רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
שלום, קודם כל תיאור הסיטואציה: אני גר במעונות ריפקין (עזה) בטכניון ויש לי חיבור לאינטרנט דרך הרשת הטכניונית כאשר אני מחובר לשקע lan בקיר. בכדי שהשקע יפעל אני ניגש לאתר רשת הטכניון ומגדיר גישה למחשב אחד בלעדית ע"פ כתובת ה-mac. בעיה ברורה נוצרת כאשר יש לי 2 מחשבים שלשניהם אני רוצה גישה לאינטרנט וזה לא אפשרי להחליף כל פעם כתובת mac באתר ההגדרות של הטכניון. לכן, 1) אם אני מביא ראוטרמודם אלחוטי DLink DSL-2640T מהבית איך אני יכול לחבר אותו לשקע ולהגדיר אותו כך שהוא יקבל חיבור לרשת ע"י הגדרת החיבור לכתובת ה-mac של הראוטר וכך שהוא ישדר לשני הניידים שברשותי בלבד (כך שאחרים במעונות לא יוכלו להתחבר אליי, כפי שאני חוטא בעצמי לפעמים). 2)האם אפשר לגרום לנייד אחד לשתף גישה לאינטרנט עם ה…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הבנתי שאצל HOT ה Voip הוא לא לגמרי Voip...מישהו יכול להסביר לי?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הקאץ'? מחיר קבוע שלא ישתנה במשך 36 חודשים. אין התחייבות. 109 ש"ח לחבילת ה 20, 119 לחבילת ה 30, 129 ל 50 ו 149 ל TOP 100.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לחבר אלחוטית בין מחשב נייח למחשב נייד (מפורטים בפרופיל, הנייד לא תומך ב-N, רק G, למיטב ידיעתי) שנמצאים בשני בתים שונים במרחק של כ- 300 מטר, כך שאוכל לגלוש בנייד דרך החיבור של הנייח. הבתים הם בתי קרקע, עשוים גבס ועץ. מאד חשוב לי שהקליטה תהיה רציפה ויציבה. חיפשתי בפורום, אבל כל מה שראיתי נוגע לרשת בתוך בית אחד ולא בין בתים שונים. אודה לכם אם תתנו לי המלצות, ואודה לכם אפילו יותר על מהירותכם, כך שאהיה כמה שפחות זמן ללא אינטרנט (: ליז
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דיי לא יכול!! אני מנסה לפעמים לעלות איזה קובץ לשרת, נניח http://my.viaf.co.il - שרת מהיר. אז אני מנסה לעלות תמונה למשל, זה פשוט מעלה ומעלה ומעלה, האינטרנט לא מראה שהוא פועל, בIE למטה זה מראה כאילו הוא פועל, אבל לא קורה כלום. המהירות שליחה פשוט תקועה. הלכתי וניסיתי בשרת אחר: NANA. אותה בעייה, פשוט לא מעלה, המהירות שליחה פשוט לא רוצה לעבוד. לאחר מכן, הלכתי וניסיתי ב WALLA, אותו הדבר, אחרי זה ב GEOCITIES - אותו הדבר. גם כשאני שולח בICQ לאנשים קבצים, זה מראה בהתחלה 2K לשנייה, יורד ל0K לשנייה ולא זז, ככה תקוע. אין לי שום פיירוול מותקן, במשחקים יש לי פינגים מעולים, יש לי WindowsXP Pro עם מודם ADSL USB ROTAL כחול, הספקית: Netvision, מהירות האיידיאסאל: 0.5. HEL…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום אני גולש דרך אלקטל פרו לאינטרנט ברשת ביתית 4 מחשבים ומשתף בוורקגרופ אותם. יש לי האב 10 מגה עם כרטיסי רשת מובנים רילטק 10/100 על הלוח במחשבים. הכבלים של 4 גידים (קטגוריה 5). שאלתי האם מעבר להאב או סוויטץ' 10/100 תשפר העברת קבצים ואת מהירות הרשת בכלל. צורב נצמא בתחנה אחת וקבצים גדולים של ISO בגודל של סידי שלם מועברים דרך הרשת לצורב במשך כ- 20 דקות. מה להעדיף האב או סוויטץ'? דרוש שינוי בתשתית הכבלים? העיקר להגביר מהירות בתוך הרשת. לא נראה לי כי יהיה שינוי בענייני גלישה.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני מקווה שאני רושם במקום הנכון אני מעוניין ליצור שתי רשתות LAN נפרדות ולכל אחת WAN שונה כיצד ניתן לעשות זאת עם Virtualbox או Vmware? אודה אם מישהו יוכל להפנות למאמר \ אתר \ סירטון כדי שאוכל לעשות זאת
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי ראוטר אלחוטי של 3COM 3CRWER100-75 ואני גולש בכבלים דרך בזקבינלאומי 2.5 מגה. הבעיה, כשאני מבצע בדיקת הורדה באתר של בזקבינלאומי כעבור כמה שניות החיבור לאינטרנט מתנתק.כל פעם. תחילה חשבנו שזה הראוטר נדפק אבל הוחלף לי לחדש וזה עדיין קורה. המודם הוא של מוטורולה.SB5101 עדכנתי כבר את התוכנה FIRMWARE של הראוטר וזה לא עזר. האם למישהו יש פתרון לבעיה? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הייתי מאד רוצה להוציא 300 פלוס מינוס. N טובים של לינקסיס מאד יקרים ולכן חשבתי על G. במקרה הזה יש 2 אופציות: WRT54GL ב 375 או WRT54G2 ב 310. אופציה נוספת עליה המליצו לי היא 3Com 3CRWER100-75 ב 239. מה הייתם ממליצים? אני רואה המלצות מדי פעם על EDIMAX, D-LINK וכד', האם הם ברמה של לינקסיס? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה.. הגעתי למצב שפעמים ( 2 !!) החלפתי בבזקסטור ראוטר!! ועדיין אותה בעיה!! יש לי windows vista וכל פעם שאני שאני בא לגלוש באינטרנט והמחשב עבד לדוגמה לילה שלם. ואני סוגר את כל התוכנות. וסתם רוצה לגלוש... לא רואים כלום !! שום דבר לא עובד ברקע. נורית Lan מהבהבת כמו משוגעת. אבל לא רואים אתרים.. לפעמים אני צריך לחכות 10 דקות שלמות עד שכאילו הראוטר "חוזר לעצמו" והאתר לבד עולה.. זה ממש מבאס !! :bash: יש למישהו מושג אולי!! יש לי מחשב באמת חזק.. (עלה לי לא מעט כסף..) מהירות . וחומרה רצים עליו סוף... דרייברים לכ.רשת הכי מעודכנים שיש של msi בקיצור הכול עובד בסדר... רק הקטע הזה ?? וכן, ניסיתי להחליף דפדפן. ריסטארט פיזי , ולממשק של הראוטר.. אבל אין לי מושג... יש כא…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, מקווה שהכותרת לא מפחידה . לאחרונה התקלקל לי המודם בראוטר של SIEMENS והחלטתי לחבר את המודם הישן שלי (AZTECH) ולהשתמש ב SIEMENS כראוטר בלבד . אני מודע לעיניין שיכול להיווצר מצב של חוסר יציבות, אבל בנתיים זה מה שיש . העיניין הוא שיש לי מה שנקרא "טלפון אינטרנטי" שכרגע מחובר באופן הבא למודם ADSL של AZTECH : מהמחשב ----> מתאם שיחות ----> מודם AZTECH 600E . עכשיו איך אני מגדיר ומוסיף לכל העסק הזה ראוטר בעצם ? אודה בקרב לב לעוזרים !
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד MSI Wind, בעבר היו לי בעיות התחברות שכיום פתרתי אותן והתחלתי להשתמש בו, הרשת שלי בין 2 מחשבים ללא ראוטר. הצלחתי להתחבר לרשת ואבטחתי אותה גם, יש לי תיקיה של הנייד שמשותפת ואני מצליח להתחבר אליה מהנייח. אבל תיקיה ששיתפתי מתוך הנייח לא מצליח להתחבר אליה מהנייד.... מה שכן, יש לי בנייח 2 רשתות, עם אחת (קווית LAN) אני מתחבר לאינטרנט, והשניה (Wi fi) שאיתה מתחבר לנייד. התיקיה ששיתפתי משותפת רק ברשת הקווית (LAN). איך אני משתף תיקיה או כונן ברשת האלחוטית ולא בקווית כי זו לא הייתה המטרה... תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש ראוטר חדש לבית. כרגע יש ברשותי כמה ראוטרים (NetGear DGN2200, Linksys WRT54GL וSimens SL2-141). למיטב ידעתי השנטגיר והסימנס גורמים לבעיות (מתנתקים מדי פעם על דעת עצמם ומחכים לריסטרט.. אולי מתחממים.) מהירות הגלישה בבית היא 15Mb/s כמה שאלות בנושא כדי להבין יותר טוב: 1. יש עדיפות לראוטר עם מודם מובנה או בלי? והאם שניהם נקראים "ראוטר" או שלאחד מהם יש שם אחר? 2. מה ההבדל בין ADSL ל VDSL? (וADSL2 לעומת ADSL) מצאתי כמה מקומות שאומרים שVDSL זה למהירויות גבוהות, אבל בKSP למשל מצאתי רק 2 ראוטרים כאלו.. 3. האם יש צורך בראוטר התומך ב5GHz? אין ברשותי מכשירים שתומכים בתדר הזה (למיטב ידיעתי) 4. מה משפיע על טווח הקליטה של הרשת האלחוטית בבית חוץ מהאנטנות? (לפי המידע פה יש הב…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לאור התקדמות המדייה ברשת אני מחפש להחליף את הראוטר הישן שלי בראוטר חדש בעל תקן N ושייתן תמיכה טובה ב DLNA ויעבוד טוב עם 7 צרכנים קווים (לא חיב נטב עם 7 יציאות אני יעבוד עם ממתג) ושיהיה יציב ואמין הומלצו לי מס' נתבים במחירים שונים ולבטח באיכויות שונות אשמח לקבל המצלתכם או הערתכם בעניין 1 TIPLINK 1043 2 DILINK 655 LINKSYS 4400 3 LINKSYS E300\3200\ 3500\4500 4 בנוסף מבקש המלצה לממתג (סוויץ) רשת לרשת ג'יגה בעל 4-5 יציאות תודה לעונים
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, עברתי בדיוק ליחידת דיור בוילה, בעל הבית מרשה לי להשתמש באינטרנט שלו אבל אנחנו בקושי מצליחים לקלוט את האינטרנט גם לאחר חיבור מגביר אות באמצעות USB. חשבתי על האופציה של הhomeplug אבל הבנתי שזה לא יעבוד מכיוון שמדובר במונה נפרד לגבי האופציה של להעביר כבל בין הדירות, הוא איננו מוכן לכבל חיצוני. כרגע בדירה יש נקודות חיבור לכבלים ולטלפון אבל לא ראיתי נקודת אינטרנט השאלה היא האם העתקת נקודה היא אופציה מכיוון שבשירות אמרו לי שאצטרך בכל מקרה לשלם על תשתית נפרדת (ולדעתי סתם מנסים לגבות ממני עוד כסף הרי השידורים מהוט מגיעים אליי) והאם יש פיתרון יותר טוב שמישהו מכיר? תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך את המלצתכם לסוויץ' שיחובר לסטרימר ולכן עדיף שיהיה 1 גיגה.. נראה שמספיק 5 או 8 חיבורים וזהו.. תקציב - משהו טוב ולא יקר - אין לי מושג מה נחשב נורמלי.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי חיבור מצויין 5 מגה ADSL עם בזק ואורנג. באיזור שלי אפשר להתחבר לרשת החדשה של הוט ובא לי להנות מ-16 מגה. השאלה שלי אם זה כדאי, כלומר לעבור לכבלים מ ADSL ?
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים בבית ואני מתחבר אל אחד מהם מרחוק בעזרת RDP. מוגדר לי DNS Name ואיתו אני מתחבר בלי בעיות. מכיוון שאני רוצה להתחבר מרחוק גם למחשב השני (לא מאותה הרשת) שיניתי לו את הפורט שאליו הוא מאזין מ-3389 ל-4489 ואני פונה אליו עם אותו ה-DNS Name ואח"כ : והפורט הבעיה הא שעכשיו אני לא מצליח להתחבר למחשב גם לא מרחו וגם לא מהרשת הפנימית עם הכתובת אייפי הפנימית (מה שמקודם עבד) מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חיברתי רשת בבית בין שני מחשבים והרשת עובדת ! כלומר ניתן להעביר קבצים בין מחשב אחד למחשב שני ואף להדפיס באותה מדפסת. איך אני אמור להגדיר צורב משותף ( עשיתי SHARING ) - אני משתמש בNERO
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! נתקלתי במקרה מוזר לאחרונה! יש לי רשת של מחשבים. כשאני מחבר מחשב לרשת עם כבל, הוא מצליח להתחבר לרשת, ולהתחבר לאינטרנט. הבעיה היא שהוא לא מזהה מחשבים אחרים ברשת. הדבר המוזר ביותר הוא, שכשאני מחבר לאותו כבל מחשב אחר, הוא כן מזהה לי מחשבים אחרים ברשת הפנימית שלי. זיהוי המחשבים ברשת הפנימית מאוד חיוני לעבודה. ניתן להסיק, שהבעיה היא לא בתשתית הרשת, אלא במחשב עצמו (תקנו אותי אם אני טועה). בדקתי את ההגדרות של המחשב, הפיירוול, הגדרות הרשת, ניסיתי לתת לו כתובת IP סטטית, וללא הועיל. מחשבים אחרים מזהים את הרשת בקלות. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה לכולם!
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הראוטר שלי עובד בסדר גמור אבל הוא לא משדר WIFI, איך אני מסדר את זה? בתודה, ניב.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
חברה יש לי 2 מחשבים בבית המחשב השני בחדר השני והוא רחוק ממני בערך 20 מטר. אין בבית חדר ממד או משהו שיפריע לרשת אלחוטית... השאלה היא כזאתי איזה רשת כדאי לי לעשות בבית אלחוטית או קווית קשה לי להחליט האם רשת אלחוטית עושה בעיות או משהו כזה בעיות איטיות בעיות ברוחב פס? או שמה כדאי לי לעשות רשת קווית ולחסוך טיפה בכסף? מה אתם ממליצים לי לעשות אלחוטית או קווית??? מחכה לתשובה ממכם חברה.
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב נייח שאני מעוניין לחבר לאינטרנט ובמרחק של כ30 מטרים בהפרש של 3 קירות. + קיר גבס נמצא הראוטר. ניסיתי לשים כרטיס רשת עם אנטנות אבל זה לא עוזר. אין לי אפשרות למתוח כבל רשת. לכן אני חושב שהפתרון הכי מומלץ זה מגדיל טווח או נקודת גישה. (לא יודע מה ההבדל) אני צריך משהו שאפשר להגדירו בקלות בלי הגדרות מסובכות ושיעשה טוב את העבודה. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני כרגע עם 15M וראיתי באתר של בזק אפשרות לשדרג ל-40M באותו מחיר שאני משלם היום (89 ש"ח) לשנה. איך זה בעצם עובד? אני מזין פרטים באתר של בזק בשביל לשדרג ל-40M, אחר כך צריך להתקשר לבזק בינלאומי לשדרג גם אצלם ל-40M? ומה בנוגע לראוטר VDSL? הבנתי שזה 10 ש"ח בחודש, אבל אני יכול פשוט ללכת לבזקסטור ולקחת, או שצריך לדבר עם 199 לפני? תודה למי שיעזור. מקווה לשדרג בהקדם.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-