עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני זקוק להמלצה לנתב בעל מנגנון QoS מובנה, שאוכל לחלק את מהירות האינטרנט בין שני המחשבים בביתי. מחנות בירושלים (KSP, IVORY P-SEE וכו'). כרגע יש לי TP-LINK TL-WR641G, והוא פועל מצויין רק שאני לא יכול לדבר בטלפון בחדר כי כנראה הוא פועל על אותו תדר כמו הטלפון האלחוטי שיש בבית, וזה גורם לרעשים נוראיים... הטלפון פועל בתדר 2.4GHZ, ולפי אתר החברה: http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WR641G&content=spe הראוטר עובד על 2.4-2.4835GHz. זאת אומרת שאני צריך ראוטר בעל תדר אחר, אני לא יודע אם גבוה יותר או נמוך יותר ואני לא יודע מה זה משנה, אני רק רוצה שלא יהיו רעשים כשאני מדבר בטלפון, ושזה לא יבא על חשבון ביצועים של הראוטר. התקציב הוא הנמוך ביותר שאפשר…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. בשעה טובה ומוצלחת ולאחר התקרצצות על כל האחראים בבזק (עד מנהל המרחב!!) קיבלתי היום מהם טלפון שכותרתו: האם אתה עדיין מעוניין ב-ADSL ? (מעוניין?! מעוניין?! ועוד איך שכן !! חיי התקצרו מהמתנה מורטת עצבים!! ) בקיצור, עלי להחליט האם לקנות מהם את המודם או לקנות באופן פרטי? הם דורשים 480 ש"ח ! למודם אלקטל או אורכית. 1. האם המודמים הנ"ל מומלצים? אם אפשר, לספק חוות דעת אישית. 2. במידה ולא מומלץ, על איזה מודם הייתם ממליצים ? מן הסתם רצוי מניסיון מוכח. (גם המלצות מחברים יתקבלו בברכה ;D ) אגב, מן הסתם מודמים הנמכרים בארץ. למקרה ומישהו תוהה איך זה שאני לא מעודכן מספיק. אז ככה, ככלל, כל דבר ועניין שאינו רלבנטי לגבי באופן אישי, אני לא מוצא טעם לחקור וללמוד אותו סתם כך. להזכירכ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום לכולם יש לי תופעה מוזרה מאוד מדי פעם (לא בימים או בטווח שעות קבוע) קבצים שאני מנסה להוריד מאתרים מחול מסתיימות לפני הזמן למה אני מתכוון.... לדוגמה אתמול ניסיתי להוריד קובץ מאתר בלאקברי העולמי (downloads.blackberry.com) הקובץ שוקל 100 מגה כל פעם שאני מנסה להוריד אותו או "מסיים" אותו אחרי נפח שונה זתומרת פעם הוא "מסיים" את ההורדה אחרי 3 מגה פעם אחרי 8 מגה פעם אחרי 13 מגה כל פעם משהו אחר (אני מצרף סרטון קטן שמראה את זה) http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=564540 שמתי לב (ע"י פקודת PING -T) שבדיוק לפני שהוא "מסיים" את ההורדה יש לו ניתוק אחד או שניים רצוף וזה כביבול מפיל אותו אבל מה שמוזר זה שהוא לא נופל עם שגיאה אלא מסיים את ההורדה בהצלחה זה התחיל לפני המון זמן שהיית…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. עכשיו הEDIMAX עדיין עובד לי ב54MBPS איך מעבירים אותו ל300? ניסיתי לחפש בתוכנה של EDIMAX לא מצאתי..

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by DXT,

אני חושב להתחבר אליהם ורציתי לדעת: 1. לאיזה מהירויות הורדה אתם מגיעים אצליהם (בארץ ובחו"ל)? 2. איך הפינגים במשחקים אצליכם (שוב, בארץ ובחו"ל)? 3. איך השירות שלהם? 4. האם יש תקלות שמונעות גישה לאינטרטנט או שמאיטות את הגלישה לעיתים קרובות? תודה רבה לכל מי שיענה לי על שאלות אלו.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by mega1234,

שלום לכולם, התחדשתי בחיבור 12 מגה עם הוט ונטויזיון 013. כאשר המודם מחובר ישירות ללפטופ בכבל אני בודק בspeedtest ומקבל את משאני אמור לקבל מבחינת מהירות (12M\1000KB) אבל כשאני מחבר את הראוטר ומריץ את אוטו מבחן מהירות אני מקבל תוצאות של 8M\1000KB. למישהו יש מושג למה ? משהו בהגדרות של הנתב אולי ? תודה לעוזרים באשר הם.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. היי יש לי מחשב נייח ומודם של בזק ADSL ואני מחפש נתב כדי לחבר אליו את הסמארט טיוי עם כבל - אני לא מעוניין בנתב אלחוטי יש למישהו המלצה על נתב קווי ? בקושי מצאתי כאלה בחיפוש באינטרנט קראתי שאפשר להפוך נתב אלחוטי שיהיה רק קווי אז אני מניח שחלק מהפרמטרים שנדונים בפורומים לא רלוונטיים אם אני הופך אותו לקווי, אז איזה נתב מומלץ ? ואיזה מהירות מינימום אני צריך אם אני רוצה להזרים סרטי HD מהמחשב לסמארט טיוי בעזרת DLNA ?

8. Started by CrashZone,

היי חברה. בהמשך לדיון הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431701.0 רכשתי את הנתב Edimax BR-6215 SRg כעת אני חווה בעיות בהגדרתו כריפטר. יש לי נתב של level1 מחובר למודם ולמחשב נייח באמצעות כבל. אני מעוניין להגדיר את האדימקס לקומה התחתונה של הבית, שם נמצאת המדפסת ובכך גם לחזק את האות בקומה הנ"ל. אני פועל על פי המדריך הזה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm שיניתי את הIP של האדימקס ל 192.168.0.2 בעוד הlevel1 נמצא בדיפולט על 192.168.0.1 כפי שרשום במדריך, הם על אותו סגמנט מתחת לחילוק כתובת שרת ה DHCP של הlevel1 אשר מתחיל ב 192.168.0.100 ועד 199. שני הנתבים משדרים על אותו ערוץ ובעלי SSID שונה. נכנסתי לאופציה של WDS בLEVEL1 …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום וערב טוב, רציתי לדעת איך להפעיל ולהגדיר את שירות ה-QOS בנתב DSL-2650U הסטנדרטי של בזק בינלאומי. מה שקורה זה שבביתי יש 4 מחשבים שמתחברים לאינטרנט של 2 מגה, וכל הזמן אחד מהמחשבים צורך הרבה רוחב פס (כנראה להורדות) רציתי לדעת איך אפשר להגדיר את הנתב כך שכל מחשב יקבל את אותו החלק מהנתב, או לחלופין להגביל את אחד מהמחשבים ברוחב הפס להורדה שהוא מקבל. ההגדרות שבתוך הנתב תחת QOS פשוט לא מובנות ואני לא יודע איך עושים את זה. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by OverclockDisaster,

אני מחובר דרך בזק בינלאומי, הראוטר הוא Edimax AR-7084GA בזמן האחרון התחיל להופיע לי בסטטוס של הרשת סימן קיראה צהוב אם ההודעה''the dns server isn't responding'' ואני נאלץ לכבות את המודם מהחשמל כדי שהאנטרנט יהיה שוב זמין. איך אפשר לפתור את הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by dudinka,

הי, אני משתמש מעט מאוד באינטרנט (בעיקר יוטיוב לילדה מדי פעם). חשבתי לוותר על אינטרנט רגיל בבית (ספק+תשתית) ולקחת סים של 10 ג׳יגה ב-30₪, לחבר אותו לאיזשהו מודם סלולרי ומשם ישירות לטלוויזיה. מה דעתכם? יש טלוויזיות עם כניסה כזאת? (מעדיף לוותר על וויפי אם אפשר ולהישאר רק עם חיבור קווי). איזה מודמים סלולריים יעבדו כאן? יש לי VR600 אגב. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by borsood,

מודם הADSL שקיבלתי מבזק מראה סימני גסיסה. היות ובזק כבר לא משאילים מודמים אלא רק משכירים החלטתי לבדוק רכישת מודם VDSL ועל הדרך לשדרג את המהירות, ואולי בשלב יותר מאוחר לעבור לשוק הסיטונאי. כיוון שיש לי נתב מעולה (בן היתר 3 יציאות LAN 1GB בשימוש שדי נדירות בנתבים משולבים), אני מעדיף להמשיך עם הנתב הקיים ולהשתמש במודם בתצורת ברידג'. איזה מודם יתאים לשימוש בסיסי כזה? הבנתי שחלק מהמודמים האלו יכולים לשמש גם כמודמים ADSL אשמח גם להתייחסות לנקודה הזו. תודה לעוזרים עריכה: כרגע ההתלבטות היא בין kasada kw5212 ל tplink td-w9970 האם וקטורינג שווה את התוספת במחיר?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by evy,

שלום. קניתי לפני שבועיים ראוטר של EDIMAX BR6204 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809 הכל טוב ויפה,הכל מותקן. אך הראוטר מתנתק כמעט כל יום. זאת אומרת פעם ביום /יומיים הוא מתנתק.וכדי לסדר את הבעיה אני צריך לנתק אותו ולחבר חזרה לחשמל. כך הוא מתרענן כנראה ופועל שוב חזרה. והתופעה יחסית שכיחה,ואני לא מאמין שזה אמור להיות דבר לגיטימי והגיוני שאני ינתק אותו כל פעם מהחשמל בשביל שיפעל שוב. האם זאת תקלה? אם כן מה אפשר לעשות?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by coch,

אהלן בוקר טוב אז נתקלתי בראוטר הזה. אני בשלבי סיום של לאחר שיפוץ הדירה, כולל חדר העבודה\מחשב שלי. בגדול ירדתי מאיזה רעיון הזוי שהיה לי לסלול כבלים ולעשות חיבורים קוויים בלבד בבית וכו' וכו'. לא משנה - החלטתי לרכוש ראוטר. נתקלתי בדגם הזה - VMG1312-B ונראה שהוא מתאים לי מבחינת מראה, זה קודם כל. הבנתי שהוא תומך ואפשרי להשתמש בו על קו בזק של 100 מגה. תקנים של WIFI \ מהירות WIFI \ כמה מכשירים אפשר לחבר ל WIFI, אלו לא דברים שמדברים אליי. מבחינתי שיהיה WIFI במהירות סבירה למכשיר אחד נוסף בבית שמנגן סרטים ( לא 4K ), כנ"ל לגבי 5G וכו'.. זה לא מעניין אותי. מעבר לזה חשוב לי היציבות של החיבור הקווי. מישהו מכיר את הראוטר ויכול לתת …

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. יש לי ‏Edimax BR-6204WG Router‎ ואני צריך לדעת מה האייפי הסטטי שלי , איך עושים את זה?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by yuval_routing,

שאלות חזרה למבחן CCNA פתורות נוספו לאתר http://www.routing.co.il/ciscocert. (יש לחפש "שאלות" באתר). ובכלל, עם הירידה בחשיבות הסמכת CCNA (אתם מוזמנים להתווכח על כך) מומלץ במיוחד ללמוד לבד. יובל

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נתב לצורך חיבור מספר מחשבים (חלק קווי וחלק אלחוטי). אני מחובר לנטוויז'ן דרך הכבלים על קו של 3MB. המודם שלי הוא thomson tcm425 מאחר ואני מחובר לנטוויז'ן אני זקוק לנתב שיכול להשתמש גם בחייגן. כרטיס הרשת שיש לי במחשב הנייד הוא IEEE802.11 (יש לי מחשב נייד חדש יותר שגם בו יש כרטיס אלוחטי - אבל הוא לא אצלי עכשיו ולכן אני לא יכול לספק מידע לגבי הכרטיס שלו). מאוד חשוב לי הנושא של אבטחה - אני רוצה אופציה לא לפרסם את הרשת ולהגן על הרשת וכו'. אשמח לקבל המלצות לנתבים טובים - אם אפשר לקבל הסבר למה נתב מסויים נחשב טוב ולא רק את השם שלו. תודה! רם

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by GMTK,

שלום לכולם יש לי 2 אינטרנטים גם של בזק וגם של הוט. עכשיו ככה יש לי את הלוח אם של פטאלטי P67 שיש אפשרות להכניס לו 2 סוגים של אינטרנטים איך אני מפעיל את זה? חיברתי את 2 האינטרנטים הורדתי את הספק של הוט בשביל לבדוק האם אני מקבל אינטרנט בזמן שהספק מנותק של הוט וזה תקע לי את האינטרנט בזמן שהיה רשום באינטרנט של בזק גישה לאינטרנט ובאינטרנט של הוט היה רשום שאין גישה וזה לא נתן לגלוש. המטרה היא בזמן שהאינטרנט של הוט נופל יהיה תבזק בזמן שבזק נופל יהיה תהוט. מי שיודע מה עושים אשמח לעזרה תודה רבה.

19. אני בטריפל של הוט עם תשתית 100מגהביט וספק בזק בין לאומי במהירות תואמת. חיבור קבוע כמובן... כרגע בבדיקת מהירות באתר של הוט, לא מצליח לעבור את ה 30mbit המחשב, מחשב חזק (Q6600) עם כרטיס רשת 1gbit שמחובר להוט בוקס בכבל רשת רגיל. מה יכולה להיות הבעיה בגדול? ואיך הם יכולים לפתור אותה? וזה בהכרח פתיר.. ד"א הכבלים של התקשורת טלויזה/אינטרנט שמגיעים מלמטה למעלה בבניין שלי הם אותם כבלים שעשו מאז ההתקנה של הכבלים לפני 15 שנה... הגיוני שהכבלים של אז יכולים לעביר מהירויות כאלו של 100mbit? אני שואל את זה בכלליות... תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום! יש לי בבית מחשב נייח שמחובר לאינטרנט בכבלים, בחיבור ללא חייגן. חוץ מזה אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי כדי שאני אוכל לגלוש גם מהמחשב הנייד (Lenovo Thinkpad כלשהו שקיבלתי מהעבודה). ראיתי שהומלץ כאן הרבה על ה-edimax br-6204wg, אבל גם הבנתי שהראוטרים שלהם עושים לפעמים בעיות בכבלים (וגם בכלל). חוץ מזה, ראיתי שגם המליצו מאוד על linksys wrt54gl, וראיתי שיש גם linksys wrt54g2 שנמכר בכ-100 ש"ח פחות, ולא נראה שההבדל ביכולות שלהם משמעותי (אני לא מתכנן להתקין כל מיני קושחות צד שלישי...) אז מה עדיף מהשלושה? או שמא המלצה לראוטר אחר?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אני צריך לחבר 2 יחידות הנמצאות במרחק 50 מ' (אווירי- בערך 25-30 מ'), וכידוע ככל שהכבל ארוך יותר ההתנגדות הכללית גדלה, האם אפשר להשתמש ב50-60 מ' כבל מוצלב, ועדיין האותות (המידע) יעברו כראוי? כמו כן, בין יחידות הדיור יש קיר בטון כך שפתרון אלחוטי בלתי אפשרי...

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. היי, אני מחובר לתשתית הוט וספק בזק בינלאומי במהירות 100mb. אני מעוניין להיות מחובר בחייגן כדי לקבל פינג נמוך במשחקים וחיבור מהיר לשרתים בחו"ל. למיטב הבנתי הבנתי רוב הראוטרים לא יתמכו במהירות הזו עם חייגן ואף יחוו ניתוקים תכופים. אני גר בוילה וצריך טווח שנחשב יחסית טוב (יש לי מגדיל טווח). אני די בור בכל הקשור לנושא וממש אשמח להמלצה על ראוטר שיתמוך בחייגן, ויספק לי את המהירות שאני מחובר אליה בלי ניתוקים אם קיים כזה. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום, ברשותי שני מכשיריי EDIMAX. האחד, ראוטר מסוג BR-6204Wg, השני - ACCESS POINT מסוג EW-7206APg המחשב שלי ממוקם בקומה השניה ולצידו הראוטר. אולם, הקליטה בסלון בקומת הקרקע נמוכה מאוד ואיכות האינטרנט ממש גרועה. ברצוני להשתמש בACCESS POINT שלי כמכשיר שייקלוט את האינטרנט האלחוטי מהראוטר, ובעצם יגדיל את טווח הקליטה. עד כה הכל בסדר. עכשיו לשלב ההתקנה. קודם כל, הבנתי שהAP משמש כחיבור אינטרנט אלחוטי לראוטרים ללא WIRELESS, אולם אפשר להשתמש בו ככלי להגברת הקליטה. אבל לא מוסבר איך... אז לקחתי את הAP , חיברתי אותו למחשב נייד, נכנסתי לדף ההגדרות שלו, וניסיתי לשחק עם ההגדרות. ניסיתי קודם כל להוסיף את הMAC ADDRESS של ה APלראוטר דרך Wireless-->Access Control-->MAC Address Filtering…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. שלום , אני מעוניין במתג ספציפי הזה בגלל שהוא מאפשר QOS . אני במחשב אחד ישר לי קליינט טורנט ובשאר מחשבים אני מריץ סרטים STREAMING דרך קודי לצורך העניין , ואני עושה QOS - תעדוף לפורטים , בעצם פורט של טורנט הכי נמוך ושאר הפורטים של המחשבים הכי גבוהה , אז אני מקבל 2 ציפורים במכה - מצד אחד הטורנט יוריד מהר רק עם באפר של DELAY מסוים והקודי ירוץ חלק בשאר המחשבים כי PACKETS מתועדפים ראשונים ? הערה : או מכוון שPACKETS מתועדפים בסדר נמוך של הטורנט זה משפיע באופן ישיר על מהירות של הטורנט גם שהיא מוגדרת מבחינת מהירות UNLIMITED ? קישור למתג : http://www.amazon.com/TP-LINK-TL-SG108-1000Mbps-Desktop-Gigabit/dp/B00A121WN6/ref=sr_1_22?s=pc&ie=UTF8&qid=1448271475&sr=1-22&k…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by ביז'ו המוס,

יש ברשותי ראוטר Linksys wrt1900acs ורכשתי אתמול שני כרטיסי usb wifi. אחד TP LINK Archer t4u 1300ac והשני edimax 600ac. בשניהם אני מקבל מהירות חיבור של פחות מ2 mbps בבדיקת מהירות גם דרך הדסקטופ וגם דרך הלפטופ. דרך השבב Wifi המובנה בלפטופ אני מקבל סביב ה50 מגה בבדיקת מהירות ואותו דבר דרך הטלפון. בחיבור חוטי ישירות למודם אני מקבל 90+ מגה ביט לשניה. מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי את כל הערוצים בהגדרות של הראוטר. ואני עם הfirmware המקורי הכי מעודכן. שני המחשבים עם ווינדוס 10

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.