עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום! באמצעות כבל רשת ארוך, חיברתי מהראוטר הראשי של הבית אל כניסת lan1 של ראוטר ישן כדי להשתמש בו כמחזק אות (למיטב הבנתי, בדרך זאת אין ירידה במהירות). ללא ידע מוקדם בנושא, הגדרתי את הראוטר (אותו אני מבקש להפוך לריפיטר) ולו נתתי את אותו שם משתמש סיסמא (אותו SSID ואת אותה סיסמת חיבור וויפיי). זה עבד! בדיקת מהירות גלישה בוצעה בהצלחה. אך לאחר עזיבת הבית וחזרה אליו, אין חיבור רשת. האם הגדרתי נכון? האם הבעיה אצלי?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by kalda01,

בדירה של אמא שלי יש כעת ראוטר NB403 VTECH בשכירות חודשית של 10 שקלים. החיבור יציב אבל הרשת האלחוטית מוגבלת לתקן N. התשתית מאפשרת מהירות הורדה של עד 70MB בדרך כלל. אני מעוניין להחליף את הנתב לכזה התומך בתקן AC ורשת 5GHZ הציעו לי בבזק לשדרג לראוטר BE בשכירות או ל VTECH IAD604 ברכישה. אני לא מעוניין בציוד שאינו של בזק כדי להבטיח שתהיה תמיכה מלאה בתקלות וכדי שהמוקד הטכני יוכל להתחבר מרחוק כשצריך. אני גם לא מעוניין לשלם 20 שקל כל חודש על ה BE. לא איכפת לי לרכוש את ה 604 בתשלומים זהים לשכירות של ה 403. השאלה אם ה 604 לא יהיה יותר גרוע מה 403 שכפי שאמרתי פועל יציב וללא תקלות וניתוקים.

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by harel,

אני מנסה להכניס מחשב נייד, -מערכת הפעלה 2000- לרשת LAN אבל המחשב לא מצליח לזהות את ה-Domain (הרשת עובדת עם DHCP Server), ב-NT Event log תחת Source בשם IPRIP יש לי הודעה כאילו המחשב קיבל IP ספציפי שלא שיך למרחב הכתובות שלי, (החלפתי כרטיסי רשת וכלום לא עזר, תודה :-/ .

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by guyk,

הי, שירות ה-dropbox או ה-google drive נחמדים, אבל הנפח שלהם יחסית קטן, אז חשבתי, האם אפשר ליצור "ענן" משלי? כלומר איזה כונן אחסון שלי שאוכל להכנס אליו מכל מחשב.. (ולא רק ברשת הביתית) אני מבין שלא תהיה לי הפלטפורמה שהאתרים השונים מציעים.. אז רציתי לדעת אם יש איזו אפשרות כמו לחבר כונן קשיח לראוטר, או לעשות משהו אחר. תודה רבה לעוזרים גיא

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Yoav,

שלום, בשעה טובה המחשב החדש הגיע, וכמובן שגם הצרות (באופן מוזר, לא היה מחשב אחד שקנינו שלא עשה צרות ב-24 שעות הראשונות :s05:) במחשב מותקן כרטיס רשת אלחוטי של אדימקס, מדגם 7218g (כמו שהבנתם מהכותרת). שאר, המפרט, אם זה יכול לעזור: E8400 Gigabyte ep43-ds3 Sapphire hd4850 pqi 4gb ram ודיסק של סיגייט, 500 ג'יגה עם 32 מגה קאש. המחשב פורמט והותקן עליו WIN XP (אני מודע לבעית נצילות הראם, בשבוע -שבועיים הקרובים המחשב יועבר לויסטא). האינרנט עבר מעולה, ואפילו שהייתי בממ"ד הקליטה הייתה של 60-80%. המחשב עודכן ל-SP3, והרשת עבדה בסדר. בשלב מסוים, אחרי עידכון וריסטרט, המחשב פשוט הפסיק לזהות את כרטיס הרשת. ניסיונות להגדיר אותו ידנית, להתקין מחדש את הדרייברים, סיסטם ריסטור וניתוק פיזי של הכ…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by slimshady21,

שלום. יש לי כמה דברים שאני רוצה לברר לגבי כתובות MAC ו-IP. יש לי תשתית אינטרנט כבלים, ויש לי ראוטר שאליו מחוברים שני מחשבים (שלי ועוד אחד). כשאני נכנס לאתר כלשהוא באינטרנט, האתר יכול לראות את כתובת ה-MAC שלי?? ואם כן אז הכתובת שהוא רואה היא בעצם של הכרטיס רשת שלי, או של הראוטר? לפי ההגיון נראה לי שהוא רואה את שלי, כי הרי על כל פאקט שנשלח כתובת המקור הפיזית היא של הכרטיס רשת לא? זה חשוב לי מאוד לצורך עניין מסויים, תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. הם כרגע חסומים לשני המחשבים או שבעצם רק למחשב שקולט באלחוטי זה חסום והמחשב שמחובר בכבל רשת ישירות לנתב בסדר? תודה.. גם רציתי לדעת האם עשיתי נכון שחיברתי את הראוטר מדגם 3COM 3CRWER100-75 דרך המודם של בזק או שיכלתי פשוט לוותר על המודם ולחבר ישירות לקיר.? פשוט לפי ההסברים היה מצוין שם שצריך לחבר את הנתב למודם..

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by OhayoNB,

היי, יש ברשותי כרגע נתב של בזק מדגם D-Link DSL-G256DG שלפי מיטב ידיעתי הוא משולב (ראוטר ומודם). אני רוצה לקנות ראוטר ולחבר ביניהם, שהנתב של בזק יהיה מודם בלבד והראוטר שאקנה יתחבר אליו. הראוטר שאני רוצה לקנות הוא NETGEAR R6700. השאלה שלי היא איך אני מחבר ביניהם, זאת אומרת עם איזה כבל בין איזה יציאות? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by pro,

??? ;D

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. שלום, אני עושה פרוייקט מסויים, ואני צריך לבצע פינג בין מספר רב של מחשבים. רציתי לדעת מה הזמן המקובל בין פינג אחד למשנהו. תודה. נ.ב. כשהפרוייקט יהייה מוכן אעלה אותו לפורום ראשי.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by הלווין,

האם אפשרי לחסום גולש מפריע לפי כתובת MAC של המודם נתב שלו ? בצורה חוקית, או שרק חסימת גולש מפריע לפי כתובת MAC של כרטיס הרשת שלו היא חוקית ? כי שאני רושם במחשב שלי ב cmd את הפקודה ipconfig /all אז אני מוצא ברשימה את הכתובת MAC של הכרטיס רשת שלי אבל לא את הכתובת MAC של המודם נתב שלי.

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by liav12,

אני יוזר חדש באתר, לא יודע אם זה קשור להשפעה על המהירות אבל כשאני מוריד קבצים המהירות לא עולה מעבר ל50-60 kbps במצב הכי טוב... אני 1.5 באינטרנט זהב, ובדרך כלל הורדות רגילות אני מוריד בקצב של 180-190.. האם זו בעיה בגלל שאני יוזר חדש או משהו אחר?

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. היי, אשמח להתייעץ עם אנשים קצת יותר מנוסים ממני. מחוברים כרגע בתשתית בזק וספק דרך אקספון במהירות 100mb, הראוטר בבית מדגם D-Link DSL-225 . יש בבית 2 מחשבים ניידים שמחוברים אלחוטית כיוון שקיימת נק' אחת בבית והגלישה בבית לא מתבצעת במחשבים מאותו המקום תמיד. ביצעתי בדיקה דרך האתר speedtest.net כאשר בכל המקרים התוצאות היו בחיבור אלחוטי: כאשר מחובר מחשב אחד לאינטרנט המהירות המקסימלית מגיעה ל-30MB. לא פעם אחת הראה גם תוצאה שהגיעה לאזורה-15MB או פחות מ-10MB. כאשר מחוברים 2 מחשבים לאינטרנט המהירות המקסימלית מגיעה ל-15MB. מורגשת האטה משמעותית לסירוגין במהלך היום. דפי אינטרנט פשוטים נטענים מאוד לאט. סרטונים קצרים בפייסבוק או יוטיובים נתקעים ל…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by Ashand,

מחפש ראוטר של 1 גיגה עם יכולות VPN ושימוש בחייגן על הראוטר עצמו, תודה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by omrij,

דרישות-תמיכה מושלמת בL2TP והתמודדות עם עומס (בעיקר טורנטים) תקן WIRELESS N חובה, חיבורי ETHERNET 1GB יהיה נחמד. תקציב - לא ממש מוגבל. עד לפני כמה ימים הייתי בחיבור ללא חייגן עם WRT54GL של לינקסיס וקושחת TOMATO והאינטרנט פשוט זחל (גם בחיבור ישיר של המודם למחשב) עברתי לצורך נסיון לחיבור L2TP והמהירויות השתפרו פלאים הבעיה היא שחיבור (קוי) דרך הראוטר בL2TP עדיין איטי יחסית לחיבור המודם ישירות למחשב ההבדל הוא כמעט פי 2 מהירות בחיבור ישיר של הראוטר למחשב (דרך הראוטר מוריד ב700-800 לעומת ניצול מלא של הרוחב פס בחיבור ישיר). אז כנראה שהלינקסיס הותיק עשה את שלו והגיע הזמן להתחדש ראיתי את הדגם E4200 של לינקסיס והוא נראה כמו בחירה טובה יש אלטרנטיבות טובות יותר?

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by liordavid,

שלום חברים יקרים התחדשתי בראוטר DLINK DIR-655 העוצמה ממש חלשה אחרי 3 קירות במרחק של ~ 10 מטר מהקיר האחרון ראיתי במלא חנויות אנטנות מוצהרות של 3DB ומעלה - אני מניח שאנטנת 5-9 DB תספיק. לשאלתי - האם האנטנות אקטיביות ? או שצריך להוסיף מגבר ? אם צריך להוסיף מגבר - איפה לחפש ואם אשמח קצת מידע בנושא. * הנתב מכיל 3 אנטנות - 2 העלאה ו-1 הורדה (???) - צריך 3 אנטנות/2/1 ? תודה רבה

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. יש לי NETBOOK LENOVO S12 שמריץ XP SP3 ראוטר אלחוטי של NETGEAR SECURITY WAP (ה PASSKEY מוכנס נכון) הקליטה טובה מאוד החיבור הראשוני לרשת באיתחול המחשב הוא מיידי הבעייה היא שאחרי SLEEP שהמחשב מתעורר הוא מנסה להתחבר ונתקע ב acquiring network address ובסוף כותב שיש רשת ב LIMITED ACCESS - ואין לי חיבור לאינטרנט. RESTART פותר את הבעייה, ולעיתים גם נסיונות חיבור נןספים וקצת משחקים עם ה PROPERTIES של הWIRELESS NWTWORK עוזרים אבל לא תמיד ורק לאחר מספר דקות רעיונות? תודה

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. אני מניח שכבר שאלו את זה, אבל עשיתי חיפוש ובאמת שלא מצאתי כלום. מהן כתובות ה-DNS הראשיות והמשניות של נטויז'ן ובזק בי"ל?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by eyasso,

בוקר טוב, יש לי שאלה לגבי רשת אינטרנט ע"ג חשמל. יש לי וויפיי בבית, אבל הילדים מתלוננים שאין קליטה בחדרים שלהם. ממגדיל תווך וויפיי אי אפשר כי אין שקע חשמל באמצע. לכן האופציה היחידה היא אינטרנט ע"ג חשמל. יש לי מספר שאלות לפני כן: 1. יש לי חשמל תלת פאזי. האם זה יעבוד? האם אני צריך הכנה מיוחדת? 2. מה רמת האמינות? האם יש הרבה retries? packet loss? 3. מבחינת משחקי רשת. האם זה מוסיף הרבה latency? זה יפריע לחווית משחק מרובי משתתפים? למשל: פורטנייטcsgo, League of Legends :. 4. האם אני יכול לחבר למספר חדרים? אני מבין שאני צריך מתאם ליד הראוטר ובחדרים. האם אני יכול להשתמש עם חיבור אחד לראוטר ומספר חיבורים בחדרים שונים? 5. האם אפשר לחבר …

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by falukky,

יש לי לוח מסוג Gigabyte GA-Z68M-D2H הלוח יחסית חדש (3 שנים) ואני מחפש את האפשרות של WOL ולא מוצא, יכול להיות שאין ?

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by pro.surfer,

שלום לכולם, כרגע אני מחובר במהירות 12 מגה על תשתית של הוט עם חייגן. יש לי מודם של טריון עם כניסה אחת לכבל רשת שמחוברת ישירות למחשב. אני מעוניין לרכוש סטרימר עבור הטלויזיה בסלון וליצור תקיית שיתוף בניהם בצורה קווית. אני מבין שאני חייב ראוטר ואולי גם סוויטש מישהו יכול לפשט לי את הסיפור : האם אני צריך להחליף את המודם או לחבר אליו ראוטר ? האם אני צריך גם סוויטש בנוסף לראוטר ולמודם הקיים ? איך אני מחבר את כל השלושה יחד ? האם יצירת רשת ביתית עם הסטרימר תיפגע לי באבטחה או באיכות הגלישה ? איזה ראוטר וסוויטש מומלצים עבור זה ? תודה מראש טל.

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by Elad83,

היי, ברשותי ראוטר D-Link 7640 U הנרכש מבאג. מחובא לאקספון בתשתית ובספק. מאז שעברתי לראוטר הנ"ל אני שם לב שלפעמים חיבור ה-LAN מתנתק, ובעקבותיו המכשיר הנייח (והיחיד שמחובר לראוטר כLAN) מאבד קישוריות ואחרי שניות ספורות החיבור חוזר. בחיבור WLAN אין ניתוקים באותו רגע. מה יכולה להיות הבעיה, וכיצד לפתור? תודה.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. היי מחפש המלצה למודם ראוטר. לא מבין בזה יותר מדי וזקוק לעזרתכם. תשתית בזק, ספק נטויז'ן - 100 מגה בדרך כלל מחוברים מחשב אחד בחיבור קווי, לפטופ, מדפסת וסלולר בווייפיי. בית קטן, אין הרבה מכשולים קירות וכו' בין מיקום הראוטר למקומות שבהם משתמשים במכשירים. האם לכן עדיף 5G על 2.4? האם כדאי לקנות את אחד הראוטרים שבזק מוכרים בבזק סטור או כדאי באחת החנויות? לא מעוניין לקנות בחו"ל אלא בחנות בארץ. תודה רבה ללכל העונים שנה טובה

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by mowe,

שלום אחים שלי, אני מחובר לשרת ADSL בחו"ל. מאושר לי (אני לא מאושר...) 500 מ"ב בחודש!!!. מישהו יודע איך (אם בכלל) ניתן לעצור את המונה הארור שלהם, בלי לאבד את הקשר ובלי שיעלו על זה???? דחוף!!!!!!!!!!!! תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. הפכתי את כל התפריטים של ה VEGN2610 הדפוק הזה והאופיצה היחידה שיש זה שלא ישדר את ה SSID, אבל לפי דעתי הרשת עדיין דולקת (חבל שאין לי מודד קרינה לבדוק), איך מכבים אותה ????

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים