עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני לא יודע אם הכותרת מובנת אז אני יסביר המצב הוא כזה: יש לי שני מחשבים ומודם אלקטל משודרג. האם ניתן לחבר את שני המחשבים למודם בצורה כזו ששניהם יוכלו להתחבר ללא קשר בין אחד לשני ?כמובן שאני רוצה שתהיה אפשרות גם ששניהם יתחברו בו זמנית למודם ושלא תהיה הפרעה בין אחד לשני. אני יודע שאפשר לחבר אחד מהם לאינטרנט ולחבר את המחשב השני אליו ברשת ואז החיבור של שני המחשבים לרשת יהיה קיים רק את השרת עובד. אבל זה לא מה שאני מחפש. אם זה אפשרי האם ניתן לשלב בין זה לבין חיבור שני המחשבים בינהם ברשת ביתית ? אני לא מחפש הסברים איך לעשות את זה אלא האם זה אפשרי ? אם כל העניין אפשרי איזה ציוד דרוש ? (כבלים רגילים או מוצלבים, האב, וכד') בנוסך אם יש אפשרות אחרת לעשות את הדבר ע"י מודם לא משודרג הי…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by natan84,

שלום לכל הנוכחים. ברשותכם, יש לי שאלה. יש לי מחשב בחדר A, שמחובר עם כבל רשת לנתב אלחוטי, שמחובר בתורו למודם ADSL, שמחובר בתורו עם כבל טלפון לשקע בסלון. הנתב מפיץ רשת אלחוטית, שהצרכנים שלה הם HTPC שיושב סלון, ומחשב נייד שמסתובב בכל הבית. כרגע אני לא מרוצה מהקליטה ב-HTPC, ובנוסף צפוי להתווסף מחשב לממ"ד. אני תוהה מה היא הדרך הטובה, הנוחה, והזולה ביותר: 1. לשפר קליטה של ה-HTPC 2. לחבר את המחשב הנוסף בממ"ד לרשת הקיימת. חשבתי על החלפת הנתב לאחד כזה שמשדר חזק יותר (בשביל ה-HTPC), והפיכתו של הנתב הנוכחי לגשר אלחוטי (מחזק אות?) איפשהו בחדר B (בשביל הממ"ד). דעתכם?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by yonir,

ראיתי שלעיתים קרובות רשום לגבי כבלי רשת אחד מהקיצורים הנ"ל. מה הם אומרים?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by exupgh12,

הגיע לידי ROUTER CISCO מדגם 827 אם חיבור ל ADSL, מישהו יודע איך אני מקנפג אותו ע"מ לחבר אותו במקום ה - ALCATEL ?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. הנתב נמצא בתוך ממ"ד, רוצה שתהיה קליטה נורמלית בסלון מבלי להעביר או לשנות את המיקום הנוכחי של הראוטר. כרגע יש ניתוקים. לא יודע להגיד בדיוק מה המרחק, בערך 20-30 מטר.

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by GIlan,

שלום לכולם שאני מדבר בטלפון הקליטה יורדת ל0 ויש הפרעות בשיחה בטלפון אפילו שאני יוצא החוצה ... טלפון של PANASONIC 2.4GHZ מה עושים?

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. אין לי ראוטר אלחוטי, רק נתב רגיל פשוט של EDIMAX + יחידת access point אלחוטית פשוטה. מעוניין להקים רשת אלחוטית מאובטחת ככל האפשר ללא עלות נוספת - משהו פשוט אם אפשר.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. יש לי שני מחשבים .. עכשיו האם אפשר לעשות בינהן SWITCH או HUB בשביל שיהיה אינטרנט לשני מחשבים זה יתכן להיעשות ?????.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by dorosh,

הי חברים, בקרוב אני נכנס לבית חדש (בית שבניתי) וכמובן שאני מחפש ראוטר מודם שיהיה חזק ואיכותי ושידע להחזיק תשתית סיבים בעתיד הקרוב רחוק. כמובן שבזק עוד לא פורסת סיבים לבתי קרקע אבל אני רוצה ליהיות מוכן מראש, אם לדעתכם זה מאד מוקדם ועדיף בבוא העת שהם יפרסו את הסיב לקנות ראוטר מודם חדש אז גם טוב. אבל מה שחשוב לי כרגע זה ראוטר שיהיה גם מודם, אני לא רוצה חומרה של בזק, רוצה חומרה משלי, אז ראוטר שיהיה מודם, עדיפות שיהיה לו WIFI6 כמובן ויציאות LAN עם תמיכה בתעבורה גדולה. אין לי העדפה מהיכן לקנות, הכל רלוונטי, גם איביי גם אמזון וגם בארץ אם יש. לגבי תקציב מעדיף שלא יעבור את ה 1000 ש"ח. תודה רבה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  10. שלום לכולם, אני אתן הקדמה קצרה, לאחרונה עברתי לתשתית של הוט וספק הוטנט במהירות "מאה" מגה. לפני כן הייתי מחובר לבזק עם נטוויזן במהירות 15 מגה. כרגע אני מקבל בדיוק את אותה המהירות ברשת האלחוטית במקום בו אני גולש שזה סביב ה14mbps. מבחינת הקונפיגרציה הבית שלי הוא עם שלושה מפלסים בקומה התחתונה יש לי מחשב נייח שמחובר חוטית להוטבוקס (הוא מצליח לקבל בשעות טובות 80mbps) בקומה השנייה יש לי רפיטר של אדימקס שמגדיל את הטווח לקומה השלישית שבה אני גולש. עכשיו לשאלות: א. הבנתי שהרפיטרים מעצם דרך פעולתם הם איטיים. במידה ואני רוצה להיפטר ממנו עד כמה שיפור אני ארגיש בהתקנת נתב פרטי במקום ההוטבוקס (כרגע אני מקבל ממנו שני פסי סיגנל בקומה השלישית ורשום שיש קליטה "ענייה") בהנחה ששניהם ימוקמו…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום לכולם.. אני רוצה לרכוש מודם סלולרי (מחו"ל), בכוונה להתחבר לORANGE או CELLCOM בחיבור סלולרי. אני לא מבין בזה הרבה, ראיתי שיש כרטיסים ל USB ול PCMCIA. הבנתי גם שיש 3 סוגי חיבור: EDGE GSM GPRS מה זה בדיוק אומר, ומה אני צריך כדי להתחבר לחברות בארץ...? בנוסף, איך המהירות וטיפים אם יש.. פשוט בחו"ל זה עולה פחות מרבע מחיר. תודה לכולם.

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by cobmetal,

שלום ! לא מצליח לפתוח פורטים בשביל אימיול , אין לי ראוטר וגם כיביתי את הפירוול הפנימי של וינדוס , עדין הפורטים סגורים , עברתי על מלא מלא מדריכים שמצאתי באינטרנט , ושום דבר לא עזר , אני כבר נואש. תודה !

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by MatanFrenkel,

לאבא שלי יש כרטיס רשת אלחוטי והוא תופס אינטרנט מהשכנים (אני לא רוצה ראוטר חחח) הכל טוב ויפה עד שפתאום לאבא שלי מפסיק לפעול הדפדפן (שגיאה שמראה כביכול שהאינטרנט לא מחובר), בקיצור - האינטרנט לא עובד, אבל רשום שהאות מהאינטרנט של השכנים הוא מצוין ( 5 מתוך 5 פסים) ורשום שהוא מחובר, אבל שום דבר שקשור לאינטרנט לא עובד, וגם בPS3 הייתי תופס מהשכנים את האינטרנט ועכשיו אני מקבל DNS ERROR משהו כזה.. אני כמובן לא אלך לשכנים ואשאל אם האינטרנט שלהם לא בסדר , אני רק מבקש פה קצת להבהיר לי ממה בדיוק יכולה לנבוע הבעיה. תודהמ ראש!

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by coperl,

מישהו תוקף אותי כבר כמה ימים במתקפת ARP, הרשת לא זמינה בגלל זה, וכשכן זמין האנטי וירוס מזהיר על מתקפה. לפי התוכנה XARP אני מותקף כל הזמן. איך אני מתגונן, או לפחות מגלה מי זה? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by saar,

שלום לכולם. ברשותי ראוטר אלחוטי, אשר מטעמים כאלה ואחרים (בעיות מיסוך בבית), עשיתי לו הסבה לראוטר רגיל המחבר בין שני מחשבים בבית (באמצעות כבל רשת). אני מעוניין בתוכנה מסויימת או עצה חומרתית להגבלת מהירות במחשב השני. נ.ב: הראוטר הוא של חברת אדימקס. בתודה מראש, סער.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. שלום חברים! עברתי לפני שבוע לבזק מהוט. בחרתי מהירות של 20 מגה ומודם VDSL בהשאלה. אמרו לי שהם עדיין נדירים וטכנאים כעיקרון לא מביאים אותם, אבל אני אוכל לקבל אותו עם השליח עד הבית. חיכיתי שלושה ימים ואתמול בסופו של דבר השליח הביא לי אותו. על הקופסה כתוב המרת נתב אלחוטי למודם. חיברתי אותו. הכל עבד כמו שצריך, אבל זכרתי ש NETGEAR הוא היה בעייתי מאוד ועשיתי פינג ל WALLA. מה שראיתי היה עצוב מאוד. קיבלתי פינג של 32 MS. עשיתי אחר כך TRACERT וראיתי שפינג לתשתית הוא 29 MS. בדקתי שהקושחה שלו עדיין TEST 1 והתקשרתי לתמיכה הטכנית לעדכן אותה. ניסו לעשות את זה 3 פעמים וכל פעם זה נתקע באמצע. בינתיים סיימתי בזה שאגיע אליי שליח שוב ויחליף מודם. מה שרציתי לשאול זה האם יש פה משהו שגם קיבל…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. ברוב הנתבים שעובדים בתקן N יש 3 אנטנות להגדלת טווח וכיסוי. גם בכרטיסי רשת בחיבור ללוח האם בחמשב יש לרוב 3 אנטנות. האם גם בכרטיסי רשת מבוססי USB בתקן N יש 3 אנטנות? היכן ממוקמים האנטנות בכרטיס כלכך קטן? האם יש הבדל באיכות הקליטה בין כרטיס רשת בחיבור קבוע ללוח האם עם 3 אנטנות לבין כרטיס רשת בחיבור USB בגלל הגודל? (כולם תקן N)

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. היום בערב פתאום אני לא מצליח לחצי(אם לא יותר) מהאתרים בחו"ל שאני בדרך כלל ניכנס אליהם. אני מחובר לאינטרנט בכלבים עם ברק. נפל להם ראוטר או משהו? זה קורה רק אצלי? כמה אתרים שאני לא מצליח להיכנס אליהם(נכון לעכשיו): http://www.homegrownaudio.com http://mail.yahoo.com www.Head-fi.com http://www.xbitlabs.com/ ועוד אתרים, פשוט לא יכול להזכר בהם, וכולם אמורים להיות על שרתים חזקים...

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by md22,

יש לי מודם אלקטל 510 שהפכתי אותו לנתב ע"מ שהמחשב יתחבר לאינטרנט ישר עם ההפעלה. לא יודע איך נוצר לי פתאום בחיבורי הרשת סמל "התקשרות לאינטרנט" במאפייני ה TCP/IP מסומן "קבל כתובת IP באופן אוטומטי". אם אני מעביר את הסימון ומכניס את הכתובת10.0.0.1 סמל "התקשרות לאינטרנט" נעלם וההתחברות לאינטרנט מפסיקה "התקשרות לאינטרנט" יוצר לי מספר בעיות לדוגמה האמיול מופיע לי עם מזהה נמוך איך מבטלים את ההתקשרות תודה

• 29 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by guy94,

רציתי לדעת קצת על החברה , מה אתם חושבים ? מה המהירויות שלכם אצלהם ? איך שירות הלקוחות ?

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום לכולם, אני בטוחה שאני לא הראשונה וגם לא האחרונה עם הבעיה הזאת, אך אשמח לקבל את עזרתכם. לפני כמה ימים שידרגתי ל5M (אין יותר באזור שבו אני גרה) אצל בזק ובזק בינלאומי מ1.5M. חשבתי שזה מה שיפתור את בעיית האיטיות באינטרנט, אבל לא כך הדבר. הסטרימינג, הורדות ישירות ואפילו כניסה לאתרים איטי בצורה מחרידה. ביום שבו התחברתי הייתה מהירות טובה יחסית, מה שגרם לי לחשוב שהכל יהיה בסדר אחרי ה1.5 הנוראי, אבל כנראה שזו לא הבעיה. החיבור למחשב הוא דרך ראוטר EDIMAX 6204 - האם העובדה שהראוטר ישן ועל תקן G ולא N הוא הגורם לבעיות? אם לדעתכם כן, למה עליי להחליפו? תודה!

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by VP24,

לפני כמה ימים ניסיתי להתחבר ל-PIA VPN. ההתחברות נכשלה והופיע לי הודעה שאני צריך להתקין מחדש את ה-TAP דרייבר. מאז ניסיתי כל מיני שיטות כדי להצליח להתקין אותו מחדש: * ניסיתי למחוק לגמרי את PIA VPN ולהתקין מחדש. * ניסיתי להתקין את הדרייבר בנפרד דרך ההתקנה של OpenVPN. * ניסיתי להסיר את הדרייבר דרך מנהל ההתקנים ואז לבצע את ההתקנות. * ניסיתי לערוך את קבצים ב-regedit לפי מדריכים שטענו שזה יפתור את הבעיה. שום דבר לא מצליח. מחיפוש בגוגל מצאתי שזה קרה/קורה לעוד אנשים... למישהו יש ניסיון עם הסיפור הזה או שיש לו רעיון איך לפתור את הבעיה?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. אהלן וערב טוב לבאי הפורום ברשותי ראוטר של סימנס מבזק,דגם SL2-141 הלכתי לפי המדריך שלהם איך לקבוע סיסמה/מפתח לרשת האלחוטית שהוא משדר מצ"ב לינק: http://www.bezeq.co.il/Lists/DocumentLibraryInDocumentGalleryList/SIEMENS.pdf הבעיה שאחרי שנקבעת סיסמה לא ניתן להתחבר לרשת יותר (היא מופיעה,אך בתוספת שורה "ללא גישה לאינטרנט") הנ"ל קורה ממחשב נייד של זוגתי,בנייח אני גולש מצוין (חיבור ETHERNET). האם יש שיטה אחרת להצפין את הרשת,מבלי לתת לשכניי לטחון לי את החיבור? רוב תודות לכלל העוזרים

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  24. שלום לכולם, כיום המבצע שהיה לי עד היום לבזק נגמר ואני משלם לתאבי בצע 110 שקלים ל 15 מגה בלי תשתית (היום אני מתחיל לשלם ככה כי אני לקוח משומש). בכל מקרה עד היום היה לי ראוטר של בזק d 2760 u אך הבעיה שהוא לא תומך במהירויות שגבוהות מ 15 מגה . רק המודם זה "KW-5212" יכול לתמוך במהירות של לפחות 100 מגה ? שאלה קטנה שלא הבנתי ,"ראוטר " זה נחשב גם ראוטר וגם מודם באותו אחד? אני לא ממש מבין בזה , מצטער. מה אני רוצה בעצם? ראוטר שיכול לתמוך במהירויות של לפחות 100 מגה בבזק , שיהיה יציב עם טווח קליטה רווח. מחיר כמה שיותר זול, עדיף עד כ 200-300 ש"ח. כמובן שאני אעבור לאקספון ברגע שיהיה לי את הציוד הנדרש וישלם 99 ש"ח. ניסיתי לחפש בפוסטים של אנשים אחרים אבל מצאתי המלצה חד משמעית…

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Nachum987,

שלום לכולם, אני מעוניין להאריך כבל רשת שקיים אצלי, הכבל הנו כבל רשת ישיר ETION, CAT6 באורך 5 מטר https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9305 האם צריך לקנות לו מתאם מיוחד שתואם CAT6? או שגם מתאם שלא מצוין הדבר בסדר? מצאתי את המתאמים אלה: http://www.dx.com/p/rj45-network-cable-extension-coupler-2657#.VXYLctJVhBd http://www.aliexpress.com/item/RJ45-Connector-Coupler-Extension-Broadband-Ethernet-Network-Cat6-Lan-Cable/32247666988.html ובישראל: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13972 http://ksp.co.il/?uin=27066 האם גם הסינים יעשו את העבודה נאמנה? תודה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים