עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by someone,

איך אפשר לעשות את זה? בWIN98 היה WINPOPUP, עכשיו שאני משתמש בXP אני לא מוצא אפשרות דומה...

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. זה יוצר עוד רשת וירטואלית עם isolation או משהו? זה מתבצע באמצעות שרת מתווך? אני מתאר לעצמי שצריך להיות מחובר דרך tr69 כדי שכל הנתונים יעודכנו בנתב. אם מישהו כבר נרשם אשמח לתמונות מסך מתוך הראוטר

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  3. התחברתי לבאנדל של סלקום-נטוויזין 100 מגה (על גבי תשתית בזק). במקום להשכיר ב 10 שקל לחודש את הראוטר המגעיל שסלקום נותנים, מעדיף לרכוש ראוטר משלי. מה מומלץ? לא יקר...

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Mr.Anderson,

היי אני עובר דירה ומצטרף לתשתית של בזק במהירות של 15 מגה. בגלל שהם מוכנים לתת מודם ראוטר במנגנון חיוב זיכוי בלבד. אני העדפתי לקנות באופן עצמאי. אין לי דרישות מיוחדות, חוץ מאמינות ועמידות. ראיתי שני מכשירים : אחד של EDIMAX דגם AR7286WNA והשני של TP-LINK דגם TD-W8961ND יש סיבה להעדיף אחד על פני השני חוץ מהעלות? או שבכלל עדיף דגם אחר? אשמח להצעות

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. הי, יש לי בבית את הנתב הנ"ל, ואני נתקל בכמה בעיות איתו. רציתי לשאול האם מישהו ראה/שמע/נתקל בבעיה ו/או בפתרון שלה לפני שאני מטפל בנתב עם הגרזן שלי. הרשת שלי מורכבת בצורה הבאה: מודם כבלים של טריון, מחובר לפורט ה WAN של הנתב. לנתב מחובר מחשב אחד, ועוד סוויטץ' בצד השני של הבית. לסוויטץ' מחוברים עוד 2 מחשבים, נקודת גישה אלחוטית ומודם ADSL של אלקטל המשמש כמודם ולא כנתב. הנתב משמש כשרת DHCP. האדימקס מחייג דרך מודם הכבלים בפרוטורול PPTP לנטוויז'ן. גרסת הקושחה של הנתב מעודכנת ל 3.15 - הכי עדכנית, והבעיה קיימת גם בגרסאות קושחה קודמות. בעיה 1: לאחר יום יומיים (לא יודע בדיוק כמה זמן) של פעולת הנתב, לא ניתן לגשת יותר לממשק הניהול (192.168.2.1). הוא לא מגיב. צריך לנתק את הנתב מהחשמל ול…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. חברה יש לי 2 מחשבים בבית המחשב השני בחדר השני והוא רחוק ממני בערך 20 מטר. אין בבית חדר ממד או משהו שיפריע לרשת אלחוטית... השאלה היא כזאתי איזה רשת כדאי לי לעשות בבית אלחוטית או קווית קשה לי להחליט האם רשת אלחוטית עושה בעיות או משהו כזה בעיות איטיות בעיות ברוחב פס? או שמה כדאי לי לעשות רשת קווית ולחסוך טיפה בכסף? מה אתם ממליצים לי לעשות אלחוטית או קווית??? מחכה לתשובה ממכם חברה.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by pergola,

הפייסבוק שלי קבוע עושה לי בעיות בצ'אט. חושב מלא, לא שולח. וממה שהבנתי זה לא קורה אצל כל אחד. יש איזה משהו שאפשר לעשות בנדון?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. יש לי מחשב עם שרת אינטרנט כלשהו על פורט 80. הוא מחובר לראוטר tplink ומשם למודם 600e של בזק. פורט 80 מפנה למחשב הזה בראוטר. בגישה דרך האייפי הפנימי של המחשב ברשת זה עובד. אבל בגישה דרך האייפי החיצוני אני תמיד מגיע לעמוד הניהול של המודם. נכנסתי אליו וניסיתי להבין איך לבטל את זה אבל לא הצלחתי.. אולי אני צריך להפנות גם במודם (הוא סוג של ראוטר גרוע),את פורט 80?זה ימנע מהמודם להכניס אותי לפאנל המעצבן שלו? מי מכיר ויודע מה לעשות? תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. שלום, יש לי מצלמת רשת איתה עבדתי בעבר ללא שום בעיות כשהספק שלי היה בזק בינלאומי. לאחר המעבר לאקספון אני לא מצליח לגשת אליה מחוץ ל-LAN הביתי. אני עובד עם מודם-ראוטר Kasda המשמש כ-Bridge בלבד, כלומר רק מודם, ובראוטר של Linksys. אני מקבל IP ציבורי מאקספון, כלומר הIP המופיע בראוטר זהה לזה שמוצג ב-whatismyip. בראוטר פתחתי את הפורט המשמש למצלמה ב-IP המוגדר לה. כאמור, בגישה מתוך ה-LAN המצלמה עובדת בלי בעיות. רק בניסיון לגישה מהטלפון ברשת הסלולרית מתקבלת שגיאת Timeout. מישהו נתקל במקרה דומה? יש רעיון איך לפתור? תודה מראש לעונים!

10. שלום לכולם. כיום יש לי רשת ביתית. כלומר יש לי שלושה מחשבים משחוברים לנקודות תקשורות שמגיעים למקום בו נמצא ראוטר TP-LINK שמחובר למודם של בזק. וכן מחשב נוסף שמחובר בכרטיס רשת אלחוטי. אני מעוניין לקנות: 1. כונן רשת שיהיה מחובר לראוטר ע"מ שכולם יכולו להיות נגישים לקבצים משותפים ללא תלות אם מחשב מסויים יהיה מכובה. 2. מדפסת רשתית ע"מ לא לקנות לכל מחשב מדפסת אישית. השאלות שלי הם: 1. איזה כונן מומלץ לקנות (לפחות חצי טרה)? היכן ניתן למצוא כונן כזה? והאם יהיה צורך בהגדרות מסויימות? 2. האם יש מדפסת ביתית שיכולה להתחבר עם כרטיס רשת אלחוטי? היכן ניתן לבצע השוואת מחירים למדפסות מסוג זה? 3. האם נכון יותר אם כל המחשבים יגלשו עם חייגן (למעט המחשב עם הכרטיס האלחוטי), או שזה לא משנה? 4. ב…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום לכולם. בעוד ימים אחדים ההתחייבות לנטוייז'ן תסתיים והם ממהרים להציע דברים מוזלים על מנת להשאיר אותי לעוד שנה. אני דווקא שוקל לעבור לבב"ל מאחר ושמעתי מחבריי שהוא "הכי פחות חוסם" פורטים. מטרה עיקרית של האינטרנט הינה להורדות וגלישה, טיפה גיימינג. מהירויות גלישה אצל נטוויז'ן בדרך כלל סבירים, אך לפעמים מהירות צונחת משמעותית בהורדות (טורנטים) (ואני יודע איך מורידים ומה הטורנטים הטובים) שזה קצת מחשיד, וגם במשחק BF2 אני בקושי מצליח להתחבר לשרת עם ממוצע של 150, שזה לא משהו. 1. אז הינה הדילמה : נטוויז'ן מציעה חבילה (ספק + תשתית בזק) של 10 מגה + IP GAMER באותו מחיר שמציעה בב"ל 8 מגה רגיל. 2. האם IP GAMER יתרום משהו מעבר לפינגים נמוכים יחסים במשחקי און ליין לחווית גלישה רגילה או…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. http://sherlockhost.co.il/ ??? וגם אשמח לקישור שמסביר איך להתקין SSL חינמי בסיפאנל כאילו מדריך בוידאו הם אמרו לי באימייל שזה אפשרי אצלהם אבל הם לא מוכנים לעשות את זה בשבילי

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. ערב טוב. מעניין אותי לדעת האם כיבוי והדלקה של נתב d link 2760u של בזק (באמצעות כפתור הכיבוי מאוחרי המכשיר) יכולה לגרום לקיצור משך החיים שלו (כאשר אני מכבה את המחשב אני מכבה גם את הנתב, כ-5 פעמים ביום)? או שעדיף מבחניית אורך חיים להשאיר אותו דולק כל היום ורק בשעות הלילה שהמחשב מכובה לכבות גם את הנתב עד לבוקר? תודה רבה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Eran gier,

יש לי אינטרנט סיבים 2.5גיגה של בזק, מודם\נתב של בזק, חיבור כבלים CAT 5e יש לי שני מכשירים (XBOX, SHIELD) שיכולים לקבל עד 1 גיגה, מקבל בהם מעל 900 במחשב התקנתי כרטיס רשת שתומך ב2.5, המחשב מחובר עם כבל ליציאת 2.5 בנתב, בפרטי החיבור במחשב הוא מראה לי שמחובר על 2500 (Mbps) link speed בבדיקת מהירות אני מקבל בסביבות ה500, תלוי בבדיקה - בזק אוקלה וכו לפני כן היה לי נתב שתומך בגיגה והראה לי 1000 ומהירות הבדיקה הגיע 900+ ההגיון אומר שעכשיו אני אמור לקבל מעל 2000 ובטח שמעל 900 מה יכולה להיות הסיבה שאני מקבל חמישית מהמהירות? האם יש מצב שהכבל\שקע לא מחובר טוב ולכן לא מקבל את המהירות? למרות שמראה לי 2500? בעבר היתה בעיה בשקע הרשת והראה לי 100, אחרי שסידרתי קפץ ל1000 בזק אומרים שה…

15. אני מתלבט איזה שני סוויטצים לקנות על מנת שיתנו לי תוצאות מקסימליות ברשת גיגה. מדובר על רשת קווית CAT5E שמושחלת לכל חדרי הבית. היום המודם של בזק ECI B-FOCUS 270 משורשר ללינקסיס WRT54G וממנו מחוברות כל הנקודות בבית. חשבתי לשרשר סוויטצ גיגה (לא מנוהל) 8 פורטים לראוטר המרכזי, וסוויטצ נוסף למקם מאחורי ארונית הטלוויזיה. (לטובת : רסיבר,TV,סטרימר,PS3,נגן בלוריי ומקס HD) בינתיים אלו נראה לי האופציות שעומדות לרשותי: 1. D-LINK DGS-1008D 8-PORT - עלות 176 לאחד 2. 3COM Gigabit Switch 8PORT 3CGSU08A - עלות 307 לאחד 3. LEVEL ONE GSW-0807 8 PORT - עלות 231 לאחד היתרון של אופציה 1 ו-3 היא שהם סוויטצים "ירוקים" זאת אומרת: מצב SLEEP כאשר אין תעבורה בכלל בסוויטצ…

16. Started by צפיד,

ראוטר לינקסיס 7500 https://www.linksys.com/sg/p/P-EA7500/ בברידג עם מודם כבלים תשתית כבלים 100M כל הרשת CAT6A - עד רמת הקינסטון ,פאץ פאנל וכ' סוויץ לינקסיס LGS318P https://www.linksys.com/us/p/P-LGS318P/ NAS - QNAP 451 מחובר ב2 כבלי רשת CAT7 לסוויץ 4 דיסקים Western Digital Red 3000GB WD30EFRX בRAID5 לפי הלינק : https://www.qnap.com/en-us/product_x_performance/product.php?type=4&II=240 אני מצפה לפחות 180MB לכאורה מערכת שאמורה לתת ביצועים טובים, מול מחשב דסקטופ (די חזק) שמחובר בLAN אני מקבל סה"כ מהירות של 112MB (מNAS למחשב והפוך אותה מהירות) הדרך שאני ניגש לNAS היא ע"י מיפוי הכונן …

17. היי! לאחר בעיות איטיות רבות בגלישה לאתרים מחו"ל המליצו לי לעבור למסלול גיימר בבזק בינלאומי. הזמנתי את השירות, תמורת 20 ש"ח נוספים בחודש והפלא ופלא - אני מקבל את המהירות המירבית שלי בהורדות וגלישה, וגם הסטרימינג באתרים כגון Youtube השתפר משמעותית! אני תוהה, למה ניתוב נורמלי ומהירויות סבירות מחייבות תשלום אקסטרה? האם הספקיות מאטות את המשתמשים ה"רגילים" בכוונה כדי להפוך את מסלול גיימר לאטרקטיבי יותר? למה אנשים שותקים בעניין?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by AShaker,

אחרי שהוזן השם משתמש והסיסמה בהגדרות נתב pppoe הכרטיס רשת בחדר ליד מצליח להתחבר אך ללא אינטרנט ומקבל דף התחברות של בזק ללא בקשה של סיסמה. יש אפשרות שזה לא יקרה וישר יתחבר לאינטרנט במקום לקבל דףlogin

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by rOnka,

אני כבר על סף יאוש ... יש ברשותי ראוטר של DLINK דגם DAP-1360 שאני מעוניין שישמש כריפיטר. לפי האתר שלהם צריך להגדיר IP קבוע למחשב על מנת שיהיה אפשר להגדיר את הראוטר. מחיפוש בגוגל מצאתי שעל מנת לקבוע IP חדש יש לקבוע מה הIP עכשיו לרשום על דף ואז להיכנס להגדרות והIP הקבוע לרשום מה שרשום לי שם(אצלי יצא פורמט 192.168.1.X כאשר אצל כולם ראיתי שיש 0 במקום האחד). האינטרנט הכל עובד כמו שצריך אבל כשאני מנסה להיכנס ל192.168.0.50 כמו שרשום אצלהם באתר או אפילו להיכנס לdlinkap שניהם פשוט לא עובדים לי. תעזרו לי בבקשה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by deso,

התלבטתי הרבה בקשר לראוטרים וגם לחברות, אבל לא מצאתי משהו נורמלי. בדקתי ראוטרים מחברות כמו Edimax D-Link Linksys ואו שאחד מתחמם יותר מדי או השני מתנתק כל רגע או שהוא יקר מדי וזה נמשך. אין ראוטר נורמלי ??????? אני זקוק לראוטר חוטי, שתומך בP2P PPTP Firewall בהכול.. תקציב של 300-350 ש"ח, מאחת החברות הנ"ל. וגם, יש לי שאלות: 1. DHCP זה משהו שבנוי בראוטר שכל פעם שמתנתקים הוא משנה את הIP המלא? (XXX.XXX.XXX.XXX) 2. האם Firewall גם חוסם את כל הגישות למחשב השני (בעל הראוטר) וגם מגן על המחשב מווירוסים? 3. האם הראוטר מתחבר איכשהו למחשב הראשון (בעל האנטרנט)? תודה

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. לפני כמה ימים הלך לי שוב הראוטר של בזק (פעם שלישית כבר), החלטתי שאני קונה אחד חדש במקום ללכת שוב ולקבל עוד ראוטר שיפסיק לעבוד אחרי חצי שנה שנה, הקטע הוא שבזה אני ממש ממש לא מבין לכן זקוק לעזרתכם. אני רוצה שהוא יהיה משולב עם מודם (ADSL), שידבר מהר וטוב גם עם הPS3 והכי חשוב שיחזיק לי למען השש... בתודה מראש...

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. שלום חברים, התצורה שלי היא כזו: יש לי מחשב אחד מחובר לראוטר בחיבור קווי ראוטר TP-Link WR-740N (גירסת קושחה מעודכנת מאתר היצרן), ואחד מחובר בצורה אלחוטית עם כרטיס רשת חיצוני TP-Link TL-WN722N. מודם HOTBOX של הוט, מהירות חיבור 100 מגה. במחשב שמחובר בצורה קווית אני מקבל 90 מגה+. הורדות כבדות באופן קבוע לא מפריעות לחיבור והכל מושלם. במחשב שמחובר בצורה אלחוטית אני מקבל 50 מגה+-, אבל הפעלה של ריבוי הורדות כבדות על מהירות מקסימלית גורמת לחיבור לקרוס תוך כמה דקות. לפעמים החיבור נופל ואני צריך להתנתק ולהתחבר מחדש, ולפעמים נראה שה-wireless מתפקד מול מכשירים אחרים אבל "ננעל" מול המחשב הספציפי שלי ואני צריך ללכת למחשב שמחובר עם כבל רשת ולרסט את הראוטר משם. אין לי יכולת לבצע בדיקות מע…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by חגיב,

נרשמתי באתר של NO-IP. אם אני מפעיל את התוכנה על המחשב אז זה עובד מצוין ואני מצליח להיכנס מרחוק דרך הכתובת שהקצו לי באתר. יש לי נתב של TP-LINK דגם TL-WR741ND. בנתב מובנית אפשרות של NO-IP. כשאני מזין שם משתמש וסיסמא ועושה SAVE. הוא רושם לי שהתקשורת בוצעה וזה נראה שכל כמה שניות הוא מעדכן מחדש את ה-DNS. הבעיה שלי שבפועל אין תקשורת לשירות NO-IP והנתב לא מעדכן את הכתובת שלי. אני אדגיש שוב שבמחשב זה עובד לי כך שנרשמתי באופן תקין. אודה לכם על תגובתכם

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Piyono,

I'm slowly learning to accept that broadband Internet speed in this country is a joke. Any of you who have ever lived in a normal country know what I'm talking about. In Toronto You pay for 5 meg and you get 5 meg. Period. Here you pay for 5 meg and you get 5 meg as long as you're trying to connect to the Speedtest.net server in Petach Tikvah. Try to use the internet like normal people do and you start to feel yourself losing hair. It's abysmal (English word of the day look it up) ). My question is WHY!?!? WHY is it so freaking slow here? Why so inconsistent? Why so unreliable? WHY? Piyono

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by adlanm,

שלום, יש לי ראוטר TL-WR1043ND ואליו מחובר, בכבל רשת ישיר, מחשב שולחני. כשאני מדליק את המחשב לפעמים כתובת ה-MAC שלו, הנרשמת ב-DHCP Clients List, היא 00-00-AB-CD-EF-GH ולפעמים היא 00-AB-CD-EF-GH-12. הכתובת האמיתית הרושומה בכרטיס הרשת היא השניה. זה שכתובת ה-MAC משתנה יוצר לי בעיות עם Address Reservation והפניית פורטים. הבעיה מסתדרת אחריי הפעלת המחשב מחדש ולפעים נדרשת גם הפעלת הראוטר מחדש. מישהו נתקל בבעיה הזו? מה יוצר אותה? איך מתמודדים איתה? לראוטר הזה מחוברים עוד מחשבים ונדמה לי שאיתם אין בעיה דומה, גם אלו המחוברים באל חוטי. תודה

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.