עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני עובר דירה בחודשים הקרובים ואני רוצה לשדרג את האינטרנט בבית ל-1 גיגה. אני מבין שכרגע יש שלוש חברות שמספקות חיבור סיב אופטי: פרטנר, סלקום ואנלימיטד. בדקתי באתרים של כל חברה אם קיימת תשתית לבית החדש ואכן כל החברות מספקות חיבור לבית. רציתי לדעת אם יש חברה ממולצת בין השלושה מבחינת איכות חיבור, מהירות ושירות לקוחות. בנוסף רציתי לדעת אם החברות מספקות מודם בחינם או בתשלום ואם אפשר לוותר עליו ולקנות אחד יותר טוב. ותודה מראש על העזרה.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. Started by EDDIE9,

שלום רב. הראוטר שלי נמצא בסלון ואחד הקווים שיוצאים ממנו(כבל CUT 6)יוצא לכיוון חדר השינה ששם אין לי קליטת ווי פיי כמעט בכלל. שאלתי היא....האם יש איזה שהוא מתאם שאפשר לקנות במקום ראוטר נוסף ולחבר את אותו המתאם לכבל הרשת ושאותו מתאם יוציא ווי פיי? אני יודע שאפשר לקנות כל מיני מגבירי ווי פיי למיניהם,אבל אין לי שום שקע חשמל שאני יכול לחבר אליו את מגביר הווי פיי בסביבות חדר השינה ושיהיה פחות מחמישה מטרים מהראוטר בסלון.

3. יש לי בבית תשתית רשת בכל חדר שהולכת לארון התקשורת ומתחברת למתג (ג'יגה) ומשם כבל רץ לנקודה בסלון שאליה מתחבר הראוטר/מודם של בזק ADSL והכל עובד תקין מכל החדרים. כעת אני מעונין לחבר באחד החדרים שני מחשבים ומדפסת עם חיבור רשת לנקודה בקיר כדי לחברם לרשת הביתית וכמובן לצורך גלישה באינטרנט. יש ברשותי ראוטר מסוג Edimax BR - 6424n האם אוכל להשתמש בו כדי לחבר את שני המחשבים והמדפסת לרשת? ניסיתי לחבר את המחשבים לכניסות LAN ואז כבל מהWAN לקיר אך הרשת לא עובדת... מה עליי לעשות? תודה לעוזרים:-) חג שמח

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Rule The Pc,

אהלן..... אני בשבועיים שלוש האחרונים עשיתי סקרים קלים בין הספקים כי רציתי לעבור ספק/לשדרג ל2 מגה כרגע אני ב1.5 ואני משלם - 90 שקל לנזק בינלאומי!! 128 שקל לבזק!! 20 חכירה על המודם לבזק!! יעני 238 שקל בשביל 1.5... די יקר לא? טוב אז מסתבר ש2 מגה יותר משתלם ויותר מהר!! מחירי הספקים ל2 מגה- בזק בינלאומי - 59 לחודש נטוויזין - 65 לחודש קווי זהב - 68 (או 65 אבל אין הבדל כזה גדול) ברק - גם בסביבות 65-68 וכל המחירים הנ"ל הם בתנאי התחייבות לחצי שנה לספק....... טוב בגלל שאני לקוח ותיק ולקוח רשת של נזק בינלאומי הצלחתי בלחץ רב וקשה להגיע להסכם של 59 שקל לחודש ללא התחייבות....... די שווה...... זה יוצא לי יותר זול ב30 שקל ויותר מהר... אבל הקאץ' הוא בזק..... כאן מעלים לך את המחיר לי יש …

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היי. עשיתי רשת בין שלושת המחשבים שלי. בניהם חיברתי ראוטר edimax ומודם רשת speedtouch 500. עד עכשיו הצלחתי לפתוח פורטים רק למחשב אחד כי כשאני נכנס לתוך ההגדרות של הראוטר למקום שבו פותחים פורטים וכשאני מוסיף אחד הוא שואל אותי את הכתובת איי פי של המחשב, אני יכול לכתוב רק אחד. הוא לא נותן לי לרשום את אותו פורט לשני מחשבים או לשלושה. אני רוצה שלשלושת המחשבים(לפחות לשניים החשובים) תהיה גישה לפורטים האלה ואני לא מוצא דרך לעשות את זה. מה לעשות?? בתודה מראש, לידור

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Dori654,

נכון יש את LEVEL ONE זה של האינטרנט אלחוטי.. אז בקיצור יש לי את זה ואני רוצה למצוא את Virtual Computers איפה זה?! 21 4.4.1.7 Virtual Computers Virtual Computer enables you to use the original NAT feature, and allows you to setup the one-to-one mapping of multiple global IP address and local IP address. · Global IP: Enter the global IP address assigned by your ISP. · Local IP: Enter the local IP address of your LAN PC corresponding to the global IP address. · Enable: Check this item to enable the Virtual Computer feature. יש גם מדריך לזה... וגם תמונה איפה אני מוצא את זה שם?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by zalelan,

האם זה אפשרי? באיזור שאני גר אין אפשרות לעשות NGN לכן אני שואל אם אפשר לעשות אינטרנט 10MB גם ללא ה-NGN?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. משדרג לבזק 10M בשבוע הבא, ספקית נטויז'ן. המטרה שלי היא שהמחשב שעליו יישב הראוטר יהיה מחובר חוטית, ולשאר הבית תהיה גישה אלחוטית (לפטופים, פלא', מדפסות). אני מעוניין גם להגביל את רוחב הפס לשאר הבית: כ3-4M מקס'. (האם ההגבלה נעשית תוכנתית מההגדרות של הראוטר עצמו? או באמצעות תוכנה שיושבת על כל מכשיר מוגבל?) ראיתי מגוון ראוטרים של D-link וTPlink שקיבלו ביקורות טובות - אשמח לקבל המלצה ספציפית, עד 200~ ש"ח. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by gng,

יש לי רואטר תקן N של בזק, הגדרתי את כל מה שידוע לי שצריך להגדיר ועדיין לא היה לי אינטרנט. עשיתי קצת בדיקות ומצאתי שמIP ישירות הוא פותח אתרים, כלומר בעיה בDNS. במצב הראוטר הוא מציג לי DNSים תקינים, אבל משום מה הוא לא נותן אותם למחשב... כפיתרון זמני הגדרתי במחשב בצורה ידנית את הDNS. מה עושים שהוא כן יתן את הDNS כמו שצריך??? כמה נתונים. 1. כנראה בשלב מסויים של החיים הנתב עבר איפוס... 2. השוותי בין ההגדרות של הנתב שלי לנתב מקביל שכן עבד, לפחות שטחית זה היה נראה זהה... תודה מראש לעוזרים

10. תשתית-HOT ספק-בזק בינלאומי חיבור עם חייגן L2TP עברתי היום לבזק בינלאומי ועשיתי 100 מגה כולל גיימר כשאני עושה בדיקת מהירות אני מקבל בקושי 52 מגה למרות שעשיתי 100 מגה איך זה יכול להיות?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by mgm90210,

???? gt יכול להחליף את ה wifi למשל לבטל את הwifi של בזק ולהפוך את האיפון לרוטר (יש כזו אפליקציה) כלומר מהי באמת המהירות של ה gt ללא הגבלה האם הוא מהיר כמו ה רוטר של בזק יש לי מהירות של 2.5 מגה בייט רוחב פס

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. יש לי שני מחשבים בבית , עם מודם של הוט ARRIS וראוטר EDIMAX 6524 אינטרנט 12 מגה ללא חייגן (תשתית של הוט , ספקית 012 לעסקים). הפינגים לכל מיני שרתים נעים בערך בין 70 ל-80 עם 0% PACKET LOSS כשאני מחבר את הכבל רשת ישירות למודם. ברגע שאני מכניס את הראוטר לתמונה , הפינגים עולים ואיתם הPACKET LOSS לאותם שרתים (בערך 4-5 אחוז אפילו לשרתים כמו GMAIL/GOOGLE). ניסיתי לעשות בדיקת מהירות ב012 (הספק) - כשמחובר המודם בלבד נראה תקין , אבל כשהראוטר מחובר הDOWNLOAD תקין , אבל ה-UPLOAD פשוט תקוע. יש לציין שאני מרגיש כמובן את האיטיות (אתרים נטענים לאט , יוטיוב נתקע וכ'ו). ניסיתי לשנות כל מיני הגדרות בראוטר (L2TP לDYNAMIC וההפך , הגדרת QOS , עדכון קושחה) אבל עדיין לא עזר. האם אין מנוס מלקנות …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. רציתי לדעת האם קיים פורט TCP אשר פתוח תמיד. גם אם אני מאחורי ראוטר וללא הפניית פורטים. קחו לדוגמא את ICQ, הרי בשביל לקבל הודעות אני צריך להאזין לפורט מסוים, לא? אז איך זה שבכל מחשב ICQ יודע לקבל הודעות בלי קשר לצורת החיבור או להפניות פורטים?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by KEY-Tech,

שלום לכולם, כפי שהבנתם מהכותרת יש לי שתי רשתות במשרד, אחת המחוברת לאינטרנט ולקבוצת מחשבים והשניה שמחברת כמה מחשבים ללא גישה לאינטרנט. קניתי מחשב חדש וכעת אני רוצה לאפשר למחשב החדש לקבל גישה לשתי הרשתות. אני לא רוצה לגשר בין שתי הרשתות אלא פשוט שהמחשב יוכל לשתף קבצים עם שתי הרשתות. המחשב החדש מכיל 2 כרטיסי רשת (אחד מובנה והשני PCI) רשת אחת המוברת עם HUB והשניה מחוברת בתצורת Token Ring. מערכת ההפעלה על המחשב חדש הינה windows 2000. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by The UnKnown,

If not , whats the differences ? thnx

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by borg,

האם קיימת תאימות של כרטיסי רשת ונתבים המבוססים על Wi-Fi בתקן G ל-WiMAX? כלומר, האם מחשבים המצויידים בכרטיס רשת אלחוטי בתקן G יוכלו להתחבר לרשתות WiMAX? אם כן, אז באילו תנאים ומגבלות? דרך אגב, באיזה מהירויות מדובר ברשתות WiMAX?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by HeaT-SinK,

אני יודע פורט 21 זה שיתוף קבצים פורט 4899 מהו ? פורט 80 זה של הגלישה? _(אני צריך את הפורטים החשבוים כולל 4899)

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום ברשותי מודם Motorola SB4200 בעל כניסה יצאת USB ורשת. נכון לעכישו אני משתמש ביציאת USB. ואני רוצה לחבר את המחשב השני בבבית שיגלוש דרך אותו מודם. האם אני יכול לכבר את המחשב ישר למודם (יציאת רשת)???? או שאני צריך לחבר ת'כבל רשת למחשב שעכשיו מחובר ולמודם ולבנות רשת? בתודה מראש עמיר שחר

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by puNani,

קנו לי לאחרונה מחשב נישא.. אני מעוניין לחבר אותו ברשת למחשב השולחני שלי... במחשב השולחני יש לי יציאת FIREWIRE, ואילו בנייד יש לי USB2.. האם יש כבל המחבר בין השניים או שיש קבל המחבר בין הכבל אינטרנט (המתחבר לכרטיס רשת) לבין הFIREWIRE? או שכדי לחבר בין המחשבים אני חייב שלמחשב השולחני יהיה כרטיס רשת נוסף?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. קיבלתי מכתב מבזק עם חופן של עלונים על WOW וטופס התחברות, הם כותבים על זה שאני מנוי בחופשי חודשי וכדאי לי לשדרג לADSL. הם לא יודעים שאני 8 ק"מ מהמרכזיה?!?! למה לגרום לי עוגמת נפש כזאת?!?! :'(

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. ממש לא ברור לי התעריפים של ADSL אני הולך על חבילה בסיסית זה יעלה לי 99 שקל או 120 שקל?? מה הקטע של המודם הזה?? בקשר לכרטיס רשת - של LG עולה 70 שקל, כדי?? יש משהו יותר מומלץ? ובקשר להתקנה - יש לי ISDN כמה תעלה לי ההתקנה?? (199שקל?) אני יודע הרבה שאלות :smoke: תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by יואב שניר,

מה לא הגיוני בתמונה הבאה ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום, בדירה בה אני גר יש לנו טריפל של סלקום. תשתית של בזק. בסלון מותקן מכשיר ממנו מקבלים אינטרנט אלחוטי ומאותו מכשיר ישנן יציאות לקו אינטרנט חוטי שאחת מחוברת למחשב ואחת מחוברת ישירות לטלוויזיה. המכשיר הזה נקרא נתב, נכון? אני קצת מתבלבל במושגים. בכל מקרה, הwifi מכסה את הסלון ומה שסמוך אליו, אך, לא את חדר השינה אצלי. בחדר השינה ישנה יציאה של טלפון קווי מהקיר שאינה בשימוש כלשהו כרגע. האם הנקודה הזו יכולה לאפשר לי חיבור של מכשיר כלשהו שיגביר את הטווח של הקליטה או לחילופין תאפשר חיבור קווי לאינטרנט בחדר בדרך כלשהי? לא מבין בכלל בעניין הרשתות לכן אשמח אם תסבירו לי מה עליי לעשות. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום רב, אני מעוניין להזמין מאי ביי ראוטר של סיסקו דגם 877w. הבנתי שיש הגבלות של משרד התקשורת על ייבוא של ראוטרים אלחוטיים לארץ, האם מישהו ניסה ונתקל בקשיים? האם יש אפשרות לבקש אישור ממשרד התקשורת לפני שאני מזמין את המוצר כדי למנוע מצב שהוא ייתקע במכס? האם יש אישור קולקטיבי כיוון שסיסקו היא חברה מוכרת בארץ והרבה מוצרים שלה קיימים בארץ או שיש לאשר כל מוצר בנפרד כל פעם מחדש? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום אנשים אחרי שעות של שיחות עם התמיכה שלא ממש עזרה ואמרה שאין פיתרון... אני ישמח להקשיב לעוד דעות. הבעיה : יש לי שתי מחשבים בבית אחד קוי ושני ווירלס אבל זה לא משנה.. למחשב אחד פתחו לי פורטים בצורת DMZ והכל תקין למחשב השני פתחו לי ידנית אבל זה לא עובד וכן עשיתי אפילו אייפי סטטי אבל זה עדיין לא עובד . אחרי שדיברתי איתם שעות הם אומרים לי שאצלם זה מראה הכל בסדר ואין שום תקלה ואין פיתרון. שכחתי להוסיף בהתחלה זה עבד! והכל היה בסדר. אבל אצלי זה לא עובד . ניסיתי להחליף בין האייפי כאילו שלמחשב הזה יהיה DMZ והכל עובד אבל הידני גם במחשב השני לא זז ... ישירות עם המודם זה גם עובד. אני לא יודע מה לעשות עכשיו ? יש פיתרון אחר או שצריך להתקשר לשירות לקוחות ולהגיד התמיכה לא מועילה אני רו…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים