עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by PokeKiNg,

היי, לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בתקשורת בין מחשבים בפרט ותקשורת בכלל. נתקלתי במשהו שלא הצלחתי כל כך להבין וקיוויתי שמישהו כאן יוכל להסביר לי קצת יותר לעומק אני יודע שהשימוש בכתובות MAC הוא בשכבה השניה של מודל OSI, כלומר רק בתוך הLAN שלי. הבעיה היא שאני לא מבין מתי ואיך זה מגיע לידי ביטוי ניסיתי לעשות ping למחשב אחר ברשת הפנימית שלי אך הוא הציג רק את הIP ולא את הMAC כאשר נכנסתי לאתר שבניתי ברשת הפנימית (על IP 10.0.0.2) אני ראיתי שהשרת קלט שנכנסתי מכתובת 10,0,0,3 (הIP של המחשב השני שלי). בנוגע לאתר אני מבין שהדפדפן הוא אפליקציה ולכן הוא עצמו שכבה שביעית וכן משתמש בIP. והפינג לא בדיוק שכבה שניה. ולכן נשאלת הש…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by yogev_23,

אגב אם יש הבדל בנושא בין הרגיל של HOT לבין הUFI החדש זה גם רלוונטי. ברכות ותודות

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. יש לי בבית ראוטר של בזק חדש ויש לנו 3 מחשבים אבא שלי יושב בסלון ובקושי קולט והאינטרנט מאוד איטי לו אמרו לי שהוא צריך כרטיס רשת או משהו לחבר לכרטיס רשת במחשב כמו אנטנה כזאת שיקלוט את המודם החדש שזה מהירות של 5GHZ במודם ככה אמרו לי בבזק אפשר להמליץ לי על משהו טוב

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Drazick,

כיצד ניתן לחבר שני מחשבים עם ווינדוס אקס פי פרופיישיונל דרך יציאות ה-USB? אני מעוניין להעביר קבצים. לא אין לי רשת ולכן זו האופציה היחידה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by שמנואל,

שלום. הבעיה היא כזו (סיפור ארוך, מצטער, אבל משום מה נראה לי שכבר נתקלתם בו): במחשב (XP) מותקן מודם TERAYON 175 בחיבור USB (להזכירכם - יש במודם גם את האפשרות של כרטיס רשת) . לאחרונה רבו הניתוקים ועשיתי מה שכל אחד עם הגיון בריא עושה - קניתי כבל רשת וחיברתי מהמודם לכרטיס. פה התחילו הצרות. אחרי שעה (!!!) עם תומך מאוד נחמד של נטוויז'ן לא הצלחנו להבין למה אין חיבור לאינטרנט ויש IP 0.0.0.0. הופניתי לתמיכה של ערוצי זהב ושם נאמר לי מיד כי זו בעיה מוכרת וידועה בכרטיס רשת הזה SIS 900 : ה XP מזהה לבד את הכרטיס אבל מתקין אותו לא טוב, ולכן בעצם כאילו לא הותקן למרות שבמנהל ההתקנים הוא מופיע. מה שצריך לעשות, הסביר הטכנאי זה להסיר את ההתקנה שעשה הXP , ולהתקין עם הדרייבר של לוח האם, א ב ל …

6. שלום. אני מחפש שירות VPN או PROXY שיספק לי IP אמריקני, יכול להיות גם בתשלום. מה שחשוב לי הוא אמינות השירות ולא המהירות, כאמור זה לא לטובת צפיה בסטרימינג או הורדות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  7. Started by X_Dror,

שדרגתי במבצע האחרון ל-100Mb, עוד לא שדרגתי את המהירות בספקית, כרגע אני 15 (או 20?) הורדה ומשלם 36 שקל בחודש. לפי האתר Kamaze בזב"ל מציעה 100 מגה במחיר של 70 שקלים, בזמן ש- hotnet מציעים ב- 20 שקלים. (הבדל מאוד משמעותי) קראתי השוואה בין הספקיות אבל הי די עתיקה (מרץ 2012) ואני לא בטוח עד כמה היא עוד רלוונטית. השימושים שלי לאינטרנט הם בעיקר גלישה באתרים ממערב ארצות הברית והעברת קבצים אליהם, torrents ומדי פעם משחקי רשת כמו Battelfield בשרתים באירופה. השאלה היא אם בכלל יש הבדל בין הספקיות מבחינת האיכות, ואם כן מה ההבדלים ועד כמה הם גדולים. מאוד יפריע לי אם סרטוני youtube לא יטענו טוב, יהיו חסימות טורנטים או שרתים באירופה יהיו מעל לפינג 100. בעיקרון אני רק רוצה לדעת אם hotnet ס…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by WalG_,

היי, מחפש המלצה לראוטר טוב, לא חייב משולב מודם (כרגע אני עם D-Link DSL-6740U אבל הWifi לא יציב ולא חזק). ממה שראיתי, ובטווח התקציב, אני מתלבט בין 2 אופציות: 1. Tp-Link AC1600 . נראה אחלה, גם עם מודם והקניה בארץ. 2. Xiaomi Pro 2600 נראה חזק יותר אבל אין ממש ביקורות או מידע. אם זה המצב, אני מפחד שהוא בלי תמיכה באנגלית והכל בסינית... המלצות אחרות?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by MtK,

הי, לפני שנעבור לשלב ההאשמות, אני תוהה מה גורם למודם HOTBOX לא לרצות להתחבר לרשת (של הוט) וכשהוא כן מתחבר הוא מלא בשגיאות וגלישה של 30 מגה/שנייה לכל היותר כאשר הרבה מאוד (!) פעמים המהירות יותר קרובה ל-1מגה/שנייה (אמור להיות קרוב יותר ל100). צירפתי את נתוני הגרסה של המודם (שנראה מאוד לא חדש, למרות שהחליפו אותו 3 פעמים בשבועיים האחרונים) ואת הEvent Log. המודם כבר כמעט שעתיים מנסה להתחבר, אחרי כמעט 48 שעות ללא חיבור יציב ובערך 10 ריסטרטים יזומים שלי בשעות האחרונות. היו פה 15 טכנאים (לא, לא זרקתי מספר סתם) ולא באמת בא לי לחכות שעתיים לעוד אחד. ולפני שמישהו ישאל (כי בהוט נהנים לשאול), אז לא: לא מדובר במחשב אחד, אלא יותר מ4. לא, הם לא מחוברים בWIFI, כולם בחיבור קוי, ישיר, 1Gbps…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. היי, אני משתמש כיום במודם-נתב אלחוטי תוצרת Siemens שקיבלתי מבזק ברשת האלחוטית בבית שלי. כיום מחוברים אליו בכבל שני מחשבים, ולפטופ דרך ה-Wi-Fi. נתקלתי בבעיית קליטה בחלק גדול מהבית, וכיוון שיש לי ראוטר נוסף שאינו בשימוש כיום (DI-524 של D-Link) תהיתי אם אפשר להשתמש בו כמאריך טווח. אשמח לקבל הסבר/הצעות בנושא... תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. Started by afik zach,

אני מתכנן לעבור להוט ויש לנו רשת בבית ואני לא כל כך מבין במודמים של כבלים בכל מקרה רציתי לדעת מה המודם הכי ממולץ שלהם היום? ואולי בכלל יש להם איזה שהוא מודם כמו האלקטל שיכול לתפקד גם כראוטר?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום! יש לי בבית מחשב שמרוחק מדי בשביל הרשת האלחוטית שלי, לכן אני נאלץ חבר אותו דרך קו רגיל. יש לי את הנתב האלחוטי (דגם DI-624+ של DLINK) ונתב (שמשמש כמודם) מדגם 312+ של ECI. עכשיו, מה אני צריך בשביל הרשת בנוסף? פשוט לקנות 2 כבלים מוצלבים לחבר לנתב ולתקע טלפון וזהו? צריך לסדר משהו בקו טלפון הביתי? יש לנו מרכזיה, זה משנה? דרך איזה נתב להשתמש? תודה!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Pavlik,

הראוטר הנ"ל ברשותי קצת יותר מ- 7 שנים, לפני כיומיים שמתי לב שהרשת האלחוטית נעלמה. לפעמים מופיעה, ההתקנים מתחברים למס' שניות ואז הרשת נעלמת שוב. נבדק עם שני מחשבים ניידים ושני טלפונים- הדבר קורה בכולם. מה שניסיתי: הוצאתי מהחשמל את הראוטר וגם את המודם למשך 10 דקות- לא עזר. ביצעתי איפוס דרך הלחצן מאחורי הראוטר, נתתי שם וסיסמא חדשים- לא עזר. את האיפוס ביצעתי מס' פעמים וגם עם שם ברירת המחדל וללא סיסמא כל המכשירים לא מוצאים את הרשת. רשת קווית עובדת כרגיל. הרשת האלחוטית פשוט מופיעה לכמה שניות ואז נעלמת. מה יכול להיות? הגיע זמנו של הראוטר הזקן?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. מישהו יכול להדריך אותי בנושא הזה? מצאתי מכשיר שהוא ממש ממש לצרכים שלי אבל החברה לא מוכרת.. השאלה אם הוא מספק את הסחורה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7526 יש לי מחשב למטה בממ"ד וזה ממש לא אופציה להעביר כבלים.. הרעיון הזה עובד? מישהו יוכל להדריך אותי?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by cupidil,

הזמנתי לינה בצימר שכולל חיבור אינטרנט חוטי בלבד. כנראה דרך החיבור של הטלוויזיה. אני מתכוון לנסוע עם סמרטפונים וטאבלט ולא עם לפטופ. לכן חשבתי לחבר ראוטר עם כבל רשת ולהתחבר לראוטר דרך WIFI. יש לי ראוטר ישן LINKSYS WRT54GL. חשבתי להשתמש בו. בגלל שלא יהיה לי שם מחשב, אני צריך להגדיר הכל מראש בארץ. ברור לי שצריך להגדיר את שם הרשת WIFI. מה עוד צריך להגדיר כדי שאפשר יהיה להתחבר לאינטרנט דרך הראוטר? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Gilo2005,

כיצד ניתן לעשות זאות על מנת לשלוט על מחשב הנייד של ההורים שלי?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני מעוניין לקנות מצלמת אינטרנט פשוטה , לחבר אותה למחשב וצפות בנעשה במחשב אחר - דרך האינטרנט , מעדיף שלא להשקיע במצמלת אי פי יש תוכנה כזאת ? תודה !

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. 1. האם אפשר להפוך את הראוטר של בזק כך שיהיה מודם בלבד ולחבר אותו ישירות למחשב במידה ואין לי צורך בחיבור אלחוטי? (bridge?) 2. אני לא גיימר - אני משתמש באינטרנט להורדות טורנטים גלישה וכד'. הלכתי לאיבוד עם כל המושגים שלכם MPLS/CNN/NBC/NBA... האם עדיף לי חיבור ללא חייגן או עם חייגן? האם יש עוד משתנים? אשמח להסברים. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by MODI,

יש לי שני מחשבים, אחד נייח שמחובר חוטית לראוטר, ואחד נייח שמחובר אלחוטית לאותו ראוטר. פתחתי בנייח קבוצה ביתית, וכשחיפשתי אותה בנייד הוא אומר לי שהוא לא מצא קבוצות ביתיות ברשת לא יודע אם זה קשור אבל במרכז הרשת והשיתוף בנייד בשם הרשת רשום NAVON (השם של הרשת שלי) ובמחשב הנייח רשום "רשת 7". (שני המחשבים מחוברים לאותו ראוטר)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. להלן הבעיה, מחשב נייח תקין שעבד בדירה X הגיע לדירה Y. ברגע שמחברים כבל רשת למחשב אז הוא מזהה אינטרנט ל-5 שניות ואז מתנתק וחוזר חלילה.. ניסיתי להחליף כבל אחר והבעיה לא נפתרה .. במחשב נייד נוסף שיש לי בבית אין את הבעיה הזו. משמעות הדבר שיש כאן בעיה עם המחשב הנייח שעבד פיקס.. ניסיתי לאפס הגדרות רשת בווינדוס אך זה לא עזר.. מה אפשר לעשות?

21. Started by bomba90,

יש לי לפטופ W230ST של CLEVO, התקנתי לו לאחרונה 7260AC של אינטל. אחרי שהמחשב ב-SLEEP אני לא מצליח להתחבר לראוטר בבית או לנק' גישה וכדי לפתור את זה אני צריך לעשות DISABLE ו-ENABLE בשביל להתחבר. הדבר קורה רק אחרי SLEEP ואולי גם אחרי HIBERNATE. כמובן שהדרייבר מעודכן.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by bbbbwa,

פינג דרך אלחוטי יותר איטי?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Knopix,

תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. הרעיון הוא לא להתוכח ומהר מאד לעבד את יעלות התרד . כל אחד שיגיד דרך מי הוא מחובר איזה חבילה ומאיזה אזור בארץ . ואם יש בעיות , לדעתי הרבה יתר חשוב אמיות המוצר מהמהירות שאתם מקבלים. הכי חשוב מחיר. לי יש 012 - 1.5 מחיר 144 שח (בגלל המון בעיות) בבזק אני מחובר ל 2.5 . המהירות טובה בד"כ אבל לאחרונה המון בעיות.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אני מעוניין לשדרג לאינטרנט מהיר בבזק, חשבתי לעבור לנתבים החדשים מדור ה AC אני מעוניין להתרשם ממה שהנתבים מסוגלים לתת. אני מנסה אך לשווא למצוא חוברת הפעלה (user guide) לשני הנתבים שבזק מספקת: DLINK G256DG VTEC iAD604IL האם למישהו יש אותם וישכול להפנות אותי למקום בו ניתן למצוא אותם? האם מישהו עשה השוואה בין שניהם ויכול לומר מי מהם טוב יותר? תודה מראש לכל העונים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים