רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לנו 3 מחשבים בייתים + 1 LAPTOP. כרגע , ה3 מחוברים לצערי הרב בתשתית שאני שמתי לפני עידנים (9 שנים) של 10 מגהביט (4 גידים) , וחשבתי לשנות את זה ל8 גידים (100 מגהביט). העניין הוא שכשקניתי את המחשבים, היה כתוב שהכרטיס תומך ב10/100/100 מגהביט. השאלות הן: א.האם ואיך אני משתמש בגיגה ביט ? ב.במידה וזה כבל של 10 גידים (ואני יכול להשיג כאלה) , איזה מין שקע אני שם בקיר ואיזה ראש אני צריך לקנות ? ג.האם יש ראוטר ביתי שתומך בחיבורים כאלה בכלל ? ד.זה לא ממש קשור לגיגה ביט , אבל חשבתי שאולי הרשת 802N תעזור לי כי היא 300 מגהביט , השאלה אם היא HALF DUPLEX או FULL DUPLEX ?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מאחסן חינמית ב hostrator ורכשתי דומיין בdomain the net כשניסתי לחבר את הדומיין לאתר באחסון הכנסתי את שם הדומיין (.com) ובאתר בו רכשתי את הדומיין שיניתי את הdns ל ns1.Hostrator.com ns2.Hostrator.com חיכיתי יום שלם שמא הם מעדכנים את הDNS רק פעם ביום, ועדיין אני מקבל את השגיאה הבאה כשאני מנסה להכנס לאתר דרך ה.com The proxy server received an invalid response from an upstream server. The proxy server could not handle the request GET /. Reason: DNS lookup failure for: galilhaofek.com לאחר כמה שניות שהוא מנסה להכנס לאתר. דרך הכתובת הישירה שההוסט נתן לאתר , האתר עולה בלי בעיה. מה הבעיה פה? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, בעתיד הקרוב אנחנו עוברים דירה, וזה מאלץ אותי להקים בדירה החדשה והגדולה רשת בייתית. הרשת אמורה להכיל מחשב PC אחד, מחשב נייד אחד, 2 טלפונים סלולרים, ואחד סטרימר. החיבור הוא לרשת של הוט במהירות של 2.5M אז מצאתי שאחד הראוטרים החזקים הוא linksys-wrt54GL ופתאום נתקלתי בעוד ראוטר שלהם (ביד-2) Linksys-wrt160N מישהו יודע להסביר בשפה פשוטה מה ההבדלים בניהם? מבחינת תמיכה בתקן N - למה בדיוק אני צריך את זה? ואם יש הצעה לראוטר אחר (לא של EDIMAX) - אשמח לשמוע. תודה רבה, אייל
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מהם ההבדלים בין שלושת הראוטרים הנ"ל של אדימקס? BR-6424N BR-6524N BR-6574N ראיתי שבשני האחרונים יש 3 אנטנות לעומת 2 בראשון, ובדגם האחרון יש רשת של 1Gb לעומת 100Mb בשני הראשונים. האם פספסתי עוד הבדלים ביניהם? ובכלל, איך הם ביחס של עלות/תועלת לעומת למשל TP-Link TL-WN841ND?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בבית של ההורים שלי יש 3 קומות. בקומה השלישית יש מודם ADSL + ראוטר אלחוטי והוא מחובר בקבל למחשב שולחני (A). בקומה 1 יש מחשב שולחני © שגם הוא מחובר בקבל אל אותו ראוטר. יש גם מחשב נייד (B) , בשימוש בקומה 2. עכשיו הם קונים מחשב שולחני נוסף לקומה 1 (D), ולא רוצים למתוח עוד קבל. בקומה 1 אין קליטה מהראוטר האלחוטי זה בית בירושלים והקירות עשויים בטון עבה. השאלה שלי היא על הגדלת הטווח של הרשת האלחוטית לקומה 1. מישהו הציע לי לחבר ראוטר אלחוטי חדש לקבל איטרנט שמגיע לקומה 1, ולהשתמש בו כ-AP. היתרון של ראוטר על AP יעודי, הוא שאוכל לחבר אליו את המחשב השולחני בקומה 1 © עם קבל, והמחשב החדש (D) ישתמש בכרטיס רשת אלחוטי. מישהו יודע איך עושים את זה? איזה ראוטר לקנות? והאם יש רעיונות אחרים? …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש עכשיו בכל המחשבים הניידים החדשים את השיטה הזאת של אינטל לתקשורת אלחוטית אתם יכולים להסביר לי מה זה? או לתת לי לינק להסבר על זה עדיף כמובן בעברית טל
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רצית לדעת אם אפשר לחבר לראוטר של סלקום שלהם של tp link deco x60 ואיך הוא יודע את תדר של אל חוטי יש גם 2.4 ו5 איך יודע לפריד ואם יש מוצר יותר טוב מ deco x60
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
באתר מעריב התפרסם תחקיר בנושא "האינטרנט המהיר בארץ -לא באמת מהיר" (ציטוט מדוייק).בתחקיר נבחנו 7 ספקיות אינטרנט ובמבחנים בדקו את מהירות שליחת/קבלת Ping והעברת קבצים גדולים וקטנים ברשת. הבעיות המוזכרות שם היא בעיית חברת בזק תחילה ובעיית חברות ספקית האינטרנט ש"נזכרו" מאוחר מידי לטפל בתשתית שלהם לחו"ל. בתחקיר מועלה גם הצורך בפיתרון של עומס הנוצר מתוכנות שיתוף קבצים כמו-Kazaa וכמובן הורדות מאסיביות של סרטים ושירים מאתרים פופולאריים זרים.ההצעה של גביית כסף תמורת כמות המידע המועברת נדחת כל זמן שמעלים אותה, ואפילו לא מוכנים לדבר עליה. לדעתי צורת הבדיקה שערכו בתחקיר אינו מקיף כיוון שאת תחום תמסורת הכבלים הם כלל לא בדקו(למרות טענותיהם שהכל יחסית חדש),ואני חושב שכמות הלקוחות בארץ בכ…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מכוון שאני רואה הרבה שאלות וחוסר ידע בנושא המודם הנ"ל וחיבור ADSL חשוב לדעת שהחיבור הטוב ביותר ל- ADSL נעשה בעזרת המודם הזה כשהוא מחובר לכרטיס רשת או האב כדאי לכל אחד ולא חשוב אם יש לו רשת מחשבים או שהמודם מחובר למחשב בודד, לבצע את השינוי לגירסת PRO לאחר השינוי יש להעביר את שם המשתמש והסיסמה למודם ואז נפטרים מכל החייגנים ומקבלים חיבור רציף לאינטרנט. החיבור יציב ואינו מתנתק וגם מקבלים מהירות גבוהה יותר אומנם באחוזים בודדים אבל זה גם משהו. אלה שיש להם רשת מחשבים נהנים יותר מחברים את המודם ישירות להאב וכל מחשב מקבל חיבור ADSL רציף בלתי תלוי לא צריך להשאיר מחשב שרת דלוק 24 שעות ולא צריך מחשב עם 2 כרטיסי רשת ולא צריך שום תוכנת שיתוף מיוחדת הכל, כולל ההגדרות נעשה באופן אוטומטי…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בשבוע שעבר הכריזה סיסקו (Cisco) על 6 נתבים ביתיים חדשים שיחליפו בחודשים הקרובים את כל סדרת נתבי ה-WRT הוותיקה. כל הפרטים ב-POST הבא: http://www.netcheif.com/blog/?p=623
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשותי נתב של LEVEL ONE WBR 3406TX ואני מחפש עזרה או מדריך כדי להגדיר את הPS3 כשרת DMZ על מנת לשפר את "חווית האונליין" באמצעות פתיחת פורטים בעיה היא שכשאני משחק במשחקי רשת במחשב לדוגמה TF2 , F.E.A.R ועוד אין לי לאגים אבל כל ניסיון שלי בPS3 מצורף בהמון לאגים ותסכול מה עליי לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
משומש כשנה. חבר אמר לי שלם כמה שתרצה, אני לא רוצה לעשוק מצד אחד וכמובן לא לשלם יותר מהשווי מצד שני. ראיתי שבאיביי אפשר להשיג משומש בכ 32$, אבל כנראה שבארץ יקר יותר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
התוצאה הסופית שהייתי רוצה להגיע אליה היא שאני אוכל לתת תמיכה מרחוק לאנשים. מה שיש לי זה שרת שמחובר לאינטרנט עם כתובת/דומיין קבועים ויש לי שליטה מלאה עליו. הייתי רוצה להשיג עם VNC תוצאה דומה למה שקורה למשל עם teamviewer, האם זה אפשרי? ההנחה היא שהלקוח תמיד מאחורי firewall/proxy להקים איזשהו מתווך שהלקוח ידע להתחבר אליו ב http רגיל לקבל איזשהו sessionID ואז אני אוכל להתחבר אליו וכל התעבורה תתבצע דרך המתווך? הייתי רוצה פתרון מבוסס open source אם יש.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ברצוני להשחיל כמה חוטי אינטרנט\רשת ואשמח לדעת אם יש איזה טכנאי\חברה שעוסקת בזה באיזור ב"ש-קרית גת חיפשתי קצת באינטרנט ולא ממש הגעתי לתוצאות.. מדובר על מקסימום 3 השחלות (2 לקיר רגיל ואחד לחד"ב) תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כיום יש תשתית אינטרנט של בזק עם ראוטר ADSL2 מוגבל ל 15MB. טלויזיה בכבלים של הוט עם 3 ממירים. קו טלפון ביתי של בזק. שוקלים לעבור לטריפל של סלקום. יש לי כמה שאלות טכניות בהקשר להחלפת התשתית. האם לקחת את הראוטר של סלקום או לקנות ראוטר פרטי ברמה טובה. הבנתי שיש בעיות עם יציבות החיבור לאינטרנט כאשר הציוד של סלקום. מצד שני הם אומרים שלא יהיו אחראים במידה ויש תקלה והראוטר לא שלהם. האם מומלץ לחבר את הממירים לאינטרנט על תשתית הוט באמצעות מתאמי מוקה ? אם לוקחים קו טלפון ביתי של סלקום במסגרת חבילת טריפל, איך הם מזינים את נקודות הטלפון הקיימות בבית ?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הבוקר הכריזה חברת בזק על מודם VDSL משולב עם נתב אלחוטי הפועל בו זמנית הן בתדר 2.4Ghz והן בתדר 5Ghz. לנתב, מדגם DSL-7850U של חברת D-LINK, ארבעה כניסות קוויות של 1G וכניסת USB 2.0 התומכת במדפסת, דיסק חיצוני או מודם סלולרי 3G. בהבט האלחוטי, בתדר 2.4Ghz תומך הנתב ב-300Mbps ובתדר 5Ghz במהירות של 450Mbps וב-4 סביבות אלחוטיות (SSID) בכל אחד מתדרים אלה. בנוסף, כניסת ה-USB תומכת בתקן DLNA מה שמאשפר ניגון קבצי מולטימדיה ישירות מהנתב, ללא צורך במחשב פעיל. ביחד עם הנתב, בזק מתחילה לשווק מתאם אלחוטי דואלי מדגם DWA-160 בממשק USB, אף הוא של חברת D-LINK. את הנתב ניתן יהיה לרכוש בשני אופנים: 1. רכישה ב-24 תשלומים של 24.90 שקל לחודש. 2. במודל חיוב זיכוי: חיוב של 24.90 ₪ ומנגד זיכוי של 9 ₪ …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כותרת, הם יהיו צמודים במסילה שבקיר וצמודים בתוך תעלת אצבע.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, השתדרגתי ל 100מגה ב 100 שח בבזק וקיבלתי נתב NET GEAR VVG2000 ב 99שח ולהחליף אותו ל DLINK זה ממש בלתי אפשרי. הבעיה שלי היא כזו, שאני מחובר בכבל אני מקבל 70-80 מגה (כאשר אני ישירות מחובר למודם) אבל כאשר אני מחובר דרך ה edimax 6428 שתומך עד 300מגה ביט והוא תקן N, אני מקבל 20 מגה ביט במקרה הטוב בכל בדיקות המהירות שאני עושה. כמובן שניסיתי להחליף ערוצים וזה שיפר מ 8 מגה ל 20 מגה. מה הבעיה? איך אני אמור לקבל מהירות גבוהה יותר דרך האלחוטי? אני אציין שהמבחן נעשה באלחוטי כאשר הלפטופ במרחק חצי מטר מהראוטר.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כרגע אני עובד ברשת, לא משנה איך היא עובדת. אני חושב על לעשות רשת (שיתוף אינטרנט, קבצים וכו') אבל שיהיה גם מחשב אחד שיתפקד כשרת אינטרנט (אתר, FTP וכו'). חשבתי על שני דרכים: דרך א': המחשבי "עבודה" (הDesktopים למיניהם) והשרת אינטרנט מחוברים לHUB שמחובר למודם אלקטל שמוגדר כPRO ולהגדיר בראוטר באלקטל שיפנה את הפורטים הנכנסים המתאימים (80, 21 וכו') למחשב אינטרנט (לתת לו את האייפי ברשת הפנימית). דרך ב': המחשבי "עבודה" מחוברים לHUB שמחובר לשרת אינטרנט (שבעצם מתפקד כשרת שיתוף אינטרנט) שמחובר למודם אלקטל בPPTP. השרת יעבוד בלינוקס ויתכן שבעתיד יוחלף הADSL בכבלים.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
למדתי CCNA לפני 4-5 שנים אני רוצה לרענן את הזכרון שלי בחינם ללא קורסים או משהו כזה.. הצעות לרענון?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
במסגרת מפגש בלוגרים שנערך אתמול (יום שלישי, 3/7/2012) חשפה חברת החשמל את מיזם הסיבים האופטיים שלה. הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2348
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחובר לHOT 100MB + ספק בזק בינלאומי אתמול העוצמות(POWER) היו באזור ה4dBmV והיום אני רואה שזה הכפיל את עצמו וזה סביב ה8dBmV ולא נגעתי בכלום והראוטר לא ריסט את עצמו או משהו.. גם הערוץ הוא אותו ערוץ של 129000000Hz.. איך זה קרה לדעתכם? ועוד שאלה, לפני מספר חודשים יכולתי להתחבר לערוץ של 267000000Hz ועכשיו הערוץ הכי גבוה שאני יכול להתחבר זה 129000000Hz...למה זה השתנה והאם לדעתכם HOT שינו משהו באזור שלי? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי נתב של TRENDnet דגם: TW100-S4W1CA ואני רוצה לפתוח פורט בו עבור אימיול. בבקשה עזרה. אני באמת צריך את זה וכבר ניסיתי את מה שראיתי בהודעות אחרות דרך החיפוש ולא מצאתי משהו שמתאים לסיטואציה שלי
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לשתף את שני המחשבים שיש לי רק לצורך אינטרנט. עכשיו אמרו לי שהדרך הכי טובה למקרה הזה היא לקנות 2 כרטיסי רשת ולחבר ביניהם. רציתי לדעת אם זה ישפיע על מהירות המחשב (לא הגלישה) ? והאם זה ישפיע על מהירות ההורדה גם כאשר המחשב השני לא מחובר באותו רגע ? ואם תוכלו להביא לי מדריך קצר על הדרך שבא צריך להתאים את כל הפונקציות בין שני המחשבים זה יהיה ממש נהדר. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הרשת בנויה מ: מחשב 1-מערכת XP SP1 מדפסת לייזר מחשב 2-מערכת WIN7 שתי המחשבים בקבוצת עבודה WORKGROUP מחשב 2 יכול לגשת למחשב 1 מחשב 1 לא מצליח להיכנס למחשב 2. התקנתי במחשב 2 את המדפסת כמדפסת רשת אבל שאני שולח הדפסה כלום לא קורה. יש לציין שמחשב 2 מחליף מחשב ישן שבו הכל עבד בסדר ברשת. מה לעשות כדי שתהיה גישה משתי המחשבים ברשת לכל תיקיה שארצה לשתף,ולמה המדפסת לא מדפיסה לי?{ממחשב 1 היא מדפיסה}
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-