רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
בעיה מאוד מוזרה.. יש לי במחשב SSD שהוא כונן C ומכיל את המערכת ההפעלה, ועוד דיסק 1TB שמחולק לD וE כאשר בE כל ההורדות ובD כל ההתקנות. רציתי לשתף את כונן E עם שאר המחשבים ברשת, עשיתי שיתוף מתקדם וסימנתי לEveryone שליטה מלאה. כאשר אני מנסה להיכנס לכונן ממחשב אחר ברשת זה רושם לי: לWINDOWS לא הייתה גישה לכונן, אין לך הרשאה לגשת לכונן זה, פנה למנהל המערכת... למה זה קורה? המערכת הפעלה שלי היא WIN 7 PRO ובשאר המחשבים בבית HOME PREM אם זה משנה. ואגב, אם אני משתף את כונן D כל יש אליו גישה, אך לC כמו לE אין. מקווה שהבנתם ומקווה שתוכלו לעזור לי, תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. קראתי את ה FAQ של הפורום וקראתי את ההגדרה למונח - מסל"ש. הנה הוא - Mbps/מסל"ש יחידות לקצב תעבורה. בעברית מסל"ש - מגה סיביות לשניה, באנגלית Mbps - Mega bits per second. ביט (או סיבית) הוא התא המידע הבסיסי במחשוב, הוא יכול לקבל רק ערך של 0 או 1. נהוג להשתמש ערכים הללו בתקשורת מחשבים ובעיקר כשמדברים על תעבורה באינטרנט, למשל חבילות גלישה באינטרנט מתוארות במגה ביט. כיוון כל בייט (byte) במחשב מורכב ב8 ביט ע"מ לחשב את מהירות ההורדה בבייטים צריך פשוט לחלק את קצב הביטים ב8, לדוגמא 1.5 מגה ביט זה 187 קילו בייט. לא הבנתי בדיוק את המונח הזה. יש לי חבילה איטנרנט של 4 מגה, והורדה ישירה מורידה לי על 500 קילו בייט. ולא הבנתי עדיין למה קוראים לחבילה 4 מגה או 4 מסל"ש. הבנתי שצ…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות שיתוף רשת עם 2 מחשבים ואהב לפי המדריך שיש באתר ושאני מנסה לחייג הוא נותן לי שגיאה 769 מה אני עושה ?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שכבר ציינתי בעבר אני "משתמש כבד" שך ADSL ועד היום הורדתי מעל 200 סרטים ועוד (קרוב ל 300 דיסקים צרובים) למה אני "מלאה" אתכם בפרטים, תשאלו? אז ככה, די מיציתי את תוכנות ה P2P וראיתי שרוב הסרטים והמשחקים החדשים מגיעים ממשהו שנקרא DELNET... מישהו יודע מה זה ואיך משתמשים בזה? (זה תוכנה, אתר FTP, פורום או רשת יוזרים?)
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי בעיה איתם של מהירות, המהירות עצמה בסדר אבל אחרי איזה 10 דקות של גלישה המהירות יורדת ל1KPS וזה ממש מעצבן והם כמובן מכחישים יש למישהו רעיון חוץ מלעבור ספק?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. רכשתי נתב שעל פי הרשום עליו, משדר גם ב 2.4GHz וגם ב 5GHz. מה זה אומר עבור הדיוט כמוני? האם עלי להפעיל את התדרים הללו איכשהו? האם דורש פעולה כלשהי? או שאני נהנה מהיכולת הזאת ישר מן הקופסא? תודה מראש לעונים
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שאני מנסה להרשם לאתר אינטרנט מסויים במחשב דרך הפייסבוק, אני מקבל הודעה שהחשבון שלי עדיין לא מקושר לאתר ורשום שם גם שזאת תקלה מספר 6. אז מה אומרת התקלה הזאת?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני צריך ראוטר שישדר למרחק 60 מטר. יש המלצות?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי לפטופ שמותקן עליו ויסטה HOME PREMIUM ונט סטיק של סלקום. אני מנסה לשתף את האינטרנט ככה שאוכל לגלוש דרכו גם מהפלאפון(כמובן שהנט סטיק מחובר למחשב דלוק ועובד) אשמח להצעות תודה רבה אלון
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שאלות חזרה למבחן CCNA פתורות נוספו לאתר http://www.routing.co.il/ciscocert. (יש לחפש "שאלות" באתר). ובכלל, עם הירידה בחשיבות הסמכת CCNA (אתם מוזמנים להתווכח על כך) מומלץ במיוחד ללמוד לבד. יובל
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם שנה טובה זה התחיל מלפני כמה ימים שאני מדבר בצ'אט של הפייסבוק ואנשים מתלוננים שאני כל הזמן מתנתק.... באמצע כתיבת הודעה לפרטי הדף מרפרש את עצמו ומבטל לי את כל מה שכתבתי..... ניסיתי באקספלורר8,פיירפוקס וכרום אותה בעיה!!!!!! ניסיתי בהמון מחשבים אחרים נטולי וירוסים זה מנתק אותי מהצ'אט בלי סוף ואנשים לא מצליחים לכתוב לי(לפעמים מצליחים כן להשחיל לי איזה משפט) האם זו בעיה שמישהו נתקל בה?מאיפה היא נובעת?איך ניתן לתקן תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה המצב אנשים? אני בבעיה, קראתי מספר מדירכים, הבתי שללחיצת קורנה צריך כבל FTP ומעלה, מעולה קניתי כבל 20 מטר , ומה אני מגלה? שהוא רב גידי, מקירא נוספת הבנתי שלא מומלץ לעבוד איתו ללחיצת קרונות, רק לראשים, ואני לא יכול להחזיר אותו כי במקור זה היה כבל אם ראש וחתיחתי אותו, מה עליי לעשות? לזרוק לזבל ולשכוך מ 80 שקל ששילמתי עליו, ולקנות כבל אם גיד יחיד? או יש פתרון אחר? זה להשחלה בהתעלות פלסטיק על קיר אם זה משנה. _________________
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום מדובר על מחשב נייד. פתאום המחשב לא מזהה לי את הרשת הביתית.. השם של הרשת לא מופיע עוד ברשימת הרשתות ככה שאין ביכולתי להתחבר אליה. מה אני עושה כדי להתחבר מחדש לרשת הביתית ? ׁ(WIN7) אשמח לקצת עזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם איזה מחיר אני יכול לקבל מבזק בינלאומי עבור ספק 30MB תודה רבה לכולם
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה מאוד ואשמח לעזרתכם. יש לי לפטופ עם מערכת הפעלה windows 10. בכל פעם שאני מתחבר לרשת הביתית ומנסה לגלוש לדוגמא ל youtube הגלישה נהיית איטית עד שלא ניתן לגלוש כלל. האות עצמו לראוטר חזק. ניסיתי לשלוח ping תוך כדי גלישה ל google ושמתי לב שבמהלך הגלישה זמן ה ping מגיע לערכים סביב ה 1000 2000 שניות שזה המון. ברגע שאני סוגר את הדפדפן הכל מסתדר. התופעה הזו חונקת את כל הרשת הביתית ומחשבים אחרים לא מצליחים לגלוש עד שאני לא יוצא מהדפדפן. ניסיתי להחליף דפדפן והדבר לא עזר. הקטע המוזר הוא שברשתות בבתים אחרים התקלה לא קוראת ,אלא ברשת ביתית ספציפית. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מתאמים מסוג TL-WPA4220KIT (או משהו דומה). http://www.computeruniverse.net/en/products/90512987/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500.asp במרכז הבית יש לי מודם של בזק, שמתפקד בתור bridge לראוטר של sofaware (שמכיל firewall מובנה של צ'ק פוינט). אני מעוניין להתקין את המתאמים ליד הראוטר ובשני קצוות אחרים של הבית. העניין שלי במתאמים הללו הוא מכיוון שקראתי שהם יכולים לבצע גם clone של רשת ה-wifi, ואני מעוניין שהרשת תהיה זהה\אחידה בכל חלקי הבית. מן הסתם, הראוטר של sofaware לא מיוצר ע"י TPLINK, ובנוסף - למיטב ידיעתי, אין לו יכולת מובנית של wifi clone. אני לא מכיר לעומק את יכולות ה-wifi clone, ורציתי לדעת אם יש למישהו ידע\נסיון בשביל לומר אם הדבר יהיה אפשרי בקו…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני לפני קניית מחשב, אין לי כיום כרטיס רשת (כי יש רק מחשב אחד) ואין לי מושג בכל מה שקשור לנושא. מחשב אחד יעמוד בקומה השלישית ואחד בראשונה, כלומר קומה רווח ביניהם. 1. האם יש פתרון לרשת ביניהם? 2. האם זה מצריך כרטיס לכל אחד מהם או שמספיק מקלט ומשדר אחד (או שאני מדבר שטויות ואומר דברים לא רלוונטים...)? 3. האם אני צריך להזמין את זה כחלק מהמחשב החדש או שזה ניתן להרכבה אח"כ? 4. מה המחיר של התענוג הזה? תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כיום, כדי להגיע לאתרים שהמדינה החליטה שלא תוכל לבקר (דוגמת אתרי הימורים למשל), הדרך הנפוצה היא שימוש בתוכנות VPN למינהן. כבודן במקומן מונח, אך הן גם מורידות את מהירות הגלישה עקב הצורך לנווט את המידע דרך מספר תחנות בארצות שונות. דרך טובה, חינמית ופשוטה יותר, היא לשנות את שרתי ה-DNS במחשב שלך. אם תבקרו באתר זה תקבלו הסבר פשוט ומהיר איך לבצע זאת, אך במילים פשוטות, יש לשנות את שרתי ה-DNS בהגדרות כרטיס הרשת שלכם לאלה: DNS 1: 1.1.1.1 DNS 2: 1.0.0.1 הסברים נוספים כאן: https://1.1.1.1/ בהצלחה!!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היייי שלום כולם אז ככה אני משתמש בראוטר אלחוטי של אדימקס והיום בערב תוך כדי עבודה אני בא להעביר לאח שלי קובץ דרך השיתוף ואז אני רואה שיתוף חדש (הברירת מחדל שהוינדוס משתף) עם שם מחשב שאני לא מכיר נכנסתי לראוטר וראיתי באמת שיש 3 מחשבים מחוברים במקום 2 ולאחד מהם יש mac שאני לא מכיר עכשיו הראוטר מוגדר לתת שירות רק לmacים מסויימים אז איך לעזאזל הוא הצליח להתחבר? כאילו נגיד הוא האקר או משו אז אין מצב שהוא היה נותן לי לראות את השיתופים שלו ובכלל איך קורא שהראוטר מכניס MAC שלא מוגדר לו? אחרי שראיתי את זה ניסיתי להבין איך אני מנתק אותו(?) ואל ממש הצלחתי הכנסתי WPA2 PSK (הסיבה שלא הכנסתי אותו עד עכשיו הייתה שהכול עבד טוב ולא רציתי להתעסק עם זה כדי לא לסכן את כל השטות הזאת למה דיי…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צריך חוות דעת מקצועית של מביני עניין : בונה רשת פנימית (ללא חיבור חיצוני לאינטרנט) של 50 לפטופים המחוברים אלחוטית ושרת WEB אחד. אפליקציית ה WEB היא קריטית והראוטר חייב לתמוך ב 50 תחנות בו זמנית (כמות התעבורה ברשת נמוכה, ~50MB/sec ) אני מעוניין בראוטר של CISCO (איתם יש לי נסיון), ולאחרונה בחנתי גם אפשרות להוסיף access point בלבד ולחבר אותו לרשת. 50 הלפטופים יישבו בחדר אחד גדול (20*30 מטר). שאלתי : 1. איזה ROUTER מומלץ (שוב, מעדיף CISCO) 2. האם אפשר להשתמש ב Access Point בלבד, שיחובר קווית ל SWITCH, כל הקצאת כתובות IP היא סטטית ולא דינמית. ראיתי את Cisco Aironet 1040 Access Point שנראה לי מתאים.... אודה לכל התייחסות מקצועית והמלצה על דגם ספציפי
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברה. בהמשך לדיון הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431701.0 רכשתי את הנתב Edimax BR-6215 SRg כעת אני חווה בעיות בהגדרתו כריפטר. יש לי נתב של level1 מחובר למודם ולמחשב נייח באמצעות כבל. אני מעוניין להגדיר את האדימקס לקומה התחתונה של הבית, שם נמצאת המדפסת ובכך גם לחזק את האות בקומה הנ"ל. אני פועל על פי המדריך הזה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm שיניתי את הIP של האדימקס ל 192.168.0.2 בעוד הlevel1 נמצא בדיפולט על 192.168.0.1 כפי שרשום במדריך, הם על אותו סגמנט מתחת לחילוק כתובת שרת ה DHCP של הlevel1 אשר מתחיל ב 192.168.0.100 ועד 199. שני הנתבים משדרים על אותו ערוץ ובעלי SSID שונה. נכנסתי לאופציה של WDS בLEVEL1 …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי כיום רשת של 4 מחשבים, כולם מחוברים דרך ה switch, שמחובר אליהם ולמודם ADSL שהוא "פרוץ" ומשמש גם כנתב (מודם אלקטל השחור). אני רוצה לקנות מחשב חדש ולמקם אותו בנקודה שבה אני לא יוכל להעביר אליה חוטי רשת, זה יכער את כל הבית. חשבתי על שני פיתרונות, רשת אלחוטית ורשת חשמל. רשת אלחוטית היא לא פיתרון טוב בשבילי כ"כ כי אני רוצה שהאינטנרט במחשב החדש יהיה בלתי תלוי במחשבים אחרים (שאם מחשב אחר סגור אז גם המחשב החדש לא יוכל להתחבר לרשת) וגם כי אני בעתיד הקרוב מתכנן לקנות עוד מחשב ואני רוצה שגם הוא יוכל להתחבר לרשת. רשת חשמל, נראית לי פתרון טוב, הקטע שאף פעם לא ראיתי את זה בפעולה, מישו יודע איך זה עובד? ואם זה יתאים לי? אם אני אקנה שני מכשירים כאלה, אחבר אחד ל switch ואחד למח…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי קיבלתי מודם ראוטר אלחוטי חדש של בזק היום. מודם ADSL 2+ אני משתמש בו בתור ראוטר, לא מעוניין להשתמש באפשרות האלחוט שלו. קינפגתי אותו ופועל לא רע כרגע, אבל יש דברים שלא שינתי מהגדרות ברירת המחדל - כמו נניח PPOE במקום PPOA וכו'. (כל מיני הגדרות כאלו) נניח לא נגעתי בהגדרות FIREWALL NAT וכו' וכל ההגדרות המתקדמות יש מישהו שבבעלותו המודם או מכיר אותך ויכול לפרט פרט פרט מה זה אומר ומה מומלץ לי לשים על מנת לקבל את מקסימום המהירות ויציבות מן הקו ADSL והרשת שלי? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-