עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by InfectedMushroom,

אהלן, לקראת סיום השיפוצים בביתי, אני מעוניין לשדרג את הרשת הביתית. כרגע המחשב האישי שלי מחובר ישירות למודם/ראוטר משולב של בזק (ROTAL RTA 1025). התצורה הנוכחית לא תספיק לאחר השיפוץ מאחר ויהיה מדובר במעבר לעבודה בשני קומות. ישנם עוד 2 תחנות שמחוברות בחיבור אלחוטי בצורה קבועה. מדי פעם, נוספות עוד מספר תחנות (2 מכשירים סלולריים, מחשב נייד נוסף). אני מחפש מכשיר שעדיף שיהיה משולב מודם, באם לא, האם המכשיר הנוכחי מספיק? (רק על מנת לספק חיבור לאינטרנט) קראתי ביקורות נפלאות על הE4200 של לינקסיס, בייחוד עם שינוי קושחה. אני מבין שהוא אינו משמש כתור מודם, לכן אשמח אם תאירו את עייני, באשר האופציות הזמינות בארצנו. הרצון שלי- או מכשיר משולב אחד, או מכשיר אחד שאחראי רק על חיבור לאינטרנט+ …

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by Iko89,

שלום לאחרונה אני מגלה יותר ויותר אתרים שהמהירות הורדה מהם ירדה באופן משמעותי .. הבנתי שיש איזהשהו כתב עיתונות שמטפל בזה .. אבל מה עושים עם זה בפועל ? יוצא מזה משהו ? אני רק ממשיך לראות אתרים נחסמים .. אני בתשתית של בזק והספקית שלי היא נטויז'ן(אני מקווה שלא התבלבלתי) בכל מקרה, האם יש משהו לעשות עם זה ?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by Gil28,

טוב, נתקלתי בתוכנה הזאת לפני כמה חודשים, כשבעבודה היה לחבר נטסטיק של אחת החברות הסלולריות, בתכנית ללא הגבלה. עכשיו אני עם הלפטופ שלי והוא עם שלו. חשבתי, איך אפשר לנצל את הנטסטיק הזה כך ששנינו נגלוש? מחיפוש קצר ואחרי כמה תוכנות לא מועילות הגעתי ל-connectify תוכנה פשוטה מאוד המאפשרת להפוך כל מחשב עם כרטיס רשת אלחוטי ל-HOTSPOT, משמע, המחשב משמש מעין ראוטר אלחוטי וכל אחד יכול להתחבר לאינטרנט דרך החיבור של אותו מחשב. להסברים נוספים: לאתר התוכנה: http://www.connectify.me/

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. יש לי מחשב נייח שאני מנסה לחבר אלחוטית לראוטר של Edimax דגם BR-6204WG שהוא Wi-Fi compatible. קניתי בשביל זה כרטיס רשת אלחוטי של Edimax דגם EW-77IIUSn גם Wi-Fi compatible ובתקן N אם אני לא טועה שאמרו לי שהוא הכי מתקדם והוא בחיבור USB. הבעיה היא שהקליטה שלו מאד חלשה במקומות מסויימים בבית מה שלא קורה עם המחשב הנייד שיש לי, נדמה לי שיש לו כרטיס רשת של Atheros. המחשב הנייד גם מצליח לקלוט הרבה רשתות נוספות בטווח מה שלא קורה עם הכרטיס רשת שרכשתי למחשב הנייח. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את האות שהמחשב הנייח מקבל עם הכרטיס רשת האלחוטי שקניתי האם להחליף אותו באחד אחר? מה גורם להבדל בקליטה בין הנייד לנייח? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. הדגם הוא 3CRWER100-75. עבד כמו גדול עד שעברנו דירה, עכשיו הוא מתנתק לסרוגין פעם ביום לדקה-שתיים וכל פעם שאני מעדכן הגדרות כלשהן ואני לוחץ על apply הוא סופר 30 שניות אחורה, מחזיר אותי למסך הראשי ולא קורה כלום.

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by ngc224,

היי, אני לקוח של בזק באינטרנט אם 5M, כאשר אני משלם 100 ש"ח בהוט היציעו לי 12M ב 70 שקל... התקשרתי לבזק והם מוכנים להוריד לי את המחיר של 5M ל 90 ש"ח. וגם אמרו לי שבהוט יש הרבה ניתוקים (אני לא יקבל 12M, אפילו פחות מ 5) ואצלהם יש 5M קבוע. אין לי NGN אבל הם אמרו שכאשר יהיה הם יתנו לי 10M ללא תוספת תשלום. האם זה נכון שבהוט יש ניתוקים ואינטרנט איטי ? מה עדיף, להשאר בבזק או לעבור להוט ?

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. שלום. יש לי שאלה קצת לא שיגרתית, אולי למישהו יש עצה? אני מחפש דרך יצירתית לחבר בין 2 מחשבים שכל אחד מהם יושב על רשת מאובטחת. אסור לחבר ביניהם כבל רשת או ראוטר כלשהו. עזבו לרגע את היבט הבטחון מידע, זה מטופל. עד עכשיו העברת המידע נעשתה ידנית על ידי כונן USB חיצוני. אני צריך שהפרוצדורה של ההעברת מידע תעשה בצורה אוטומטית פעם ביום בשעה מסויימת. ניסיתי על ידי סוויטש USB ובעזרת סקריפט הוא היה ממתג בין שני המחשבים אחרי שהמידע הועתק מהמחשב הראשון לכונן, ואז המחשב השני היה מושך את המידע. הבעיה היא שהסוויטש הזה תומך רק בUSB 1.1 וזה היה איטי בצורה מחרידה. יש דרך אחרת? אולי מוצר מסויים שיאפשר את זה? תודה.

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. קראתי את הסקירה של המתאם, ויש לי מספר שאלות: - בבדיקות ביצועים נראה שדווקא המתאם של trendnet הצליח להגיע לביצועים טובים יותר (במעט). לא עדיף לקנות את המתאם של trendnet? - לפי כמה חודשים הצ'יף פירסם שכמה חברות עובדות על תקן חדש למתאם שיאפשר לרשת את כל הבית בעזרת קוי הטלפון, כבלים קואקסיליים של הטלויזיה וכבלי החשמל. תוך כמה זמן אמורים לצאת לשוק ה bridge-ים האלו? יש טעם לחכות להם או ללכת על המתאמים לשקעי החשמל?

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by kobi cohen,

יש לי שני מחשבים, אחד נייד ואחד שולחני ואני צריך להעביר שירים וקבצי וורד בנפח של 1GB. איך אני יכול לעשות זאת עם כבלים, איזה כבלים יעשו את העבודה והאם צריך תוכנה? בתודה מראש...........קובי

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  10. שלום, יש ברשותי נתב של בזק שמתנהג מוזר עם מערכות אנדרואיד. כשאני מתחבר עם טלפון או סטריימר אנדרואיד לwifi, זה עובד במשך כעשר דקות ואז מפסיק. אם אני מכבה במכשיר את האינטרנט האלחוטי ומתחבר שוב, אז אותו הסיפור. חשוב לציין שיש לי את אותו נתב בבית אחר, ששם זה עובד במאה אחוז. בנתב הבעייתי, כשאני מתחבר עם מחשב או אייפד, זה עובד ללא בעיות. ועוד משהו מוזר, למרות שהנייד אנדרואיד שלי לא עבד טוב עם הנתב, הסטרימר כן עבד במשך חודש עד שהוא התחיל לעשות את אותה הבעיה. יש למישהו כיוון למה זה קורה?

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by yuvalm2,

האם אני מבין נכון, ומכשירים כמו זה יאפשרו לי להקים רשת ביתית שנעזרת ברשת החשמל הביתית שלי? (איך מתאם אחד ימצא את השני?) בקיצור, לפי מה שהבנתי, אני מחבר את אחד מהם לנתב שמחובר לאינטרנט, ולשקע החשמל, ואז מחבר שני לרשת החשמל והוא מאפשר לי להתחבר לאינטרנט גם כן. (דרך הרשת החשמלית, המתאם השני, ודרך הנתב המקורי) זה נשמע נפלא. זה גם מציאותי?

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. שלום, אני סטודנט בטכניון, אני אשתדל להסביר את עצמי מהחינה טכנית עד כמה שאפשר( אני לא לומד מדעי המחשב ) בכול מגורי המעונות בטכניון מתחברים לרשת האינטרנט דרך LAN יש בכול חדר\מיטה(חדרים עם שותפים) כניסה לכבל רשת. וככה בעצם גולשים באינטרנט הרגיל וניגשים לכול שירותי הקמפוס כמו הרשת הפנימית. העניין הוא כזה אני הולך לעבור ממש בקרוב למעונות לזוגות עם בת הזוג שלי, ולשנינו יש מחשבים בנוסף הולך לעמוד מחשב\אקסבוקס שיהיה מחובר לטלויזיה והייתי רוצה לחבר את כול המחשבים בבית לאינטרנט. הבעיה היא שאסור להשתמש בROUTR לא בחוטי ולא באלחוטי, אסור לחבר אותם ישירות ליציאת LAN, לצערי מחשב אחד שמחובר לאינטרנט פשוט לא מספיק לנו ואני מחפש פיתרון יצירתי איך בכול זאת ליצור רשת אלחוטית בעזרת אותו ש…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by y4niv,

שלום, התחברתי לטריפל של פרטנר (אינטרנט 40MB, טלוויזיה וטלפון) ולקחתי את המודם ראוטר שלהם בשכירות, הבעיה היא שיש להם רק דגם אחד והוא ממש חרא. יכולות ה WIFI שלו ממש על הפנים. אני מחפש מודם ראוטר עם יכולת חיבור לVOIP אמין, איכותי ומתקדם כדי להחליף את מה שפרטנר הביאו לי. הדגם שלהם הוא נתב AudioCodes MP264. תודה לכל מי שיכול לעזור.

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. שלום לכולם, שאלה לי ואשמח אם תוכלו לענות עליה. ברשותי נתב של אדימקס BR-6524N מסק שנים, ואני גולש כרגע במהירות של 15MB שמתי לב שכשאני עושה בדיקת מהירות גלישה, אני מגיע לקצב של 10MB דיברתי עם בזק וערכנו בדיקה, שלבסוף חיברתי את המחשב ישירות למודם, עם חייגן ישירות לבזק וגם חייגן לספק האינטרנט - התוצאה שבדיקת מהירות הגלישה הראתה קצב של 15MB אך בגלישה עם הנתב, גם בחיבור מול בזק, וגם מול הספק, מהירות הגלישה היא 10MB - ניטרלתי את האפשרוית לחיבור אלחוטי וכן אין לי משהו אחר שמחובר לנתב לכן לשאלה - האם הנתב הנ"ל מוגבל במהירות גלישה ? (אני יודע שיש נתבים שמוגבלים, חשבתי שגם שלי) אשמח לתגובה תודה

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. אהלן! עברתי דירה, השתדרגנו לרשת אלחוטית (ואני מחובר בכבל) ועוד כל מיני דברים חדשים.. עכשיו הגיע הזמן לעבור חברת אינטרנט.. ברור לאנשים פה למה. ההתחייבות שלי בנטוויז'ן נגמרה, כבר דיברתי עם בב"ל, הציעו לי חבילה שנשמעת אחלה.. 2.5\250. כמה זמן מראש כדאי להרשם לבב"ל לפני שמנסים להתנתק מנטוויז'ן? אני מתכוון להבהיר להם שאלא אם כן הם נותנים לי אינטרנט ב1.90 לחודש למשך כל החיים, אני מתנתק מהם לצמיתות. מישהו נתקל בבעיות התנתקות גם אם אין התחייבות? ואיך לכם בבב"ל? אודה לעונים, מקווה שלא עברתי על חוקים O_O

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by -CosmicFire-,

אנשים אני תקוע כל המדריכים שמצאתי היו איך לשתף את האינטרנט אבל עדיין לא הצלחתי לחבר את המחשבים למישהו יש מדריך טוב שיראה לי איך להפעיל רשת ליצור שרינג של כוננים וכו'?! המחשבים מחוברים אחד לאחד עם חיבור ישיר

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by wmsec,

לאחרונה רכשתי מהם חבילת 30 מגה, ואני משלם עליה מעל 100 ש"ח כי כמו שהבטיחו לי יש בה "תיעדוף טוב יותר". חקרתי. מהירות של 27 מגה אני מקבל אך ורק משרת הבדיקה שלהם. החלטתי לספר לכם פה מה קרה היום ואיך להוכיח לספקיות בעתיד שאתם צודקים. יש לי שרת פרטי בגרמניה, שמחובר לרשת 100Mbit. הוא נמצא בחווה מרכזית שמחוברת ל DE-CIX, ככה ששם לא הבעיה. מאתמול חשתי שאני מוריד מהשרת שלי גג על 200 קילובייט לשניה. אמרתי אוקיי אולי עומס בגלישה בטריפל סי, ננסה SSH. גם שם לא עברתי את ה200. פה אמרתי שמספיק לי ואני הולך להתחכם - את הסרט שרציתי למשוך מהשרת שלי חתכתי ל8 חלקים בעזרת split של UNIX, כל קובץ במשקל 1000 מגה: split -b1000m video.mkv chunk ואמרתי מה יקרה אם אני אפתח connection חדש בשבי…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by shai11,

שלום לכולם... אז ככה הסיפור שלנו מתחיל: הרשת שלי בבית בנויה על 3-5 מחשבים בערך (תלוי באחים שלי שרוב הזמן לא בבית). כל העסק מחובר ל"סווי'ץ" ומשם למודם שנהפך לראוטר. היה לי אלקטל כחול 150 נראה לי שהחזיק את העסק יפה מאוד 2-3 שנים אבל משום מה היו בעיות בטלפון ומשם זה עבר לאינטרנט ובא טכנאי עם מכשיר כזה שבודק רעשים בקו וכל זה והחליט להחליף לי את האלקטל הנאמן!! וגם חפר לי שנכנס ממש בקרוב ה NGN (נהריה) אני עכשיו עם RTA1320 שגם נפרץ לראוטר ופשוט כל כמה שעות, לא זמן מוגדר ממש הוא פשוט מתפגר והאינטרנט נופל ואין גישה לראוטר דרך האתר שלו ורק ניתוק פיזי מהחשמל עוזר בכל מקרה אני צריך המלצה למודם שיחזיק את כל הסיפור כאן, בעיקרון מחליף לאלקטל הנאמן רק תגידו דגם ואני אשיג אותו כבר, אבא ש…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. שלום, אני עובר לבית חדש ומתכוון לחבר את הממיר יס לרשת (VODׂ), טיפה כאב ראש להשחיל כבל רשת מהלוח הראשי לחדר ולכן חשבתי על פתרון של מתאם חשמל. אני די חדש בנושא וקראתי קצת לפני זה. המתאם הראשון יתחבר למפצל חשמל שאליו תתחבר הטלוויזיה והממיר, וכמובן המתאם. המתאם השני יהיה מחובר למפצל חשמל בסלון, שאליו מחובר הנתב, הטלוויזיה ועוד מספר מכשירים קלים (4 בסה''כ). בעוד חדר נוסף יהיה מחובר מחשב ישירות לנתב ללא שום מתאם (לא יודע אם זה חשוב לציין). ההתלבטויות: 1. האם מתאם חשמל מתאים כפתרון ראוי למצב הנ''ל ולא גורם לבעיות כלשהם לרשת הביתית \ מחשב אחר שמחובר ישירות לנתב ? 2. האם המתאם מעביר נתונים בצורה תקינה ומהירה ? ישמש בסה''כ לממיר VOD. 3. ראיתי את הדגם הבא, האם ממולץ ? TP-LINK TL-PA4…

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. אני מחובר בכבלים ללא חייגן עם מודם טריון לאחר שימוש בEMULE המחשב שלי מתנתק מהאינטרנט עשיתי סריקות רוגלה ואני משתמש בקספרסקי , כאשר האינטרנט מתנתק המודם נשאר מסונכרן והוא מופיע כחי אם מנסים PING אליו מבחוץ מהמחשב אני לא יכול לתת פינג אליו , הסרתי FW ואני לא מגיע אליו גם כשאני מנתק את ה RF מהמודם ומנסה לקבל IP מה DHCP של המודם אני לא מקבל , אחרי ריסטארט הכול עובד תקין עשיתי כבר SFC של XP ולא עזר אני ממש רוצה עצה וזה כבר מרוב סקרנות , אני חייב לדעת למה זה קורה (יש לציין שאם ביטורנט זה לא קורה ..) תודה מראש

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. שלום.. אני זקוק להמלצות על נתב עבור רשת אלחוטית. ברשותי חיבור דרך HOT עם מודם sb5101 של מוטורולה. תודה.

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by ccc,

קראתי בסטיקי שהכי כדאי לאבטח את הרשת בWPA, אבל ההוראות המדוייקות איך לא קיימות. רציתי לשאול מה להזין בכל שורה כאשר בוחרים בWPA בראוטר של סימנס, וכיצד שאני נכנס אליו מהקליינט. תודה !

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. שניתן למצוא בארץ

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. 120 מ"ר כאשר רוצים נקודה בכל חדר דירה מקבלן ארון תקשורת בכניסה לבית תודה

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים