עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. ניסיתי את כל השיטות מכל מני מדריכים ... כמובן עשיתי בג'י מייל עצמו בהגדרות פעם ניסיתי בשיטת POP ופעם בשיטת IMAP ... בשניהם הגדרתי לפי מדריכים צעד צעד לפי תמונות ממדריכים : שרת נכנס יוצא ..אישור SSL פורט 993...פורט 995 ..... פורט 587 ...ניסיתי את כל האופציות לא עובד !!!! עשיתי ארבע פעמים את אותו תהליך מכל מדריך (חלקם אומרים להכניס פורט אחר... וגום ניסיתי...) למישהו יש פתרון ? :-\

• 1 תגובה
    • 813 צפיות
  2. התשתית כרגע היא 10 מגה תשתית בזק 2 מחשבים + 2 פלאפונים יושבים על הרשת , כולם באלחוטי! האם לקחת את ה 1043ND או משהו אחר ? אני מאוד רוצה ללכת כבר היום בצהריים ולסגור את הסיפור הזה. כמובן שחשוב לי תמיכה לעתיד למהירויות יותר גבוהות. הדירה היא דירת 4 חדשים ממוצעת מבחינת גודל וכיסוי קליטה. תודה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  3. אני מכיר שני דרכים, צו בית משפט שמורה לספק האינטרנט לגלות את הכתובת, וידיד שעובד בחברה של הספק, שמגלה באופן לא חוקי את הכתובת. יש דרכים חוץ מזה? יש דרך לפרוץ למחשב דרך כתובת IP, במקרה שמדובר בנוכל שמזיק לך? תראו למשל את הסרט הזה: פריצה למחשב דרך דוס ברשת כשניסיתי לעשות את זה, הוא כתב לי משהו כמו "הזמן נגמר". בפורום אחר כאן מישהו המליץ על פקודת דוס שמראה את המסלול ביני לבין ספק האינטרנט שלו, ואכן גיליתי את ספק האינטרנט שלו בשיטה זו, אבל לא יותר מכך. יש למישהו הצעה?

• 3 תגובות
    • 10.8k צפיות
  4. ברצוני להוציא את המחשב(נייח) מהחדר שלי , לחדר שממולי ובו הוא ימוקם. בגלל שאין בחדר המיועד שקע של בזק - התכנון הוא להשאיר את המודם\ראוטר של בזק של NETGEAR בחדר הנוכחי, ופשוט לקנות כרטיס רשת אלחוטי בצורת USB קטן ולחברו למחשב. המרחק בין הראוטר למחשב במקומו החדש יהיה בערך 9-10 מטרים סה"כ. חשבתי על הדגם הבא של EDIMAX : Edimax EW-7811UN Wireless nLITE Nano-Size USB Adapter 150Mbps האם זהו הפתרון האידיאלי בשבילי במקרה הזה? למרות המרחק הקטן, אולי כדאי ללכת על : Edimax EW-7711IN nLITE Wireless PCI Adapter 150Mbp אשמח לדעת . הראשון עולה 60 ש"ח, והשני עולה 88 ש"ח. ההבדל ב28 ש"ח - יעשה הבדל כלשהו באמת? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. יש לי חיבור VDSL במהירות 50 מגה עם מודם-ראוטר של D-Link 6740U. העברתי את ה-6740U למצב Bridge וחיברתי אליו D-Link DIR-655. בנוסף יש ברשותי גם נתב של TP-Link 1043ND. מכיוון שיש לי מדי פעם ניתוקים עם ה-655 ובנוסף מזמן לא יצאה לו קושחה עדכנית (גרסת החומרה שלי ישנה), רציתי לדעת האם אכן ה-655 עדיף או שעדיף לי לחבר את ה-1043ND ל-6740U. אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by liav123,

שלום , יש לי רשת אלחוטית Siemens SL2-141 של בזק . על הרשת גולשים אייפד , מחשב נייד ואייפון . כיצד ניתן להגביל את מהירות ההורדה (וההעלאה) על מנת שאני אוציא את המקסימום מהירות כאשר אני מוריד או משחק (לפעמים יש לי לאגים במשחקים , אז זו הסיבה העיקרית) יש לי 10 מגה ( לקוח של 012 ) . תודה למי שעוזר .

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Guarding angel,

עם הנתב הישן שלי netgear 614 יכלתי לקלוט אפילו מחוץ לבית עם הנתב הזה אין קליטה כלל מחוץ לבית ולא שיניתי מיקום כלל. לשכנה שלי יש נתב dlink 2670 פשוט ויש קליטה על אף שהוא נמצא רחוק יותר מהראוטר שלי. מה יכולה להיות הבעיה?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. בנתב NETGEAR DGN2200 איך משנים user וסיסמא שלא יהיה Admin Admin תודה

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. יש לי חבילה של 12MB/1MB, ולאחרונה היא התחילה לעשות בעיות... לפעמים היא יכולה לעבוד כמו שצריך(בסביבות ה11.5mb בשעות העומס), ולפעמים היא רצה במהירות 0.5-2mb. יש לציין שהשינוי הוא פתאומי וחד, וקורה לא דווקא בשעות העומס, אלא גם מאוחר בלילה(1). הדבר הזה קורה במהלך החודש האחרון. יש לציין שאת הבדיקה הזאת עשיתי אחרי שפניתי לשני המוקדים של אורנג(הספקית) והוט(התשתית), ולאחר שיחה עם שני הנציגים(בו-זמנית) ובדיקת כל הרכיבים במחשב(הכוונה לראוטר ולמודם) הובהר לי שהבעיה היא בהוט. המחשב נקי מוירוסים ומתוחזק היטב, ומחשב אחד בלבד משתמש ברשת האינטרנט(המודם חובר ישירות למחשב במהלך הבדיקה) מה יכולה להיות הבעיה?

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  10. Started by Ivgi,

האחד הוא TL-WR1043ND והשני TP-Link nMax TL-WR841N האחד עולה 335 ש"ח והשני 145 ש"ח. כרגע יש לי אינטרנט במהירות 12 מגה ביט. בעתיד הלא ברור וכנראה לא בטווח של שנה - שנתיים לא יהיה לי אינטרנט במהירות 100 מגה ביט. אין לי צורך בטווח גדול. בהתחשב בזה, יש היגיון עבורי להעדיף את הראוטר היקר יותר? הוא יתן לי איזה ערך מוסף? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אהלן שמי מאיר בן 21 אני בקרוב מתחיל ללמוד MCITP . אני בדיוק לומד דרך האיטנרנט ניהול רשתות ונתקלתי בSunbet mask קראתי טקסטים ציפיתי בווידאו של parcticu , ועדיין לא נכנס לי לראש הבנתי שחשוב לדעת מה זה subnet mask כי ברוב ראיוני עבודה שאולים אותך מה זה ואתה אמור לענות אה ככה , השאלה שלי היא כזו הבנתי שיש כתובת IP ומתחתיה עוד כותבת איפי השאלה שלי היא לדוגמא יש כתובת IP 10.5.7.1 איך אני יודע ש255 שייך ל10 ול5 ול7 ו0 שייך ל1 אך נקבע מה רשת ומה מחשב נכון שאני מגדיר מחשב רשת ברשת אז אני קובע את הכתובת הIP אבל אך נכנס הSUBNET MASK נכנס לכתובת IP זאת אומרת לדוגמא הגדרתי IP חדש 10.5.7.5 אך אני מזהה ויודע שהרשת שלי הוא 10.5.7 והמחשב הוא 5 זה בעקרון אותה שאלה ששאלתי מק…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. היי לכולם ברשותי נתב בזק DSL-6740U. יש לו 4 יציאות חוטיות וכולן בשימוש. התעורר הצורך ביציאה חוטית נוספת (כרגע אחת, אבל הן נוטות להתרבות) האם הדבר אפשרי? אם כן, עדיף עם כמה שפחות מכשירים גדולים ומסורבלים (למשל חיבור נתב נוסף או כאלה)-יש לי נתב נוסף ישן, פשוט אין ממש מקום. אם הדבר אפשרי אעדיף משהו כמו מפצל (לקו טלפון או ל-USB) - השאלה אם דבר כזה קיים בנתבים והאם הוא לא יקר. דבר נוסף, היה הדבר לא יהיה אפשרי בצורה נוחה, או מכל סיבה אחרת, האם אם אחבר את אחד המחשבים דרך כרטיס רשת אלחוטי הדבר יפגע לי בקצב ההורדה והגלישה והאם עדיין יאפשר שיתופים רשתיים שונים עם דגש על הבאים: שיתוף באמצעות קבוצת משתמשים בWIN7 שיתוף מקלדת ועכבר באמצעות תוכנות שיתוף רשת DNLA שיתוף מדפסת תודה וסופש…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. מישהו יודע איך לעשות את זה ?

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  14. שלום רב, לפני כחודשיים התקינו אצלנו בבית הוט בוקס, עם תשתית וספקית אינטרנט של הוט. על רשת זו יש עוד שלושה מחשבים (ישנים יותר ופחות) וכמה סמארטפונים. הלפטופ שלי (inspiron n5110) הוא החדש והחזק בבית. מרגע שהתחברנו לUFI אני גולשת בצורה איטית מאוד (הגעתי לפינגים עצומים, הורדות של 12 KBPS ובדיקות העלאה שלא התבצעו בגלל שגיאה), בזמן שכל מחשב או סמארטפון אחר גולש מהר מאוד. יש לציין כי המחשב השבוע חזר ממעבדה עם התלונה הזו והם החליפו כרטיס רשת. אכן, כעת יש לי פינגים הגיוניים אך עדיין מהירויות ההורדה וההעלאה בלתי נסבלות (או לא מתחברות). גיליתי שבפיירפוקס אני גולשת הכי סביר, אבל דווקא הדפדפן החביב עלי- כרום- מתנהג כאילו אנחנו עדיין בשנת 96 מבחינת המהירות. הגדרתי את כרטיס הרשת שיהיה י…

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  15. Started by bennash,

שלום אני סטודנט יוצר סרטים (כרגע בHD) וכותב בOfice. יש לי כוננים של 1TB+500MB+500MB+500MB בגלל שכל אחד מן הכוננים מזמן שונה, אני מגבה פרויקטים: את הסרטים לYOUTUBE ואת המסמכים לgoogle doc. שאלתי היא: איזה חבילת גלישה של ספקיות התשתית והאינטרנט כדי לי לכחת וכמה הן יעלו לי?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי את הנתב הזה שקיבלתי מהוט והכל מעולה חוץ מזה ביש שרתים בCOD4 שPB מעיף אותי מהם בגלל שגייה LOSING PACKETS 9005 מצאתי מדריך לפתור את הבעיה ע"י PORT FORWARDING, הנה לינק למדריך http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TL-WR841N/Call_of_Duty_4.htm הם אומרים שם לרשום את הפורט בSERVICE PORT אבל לא אומרים לרשום IP, עכשיו כשאני לוחץ SAVE הראוטר אומר לי לרשום IP אז הנה השאלה: איזה IP אני צריך לרשום שם? של השרת משחק, שלי? והאם צריך לעשות את זה לכל שרת שיש לי בו בעיות? תודה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by movsho,

שלום לכולם, התחברתי ל 100 מגה של הוט עם הוט נט כרגע אני עם ההוטבוקס כמודם ונתב. אני גולש אלחוטית ממחשב נייד בתקן N. המהירות שאני מקבל היא בסביבות 15 מגה. אני ידע שאלחוטית לא ניתן לקבל את כל ה100 מגה אך מה ניתן לעשות על מנת להגיע למהירות מקסימלית ? (ברמת ההגדרות, קניית ראוטר, מתאם רשת וכו') בקיצור מה ניתן לקנות/להגדיר על מנת לקבל מהירות גבוהה ככל האפשר בצורה אלחוטית? אשמח להסבר פשוט כי שפת מחשבים גבוהה מידי אני כנראה לא אבין =) תדה למי שמוכן לעזור

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  18. היי, אני עובר דירה בימים הקרובים, לדירה עם שותפים. בדירה יש אינטרנט אלחוטי, אבל המחשב שאני עובר איתו - שהוא נייח- לא יכול כרגע להתחבר לאינטרנט אלחוטי. השאלה שלי היא: מה אני צריך לעשות כדי שאוכל לחבר אותו לאינטרנט האלחוטי? בנוסף... אני משער שככל שיש יותר גולשים על אותה רשת מהירותצ הגלישה של כל אחד מהם יורדת. האם במידה ויש שני גולשים על אותה רשת, המהירות של שניהם יורדת לחצי מהמהירות שהיתה להם אם היו גולשים על אותה רשת לבד? והאם במקרה כזה העלאה פי שניים של מהירות הגלישה תגרום לכך שהמהירות תהיה כמו שהיתה אם המהירות היתה המהירה הרגילה (לא זאת שהועלתה פי שניים) אך היה על הרשת גולש אחד? בתודה מראש, עומר.

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by gabrielp,

צריך לכתוב עבודה על כל סוגי הפקודות של ICMP ומה כל פקודה עושה חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי שום דבר מובן או קשור לפקודות. אשמח אם תפנו אותי למקורות שאוכל לקחת מיהם מידע. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by tmal1,

היום סוף סוף עברתי מהוט ליס ועם זאת גם לאינטרנט של בזק, מכיוון שאין לי קו טלפון בחדר שבו יושב הראוטר ובזק לא משחילים חוטים לקחתי מהמתקין חוט ושקע וניסיתי לחבר לבד. לדבריו כל מה שצריך זה 2 חוטים שיתחברו לפינים 3 ו4 ובצד שני לנקודה הראשית של בזק בבית ושהחוטים הם ללא קוטביות. הקו טלפון היחידי שיש לי בבית שמגיע מהנקודה הראשית בדירה מחובר ע"י 4 חוטים - 1 ו4 מחוברים לסיכוך, 3 ו6 מחוברים לשני חוטים הצבעוניים בנקודה. ניסיתי לדבריו לחבר חוט מהנקודה הראשית לשקע באיזור של המודם ע"י חיבור לפינים 3 ו4 בלבד והמודם לא מקבל קו טלפון כמו שצריך (מנורה DSL מהבהבת) ניסיתי עם כאבל אחר לנקודה וחיברתי למודם בתצורה שנמצאת כמו בקו טלפון (ע"י 4 חוטים) והמודם עובד כמו שצריך. מה יכולה להיות הבעיה ? …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. קיבלתי הצעה ל95 שקלים באנדל 15 מגה לא יודע אם לעבור..

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. לפני שנה שמעתי על הטכנולוגיה ורציתי לדעת עם זה רלוונטי, עובד, פועל ואת טיב הרעיון. אני יושב בחדש במרחק של 7 מטר אוירי מהראוטר כאשר יש 4 קירות שמפרידות ביני לבינו (במרחק לא אוירי מדובר על 9 מטר). אני רוצה לדעת עם זה עובד כמו שצריך ואם כן תוכלו להמליץ לי על מכשיר?

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. Started by PHOENIX18,

שלום לכולם לאחרונה שידרגתי את מהירות האינטרנט שלי ל30 מגה וכרגע מותקן לי רק ההוטבוקס שמשמש גם בתור נתב לפני כן היה לי נתב של DLINK מדגם DIR615 ההוטבוקס ממוקם בחדר ממ"ד אבל הדלת שלו תמיד פתוחה והסלון יחסית קרוב לחדר והבית שלי הוא בן מפלס אחד בלבד כאשר אני צופה עם הסטרימר בסרטים שאני משתף ברשת הביתית יש תקיעות רבות וגם כאשר אני גולש באייפד שלי בסלון איכות הקליטה של הWIFI היא בין פס אחד לשני פסים במקרה הטוב מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה? אולי אפשר להגדיר את ההוטבוקס כמודם בלבד ואליו לחבר את הנתב הקודם? או אולי לרכוש נתב חדש מתקדם יותר ולהגדיר את ההוטבוקס כמודם בלבד? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. ההוט בוקס שלי מוגדר כנתב אבל כיביתי את האלחוטי. יש לי חבילה של 30 מגה, אם אני מתחבר באמצעות כבל להוטבוקס אני מקבל את המהירות המקסימיאלית ואם אני מתחבר באמצעות כבל לראוטר אני מקבל רק כ-10 מגה. עידכנתי את הקושחה של הראוטר לגרסה האחרונה וזה לא עזר. אני מחובר דרך הוטנט בחיבור ישיר. יש רעיון מה צריך להגדיר כדי לקבל את המהירות המקסימאלית? אני ממש לא רוצה אגב להפוך את ההוטבוקס למודם אז יש פיתרון אחר?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. שלום חבר'ה! אני מתלבט בין שלושה סוגי כבלים להעברה בתוך תעלת טלפון בצמוד לכבל של בזק. המטרה היא חיבור בין שני חדרים מרוחקים. לשם כך חשבתי על CAT6, CAT6a ו-CAT7. המחיר ממש לא פונקציה משום שאת כולם אני יכול להשיג באותו המחיר. העניין כאן הוא האם אפשר להעביר את הכבלים הללו, עם דגש על CAT7 שהוא המתקדם ביותר, דרך התעלה הזאת. להלן קישור לדגמי הכבלים כולל מפרט טכני (PDF בצד). CAT6 CAT6a CAT7 תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 5.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים