עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי יש לי היום שני מחשבים שמחוברים ברשת ע"י XP INTERNET CONNECTION SHARING ע"י כבל מוצלב. למחשב הראשי יש 2 כרטיסי רשת, אחד מחובר למודם כבלים והשני מחובר בכבל מוצלב למחשב השני. הכל עובד מצוין הייתי רוצה להוסיף מחשב נוסף שיוכל להשתמש באינטרנט (למחשב החדש יש כרטיס רשת והוא מריץ XP SP1 כמו שאר המחשבים) איך אני יכול לחבר גם אותו לאינטרנט בלי לקנות ראוטר ולשנות את ההגדרות של הרשת הקיימת? (לא חובה שמחשב #2 יכיר את המחשב החדש) האם אפשר לעשות את זה עם HUB פשוט? אם כן אז איך? ואיזה כבלים והגדרות צריך? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by ofcourse,

היי עברנו לאוסטריה לפני חודש ומעוניינים להתחבר לרשת פה. נראה שהאופציה הכי פשוטה בלי התחייבות היא לקחת אינטרנט דרל ה 4G פה. יש לנו בית של 2 קומות - 60מ קומה. הייתי שמח לשמוע את דעתכם לגבי ציוד פשוט מומלץ. האם רק ראוטר כזה יכול להספיק? AX1800 או כדאי לקחת ראטר פשוט לכרטיס סים שיתחבר לפתרון mesh? החיבור שיהיה לנו הוא 80 MBIT download תודה מראש רון.

3. שלום יש לי מודם-ראוטר ADSL של חברת 3COM שעדיין עובד טוב, למרות ש-3COM כבר לא קיימת רציתי לשאול, באיזה מהירות הוא עובד? אני מדבר על המהירות של המודם DSL שלו, ולא על מהירות ה-Wi-Fi. יש לי את ה-Manual שלו, אבל משום מה אין שם שום אזכור למהירות המודם... תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by DetailsD,

החשמלאי שקבלן השיפוצים עובד איתו העביר CAT6 בכל הדירה ע"מ לרשת אותה, אבל הוא אומר שמישהו צריך להסביר לו כיצד לחבר את הגידים לשקעי התקשורת בכל חדר כדי שה LAN יעבוד, קבלן השיפוצים אמר שיבדוק מי יכול להסביר לו, האם מישהו יודע? יש שרטוט שאפשר להדפיס ולהביא לחשמלאי? אגב, במידה וגם הנושא הבאה קשור לפורום: אני מתכוון לרכוש מסך "60 LED, אבל אני צריך שכבל החשמל שלו יהיו באורך שני מטרים, וזאת כדי שיגיע דרך הצנרת שבקיר, לשקע החשמל שנמצא בצידו השני של הקיר (חדר צמוד). לבקש מחשמלאי שיבצע הארכה של הכבל אפשרי, אבל אני מניח שזה יבטל את האחריות, האם יש פתרון אחר? אולי כבל מאריך שאפשר לחבר אבל שלא תופס נפח ויכול לעבור בקוברה שבקיר? (אולי יש חיבור זכר/נקבה שמתחבר לכבל הקיים ומאריך אותו לא …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. יש לי נתב של TRENDnet דגם: TW100-S4W1CA ואני רוצה לפתוח פורט בו עבור אימיול. בבקשה עזרה. אני באמת צריך את זה וכבר ניסיתי את מה שראיתי בהודעות אחרות דרך החיפוש ולא מצאתי משהו שמתאים לסיטואציה שלי

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by yossibm,

שלום לכולם אני משתמש כבד בשיתוף קבצים (בעיקר ביטטורנט), ועכשיו אני נדרש להקים רשת ביתית (שני מחשבים). בעבר היה לי ראוטר והוא פשוט הרג את מהירות ההורדה כי הוא לא תמך במספיק חיבורים. מישהו מכיר ראוטר שלא עושה בעיות לטורנט? חבר המליץ לי על Linksys WRT54GL אבל הוא נראה לי מיושן.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by gabi21,

שלום לכולם יש ברשותי SW 2950 ו SW3750 אני מחבר בניהם עם כבל מוצלב כדי להגדיל את מספק הפורטים שלי אך הבעיה היא שאני לא מקבל 100MBPS אלה הרבה פחות יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by bigirand,

שלבס"ד שלום, אודה לכל מי שיוכל לעזור לי יש ברשותי מחשב נייח שמחובר אליו כרטיס רשת אלחוטי בחיבור USB הכרטיס של חברת EDIMAX לצער י כשרציתי לבחור רשת להתחבר אליה נאמר לי "וודא שתכונת רשת אלחוטית מופעלת במחשב שלך" מה עליי לעשות בכדי להשתמש בכרטיס רשת אלחוטית?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. אני לא יכול להתחבר לאינטרנט מהמחשב האחר ובכל הבית יש אינטרנט כרגיל ( יש ראווטר) מופיעה לי הודעה של קישוריות מוגבלת. התקנתי דרייבר מחדש, לא עזר שמתי כרטיס רשת, לא עזר ניתקתי מהחשמל גם ראווטר והכל, לא עזר. מה עוד אפשר לעשות כדי לפתור אתזה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by HFDO5,

שלום החלפתי סוף סוף את המודם USB שלי (ALE 130) למודם רשת מאז ההחלפה יש לי מלא בעיות של ניתוקים מהאינטרנט פשוט המודם מתחיל להבהב בנורת ה DSL ולא מצליח לתקשר חזרה בלוג של המודם כתוב לי DSL Carrier is down והדבר היותר מוזר הוא מתי שיש לי ניתוק מהקו DSL (לפי הלוג של המודם) אז ההתקשרות לאינטרנט ממשיכה "לעבוד" והמודם לא רואה את זה בתור ניתוק אז אני צריך לעשות לו ריסט ורק אז אוליי הוא מצליח להתחבר מחדש ל DSL פתחתי את המודם לעבוד כראוטר והוא מחובר דרך האב של אינטל ל 3 מחשבים העתקתי לוג שלו שהוא לא מצליח להתחבר כמה פעמים ואז בסוף כן מזהה את הקו DSL : Valid Configuration Tree Firewall NAT service started Bridge Created: br0 Bridge Interface Added: eth0 Bridge Interf…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Posford,

מודם Thomson של הוט. האם אפשר להפוך אותו לנתב ולהגדיר בתוכו חייגן? אם כן, מה הכתובת שלו? שם משתמש וסיסמא? ואיזה פרוטוקול חיוג להגדיר? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by mrraz,

לפני שבוע התחברתי למהירות החדשה של הוט 100 מגה, תשתית וספק. ראיתי שהמהירות שאני מקבל דרך הראוטר היא 96 מגה יציב וחיבור כרטיס הרשת הוא 100 מגה. למרות שכל הציוד תומך ב-1 גיגה אז הנחתי שיש בעיה בכבל. בדקתי מהירות יצא כרגיל 96 מגה חיברתי כבלים אחרים שיש לי והצלחתי להגיע לחיבור של 1 גיגה, תוך כדי התהליך כיביתי את ההוטבוקס והדלקתי מחדש. בדקתי שוב מהירות והפעם יצא 75, תוצאה מוזרה. כיביתי הדלקתי והתוצאה לא משתנה, אמרתי נחכה קצת. אחרי כ-10 דקות עלה ל-85 אחרי חצי שעה עלה ל-90 אחרי חצות ההוטבוקס הפסיק להסתנכרן, עזבתי אותו כשהוא מהבהב. בבוקר ראיתי שהוא מחובר, בדקתי הכל עובד והמהירות כרגיל 96 מה קורה ?

13. נניח שיש לי היום תשתית של בזק - ADSL עם ספק נטוויזן במהירות של 5 מ"ב. במידה ואני עובר לכבלים, האם יש צורך לדבר עם נטוויזן ולעדכן את החבילה, או שהכל יעבוד בדיוק אותו דבר בכבלים?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Lethal_Acid,

שלום, בהמשך לטופיק הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=466340.0 התייאשתי מהמייל של בזק. משום מה הוא הפסיק לשלוח לאחרונה מיילים דרך POP3. קיצור אני מעוניין לעשות העברת מיילים מבזק לג'מייל (משם אני אגדיר POP3 לאטלוק שוב), אני חיפשתי ולא מצאתי את האפשרות הזאת. מישהו יודע אם האפשרות הזאת בכלל קיימת? שוב תודה!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. מקבל מחשב חדש עוד כמה ימים :) בין החדר שלי לחדר שבו נמצא המחשב שאליו יחובר הראוטר מפריד קיר ממ"ד אחד והמרחק זה משו כמו 8-10 מטר. עברתי קצת על הודעות קשורות בפורום וראיתי שהדגמים המומלצים לראוטר בתקן N הם בעיקר BR6504 Edimax או Linksys WRT150. בכל מקרה אשמח לקבל המלצה לראוטר + כרטיס רשת אלחוטי תואמים לתקן N, חריגה פה ושם מהתקציב אפשרית במידה ויש הצדקה אהה כן... והאינטרנט מסופק באדיבות YES ובזק (לא בינלאומי, סתם בזק...) במהירות של משו כמו 2-2.5M, לא בטוח בדיוק אם צריך אפשר לבדוק... תודה רבה :-)[br]פורסם בתאריך: 28.05.2008 בשעה 08:01:24 Anyone??

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכל המתעניינים, ותודה מראש. אני צריכה ראוטר פשוט, בית קטן וראוטר ממש עתיק של נטגיר עשה את העבודה מצוין עד ששבק חיים. אני רוצה לקנות את ה4a. אבל ראיתי תגובה בזאפ של אדם שקנה את ה4c - גרסה של 2.4 בלבד, wifi 4 בלבד, אבל נראה דגם דומה, ושמה הוא כתב שהוא מאוכז כי הראוטר לא תומך בvdsl, (אין לי מושג) שזה בעצם תשתית בזק ומעל 15 מגה. (לטענתו). אני על תשתית של בזק במהירות 40 מגה. האם יש סיבה לחשוש? נראה לי קצת הזוי לייבא ראוטר שלא תומך בתשתית של חצי מהאנשים בארץ עם מהירות מעל 15 מגה. מישהו מבין בזה ויכל לעזור לי? תודה. נ.ב - אני מאוד מעוניינת בראוטר הזה ולדעת שאני קונה אותו וזהו בהנחה והוא מתאים, אבל אם מישהו מכיר אופציה טובה יותר במחיר הז…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. רציתי לדעת האם לעוד אנשים יש קשיי גלישה לאתרים בחול כמו האתר הרישמי של STEAM ובכללי לאתרים בחו"ל ואולי אפילו בארץ, אני בבזק בן לאומי + כבלים HOT הכל היה תקין משעות הערב המוקדמות, אבל מ 7 בערב הכל גולש בצורה מחרידה. תודה. התקשרתי אל בזק בן לאומי עכשיו, הם אומרים שיש להם תקלה ,עכשיו נרגעתי.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by eozeri,

אהלן, בעתיד הקרוב אנחנו עוברים דירה, וזה מאלץ אותי להקים בדירה החדשה והגדולה רשת בייתית. הרשת אמורה להכיל מחשב PC אחד, מחשב נייד אחד, 2 טלפונים סלולרים, ואחד סטרימר. החיבור הוא לרשת של הוט במהירות של 2.5M אז מצאתי שאחד הראוטרים החזקים הוא linksys-wrt54GL ופתאום נתקלתי בעוד ראוטר שלהם (ביד-2) Linksys-wrt160N מישהו יודע להסביר בשפה פשוטה מה ההבדלים בניהם? מבחינת תמיכה בתקן N - למה בדיוק אני צריך את זה? ואם יש הצעה לראוטר אחר (לא של EDIMAX) - אשמח לשמוע. תודה רבה, אייל

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום לכולם, סוף סוף הסיבים הגיעו אליי והתחברתי היום, הציוד שסופק לי ע"י סלקום הינו: Sagemcom Fast5657IL האם יש צורך לשנות הגדרות? או פשוט להשאיר את ההגדרות הקיימות? האם יש המלצות אחרות שלא חשבתי עליהן? האם להיאשר עם הציוד הקיים או להוסיף/להחליף? (כרגע שלושת החיבורים הפנויים מספיקים לי ואין לי צורך בחיבורים פיזיים נוספים) תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Kurt,

יש לי נטגיר 2610 כמודם ו-1034 בתור ראוטר. הכוונה ל-Downstream ו-Upstream שהיו מוצגים בעבר בממשק של ה-2610

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by DJO,

אהלן, כן, אני קצת מתרגש. סוףסוף אינטרנט מהיר לידע כללי: הלכתי על החבילה של ה 750KBITS, הספק כבלים הוא ערוצי זהב והספק אינטרנט הוא אינטרנט זהב. ולכל אחד מהם אני משלם 99 שקל לחודש ל 6 חודשים הראשונים, את המודם קיבלתי חינם. יוצא לי בכלל לא יקר. אקיצר כמה שאלות: 1) בקשר למודמים, אני בספק אם ישאלו אותי אבל אולי אוכל לשכנע את הטכנאי לתת לי אחד מסוים.. מה הכי טוב? יש גם מודמים פנימיים? או חיצוניים USB? 2) כרגע אני משתף את האינטרנט דרך HUB ו ICS, תיהיה בעיה לעשות את זה עם הכבלים? 3) הממ נראה לי היו לי עוד כמה שאלות אבל שכחתי . אני אשמח אם תגידו לי עוד כמה דברים שאני אדאג שיהיו בסדר מחר.. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by haim855,

שלום לכולם. חברו אותי לFiber4k כל הבית.. ומאז בקצרה כל מישחק רשת שמשחק זה זורק אותי מהשרת. משחק עצמו נתקע איך התאר את זה.. משחק כאילו נעצר הכל תקוע ואז זורק אותי מהשרת. יש למישהו מושג למה וכמובן פתרון? ואציין שלפי החיבור של Fiber4k היה לי מודם רגיל עבד בסדר! וכמובן שלא צריך לציין שהתמיכה שלהם זוועה שהתיאשתי כבר..

23. כמו שאתם רואים יש לי צרות :-\ יש לי שני מחשבים על הרשת, נייח ונייד שניהם מריצים XP. כאשר אני מנסה להכנס מאחד לשני הוא רוצה סיסמא אבל לשניהם לא מוגדרת סיסמא ולא משנה מה אני מכניס הוא שוב שואל. אפילו ניסיתי לקבוע סיסמא וזה לא עזר. ניסיתי לשנות שני היוזרים לאותו שם ולא עזר. הוא רושם שהיוזר הוא (אם אני נכנס מהנייד לנייח) //elad-pc/guest (סלאשים ראשונים כמובן) אנשים שעובדים עם רשתות לא הצליחו לעזור, אחד אמר שזה בכלל באג בווינדוס ושהפתרון הוא פירמוט. יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Cheif,

הבוקר הכריזה חברת בזק על מודם VDSL משולב עם נתב אלחוטי הפועל בו זמנית הן בתדר 2.4Ghz והן בתדר 5Ghz. לנתב, מדגם DSL-7850U של חברת D-LINK, ארבעה כניסות קוויות של 1G וכניסת USB 2.0 התומכת במדפסת, דיסק חיצוני או מודם סלולרי 3G. בהבט האלחוטי, בתדר 2.4Ghz תומך הנתב ב-300Mbps ובתדר 5Ghz במהירות של 450Mbps וב-4 סביבות אלחוטיות (SSID) בכל אחד מתדרים אלה. בנוסף, כניסת ה-USB תומכת בתקן DLNA מה שמאשפר ניגון קבצי מולטימדיה ישירות מהנתב, ללא צורך במחשב פעיל. ביחד עם הנתב, בזק מתחילה לשווק מתאם אלחוטי דואלי מדגם DWA-160 בממשק USB, אף הוא של חברת D-LINK. את הנתב ניתן יהיה לרכוש בשני אופנים: 1. רכישה ב-24 תשלומים של 24.90 שקל לחודש. 2. במודל חיוב זיכוי: חיוב של 24.90 ₪ ומנגד זיכוי של 9 ₪ …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. שלום ברשותי אייפון עם חבילת גלישה של 5 גיגה. כרגע אני מחבר באופן ישיר את האייפון לנייד עם כבל בשביל להשתמש בו כמודם סלולרי. רציתי להשתמש ב USB מודם סלולרי ולהשתמש בסים שאני משתמש באייפון - באותה חבילת גלישה של 5 גיגה, ולא לשלם גם 5 גיגה לאייפון וגם 5 גיגה לנייד. האם הדבר הזה אפשרי ? (בעצם שיכפול הסים ואחד יהיה בנייד ואחד בפלאפון). תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים