עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Tomer Bilu,

היי, קניתי את הראוטר LinkSYS EA7500 ויש בו יציאות USB וסליחה על הבורות למה משמש הUSB? נגיד יש לי ארד דיסק חיצוני אני יכול לחבר אותו לUSB ושימש לי כמו ענן כזה? או שלא אפשרי או לא כדאי? מצטער על הבורות אשמח להסבר תודה

2. Started by yairggg,

ערב טוב חברים, אני זקוק לסיעור מוחות קל איתכם. יש לי חדר בבית שאין לו גישה לאינטרנט אבל יש לו נקודה של יס מהקיר. בחדר הזה יש ממיר total, כלומר עם vod שעובד דרך האינטרנט. השאלה שלי היא כזו: האם יש דרך להוציא מהממיר (הכוונה מהמודם הקטן שמחובר לממיר) נקודת אינטרנט שאפשר לחבר אליה ראוטר או ישירות מחשב? הרי אם יש vod שעובד על אינטרנט אפשר להנדס איכשהו גישה. תודה רבה על העזרה =)

• 6 תגובות
    • 17.3k צפיות
  3. בבית של ההורים שלי יש 3 קומות. בקומה השלישית יש מודם ADSL + ראוטר אלחוטי והוא מחובר בקבל למחשב שולחני (A). בקומה 1 יש מחשב שולחני © שגם הוא מחובר בקבל אל אותו ראוטר. יש גם מחשב נייד (B) , בשימוש בקומה 2. עכשיו הם קונים מחשב שולחני נוסף לקומה 1 (D), ולא רוצים למתוח עוד קבל. בקומה 1 אין קליטה מהראוטר האלחוטי זה בית בירושלים והקירות עשויים בטון עבה. השאלה שלי היא על הגדלת הטווח של הרשת האלחוטית לקומה 1. מישהו הציע לי לחבר ראוטר אלחוטי חדש לקבל איטרנט שמגיע לקומה 1, ולהשתמש בו כ-AP. היתרון של ראוטר על AP יעודי, הוא שאוכל לחבר אליו את המחשב השולחני בקומה 1 © עם קבל, והמחשב החדש (D) ישתמש בכרטיס רשת אלחוטי. מישהו יודע איך עושים את זה? איזה ראוטר לקנות? והאם יש רעיונות אחרים? …

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. טוב אז דבר ראשון שלום לכולם , אני חדש פה ואני צריך עזרה אני חייל בצה"ל ולא מזמן ירד לי הפרופיל (אחרי שנתיים וחצי) ומצאתי את עצמי בבסיס סגור בלי יותר מדי מה לעשות אבל זה לא קשור . יש מחשב עם אינטרנט אזרחי בבסיס שלי שהפורט 9339 שלו חסום משמע - אין פוקר בפייסבוק , אין משחקי רשת ואין אתרי פורנו - בלאגן ! ... (חח) בדקתי אם יש firewall של windows שחוסם את הפורט ואין , אין פה גם ראוטר אז זה לא יכול להיות הספק . דיברתי עם 014 בזק בינלאומי והם אמרו לי שהיוזר שלי הוא תחת VPN (יוזר משוכפל ) שחסום על ידם . השאלה שלי היא האם יש דרך לעקוף את זה בצורה מסוימת ואם כן מה צריך ? תודה מראש לכל העוזרים ? הותקלתם P:

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  5. טוב ,אז ככה : יש לי קרובת משפחה מבוגרת מאוד שמתגוררת בחו"ל . היא לא שולטת באנגלית וממש לא מבינה במחשבים או באינטרנט , אין לה e-mail וגם לא מעונינת בשום דבר שמצריך רישום ,שמות משתמשים וקודים. אני מעוניין לשלוח לה קובץ גדול (שהוא בעצם אוסף תמונות משפחתיות) בפורמט zip שניפתח מעצמו בדבל קליק . לכן אני מחפש אתר שאליו אני אוכל להעלות את הקובץ ולהגיד לה בטלפון את כתובת הלינק , כך שכל מה שהיא תצטרך לעשות זה להקליד את כתובת הלינק על מנת שתהליך ההורדה יתחיל אצלה באופן אוטומטי מבלי להיכנס לתפריטים וסיבוכים. רצוי אתר חינמי שמדיניותו היא לשמור את הקובץ זמין להורדה ,זמן רב יותר ,ככול האפשר. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 896 צפיות
  6. שלום בקצרה יש לי נתב אדימקס 6204 WG יש לי את המודם ראוטר אלחוטי של הוט אני רוצה לחבר את האדימקס ככה שהוא יתחבר אלחוטית למודם של הוט. הראוטר של אדימקס יהיה בחדר אחר מחובר עם כבל למחשב נייח והמודם של הוט מחובר בחדר אחר למחשב נייח אחר בגדול מה שאני רוצה זה שמודם של הוט יהיה ראשי והאדימקס שיתחבר אליו ויעביר אינטרנט למחשב השני. איך אני עושה את זה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by VolTAge,

יש לי בעיה שהתחילה לפני איזה 5 ימים, חשבתי שזה משהו זמני מהספק אינטרנט ( אינטרנט זהב ) אבל זה לא עבר עד עכשיו. בעקרון מה שקורה זה שבערך כל 5-10 דקות יש מן לוקאפ מוזר כזה, של בערך 10-15 שניות, שבהם האינטרנט כאילו מתנתק, ואני לא יכול לעשות כלום, אבל אחרי הלוקאפ הזה הכל חוזר להיות רגיל, עד הלוקאפ הבא. ובכל פעם שזה קורה, גם שמתי לב שהנורה במודם של הסנכרון לא מהבהבת, ומראה כאילו הכל תקין. יש לי רשת ביתית ומודם ( זה משולב ) של 2WIRE כבר כמה חודשים, וזה פעם ראשונה שיש איתו בעיה, אם היא איתו בכלל. אין לי מושג מה הבעיה, אבל זה ממש מעצבן, במיוחד במשחקי רשת.. :-\

• 6 תגובות
    • 656 צפיות
  8. Started by the_jackal,

מישהו מכיר דרך טובה לגרום לניצול מלא של הDSL ???

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by chenrp,

לא מצליח. הלכתי לוירטואלי, שמתי IP ופורט ו TCP ועוד אחד ל UDP וכלום. הפורט חסום. סגרתי FIRE WALL.... עזרה בבקשה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. האם אני חייב להגדיר לו גם את הפורטים של ה POP3 כדי שאוכל לקבל דואר? אם אני לא מגדיר את פורט 80 למשל כפתוח מייד לאחר השידרוג, אני למעשה לא יכול להתחבר לאתרים?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by DrDeath,

זה לא מתקשר ישירות לאינטרנט מהיר אבל לא ברור לי בדיוק איך כל העניין הזה של אתרי http וftp בנוי. למשל האתר הזה, HWzone , יש לו סיומת .co.il. איפה כל התוכן שלו נמצא, בשרת של ספק אינטרנט ישראלי כלשהו או על מחשב פרטי של יוצר האתר? איך יש לו כל כך הרבה bandwidth? ובכלל, יש אתרים שמוכרים כתובות אינרטנט. מי החליט שדוקא להם יש בעלות על השמות האלה? הם בטח קנו אותם, אבל ממי? אם הם קנו אותם ממישהו אז סימן שהמישהו הזה החליט שהכתובת שייכת לו... עוד שאלה אחרונה, מה ההבדל בין http ו-ftp? אני יודע שftp הוא רק סרבר שאפשר להוריד ממנו דברים אבל איך העסק הזה בנוי בדיוק?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. כאשר אחד מהם ישמש כראווטר והשני בשביל להרחיב את טווח הקליטה. מי השחקנים המומלצים במגרש היום? כאשר הדרישות הם יציבות (יטחנו את הרוחב פס בהורדות) ויהיה נחמד תמיכה ברשת 1gb תשתית הוט חיבור בחייגן, תקציב עד 300₪ לכל אחד. תודה רבה, בז'נגלו.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ooxoo,

בוקר טוב! שאלה קטנה למומחים! יש לי כרגע מודם של הוט MOTOROLA SB4200 מחובר ביציאת קואקס. אני רוצה לחבר מודם. האם זה אפשרי ואיך? איזה ראוטר מומלץ (הראוטר צמוד למחשב ככה שמרחק לא בעיה)! אני רוצה לחבר את הסוני,ואת YES (ממיר VOD) וכמובן המחשב.

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. Started by itzik_y21,

שלום לכולם, כבר הרבה זמן שיש לי בעיה בתוכנת שיתוף הקבצים אימיול, לכל שרת שאליו אני מנסה להתחבר הסרבר "מת" ככה שאני בכלל לא יכול להתחבר לתוכנה הורדתי שרתים ושום דבר לא עזר אני מחובר לאינטרנט דרך מחשב שני בבית בחיבור של רכזת FSW 0810 מלבד זה לא צוין שם חברה על הרכזת ונאמר לי שזה הגורם לתקלה יש אפשרות לפתור איכשהו את הבעיה? תודה מראש..

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  15. שלום. אני מבקש המלצה לראוטר שיעבוד טוב בחיבור L2TP במהירות 30 מגה (שיצליח להעביר את מלוא המהירות) תקציב עד 400 ש,ח. הספק הוא נזק בינלאומי. הבית הוא קרקע קומה אחת והראוטר כמובן לא יהיה בממד . אין דרישות מעבר למה שציינתי תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by MoSQuiTo,

יש לי הזדמנות לשפר את מהירות האינטרנט שלי ל1.5 בהתחייבות ל12 חודשים עכשיו השאלה שלי אם אמור לצאת בישראל בזמן הקרוב איזשהי מהירות חיבור יותר מהירה מזאת? כי אז אולי יהיה טעם "לחכות" לה... תודה

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  17. Started by stam101,

היי יש לי ראוטר ושלושה מחשבים שגולשים באינטרנט(2 לפטופים ומחשב רגיל) ב2 הלפטופים האינטרנט עובד חלק על העוצמה הכי גבוהה(יש לנו מהירות 10 מגה) ובמחשב הרגיל זה כל פעם משתנה(בין איטי מאוד לסביר) יש לציין שזה כמובן לא תמיד היה ככה זה בשבועיים האחרונים אולי טיפה יותר במחשב מחובר כרטיס רשת אלחוטי דרך USB וניסיתי כמובן לנתק ולחבר הכל וזה לא עוזר מישהו יכול לעזור לי? האם ניתן לעשות משהו? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום רב, לאחרונה עברתי לדירה חדשה וכמובן שהייתי צריך להעביר את חיבור האינטרנט לדירה החדשה... מאז ההעברה האינטרנט מתנתק לי בערך פעם בשעה ומתחבר מייד חזרה. לפני שאני פונה לחברת התשתית (אני מניח שהבעיה היא אצלהם) הייתי רוצה לעזות מעקב טוב יותר אחרי זמני הניתוק, פרקי הזמן וכו'. האם מישהו יכול להמליץ לי על על תוכנה שיודעת לעשות LOG של זמני החיבור, הניתוק וכו'? תודה מראש, רם

19. Started by Cheif,

קצת קשה להאמין, אבל אתר NetCheif חוגג היום 4 שנים להקמתו. במהלך 4 השנים הללו הפך האתר למקור מידע יחודי על נתבים, רשתות ביתיות ואינטרנט וגולשים רבים בישראל וברחבי העולם רואים בו מקור מידע עיקרי לנושאים אלה. בלא מעט חיפושים בגוגל הקשורים לנושא, עולה www.netcheif.com כתשובה הראשונה והאמת היא שאני מאוד גאה על כך. כך לדוגמא חיפוש אחרי המושגים "רשת ביתית", "שיתוף אינטרנט" או "ראוטר", מעלה עשרות ומאות אלפי תוצאות בהם NetCheif ממוקם ראשון. אפילו חיפוש אחרי מילה ג'נרית כמו "נתב", ממקם את NetCheif במקום השלישי (אחרי נתב"ג וויקיפדיה) וזאת מתוך כ-4 מיליון תוצאות. אין לי אלא לנצל את ההזדמנות הזו ולהודות לכחצי מיליון גולשים יחודיים מ-150 מדינות שונות ברחבי העולם שביקרו באתר ב-4 השנים ה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. יש לי כרטיסי רשת השתמשתי באשף הוא אומר שאני מחובר למחשב השני אבל אני לא יכול להחליף קבצים ולהשתמש באינטרנט שלו למה???

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. בבקשה עזרה קניתי מחשב חדש, כאילו ממש טוב וזה...ואני מנסה להוריד קבצים וזה מוריד לי סופר לאט במהירות של 6-15 קבייט.. ויש לי 1.5 מגה כשרק התחברתי לאינטרנט הזה... אמרו לי שם שהמודם הזה עלול להיות קצת לאט במחשבים ישנים אבל עכשיו אין שום סיבה שהוא יהיה ככה .. מה יכולה להיות הבעיה.. ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום חברים, יש לי את הנתב הנ"ל,והוא תומך עד 300mbps,וב-MIMO. יש לי שני כרטיסי רשת מדגם :Edimax EW-7717Un,שתומכים באותם נתונים בדיוק. במחשב אחד יש Win7,ואני מקבל קצב שידור של 150mbps. במחשב השני יש WinXP SP3,ואני מקבל קצב שידור של 54mpbs. השאלה היא למה? מישהו פה פעם אמר לי,שהכרטיס שלי רק קולט ב-300,ולא משדר ב-300,אבל למה המחשב עם ה-XP מקבל מהירות של תקן G? משהו חסר לי?(פאצ'ים למינהם?) משהו אחר? דרייברים וקושחה מעודכנים. בתודה מראש, יוחאי.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Atex,

השאלה ממש מציקה לי.. אני כמו כל משתמש רגיל (אני מקווה) יש לי 1.5MB הורדה ואיזה 20KB העלה,ככה שאני דיי מוגבל בכל העלה של הסרטים ומשחקים (כי מלא זמן ואני לא משאיר את המחשב שלי פתוח) עכשיו אני חבר בכמה קהילות בחוץ לארץ ששם אנשים מעלים סרטים/משחקים ששוקלים 1GB או יותר בכמויות של 40,30 קבצים... עכשיו אני שואל את עצמי איך הם עושים את זה? שלחתי לכמה מהם אימילים ומה שהם אמרו לי הכניס אותי לשוק..: I HAVE 250MB CONNECTION 13MBPS UPLOAD SPEED איך זה יכול להיות??????????????????????? בארץ אני אפילו לא שמעתי שמישהו מדבר על מהירויות כאלו... הרי לפי מה שאני שומע "ההייטק בארץ ממש טוב" ואני שואל עצמי איזה הייטק? איך אני תקוע 1.5MB כלמישהו יש 250MB? מה הם עושים כדי לעשות לעצמם 250MB? קונ…

• 6 תגובות
    • 731 צפיות
  24. היי , אני מעוניין להתחבר לאינטרנט 1000MB של בזק (סיב אופטי). אבל .. אני לא מעוניין בראוטר שאותו הם מביאים. אני מעוניין לקנות ראוטר פרטי , כבר די נעול על asus rt ax82u . ידוע לי שצריך לקנות בנפרד גם מתאם מדיה אליו יתחבר הסיב אופטי וכבל רשת שיתחבר אל כניסת ה WAN בראוטר הפרטי. השאלה העיקרית היא איך אני מגדיר אותו כדי שהוא יעבוד ? - אני כמעט בטוח שהטכנאי של בזק לא ירצה להתעסק איתו כי זה לא ציוד שלהם. קראתי קצת ברשת וראיתי שחלקם מגדירים את הראוטר כנתב אלחוטי כ- PPPoE או לחלופין באופציה שנקראת DYNAMIC IP האמת , אין לי מושג מהן האופציות הללו , אשמח לקבל הסבר , וכמובן האם זה מסובך או שזו פעולה פשוטה ? תודה. קישור לראוטר : …

25. Started by marking,

יש לי בזק בינלאומי 0.5 ואני מקבל פינגים של 1200 - 2300 בשרתי משחקים! וזה מוריד לי קבצים על 20-40! (גרוע) איך לבדוק את הבעיה? האם זה ימשך או זה יעבור עוד כמה שעות?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.