהירות לא עולה על 125KBps. ניסיתי להתנתק ולהתחבר מהאינטרנט, לנתק ולחבר את הראוטר והמודם מהחשמל ולעדכן Firmware לראוטר. כלום לא עזר. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 776 צפיות
-
-
לפני הכל, אני רוצה לדעת כמה דברים.. אני נכנס למשתמש בנטויז'ן, ואני רואה שאני משלם על 2MB/96K כ159 ש"ח לחודש!, אני אומר לעצמי מה לעאזאזל.. מישהו מוכן להסביר את ההגיון הזה? אני חושב שאני משלם להם ככה משהו כמו שנה, ואני אפילו לא יודע על זה, שב40 ש"ח פחות אני יכול להתחבר ל5MB. בקיצור, אני אתקשר לנטויז'ן יום ראשון ואברר איתם, אני הולך להכנס בהם חזק, פשוט מעצבן. עכשיו, אם אני לא אסתדר עם נטויז'ן, ונניח שאני אלך לחברה אחרת - לאיזה חברה מומלץ ללכת? בלי בעיות פינגים, גלישה חלקה - אני חושב שאני אלך על החבילה של 5MB, יכול להיות - אם לא אני אעבור ל2.5MB. בקיצור, מה החבילה הכי מומלצת כיום? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אז ככה: שני מחשבים AMD AXP אחד 8RDA+ השני NF7 מחוברים בכבל מוצלב, והרשת ביניהם עובדת (כולל שיתוף קבצים) עד אתמול היה לי שיתוף אינטרנט ללא בעיה, ופתאום השיתוף אינטרנט הפסיק לעבוד. תמונות: המחשב שמחובר למודם: http://rotter.name/User_files/nor/435e270d7000afaf.jpg החיוג לאינטרנט: http://rotter.name/User_files/nor/435e272170b7b837.jpg המחשב השני ברשת: http://rotter.name/User_files/nor/435e2735711a43e6.jpg ניסיתי להגדיר את הרשת מחדש, פיירוול לא מאופשר. רעיונות יתקבלו בברכה.
-
- 6 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום, רציתי להקל על המחשב / האינטרנט שיעבוד יותר מהר, ולשם כך איפסתי את הגדרות הסטוריית הגוגל שבמחשב שלי, עם זה בוטלה הסיסמא לג'מייל שלי ואני לא מצליחה לשחזר את החשבון היות והמספר שלי לא מקבל sms והמייל המוגדר בגוגל לשליחת סיסמא אוטומטית כבר מחוק כמה שנים. כרגע אני עובדת על המייל הזה דרך אפליקציית דואר windows 10 אבל הוא שומר מיילים רק עד 3 חודשים אחורה וכן הוא מאד קשה ולא נח לשימוש רציף, אנא עזרו לי דחוף לחלץ את הג'מייל בגוגל זה כבר פעיל כמה שנים ויש לי שם את כל המידע / העבודות / המשרד. זה נחוץ לי מאד אבקש בכל לשון של בקשה מידע / דרך לחילוץ הנ"ל. אודה על מענה מהיר, ציפי
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני כקצת יותר מחצי שנה עברתי לadsl אצל אינטרנט זהב. עד לפני כמה שבועות הייתי מוריד הכל ממש מהר (ממוצא של מעל 150kb) בזמן האחרון המהירות המקסימלית שלי היא לא יותר מ50kb למרות שעדיין לא יצרתי קשר עם אינטרנט זהב לפי דעתי הבעיה נמצאת אצלי. לפני כמה ימים הדלקתי את המחשב ושום דבר לא זז (לא רק באינטרנט. המחשב היה מעוד איטי) שהעלתי את ה task manger רעיתי שתוכנה שנקראת save now משתמשמת ב 96% מה cpu שלי. אחרי הפסקתי אותה ומחקתי כל זכר ממה שמצאתי ממנה המחשב תיפקד כמו שצריך ואפילו מהירות האינטרנט השתפרה קצת. אני דיי בטוח שיש איזה תוכנה על המחשב שלי שאוכלת לי חצי מהbandwith. הבעיה היא שאני לא יודע איך לאתר אותה וב prosess tab שב task manger אני לא יודע מה חצי מהדברים כי הם כולם מין ש…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להחליף את המפצלים אצלי בבית ולהוסיף מנחת לפני המודם. לחכות לטכנאי של הוט שיבוא ויגיד לי שמבחינתו העוצמות תקינות לא בא בחשבון ולכן אני רוצה המלצות לחברה שמייצרת מפצלים ומנחתים איכותיים. על הדרך אשמח לקבל המלצה ללוחץ. תודה
-
- 6 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
לפני שבועיים-שלוש עברתי מהוט+הוטנט לבזק-018.. מאז יש לי רק בעיות עם האינטרנט, לא מצליח להוריד כלום (הורדה ישירה/ביטורנט), אפילו לא מצליח לעשות בדיקת מהירות כמו שצריך.. אני משתמש במודם/ראוטר KASDA KW-5212 ומחוברים אליו 4 מכשירים סלולרים, מדפסת אלחוטית ו-3 מחשבים כשעל אחד מהם מותקן OPENELEC עם KODI. מה שקורה זה כזה דבר: המחשב בסלון שמותקן עליו OPENELEC עובד כמו שצריך, גם בצפיה בסרטים 1080P וגם בצפיה בערוצי טלווזיה הוא מתפקד כמו שצריך בלי בעיות, הפלאפונים גם עובדים בסדר, ובבדיקת מהירות בהם עם אפליקצית SPEEDTEST אני מקבל כמעט 30 מגה, שזה אומנם לא מה שהובטח לי מהחברה אבל בגלל שזה פלאפונים, ואני יודע שיש בהם יותר מגבלות מבמחשבים אז אין לי תלונות.. הבעיה היא בשימוש במחשבים הנייח…
-
- 6 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
לא זוכר בכמה מוכר אבל האם זה כדאי? האם HOT לא חוסמים אותם?
-
- 6 תגובות
- 964 צפיות
-
-
היי, בבית יש לי נתב משולב עם מודם של חברת d-link דגם 6740u שקיבלתי מבזק, קראתי המון שנתבים משולבים אינם אמינים כל כך, האם נכון הדבר? אני חווה המון ניתוקים בתקופה האחרונה והאם הפרדה של הנתב והמודם ישפרו את הנושא? אם כן, אני מחפש המלצה למודם תומך VDSL. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי בבית 2 נקודות גישה אחד פועל על תקן n והשני עובד על תקן g הם רחוקים אחד מהשני מרחק של 40 מטר בערך. כאשר אני נכנס למחשב שלי ומעתיק קובץ דרך הפאלפון (גלקסי 4) אני מקבל שגיאת "אימות" כאשר אני בתזוזה מנקודה אחת לשניה והעתקת הקובץ נכשלת זאת אומרת שאני מתנתק מהרשת וצריך להתחבר ידנית שוב. שני הנקודות גישה עם אותם ההגדרות כאשר נקודה אחת פועלת על ערוץ 1 והנקודה השניה על ערוץ 2. מה לפי דעתכם לא תקין? למה אין מעבר תקשורת שוטף מנקודה אחת לשנייה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית שני מחשבים, ויש לי איי די אס אל חשבון אחד. המודם נמצא במחשב שלי, ואני רוצה דרך הרשת לעשות שגם המחשב השני יוכל לגלוש דרך האינטרנט איי די אס אל. ניסיתי לעות שיתוף אינטרנט בחיבור אבל אני לא יודע מה עושים חוץ מזה כי אני לא יודע איך להחבר מהמחשב השני. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראוטר מסוג 3com 72t רוחב פס אינטרנט - 1.5 מגה. גלישה מאוד איטית. כשאני מנסה להוריד קובץ ניסיון מאתר של ספקית האינטרנט, קצה ההורדה עומד על 50 קילו. יש רעיונות מה לבדוק?
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
רציתי לדעתי איך אני מגביל את מהירות האינטרנט ברשת אלחוטית עם ראוטר TP-LINK TL-WR641G. יש לי חיבור 2.5 ואני רוצה שלמחשב שלי יהיה 1.5 מגה ולאחר מגה, איך אני עושה את זה? ניסיתי את NetLimiter אבל אין שם אפשרות להגביל תכלס מהירות למחשב השני ברשת. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחובר לנטויז'ן במהירות 750, אבל זה מתחבר לי לאינטרנט במהירות 640 KBPS למרות שלחברים שלי, שבחברה אחרת יש אותה חבילה והוא מתחבר ב928 KBPS. שמעתי שיש אתרים שבודקים את זה, מישהו מוכן להמליצ לי על אחד?
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום, ברשותי כרגע שני חשבים בעלי רשת עם ראוטר של 1.5MB, הייתי רוצה לדעת איך להפעיל את האימיול? (הבנתי שזה קשור לפתיחת פורטים) הראוטר מחברת Level One ואין לו תוכנה.....דרך הנורטון כבר עשיתי "Permit All"....אז מישהו יכול להדריך אותי מה לעשות?
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, אני צריך דרך לחלק את החיבור האינטרנט של הלפטופ שלי דרך שני חיבורים, אחד קווי ואחד בwifi, אני יכול להתחבר לשניהם בו זמנית, הבעיה שלי אני שאני צריך שליטה על מה יעבור דרך איזה חיבור. או באופן יותר ספציפי, אני רוצה שכל הקישור לאינטרנט מלבד הskype יעבור דרך הרשת הקווית. עשיתי חיפוש כאן ובעבר המליצו על תוכנה בשם connectify dispatch, שנראה כאילו היא יכולה לעשות את זה, אבל, לא בגירסא החינמית... אז אני מחפש אפשרות אחרת. אני משתמש בווינדוס 8.1 אם זה רלוונטי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים אני עורך מספר מפגשי הדרכה בסגנון הכרת המחשב לאנשים מבוגרים. יש לי כיתת הדרכה עם 7-8 עמדות מחשב תקינות. כשאני אעביר להם את המידע מן הסתם חשבתי על דרך בה אני אשלוט מעמדת מחשב אחת לצורך הדוגמה או מהלפטופ שלי על שאר המחשבים שנמצאים בכיתה, מה שיגרום לי להעביר/להמחיש להם את המידע בצורה יותר נוחה. ברמת הידע הבסיסית שלי תארתי לעצמי שיהיה מחשב אחד דרכו ובאמצעות תוכנת שליטה אוכל לעשות את העבודה, אך נוכחתי לדעת שפשוט אין! מה אוכל לעשות / מהי הדרך הטובה והנוחה ביותר בה כן אצליח להשתלט על כל המחשבים? במידה וישנה האפשרות, אשמח להשתמש בלפטופ שלי ולחסוך אפשרות של שימוש בעמדת מחשב אחת לטובת המשתתפים, אם בכלל זה יהיה אפשרי. המחשבים מחוברים לרשת באמצעות ראוטר + מודם שמחוברים לאח…
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי hotbox 2 עם חיבור 100 MB וספק בזק בינלאומי. 1. כאשר אני מחובר רק דרך ה HOTBOX אז אני מגיע בבדיקות מהירות לכ 70-80 גם בבדיקה של התשתית עצמה של הוט http://www.hot.net.il/heb/Internet/speed/ וגם בבדיקה של speed test או בזק בינלאומי. ( קווי ואלחוטי). 2. כאשר אני מחבר את ה HOTBOX ליציאת WAN של הרואטר האלחוטי אני מגיע בבדיקה של תשתית הוט לאותה מהירות , אך בבדיקה של speed test או בזק בינלאומי אני מגיע ל 1MB . (גם בחיבור קווי או אלחוטי). המצב זהה בין אם אני עושה BRIDGE ל HOTBOX ובין אם לא. הראוטר TP LINK TL-WR841HP . אודה לעזרה
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בבית שני מחשבים. אחד מדיה סנטר המוצב בסלון, והשני כללי שנמצא בחדר שלי. מאחר ואני לא מעוניין להתעסק עם רשתות וראוטרים למיניהם, רק המחשב שבחדר שלי מחובר לאינטרנט. השאלה שלי- במידה וארצה מדי פעם לחבר לאינטרנט גם את מחשב המדיה סנטר, האם כבל רשת ארוך מדי שיחבר בין המודם לבין המחשב, עלול להיות בעייתי ולגרום לשיבושים, או שלא משנה מה אורך הכבל, החיבור תמיד יהיה מוצלח? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-