עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. עד כמה שהבנתי יש מספר מכשירים איזה לבחור? הבנתי שאני אמור לקבל מכשיר בתקן G.

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  2. http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/180/301.html יצא לי להתקל בכתבה הזאת (ולא שמתי לב שדיברו עליה פה עד כה), סה"כ ראיון מעניין לדעתי. יש בכתבה ציטוט של "גורמים בתעשייה" לגבי הנחת הכבל התת ימי החדש: פשוט מרתיח. אין ביקוש. מעניין מאד מי הם אותם "גורמים". בנוסף, מעניינת תגובת נטוויז'ן בנוגע לשינוי מודל התשלום, מאחר שלפי דעתי הספקיות יכולות להיות המרוויחות העיקריות מהשינוי (כלכלית).

• 267 תגובות
    • 32.6k צפיות
  3. Started by huber,

שלום חברים. לאחרונה החלטתי לעבור מבזק להוט. הסיבה פשוטה, עברו כבר כשנה וחצי בערך מאז השקת ה NGN ובאיזור שלי עדיין אין אפשרות לספק את השירות, מה שאומר שאני עדיין תקוע על 5 מגה שלא ממש מספק את צרכיי. פעם בכמה חודשים אני מתקשר לבזק ומקבל את אותה התשובה - "אין צפי". נמאס לי ואני מעוניין לעבור ל UFI של HOT. רציתם לערוך סקר מהיר ולראות כמה אתם משלמים להוט ול ISP כיום על חבילה דומה. אשמח את תציינו מי ה ISP, כמה אתם משלמים לו וכמה להוט והאם אתם מרוצים משניהם. הציעו לי מהוט 59 ש"ח ל 3 חודשים ראשונים ו 99 שח ל שאר החודשים בהתחייבות לשנה וחצי - הגיוני? ד"א, בזק רוצים דמי התנתקות של 120 ש"ח - יש עילה? האם אם לא אמורים לנתק אותי ללא קנס עקב אי היכולת לספק את השירות לו אני זקוק?

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Judas Iscariot,

אני לומד כרגע לאיזה מבחן ניהול רשת - ודיברו קצת על כתובת MAC ואמרו שהיא "ייחודית, פיזית ובלתי ניתנת לשינוי". השאלה שלי פשוטה: הכיצד? יושב לו יצרן מזרח אסייתי אחד, ויצרן מזרח אסייתי שני - המייצרים כרטיסי רשת בכמויות סיטונאיות - האם לא ייתכן מצב ששני יצרנים ייבחרו את אותה כתובת MAC לשני כרטיסים שונים? זה פשוט לא נשמע לי הגיוני...

• 8 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by ofir7679,

שלום אני צריך עזרה בקניית נתב חדש לנתב שלי מחובר באופן קבוע : מחשב סטרימר פלייסטשיין ואייפון באלחוטי אז אני מחפש משהו טוב יש לי אינטרנט של בזק 12 מגה ufi גימריים עם הוט בחיבור חייגן חשבתי על אדימקס BR6574N או שיש לך משהו יותר טוב להמליץ לי תודה מראש נ.ב אני משחק המון ברשת עם הסוני

• 19 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. Started by thebenjamin,

עוד מישהו נתקל בתופעה שהתחילה היום?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by mazinya,

יש לי נתב שקיבלתי מזמן מבזק. זה נתב של סימנס. כבר לא מעט זמן יש תמיד ניתוקים ותמיד אני צריך להוציא לו את הכבל חשמל ולחכות כמה שניות ואז להחזיר כדי שיחזור לעבוד וזה מטריף אותי וגם האיכות שידור חלשה באלחוטי כשיוצאים מהחדר (וזה לא בית עם קומות). אני מאמין שהניתוקים הם בגלל איכות הנתב ולכן הייתי רוצה משהו אחר. אני רוצה משהו שיהיה אמין וידידותי להתקנה/הגדרות עם איכות קליטה טובה גם מרחוק והכי חשוב בלי ניתוקים מרגיזים גם כשמעמיסים עליו ביטורנט ושאר הורדות. אני לא צריך משהו בומבסטי ומתוחכם מדי מבחינת אפשרויות קינפוג וכל מני כאלה. סה"כ לגלישה פשוטה לנתב יהיה מחובר בחיבור קווי המחשב הנייח ועוד 2 מחשבים בחיבור אלחוטי. לגבי מחיר, באמת שאין לי מושג מה הטווח. ראיתי בזאפ נתב של לינקסיס …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by TeaHwpce,

כשאני מתקין firewall ואז מפעיל תוכנה אשר מנסה להתחבר לאינטנרט/שרת מסוים/אתר הfirewall מתריע. אני די חדש בנושא, אבל מה קורה כשאני מאפשר לדבר כזה לקרות? איזה מידע נשלח או מתקבל? אני רוצה להרחיב את ידיעותי בנושא, בבקשה המליצו לי איך ללמוד על חומרה בכלל.

• 7 תגובות
    • 943 צפיות
  9. Started by yaronyud,

שלום, לא מזמן שדרגתי לאינטרנט של 12 מגה.. יש לי ראוטר של 3COM שומך רק תקן B ו G לפי מה שהבנתי G אמור לתמוך לפחות ב8 אפילו 9 מגה.. בפועל בחיבור אלחוטי אני מקבל מקסימום 4 5 במקרה הטוב! בבקשה תגידו מה אפשר לעשות ? עדכנתי גרסת תוכנה לחדישה ביותר לא עוזר כלום...

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  10. Started by ofir7679,

שלום רכשתי נתב של TP-LINK TL-1043ND וקראתי פה באתר שעדכון DD-WRT משפר את הנתב מישהו יכול להסביר לי מה הוא משפר בדיוק ואיך עושים את זה ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם. יש לי נתב אלחוטי של חברת LEVEL ONE מדגם WBR-6001N שאני די מבסוט מהביצועים שלו. במהלך הסערה שהיתה לפני כשבוע, פורט ה- WAN שמחבר בין הנתב למודם של HOT הפסיק לעבוד, כמו כן אותו פורט רשת של המודם גם כן הפסיק לעבוד. אני מניח שזה היה בגלל מזג האוויר. HOT החליפו לי את המודם, ונראה לי שאצטרך להחליף את הנתב גם, משום שבלי כניסת WAN הנתב לא עוזר הרבה.. השאלות: 1) האם ניתן להגדיר את אחד מארבעת כניסות LAN בתור כניסת WAN? ניסיתי לבחר את המודם החדש לכניסת LAN בנתב דרך כבל CROSS OVER, אך זה לא עזר הרבה. האם אני מפספס משהו או שזה פשוט בלתי אפשרי? 2) האם שימוש בהתקן נגד ברקים (אני לא יודע אם קוראים לו כך) יעזור למניעת מקרים דומים בעתיד? אני לא בטח משום שנראה לי שהבעיה היתה…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. טוב, התחדשתי בכונן קשיח חיצוני ואני רוצה לחבר אותו בעזרת הUSB שיש בראוטר (יש גם בחוברת הוראות של הראוטר אפשרות כזאת), מדובר בDLINK U2650 אבל אני לא מצליח לגשת לכונן דרך המחשב למרות שהראוטר לפי הנוריות מזהה אותו.. אפשר עזרה?

• 6 תגובות
    • 10.6k צפיות
  13. Started by oded6188,

לפני כמה שנים קניתי את הראוטר הזה: 3com OfficeConnect 3crwer100-75 עבד לי מצויין במשך כמה שנים טובות היום החלטתי לעשות לו עדכון גירסה, ובידיוק הייתה הפסקת חשמל באמצע העידכון מאז אני לא מצליח לקבל כתובת מה DHCP שלו לא מצליח להיכנס לממשק שלו (ע"י כתובת IP סטטית במחשב) הראוטר לא מגיב לPING (גם בכתובת שהייתה מוגדרת אצלי, וגם בכתובת ברירת המחדל של היצרן) הכפתור של הRESET - לא חושב שהוא מגיב בכלל... הנורה של ה WLAN לא דולקת יש פיתרון? או לזרוק לזבל?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכם לאחרונה נטויזן הגרועים האלה החליטו שלא טוב להם שאני משלם להם דרך הדואר והם החליטו לסגור לי את החשבון למרות שאני משלם להם אז אני רוצה לעבור לספק אחר למרות שאני שם כבר 6 + שנים נכון לעכשיו גם אין לי אינטרנט אני גולש בעזרת חשבון של חבר אז אני צריך חשבונות אורחים של אינטרנט מהיר שיחיבו אותי לפי דקות מצידי דרך בזק וככה גם יהיה לי אפשרות לדעת איזה חברה היא המהירה ביותר בתקשורת לחו"ל השמח גם לקבל המלצות שלכם תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by nirmiranda,

שלום יש לי ראוטר שאני מחבר אותי אם קבל למחשב גם ככה, אבל שאני מסתכל במחשב על איכות הקליטה יש או 0 או 1 מתוך 5 קווים, אז נראה לי שהקליטה גרועה... המודם שלי הוא של Siemens-SL2-141.. יש פתרונות ? גם במשחקי רשת שאני משחק הפינג שלי יחסית גבוה

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  16. רציתי המלצה על נתב אינטרנט טוב בטווח של 400-500 של החברה D-Link אני גולש באינטרנט 12 מגה אני מוריד ומעלאה די הרבה אז אני צריך משהו חזק בשביל זה ולא סתם ראוטר לגלישה בלבד, אין לי ממש עדיפות לאלחוטי כי אני לא משתמש באלחוטי בבית (אבל כמובן שעדיף שהיה) אשמח לשמוע הצעות תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני ישמח לדעת מכל מי שיש לו ידע בנתבים האלה מה היתרון והחסרון של הנתבים האלה TP-Link TL-WR1043ND D-Link DIR655 תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by גד :),

הכרטיסים בחיבור PCI Edimax EW-7711IN Edimax EW-7128G איזה כרטיס קולט יותר טוב? והאם יש כרטיס USB שעדיף משניהם בקליטה?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by maphisto324,

שלום לכולם. בעקבות שעברתי לחבילת 20Mb החליפו לי את המודם הפשוט שהיה לי עם מודם משולב נתב NetGear V Vg2000. לכן חשבתי להגדיר את הנתב שהשתמשתי בו עד היום- Edimax BR-6524N לנקודת גישה שתפעל בתור משחזר. ניסיתי לפעול ע"פ המדריך של CHEIF: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm אך נתקלתי בכמה קשיים בדרך, אשמח אם תוכלו לכוון אותי מעט: 1. כיצד אני יודע מה תחומי הסגמנט של הNETGEAR? ומה טווח הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק? האם ה"כתובת" שלו הינה 10.0.0.138? דרכה אני נכנס לממשק שלו.. המחשבים אצלי מקבלים כתובות של 10.0.0.1 10.0.0.2 וכו'- האם זה אומר שזה תחילת הטווח ? 2. כיצד אני יכול לדעת מה כתובת הEDIMAX? אני מניח שתשובה לסעיף 1 תעזור כאן.. האם כתובת הכני…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני נמצא המון בדרכים, ויש לי מחשב נייד שבד"כ אני מחבר אותו לרשתות חופשיות שבסביבתי (בתי קפה מסעדות וכו'). לפעמים יוצא שאני נתקע ללא חיבור זמין (אני נגד התעלקות על רשתות פרטיות לא מאובטחות), ומעוניין בפתרון למצבים הללו. יש לי נוקיה E72 שמחובר לאינטרנט בחבילה של 120MB (סלקום), הוא משתמש בקישור של החבילה לשרת Exchange ותוכנת ניווט (Waze). בד"כ אני לא מגיע קרוב לגבול החבילה שלי. האופציות שיש לי הן: 1. להגדיל את החבילה של ה- E72 ולחבר את הנייד דרכו ע"י AP. 2. לקנות נט סטיק עם חבילת גלישה. השאלה מה יצא לי יותר זול, ואמין ? איזה נפח של חבילת גלישה תתאים למצב אם נקח בחשבון שהשימושים שלי הם, גלישה באינטרנט, אימייל, קצת Youtube ובמקרים נדירים SCII ?

• 2 תגובות
    • 3.7k צפיות
  21. Started by Cheif,

האתר של חברת TP-LINK עבר שדרוג רציני והוא לא רק יפה יותר אלא גם מהיר יותר. http://www.tp-link.com/en

• 0 תגובות
    • 979 צפיות
  22. שלום! הייתי בחנות חשמל וראיתי שיש טלוויזיות LCD שאפשר לחבר אותן ישירות לרשת הביתית (קווי/אלחוטי) וכך גם לאינטרנט. אני מתקין עכשיו בבית רשת קווית, ותהיה נקודה ליד הטלוויזיה. יש לי כמה שאלות, שאשמח אם תוכלו לעזור לי איתן... א. מכירים איזה טלוויזיה כזאת כדאי לקנות? אני צריך 37 אינץ' ו-32 אינץ'. המוכר המליץ על טושיבה 37 אינץ' XV733. ב. מה צריך לחפש כדי להבין שטלוויזיה יכולה להתחבר לרשת? DLNA? יציאת LAN? ג. זה יכול להיות במקום streamer? כלומר, יש לו זיכרון פנימי שיכול לטעון סרטים? או שאפשר לשמור בו סרטים מהאינטרנט? ד. כדאי בכלל...??? תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום, מחר בבוקר אני מקבל את המחשב החדש שלי ואני כרגע בבעיית פתרון רשת. החדרים סמוכים וכמעט צמודים, אך עם דלת פתוחה האינטרנט חלש מאוד. במקומות הרבה יותר רחוקים בבית עם קירות רבים יותר יש קליטה אך נמוכה. בלילות הדלת של הממ"ד סגורה והאינטרנט צריך להשאר דלוק- ככה שפתיחת הדלת אינה פתרון. הראוטר שלי הוא N וגם כרטיס הרשת האל חוטי קולט באות N. גם ליד הראוטר בחדר וגם ליד המחשב בממד יש נקודות טלפון ונקודות חשמל, מה אתם אומרים על HOME PLUG? חשבתי לקרוא לחשמלאי להשחלת חוטים (קבל רשת) אך עד שיוכל להגיע יקח חודש, ואני לא יכול לעשות זאת לבד (אם בכלל הוא יצליח). אגב, הממ"ד חדש ולכן החשמל ממנו נלקח מהחדר בו ממקום הראוטר, ככה ש HOME PLUG יכול להוות פתרון זמני? בבית יש לי תלת פזי. …

24. Started by zahi101,

יש לי ראוטר מימו של אדימקס, ואתמול עשיתי בהוט וקיבלתי ראוטר tp-link.. אני צריך(חייב) לעשות את הראוטר של אדימקס כריפיטר של החדש, כי יש לי בעיות קליטה.. רציתי לשאול איך עושים את זה?( הראוטר שמחובר לאינטרנט הוא tp link תקן n והשני אדינקס מימו) תודה מראש ויום טוב!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by SMoKeR,

שלום, אני לא מבין הרבה ברשתות תקשורת ואני צריך עזרה. אני גולש במהירות 5 מגה בתשתית כבלים וספק 012, יש לי בבית שתי מחשבים שולחניים ומחשב נייד. בשביל שיהיה רק אינטרנט בכולם, איזה נתב עליי לקנות? ראיתי שממליצים פה הרבה על TP-Link TL-WR1043ND האם זה מה שאני צריך?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים