עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by itaysk,

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי נתב אלחוטי של D-Link מדגם DI-524 ויש לי בעייה שתכנות מסויימות לא עובדות. עברתי אחר המדריכים המצויינים שב portfarword.com אך עדיין אין שינוי. ווידאתי שבהגדרות הראוטר הפורטים הנ"ל פתוחים אך עדיין התכנות לא עובדות וגם כלי הבדיקה מראים שהפורטים חסומים. ניסיתי גם לכבות את הפיירוול שעל המחשב האישי שלי, לא עזר. יש למישהו הצעות? מה שעשיתי (לפי המדריך) זה לתת למחשב שלי IP סטאטי. להגדיר בממשק הניהול של הנתב "virtual server" עם הפנייה של הפורטים הרלוונטים לתכנות לאייפי של המחשב שלי.

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. http://www.thelocal.se/7869/20070712/ מי מקנא?

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. אני שוקל לחבר את המחשב של אחי בעל לוח אם http://ee.giga-byte.com/products/mb/specs/ga-p55-usb3_10.html, לראוטר http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=263&pl1_id=3&pl2_id=18 . לאחר שקראתי את המדריך בפורום אני קצת מבולבל ואני לא בטוח איזה סוג כבל כדאי לקנות, והאם הוא צריך להיות בעל סיכוך או ישר/מוצלב. בנוסף אנחנו גרים בדירה ואני רוצה שהכבל יעבור מחוץ לחלון, זה אומר שהוא יהיה חשוף לפגעי מזג האוויר/מזיקים, בקטע של קצת פחות מ 10 מ, אז מה אני צריך לקחת בחשבון, ואיך אפשר להגן על הכבל ? ובכלל היכן משתלם לקנות כבל עם אורך משתנה, הסתכלתי בזאפ והמחירים שם פר מטר לא נמוכים כמו שנכתב במדריכים לעתים קרובות.

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. האם לחברה הטאיוואנית שנכנסה לשוק הישראלי רק לאחרונה יש בשורה ממשית עבור הצרכנים? יצאנו לקבל תשובות עם נתב ה-VDSL העדכני שלה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a0%d7%aa%d7%91-vdsl-%d7%9e%d7%93%d7%92%d7%9d-%d7%94-vmg1312-%d7%a9%d7%9c-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%aa-zyxel/

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by QWERRREWQ,

שלום חברים, ברשותי מחשב נייח ומחשב נייד, שתי המחשבים נמצאים בחדרים שונים בבית כאשר בכל חדר יש נקודת טלפון. אני מעוניין לחבר את שתי המחשבים לאינטרנט באופן קווי כאשר מחשב אחד יחובר למודם בחדר אחד, והשני יחובר למודם-ראוטר בחדר השני. השאלה היא האם ניתן לעשות את זה ואין בעיה בעצם ששתי ההתקנים יעבדו במקביל. עם רשת אלחוטית יש לי בעיה ולכן היא לא באה בחשבון, במידה וזה בלתי אפשרי אשמח לרעיונות קווייים נוספים תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by joelr,

שלום לכולם, יש לי חיבור לאינטרנט דרך בזק במהירות 40 מגה. הם אמרו לי שבפועל אני מקבל בין 20-30. כנראה שבאזור שלי במרכז תל אביב יש בעיה לקבל קצבים גבוהים יותר, ועל 100 אין בכלל על מה לדבר. בכל מקרה, יש לי נתב שקיבלתי מבזק- D-LINK DSL-6740U: אותו אני מחבר לקו טלפון וממנו אני מוציא RJ45 לראוטר TP-LINK TL-WR941ND: שמחובר לי למחשב וממנו אני מוציא את ה WIFI שלי (יש לו 3 אנטנות והנחתי שהוא יוציא לי קו יותר חזק). הבעיה היא שעדיין יש לי קו WIFI די גרוע בבית. ואני מדבר על דירה תלאביבת קטנה. המחשב והנתבים יושבים בחדר באמצע הדירה. מסביב לחדר רק קירות גבס, ואני יכול לשבת בחדר ליד, מרחק אוירי של 6 מטר מהנתב והוא …

7. שלום, אני אמור לקבל ראוטר מחול דגם ASUS AC1900 (https://www.asus.com/Networking/RT-AC1900/) ממה שהבנתי זה גם ראוטר וגם מודם, זאת אומרת שלא אצטרך מהספק שלי כלום? (רק להגדיר אותו עליהם) אם כן מתאים מבחינה תיאורטית, יש בעיה שזה מגיע מחול? (ארצות הברית) חוץ המקטע של שקע חשמל שבעזרת מתאם אני פותר תבעיה תודה רבה לעוזרים, ואם מישהו שמע על הדגם הזה של הנתב, אשמח לשמוע ביקורת עליו!

8. קראתי פה בפורום שיש דבר כזה אבל כשהתקשרתי לספקית שלי (בזק בינ"ל) הם אמרו לי שאין דבר כזה. מישהו יודע ?

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. יש לנו 3 מחשבים בבית.. כאשר מחשב נייד אחד נמצא תמיד בממ"ד. ניסינו בהתחלה לגלוש באופן אלחוטי.. אבל המחשב בממ"ד לא קלט טוב את האינטרנט.. ובכלל, לא אהבתי אינטרנט אלחוטי, הרבה ניתוקים ועצבים. אז אמרו לנו שכדי שנוכל לגלוש באופן קווי בכל הבית, אנחנו צריכים להזמין חשמלאי להעביר כבל כלשהו בקיר. התקשרתי לאיזה חשמלאי, אמר לי יעלה לעשות את זה משהו כמו 1300 ש"ח.. ויתרתי. אז פשוט הזמנתי תשתית נוספת של הוט, וספק נוסף של נטויז'ן. ככה שיוצא שבשביל שיהיה אינטרנט קווי למחשב הנייד שנמצא בממ"ד, אני משלם 60 ש"ח נוספים בחודש (40 להוט, 20 לנטויז'ן) על 2.5 מגה (שזה מספיק בשביל המחשב הנייד שם). השאלה שלי- עדיף לי להמשיך לשלם 60 ש"ח נוספים בחודש בשביל אינטרנט בממ"ד, או עדיף לי להזמין ח…

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. אני כבר שעות מנסה להבין איך להחליף IP עם הדבר הזה ופשוט לא מצליח.. אני פשוט חייב להחליף IP.. מישהו יכול לעזור לי עם זה?

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. שלום, היה אצלי אתמול טכנאי מבזק שבא וסידר את הבעיה אצלי כאשר שידרגתי מ-2.5M ל-4M את האינטרנט ושם הופיע התקלה שהנורה של ה-DSL כל פעם מהבהבת (אין אינטרנט). והוא אמר לי שהבעיה נובעת בגלל שאני רחוק מהמרכזייה, ככל שאני יוריד את מהירות האינטרנט כך תהייה "קליטה" יותר טובה. מדדתי את המרחק ויוצא 1.3 ק"מ מהמרכזייה. השאלה שלי היא האם זה באמת נכון שזה פוגע בקו? ואם כן, זה אומר שיותר אני לא אשדרג את מהירות האינטרנט?

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by NuXeR,

בהפרש של 10 שקל אני יכול לבחור בין אדימקס לבין די-לינק נתב של 4 פורטים...מה לקחת ? הדגם של הדי-לינק : DI-604 הדגם של האדימקס אני לא מוצא כתוב רק נתב 4 פורטים... מה לקחת ? אני יודע ש-2 החברות אמורות להיות מעולות...(המחיר בערך 300 שקל לשניהם) , כרגע ממה שידוע לי הדי-לינק אמור להיות יותר איכותי אבל אני לא בטוח לכן אני שואל ! בתודה , תומר.

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by zoro9,

רכשתי אתמול את ה1043 V2 (כחול כהה) כדי שישמש כAP במקום נתב ישן Edimax 6425 בן 6 שנים שהתחיל לעשות בעיות. הנתב הישן היה מחובר למודם-ראוטר של בזק (netgear DGN2200) בצורה קווית דרך הWAN שלו והיה מוגדר כSSID נפרד. את הנתב החדש חיברתי בהתאם למדריך המעולה באתר של צ'יף כדי שישמש כAP לאותו SSID של הנתב של בזק. ביצעתי את כל השלבים במדריך וחיברתי את הקו מהנתב של בזק אל אחת מיציאות הLAN של הנתב החדש. SSID זהה עם הצפנה וסיסמה זהים, ערוץ שונה, DHCP בנתב החדש מבוטל והIP שלו שונה לתחומי הסגמנט של הנתב של בזק אך מחוץ לטווח החלוקה (נתב בזק: 10.0.0.138, טווח חלוקה: 10.0.0.1-10.0.0.32, נתב חדש: 10.0.0.139). הכל עובד בסדר, רק שיש בעיה אחת. האות נמוך גם יחסית לנתב הישן של אדימקס. אם קודם היית…

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by דנדן,

שלום לכולם, אני רכשתי מחשב חדש ונזכרתי שאצטרך גם תקשורת WIFI, לכן אשמח להצעה. אני משער לעצמי שחיבור פנימי יהיה עדיף מחיבור USB (אם אני טועה תקנו אותי), לכן אשמח לדעתכם אם יש דגם מומלץ ואם לא על מה אתם ממליצים מהדגמים הבאים http://www.tms.co.il/product/11824 - PCIE http://ksp.co.il/?uin=16635 - PCIE http://ksp.co.il/?uin=12695 - PCI

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. יש לי ראוטר ADSL של D-LINK 2650 שכיום מתפקד גם כספק WIFI לבית. קניתי ראוטר אלחוטי ייעודי טוב בהרבה וברצוני לחבר את שניהם יחד אך לא ברור לי מה אופן חלוקת האחריות ביניהם וכיצד להגדירם. יש לי גם מכשירים אלחוטיים וגם קויים (ויש לי גם Switch נפרד לחיבור הקוויים). מי כדאי שיהיה DHCP? מי כדאי שיתפקד כחייגן? וכיצד לחבר אותם? אילו תחומי כתובות IP צריך להגדיר ביניהם וכו'. אני מבין שאפשר להגדיר את ה 2650 להיות ברידג בלבד (שאני מבין שזה למעשה נטו מודם?) וכל השאר יעשה הראוטר האלחוטי. אשמח לקבל עזרה. תודה

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by shark1011,

שלום, יש לי בבית שני מחשבים, האחד פועל על ווינדוס XP ומצליח להתחבר לרשת באמצעות כרטיס רשת אלחוטי של EDIMAX מדגם EW-7711UMn. המחשב השני (מפרט בצד) פועל על ווינדוס 7 ואיתו אני לא מצליח להתחבר בו לרשת. אני משתמש באותו כרטיס רשת, ובדקתי את תקינותו במחשב הראשון. אשמח לעזרה בנושא, תודה ושבוע טוב.

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by dropsy,

איך אני יכול לדעת מה המרחק שלי מהמרכזיה של בזק או עד כמה התשתית אצלי תומכת\יכולה לתמוך ?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  18. Started by xDa,

שלום, כיום יש לי ראוטר של בזק מסוג D-LINK DSL-6740U vH1. אני מעוניין להחליף אותו לאחד מתקדם ויותר טוב ממנו. עכשיו מה שחושב לי,שהראוטר יהיה עומד ולא שוכב ותופס מקום..(אני מאמין שיש את האפשרות הזו בכל ראוטר כיום אבל סתם חשוב לציין) עכשיו חשבתי עליו: http://www.pccenter.co.il/Product/d-link-wireless-n-router-dir-685 אולי סתם הפ'יצר של ה LCD הדליק אותי והוא חרא של ראוטר אשמח לחו"ד. וממש אחד טוב שנראה לי זה הוא: https://www.asus.com/il/Networking/RTN65U/ הבעיה שאני לא רואה אותו למכירה פה,אבל אם צריך אני אזמין אותו מחול. הוא ממש נראה טוב.. אפשר עזרה חברה?

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by esaly,

יש למישהו רעיון?

• 32 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. שלום אני משתמש ב-Windows XP SP3, ומעוניין להפעיל ולכבות Network Connection דרך ה-Command Line. מחיפוש באינטרנט מצאתי את הפקודה הבאה: netsh interface set interface name="Local Area Connection" admin=disabled כשאני כותב את זה בחלון DOS, הפעולה לא מבוצעת. זה לא נובע בגלל שם לא נכון של ה-Network Connection, נראה לי שזה נובע מהחלק הזה: הם כותבים שם ב-Help של הפקודה netsh: "(admin - whether the interface should be enabled (non-LAN only" כלומר הפקודה הזו יכולה להפעיל ולכבות את כל ה-Network Connections, חוץ מאשר את ה-Local Area Network? אם כך, מה אפשר לעשות עבור ה-LAN? תודה

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. כרגע הרשת לי מורכב בצורה הזאת: יש לי מתאם רשת שמבוסס על כבלי חשמל של חברת DAVOLO שקיבלתי עם הממיר HD של YES כשאני מוציא את הכבל רשת מהממיר HD ומחבר אותו לXTREAMER הוא עובד מצויין השאלה היא האם יש איזשהו מפצל כזה שאוכל לחבר גם את האקסטרימר וגם את הממירHD כדי שלא אצטרך כל פעם ולהציא מאחד ולהכניס לשני? כמה עולה ואיפה אפשר למצוא דבר כזה? האם דבר כזה ייעשה את העבודה? http://cgi.ebay.com/CAT5-RJ45-Network-Splitter-Cable-Extender-Plug-Coupler-/140502278281?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b696a089#ht_1497wt_1139 דבר נוסף, המחשב השני שמחובר לי כרגע בWIFI, אני יכול גם לחבר אותו באמצעות כבלי חשמל? מוכרים מתאמים כאלה ביחידות? האם זה ייעבוד אם אביא מחברה שונה?

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. כבר מספר ימים יש לי איטיות נוראית בגלישה לאתרים בחו"ל, הורדת קבצים, העלאת קבצים וכו' מחובר ב1.5M כבלים - בזק בינ"ל אין בעייה באתרים בארץ, וכל הבדיקות מהירות הורדה מהארץ מגיעות ל 200K/S קונפיגורצייה: Default Gateway . . . . . . . . . : 62.219.59.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.115.106.31 192.115.106.35 פינג: === Pinging www.google.akadns.net [66.102.9.99] with 32 bytes of data: Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=865ms TTL=244 Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=869ms TTL=244 Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=876ms TTL=244 Reply from 66.102.9.99: bytes=32 time=884ms TTL=244 Ping statistics for 66.102.9.99: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% los…

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by itaysk,

שלום, יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן.. יש לי ידע בתקשורת וניהול רשתות\דומיינים\שרתים ברמה ארגונית אבל תמיד עניין אותי איך מורכב האינטרנט מבחינת טופולוגיה ושרתים כלומר לאן בהכבל שיוצא לי מהמחשב מחובר ואיך אני מקבל אינטרנט? במקרה שלי יש לי כבלים אבל נאני אסתפק בתיאור כללי גם תודה

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by coold,

היי, לא מזמן קניתי מחשב נייד וראוטר של אדימקס דגם br6424n. בהתחלה לא היו בעיות עם האניטרנט, אחר כך כשהורדתי דרך טורנט הרשת הייתה מתנתקת והייתי צריך להגדיר את הרשת מהתחלה לפי המדרך המצורף לראוטר. חוץ מזה האינטרנט עם ראוטר בקושי זז, מה שלא ככה בלי הראוטר. איך אפשר לתקן את הבעיה, להחליף ראוטר לאחר או להגדיר אחרת?

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by nati086,

שלום לכולם, יש לי את הראוטר כבר שנתיים והרבה מאוד פעמים אני סובל מקריסות ותקיעות וראיתי שהפתרון האפשרי הוא התקנת קשוחה צד שלישי.. איזו קשוחה להתקין ואיך אני מתקין? תודה רבה לכולם!

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.