עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by se7en,

מישהוא מכיר תוכנת גיבוי (FREEWARE כמובן) שמסנכרנת סיפריה במחשב קצה עם סיפריה בשרת. את ה - MY DOCUMENTS למשל. אבל לא מעתיקה הכל כל פעם אלא רק מה שהתעדכן. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by nofari:],

אולצתי לעבור לטכנולוגיית NGN כי נאמר לי שבאזור שלי זה הברירת מחדל ועל כן אני צריך לשדרג את החבילה שהייתה לי (5 מגה) לחבילה של 10 מגה. אז החלטתי שאבדוק את הנושא.. ושאבדוק את המהירות בה אני גולש עכשיו. בדקתי דרך 012 שהיא ספקית האינטרנט שלי ויצא לי: מהירות הורדה: 3.69 מגה בייט לשניה בדקתי גם בspeedtest בערך אותה תוצאה. אני לא מבין כל כך, סליחה על הבורות, אבל האם זה טוב? שאלה נוספת - האם גם אתם אולצתם בכוח לעבור ל10 מגה בייט בבית למרות שאין לי צורך בכך?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. אני מודע לבעיית חוסר מודומים VDSL בארץ ומתוך רצון להימנע מזה המוצע על ידי בזק המשלב נתב ומודם החלטתי לחכות עם הרכישה. כיום אני בחבילת 30 מגה ADSL 014 גולש יציב בלי בעיות על ראוטר של לינקסיס ומודם של בזק http://www.baudtec.com.tw/p_adsl2+%20router_r243r1.htm# למה אני מוגבל ל 15 מגה ולא ל 24 מגה תיאורטיים אשר נתמכים על ידי המודם בתקן ADSL 2? אני מוכן ל"סחוב" על 24 מגה למרות החבילה של 30 מגה שאני משלם העיקר לא לקנות מבזק. אך למה אני לא מקבל את המהירות התיאורטית הנתמכת על ידי התקן? תודה מראש משה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. הבנתי שיש 2 הבדלים גדולים בין החיבורים: 1) ללא חייגן, האינטרנט מתחבר מחדש לאחר ניתוקים למיניהם מה שגורם להורדות להימשך במקום להתקע. 2) IP קבוע (לפחות לתקופה של מס' שבועות) השאלה היא, האם אלה ייתרונות משמעותיים? 1) אין איזה תוכנה / סקריפט / חייגן שהוא לא הדיפולטי של windows שמזהה שנפל החיבור ומנסה להתחבר שוב? 2) האם מהירויות ההורדה עם כתובת IP קבועה גבוהות יותר בצורה משמעותית? תודה על התשובות

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by e.t,

ישנם עשרות כרטיסי רשת, מה אני צריך לחפש בדיוק? איזו חברה נחשבת אמינה ? + שיעבוד כמו שצריך על XP (שלא יהיו בעיות דרייברים) אז מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by noambaum,

שלום חברים, בשעה טובה עברתי לבית חדש ויש צורך בתכנון פתרון אינטרנט אלחוטי לכל הבית. מדובר על 2 מפלסים, כל מפלס 100 מטר. ההיגיון שלי אומר מודם בארון חשמל, ו-AP לכל קומה. חשבתי לרכוש 2 ראוטרים של חברת Ubiquiti שעובדים בתדר של 5 GHz ובכך להימנע מחפיפה של תדרים עם שאר המכשירים שפועלים באזור. אשמח אם תוכלו לסייע לי עם השאלות הבאות : 1.מישהו הזמין מחו"ל ראוטר שפועל בתדר הנ"ל וחווה בעיות שלהן - מבחינת יבוא, ומבחינת פעולה סדירה. 2.האם יש דרך לחבר 2 ראוטרים משני חברות שונות שייצרו רשת אלחוטית אחת, כזו שהמכשירים יוכלו לנדוד ביניהם ללא הפרעה. תודה !

7. יש לי מודם alcatel speed touch home משודרג לראוטר ומחובר לסוויט'ש ואליו מחוברים המודם ועוד 4 מחשבים.. כל הזמן יש לי lowid ואין לי מושג איך לפתוח לו את הפורטים הנחוצים ובכלל.. תודה על כל עזרה שתינתן. גיא.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אני משתף אינטרנט דרך הכרטיס רשת האלחוטי שבמחשב (ווינדוס) מכשיר עם אנדרואיד קולט את האינטרנט ואני גולש גם בו רק יש בעיה אחת, החנות של גוגל חסומה, העלאת תמונות, סאונד ווידאו לא עולים, לכן לדוגמא סקייפ לא עובד, בווטצאפ ופייסבוק אי אפשר להעלות תמונות ועוד... גיליתי שזה הפיירוול של נורטון (smart firewall) הוספתי את הMAC של הפלאפון ועשיתי לו full trust עדיין לא עוזר, בנתיים הדבר היחיד שמסיר את החסימה זה לבטל את הפיירוול של נורטון לגמרי מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by NuKe007,

למה לעזאזל כל הרשתות שהן מעבר לכרטיס רשת וכבל צריכות להיות יקרות בארץ שלא נדבר על קיימות. חיפשתי חנות שתמכור רשתות דרך הטלפון או דרך רשת החשמל, והמצב קשה, אני פשוט מחפש פיתרון פשוט ולא יקר שיחסוך ממני להעביר כבלים בכל הבית ממחשב למחשב! ??? ??? ???

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Kitt0s,

שלום לכולם, יש לי ראוטר אלחוטי של EDIMAX, לא זוכר תדגם כרגע, אם זה רלוונטי אני ישלוף תדגם המדויק, שמחובר למודם של הכבלים ולעוד 3 מחשבים ומדפסת רשת (HP) שאלתי היא כזו, אני מעוניין לחבר עוד מחשבים לאותה הרשת.. עכשיו קראתי קצת על האבים וסוויצים והבנתי שהם פחות או יותר אותו הדבר.. השאלה היא האם אחד מהם רלוונטי אליי? כלומר איך אני עושה חיבור נכון של כל המחשבים (מדובר על כ-5-6 מחשבים, כשכרגע מחוברים רק 3 + מדפסת..) בלי לפגוע בביצועים?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by gtabak_37,

פירמטתי את המחשב לא מזמן ומאז שפירמטתי אני לא יכול לתקן את ההתקשרות (לוח בקרה->חיבורי רשת->תקן התקשרות זו). השגיאה שהוא רושם לי היא שאי אפשר לנקות את מטמון הDNS ושצריך לצור קשר עם מנהל הרשת ??? ולא רק זה אלא שגם הפינג במשחקי רשת התחיל להיות נורא גבוהה אחרי זה. יש לציין שלא נגעתי בשום הגדרות של הראוטר. מה צריך לעשות? נ.ב ראוטר 3com 3CRWER100-75 ועוד שאלה קטנטונת- איך אני מגדיר לו סיסמת WEP?

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by תום מרילין,

(בטעות פרסמתי קודם בתמיכת חומרה) היי! יש לי בעיה במודם הנ"ל, באופן לא צפוי בכלל (זה יכול להיות אחרי 10 דקות וזה יכול להיות אחרי 50 דקות אבל ב90 אחוז מהמקרים בשעה הראשונה) נורית הSYNC נכבית! יש לציין שאם אני מפעיל עומס על המודם (הרבה אתרים בבת אחת או משחקי רשת) אז ההתנתקות מתרחשת מהר יותר, אבל גם אם לא, לאחר כמה זמן המודם מאבד את הסינכרון. לאחר שאני מדליק ומכבה את המודם המצב מסתדר ויותר אין הפרעות (עד לפעם הבאה שאני אכבה את המחשב). חשבתי על אפשרות שפשוט אני אדליק את המודם ואחרי דקה אני אכבה ואדליק שוב בשביל להקדים תרופה למכה אבל זה לא עזר, רק אחרי פעם אחת שהמודם מתנתק המצב נהיה יציב. אז תגידו- מה הוא רוצה מאיתנו? שיתקשר לבזק! אז ככה ששיגעתי לבזק את הראש- והם שיגעו לי בחזרה…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. עד כה ההצעה הכי טובה הייתה מנטויז'ן: 39 ש"ח לשלושה חודשים ללא התחיבות! זה כמובן ל-ADSL כאשר לבזק אני משלם 50 ש"ח לשנה בהתחייבות. עכשיו בזק בינלאומי הסכימו לתת לי את אותה החבילה עם אותם התנאים רק בכבלים וזה בלי חייגן כלומר אני מקבל IP מהספק. לפי נסיוני האישי, חייגן מביא צרות. אני רוצה להדליק את המחשב ולקבל IP מהספק ולא לחייג כדי לקבל ממנו IP. חייגן זה דבר בעייתי, הוא תלוי תוכנה (משאבים, תוכנות שמשפיעות עליו, TMU וכו') בעוד שחיבור עם IP ישיר הוא הכי "טהור" שיש: מודם הכבלים שולח MAC Address ומקבל מה-DHCP כתובת IP אינטרנטית של הספק עצמו, ככה שאני לא חלק מהרשת הפנימית של הכבלים ואני לא צריך חייגן VPN. האם אני צודק - האם זה אכן המצב בבזק בינלאומי והאם הם היחידים כיום באפשרות עב…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. אז ככה, פעם פתחתי פה דיון ורשמתי שיש לי בעיה עם האינטרט שהוא כל כמה דקות או כמה פעמים בשעה פשוט מתנתק. הבנתי שהבעיה היא בראוטר כי בחיבור ישיר של מודם MOTOROLA (של הוט) למחשב אז הכל בסדר ואין ניתוקים. הראוטר שיש לי הוא - 3COM 3CRWER-75... אמרו לי שהבעיה עם הראוטר שלי היא כנראה בגלל המפרט הפנימי(שהעומס גם של גלישה ושל הורדות במקביל הוא זה שגורם לניתוקים) - לכן אני צריך ראוטר עם מפרט פנימי יותר חזק, האם זה הגיוני? כי מה שמוזר שלפני כחודשיים הכל היה בסדר אבל בזמן אחרון פתאום הופיעה הבעיה הזאת של ניתוקים... הנה דוגמה הכי קטנה - אני מנסה לעלות תמונה(שנמצאת אצלי על הדסקטופ) לאתר מסוים, זה רושם לי באתר "טוען" ואז פתאום בהגדרת ISP GATEWAY של ראוטר אני רואה DISCONNECTED במקום CONNE…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Omri Arielly,

שלום לכם, יש לי בעיה ישנו בבית מחשב הנמצא בצד השני של הבית מאחורי 4 קירות בלוקים שלא קולט את הראוטר בוואי פיי כמו שצריך ומסיבות לוגיסטיות אי אפשר להעביר את הראוטר למקום קרוב יותר. ניסיתי להתקין בבית HOMEPLUG של http://www.dlink.com/us/en/home-solutions/connect_us/powerline/dhp-w307av-powerline-av-wireless-n-starter-kit וזה לא עזר במיוחד הנפילת מהירות היא של כמעט 100% מ80-90 מגה ביט ל1-2 מגה ביט. אז השאלה שלי היא איזה פתרון אפשר לעשות חוץ מלקדוח כבל RJ45 דרך כל הקירות? פרטי הבית: רשת החשמל היא תלת פאזי הנתב הוא DUAL BAND N600 אום פלאגים של D-LINK תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אני מחובר על ידי כרטיס רשת USB לראוטר שלי והקליטה היא 3\4 קווים ולעומת זאת לעיתים קרובות מאוד אני פתאום מקבל 1 MBPS ואז האינטרנט נדפק ולא נכנס לשום אתר וכל הדברים מתנתקים לי לאיזה דקה עד שזה חוזר ליותר מ-1 MBPS אני לא יודע מה הבעיה יכולה להיות... רצוי לציין שבכל המחשבים אין את הדבר הזה. תודה לעוזרים...

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Sheriff,

שלום רב לכולם. אני יודע ששאלה זו נשאלת הרבה פעמים אבל אני מבקש התיחסות או הפניה לתשובה לשאלה דומה כמו שלי. אני כבר מיואש ניסיתי כל מיני דרכים ואני פשוט לא מצליח. ברשותי מחשב XP עם 2 כרטיסי רשת, כאשר אחד מהם משמש ל ADSL והשני אמור לשמש לרשת מחשב שני 98se עם כרטיס רשת כמובן. ניסיתי להתקין רשת ב XP דרך האשפים אבל הרשת הזו זולה ולא יעילה, כניסה/גלישה איטית מאוד באתרים, פינגים גרועים במשחקי רשת ואי יכולת העברת קבצים בין מחשב למחשב ועוד ועוד. רציתי לדעת איך אפשר להתקין רשת כמו שצריך. אני כבר מיואש מכל הנסיונות ולא יודע מה לעשות. בברכה ערן כהן

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by gimdy,

מה השלבים ? ברשותי שלושה מחשב ים נייחים שבאחד נמצב הנתב של אסוס (שמסופק ע"י בזק) ובשני החשבי ם האחרים כרטיס רשת של EDIMAX (הכרטיס עם האנטנה עם החוט) לאחר התקנת כרטיסי הרשת בשני המחשב ים מה השלבים להגדרת הרשת ? יש הגדרות מיוחדות להגנה הרשת ?

19. Started by Armageddon1,

לא מזמן חיברתי ראוטר של tp link 1043 (הגרסה הכחולה ) והפכתי את הנתב הקודם שהיה (netgear 2610) ל "מודם" . עכשיו כשאני מבצע בדיקה לכתובת מסויימת (לא משנה איזו) pathping xxx.xxx.xxx.xxx , כל מה שאני מקבל זה 2 הופים ראשונים של המחשב ושל הראוטר וזהו . למה זה ככה ? יש איזו הגדרה בTP LINK שצריך לעשות אולי ?

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום, בחברה בא אני עובד יש מודם אלקטל שהועבר להיות ראוטר ושונו הגדרות השם והסיסמא מהמקוריות שהיגיעו אם המודם בגישה למודם ( 10.0.0.138 ) ולכן איני יכול להיכנס אליו ולשנות הגדרות בחברה החליטו לעבור לספק אינטרנט אחר ומכיוון שאיני יכול להיכנס למודם ולשנות את ההגדרות החייגן לשם המשתמש של הספק החדש העברה מתעקבת. האם יש איזו שהיא דרך לגלות את שם המשתמש והסיסמא שהוכנסו במודם? האם יש אפשרות שאצרוב למודם BIOS חדש וכך הוא ידרוס את שם המשתמש והסיסמה הקימים בתוכו ויאפשר לי גישה אליו

21. Started by marvje,

אני רוצה לקנות כרטיס רשת וצריך המלצות... ההפרש בין Intel 10/100 LAN לבין Genius 10/100 LAN הוא יותר מ 100 ש"ח האם יש הצדקה לכך שה Intel הרבה יותר יקר ?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. בעקבות תקלה אפשרית בכרטיס הרשת שהיה לי עד עתה (הדיון כאן), אני כנראה זקוק לאחד אחר, היות ויש לי מחשב נייח שלא נמצא באותו חדר עם הראוטר, וכבלים הם לא פתרון קביל מבחינתי. כל צורת חיבור אפשרית - USB, PCI, PCI-E. נדרשת מהירות של 150mbps (אין לי צורך ב300, אלא אם יש אחד זול) ויכולת לחדור קיר גבס אחד. טווח נדרש, דרך הקיר הזה - כ5 מטר. ראיתי שכרטיסי הUSB הכי זולים עולים כ60 שקל, ויש גם כרטיסי PCI-E במחיר שאינו רחוק מכך. הם שווים משהו?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. בזמן האחרון, או יותר נכון כבר דיי הרבה זמן אולי 3-4 חודשים יש לי פינגים ולאגים במשחקי רשת עד לרמה שלא ניתן לשחק, בקאונטר סטרייק אני מגיע עד ל 800 האינטרנט הוא זהב (אני לא בטוח ) ולאחרונה עשינו קו 012 אבל עדיין אין שום לא הרגשתי אפילו הבדל הכי פצפון חוץ מזה שזה יוצא יותר זול בערך ב 60 שח לחודש... התשתית היא 2 מגה אני חושב, מהירות הורדה 190-180 . יש לי רשת ביתית ושהמחשב השני (בעל הראוטר) מכובה עדיין יש פינגים אבל בסביבות ה 70-100, הראוטר הוא ROTAL 1025W ואצלי יש מה שרשום במפרט. ניסיתי להכנס לDefault Gateway שרשום בipconfig כדי לראות את הגדרות המודם אבל זה סתם נכנס ל"לא ניתן להציג.." אז מה עלי לעשות? האם הבעיה היא בהגדרות הראוטר או שהיא במשהו אחר? בנתיים רק מעיפים או…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. השטלתי על מחשב מרוחק , ואני חיב להדפיס ממנו מסמכים ,ואני רוצה להדפיס ממדפסת שמחוברת למחשב השולט, והגדרתי בהשתלטות שישתמש במשאבים מקומיים ,וכשאני מנסה להדפיס ,הוא מראה לי את המדפסת ברשימה של המדפסות ,אבל בפועל הוא לא נותן להדפיס ,הוא כותב הודעה שלא ניתן להדפיס בגלל בעיות הגדרה . למשהוא יש רעיון מה צריך להגדיר עוד . תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by yonifra,

היי חברה', קיבלתי היום מחבר לעבודה ראוטר תקין של Linksys, רציתי לשדרג לו את הקושחה ולכן עשיתי את הריסט של ה 30-30-30. אחרי הריסט, אני לא מצליח להתחבר לראוטר בכתובת 192.168.1.1 לא משנה לאיזה LAN PORT אני מחבר את הכבל - אני תמיד מקבל הודעת שגיאה בנסיון ההתחברות לראוטר. למישהו יש מושג מה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה? ניסיתי לעשות שוב ריסט ושוב להוציא מהחשמל אבל שום דבר לא ממש עוזר... תודה! יוני

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.