עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by shaithebest,

שלום לכולם שנה טובה זה התחיל מלפני כמה ימים שאני מדבר בצ'אט של הפייסבוק ואנשים מתלוננים שאני כל הזמן מתנתק.... באמצע כתיבת הודעה לפרטי הדף מרפרש את עצמו ומבטל לי את כל מה שכתבתי..... ניסיתי באקספלורר8,פיירפוקס וכרום אותה בעיה!!!!!! ניסיתי בהמון מחשבים אחרים נטולי וירוסים זה מנתק אותי מהצ'אט בלי סוף ואנשים לא מצליחים לכתוב לי(לפעמים מצליחים כן להשחיל לי איזה משפט) האם זו בעיה שמישהו נתקל בה?מאיפה היא נובעת?איך ניתן לתקן תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. כשאני רוצה להוריד סרטים או סדרות כמו כוכב נולד אז כאשר אני לוחץ על ההורדה זה לא מוריד לי למחשב אלה מפעיל את זה ישירות במדיה פלייר משמע ההורדות הישירות הופכות לצפיות ישירות האם יש מצב שזה משהו בהגדרות?

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  3. Started by Atex,

השאלה ממש מציקה לי.. אני כמו כל משתמש רגיל (אני מקווה) יש לי 1.5MB הורדה ואיזה 20KB העלה,ככה שאני דיי מוגבל בכל העלה של הסרטים ומשחקים (כי מלא זמן ואני לא משאיר את המחשב שלי פתוח) עכשיו אני חבר בכמה קהילות בחוץ לארץ ששם אנשים מעלים סרטים/משחקים ששוקלים 1GB או יותר בכמויות של 40,30 קבצים... עכשיו אני שואל את עצמי איך הם עושים את זה? שלחתי לכמה מהם אימילים ומה שהם אמרו לי הכניס אותי לשוק..: I HAVE 250MB CONNECTION 13MBPS UPLOAD SPEED איך זה יכול להיות??????????????????????? בארץ אני אפילו לא שמעתי שמישהו מדבר על מהירויות כאלו... הרי לפי מה שאני שומע "ההייטק בארץ ממש טוב" ואני שואל עצמי איזה הייטק? איך אני תקוע 1.5MB כלמישהו יש 250MB? מה הם עושים כדי לעשות לעצמם 250MB? קונ…

• 6 תגובות
    • 729 צפיות
  4. שלום חברים אני צריך לחבר בין 2 סניפים במרחק אוירי של 150 מקסימום 200 מטר. ישנו קו אוירי ישיר ללא מכשולים. חשבתי לקחת ראוטר טוב ואמין ולעבוד איתו כ AP-BRIDGE. אין צורך בשום שירותי ראוטינג, אלא להיפך. רק לחבר בין הרשת מרכזית לרשת המשנה המרוחקת, ושהרשת המשנה תקבל את כל שירותי הרשת של המרכזית ע"י חיבור זה. (ברשת המרכזית ישנם שרותי DNS, DHCP וכו'.) אני צריך המלצה לזוג ראוטרים/APs בתקן N. תקציב עד 1000 ש"ח לאחד. ניתן לחרוג מעט, ואפילו לשמוע המלצות על דברים יקרים יותר. בנוסף מספר שאלות. המכשירים ישבו בתוך חדרים ממוזגים, ורק האנטנה תצא מקסימום 2-3 מטר אל מחוץ לקיר. האם ישנה בעיה בלהאריך כך אנטנה ? האם אני אמור להאריך את כל 3 האנטנות של הראוטרים ? האם יש צורך באנטנות מיוחדות/כיוונ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Y-L,

כמוזכר בכותרת יש לי מודם משודרג לראוטר של חברת ECI מוחבר לSwitch ומשם לשני מחשבים עכשיו אני מעוניין שלכל מחשב ברשת יהיה IP קבוע אבל ברגע שאני נותן IP (לדוגמא 192.168.0.1) למחשב מסוים דפי אינטרנט (כמובן באותו מחשב שהוגדר הIP) לא עובדים (ושאני אומר דפי אינטרנט אני מתכוון לדפי אינטרנט בלבד Kazza, Emule וICQ למשל ממשיכים לעבוד). כרגע זה נמצא על "obtain an IP adress automatically" אחרת שום דף אינטרנט לא יפעל לי (וכן לא רק באקספלוור אלה גם בפיירפוקס). אני חושב שזה קשור למשהו בהגדרות של המודם אבל אין לי מושג מה השמח לתגובה ממי שבאמת מכיר את המודם ומכיר את התופעה ואם בכלל אפשר להיתעלות עליה. בתודה מראש!!!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by eladh777,

שלום יש לי בעית התנתקויות באינטרנט שלי. כל פעם שאני מעמיס על האינטרנט שלי אז יש לי התנתקות של איזה 2-3 שניות ואז האינטרנט חוזר. העומס שאני אומר הוא כמו: לדבר בסקייפ ובייחד עם זה לגלוש באתרים. או להוריד משהו מהביטורנט ולגלוש באתרים, ואז גם האינטרנט מתנתק. זה אומר שזה בעיה של upload. הספק שלי הוא בזק בינלאומי, ותשתית של בזק. מהירות האינטרנט היא - 1.5 (הורדה), ו 128 (העלאה.). יש לי נתב - rotal rta 1025 w. יש לי רשת ביתית. עם עוד מחשב אחד שמחובר דרך כרטיס רשת אלחוטי. יש לציין בבירור שאפילו שהמחשב השני סגור, ואני מעמיס על האינטרנט רק מהמחשב אצלי, אז גם יש התנתקויות. אני ספק ב100 אחוז שהבעיה היא ה upload, בגלל שגם ניסיתי להחליף נתב, ועדיין הבעיה קורת. ואפילו התמיכה של בזק בינל…

• 28 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. אהלן החלטתי שהגיע הזמן לעבור לאלחוטי. אז ככה , אני צריך שלושה כרטיסי רשת ונתב, או שאפשר בלי נתב? אשמח לקבל עזרה תקציב לא כל כך רלוונטי אבל גם לא הלשתגע 300-400 ש"ח . תודה

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  8. עקב בעיות קליטה עם כרטיס רשת USB ישן שיש לי,חיפשתי כרטיס חדש. אשמח לדעת איזה פרמטר ייתן לי מענה טוב יותר לבעית הקליטה (קירות בטון בין המחשב לראוטר) ראיתי שיש כרטיסים שעובדים בשתי מהירויות (150,433) ובשני תדרים שונים לעומת כאלה שעובדים במהירות אחת, כאלה שעובדים במהירות גבוהה (1000mbps), עם חיבור USB 2/3, עם b/g/n/ac (או בלי ac),ועוצמת אנטנות שונה (2-5dbi) מי מהפרמטרים האלה משפיע על יכולת הקליטה וקצב העברת האינטרנט? וכמובן,איזה כרטיס מומלץ לבחור? ׁׁ(הראוטר TP-LINK TL-WR740N) תודה

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. אתמול אני נכנס לתיבת ההוטמייל שלי ופתאומית אני רואה שיש לי 2GB! תבינו שעד עכשיו היה לי רק 2MB מסכנים! אני באמת לא מבין את הטמטום שמיקרוסופט נותנת 2MB לכל העולם ולארה"ב נותנת 250MB : בכל זאת לפי מה שהבנתי זה ניתן רק למי שבMSN HOTMAIL. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 875 צפיות
  10. Started by TheDM,

שלום כולם, אני טס בקרוב לארה״ב ורוצה לקנות ראוטר (תוך לקיחת הסיכון לעצירה במכס ), ומתלבט בין כמה דגמים. אני מתכנן להשקיע באזור ה-150$, אלא אם זה מאוד שווה את זה. לאחר בדיקה קלה, לכמה דגמים שנראים לי רלוונטים: TP Link Archer C9 Asus RT-AC68U Linksys EA6900 Linksys EA7500 שתומך ב-MU-MIMO (שכרגע הבנתי שאין הרבה מכשירים תומכים, מצד שני טלפונים חדשים שיוצאים כבר מתחילים לתמוך בזה). כולם dual band ac1900. אני מוחבר להוט בחבילה של 100 מגה, כרגע ללא ראוטר בכלל אלא משתמש בהוט פייבר-בוקס כמודם וראוטר (וסובל בכל רגע..) שאליו מחוברים בדר״כ 2 טלפונים ו2 מחשבים. מישהו יכול לעזור לי להגיע להחלטה מה מביניהם הכי מומלץ? או אם יש דגם אחר ששווה להתבלט גם לגביו? …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם, אני מעוניין להקים רשת משרדית שיהיו מחוברים אליה כ-20-30 מכשירים קוויים ואלחוטיים. אני זקוק לראוטר שיהיה יציב ואיכותי. הראוטר יתחבר למודם של הספקיות (כרגע הוט במהירות 200 מגה) וממנו יוצאים 2 סוויצ'ים שברשותי של HP מדגם 1820. אני מתחבט בין דגמים של סיסקו ל- HP. הייתי שמח לקבל המלצות לדגמים משתי החברות, ואם אפשר גם לקבל חוות דעת לגביהם זה היה יכול להיות ממש נפלא! באמרת אגב, אני גם אצטרך בהמשך AP אז אם יש משהו מומלץ אשמח גם לשמוע. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. שלום. הגעתי הבוקר למשרד ואין אינטרנט. לאחר שיחה עם בזק + בזק בינלאומי - הכל תקין. אחד הנציגים ביקש שאבדוק עם WIFI - ואכן יש חיבור. כך בודדנו את הבעיה ל SWITCH. מעבר לחיבור ישיר (שלא דרך ה SWITCH) אכן פתר את הבעיה. השאלה שלי: האם ה Switch מת? רכשתי אותו לא מזמן. TP-LINK. אמנם לא היה יקר, אבל נראה שהוא תקין. כל האורות דלוקים כראוי. ולמיטב הבנתי - אין שום הגדרות. בסך הכל מחברים את הכבלים אליו במקום לראוטר, והכל עבד. האם לרכוש חדש, או שיש פה דרך אחרת? תודה על העזרה!!!

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  13. Started by ido135,

שדרגנו את מהירות האינטרנט אצלנו בבית מ40 מ"ב ל100 מ"ב וכרגע יש לנו את הראוטר PRIVATEBOX2 הוא לא רע אבל הWIFI שלו לא משהו בגלל שלפעמים הוא לא ממש מגיב ומכשירים סלולרים לפעמים מודיעים שהאינטרנט אינו זמין וצריך לכבות ולהדליק את הWIFI במכשירים כרגע אמור להגיע במקומו ראוטר אחר שלהם מדגם VTECH NB403 האם הראוטר הזה טוב ומומלץ? אני מנוי בבזק בינלאומי

• 2 תגובות
    • 15.9k צפיות
  14. Started by puNani,

קנו לי לאחרונה מחשב נישא.. אני מעוניין לחבר אותו ברשת למחשב השולחני שלי... במחשב השולחני יש לי יציאת FIREWIRE, ואילו בנייד יש לי USB2.. האם יש כבל המחבר בין השניים או שיש קבל המחבר בין הכבל אינטרנט (המתחבר לכרטיס רשת) לבין הFIREWIRE? או שכדי לחבר בין המחשבים אני חייב שלמחשב השולחני יהיה כרטיס רשת נוסף?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אני מנוי לבזק הספקית שלי היא נטויזן. יש לי ראוטר RTA-300 מחברת אסקי שנקנה ע"י דיל של נטויזן בשיתוף פעולה עם חברת "נטלינק" שבקישורי הפורום. בשמן האחרון, משהו כמו חודש, כל המחשבי בבית (3 במספר) סובלים מניתוקים מעצבנים מהאינרנט כל 5 דקות. הבעיה היא כללית, בכל המחשבים והניתוקים מתבצעים בו זמנית. עוד נתון מעניין הוא שהפעלתי את האימיול אז בסטטיסטיקה ראיתי שתוך כל זמן קצוב וקבוע יש ניתוק. זאת אומרת שהזמן בין ניתוק לניתוק הוא שווה. שהאינטרנט עובד הוא מקרטע מאוד, זה מרגיש כאילו יש לנו חיבור 0.5 למרות שיש לנו 1.5. מורידים בקצבים של 50+- שלפני זה הורדתי באיזה 190. אם למישהו ממכם יש איזה רעיון, קצה חוט שיכול לעזור לי לפתור את הבעיה אשמח שתרשמו אותו... אני אפנה בקרוב לחברת נטלינק לעזר…

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  16. Started by Silxver,

שלום לכולם התקנתי HD שהיה לי בבית בנפח 60GB על המחשב שלי. בכוונתי להפוך את המחשב שלי למין "שרת קבצים" של הבית . שיהיו עלו סרטים/שירים וכל אחד ממחשבי הבית יוכל להכנס ויוכל לכתוב ולקרוא מן הקבצים והתיקיות . על המערכת שלי מותקנת מערכת XP . הכונן החדש נקרא (F:) ושיפתפתי אותו + נתתי הרשאה FULL CONTROL בתור התחלה ל EVERYONE שאני מנסה להכנס ממחשב אחר ברשת ששמה HOME למחשב שלי אני מקבל את ההודעה הבאה . אשמח אם תעזרו לי לבצע את המשימה שנראת לי כפשוטה למדתי פעם קצת רשתות אבל זה היה מזמן , החומר כבר נשכח . תודה רבה דקל

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  17. שלום הובכן אנחנו בונים בית חדש אז ככה שהצעתי להורים שלי רעיון באמת שחוסך המון כאב ראש בכל הנוגע לרשת הקיימת שלנו בבית הישן שהכבלים בחוץ הדבר לא אסטטי וכמו כן לא נוח כל כך כי ישנו רק האב ומחשב אחד שמשתף את האינטרנט הרעיון שלי הוא עכשיו כשאנחנו בונים בית חדש הוא זה שלמה לא לשים בכל חדר שקע של רשת מובנה ... וכל הכבלים יהיו בקיר כמו טלפון וחשמל עכשיו יש לי האב 8 יציאות מודם כבלים עם יציאת רשת השאלה שלי איך אני אמור להקים את הרשת הביתית שלי שתכלול 8 שקעים לפחות פעילים... שכן יש לי בבית 3 מחשבים + מחשב נייד אני רוצה שיהיה שיתוף אינטרנט תמידי מבלי שאצטרך מחשב אחד שתמיד דלוק... ?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אז ככה, יש לי אינטרנט כבלים של 1.5 מגה - תשתית של הוט וספק בזק בינלאומי. מודם של מוטורולה - הנתב הנוכחי שאותו אני רוצה להחליף הוא - 3COM 3CRWER10075. הסיבה להחלפה היא שאני מוריד המון ב-UTORRENT והראוטר פשוט לא מצליח לעמוד בעומס, מתנתק כל כמה דקות או כל כמה שעות זה תלוי. כמובן אם אני גם גולש במקביל במחשב נייד השני אז הניתוקים הם ממש כל כמה דקות. הנני מחפש נתב אלחוטי שבנוי טוב, כלומר עם זיכרון מספיק כדי לעמוד בכמות גדולה של חיבורים (זה מה שהסבירו לי משפיע על עמידה בעומסים) וכמובן גם טווח קליטה טוב שיוכל לחדור כמה קירות טובים וגם ממ"ד אם יש אפשרות. כרגע לנתב יחוברו שני מחשבים ניידים באופן אלחוטי, אם אופציה בעתיד למדפסת אלחוטית ול-PS3 גם כן באופן אלחוטי (עדיין לא בטוח אבל עדי…

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. מהן המהירויות? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by x-boy_24,

שלום הורדתי אתמול אמיול והוא מוריד לי בסדר אבל הוא מעט לי את האינטרנט ובכל הפעמים הקודמות שהורדתי הכול עבד בסדר השאלה שלי מה אני יכול לעשות בשביל שזה יוריד ואני יוכל לגלוש תודה מראש

21. Started by wmsec,

ע"י הוספת Transparent proxy לכל בקשה יוצאת בtcp/80 HTTP בעקרון שימוש בפרוקסי שקוף יכול במקרים מסויימים להאיץ את הגלישה ע"י caching של אובייקטים ותמונות שנצפות הרבה ברשת, אבל לתת "פיתרון ייעול" כזה לכל המשתמשים בdefault בלי אופציה לא לעבור דרך זה - פגיעה בנייטרליות רשת. עד היום לא ראיתי אף ספקית שעושה את זה ל-כ-ל בקשת HTTP לכל מקום. בהיבט של הפרטיות - כנראה שגם כל הבקשות נרשמות בדאטאבייס כלשהו. פרנואידים - זה פוסט בישבילכם. לי אישית זה מאוד מפריע כי אני עובד עם הרבה אתרים שבאופן מפורש לא מרשים כניסה מאחורי פרוקסי כלשהו - והHeader HTTP_X_FORWARDED_FOR גורם לזה להיות שקוף כמו עץ חג מולד באמצע רחוב לוג : HTTP_CONNECTION:keep-alive HTTP_KEEP_ALIVE:115 HTTP_ACCEPT…

• 14 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by Lior10,

קיבלתי היום טלפון מחברת בזק ונאמר לי ששודרגתי לתשתית הNGN ולכן אני זכאי לתשתית ברוחב פס של 10MB ללא תוספת עלות (כרגע אני על 5MB). הצצתי קצת באתר "כמה זה?" וראיתי שהמחיר של הספקית גם הוא נמוך יותר ממה שאני משלם כיום ל012 cry. המחיר לחבילת גלישה בחברת בזק בין לאומי ברוחב פס של 10MB הינו 70 ש"ח, התחייבות לשנה. מה דעתכם על בזק בין לאומי? 012 חוסמים שיתוף קבצים והגלישה באמת על הפנים, אני כרגע גולש ומוריד כמו שצריך רק בגלל קוד שעוקף את החסימה. השאלה האם בזק גם כן חוסמים ותהיה בעיה איתם או שאני אהנה מכל הרוחב פס?

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  23. יש לי בסלון סוויץ' קווי 4 יציאות שעד היום היו מחוברים אליו: ממיר יס מקס, טלוויזיה חכמה, מכשיר מבוסס אנדרואיד (לקודי) ורסיבר (לרדיו אינטרנטי). הכל עבד חלק. הסוויץ' מחובר לראוטר D-link N600 של בזק. היום באו להתקין את הממיר החדש של יס - ultra שתומך ב4K, חיברו אותו במקום היס מקס, והממיר פשוט לא מוכן להתחבר לאינטרנט דרך הסוויץ', אלא אם כן מנתקים את שלושת המכשירים האחרים (ניתוק מהחשמל של כל הציוד / חידוש כתובת IP בממיר לא עזרו). מדובר בסוויץ' 100Mbps בסיסי שהזמנתי בזמנו ב eBay. האם לדעתכם החלפתו לסוויץ' ממותג של 1000 Mbps , דוגמת D-Link DGS1008C, תעזור? או אולי דגם אחר עדיף? (אני חושבת לקנות סוויץ' של 8 יציאות למרות שמספיק 4, כדי לוודא שיה…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by thebenjamin,

היי, יש לי בעיה אחרי כמה דקות שאני נכנס הדפים מקבלים גוון אפור כאילו קרה סוג של התנתקות.. אם אני מנסה לרענן אני מקבל הודעה של "the page cannot be displayed" מהדפדפן. זה מסתדר אחרי כמה דק'.. אבל זה חוזר על עצמו המון.. למישהו יש רעיון?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם/ןיש לי ראוטר חדש של בזק- vtech IAD604-IL. המהירות בוויפי מספקת בהחלט. הבעיה שעיקר השימוש שלי הוא בandroid TV )mi box( ויש ניתוקים בוויפי. ניתוקים קצרים יחסית אבל תכופים ומעצבנים. השאלה שלי האם יש מה לעשות כדי לפתור בעיה זו? חיפשתי בהגדרות הראוטר האם יש אפשרות לקבוע QoS ולא מצאתי. היתכן שאין אפשרות כזו? ואם אין האם בזק או מישהו יכולים לפתור בעיה זו? תודה רבה!דקלון

• 1 תגובה
    • 5.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.