רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
ברשותי נתב מסוג 3COM דגם ישן בן מספר שנים שנפח את נשמתו. אני מחובר לקו 5 מגה בבזק בינלאומי במסלול גיימר,תשתית של כבלים-HOT בכוונתי לעבור לקו 20-12 מגה (באותן החברות) ולפי מה ששמעתי לא כל נתב N שקיים בשוק יוכל להעביר מהירות גבוהה עם חייגן לכבלים אבקש את עזרתכם בהמלצה על נתב N הכי איכותי ואמין שקיים כיום בשוק ושעובד היטב עם הכבלים (L2TP) זכור לי שבזמנו המלצתם על TP-Link 1043 ועל D-Link DIR 655. האם יש כיום נתב מומלץ יותר מהם או שהם עדיין המומלצים שלכם? תודה מראש *עריכה* לאחר כתיבת ההודעה הראשונית-פניתי לחברת "בנדא"(ייבואנית ונותנת השירות של נתבי TP-LINK) כדי לוודא מתן תמיכה לחיבור ראשוני ע"י איש טכני מטעמם. בשיחה עם טכנאי-הוא הזהיר אותי מראש לא לרכוש(!) נתב של…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם! התלבטתי קשות לאיזה פורום מומלץ להכניס את ההודעה, ובסוף החלטתי שכאן זה הכי מתאים- כי בסך הכל הבעיה היא לא במכשירים אלא במשהו שקשור כנראה לרשת. מאתמול בערב שמתי לב ששני מכשירי ה-Galaxy S2 לא יכולים להתחבר ביחד לאינטרנט שמועבר בצורה אלחוטית ע"י 3com 3CRWER100-75. המכשירים כן מחוברים לראוטר, הם מראים signal מצויין אך כאשר מנסים לגלוש מהם באינטרנט, אחד מהם לא יצליח. כאילו אין אינטרנט בכלל בעצם. אשמח לעזרה, זה די מרגיז
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.קודם כל מקווה שהגעתי למקום הנכון אז ככה יש לי עסק פתחתי משרד.וקיבלתי את המשרד עם ארון תקשורת שיש בו 3 כבלי רשת שיוצאים ב3 חורים בקירות (כלומר החוטים לא מחוברים לשום דבר אלא צריך לחבר אותם לשקע) אז ככה רציתי להניח את הראוטר בארון תקשורת לחבר לו צד אחד של כבל רשת עם חיבור שמתאים לראוטר וובצד השני ליצור שקע בקיר של רשת. .שאליו אפשר לחבר מחשב ואז אוטומטית הוא יתחבר לראוטר ככה אני רוצה ליצור 3 נקודות . אני מציין שרק הכבלים מונחים שיוצא מכל קצה גגידים. יש לי את הלחצן השאלה שלי איך מחברים לכל צד של הכבל(שהקצה שבארון יחובר לראוטר והקצה השני ישמש בעצם לחיבור שקע שאליו אפשר לחבר מחשב) מקווה שהבנתם אותי.תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 9.8k צפיות
-
-
ראיתי ראוטר של dlink דגם dsr-1000 האם אפשר בראוטר הזה באמצעות ה qos {או כל פונקציה אחת שיש בו} להקציב רוחב פס לכל מחשב יש לי קו של בזק 5 מגה אני רוצה לתת לכל מחשב 1 מגה לדוגמא ושזה לא יבוא על חשבון מחשבים אחרים האם אפשר לעשות את זה בראוטר הזה אם אני יוסיף את המספרים כמו שרשמתי האם זה יקצה רוחב פס של 1 מגה למחשב x או שזה רק חוק בשם x שמקצה רוחב פס של 1 מגה למחשב ואותו אני צריך לצוות למחשב [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
-
שלום.. שידרגתי ל 10M של בזק ובנלאומי, עכשיו יש לי מודם של TNN DSL-600E וראוטר של EDIMAX לא יודע איזה דגם אבל הוא וקצת ישן.. עשיתי בדיקה בלי ראוטר ואני גולש על 10M כאשר אני מחבר את הראוטר אני גולש על 8M. צריך לשנות משהו בהגדרות של הראוטר? איך אני יודע עד איזה מהירות הראוטר תומך..? כתוב על הראוטר 10/100M (לא יודע מה זה אומר) אבל זה תומך ב 10M? תודה רבה ויום טוב..
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי שלושה מוצרים שאני רוצה להבין בצורה הכי מדוייקת את אופן פעולתם. ניסיתי לחפש באינטרנט ולהבין מאתרים שונים בחו"ל אבל לא הצלחתי ממש להבין. אשמח לקבל הסבר מפורט או קישור לאיזה אתר בעברית שיש שם הסבר מפורט. NETWORK ISOLATOR ADAM-6501 ETHERNET COMMUNICATION CONTROLLER ADAM-6060 6-CHANNEL RELAY OUTPUT תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום רב, אני טכנאי מחשבים ורשתות קטנות ועובד כעצמאי. לאחר המון שעות של נסיונות שום דבר לא עונה על הדרישות של הלקוח. הראשונה שבהן היא קליטה בכל הקומות של הרשת האלחוטית. אין באפשרותי לאמוד במדויק את עובי הקירות, אך לא מדובר בממד. הראוטר שברשותו הוא לינקסיס 160nl ויש לו רפיטרים גם של לינקסיס wre54g שפשוט לא עושים את העבודה (אני מודע לכך שהם עובדים בתקן G, אבל זה מה שהיה לו) קצב התעבורה לא מספק (4 מגה ביט מינוס) ואיבוד סנכרון לא עיקבי, אבל בתכיפות גבוהה. החלטתי לנסות רפיטר אדימקס שברשותי דגם 7416apn v2 שנתן תוצאות דומות ואיבד את תקשורת האינטרנט לחלוטין מדי פעם (הרשת המשיכה לעבוד). עידכנתי את הfirmeare לעדכני ביותר בכל הרכיבים והתקנת open-wrt על הלינקסיס היא לא אופציה מבחינת ה…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קניתי את ה- airport extreme base station של Apple. http://www.apple.com/airportextreme/ למיטב הבנתי זה רק ראוטר חזק. בלי מודם. לי כרגע יש DLINK של בזק שהוא משמש כראוטר+מודם. האם ישנה אפשרות לחבר אליו את הairport extreme או שעלי לקנות מודם. הבנתי שאפשר להגדיר DHTCP או משהו כזה אבל אני לא מבין איך עושים את זה. אשמח לקבל המלצות לגבי מודם במידה ועלי לקנות אחד. נכון להיום אני גולש במהירות של 5MB אבל שוקל לעבור ל10MB. תודה, יונתן. jon200y@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית 3 מחשבים. המחשב הראשי שלי עם ראוטר של TP LINK דגם TL-WR841N ומודם של THOMPSON מחשב משני עם כרטיס רשת אלחוטי דגם TP-Link TL-WN821N nMax 802.11n ומחשב נייד של Samsung R540 JA06IL מהירות האינטרנט היא 12M בכבלים. במחשב הראשי האינטרנט עובד מצוין ללא שום בעיות. בשני המחשבים המשניים האינטרנט זוחל ממש ובעיקר במחשב הנייח.מגיע למצב שצריך לחכות כמעט דקה שלמה כדי שהוא יכנס לאתר נורמלי כמו GOOGLE אני חושב שזה קשור גם לשיטת ההצפנה של הWIFI ,כרגע הוא על WPA2 . ניסיתי לבטל את האבטחה לגמרי והאינטרנט עבד מצוין בכל המחשבים.אני מאמין שלא כדאי להישאר במצב ללא אבטחה. מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר Asus 604g של בזק. קניתי ראוטר חדש TP-LINK TL-WR1043ND והבנתי שאני צריך מודם בשבילו. מפוסטים קודמים בפורום הבנתי שניתן להפוך את האסוס למודם בלבד. כיוון שאין לי נסיון בזה, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לכתוב בצורה מפורטת (for dummy) איך עושים את זה. גם לינק להסבר כזה יהיה טוב. מודה לכם מאד.
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
אהלן חברים. בימים האחרונים יש לי בעיה מוזרה מאוד. כל כמה זמן, מגיע מצב שבו הפיירפוקס כאילו בלי אינטרנט, למרות שיש חיבור ובאקספלורר 6 יש אינטרנט באותו הזמן, ושום דבר חוץ מסיום משימה של הפיירפוקס והפעלתו מחדש לא עוזר. בעיה שניה, היה מותקן על המחשב מזמן כרום, ועד לפני כמה שבועות הוא עבד, פתאום הפסיק לעבוד. לא משנה כמה פעמים ניסיתי להסיר, להוריד חדש, ולהתקין, זה לא עוזר והוא עדיין לא עובד. יש לכם רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
[table][tr][td][/td][/tr][tr][td]שלום חברי הפורום, ברצוני לשאול אתכם, האם אתם יכולים להמליץ לי על ראוטר אשר אינו קורס בחיבור חייגן במהירות 12 מגה? (חיבור L2PT) משום שכבר שנתיים הראוטר שלי (אדימקס BR65BN) קרס כמה פעמים ביום בגלל החיבור הזה... לפני חודשיים הבעיה הזאת נפתרה סוף סוף על ידי כך שהעבירו אותנו לחיבור ללא חייגן..הראוטר לא קרס מאז אולם בעיות אחרות החלו להופיע בעקבות תעדוף נמוך (טורנט נמוך, הורדות איטיות בשעות העומס..) (הנושא שפתחתי פה לגבי הבעיה הזאת וכל ההסברים... לינק) לאחר קריאה קטנה פה הגעתי למסקנה שבחיבור ללא חייגן אני נחשב בתור משתמש רגיל ושרק על ידי חיבור חזרה לחייגן,אני אחשב בתור לקוח גיימר (כמו שהייתי פעם) הבעיות הללו יפתרו..אבל הבעיה היא שזה יגרום לבע…
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מהו ההבדל מבחינת פרוטוקולי תקשורת או בכלל, בין השידור המוקלט ומשודר בכל זמן רצוי,לבין השידור שמשודר און ליין (ברור שכמובן גם הוא מוקלט ברוב הפעמים,השאלה היא שאלה טכנית) ? תודה!
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
קיבלתי מבזק מודם ראוטר אלחוטי 2760u הנ"ל מחובר ועובד יפה עם סיסמה WEP חיברתי אליו דרך יציאה LAN ראוטר של 3COM גם לכניסה LAN גם 3COM עוד יפה אלחוטי וקווי אני מנסה להוסיף סיסמה ל-3COM בכתובת יצרן שלו 192.168.1.1 לא מצליח להכנס אנא עזרתכם
-
- 12 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
דבר מעניין שגיליתי, ואשמח לשמוע עוד דעות. ליוטיוב יש דרך לבדוק קצבים - פה http://www.youtube.com/my_speed# גיליתי להפתעתי שב-360p הוידאו עובר בקצב של 20,000 kbps. לעומת זאת, ברזולוציה של 720p הוידאו עובר בקצב הרבה יותר נמוך של כ-5,000 kbps. המסקנה שלי היא שאנחנו נדפקים, בגלל שכנראה יש פה מנגנון caching - הרבה אנשים רואים ב-360p ולכן זה ב-cache (אצל הספק? באקאמי?) אבל כשרואים קיבצי וידאו שפחות אנשים רואים אז זה על הפנים! מעניין לשמוע תוצאות ודעות שלכם.
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש בפורום ויש לי שתי שאלות : 1. מה זה בדיוק חיבור mpls של הוט, מה זה בדיוק נותן לי כלקוח? איפה אני יכול לראות אם אני מחובר בחיבור כזה? ומה ההבדל מבחינת הוט? 2. מישהו יכול לתת סקירה קצרה על ההבדלים בין התשתיות של בזק לתשתיות של הוט ? תודה רבה לעונים, זה נראה פורום איכותי מאד!
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
מהירות בלתי נסבלתתתת !!! פשוט זוועה! מת להתנתק מהם אבל אני בהתחייבות לטריפל המזד***ן שלהם מהירות 12 MB מוריד לי על 50KB פשוט בזיון
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
היי, יש לי בזמן האחרון בעיה מוזרה עם STREAMING VIDEO, כמו למשל ב- YOUTUBE. חלק מהפעמים זה פשוט לא נפתח וכותב לי "שגיאה", חלק מהפעמים זה עובד מאוד לאט ונתקע, אבל חלק מהסרטונים זה דווקא פותח בסדר. נראה לי שכבר ניסיתי כל דבר אפשרי, גם עם התמיכה של בזק (יש לי מהירות 15 עם חבילת גיימר). מה אתם ממליצים לנסות? תודה
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת בבקשה עם הסבר מפורט איזה רשת יעילה יותר אין בעברת מידע ואין בקבלת מידע אין בשגיאות תעבורה ואין בהפרעות ורעשים מי רגישה יותר. רשת אל-חוטית או רשת קווית? במידה ורשת אל חוטית, הייתי רוצה לדעת באיזה ממשק עדיף לחבר את כרטיס הרשת האלחוטית, USB או PCI ואיזה מבין הממשקים מהיר יותר ויעיל יותר אין בעברת מידע ואין בקלבת מידע. מי מהם "רגיש" יותר לשגיאות תעבורה ולהפרעות ורעשים לבנים למינהם. על איזה כרטיסי רשת טובים הייתם ממליצים בתקציב של עד 200 שקלים? במידה ורשת קווית, האם אורך הכבל וטיבו משפיעים על קצב העברת\קבלת המידע יש כבל מומלץ במיוחד? תודה שגב.
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
הי, אני מחפש Router אלחוטי חדש. הכי חשוב לי שהוא ייתן את התמורה המרבית בעבור המחיר ושלא יעבור את טווח המחירים הסביר (400 שקל) נראה לי שזה הגיוני לבקש שידור אלחוטי בתקן N ואולי גם חיבור בעבור מדפסת בעתיד. אם זה אפשרי אולי גם שיכלול מודם גם בעבור כבלים וגם בעבור DSL למקרה שאחליט לעבור חברה בעתיד. הדירה היא קטנה ואין ממ"ד, לכן אני לא חושב שיש צורך ביכולות שידור טובות במיוחד. עוד שאלה קטנה - אם הראוטר כולל בתוכו מודם, האם זה מונע ממנו להתחבר לאינטרנט דרך מודם חיצוני? עדיפות לחנויות באזור צפון תל-אביב. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
אני לא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית שלי, לעתים הוא מראה לי את הרשת אבל הוא כותב שאין אות. המצב החמיר, לפני כמה ימים זה מדי פעם התחבר, כעת הוא בכלל לא מתחבר, גם לא כשאני ממש סמוך לראוטר. חיבור ע"י כבל עובד. אני חושב שזה קרה בגלל שחיברתי בטעות כבל חשמל של מכשיר אחר לראוטר. האם יש דרך לבדוק מה הבעיה, והאם ניתן לתקן את הבעיה. במידה וזה לא יצליח, על איזה ראוטר אתם ממליצים, מחיר זול, ושניתן לשים עליו קושחה של dd-wrt. תודה לכל המסייעים.
-
- 4 תגובות
- 580 צפיות
-
-
היום נודע לי שנותקתי מבזק,זה קרה היום למרות שהם ניתקו אותי כבר באפריל,הקטע שהראוטר שלי המשיך לדלוק במשך כל הזמן הזה והיה לי אינטרנט,אפילו לא ידעתי שניתקו אותי פשוט היה קצר בתשלום עם ההוראה קבע וזה גם הגיע לעו"ד ובלאגן. עכשיו מסתבר אני צריך להתחבר אליהם מחדש אם בכלל. והשאלה היא:יש מתחרה לבזק בתשתית? HOT שווים ניסיון? יש עוד חברות חדשות? צריך להתחייב לשנה כמו פעם? או שהרפורמות של שר התקשורת שינו גם את זה? ובכלל אחרי שהייתי במסלול של 10 מגה,יש מה לנסות לשדרג?
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי בבית ראוטר שקיבלתי מבזק שכולל מודם DSL-2650U אני משתמש בחיבור האלחוטי שלו הבעיה היא שהאות שלו חלש וכל פעם יש לי ניתוקים. יש לי גם ראוטר של TP-Link TLWR841N שאני לא משתמש בו השאלה שלי האם אפשר לחבר אותו לראוטר של בזק וככה למעשה תהיה קליטה של תקן N אם כן אשמח להדרכה
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לידענים המשובחים של הפורום, בעצתכם (מי מכם שענה בזמנו), רכשתי את הראוטר TP-Link WR1043ND שהגיע כרגע לידי. גירסאת הקושחה שברשותי (טרם בדקתי אם יש אחת מעודכנת יותר) היא 3.12.2. לפי המדריך של נט צ'יף (שהיה מעולה ומאיר עיניים) הוא ממליץ להחליף את הקושחה לקושחת DD_WRT וזאת על בסיס הקושחה שהוא בדק עת כתיבת השורות (מתישהו ב- 2010) שהיא גרסא 3.11X. מעבר לעניין ששינוי קושחה זה עלול לבטל אחריות (לא משהו באמת מטריד), האם כדאי שאחליף את הקושחה? אציין רק כי לי חשוב הביצועים האיכותיים בלבד ושאר הדברים (כגון שליטה זו או אחרת בתשתית) פחות חשובה לי, מה גם שמרושם ראשוני הקושחה המקורית נראית די טובה. אשמח לחוות דעת טובה (= מנומקת ככל הניתן...) שתעזור לי להחליט בחוכמה. ובמאמר מוסגר…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-