רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, כבר פתחתי נושא לפני זמן מה על קפיצות הפינג (כשעברתי מנטויז'ן לבב"ל) אך הסתבר שזו הייתה בעיה בציוד (המודם של התשתית היה ישן מדיי והחליפו אותו) בא טכנאי (התשתית שלי היא הוט) והביא אחד חדש וגם סידר עוצמות והכל היה בסדר כמעט שנה שלמה ועכשיו זה חזר (יש לציין שהקפיצות הן לא בעוצמה כל כך חזקה כמו פעם אלא ב10-20 פינג - אך זה עדיין מפריע ומשבש את המשחק.) עכשיו, אני משער שהבעיה היא אצל הוט (משום שהיה ניתוק איזורי של יום שלם לפני כשבועיים ועוד אחד לפני שבוע) וכנראה הם פשוט לא חזרו לעצמם (לפני אותם ניתוקים הכל היה בסדר) ואני כבר שבוע עם הקפיצות האלה אך אני לא בטוח בכלל מהו מקור הבעיה. אני מפחד שזה שוב המודם אגב - אני עם חייגן (שמוגדר בתוך הראוטר) עם אייפי של 84.110 \ …
-
- 64 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
שלום, לפני יומיים שידרגתי את האינטרנט שלי מ-15 ל-20, ועקב השידרוג קיבלתי ראוטר d-link vdsl n 6740u של בזק. עכשיו בדקתי, ובאמת יש לי 20 מגה והעלאה של 3 מגה. אני מנסה להוריד דרך התוכנה של utorrent קובץ כולשהו עם הרבה סידרים ובמקסימום אני מגיע ל-300k כשאני אמור להגיע ל2.5 מגה הורדה. וזה קורה לי בכל הטורנטים שאני שם להורדה, זה פשוט לא עובר את המהירות הזו. וסתם ניסיתי להוריד ישירות משרת של steam וזה כן הגיע ל-2.5 מגה. עכשיו רציתי לשאול איך אני יכול לפתור את הבעייה? שמעתי שצריך לפתוח פורטים, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה, או איזה פורט יש לutorrent. אשמח אם תעזרו לי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
שלום, עשיתי פינג לוואלה ויצא לי 15 16 ו35 זה נחשב תקין?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב החדש בדרך ועכשיו צריך ללקרוא כיצד אני בונה רשת בין כל הלינוקסים והחלונות. יש לי ראוטר שאני רוצה שהוא יהיה הרשת הפנימית בין כל המחשבים שאחד המחשבים יהיה השרת והאחרים הלקוחות שלו, ולתת לראוטר אחר שיש לי היום שימשיך לספק את הרשת החיצונית לכל המחשבים הבעיה הגדולה שלי היא כמובן שהסוזה 64 ביט שלי נותנת רק לכרטיס רשת אחד לשלוט על הרשת למרות שיש לי במחשב הזה 3 כרטיסי רשת ובחדש יהיו גם שני כרטיסי רשת.. כיצד אני פותח את המערכות הפעלה ונותן לעוד כרטיס רשת לגשת לראוטר אחר כאשר כרטיס רשת אחר כבר בשימוש, מה שהיום המערכת לא נותנת לי לעשות?
-
- 23 תגובות
- 4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחובר לבזק בינלאומי עם תשתית בזק במהירות 10 מגה. (PRIVATE NGN + חבילת גיימר + כבל תת ימי וכל השטויות האלו) זה כבר הרבה זמן שהורדות קבצים עוצרות באמצע (אם זה בדפדפן, IDM וכו'). המחשבים בבית מחוברים דרך ראוטר שבזק מספקים (כרגע NETGEAR N לא הכסוף). יש לציין שבשיחות עם בזק בינלאומי מפילים את האשמה על בזק ובזק מצידה טוענת שהכל תקין וציוד הרשת יכול להיות פגום. הם החליפו כבר 3 ראוטרים פה (סוגים שונים: שני ראוטרים שונים של DLINK ועכשיו NETGEAR) והבעיה ממשיכה. כל המחשבים מחוברים באופן חוטי(!) ולא מדובר במשהו שקשור לאינטרנט האלחוטי. לא יודע אם זה קשור אבל גם סטרימינג ביוטיוב אף פעם לא נטען עד הסוף (תמיד קופא באמצע). צירפתי הקלטה של נסיון הורדה מעכשיו שתבינו על מה אני מדבר…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם יש דרך סבירה לגלות איזה Router מפיץ את הWi-Fi. בעיקרון זה נקרא SSID, הייתי רוצה לגלות דרך השם של הרשת איזה Router והIP שלו. ניסיתי לנטר את החיבור שלי לרשת אחרת דרך tcpview ולא עזר, wireshark מסניף רק פאקטות נכנסות (אלא אם יש דרך גם החוצה)
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים! ברשותי 2 מחשבים בבית, רכשתי לאחרונה 2 כבלי Cat5e ע"מ שאוכל לחבר אותם כל אחד למחשב ואת שניהם לראוטר, כדי לשחק ב2 המחשבים. כשאני מחבר מחשב אחד לראוטר, הראוטר קולט אותו ויש אינטרנט והכל טוב... אבל כשאני מחבר את המחשב השני עם הכבל לראוטר המחשב פשוט לא מזהה את הראוטר! יש פשוט X על האייקון של הרשת. יש למישהו רעיון מה לעשות? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רכשתי דומיין דרך Google Apps. אתם יודעים, בשביל המייל - כך שכל המיילים מגיעים ל .com הרכישה נעשתה על ידי גוגל, והם בחרו ב GoDaddy. השאלה שלי: האם אני יכול לאכלס אתר על אותו שם דומיין? עזרתכם חשובה תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחובר ל-ADSL 10M וספקית בזק בינלאומי. אני מחובר עם מודם ונתב. קצת אחרי שהכריזו על השדרוג אני מקבל ניתוקים, הנתב כותב Unreachable ולאחר כדקה שתיים הוא מצליח לחייג והאינטרנט חוזר. יכול להיות שזה בגלל שבזק שידרגו לי ל-15 אבל בבזק בינלאומי אני מוגדר על 10 וזה גורם לבעיות? איך אני בודק את זה?
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום, אתמול התחברתי לספק הוטנט אך טרם ביטלתי את המנוי שלי בנטוויז'ן. כרגע אני גולש על נטוויז'ן ורציתי לדעת אם יש לי דרך להחליף בין הספקיות עצמאית ללא שיחת טלפון להוט? אני בלי חייגן, מחובר עם HotBox. תודה.
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
צהריים טובים. יש לי סוויץ 2960 של סיסקו. כידוע לכם לסוויץ יש מנגנון המונעה קבלת לופים פיזים ולוגים בכדי למנוע תקלות ולולאות מיותרות. אני צריך להוריד את המנגנון הנ"ל בכדי לאפשר לסוויץ לקבל לופים פיזים(L1) ובכך לעלות את הלינק על הפורט הספציפי. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי את הפקודה המתאימה. תודה
-
- 6 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום, היום שדרגתי את האינטרנט מ-10 מגה ל-30 מגה וכתוצאה מכך אני נדרש לשדרג את הראוטר שלי לראוטר תומך VDSL. כרגע יש לי ראוטר DSL-2760U שנשאר אצלי אז חשבתי לקחת מבזק רק מודם במחיר של 100 ש"ח (במקום ראוטר ב-240) ולחבר את המודם לראוטר שכרגע יש לי. עכשיו בגלל שהראוטר שכרגע יש לי הוא משולב מודם ADSL אז אין לו כניסת WAN (רק 4 פורטים של LAN). השאלה היא האם אני עדיין אוכל לבצע את החיבור שאני רוצה ולהנות מכל המהירות?
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי ראוטר Tp-link דגם:TL-WR1043ND http://www.tp-link.com/il/products/details/?model=TL-WR1043ND#spec בביתי קיים ארון רשת ובוא מרוכזים כל חיבורי הרשת מכל הבית, חיבורים חוטיים. ארון הרשת נמצא במקום בעייתי בקומה עליונה ולכן קליטת הwifi חלשה בחלקים של הקומה התחתונה. קראתי בכמה מקומות שאפשר ע"י ראוטר נוסף ליצור repeater או נקודת ap. הייתי שמח לקבל הצעות לראוטר בתקציב נמוך לביצוע המשימה ואו הצעות חלופיות לפתרון הבעיה. תודה שיראל
-
נשרף לי השנאי, איך אני יודע איזה שנאי לקנות? אני לא בבית...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. בזק כידוע מקפיצה בקרוב מאוד מהירויות בן אם רוצים אן לא רוצים. אני אמור לקפוץ בגלל זה ל5 מגהביט. המודם שיש לי צריך לתמוך בזה , ביפוקוס 270. אבל הנתב אדימקס הישן כבר שלי שעבד מצויין בכל המהירויות עד כולל 2.5 מגהביט, לא בטוח כלל שיוכל לעמוד ב-5, מאחר ודיברתי עם פיקוק והם אומרים שה 6104wb שלי אולי כן יוכל ואולי לא. הם לא רוצים להתחייב. למעלה מזה טוענים שבטוח לא. 1) שאלה ראשונה, האם יש לכם את הנתב הנ"ל והוא כן מצליח לעמוד ב-5 או שידוע לכם שהוא לא? 2) שאלה שנייה, חשובה באותה המידה - אם אני צריך נתב חדש אז: א. אני צריך שהנתב שלי יעבוד עד כולל 15 מגהביט מאחר ושיותר מזה זה כבר vdsl שצורך ציוד שיש רק לבזק. גם פיקוק יבואני אדימקס וגם בנדה מגנטיקס יבואני טיפי-לינק טועני…
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, התחדשתי בכרטיס AWUS036NHR של Alfa Network. חיברתי אותו למחשב ב- USB לצד הכרטיס הקיים (ה- PCI הישן שלי של Edimax). עכשיו בשורת המשימות אני רואה את 2 הכרטיסים ואת הרשתות שכל כרטיס קולט מהסביבה. הכרטיס הישן קולט 2 רשתות בעוצמה כמעט מלאה (פחות קו אחד) ועוד רשת אחת בעוצמה של פחות 2 קווים. הכרטיס החדש קולט את 3 הרשתות שהישן קולט, אך בתוספת קו לכל רשת (עוצמה מלאה ל- 2 רשתות ועוצמה כמעט מלאה (פחות קו אחד) לרשת הנוספת) ובנוסף, קולט עוד 3 רשתות אחרות שהכרטיס הישן שלי לא קלט (!!) שמחתי וחשבתי שהנה נפתרה לי הבעיה של הניתוקים שיש לי ברשת בבית, אבל השמחה הייתה מוקדמת מדי. כשביצעתי בדיקת מהירות, ה- Edimax מציג תוצאות טובות יותר (הרשת שלי בבית היא 12 על 1): בישן (Edimax) אני מגיע ל…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי רשת הכוללת 13 מצלמות IP ממונעות מסוג Sunell IP54/60DN/Z36, המחוברות למתג מסוג D-Link DGS-1016D, ואליו מחובר גם מחשב הצפייה הכולל לוח אם MS-7336, מעבד אינטל ליבה כפולה E2160 בתדר GHZ 1.8, וזכרון של GB 1. כרטיס הרשת הוא חלק מלוח האם. כאשר אני מחבר כל מצלמה בנפרד למתג הכל עובד כשורה, גם התמונה וגם השליטה בתנועה. כאשר אני מחבר את המצלמות אחת אחרי השניה למתג, המערכת מתחילה לגמגם אחרי המצלמה השלישית - רביעית, התמונות מתחילות להיות קופצניות והתגובה של המצלמה נעשית כמה שניות אחרי הלחיצה על העכבר. האם יש למישהו השערה מה הסיבה ואיך להתגבר עליה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כפי שרובכם יודעים, חברת "בזק" הכריזה אתמול על כך שהיא משדרגת את מרבית לקוחותיה למהירות של 15M. על פניו זה מהלך חיובי אלא שבפועל הוא מקפל בתוכו "סוס טרויאני" שיגרום לכל אחד מאיתנו לשלם הרבה יותר על תשתית האינטרנט. סיכום הנושא ודוגמא אמתית ללקוח שעומד לשלם פי 3 על חיבור האינטרנט שלו בפוסט המצ"ב - http://www.netcheif.com/blog/?p=3376
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברת Droidfi מאמינה שהקושחה המתאימה ביותר לנתבים צריכה להיות מבוססת על מערכת ההפעלה Android. כדי להגשים זאת, החברה פתחה קמפיין ב-Kickstarter שמטרתו לגייס $2,500 שיסיעו לה לפתח קושחה חלופית לנתבי 802.11ac המבוססים על רכיבים של חברת Broadcom. סף הכניסה נמוך ביותר - $1 בסה"כ ותמורתו יקבל התורם גירסת בטא וגירסא סופית של קושחה עבור אחד הנתבים הבאים - Linksys EA6500, NETGEAR R6300 או ASUS RT-AC66U. החברה איננה מתכוונת לגבות תשלום עבור הקושחה ומתכוונת להתבסס על הכנסות ממכירת אפליקציות שירחיבו את התכונות של הנתבים כמו חיבור לשירותי אחסון ענן ואנטי וירוס. את כל הפרטים ניתן למצוא כאן -- http://www.kickstarter.com/projects/2010965554/turbocharge-your-wireless-router-with-an-android…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, מקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלה שלי יש לי בבית מרכזיה טלפונית של פנסוניק (כלומר קו בזק נכנס למרכזיה ומשם יוצא חיווט לשאר הבית, כמו במשרדים פחות או יותר) ואני רוצה להתקין על אחד מהקווים הנכנסים למרכזיה קו ADSL של בזק. יש למישהו מושג איך אני מחבר את המודם לקו טלפון? ולאחר מכן איפה מתחבר הראוטר עצמו? עכישו החיווט הולך ככה בערך: מהקו בזק המקורי --> מרכזיה (פנסוניק) --> קו יוצא מהמרכזיה --> תחנת ממסר קטנה --> יציאה לשאר הבית אשמח לדעת מה לעשות תודה
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
פרק נוסף בסדרת הפוסטים שלי על התנהלות הבעיתית של איגוד האינטרנט הישראלי. הפעם, למה התפטרה מנכ"לית איגוד האינטרנט הישראלי לאחר פחות משנתיים בתפקיד. http://www.netcheif.com/blog/?p=3346 את כל הפרקים בסידרה ניתן לקרוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?cat=202
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לקחת על עצמי פרוייקט ולהכין רשת קווית בבית. בעיקרון הרעיון הוא להעביר כבל CAT6 עם סיכוך (STP/FTP) בצמוד לכבל DATA של הוט. השאלה היא איזה סיכוך הכי מתאים (הכבל יעבור בצמוד לכבל DATA של הוט) והאם יש צורך בCAT6 או שעדיף CAT5e? (הרעיון הוא תמיכה עתידית גם ברשתות מעל 1Gbit). האם יש הבדל בין ראשי הRJ45 בשימוש בכבל CAT6 או CAT5? אגב לצורך העניין אני מתכנן לקנות סטלבנד, כבל באורך 50 מטר ולוחץ כבלים (כבר נרכש). צריך להוסיף עוד משהו לרשימת הקניות?
-
- 38 תגובות
- 9k צפיות
-
-
במקביל לשדרוג המהירות האוטומטי, בזק גם משיקה שירות חינמי לגיבוי בענן. השירות מבוסס על השרתים והממשק של PogoPlug והוא אינו מוגבל בנפח האכסון שלו. לשירות החדש יש תוכנה ל-Windows המאפשרת גיבוי אוטומטי של ספריות. בנוסף יש אפליקציות יעודיות לסמארטפונים וטאבלטים ב-iOS וב-Android המאפשרת לגבות מכל מקום ומכל מכשיר. http://www.bezeq.co.il/bezeqcloud/Pages/minisite.aspx
-
- 19 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
בשבועות הקרובים בזק תשדרג את קצב הגלישה של לקוחותיה, באופן אוטומטי וללא תוספת תשלום. לקוחות הגולשים בקצבי גלישה של עד 4M ישודרגו לקצב גלישה של 5M ואילו לקוחות במסלולי 5M ו-10M ישודרגו ל-15M. צריך לזכור שהשדרוג הוא חינמי עד מועד תום תקופת ההתקשרות של הלקוח. לאחריו המחיר יתעדכן לזה של המהירות בפועל.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש שירות VPN אמין בישראל.. אני מחפש משהו לשימוש ביתי, משהו כמו HMA אבל עם שרתים בישראל... ניסיתי את HMA אבל מהירות החיבור לישראל פשוט בדיחה.. קיבלתי DL של 0.5mb ב SPEEDTEST.NET תודה.
-
- 3 תגובות
- 5k צפיות
-