עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by MadGhost,

עקב ריבוי מכשירים וראוטר מתיישן (ולא בדיוק מתפקד כמו שצריך) הגיע הזמן לחדש... הרשת כוללת 4 מחשבים נייחים שמחוברים קווית (דרך SWITCH), נייד שמחובר אלחוטית, שני אייפדים, ומספר משתנה של סמארטפונים. אמנם בד''כ לא כולם פעילים בו זמנית, אבל זה ייתכן.... השימושים הם גלישה, שיתוף קבצים בין המחשבים וטורנטים. כרגע אני מחובר ב10 מגה, אבל זה יישתנה בקרוב (עוד לא החלטתי לכמה). התקציב כרגע לא מוגדר, אבל לא מאמין שתהיה בעיה בכל מקרה (אני גם יכול להביא מאירופה, אם מישהו יודע על משהו מאוד משתלם...), אשמח להמלצות! תודה מראש מישהו יכול להמליץ על דגם שעובד גם על 5 GHZ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by galga2010,

לפני בערך שבועיים שדרגתי לחבילה החדשה של בזק תמורת אותו מחיר+ראוטר חדש. אמרו שיבוא טכנאי למטה לסדר את המהירות ובאמת אני מניח שהיה פה. שבוע אחרי זה כשהמהירות לא עלתה מעל 20Mb/s בא עוד פעם טכנאי, הפעם לבית, וסידר את זה. עכשיו אני לא מצליח לעקוף את ה-40Mb/s, ויבוא עוד פעם טכנאי השבוע, האם יש משהו שאני יכול לנסות בעצמי כדי לסדר את המהירות, כמו להחליף חוטים, מיקום, או לקנות ראוטר ומודם נפרדים? תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by macnosh,

עברתי לבית חדש שיש בו חיבור לאינטרנט של הוט אבל אין מודם... איזה מודם/ראוטר אני צריך ואיך להשיג אותו בזול/חינם?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by ToMeRv32,

שלום לכולם.. רציתי לדעת כמה דברים על תקני הWiFi הקיימים.. חיפשתי קצת בגוגל וקראתי בויקיפדיה אבל אני לא מצליח להבין הרבה משם חחחח 1. יש הבדל בטווח (מרחק) הקליטה בין תקן B, G ו N? 2. יש דרך לדעת את הטווח שאליו משדר הראוטר WiFi? 3. מה שקורה זה שהראוטר משדר את התדר והמתאם רשת צריך להיות בטווח השידור כדי לקלוט? זה נשמע לי הכי הגיוני, אבל בעצם גם למתאמי/כרטיסי רשת יש אנטנות שמגדילות את טווח הקליטה שלהם, אז גם הם שולחים תדר מסויים? או שמה.. פה בעיקר הבלבול שלי. ~ 3. ראיתי את זה: http://www.rahul.net/dold/clarence/usb-can/im000742-800x600.jpg איך זה בעצם עוזר? (איך זה עובד?) אני ממש צריך פתרון כזה למחשב בצופים אני מצטער מראש על הבורות שלי אבל אני פשוט לא מצליח להבין אי…

• 2 תגובות
    • 825 צפיות
  5. Started by galga2010,

כיום יש לי את חבילת הTop100 של בזק, כיום אני מקבל באזור ה-70MB/s במחשב שמחובר אליו פיזית. בממ"ד, עם מחשב שמחובר דרך הום-פלאג אני מקבל באזור ה-14MB/s. המרחק בין החדרים הינו בערך 20 מטר, שאלותי הן: א. אם יש דרך כלשהי לשפר את המהירות (אני המניח שהבעיה היא הפאזות, כי החדרים בצדדים נגדיים של הבית) ועדיין להשתמש בהום פלאג ב. אם יש דרך אחרת להעביר את הרשת, חוץ מהום פלאג ורשת אלחוטית, כמו העברת כבל רשת בכל הבית (שנשמע קצת מגוחך) חשוב לציין כי אין בממ"ד קו טלפון או כל קדיחה אחרת חוץ ממזגן וחשמל

• 5 תגובות
    • 4.1k צפיות
  6. Started by alon038,

שלום , מי יכול לעזור לי : 1) איך אני חוסם את הלוח בקרה בGPO ? 2 ) איך אני חום כניסה לCMD בGPO ? תודה

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  7. שלום חברים! עברתי לפני שבוע לבזק מהוט. בחרתי מהירות של 20 מגה ומודם VDSL בהשאלה. אמרו לי שהם עדיין נדירים וטכנאים כעיקרון לא מביאים אותם, אבל אני אוכל לקבל אותו עם השליח עד הבית. חיכיתי שלושה ימים ואתמול בסופו של דבר השליח הביא לי אותו. על הקופסה כתוב המרת נתב אלחוטי למודם. חיברתי אותו. הכל עבד כמו שצריך, אבל זכרתי ש NETGEAR הוא היה בעייתי מאוד ועשיתי פינג ל WALLA. מה שראיתי היה עצוב מאוד. קיבלתי פינג של 32 MS. עשיתי אחר כך TRACERT וראיתי שפינג לתשתית הוא 29 MS. בדקתי שהקושחה שלו עדיין TEST 1 והתקשרתי לתמיכה הטכנית לעדכן אותה. ניסו לעשות את זה 3 פעמים וכל פעם זה נתקע באמצע. בינתיים סיימתי בזה שאגיע אליי שליח שוב ויחליף מודם. מה שרציתי לשאול זה האם יש פה משהו שגם קיבל…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by יהונתן,

אהלן. לפני כמה ימים שמתי לב שצצו לי פרסומות בצדי הפייסבוק. הפרסומות האלה לא אופייניים לפייסבוק, הם היו באנרים גדולים כמו הבאנר כאן למעלה. שמתי את העכבר בשביל להבין מאיפה זה מגיע והבנתי שזה מגיע מאתר שנקרא clickon.co.il מחקתי את הקוקיז לראות אם זה יסיר את הפרסומות וזה עבד. אתמול שוב הפרסומות חזרו. אין לי מושג אין הם משתילים לי את קוקיז הפרסומיים האלה אבל אני חושב שזאת חוצפה. זה התנהגות של וירוס ולא חברה. רציתי לדעת מה החוקיות של דבר פעולה כזאת. זאת לא חדירה לפרטיות ללא רשות לצורכי פרסום? הם לא אמורים לשאול לפני שהם מחדירים לי משהו למחשב? לדעתי זה ספאם לכל דבר ואם צריך אני גם אתבע אותם.

9. Started by daniel123,

שלום, יש לי ראוטר של D-Link DSL-2760U בתקן N של חברת בזק, רציתי בבקשה המלצות של מתאמים לשימוש במחשב השני ואם זה משנה של איזה חברה המתאם כדי שיתאים לראוטר?

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  10. Started by XMB,

אהלן, אני גר בארה"ב ומדבר עם ההורים שלי בסקייפ (יש לנו מצלמות HD של LOGITECH) בערך כמה פעמים בשבוע. למה בזק לא מאפשרות קו העלאה יותר גבוה מ-1MB? למה אין קווים סימטרים בישראל בניגוד לחו"ל? לפי האתר של סקייפ, בשביל לקבל קו תקין של שידור HD, צריכים העלאה של לפחות 1.5Mbps: https://support.skype.com/en/faq/FA1417/how-much-bandwidth-does-skype-need זה דיי מוזר שחברה שמציעה 100MB, מהירות שאפילו בארה"ב כמעט ואינה זמינה (רק לפני כמה חודשים, Verizon השיקו משהו דומה (קפצו מ 50MB מקסימום לחבילות של 150 או 300MB), לא יכולה להתמודד עם דבר כל כך בסיסי כמו שיחות בסקייפ. נ.ב מישהו יודע עד איזו מהירות (תשתית + ספק) נתב Linksys 54GL יכול לסחוב? (יש עליו DD-WRT)

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by dor8194,

שלום, קניתי לא מזמן את הראוטר TP-Link TL-WR1043ND. החלפתי לראוטר הזה מכיוון שהיו ניתוקים באינטרנט והראוטר( + מודם) של בזק כבר היה מיושן (D-Link 2650U). בנוסף לראוטר, לקחתי מבזק מודם חדש (D-Link 2500U). התקנתי את הרשת הביתית והכל עובד כמו שצריך, חוץ מבעיה קטנה בקשר לחיבור 1Gbps אבל זה לא חשוב עכשיו. אחרי כמה זמן שהכל פעל כראוי, שוב היה ניתוק באינטרנט. התקשרתי לתמיכה של בזק והציעו לי להחליף פילטרים ולנתק את הממיר של Yes, שכנראה אחראי לכל הבעיות. החלפתי פילטרים ונתקתי את הראוטר, אבל הניתוקים המשיכו. איני בטוח ב-100% שהניתוקים הם בכל הבית כי לא תמיד נמצאים על המחשבים האחרים, אבל אני לא מאמין שהבעיה אצלי במחשב. יש סיכוי שזה בגלל ירידות מתח בבית? ** יש לציין שהניתוקים באינטרנט …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Master Boo,

שלום, אני צריך לקנות מודם-ראוטר חדש לחיבור הADSL שלי (10MB) וראיתי שבזק מוכרים את D-Link 2760U. רציתי לדעת האם אפשר להזמין בעצמי את ה2740U וזה יעבוד, או שיש משהו מיוחד בראוטר שלהם? מבחינת חיבורים אני צריך 2 עם כבל, ועוד 5-6 אלחוטיים, בלי שהראוטר יפול. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Vlad3,

אני מתכנן לשדרג ל30 מגה ורציתי לדעת איזה מודם\ראוטר אני צריך לקנות

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by talkl,

תשתית של הוט 30 מגה ללא חייגן + בזק בינלאומי הוטבוקס מוגדר על מודם בלבד ראוטר נמצא בחדר הסמוך למחשב הנייח, בנוסף קיים מחשב נייד שאיתו אני מסתובב בבית פעולות שביצעתי: 1) עדכון קושחה ל 120405 העדכנית ביותר 2) Hard Reset והגדרה מחדש 3) לראות את המהירות בחיבור עם כבל ישיר להוטבוקס (מתקבלת המהירות המקסימלית 30 מגה) סיבה שאני חושב שבגללה הניתוקים: 1) התקנת הראוטר התבצעה מהמחשב הנייד ולא הנייח הבעיה: כאשר אני לא מוריד קבצים מ newsbins הראוטר יציב (למרות שבהתחלה הוא התנתק גם בעבודה רגילה). כאשר אני מוריד קבצים בתוכנת newsbins לאחר כ 2-3 גיגה הראוטר מתנתק. לא ניתן להכנס אליו מהכתובת 192.168.1.1 רק ניתוק מהחשמל וחיבור חזרה מחזיר את הקו עצות?

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  15. האם ניתן לדרוש סיסמה בהתחברות לרכזת רשת? ארון התקשורת שלי מחוץ לבית ואני רוצה להמנע מכל מיני בעיות שעלולות להגרם מכך. לנעול את הארון זה פתרון שלא מתאים לי.... תודה רבה! שאלה נוספת: האם ניתן להשתלט על מחשב אחר שמחובר לאותו ראוטר/רכזת? האם קיים בכלל קשר בין המחשבים או שלכל אחד "נתיב משלו" בלי קשר לשאר הנתיבים?

• 9 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by benyben,

האם Switch נדרש כאשר נגמרו הכניסות/יציאות במודם/נתב?

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  17. שלום! אני מנסה לעזור לאבי לעבור משרד - עם כל הכרוך בכך. בעת הניסיון שלי (הנואש), להבין מה הולך בחדר הבקרה (עלאק) של המשרד, נתקלתי במעין מודם של חברת צ'קפוינט. כאשר שאלתי את אבי מה פשר המודם, הוא לא כל כך ידע להסביר, אלא שדרשו ממנו לרכוש זאת כאמצעי אבטחה לפני שהוא מתחבר לשירותיהם של חברות חיצוניות כאלה ואחרות (שקשורות לתחום עיסוקו). אשמח לשמוע מה הוא המודם, האם הוא יעיל, ומה הוא בדיוק עושה. צריך לציין שעל המחשבים במשרד נמצאו לא מעט ווירוסים, אם יש קשר בין הדברים.

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  18. שלום, יש לי מודם שמחובר לנתב קווי של אדימקס. מהנתב הזה יוצאים 3 כבלי רשת למחשבים שולחניים. נותר לי שקע אחד פנוי בנתב הזה. אני חיברתי כבל רשת לשקע הפנוי בנתב הקווי ובצד השני חיברתי אותו לשקע LAN בנתב האלחוטי. בנתב האלחוטי, אני כיביתי את ה dchp. אני מעוניין להשאיר הכל מחובר ופשוט לחבר או לנתק את השקע של הנתב האלחוטי בהתאם למתי שאני צריך רשת אלחוטית. הבעיה היא שכאשר הכל מחובר כך. ושני הנתבים מחוברים, האלחוטי עובד, מחשב 1 עם vista עובד אבל ב 2 מחשבים עם 7 אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. יש רעיונות?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  19. Started by Pr0Xy,

שלום לכם. אני מחובר לבזק במהירות 30MB ויש לי בעיות עם הVVG2000 (גרסה test2) של נטגיר... הנתב מחובר למחשב אחד בחוטי, ל3 מחשבים באלחוטי ולאייפון בו זמנית ולפעמים גם לאייפוד. בקרוב אני אקנה מחשב חדש אז קחו זאת בחשבון. יש לי פינגים גבוהים מאוד!! 70-80 בחוטי ו228-231 באלחוטי . מהירות הורדה בחוטי 27 במקסימום ובאלחוטי 10-12. נפילות פעם בשבוע-שבועיים. אבקש המלצה למודם VDSL (קראתי שכשהVVG2000 מחובר רק כמודם הוא עדיין גרוע..) מבזק ונתב (עדיפות לTP LINK) בעל עוצמות שידור חזקות מאוד. הבית 2 קומות ויש חדר אחד שהממ"ד חוסם אותו ועם הציוד שברשותי אני מקבל 2 או 3 פסים (עוצמת השידור היא 31% לפי הדרייבר של TP LINK) ואני הייתי רוצה לקבל קליטה של 4 פסים לפחות (70%+). במילים אחרות אני ר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by menymu,

היי, אני עם הנתב - Buffalo Wzr-Hp-G300Nh ועם כרטיס רשת אלחוטי תקן N ציפ - Ralink 3072 עובד כרגע על תקן N עם 40HZ (ערוץ 1 ו-5) כתוב לי 243-300 מגה בחיבור אבל בתכלס, בשעות הלילה שכמה מהראוטרים באזור נכבים (יש איזה 40) אני מקבל 60-70 מגה בבדיקת מהירות וברגיל בצהריים 40-55 לרוב 45 ככה הראוטר רחוק כ-10 מטר אווירי להעביר כבל משמע לעבור על כל הבית... השאלה שלי היא אם אני אקנה ראוטר בתקן 5GHZ הבעיה תעלם ואוכל אולי לקבל 100 מגה? אני חייב פיתרון...

• 0 תגובות
    • 992 צפיות
  21. Started by cxxc,

שלום, יש לי נתב tp link ורציתי לדעת איך אני מגדיר שיוכלו להתחבר רק כמה מחשבים וגם איך אני עושה שהרשת שלי לא תיהיה מזוהה כלומר שאף אחד לא יראה אותי ואני יוסיף את הmac של כל מוצר. תודה רבה.

22. מה המצב חברים? אני ינסה להסביר מה אני רוצה לעשות, קודם כל הציוד: D-LINK DSL-6740U G1 @ 2.55 EDIMAX BR-6424N V2.0 @ 1.21 במחשב נייד שלי יש כרטיס WLAN בתקן G בלבד, אז רציתי להתחבר אם ה EDIMAX ב LAN, ושהוא יתחבר ב על חוטי ל DLINK, השאלה מאיפו מתחילים ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שאלה קצת מוזרהבמידה ויש לי שני מודמים של בזק, האם אפשר לחבר אותם במקביל בשני שקעים שונים. במידה שכן האם תיהיה בעיה מול ספק האינטרנט,כי כל מודם יבצע הזדהות מול הספק בנפרד

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. אם לא , מה המגבלה האפטקיבית כיום?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by avraham711,

שלום, אנחנו מעוניינים לעבור להוטנט כספקית ולבזק כתשתית למהירות של 30 MB אנחנו מעוניינים שיהיה 4 יציאות באוטר כדי שיהיה 4 נקודות אינטרנט ברחבי הבית אך ללא קרינה אל חוטית זאת אומרת אנחנו לא מעוניינים שתיהיה קרינה בבית וזה לא לדיון!!!!! השאלה היא האם באמת יש אפשרות לכבות את הקרינה זאת אומרת את האל חוטי באמצעות כפתור או בדרך אחרת (ממש אבל ממש עדיף באמצעות כפתור) הבעיה היא שהתקשרנו היום לבזק והם אמרו שאין להם דבר כזה, אז יש פיתרון? יש באמת דבר כזה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים