רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,497 דיונים בפורום זה
- 

אהלן.. אז ככה ניגמר לי המנוי שלי לאינטרנט 2.5. וחברת יאס מעבירים אותי לבזק ,שיתחילו מינואר לקחת 78 שקל בתור תשתית. דרך יאס (שעובדים בשיתוף פעולה עם בזק) המחיר שוב פעם" יוזל" ל-69 ש"ח לשנה.. דרך בזק הם אמרו שהם יכולים לעשות חצי שנה 64 וחצי שנה 78..(ממוצע שך 71 ש"ח לשנה) השאלה אם יש תשתית יותר זול למהירות של 2.5 והאם שווה לחכות לינואר אולי יצאו מבצעים חדשים.. הבחורה מיאס אמרה לי שהם מתכננים ליקר תמחירים (אולי סתם חירטטה?) ואמרה לי משהו על הפרדה .. שאם אני רוצה תשתית יהיה רק כבלים ובזק (ADSL) ויאס יהיו קשורים רק לחבלית הצפייה. ואז יהיה יותר יקר כי בזק גנבים.!! אני מחכה לאיש מהכבלים שיחזור אליי בהצעת מחיר לאינטרנט 2.5 מקווה שזה 60 ש"ח גג.. אתם משלמים יותר זול מזה (למהירות 2.5… - 

- 8 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום חברים יקרים התחדשתי בראוטר DLINK DIR-655 העוצמה ממש חלשה אחרי 3 קירות במרחק של ~ 10 מטר מהקיר האחרון ראיתי במלא חנויות אנטנות מוצהרות של 3DB ומעלה - אני מניח שאנטנת 5-9 DB תספיק. לשאלתי - האם האנטנות אקטיביות ? או שצריך להוסיף מגבר ? אם צריך להוסיף מגבר - איפה לחפש ואם אשמח קצת מידע בנושא. * הנתב מכיל 3 אנטנות - 2 העלאה ו-1 הורדה (???) - צריך 3 אנטנות/2/1 ? תודה רבה - 

- 11 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

- 

אני לקוח של CCC כבר שנה ומשהו ומעולם לא היו לי בעיות איתם. אפילו העברתי את רוב המשפחה שלי ושל אשתי אליהם כי הם פשוט סיפקו את הסחורה בלי קשקשת. לפני חודש ומשהו עברתי ל-12 מגה דרך הוט ונראה לי הכי הגיוני להשאר עם CCC. רק שמאז, רוב הזמן (70% מהיום) המהירות בפועל של החיבור שלי מוגבלת לבערך 5 מגה. וזה לא קבוע, זה משתנה במשך היום בלי שאני משנה משהו בהגדרות או מתנתק ומתחבר ואני גם לא מדבר על טורנטים או משהו עם דרישות מיוחדות. אפילו מהאתר שלהם, את קובץ הבדיקה אני מוריד ב-450 קב"ש, שליש מהמהירות שאני אמור לקבל. אז התקשרתי לתמיכה שלהם, רגוע ונינוח מתוך אמון בהם. דברתי עם טכנאי אדיב שאמר לי שזו בעיה שהוא כבר שמע עליה והוא יחזור אלי עוד שעה. חזר (לא הייתי זמין) והשאיר הודעה שזה אמור … - 

- 10 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

חברת iDigital, המשווקת את מוצרי חברת Apple בישראל, הכריזה אתמול על תחילת השיווק של נתבי ה-Airport בישראל. סדרת נתבי ה-Airport הוכרזה לראשונה בשנת 2003 ומאז היא עברו מספר שדרוגים כשבאחרון נוספה תמיכה בתקן 802.11ac. מידע מפורט על הנתבים, תכונותיהם ומחירם ניתן למצוא בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=6002 - 

- 0 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

אני מעוניין להשתלט על נייד אחד באמצעות נייד שני דרך ה-WiFi אך ללא ראוטר אלחוטי, בדומה לעבודה עם כבל רשת מוצלב. זה ניתן לביצוע? כיצד? המחשבים יריצו XP PRO או ויסטה. בהנחה שחשוב שיהיה חיבור מכל מקום וקצב הלינק לא קריטי כלל - מה הפרוטוקול המומלץ ומה פרוטוקול המינימום שעדיין יתן אמינות לינק גבוהה? רב תודות, גונן. עריכה: מצאתי הסבר לגבי רשת אלחוטית AD-HOC ללא ראוטר באתר של מיקרוסופט: http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/bowman_02april08.mspx האם אפשרי לוותר כליל על החיבור לרשת הקווית (אין לי צורך באינטרנט) ורק להשתמש ב-RDP/VNC לאחר הגדרת הרשת? הכוונה ללא Connection Sharing כלל. מישהו ניסה/מכיר? - 

- 4 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום. אני גולש לי היום בכיף באינטרנט ,הכל חלק ויפה ופיתאום כל האתרים עולים לאט מאוד מאוד,משהו כמו 70% פחות מקודם, דרך אגב זה קרה לי בעבר (ליפני שלושה שבועות בערך). והיתקשרתי לכל החברות האפשריות שקשורות לחיבור שלי, אבל זה היסתדר בסוף לבד ,אבל אני לא רוצה לחכות יומים שזה הסתדר אז אם למישהו יש מושג איך אני מסדר את הדבר הזה אני יודה לו מאאאאווווווווווווודדדדדדדדד! - 

- 28 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

יש לי כרגע את המודם ROTAL 1025W שקיבלתי מבזק, בעבור חבילה של 2.5 מגה ADSL יש לי מישהו מושג אם מותר לי להחליף אותו (ללא תשלום) במודם אחר אצלהם? אני יודע שהם מחליפים לדגמים אחרים (במידה ויש תקלה) בלי לשאול שאלות בכלל השאלה האם הם יסכימו להחליף לדגם "טוב יותר" אם קיים? וזו גם השאלה שלי -- ת'כלס המודם הזה הוא בסדר עבור חיבור לאינטרנט, אבל כ*נתב* הוא די דפוק (המהירות האלחוטית לא משהו, ובאופן כללי יש הרבה יותר טובים ממנו). השאלה היא, במידה ואני קונה ראוטר חדש וטוב יותר, האם יש גם צורך להחליף את המודם עצמו, או שמא זה לא ממש משנה? כלומר אלו מכם שנניח שידרגו את הראוטר שלהם לאחד מהיר במיוחד - האם גם שידרגתם את המודם? הרי בת'כלס, כל עוד אתה בחבילה של מתחת ל-100MBS (או אפילו מתחת ל-1… - 

- 15 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום רב, יש לי קו טלפון VOIP של Orange עם ה SmartBox שלהם, שלדבריהם לא תומך במהירות מעל 15Mb. מאחר ואני רוצה להרחיב את הפס, השאלה אם יש מכשיר VDSL משולב נתב טלפוני, שאוכל לקנות ולהתקין לבד מאחר ואורנג' כמובן לא נותנים תמיכה לזה. אם לא, האם אמור לעבוד לי האינטרנט והטלפון, אם אחבר לפני המתאם שיחות נתב VDSL שאקנה ואגדיר בעצמי? תודה מראש. - 

- 5 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום רב לגולשי פורום HWZone הנכבדים, ברשותי 2 כרטיסי רשת ו- 2 חיבורי אינטרנט: דרך בזק - דרך נתב, במהירות 2.5 מגה. דרך הוט - ישירות למודם, במהירות 1.5 מגה. השאלה:האם אפשרי לחבר כל חיבור אינטרנט לכרטיס רשת נפרד ולהשתמש בכל חיבור לגלישה בנפרד? למשל: eMule דרך הוט וגלישה רגילה דרך בזק - זה בדיוק מה שאני צריך. תודה רבה ולילה מקסים, אורן. - 

- 9 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

רכשתי לא מזמן טלויזיה של LG SMART TV חיברתי אותה לאיטרנט דרך WI-FI ניתן לגלוש בה והכל השאלה שלי האם אפשר להזרים מדיה מהמחשב לסלון שבו נמצאת הטלויזיה או שחייבים לקנות סטרימר? - 

- 4 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

לאחרונה קיבלתי על עצמי פרויקט של הקמת רשת ביתית בבית הוריי. מדובר בבית פרטי גדול בעל ארבעה מפלסים, כאשר כל מפלס הוא פחות או יותר כשמונים מ"ר. הבית מחובר בתשתית אינטרנט של הוט, כאשר כרגע ההוטבוקס מתפקיד בתור מודם וראוטר. לכל חדר בבית יש חיווט של יציאת LAN שכולן מתנקזות לתוך הארון תקשורת בו נמצא ההוטבוקס והswitch שמחובר אליו (לא זוכר כרגע איזה חברה ודגם). המחשבה שלי היא כזו: הצבת AP בכל קומה, שיחובר לאחת מיציאות ה-LAN שבאחד מהחדרים. אןי צורך בחיבור כבל פיזי באף אחד מהחדרים. ה-AP שבחרתי הוא Ubiquiti Unifi Ap-AC Lite כאשר בכל אחת מהקומות ימוקם AP אחד, סה"כ ארבעה. כל אחד מה-AP ישדר את אותו SSID כאשר הם חולקים תכונה שמעבירה כל מכשיר מחוב… - 

- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers

- 

- 

בשבוע הבא מגיע טכנאי של בזק בינ"ל להתקין לי את ה ADSL. דיברתי עם החברה ושאלתי איזה מודם הוא מביא והם אמרו לי USB, שאלתי אם יש להם מודם אחר והם אמר שיש להם מודם PCI בתוספת של 50 ש"ח, שאלתי למה התוספת, והם אמרו שבשביל ההתקנה..., כמובן שאמרתי שאני מוותר על ההתקנה.. גם ככה אני לא רוצה שהטכנאי יתעסק במחשב עם כל המודים.. :-) בכל אופן, המחיר זהה, אז אני צריך להחליט איזה יותר מתאים לי.. יש לי בבית רשת של שני מחשבים שמוחברים עם כבל מוצלב .. השאלה היא : 1. אם מישהו יודע איזה סוג מודמים מספקת בזק בינ"ל לUSB ול PCI ?? 2. מה עדיף ע"פ הנתונים שמסרתי ? (אני רוצה לשתף את שני המחשבים ) - 

- 15 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום, המבנה של הבית של ההורים שלי הוא כזה, בקומה למעלה יש ראוטר משולב מודם (של בזק) בארון תקשורת ובקומה למטה היום נמצא ראוטר המשמש כנקודת גישה שמחוברת בצורה חוטית (כל הבית מרושת כך שבכל חדר יש יציאה קווית, אבל כמובן שמעדיפים חיבור אלחוטי) הראוטר שמשמש כנקודת גישה גורם להמון בעיות, ניתוקים איטיות וכו׳ וחשבנו להחליף אותו. חשבתי לשים מגדיל טווח בקומה למטה שיחובר בצורה חוטית כמובן לראוטר שנמצא למעלה, האם בכל זאת תהיה ירידה במהירות גם בחיבור חוטי? והייתי שמח גם לקבל המלצה על מגדיל טווח מומלץ (אם יש אחד כזה) תודה לכל מי שיעזור - 

- 3 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

יש לי ראוטר D-Link DI-524. אני רוצה לחסום את אפשרות הגלישה בלבד. כלומר, שיהיה אפשר לקבל ולשלוח מיילים ב-Outlook, לעדכן אנטיוירוס, סקייפ ועוד... בקיצור, לחסום רק דפדפנים מגלישה. אני יודע שאפשר לעשות את זה כי ראיתי פעם שעשו את זה. אני לא יודע איך. האם מספיק לחסום פורטים מסויימים? אודה מאוד למי שיוכל לעזור. תודה. - 

- 12 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

בדירה של אמא שלי יש כעת ראוטר NB403 VTECH בשכירות חודשית של 10 שקלים. החיבור יציב אבל הרשת האלחוטית מוגבלת לתקן N. התשתית מאפשרת מהירות הורדה של עד 70MB בדרך כלל. אני מעוניין להחליף את הנתב לכזה התומך בתקן AC ורשת 5GHZ הציעו לי בבזק לשדרג לראוטר BE בשכירות או ל VTECH IAD604 ברכישה. אני לא מעוניין בציוד שאינו של בזק כדי להבטיח שתהיה תמיכה מלאה בתקלות וכדי שהמוקד הטכני יוכל להתחבר מרחוק כשצריך. אני גם לא מעוניין לשלם 20 שקל כל חודש על ה BE. לא איכפת לי לרכוש את ה 604 בתשלומים זהים לשכירות של ה 403. השאלה אם ה 604 לא יהיה יותר גרוע מה 403 שכפי שאמרתי פועל יציב וללא תקלות וניתוקים. - 

- 0 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

לפני כמה שבועות כתבתי כאן בבקשה להמלצה לנתב עם טווח כיסוי רחב. אמנם לא קיבלתי תגובות, אבל אני רואה שהנושא מעסיק כאן אנשים רבים, ולכן: אני רוצה להמליץ על נתב העובד בתקן N, ה-BR6504N של אדימקס (http://zap.co.il/model.aspx?modelid=694190). הנתב מותקן אצלי בקומת המרתף (לא ממ"ד, אבל בכל זאת, די הרבה קירות בסביבה), וכרגע הוא נותן קליטה של מעל 90% בקומה הראשונה ובין 60 ל-80% בקומה השניה, ללא ניתוקים כלל. גם כרטיס הרשת במחשב הנייד שלי תומך בתקן N, ואני מניח שאף זה מסייע לקליטה. אגב, לאחר ההתקנה הקליטה הייתה גרועה בהרבה, אבל אז שיחקתי קצת עם כיוון האנטנות - כיוונתי אותן לעבר פיר המדרגות - והקליטה השתפרה בצורה דרסטית. - 

- 2 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

ערב טוב חברים, חידשתי את המנוי שלי ב013 NETVISION , ועשיתי מסלול עם אייפי קבוע לגיימרים. והאמת זה משתלם , הפינג ירד משמעותית ויכלתי לשחק במשחקי רשת בכיף בלי לאג בכלל. מה שקרה בפועל שהאיי פי לא היה קבוע אלה אייפי דינמי , וזה היה מצויין בשבילי . חשוב להזכיר שהאייפי היה מתחיל ב 62.0. פתאום לפני כמה ימים אני שמתי לב שקיבלתי אייפי שמתחיל ב 82.166 והאייפי קבוע. לא משנה כמה ניתוקים עשיתי למודם וחיכיתי שום דבר לא עזר. כיצד זה יתכן? ומה אפשר לעשות במקרה הזה? תודה - 

- 11 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

אז ככה קוראים לי גיא וקודם כל אני רוצה להודות לך על זה שנכנסת להודעה שלי ושאתה מגלה עיניין לעזור. לפני שאני מתחיל ראשית כשאני עושה הגדר רשת ביתית כל פעם שאני לוחץ על זה אוטומטית יש לי את המנעולים על החיבורי רשת שלא מאפשר לי לבצע הגדרתי בפירוואל שיפתח אותם אבל כל הזמן זה מחזיר לי את המנעולים איך אני פותר את זה ראשית? הנה תמונה המסבירה מה זה המנעולים שאני מתכוון: אוקיי אז הבעייה שלי היא כזאת עד לפני שבועיים היה לי אינטרנט עם חיבור ללא חייגן וכעת יש לי שני מחשבים שמתחברים עם חייגן על אותו שם משתמש רציתי לבקש ממכם עזרה באיך אני מבצע שיתוף קבצים הכוונה בתיקייה אחת שאני יוכל להעביר לתיקייה הזאת כל מה שיתחשק לי. ממחשב אחד למחשב השני שיהיה שיתוף בין שני מחשבים על תיקייה … - 

- 39 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום, קניתי 2 יחידות מהכבל הזה http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250754507416&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3333wt_905 וחיברתי לכרטיס רשת ולאנטנה והוצאתי את האנטנות מהחדר שלי וקירבתי אותם מרחק די קרוב לראוטר. לצערי, האיכות לא השתפרה יותר מידי.. אז חשבתי לעצמי שאולי יש מגבלה לאורך שכבל כזה יכול להיות ואחר כך זה כבר פוגע באיכות ללא מגבר. אז.. יש מגבלה כזו? - 

- 3 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

שלום, יש לי מחשב בבית (נייח) שהיתי רוצה להתחבר אליו מכל מקום בעולם, ברשת הביתית שלי 5 מחשבים כלומר יש ראוטר ASUS והמחשב הספציפי הזה מחובר דרך ACCESS POINT שהגדרתי מראוטר EDIMAX בחיבור כבל רשת כמובן. הגדרתי בווינדווז את כל מה שצריך ובתוך הרשת הפנימית אין לי בעיה להתחבר למחשב הזה, אבל שאני רוצה להתחבר מבחוץ אני לא מצליח... התקנתי על המחשב את שירות DYNDNS וגם זה לא עובד, פתחתי את פורט 3389 בנתב אך גם זה לא עובד.... ביטלתי FW במחשב ובנתב ולא עובד בקיצור אני בבעיה, פשוט לא מצליח לנתב את הRDP דרך הנתב למחשב הספציפי הזה שכמובן מוגדר לו IP בכרטיס הרשת. על המחשב מותקן XP PRO ואני כבר על סף ייאוש..... הסיבה לדחיפות טיסה לחול להרבה זמן ויש על המחשב המון מידע שאזדקק לו גם שם.. אשמח … - 

- 7 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

היי מחפש המלצה למודם ראוטר. לא מבין בזה יותר מדי וזקוק לעזרתכם. תשתית בזק, ספק נטויז'ן - 100 מגה בדרך כלל מחוברים מחשב אחד בחיבור קווי, לפטופ, מדפסת וסלולר בווייפיי. בית קטן, אין הרבה מכשולים קירות וכו' בין מיקום הראוטר למקומות שבהם משתמשים במכשירים. האם לכן עדיף 5G על 2.4? האם כדאי לקנות את אחד הראוטרים שבזק מוכרים בבזק סטור או כדאי באחת החנויות? לא מעוניין לקנות בחו"ל אלא בחנות בארץ. תודה רבה ללכל העונים שנה טובה - 

- 5 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

גם Netgear מצטרפת למרוץ ה-3.2Gbps ומציגה נתב חדש התומך במהירות זו. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5253 - 

- 12 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

קניתי את הראוטר tplink1043nd לפני שבועיים בערך, עכשיו רציתי לדעת אם הוא יהיה שימושי כאשר אני עובר לתשתית בזק כי שמעתי שיש שם אפשרות של מודם+ראוטר. מה זאת האופציה הזאת? אני בינתיים הייתי רגיל להוט שהיה לי מודם וראוטר בנפרד האם עכשיו יהיה שימוש לראוטר שלי? או שסתם קניתי אותו? ואיזה אופציה יותר טובה, מודם משולב עם ראוטר או מודם וראוטר בנפרד? תודה! - 

- 14 תגובות
- 2.2k צפיות

- 

- 

לפני כשנה חיברתי כבל רשת מסוג CAT7 בבית עכשיו אני צריך להפעיל את הרשת בבית ואני לא מוצא קונקטור מתאים לCAT7 מאיפה אני יכול להשיג? והאם אחר כך אני יכול להתחבר עם זה לראוטר רגיל? - 

- 9 תגובות
- 2.2k צפיות

-