עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. כיצד אני מגדיר את הראוטר לעשות זאת דגמו של הראוטר הוא BEFW11S4 עד כמה שאני יודע כשאין ראוטר צריך להגדיר IP של המודם ואיזו כתובת VPN

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  2. יש לי מחשב רגיל בבית וקניתי עכשיו מחשב נייד עם WIFI אין לי WIFI במחשב הרגיל להפיץ את האינטרנט שלי ב BROADCAST בשביל הנייד, ובגלל זה קניתי כרטיס רשת אלחוטי USB 802.11G אני רוצה להפיץ את האינרנט שלי ברחבי הבית אבל זה לא עובד לי, זה כאילו שאני יכול רק לקלוט אינטרנט ולא להפיץ אותו. האם זה אפשרי? ואיך אני מקים רשת בבית בעזרתו? הכרטיס מותקן כמו שצריך אבל אין לי רשת אלחוטית בבית. תודה לעזורים

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. ביצוא סימניות מועדפים מגוגל כרום נוצר קובץ html הבעיה שהקובץ מכיל רק חלק מהסימניות שיוצאו יש לי רשימה ארוכה של סימניות, אולי זו הסיבה? מישהו יודע מה הפתרון?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. מקווה שזה המקום הנכון.... כיוון שאני עובד על כמה פרוייקטים בכמה מקומות יוצא לי לא פעם שאני צריך להעביר כמויות חומר גדולות ממחשב אחד לשני. אחד מהמחשבים הוא הנייד שלי אבל השני כמובן לא תמיד זהה ולרוב ללא יכולת לעבוד באותה רשת. לפעמים זה נייח בלי רשת אלחוטית עם רשת ארגונית שאין לי אליה גישה או נייד עם רשת אלחוטית אבל לא באותה רשת כמוני. נמאס לי מההתעסקות עם DOK לחבר-להעתיק-לנתק-לחבר-בשני-להדביק -לשכוח את ה-DOK במחשב השני. אשמח לכל הצעה שקל לממש במגוון תרחישים ועם מינימום התעסקות או תלות בחומרה של המחשבים עצמם. יש משהו כמו "כבל USB מוצלב" כמו שהיה אפשר לעשות חיבור AD-HOC עם כבל רשת מוצלב?. אולי חיבור אלחוטי AD HOC עם דונגל USB זעיר? לא תמיד אני יכול להתקין דרייברים ומעוניין ב…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום, אני מעביר את שקע הטלפון+ראוטר לנק' יותר אסטרטגית שנוח ממנה למתוח כבל רשת לחדרים. יש לי כבל טלפון ישן בעל 4 גידים(לא מסוככים ולא שזורים) שבו התכוונתי להשתמש לחיבור השקע החדש, האם הוא מספיק או צריך לשדרג למשהו אחר?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. ערב טוב, היום התחברתי לשירות במהירות 100 מ"ב של אקספון, לאחר שטכנאי של בזק ביקר וביצע התקנה ובדיקת תשתית. כאשר חיברתי את המודם-ראוטר המדובר בחיבור קווי למחשב, קיבלתי מהירות גלישה שנעה בין 65-75 מ"ב, ואילו כשעברתי לגלישה אלחוטית אני מקבל מהירות שנעה בין 5-20 מ"ב... מה הסיבה לכך? האם שינוי הגדרות בראוטר יכול לשנות את המצב? שיטת האבטחה הנוכחית היא WPA2-PSK. תודה מראש !

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. מישהו יודע ? רוחב פס, מחיר ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. קראתי מספר תגובות ב Ynet הטוענים לניתוקים רבים בשימוש בנתב אלחוטי זה, האם מישהו נתקל ויכול לאשש/להפריך את הטענה ממקור ראשון ? (הסיבה שארכוש נתב אלחוטי זה הוא בשל כרטיס הרשת האלחוטי ללפטופ +D-Link DWL 650 - כדי למנוע אי תאימות...) תודה ! עריכה : קראתי שוב את האשכול בוא הומלץ על הנתב האלחוטי Belkin 802.11g F5D7230 ההפרש שלהם במחיר הוא זניח (הבלקין יקר יותר ב 30 ש"ח). 2 השאלות החשובות ביותר הם : 1. האם בטוח שלבלקין לא תהיה בעיה לעבוד עם כרטיס הרשת האלחוטי DLINK שבטפטופ ? 2. הבנתי שהיתרון העקרי שלו היא מהירות גבוהה יותר - האם כרטיס הרשת שבלפטופ לא מגביל בכל מקרה ל 11 ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. ברשותי מלחשב נייד של אימבר ואני. עם נטוויז'ן בתור ספק, ובזק בתור תשתית. בבית אני מחובר לקריטריונים דילינק. אבל גם כשאני מתחבר בבית מופיע לי limited access, אבל אני מצליח לגלוש לעשות הכל כרגיל למרות זאת. כשאני מנסה להתחבר לרשת אחרת (אלחוטית) החיבור עורך זמן ארוך מהרגיל, ובסופו של דבר רשום שהחיבור unseccsseful, ונותן לי גם limited access, אבל לא כמו בבית, אי אפשר לגלוש ולא להתחבר לשום דבר, שלא כמו בבית. ניסיתי להתחבר למגוון רשתות כולל של האוניברסיטה וכשחיברתי את הפלאפון שלי כנקודת תקשורת (הנחשב מזהה את נקודת התקשורת אבל לא ניתן להתחבר). בהגדרות של חיבור הווירלס, בtcp/ipv6 האופציה של obtain an ipv6 address automatically, היא זו דמבומנת, ואותו דבר בdns. בהגדרות של הtcp/ipv4 מ…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Shikli,

שלום! אתחיל בכך שאומר שהידע שלי בנושא רשתות, ראוטרים וכו' שואף ל-0. יש לי מחשב שולחני שמחובר למודם רגיל בבית. לא מזמן רכשתי מחשב נייד והייתי רוצה ראוטר שאוכל להמשיך לחבר את המחשב השולחני ע"י כבל אך שבנוסף אוכל להתחבר באופן אלחוטי עם הנייד. אני מעוניין בדגם פשוט ככל האפשר, אלה הם כול הצרכים שלי, טווח מחירים אני לא יודע כי שוב איני בקי בנושא בהקשר של מה יתאים לי. בנוסף הבנתי שיש צד של אבטחה לכל הסיפור, אשמח לקבל פרטים כדי שהשכנים לא יתעלקו לי על הרשת תודה מראש!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. העפתי את כל הפייוולים מהמחשב ועשיתי DMZ HOST לאייפי שיפתח את כל הפורטים בראוטר... ועדיין LOWID באימיול, במספר קליינטים שונים.. אני משתמש בנתב סימנס.. כבר ניסיתי לפתוח פורט פורט... זה לא עבד גם. האם בזק התעלקו עלי ? עוד בעייה: הרבה פעמים אני מוצא את עצמי עושה ריפרשים לעמודים שלא רוצים להפתח וזה מסדר את הבעייה.. כאילו קליק אחד לא מספיק, צריך לסגור, לפתוח, לעשות ריפרש שעה ואז זה יפתח... זה כאילו זה משחק איתך משחקים .. וזה קורה המון גם בעייה של בזק ?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. שלום, הייתי רוצה לקבל את המלצת חברי הפורום לראוטר אלחוטי המיועד לנהל רשת ביתית. הרשת כוללת 2 מחשבים, אחד DESKTOP עם כרטיס רשת רגיל (10/100) והשני LAPTOP עם כרטיס רשת אלחוטי. כמו כן הייתי רוצה לחבר LAN HD של WD, עם חיבור חוטי 10/100/1000. (הדיסק הקשיח הזה מיועד להיות משותף ברשת לכל המחשבים). וכמו כן ברצוני לחבר לרשת גם את מחשב ה MEDIA CENTER. כל תוכן המדיה אמור להיות מרוכז על HD רשת המוזכר למעלה. כלומר ברשת זו אמורה להיות תעבורה גדולה של מידע במקביל לכל המחשבים בבית. כמו כן לפחות אחד מהמחשבים מחובר לרשת שיתוף קבצים באופן קבוע. על הנתב להיות בעיקר אמין, מהיר ואמיד לעומסים גבוהים שכן הוא הולך לנתב את כל תעברות הרשת. לנתב יהיה מחובר גם מודם כבלים שדרכו לכל מחשב תהיה גישה לאינ…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. אני הולך מחר לקנות ראוטר +כרטיס רשת מחר מהחנות /www.p-see.co.il כי הגיע המחשב החדש וחזור לרשת קווית לא בא בחשבון ממגוון סיבות. אז איזה דגם הינו מוצלח במיוחד ויוכל לשמש אותי אותי לאורך זמן EDIMAX BR-6215SRg EDIMAX AR-7084gA LINKSYS WRT54GL החיבור שלי כרגע הינו 2.5M בADSL ובזק ביןלאומי. כמו כן אני צריך שהוא ישמש אותי גם כמודם, מכיוון שעד עכשיו אני השתשמשתי במודם PCI ועכשיו הגיע הזמן שלו לצאת לפנסיה. המחשבים די עומדים אחד מול השני שקיר מפריד בינהם (כנראה בלוקים, לא נראה לי שזה בטון) הייתי רוצה שיחזיק בצורה טובה את הרשת מבלי ניתוקים וירקות, לאורך זמן. מחשב אחד יהיה מחובר קווית לראוטר והמחשב השני כנראה דרך כרטיס רשת אלחוטי USB האם הדגם EDIMAX EW-7318Ug יספיק לי? אז איזה הכי מ…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום לכולם, יש ברשותי מודם-נתב של בזק, SIEMENS SL2-141, עידכנתי עליו קושחה של DYNALINK בגרסא 3.64y כדי שיתמוך ביותר פונקציות בwlctl הקונסולי. המטרה - להפוך אותו למתאם אלחוטי, הכוונה שיתחבר לרשת אלחוטית קיימת (יעשה associate) ויעביר לי לאחד הפורטים של הLAN את כל התעבורה מwl0, בקיצור להשתמש בו בתור מתאם אלחוטי לכל דבר. אפשרי גם בUSB. למי יש רעיון איך להרים דבר כזה? תיאורטית צריך להגדיר לו VLAN וROUTE דרך הSSH, שזה חצי בעיה, השאלה אם למישהו יש הכרות עם עבודה עם wlctl כי לא מצאתי דוקומנטציה מתאימה. צריך גם דרך יצירתית לשמור את כל זה בNVRAM לאחר REBOOT. תודה לכולם

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Eran-s,

שלום לכולם, יש לי רשת אלחוטית של אינטרנט זהב ויש לי מחשב HP Pavilion 6160, כשאני מנסה להתחבר לרשת דרך הכרטיס רשת המובנה אני רואה את הרשת האלחוטית שלי ואז כשאני מנסה להתחבר הוא לא נותן לי. כשאני מחבר את הכרטיס רשת USB, שקיבלתי מאינטרנט זהב, לתוך המחשב הנייד אני מצליח בעזרתו להתחבר לרשת שלי. שאלתי היא, כיצד אני יכול להתחבר ללא החיבור USB לרשת הביתית שלי? תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. הנייד שלי - שהיה מחובר לרשת של המישרד...ממשיך לישאול אותי שם מישתמש וסיסמא רוצה לבטל את זה לגמרי ולא יודע איך ( כבר לא משתמש בו במישרד ובבית זה סתם ניג'וס) מי עוזר לי.....ובבקשה בלי תשובות של לפרמט המחשב - כי לא רלוונטי לעשות את זה THX מראש!

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by asafm,

היי כולם התקנתי בבית רשת ביתית שהמחשב שלי מחובר לאינטרנט (מודם של אלקטל) ועוד שני מחשבים מתחברים דרכו הגרדתי הכול כמו שכתוב בהודעת עוגן ויש שיתוף אינטרנט אבל כשאני מנסה לעשות פינג למחשב השני אני מקבל request time out למה? והאם זה בגלל שלא הגדרתי משהו כמו שצריך?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Check_Point,

אני מקים רשת חוטית בין 3-4 מחשבים בקרוב, ורציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה? האם כדאי ראוטר שיתחבר למודם וממנו אני אריץ כבלים לכל ארבעת המחשבים? האם כדאי סוויצ' שיתחבר לאחד המחשבים שמחובר לאינטרנט וממנו ירוצו כבלים? עוד שאלה - האם בכל המקרים זה כבלי רשת מוצלבים שרצים? מהו השם המלא שלהם? שאלה נוספת- האם אפשר לחדרים לעשות שסופו של הכבל (שמגיע מהראוטר) יהיה בתור שקע, וממנו ימשך עוד כבל של מטר או פחות? מהו שם השקע?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by davidcohen,

היי אתמול ניסיתי להתחבר לMW2 אבל היה בעיות התחברות לסרברים אז נסיתי לעשות ריסט לראוטר. יש לי ראוטר Edimax BR-6204Wg . הבעיה היא שחשבתי שאחרי שאני לוחץ על כפתור הריסט וא יאתחל את עצמו ויחזור לי האינטרנט אחרי כמה דקות. לחצתי 30 - 40 שניות על הכפתור של הריסט ומאז האינטרנט לא חזר .... מה אני עושה?! ללחוץ עוד פעם ?! לנתק ולחבר ?! מה עושים לעזאזל תודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. היום ניסיתי להגדיר פתיחת פורטים לתוכנת הביטורנט, אחרי מספר דקות של עבודה הופיעו ניתוקים. ניסיתי כל מיני וריאציות, אך לשווא. כיצד עליי להגדיר נכון את פתיחת הפורטים בכדי להימנע מהניתוקים? האם עליי להגדיר גם TCP וגם UPD? ומה ההבדל בין NAT ל-Port Forwarding? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by dotcom1,

שלום חברים יקרים אני מנסה כבר זמן מה לבצע WOL למחשב שלי בבית לא דרך הרשת הביתית (זה עובד יופי) אלא מרחוק דרך האינטרנט . הקמתי חיבור VPN למחשב בבית אבל החיבור לא עובד במקרה שהמחשב במצב שינה אז ניכנסתי פה ללופ מעצבן שאני רוצה להעיר את המחשב וזה נעשה דרך VPN אבל VPN לא מתחבר למחשב במצב שינה . מקווה שהסברתי נכון, אם יש למישהו רעיון או פתרון לאיך להעיר את המחשב מרחוק ???

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by tiptipon,

אני רוצה להפעיל הצפנה על הנתב האלחוטי שלי LINKSYS WRT300N אני לא יודע איזה הצפנה לבחור יש לי PS3 ואני רוצה שזה יתמוך גם בסוג ההצפנה

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by GEVER1,

יש לי 2 ספקים רימון ו012 אני בADSL אחי עם הנייד אלחוטי גולש. ואני מהנייח אחי יכול לגלוש גם ברימון וגם מאצלי 012 כי הוא עשה VPN אני רוצה שהוא יגלוש רק ברימון .. איך עושים

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. :-\ ככה אני ממש לא יודע מאיפה להתחיל אבל בכ"ז אשתדל שזה יהיה ברור כמה שאפשר על מנת שתוכלו לעזור לי אני מחובר לאינטרנט 12 מגה בהוט והספק הוא בזק בינלאומי. עברתי לדירה חדשה לפני 3 חודשים. לפני כן בדירה הקודמת הייתי מחובר ל-5 מגה עם גיימר באותו ספק ובהוט מאז שאני מחובר ל-12 מגה, כלומר מאז השדרוג האחרון - החיבור החל להיות לא יציב ולהתנתק כל כמה שעות לזמן מה. לא הבחנתי בזה עד שהאנטי וירוס צעק שהוא לא מעודכן, אז טוב שצעק... מלבד זאת, בעיית מהירות: ב-5 מגה בגיימר לאורך כל שעות היום רוחב הפס שלי להורדות היה מקסימלי לחבילה (640 קיי, כפול 8 נותן 5 מגה). עד כאן מצוין, אבל מהרגע שעברתי לדירה החדשה, כלומר מהשדרוג - ירידה במהירות, במקרה הטוב רוחב הפס לחו"ל עומד על כ-200 קיי, כלומר 1.5 …

25. Started by liorna88,

שלום, ברשותי ראוטר LEVEL ONE WBR-3408 שככל הנראה לא עונה על הדרישות המקומיות (8 מחשבים המתחברים אליו בLAN ובWIFI). נאמר לי שעל מנת שראוטר יוכל לענות על הצרכים האלה בצורה טובה ומספקת - אזי שנדרש ראוטר בהשקעה גדולה, יחסית, של כסף (1000 ש"ח ומעלה). אינני יודע מהי נכונות הדבר. בכל מקרה, נאמר לי שניתן להפוך את אחד המחשבים שברשותי לראוטר וכך לפתור את הבעיה. השאלה היא - איך אני עושה את זה? אציין כי אם את הבעיה הזו ניתן לפתור בראוטר חלופי שלא עולה על 500-600 שקל, אולי אעדיף זאת. אם וכאשר - המחשב המיועד לשמש כנתב הינו בעל OS WIN 7 64BIT. תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים