עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי, ראיתי שהרבה אנשים בפורום התקינו DD-WRT על הראוטרים שלהם. לאחר כמה מאמצים כושלים להפעיל את החיגן L2TP בתוכנה הזאת, מצאתי תוכנה אחרת שנקראת Tomato ומבוססת על HyperWRT. התוכנה תומכת בראוטרים WRT54G/GL/GS וחייגן ה L2TP שלה עובד בצורה "סבירה" למדי עם נטוויז'ן (מדי פעם הוא לא מצליח להתחבר מהפעם הראשונה אלה מהפעם השלישית-רביעית). מלבד זאת, התוכנה מציעה QoS מתקדם המאפשר להגדיר חוקים ללא הגבלה ובהתבסס על מגוון רחב של פרמטרים כמו פורטים, כתובות IP וכתובות MAC. קיימת גם אפשרות להציג גרפים של ניצול bandwidth, לבצע Wireless Survey (סריקה של של כל הערוצים המשמשים לתקשורת אלחוטית והצגה איזו רשתות פעילות באזור ועל איזה ערוץ הן משדרות ובאיזו עוצמה) וסוף סוף לתת פונקציה שימושית לכפתור…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by arake,

מישהו יכול להביא לי מדריך איך ליצור רשת וירטואלית פרטית VPN תודה ואם יש פה מישהו שעשה את זה אז אם הוא יכול להגיד לי מה אפשר לעשות איתה חוץ מכמה דברים שאני יודע

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by RS4,

יש לי רשת ביתית אלחוטית של בזק עכשיו כל פעם שאני עושה ריסט הIP שלי לא משתנה איך אני יכול לעשות שהוא כן ישתנה בכל פעם שאני מתנתק מהאינטרנט?

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. שלום חברים, ברשותי ראוטר של בזק D-Link N600 , חיבור האינטרנט שלי הוא 100 מגה. הראוטר נמצא בחדר חיצוני (לא בבית, חדר על יד הבית). במחשב בבית עצמו, יש לי מכשיר TP-LINK למשוך WIFI המחובר באמצעות USB, הדגם שלו הוא WD8200. הבעיה היא שהמהירות המקסימלית שהאינטרנט נותן בבית נמוכה מאד יחסית... בערך 200-300 ק"ב לשניה (שזה אבסורד לחיבור 100 מגה). רציתי לבקש המלצה למגדיל טווח טוב שיעזור בנושא (אם בכלל...) למטרת סטרימינג של סרטים וגלישה בסיסית. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by crik,

אהלן, אני רוצה לרשת כיתות באינטרנט אלחוטי, בכל כיתה יש נקודת רשת אחת שמחובר לארון מרכזי שמקבל DHCP מהשרת הנמצא בחדר ארונות. ברצוני לקנות לכל כיתה ראוטר אלחוטי ע"מ שתלמידים יוכלו לגלות מהמחשבים הנידיים המחולקים ע"י הביהס. אשמח לעזרתכם לבחירה. מדובר על 10 כיתות בתקציב של עד 1800 ש"ח תודה, משה

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by roee816,

שלום לכולם, ברשותי ראוטר אלחוטי של 3com וחיבור באמצעות 013 / hot. לאחרונה שידרגתי למהירות 12 מגה ביט. לאחר השדרוג ביצעתי עדכון קושחה לראוטר עקב אי הגעה למהירויות מספקות. העדכון פעל בהצלחה והמהירות גבוהה וטובה. עם זאת, בימים האחרונים אני סובל מבעיה מטרידה ביותר - על אף שהרשת הביתית עובדת היטב, החיבור לאינטרנט לא עובד לסירוגין. לעיתים הבעיה לא נפתרת עד כיבוי הראוטר והמודם והדלקה מחדש, ולעיתים האינטרנט רק נופל למספר שניות. אני מסתכל בקונפיגרציה של הראוטר ורואה שהחיבור L2TP מנותק. האם למישהו יש ראיון מדוע זה נגרם? האם החיבור הפיזי, או שאולי קשור להגדרות ששיניתי במחשב, להגדלת המהירות או לעדכון הקושחה? יש לציין כי האינטרנט נופל בשני המחשבים, גם במחשב הנייח שמחובר קווית לראוטר ו…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. זה יוצר עוד רשת וירטואלית עם isolation או משהו? זה מתבצע באמצעות שרת מתווך? אני מתאר לעצמי שצריך להיות מחובר דרך tr69 כדי שכל הנתונים יעודכנו בנתב. אם מישהו כבר נרשם אשמח לתמונות מסך מתוך הראוטר

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  8. Started by yosi-m,

האם ניתן להקים רשת בין מחשבים ע"י חיבור כבל paraller שמחובר ליציאות ה LPT1 שלהם ??? והאם זה יתפקד כמו רשת רגילה ?? ואם לא אז מה אני יכול לעשות עם "רשת" כזאת ?

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by mik941,

שלום לכם. יש לי מחשב נייח וגם מחשב נייד DELL, אני מישתמש מחשב נייח חלונות 10 Pro שפה עברית. ומחשב נייד חלונות 10 HOME שפה עברית. ויש בעיה קטנה שליטה מרחוק Remote Desktop Connection. במחשב נייד בחלונות 10 HOME כן מצליח להיתחבר למחשב נייח. ואח"כ מחשב נייח חלונות 10 Pro לא מצליח להיתחבר למחשב נייד חלונות 10 HOME. קיבלתי הודעה מצורף תמונה.... למה חלונות 10 Pro לא מצליח להיתחבר לחלונות 10 HOME? מה חסר בהגדרות חלונות 10 HOME, איך מיתחברים שליטה מרחוק? אני לא מעוניין תוכנות חיצוניות כמו למשל TeamViewer או AnyDesk או Ammyy Admin או ShowMyPC אני רוצה רק בחלונות 10 שליטה מרחוק זה נוח לי מאוד. בתודה מראש,

10. Started by Guarding angel,

הי נכון להיום יש לי מודם Siemens C2-010 מחובר לראוטר Netgear WGR614 v9 (מעודכן) שניהם נחים בכיף על פלטת קירור של לפטופ. המודם מתחמם מאוד למרות פלטת הקירור והראוטר מתאפס מעצמו מדי כמה שבועות. הגיע הזמן להחליף,רק שאינני בטוח מה הקומבינציה הכדאית : לקחת מבזק מודם D-Link 2500U ולרכוש נתב כגון : TP-Link TLWR841N TP-Link TLWR941ND Tenda W306R או לקחת מודם נתב 2760U-E1\Netgear DGN2200 במבצע עובדי בזק. הדירה אינה גדולה משתף 3 מחשבים ברשת,אך יש ירידה חדה בקליטה. חשבתי לקחת את ה-Netgear,לתקן אותו ולהפוך אותו ל-AP ולזרוק אותו איפשהו בדירה. עזרתכם נדרשת. שאלה נוספת : האם 5MB תשתית וספקית זה "מספיק"? יש האטה משו כאשר אני מחבר ממיר כבלים-רשת והתמונה נתקעת. אשמח

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. ה-DHP-500AV של חברת D-Link הוא מתאם HomePlug המאפשר העברת תקשורת על גבי רשת החשמל הבייתית. השימוש בו חוסך פריסת כבלי רשת וטומן בחובו יתרונות רבים. הסקירה מתארת את אופן השימוש בו, מנתחת את המבנה הפנימי שלו ואת הביצועים שהוא מספק. http://www.netcheif.com/Reviews/DHP-500AV/DHP-500AV.htm

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. כמו שכתוב בכותרת, לפני כשבוע עברתי להוט, הביאו לי את המודם Terayon TJ715X שאליו מחובר נתב TP-Link WR841N. מה שקורה זה שאם אני מתנתק מהאינטרנט מסיבה זו או אחרת - למשל מנתק את הראוטר מהחשמל או משנה את ההגדרות שלו ואז עושה לו ריסטרט כדי שהשינויים יתפסו אז לוקח לו הרבה מאוד זמן (הגיע עד כחצי שעה גם) עד שהוא מצליח להתחבר שוב לאינטרנט. הרשת בבית עובדת בלי שום בעיה, אבל החיבור לאינטרנט פשוט לא. אז אני נכנס לממשק של הראוטר דרך הדפדפן ואז שם הוא כותב Connecting ואז כל כמה זמן הוא עושה ריענון לדף, אבל שום דבר לא משתנה, עד שמתישהו (אחרי לא מעט זמן) הוא מצליח להתחבר. למישהו יש ניסיון עם הבעיה הזו? עם המודם הזה? עם הראוטר הזה? מושג מדוע זה קורה? אודה לכל מי שיכול לעזור, כי אני קרוב לל…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. אז כן נכון אני גר בישוב שהוא יחסית "חור" אבל היום הופתעתי לטובה כשמצאנו ליד הדלת פלייר של ב(נ)זק שמודיע כי ביום שני תוצב עמדת ADSL בישוב והקהל מוזמן לבוא להתרשם ולקנות נחייה ונראה.... ;D

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by ag43,

אני צריך לעשות סדר ב2 רשתות של 100+ מחשבים סה"כ המנוהלות ע"י הראוטר הנ"ל. הטכנאי שהיה כאן קודם לא הבין כלום מהחיים שלו ולא התעסק עם הראוטר כלל מאז שהתקינו לו אותו. איך אני מתחיל לעבוד עם המכשיר?

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by yuvalbit,

יש לי בעיה קניתי סיומות ואני לא יודע איך מחברים אותם לכבלים מי שהוא יכול לעזור?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by david_moshko,

האינטרנט אצלי בבית שמור בסיסמא = מפתח רשת. יש לי מחשב חדש-נייד אני צריך להתחבר איתו לאינטרנט האלחוטי שיש לי בבית. הראוטר הוא מחברת NETGEAR. את הסיסמא אין לי. המחשבים הרגילים בביתי כבר מחוברים לרשת כי הם שומרים בתוכם את הסיסמא של הראוטר ומתחברים מיידית. האם מישהו יודע כיצד אני יכול למצוא או להגדיר מחדש את הסיסמא של הראוטר בביתי?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  17. Started by dudinka,

בית קטן, בלי דרישות מהירות מיוחדות, בעיקר חשובה היציבות (המון שיחות זום). חשבתי לקנות סים רמי לוי 5G 500GB, לחבר למודם/ראוטר וזהו. מה דעתכם? יש לי VR600 אבל לא נראה לי שהוא תומך, אלא אם כן מחברים לו מודם usb ל-5G. יש דבר כזה או שעדיף לקנות ראוטר חדש? תודה

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by shahar75,

עפ"י המלצות כאן בפורום, רכשתי את הראוטר הזה. הבעיה היא שכשאני מוריד קבצים עם uTorrent, הוא מגיב לאט מאוד בהתחברות ל-UI שלו וממש לא ניתן להתחבר ברשת האלחוטית. כשאני סוגר את התכנה, המצב חוזר לקדמותו. גרסת החומרה שלי היא העדכנית ביותר. בנוסף, אני לא מצליח למצוא אפשרות ל-QOS על מנת לתת תיעדוף למחשבים ולא ל-uTorrent. האפשרות היחידה שמצאתי היא להגביל באופן חד ערכי את רוחב הפס ולא בצורת תיעדוף. רכשתי את הראוטר רק מאחר והבנתי שהוא יוכל לעמוד במטלות הנ"ל. מה דעתכם?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שיניתי כמה הגדרות בראוטר קודם עם UPNP וDMZ בשביל הPS3 הבעיה שעכשיו אין לי אינטרנט, זה לא עובד ואי אפשר להיכנס חזרה להגדרות ראוטר לבטל את זה עשיתי ריסט לראוטר אבל זה עדיין לא נותן גישה לאינטרנט מה עוד אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. )******************** לקוח מוואלה **************************** מאת: יובל דרור, הארץ בשנתיים האחרונות מתמודדות ספקיות האינטרנט בעולם עם בעיה הולכת ומעמיקה: יותר ויותר לקוחות המחוברים לשירות הפס הרחב מנצלים אותו בעיקר להורדת קובצי וידיאו ואודיו גדולים במיוחד, עובדה המאלצת את הספקיות להשקיע משאבים רבים בהגדלת רוחב הפס. ממחקר שערכה חברת סנדוויין (Sandvine) המספקת מוצרים לניהול רשתות עולה, כי מספר מועט יחסית של גולשים, המשתמשים בשירותי Peer-to-Peer (תוכנות שיתופיות להורדת קבצים), מנצלים 60% מרוחב הפס של ספקיות האינטרנט. סמנכ"ל בבזק בינלאומי ומנהל החטיבה הפרטית בחברה, רמי חזן, לא הופתע מנתוני המחקר. "כ-50% מנפח התנועה שלנו מיוחס לפעילות המבוצעת בשירותי החלפת הקבצים", אמר. לדבר…

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by Studio54,

היי שמתי לב שעל כל הניידים עם 7 שראיתי יש את הכרטיס רשת הזה . מה אומר הכרטיס רשת הזה ולמה הוא מותקן ברגע שיש כ.רשת אלחוטי ? Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  22. הנה תמונה שיכולה לעזור להרבה מאוד אנשים שמתלבטים לגבי מהירות של 12Mb. התמונה הראשונה: http://ufu.co.il/files/leoyj3o9zni6d0m0v116.png רואים פה שגם בשעות העומס מקבלים לחו"ל מהירות מקסימלית. ואני נמצא ללא חבילות גיימרים וללא כל חבילת תעדוף כל שהיא. אז לכל מי שמתלבט אם 12 מגה זה בשבילו או לא, אז אין לכם מה לדאוג, מקבלים ומנצלים את המהירות הזאת עד תום, גם לחו"ל. ולמי שרוצה גם סטטיסטיקות: נ.ב אלא טראקרים ציבוריים בלבד.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by עוד מישהו,

אז ככה. עד לפני חודש הכל היה בסדר.. (כמו כל דבר) ואז פיתאום התחילו להיות לי בעיות עם מודם שלא מסתנכרן כנראה עם אלוהים יודע מה. היו אצלי 5 טכנאים ועוד איזה מנהלים אזוריים שסתם באו לעשות דאווינים או אנערף. שום דבר לא עזר. עכשיו היה טכנאי ששם לי מודם חדש חדש של ARRIS וגם שם לי מגביר של אות שמסתבר שלא עזר כי גם ככה יש לי אי סינכרון. אני כבר אובד עצות. כי הטכנאים של הוט שווים לתחת ובכלל בא לי להגיש תלונה למועצה לצרכנות על היחס וחוסר תיקון הבעיה. הצלחתי להיכנס למודם של הוט וצילמתי כמה צילומי מסך. אולי זה יעזור לכם למצוא איזה משהו כי... מקסימום אני אעבור לבזק אשמח לכל עזרה או עצה. תודה נ.ב. תשתית: הוט ספק: אקספון מהירות 12 מגה [attachment deleted by admin]

24. Started by lt mor,

כיצד מסירים את האסון הזה?

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. היי לכולם. יש לי שרת ונמאס לי לעדכן כל הזמן את האתר של NO-IP שאני אכן משתמש ב DNS הזה. יש דרך חינמית אחרת שמאפשרת את זה? יש לי אתר באנטרנט עם שם מתחם. יש אפשרות שאני יכול לבנות איזה תוכנה שתהיה דומה ל NO IP או משהו בסגנון. הדגש הוא שיהיה חינם. תודה!

דיונים חדשים בפורומים