עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by MasterDK,

טוב קודל אין לי שום ידע ברשתות בכלל לכן אין לי מושג מה ואיך לעשות. כרגע יש לי מחשב אחד שמחבור למודם TNN Aztech ADSL2+ ETHERNET BRIDGE ROUTER DSL-600E של בזק. המחשב מתחבר עם כבל רשת למודם ומודם מתבחר עם כבל טלפון לקו טלפון. הספקית שלי היא אינטרנט זהב בחיבור של 2.5 מגה עם חייגן. בקרוב מאוד אני קונה עוד מחשב ורציתי לדעת אין ניתן במינימום הוצאות לחבר את שני המחשבים לאינרטנט ככה שכל אחד מהם יוכל לגשת לאינרטנט ללא צורך במחשב השני (כלומר עדיף לא מודל של שרת ולקוח כי נניח ולא תיהיה לי אפשרות להשאיר את השרת דלוק). מה אני צריך לקנות? כמה זה יעלה? ואיך אני מחבר את כל זה? עוד משהוא קטן: כנראה שבזמן הקרוב אקנה גם מחשב נייד. ולכן הייתי מעדיף לבנות את הרשת הנ"ל כך שבעתיד תיהיה לי אפשרות…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. בעיה עם שליכת מייל של GMAIL רושם לי את ההודעה הבאה : הכתובת "bo55@netvision.net.il‬" בשדה "אל" לא זוהתה. ודא שכל הכתובות מופיעות בתבנית הנכונה. הכתובת מופיעה בשורה הנכונה אך משום מה GMAIL לא יכול לשלוח מייל זה ואחרים למה ? מה עושים

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by layzee,

זה מה שקרה לקרוב משפחה שלי, לקוח בזב"ל מזה שנים, משתמש פשוט שלא מתמצה במושגי מחשב ותקשורת. יום אחד התקשר אליו נציג מכירות והציע לשדרג לחבילה 15 מגה תמורת תוספת מחיר קטנה - קיבל תשובה שלילית. כעבור זמן, חזר הנציג והציע אותה הצעה ללא תוספת תשלום והפעם הצליח לקבל תשובה חיובית. כמובן, הנציג "שכח" לציין שעל מנת לקבל שדרוג בפועל, צריך לסכם עם ספק התשתית. מה שנראה טריויאלי לי ולכם, לא מובן מאליו להרבה אנשים סביבנו. רק כשכעבור כמה ימים התקשר אליו נציג של הוט ושאל על השדרוג, התברר לו שזה ממש לא בחינם. הבעיה היא שבזב"ל מסרבת לבטל את ה"שדרוג" בטענה שכביכול עברו כבר שבועיים (קרוב המשפחה טוען שזה היה בשבוע שעבר וגם נציג הוט התקשר רק שלשום). בשורה תחתונה, יש לו התחייבות לשנתיים לחבילה …

4. Started by gtrippleg,

שלום יש לנו בבית ראוטר\נתב מדגם par-720G, חיבור בזק+נטוויז'ן במהירות 15 מגה, ישנם בממוצע 2 גולשים אלחוטיים בבית, רוב הזמן אני הגולש היחיד. המחשב שלי נייח, ומחובר לנתב עם (TPlink wn821n (V4, במרחק 10 מטר מהראוטר מאחורי קיר רגיל (לא ממ"ד או משהו), עם קליטה מעולה. כשאני מתחבר לרשת, בהתחלה אני מקבל 15מגה והכל טוב ויפה, אבל תמיד אחריי חצי שעה\שעה אני מקבל 5 - 6.5 מגה, וזה חוזר ל15 מגה רק אחריי שאני מתחבר מחדש לרשת (ואז שוב יורד אחריי כמה זמן). כשיש האטה, אם אני בודק מהירות במחשב שמחובר עם כבל לראוטר אז אני מקבל בכל זאת 15מגה. * דיברתי עם נטוויז'ן - מצאו "חיבור כפול" במשתמש וביטלו את העניין. * דיברתי עם בזק - לא מצאו שום בעיה בקו. * הראוטר חדש (ביקשתי מבזק שיחליפו) * הראוטר מוצ…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. יש נתב, אין קליטה. פתרון: להוסיף רפיטר באמצע הדרך. יש גם D-Link 6740U ישן, גם של בזק, שיכול לעשות את זה. הבעיה היא שאני לא מצליח לגלות איך עושים את זה... נראה שה- 6850 לא תומך ב- WDS, אני לא מוצא שום דבר בהגדרות שלו וזה גם מה שאמרו לי בתמיכה של בזק (למרות שעליהם לא הייתי סומך, התומך שדיבר איתי כנראה לא הבין על מה אני מדבר), אבל גם לפי הטכנאי שהתקין את הנתב וגם לפי האתר של בזק, ישנו רפיטר של D-Link שיכול להתחבר אלחוטית לנתב הזה, כך שכנראה שבכל זאת אפשר לחבר ביניהם. מישהו יודע איך?

6. שלום,עד עכשיו מאז שהותקנה אצלי התשתית של יס לא הייתה בעיה להוציא מהקופסא השחורה בכל חדר נקודת אינטרנט,פשוט לחבר לאן ויש אינטרנט למחשב,אך פתאום נורת ה quality בכל הקופסאות כבתה,לא אדומה לא צהובה לא ירוקה,אין אינטרנט,והטלוויזיה עובדת מעולה בכל החדרים,אין שום בעיה בשידורים,עזרה?

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  7. Started by ben29,

שלום. הגדרתי WAN 1 של בזק . זה קו אופטי ולכן החיבור ישיר ל WAN2. וכל מה שהיה לעשות זה להגדיר STATIC IP וGW הבעיה המרכזית זה WAN 2 יש תשתית נוספת של הוט במהירות 100MB. עם המודם HOT PRIVATEBOX - ללא חיגבור WAN הקצתי INTERFACE שאליו מתחבר הסוויץ. 192.168.205.254 הגדרתי ב WAN2 ב - FORTIGATE כתובת ה STATIC IP EXTERNAL. הוספתי ROUTE. שמעביר ל GW של HOT הוספתי POLICY שמאפשר מ CLASS 192.168.205.0/24 גישה ל WAN 2 משום מה מחשבים שברשת הזאת. ניגשים ל WAN 1 במקום ל WAN 2 אם מישהו מוכן לעזור לי תמורת תשלום סמלי. יהיה מעולה =]

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  8. שלום לכולם, תהיתי לעצמי איך אפשר להקצות מספר IP קבוע למחשבים ברשת שלי. כרגע הם מקבלים IP מהנתב והוא משתנה מידי פעם (192.168.1.2-254) הייתי רוצה להקצות לכל מחשב IP קבוע כך שאוכל בקלות לגשת אליו דרך תוכנת VNC. הנתב הוא נתב (ג'נארי אני מניח) של TREDnet, דגם TW100-S4W1CA. איך אני עושה זאת ? בתודה מראש, מייק.

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. בשעה טובה הבאתי את הנתב החדש. דבר ראשון הקליטה שלו דיי טובה בבית ( מגיע לקצה השני בקומה התחתונה של הבית, מה שלא היה לפני זה ). עכשיו יש לי כמה שאלות... בגלל שבזמן האחרון לא היה לי אינטרנט, הצלחתי "להתעלק" על איזה אינטרנט של שכנים, שהיה ללא סיסמא. לא הייתי רוצה שיעשו גם לי את זה ( עד היום זה היה פתוח ), ורציתי לדעת באיזו שיטת אבטחה לבחור? WEP / WPA - PSK / WPA2 - PSK יש אפשרות לשלב בין שני סוגי ה WPA ( אין לי מושג באמת מה זה אומר ) ו WPA 802.1x אני לא משתמש כרגע בתקן N, אבל האם להגדיל את המהירות מ 130 ל 270? זה ישפר אולי את הקליטה או שאין שום קשר? ועוד שאלה, על הפאנל הקידמי יש כפתור WPS, מה התפקיד שלו? ( חיפשתי קצת באינטרנט ולא ממש הבנתי ) תודה!

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. שלום, יש ברשותי נתב של בזק שמתנהג מוזר עם מערכות אנדרואיד. כשאני מתחבר עם טלפון או סטריימר אנדרואיד לwifi, זה עובד במשך כעשר דקות ואז מפסיק. אם אני מכבה במכשיר את האינטרנט האלחוטי ומתחבר שוב, אז אותו הסיפור. חשוב לציין שיש לי את אותו נתב בבית אחר, ששם זה עובד במאה אחוז. בנתב הבעייתי, כשאני מתחבר עם מחשב או אייפד, זה עובד ללא בעיות. ועוד משהו מוזר, למרות שהנייד אנדרואיד שלי לא עבד טוב עם הנתב, הסטרימר כן עבד במשך חודש עד שהוא התחיל לעשות את אותה הבעיה. יש למישהו כיוון למה זה קורה?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by tiger2014,

לפני כמה ימים קניתי מאריח טווח של חברת TPLINK הגדרתי אותו כמו שצריך בדפדפן וניסתי לחבר אותו להוטבוקס 1 והוא עדיין עושה לי בעיה עם הוויפי דרך ה tplink כולל ניתוקים לפעמיים דגם :wa850re גירסת תוכנה 3.14.8 Build 140826 [ATTACH=CONFIG]9346[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9344[/ATTACH]

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by DinDani,

לדעתי השמועה נכונה, ה HOTBOX פשוט גרוע בחיבור Wi Fi, ניסיתי לשחק עם הערוצים והנתונים, התוצאות אכן השתפרו, בדיקת מהירות מול אתר הוט נט משיגה תוצאות של 40 מגה בערך (לעומת 95 במחשב נייח קווי), שעקרונית זה בהחלט מספיק לי עבור האלחוטי, אבל למרות המספר הנ"ל האתרים איטיים מאוד. (הלפטופ תקין לחלוטין וטס ללא בעיה כאשר החיבור הוא קווי). 1. האם הפיכת ה HOTBOX למודם כרוכה בעלות ישירה/עקיפה כלשהי? (למרות שלדעתי הם צריכים להוריד לי התשלום החודשי, אבל אולי כשהמשיח יבוא). 2. האם הפיכת ה HOTBOX למודם מבטלת רק את יכולות האלחוט וה Switch שלו (חיבור מחשבים נוספים), או גם את הטלפון המחובר אליו? (אני מניח שלא) 3. האם אין אפשרות במקום להפוך אותו למודם, להמשיך להשתמש בו גם כנתב (מחוברים אליו מחש…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  13. Started by Hybrid06,

היי, המצב שלי הוא כזה, יש לי מודם של HOT שמחובר בקומה 1, וחיבור קווי מהמודם למחשב נוסף שנמצא בקומה 2. בקומה 2 אין קליטת WIFI, ולכן החלטתי לחבר אליו את 6740U וליצור לי AP (נעזרתי במדריך המצויין http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm ) ** מצטער אם אני מבלבל פה מושגים כי אני די חדש בתחום. עבדתי ע"פ החלק השני של המדריך , ושרציתי לשנות את הכתובות לנתב החדש קיבלתי שיש איזה בעיה לאחר מכן ניסתי לבטל את ה DHCP והכל עובד, יש גלישה ואינטרנט אלחוטי.. האם זה שלא החלפתי לנתב כתובת יכול לגרום לבעיות/ האטת גלישה וכו' ? ד"א אחר כך אין לי אפשרות לגשת להגדרות של הנתב, ולפעמים צריך לעשות לו RESET. תודה רבה !

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. חברי הפורום שלום יש לי נתב (ראוטר) TL-WR841N של TP-LINK (קישור) בן כ-3 שנים וחצי ולאחרונה הוא עושה לי בעיות: א. אתמול המחשבים בבית לא הצליחו לתקשר איתו, אך העניין נפתר לאחר כיבוי והפעלה מחדש שלו. ב. היום שוב המחשבים בבית לא הסכימו לתקשר איתו, אך הפעם כיבוי והדלקה שלו לא פתרו את הבעיה. בדקתי את הנושא לעומק והסתבר שהנתב פשוט לא מסכים לאמת אף מכשיר בחיבור אלחוטי (הרשת האלחוטית מזוהה גם ע"י המחשבים וגם ע"י טלפונים ניידים, אך הם פשוט לא מצליחים להתחבר אליה, כאשר בטלפון הנייד קיבלתי הודעה על שגיאת אימות). ביטלתי את הסיסמא לרשת האלחוטית, אך הדבר לא עזר כלל (גם לא לאחר כיבוי והדלקה). יש לציין כי בחיבור חוטי לא הייתה בעיה להתחבר לנתב ודרכו לאינטרנט. בסופו של דבר התקנתי את הקושחה (…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אני נכנס לאתר של הראוטר 10.0.0.138 הבנתי ששמה שזה ההגדרות של הראוטר.. ואז זה מביא לי אפשרות של שם משתמש וסיסמא.. עכשיו אני לאיודע מה השם משתמש וסיסמא .. מה אפשר לעשות?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by Dalmedigos,

יש לי מחשב נייד ומודם סלולרי, אני רוצה לשדר מהמחשב הנייד WIFI כך שיהיה אפשר לגלוש למי שיתחבר אליו. ניסיתי לחפש אפשרות כזאת בחיבורי הרשת, לא מצאתי משהו מתאים. אם מישהו יודע איך אני יכול לעשות כזה דבר אני אשמח להסבר. דרך אגב, אני חייל ופתרון כזה יעביר לי שמירות הרבה יותר בכיף =] תודה, איתי.

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by wmsec,

לאחרונה רכשתי מהם חבילת 30 מגה, ואני משלם עליה מעל 100 ש"ח כי כמו שהבטיחו לי יש בה "תיעדוף טוב יותר". חקרתי. מהירות של 27 מגה אני מקבל אך ורק משרת הבדיקה שלהם. החלטתי לספר לכם פה מה קרה היום ואיך להוכיח לספקיות בעתיד שאתם צודקים. יש לי שרת פרטי בגרמניה, שמחובר לרשת 100Mbit. הוא נמצא בחווה מרכזית שמחוברת ל DE-CIX, ככה ששם לא הבעיה. מאתמול חשתי שאני מוריד מהשרת שלי גג על 200 קילובייט לשניה. אמרתי אוקיי אולי עומס בגלישה בטריפל סי, ננסה SSH. גם שם לא עברתי את ה200. פה אמרתי שמספיק לי ואני הולך להתחכם - את הסרט שרציתי למשוך מהשרת שלי חתכתי ל8 חלקים בעזרת split של UNIX, כל קובץ במשקל 1000 מגה: split -b1000m video.mkv chunk ואמרתי מה יקרה אם אני אפתח connection חדש בשבי…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שלום, אני סטודנט בטכניון, אני אשתדל להסביר את עצמי מהחינה טכנית עד כמה שאפשר( אני לא לומד מדעי המחשב ) בכול מגורי המעונות בטכניון מתחברים לרשת האינטרנט דרך LAN יש בכול חדר\מיטה(חדרים עם שותפים) כניסה לכבל רשת. וככה בעצם גולשים באינטרנט הרגיל וניגשים לכול שירותי הקמפוס כמו הרשת הפנימית. העניין הוא כזה אני הולך לעבור ממש בקרוב למעונות לזוגות עם בת הזוג שלי, ולשנינו יש מחשבים בנוסף הולך לעמוד מחשב\אקסבוקס שיהיה מחובר לטלויזיה והייתי רוצה לחבר את כול המחשבים בבית לאינטרנט. הבעיה היא שאסור להשתמש בROUTR לא בחוטי ולא באלחוטי, אסור לחבר אותם ישירות ליציאת LAN, לצערי מחשב אחד שמחובר לאינטרנט פשוט לא מספיק לנו ואני מחפש פיתרון יצירתי איך בכול זאת ליצור רשת אלחוטית בעזרת אותו ש…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by -CosmicFire-,

אנשים אני תקוע כל המדריכים שמצאתי היו איך לשתף את האינטרנט אבל עדיין לא הצלחתי לחבר את המחשבים למישהו יש מדריך טוב שיראה לי איך להפעיל רשת ליצור שרינג של כוננים וכו'?! המחשבים מחוברים אחד לאחד עם חיבור ישיר

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. יש לי מחשב נייד של פלאפון, עם מודם נטסטיק פנימי. רציתי לבדוק אם קיימת אופציה לשתף את האינטרנט מהמחשב הנ"ל למחשב הנייח שיש לי, אולי דרך חיבור של כבל רשת או משהו דומה? צריך את החיבור זמנית ליומיים...

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by עומר ד,

יש לי פקס\מדפסת לא אלחוטית שנמצאת בחדר נפרד מהחדר בוא נמצא המחשב שלי. למדפסת כניסת USB. איך אני יכול לחבר את המדפסת למחשב בלי להשתמש בכבלים ובעלות הנמוכה ביותר? האם יש התקני USB אלחוטיים שניתן לחבר למדפסת ולמחשב ויצרו את החיבור הדרוש? בנוסף, יש לי רשת אלחוטית בבית בין שני מחשבים (הרשת האלחוטית הביתית של הכבלים - מודם ונתב), האם אני יכול לחבר את המדפסת לרשת הזו באיזה שהיא צורה? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by yonni,

טוב זה עדיין לא קרה אף פעם. פתחתי את האימיול ואחרי דקה זה המצב. זה גם נשאר יציב המהירות הזאת. מפתיע. הלוואי ותמיד זה היה ככה. [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. בקרוב אני עובר לבית חדש וחשבתי להקים רשת קווית בכל הבית. עד עכשיו, בבית הקודם, מחשב אחד חובר ישירות לראוטר וכל השאר חוברו אלחוטית. לא הייתי מרוצה מזה ואני מעוניין ברשת קווית יציבה ומהירה (בין השאר להזרמת מדיה, שיתוף קבצים וכדומה) הבעיה היא שאני בור מוחלט בנושא ולא מבין בו כלל. לכן אני צריך עזרה מפורטת מה בדיוק לעשות, איך, מה לקנות וכו'. הבית הוא שני מפלסים. במפלס הראשון יש סלון ושני חדרי שינה. במפלס השני יש פינת טלוויזיה ושלושה חדרי שינה. תודה מראש על העזרה.

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. יש לי רשת אלחוטית ובמחשב שלי יש לי כרטיס והעוצמת אות שיש לי נמוכה בדרך כלל ולעמים אפילו אני מאבד את האות ואין לי אינטרנט.... האם יש איזה מוצר שאני יכול לקנות כדי לשפר את זה ואם כן על מה אתם ממליצים??

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by Lioriiii,

שלום רב. אני משתמש ב-EMULE וברשותי ADSL במהירות של 1.5 MB ואני לא מצליח להוריד יותר מ-18K אני לא מבין את הבעיה. צריך עזרה דחוף....תתקבל כל הצעה !!!! תודה רבה מראש!

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים