עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. מהומה גדולה פרצה באפריל בשנה שעברה כאשר שחברת נטוויז'ן התנתקה ממחלף האינטרנט הישראלי (ה-IIX). הנפגעות העיקריות - ספקיות האינטרנט הקטנות - פנו בבהילות למשרד התקשורת וזה חייב את נטוויז'ן להתחבר ל-IIX מחדש. נטוויז'ן אמנם עשתה כמצוות המשרד אך תחת מחאה רמה. על מנת להדגיש את מורת רוחה היא החליטה לפתוח במרד תשלומים ואינה משלמת את חלקה בתפעול המחלף. אחרי נטוויז'ן צעדו מספר ספקיות אינטרנט נוספות תוך שהם מעמידות בספק את עתידו של ה-IIX המתופעל על ידי איגוד האינטרנט. על ידי המנעות מתשלום, הספקיות רוצות למוטט כלכלית את מחלף ה-IIX, להביא לסגירתו ובכך לעקוף את ההוראה של משרד התקשורת. מן הראוי שהספקיות הסרבניות ומשרד התקשורת יכנסו לעובי הקורה של בעיה זו. פרטים נוספים בפוסט שלי - http://…

2. אהלן, אני זקוק להמלצה על נתב שיחליף את ה DIR-615 (גרסת חומרה B2) שאני מאמין (אשמח לאישור מכם) שגורם לי לאחרונה לניתוקים (מאז שהתווספו הרבה מכשירים לרשת ובייחוד לאלחוטית אני חווה התחברות איטית מאוד ולפעמים אף ניתוקים פתאומיים וכו') מהירות אינטרנט: TOP100 של בזק + בזק בינלאומי מחובר עם חייגן? המודם שלי הוא 6740U-H1 , אני משתמש בו אך ורק כ bridge מכיוון שהוא פשוט לא עובד כראוי כנתב, צורת החיבור היא PPPoE - שלמיטב זכרוני זה נחשב חייגן (תקנו אותי אם אני טועה) מס' המתחברים: 12 ומעלה, בד"כ מחוברים בו זמנית, מתוך ה 12 הללו יש שני מחשבים שמתחברים בצורה קווית. (הנתב צריך להחזיק את כולם בקלות + עוד מס' משתמשים למקרה שיש אורחים/נוספים מכשירים) תקציב: הכי מומלץ שעומד בדרישות, לא מעוני…

• 17 תגובות
    • 3.8k צפיות
  3. Started by יוני777,

שלום חברים רציתי לדעת אם יש אפשרות לשחזר את היסטוריה של גוגל כרום או אקספלורר לאחר שנמחקה איזו שהיא דרך שקיימת. אם מישהו יכול להסביר אודה לו תודה מראש

• 1 תגובה
    • 3.6k צפיות
  4. Started by ZXY1,

מה כדאי מבחינת עלות/תועלת ל-100MB HOT+HOTNET WIFI 150/300 תקן N הראטור נמצא בתוך ממ"ד עם דלת פתוחה 90% מהזמן המחשב שאני יקנה הייה בחדר במרחק 5-7 מטר בקו-אוירי מה יותר טוב כרטיס PCI או USB אפשר לקנות באיי ביי במחיר זול? תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by pxst17,

כרגע התשתית שלנו זו HOT והספקית היא 012.. יש לי כרגע 12 מגה, הייתי שמח אם זה היה משתדרג - מהירויות ההורדה היו טובות יותר. כדאי? האם התוספת ל-30 מגה לדוגמה אמורה להיות גדולה? או שבכלל עדיף 100 מגה? והבנתי שכשזה מגיע ל-30 מגה לפחות, HOT נותנת את הראוטר שלהם (HOTBOX), והבנתי שהוא לא ממש משהו..

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by Nadab,

שלום! אני צריך המלצה למודם וראוטר משולב, או נפרד. יש לי אינטרנט של בזק 40mb ומודם משולב ראוטר שקיבלתי מהם של D-LINK. אני כבר שנה סובל מגלישה איטית ונפילות שגיאות בחיבור ל-DNS ועוד... כבר יצרתי קשר עם התמיכה עשינו בדיקות מרחוק + טכנאי שהגיע והחליף כל מה שאפשר כולל תשתית! ואין שום שינוי בביצועים, לכן הגענו למסקנה שהבעיה כנראה רק בחומרה. החלטתי שנמאס לי ממוצרי זבל (מההתנסות שלי אני לא מכליל), ואני מעדיף לקנות באופן פרטי וגם אין לי בעיה להשקיע בזה סכום נאה אם צריך זה משמש אותי גם לצרכי עבודה, העיקר שיהייה משהו מהיר ואמין! בנוסף רציתי לדעת אם כדאי להשקיע ב-WIRELESS AC? השימושים שלי הם: גלישה מיילים הורדות העלאות ויוטיוב. מקווה שלא החסרתי פרטים. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שלום לכולם! עברתי לגור לא מזמן ביחידת דיור. בעל הבית התקין מודם בקומה מתחתיי אך אין קליטה מספקת בדירה שלי. ביקשתי והסכים בעל הבית להעביר כבל RJ45 מהמודם שלמטה (TP-LINK של הוט, לא סגור איזה דגם), דרך הקיר ישירות אל חדר העבודה בו נמצא המחשב הנייד שלי. הכל טוב ויפה ויש חיבור קוי לאינטרנט למחשב. הבעיה: יש חיבור קוי ישיר למחשב הנייד בלבד. אני מעוניין בWIFI בשביל מחשבים אחרים או מכשירים סלולריים\טאבלטים. השאלה: יש לי מודם מהדירה הקודמת, של בזק - נטגיר DGN2200 V2. הבנתי שישנה אפשרות לחבר את כבל הRJ45 שיוצא מהקיר ישירות למודם\ראוטר ובעצם ליצור נקודת ווייפיי חדשה... ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות במודם אבל לא הצלחתי לגרום לזה לפעול כראוי - פעם אחת זה פעל אך לשכן למטה לא היה אינטרנט,…

• 10 תגובות
    • 6k צפיות
  8. Started by yanivnn,

מסתבר שהמודם שיש בירשותי כרגע {2760 DLINK} תומך עד 15 מגה. - פשוט בושה. רציתי הממלצה לרואטר שיתמוך בVDSL "המהולל" של בזק. הם מוכרים את הנתבים שלהם ב600 שקלים חדשים... אם לא תיהיה ברירה זה מה שניקח בסוף אבל רציתי לדעת אולי יש משהו יותר מומלץ. ואם לא איזה מבין השניים שהם מציעים עדיף או שאין הבדלים. בברכה

9. Started by captaincaveman,

6470U DLINK מבזק. שני סטרימרים (BOXEE ו-XTREAMER) במרחק של כ-5 מטרים מה-ROUTER (עם קצת קירות). שניהם לא מצליחים לעשות סטרים למשהו רציני יותר ממוזיקה. המחשב עליו נמצאת המדיה מחובר קווית לראוטר. ה-BOXEE מנגן בלי בעיה ברגל שחיברתי אותו עם כבל לראוטר. הייתי רוצה מאוד ששניהם יעבדו עם WIFI... האם הראוטר של בזק פשוט רע או שזה משהו אחר? מה לבדוק, ואיך?

10. Started by Kenny,

היי אנשים, אנסה להסביר את זה בצורה פשוטה : אני כרגע שוכר דירה וגולש על הראוטר של בעל הדירה שגר בסמוך אלי (הכל בהסכמה כמובן!) הבעיה שהדירה שלו בצד הרחוק ביותר מהמחשב שלי אז העברתי USB מהמחשב נייח שלי עד לצד השני של הבית (מקלחת!) ושם חיברתי כרטיס רשת אלחוטי. הUSB בעצם עובר את כל הקירות הבעייתיים. התוצאה - קליטה נהדרת. הבעיה - אין לי WIFI. השאלה - יש לי כאן ראוטר אלחוטי של בזק (DGN2200 V2) - האם אני יכול לחבר אותו למחשב הנייח שלי דרך חיבור רשת רגיל ושהוא יקח את האינטרנט מהמחשב הנייח שלי ויפזר אותו ב WIFI בדירה? אני כאילו צריך להקים רשת ביתית ולעשות שיתוף אינטרנט במחשב שלי. אפשרי? איך עושים? תודה! נ.ב - חשבתי להשתמש בראוטר כ Access point - הבעיה שאין חשמל בשירותים\מקלחת …

• 27 תגובות
    • 10.5k צפיות
  11. Started by X_Dror,

שדרגתי במבצע האחרון ל-100Mb, עוד לא שדרגתי את המהירות בספקית, כרגע אני 15 (או 20?) הורדה ומשלם 36 שקל בחודש. לפי האתר Kamaze בזב"ל מציעה 100 מגה במחיר של 70 שקלים, בזמן ש- hotnet מציעים ב- 20 שקלים. (הבדל מאוד משמעותי) קראתי השוואה בין הספקיות אבל הי די עתיקה (מרץ 2012) ואני לא בטוח עד כמה היא עוד רלוונטית. השימושים שלי לאינטרנט הם בעיקר גלישה באתרים ממערב ארצות הברית והעברת קבצים אליהם, torrents ומדי פעם משחקי רשת כמו Battelfield בשרתים באירופה. השאלה היא אם בכלל יש הבדל בין הספקיות מבחינת האיכות, ואם כן מה ההבדלים ועד כמה הם גדולים. מאוד יפריע לי אם סרטוני youtube לא יטענו טוב, יהיו חסימות טורנטים או שרתים באירופה יהיו מעל לפינג 100. בעיקרון אני רק רוצה לדעת אם hotnet ס…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by eliko_88,

שלום חברים, יש לי בקומה השנייה ראוטר של HOTBOX של הוט אליו מתחברים מס' מכשירים(קצב התעבורה 100MB) הבעיה שבקומה למטה הקליטה אינה טובה ברוב האיזורים אני צריך לחבר מחשב נוסף ופלייסשטין 4 שנמצאים בקומה הראשונה השאלות הם: 1)האם ראוטר נוסף שיעבוד בתור REAPTER יפתור את הבעיה,ואם כן איזה ? 2)במשחקי רשת עבור הפלייסטשיין לא יהיה בעיה של תעבורה(הראוטר יהיה צמוד אליו)? 3)האם מתאם רשת על גבי חשמל יכול לפתור את הבעיה אודה לכם על עזרתכם

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Dana_B,

שלום לכם, יש לי בבית שני ראוטרים של TP-LINK. באמצעות הסרטון שרשרתי את שניהם.עקבתי במדוייק אחרי כל שלב והגעתי למצב שבו ה- WDS נמצא במצב run. נראה שהכל תקין ובאמת אני רואה שהראוטר המשני מחובר לרשת הראשי. הבעיה היא שהוא לא מאפשר לי גישה לאינטרנט. הצלחתי להבין שאם אני מדלגת על השלב הראשון ולא משנה את כתובת ה-ip של הראוטר המשני ל- 192.168.3.1 אז זה כן עובד. אבל אז לשני הראוטרים יש את אותה כתובת ה- ip ויכולה להווצר התנגשות. לא? המקום אחר הציעו לי לעבוד עם ip קבוע אותו אגדיר בכרטיס רשת של המחשב. אני לא מעוניינת לעשות זאת מכיוון שיש כל מיני מכשירים שמתחברים לרשת הנ"ל ואז אצטרך להגדיר ידנית ip שונה לכל אחד ואחד... האם למישהו יש ניסיון בעניין ויש לתת את דעתו? תודה, ד…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by angel_liz,

שלום רב, אתמול ביצעתי פירמוט למחשב שלי והתקנתי מחדש את ה-WAMPSERVER שלי. ההתקנה התבצעה כשורה אך כשניסיתי להעלות לתוך ה- phpmyadmin שלי את ה-DB גיליתי שיש לי בעיה. בקובץ שצירפתי אפשר לראות שאני לא מורשת ליצור DB חדשים ואיני יודעת איך לשנות את זה. אשמח מאוד לעזרה. בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  15. Started by Sven,

איך שזה נראה, סביר להניח שדפקתי את הנתב. רציתי להפוך אותו למן "כרטיס רשת" והבנתי שהאפשרות הזו קיימת רק בקושחה צד שלישי, נכנסתי לאתר של dd-wrt והורדתי משם את הקושחה הכי עדכנית, היא מ- 2013 והנחתי שזה ידע להתמודד עם הקושחה של היצרן מאפריל אשתקד. עשיתי "עדכון קושחה" דרך הממשק של TP-LINK, ההתקנה לכאורה עברה בהצלחה אך הנתב לא הביא אותי להמשך של ההתקנה אלא פחות או יותר הפסיק להגיב. ניסיתי לגשת אליו ב- 192.168.1.1 והעמוד לא מגיב, ניסיתי לעשות פינג לכתובת הזו ואני מקבל "destination net unreachable" גם כאשר אני מקבע את הכתובת של המחשב ל- 192.168.1.10 קראתי קצת בפורומים של DD-WRT ו- OPENWRT ונראה שצריך ציוד מסוים כדי לנסות ולהחזיר את הנתב לעבודה. למעשה המצב שלי הוא כמו שמתואר כאן. …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by 3emi,

אני עושה פעולה מסויימת על אתר מסויים ומתגבשים בו נתונים על גבי העמוד אני חוזר אחרי חצי שעה ובודק את החומר כרגע נראה שחל איזה שינוי והעמוד מרפרש את עצמו כל כמה זמן ושאני חוזר אין חומר לעבוד איתו אני לא יודע האם זה מגיע מהצד של האתר עצמו שכופה עליי ריפרוש או משהו השתנה בדפדפן שלי במידה וזה ריפרוש כפוי יש דרך למנוע דבר כזה ?

17. מבקש עצה, שדרגתי ל- 100M בבזק, ברשותי נתב D-LINK 2760U שלא תומך ועלי לשדרג . הנתב מחובר למחשב דרך הוםפלאג, ומספר מכשירים משתמשים באלחוטי (לפטופ, סלולרים). שאלות: ההוםפלאג AZTECH HL110E תומך ב-200Mbps , לא מהווה צוואר בקבוק? האפשרויות לשדרוג: 1. אחד משני הנתבים שבזק מציעים- מה עדיף? DLINK 6850U או VEGN2610 של חברת NETGEAR ? לא מצאתי סקירות. זו האפשרות המועדפת עלי- אני לא מבין בתחום, מבחינת מיקום, כבילה והתעסקות מעדיף להתעסק עם מכשיר אחד גם אם הוא פחות אידאלי. 2. לרכוש מבזק רק מודם מתאים ולחבר נתב - אפשר להשתמש ב- D-LINK 2760U כנתב רק לצורך האלחוטי? תודה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by avz,

יש לי מדפסת סמסונג ML4050N שאני רןצה לחבר לנתב הביתי שלי טיפילינק TL-WR841N . אשמח (מאד) לקבל הסבר איך אני צריך לעשות את זה. איך אני יכול לדעת איזה כתובתIP אני צריך לתת לדפסת, איזה SUBNET ןאיזה GATEWAY. לחילופין, אם תןכלו להפנות אותי לאתר שמדריך איך לעשות זאת. תןדה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by LazyCat,

עד לפני יומיים הראוטר עבד מצוין (באופן יחסי) עם DNS צג ג' (OpenDNS, Google וכו'). מלפני יומיים כל הגדרת DNS השונה מזו של הספקית לא עובדת, כלומר אין DNS resolving. האם יתכן והספקית אחראית לבעיה או שנדפק הראוטר (נוטה לכיוון הספקית)?

• 4 תגובות
    • 6.6k צפיות
  20. אני גר באזור יחסית בעייתי מבחינת ה WIFI אין לי אינטרנט בבית ואני רוצה להתחבר לחבר שלי שיש לו רשת אלחוטית בטווח של 1500 מטר 2000 מטר מהבית ... +- רציתי לדעת איזה כרטיס רשת אלחוטי עליי לבחור ? יש לציין שאוסיף גם אנטנה ואקנה מאייבי ... הינה האופציות .. http://www.ebay.com/itm/ALFA-AWUS036...item27bcbc8689 יחד עם האנטנה הזאת שאני קונה בנפרד : http://www.ebay.com/itm/WiFi-Wireles...item43c5ae5c6b או זה : שלפי מה שיודע לי זה גרסא חדשה לא ? http://www.ebay.com/itm/ALFA-AWUS036NHR-V2-2000mW-Wireless-N-G-USB-WiFi-2W-Adapter-Realtek-RTL8188RU-/400572046482?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item5d43f45c92 יחד עם אותה אנטנה http://www.ebay.com/itm/WiFi-Wireles...…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שדרגתי ל-100Mb במבצע האחרון שלהם, אבל המהירות הקודמת שלי היא 15Mb אז אני עדיין עם המודם הישן. הם רוצים 8 ש"ח בחודש לתקופה בלתי מוגבלת בעבור המודם של ה-100Mb ולא בדיוק בא לי לשלם להם על זה. יש לי Router שבינתיים עובד בסדר - Linksys E2500. המודמים היחידים שמצאתי בחנויות כללו בתוכם גם ראוטר ובאופן כללי היו יחסית יקרים (לפחות אלו של Linksys). איפה אני יכול למצוא חנות שתמכור לי רק מודם, ומה יהיה המחיר שלו? מה אתם ממליצים לעשות? שווה לקנות ראוטר עם מודם? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום שיניתי את החבילה שלי באינטרנט והספק מ 12 ל 30 מגה. שאני עושה בדיקת מהירות בכל האתרים יוצא לי 12 מגה למעט האתר של הוט שם יוצא 30 מגה. יש לי תחושה די חזקה שהבדיקה של הוט לא הכי אמינה, לציין רק שחלק משאר הבדיקות עשיתי גם באתרים ישראליים. איך זה יכול להיות?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. 2 בעיות עם מודם שיחות פשוט של נטוויז'ן. המודם בא אחרי הנתב, ויש שתי שלוחות. 1) כשאני שולח פקסים בשלוחה 2 אני חייב להרים את השופרפרת לפני שהמחשב מחייג את המספר (לא קורה בשלוחה 1). 2) שלוחה 1 תמיד עובדת. שלוחה 2 מקבלת נורה אדומה (קו מת) לאחר יום שימוש בערך, וצריך לעשות ריבוט למודם כדי להשיב את המצב לקדמותו. השאלות הן: 1) האם לקוחות נוספים חווים את הבעיות האלו? 2) האם תצורת המודם מאחורי הנתב יש לה השפעה עליהן? אם כן, מה הפתרון? 3) האם החלפת המודם לנטבוקס (הכוונה למכשיר שהוא גם נתב, לא זוכר את השם) פתרה את הבעיה? התכנון לשים גם אותו מאחורי הנתב. 4) האם לקוחות חברות אחרות עם שתי שלוחות נתקלים בבעיות דומות? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by nizans0,

שלום. קיבלתי עכשיו את המודם של בזק T&W DSL699U5 כאשר אני מחבר אותו ישירות למחשב האינטרנט עובד. אבל כשאני מנסה לחבר אותו לראוטר שלי הDLINK DIR 645 ואת המחשב לראוטר אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. זה מתחבר לרשת אבל אין אינטרנט. אשמח לקבל עזרה תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכולם! יש לי מתאם שיחות ראוטר - נטבוקס של נטויז'ן (עם סיסמת אדמין ), ותקופה ארוכה הוא ישב בשקט מאחורי מודם ראוטר רגיל (כי יש לי בבית גם מרכזיה קטנה עם קווים של 012, ולא רציתי שהם יריבו): דהיינו, מה LAN של הראוטר יצא כבל רשת ל WAN של הנטבוקס, עם טווחי רשת שונים לראוטר ולנטבוקס. כל המכשירים (למעט המרכזיה) היו מחוברים מאחורי הנטבוקס. עכשיו התחדש לי צורך להפוך אותו לנקודת גישה אלחוטית בחדר אחר, כשחלק מן המכשירים מתחברים לראוטר וחלקם לנטבוקס, וכולם באותה רשת. לשם כך על הרשת כולה להיות באותו טווח, והבעל הבית היחיד על כל הרשת צריך להיות הראוטר. העברתי את כבל הרשת לאחד ה LAN בנטבוקס, נתתי לנטבוקס כתובת IP בטווח של הראוטר, ביטלתי לו את ה HDCP, ואכן כל המכשירים שמתחברים אלחוטי…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים