עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי, אני עברתי ל- 012 בתור "תשתית" (בתכלס התשתית בזק) ובתור ספקית, אחרי הרפורמה של השוק הסיטונאי. התקשרתי לבזק כדי לברר על Bezeq Free WiFi והם לא מוכנים לעזור כי אני "לא לקוח שלהם". מצד שני 012 אומרים שזה שירות שבזק מציעים. האם מגיע לי משהו מהשירותים של בזק? או אולי 012 צריכה לספק לי את השירותים האלה? תודה.

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. היתה לי רשת קווית -הכל עבד טוב ויפה עד שהיה קצר וציוד התקלקל. ביקשו במשפחה שאדאג שיהיה גם wifi - אז אני מנסה להקים ויש בעיות. מדובר דירה מאוד מאורכת. החיבור הקודם היה בצורת כוכב עם מודם ו Switch במרכז וחיבורים לכמה מחשבים באחד הקצוות. עיקר הבעיות מתבטאות בניתוקים ותקיעות. טכנאי בזק לא פתר הבעיה. ועכשיו אני שם לב לבעיות הבאות שאולי גורמות לזה. מיקמתי את הציוד ככה: ליד הקו ADSL בקצה שקרוב לסלון מודם נתב dlink 6740U-h1 באמצע - איפה שפעם היה החיבור - מודם dlink 6740U כרגע מכובה - משמש כמחבר בין 2 קצוות הכבל. בצד הרחוק - מודם נתב של rotal ישן dhcp ו wireless מכובים (הייתי רוצה להפעיל את ה wireless - אבל רק כשאפתור את בעיית הניתוקים). החיבור 15MB הורדה , 750KB העלאה. כשלעצ…

• 4 תגובות
    • 4.9k צפיות
  3. Started by Anonymous1,

שלום לכולם, ביקשתי להתחבר ל Triple C למהירות 25Mb כאשר עד היום הייתי במהירות 15Mb. העניין הוא שנציג מכירות שלהם אמר לי, שטכנאי בזק צריך להגיע לארון של בזק כדי לסדר תשתית VDSL. השאלה קודם כל אם אכן זה נכון, ואם כן למה ב Triple C גובים על כך 100 ש"ח בעוד שבחברות האחרות לא ציינו דבר כזה. בזק (אחרי כל השנים שגבתה ממני מחירים מופקעים) מסרבת כמובן לענות. מעבר לכך האם Triple C גובה כסף, אבל לפחות עומדת בזמן שהם אומרים, כי גם ב 012Smile וגם באקספון לא עמדו בזמן שנאמר לי ואפילו לא עדכנו אותי ובטח שאין מה לדבר על פיצוי. בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. היי. יש לי בעבודה פקס,שמחובר לאינטרנט,שאליו אני מחבר כבל רשת ומחבר אותו לנייד לצורך אינטרנט,במקום לגמור את החבילת גלישה בסלולר. לצורך העניין באתרים של גוגל(יוטיוב,גוגל),ופייסבוק אני מצליח לגלוש,אבל בכל אתר אחר אני לא מצליח. רשמתי בCMD פינג ואת הכתובת של האתר וזה נתן לי רפליי (17MS ממוצע אם זה קריטי) יש דרך לעקוף את החסימה הזאת ולגלוש באתרים כמו וואלה,יד2 נענע וכו'? במחשב אחר של המפעל לצורך העניין יש גישה לכל האתרים,יש אפשרות לפתוח את החסימה הזאת גם אצלי?(מעוניין בעיקר לצפות בסרטים לצפייה ישירה להעביר משמרת) אגב,גם בניידים אחרים יש את אותה תוצאה של חסימת אתרים.

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by jfkk,
    • 0 תגובות
    • 517 צפיות
  6. אני מנסה לסנכרן בין 2 מחשבים באמצעות שרת מסוים שמאפשר סנכרון באמצעות FTP מקוון (ככל שרלוונטי יישום שמאפשר סנכרון Outlook בין שני מחשבים). שני המחשבים מריצים Windows 8.1 ואותו אנטיוירוס (NOD32). המחשבים מחוברים לאותה רשת ועדיין מחשב אחד מסתנכרן לשרת ללא כל בעיה, לעומת זאת המחשב השני אינו מצליח להתחבר. הודעת השגיאה שאני מקבל הנה: * CheckFtpError(62) ftp error: ftpErrorTimeout * CSync2FtpConnection::enumerateFTP(360) CheckFtpError(error) 0x8007274C = A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. התמיכה הטכנית של התוכנה התייאשו.... בהתחשב…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  7. כתבה מתוך כלכליסט: חודש לרפורמה: רק 7,500 מנויים התניידו לחבילות אינטרנט משולבות מספר המנויים שעברו לחבילות החדשות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי נמוך משמעותית מהניודים במהפכת הסלולר של 2012, שבה התניידו כ־50 אלף מנויים נטו בחודש. הספקיות טוענות: בזק עדיין מערימה קשיים במעבר אופיר דור מאז יצאה לדרך הרפורמה בשוק התקשורת הקווית, התניידו רק כ־7,500 מנויי בזק לחבילות האינטרנט המשולבות של 012 של פרטנר, 018 אקספון וטריפל סי, הכוללות ספק ותשתית אינטרנט. במסגרת הרפורמה, שהושקה לפני כחודש, מחויבת בזק להחכיר את תשתיותיה למתחרות, כדי שיוכלו למכור אותה בחבילות משולבות ישירות ללקוח. החבילות שהשיקו שלוש ספקיות האינטרנט מציעות חבילות של 100 מגה תשתית וספק ב־100 שקל לחודש - הנחה…

8. כמדי רבעון, מפרסמת חברת Akamai, דוח המפרט את מצב מהירות האינטרנט בארצות שונות בעולם. על פי הדוח, ברבעון האחרון של 2014 עמדה מהירות הגלישה הממוצעת בישראל על 10.6M ושיא המהירות הממוצע עמד על 60.5M. מבחינת מהירות השיא, ישראל מדורגת במקום ה-8 בעולם (אחרי רומניה, הונג קונג, יפן, אורוגוואי, סינגפור, דרום קוריאה וטייוואן) ובמקום ה-16 העולם מבחינת מהירות גלישה ממוצעת. על פי הדו"ח, המהירות של 44% מלקוחות האינטרנט בישראל עולה על 10M – שיפור של 117% לעומת הרבעון האחרון של 2013. לעומת זאת, בהשוואה לרבעון השלישי של 2014 חלה ירידה במהירות הגלישה הממוצעת, אז היא עמדה על 11.8M ו-62.8M בהתאמה. http://www.stateoftheinternet.com

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. ה-BR-6478AC של חברת Edimax הוא נתב ה-802.11ac הראשון המשווק בישראל. הנתב תומך במהירות אלחוטית כוללת של 1200Mbps המאפשרת הזרמת סרטי HD והעברת מידע בנפחים גדולים. הנתב כולל 4 כניסות רשת מהירות 1G, שתי אנטנות קבועות ומפסק לכיבוי הרכיב האלחוטי. על פי מה שנמסר לי מהיבואנית (חברת פיקוק) הוא יהיה זמין בחנויות במהלך הימים הקרובים. סקירה מקיפה שלו ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/BR-6478AC/BR-6478AC.htm

• 6 תגובות
    • 3.8k צפיות
  10. Started by guynu,

היי, אשמח לעזרתכם בבחירת כרטיס PCI-E אני מתלבט בין שלושה דגמים של DLINK DWA-548 Wireless N 300 PCIe Desktop Adapter DWA-566 -Wireless N600 Dual Band PCIe Desktop Adapter DWA-582 - Wireless AC1200 Dual Band PCIe Adapter ההבדל בין הזול ביותר ליקר הוא של כ-120 ₪. האם מצדיק את המחיר? האם אראה שינוי בעבודה יומיומית ? המחשב ישמש כמדיה סנטר. אשמח לתשובתכם גיא

• 6 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by eliyahut,

יש לי HOTBOX 2 שמחובר לראוטר EDIMAX BR6524 עם 3 אנטנות שזה הפרטים עליו: http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/au/home_legacy_wireless_routers/br-6524n/ רשום שיש לו 3 אנטנות 3dBi PR-SMA detachable antenna השאלה שלי זה אם אני ייקנה 3 אנטנות כאלה בעוצמה 10dBi אז האם יהיה לי שיפור בקליטה בWIFI בבית? http://www.ebay.com/itm/RP-SMA-2-4GHz-10-dBi-Wireless-WIFI-Network-Antenna-Booster-WLAN-Router-Modem-SR-/311220865277?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item48763588fd ועוד שאלה קטנה.. עד עכשיו הHOTBOX 2 היה אצלי הראוטר ותמיד הייתי מקבל 100MB קבוע.. לאחר ששמתי את הEDIMAX בתור הראוטר אני מקבל בסביבות ה80-85MB.. האם זה תקין? תודה

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  12. Started by oleg_k,

שלום לכולם, רכשתי מודם מסוג הנ"ל ואני מנסה להגדיר אותו, אך כשאני נכנס להגדרות שלו, חסרה לי הלשונית "Basic" שקיימת במדריך למשתמש. מצרף 2 תמונות: IM1 - תמונה מהאתר בו קניתי את המודם, ושם מופיעה הלשונית (בעיגול אדום). IM2 - תמונה מהגדרת המודם שלי, ושם הלשונית לא קיימת. האם מישהו יודע היכן הבעיה? האם זה אומר שהמודם לא תקין? ואיך ניתן לפתור את הבעיה? תודה, אולג

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by ~Pizza~,

היי, עובר דירה ועושה קו אינטרנט חדש. דיברתי עם בזק והם אומרים שתשתית+ספק בזק בינלאומי זה 150 שקל לחודש. ותשתית+ספק 011 זה 120 שקל לחודש. למישהו יש ניסיון עם quick link 011? איך הם לעומת בינלאומי? המהירות שאני הולך לעשות היא 100MB. איך הפינגים שלהם לחו"ל? (זה הדבר החשוב )

• 1 תגובה
    • 10.9k צפיות
  14. Started by gtrippleg,

לאחרונה שדרגתי מ-15mb לחבילת 40mb, והחלפתי את הנתב (PAR-720G) לנתב חדש (N600). העניין הוא שהנתב הקודם היה מחובר למתאם HPNA3 (הדגם: PET-320) שפיצל את הקו למרתף (שבו לא הייתה קליטה), והמתאם הזה לא עובד עם הנתב החדש. בשיחה עם נציג טכני של בזק נאמר לי שלא צריך להחליף את הנתב אלא את המתאם HPNA למתאם חדש שיעבוד עם VDSL, אבל באופן רשמי, בזק הפסיקו לשווק את המתאם הזה. עריכה: אז קניתי מבזק את המתאם הנ"ל. הם הפסיקו למכור חדשים ועכשיו משווקים אותם כ-refurbished עם אחריות לשנה. הכל מחובר ועובד. מדובר בערכה של שני מתאמים. - אחד מחבר בין הפילטר ADSL שבקיר לנתב בכבל טלפון ומקבל ממנו חזרה חיבור LAN, - השני מחובר לכבל הטלפון בנקודת הפיצול עם שתי יציאות LAN שמזינות את החדרים במרתף. השא…

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. היי, הייתי מחובר תקופה מסוימת לHOTNET מכיוון שקיבלתי ספק אינטרנט חינם בהצטרפות לHOTMOBILE. נתקלתי בבעיה איתם שלפעמים בערבים (במיוחד במוצ"ש) הפינגים לשרתים בחו"ל היו עולים מעל 120ms דבר אשר הקשה לשחק משחקי רשת... החלטתי לנסות ספק אינטרנט אחר אז החלטתי לנסות את CCC. בשבועות הראשונים היה נראה שהפינג שלי לשרתים בחו"ל אכן הרבה יותר טוב ונשאר יציב על 80~ לאורך כל שעות היממה. אך פתאום שמתי לב שהורדות הטורנטים שלי היו נורא איטיות... אפילו טורנטים שהיו להם כמויות מטורפות של סידרים... בהתחלה חשבתי אולי סתם נפלתי על כמה טורנטים ולא היה לי מזל לקבל חיבורים טובים... כעת לאחר כמה שבועות זה כבר ממש התחיל לעצבן אותי אז החלטתי לבדוק את העניין. עדיין יש לי גם ספק HOTNET שאני עדיין מקבל חינ…

• 13 תגובות
    • 8k צפיות
  16. שלום, לאחרונה החלפתי את הנתב הותיק של בזק בנטגיר חדש מהקופסה - וברצוני להמשיך להשתמש בו בתור מגדיל טווח. דבר דומה עשיתי ב-Dir 615 העוד יותר ישן של בזק, פשוט החלפתי את ה-Firmware הבסיסי של בזק בממשק הרגיל של דילינק, מה שפתח לי את האפשרות ל-Client Mode שמשום מה יורד ממכלול האפשרויות ברגע שמאפסים את הראוטר. אני מנסה לעשות משהו דומה, אבל לפי הבנתי ה-2760U הוא מוצר המשווק אך ורק בארץ ולא מקבל שום תוכנה של אף ראוטר אחר, דומה ככל שיהיה. האם יש דרך לעשות את זה ללא צורך בהתקנת ממשק חדש? או שיש ממשק שהמכשיר שלי דווקא יקבל? בדקתי את אפשרויות הWireless Bridge אבל לא הצלחתי לעשות דבר ללא ביטול האבטחה בנטגיר החדש. למי יש רעיון?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שלום. ביקשתי לעבור לאקספון דרך האתר. קיבלתי הנחיות. מילאתי את ההנחיות - ושמתי ב ppoe את השם משתמש וסיסמא שקיבלתי. עשיתי SAVE בהגדרות של הראוטר, וזהו - המשכתי לגלוש, אבל הרשת אפילו לא התנתקה לשנייה. עכשיו השאלה - האם אוכל להתנתק מהספק הקודם שלי? איך אני יודע אם הנתונים נשמרו ואני מצליח לגלוש? יש דרך לוודא? תודה!

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. היי מה עושים הוט כל הזמן מנפנפים אותי בטענה שאין בעיות והכל נראה תקין. כל פעם שיש גשם יש לי ניתוקים בדרך כלל של האינטרנט וגם של הטלויזיה. פעמיים כבר הזמנתי טכנאי אבל הוא הסתכל וראה שהעוצמות תקינות (וכמובן הוא הגיע בזמן שלא היה גשם) עכשיו ראיתי תופעות של איטיות רצינית וכשהתחברתי לנתב ראיתי שהעוצמות לא נראות כרגיל, וערוץ 7,8 המודם כבר איבד והומונית של ה-uncorectable מאוד גבוהים. איך אמורים לעבור מולם במקרים כאלה? בלוגים של הנתב אפשר לראות את זה: at Mar 21 15:36:09 2015 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un... Sat Mar 21 15:35:20 2015 Error (4) Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9;CM-MAC=4c:17:... Sat Mar 21 15:35:20 2015 Err…

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  19. Started by Anonymous1,

שלום לכולם, קודם כל, הציוד שיש לי זה SmartBox מאורנג' דגם Gigaseet 604il ומתאם שיחות של 012 דגם MP202. מאחר וב012 מסרבים לתת את שם המשתמש והסיסמא של קו הטלפון VOIP שלי, אני לא יכול להשתמש במתאם שיחות שמשולב ב SmartBox. לכן אני רוצה להגדיר את חיבור ה Wan Ethernet ב SmartBox שישתמש במתאם השיחות של 012. במתאם השיחות יש שקע Wan ו Lan/PC מ Wan חיברתי לשקע Wan ב SmartBox ומהשני לשקע Ethernet ב SmartBox כשהגדרתי IP אוטומטי הSmaartBox לא קיבל IP אז שיניתי ל IP ידני והגדרתי את הכתובות. לגבי כתובות ה DNS הנחתי שהם צריכות להיות כתובות ספק האינטרנט שלי שהוא 012, אך במתאם השיחות נשארת נורית אדומה ב Phone 1. אלו הכתובות שהגדרתי IP 10.100.101.2 255.255.255.0 SubNet Mask 10.100.101.1 …

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Zaf531,

שלום לכולם.יש לי בבית בעיות של קליטה בקומות התחתונות והבנתי שאפשר להפוך נתב לסוויץ'.יש ברשותי נתב נוסף של D-link דגם DSL-6740U איך אני יכול לחבר אותו לנתב הראשי בקומה העליונה בכדי שתיהיה לי קליטה בקומה התחתונה?תודה לכל העוזרים בנוסף אני קצת חלוד/חלש בנושא בנתבים אז אני אשמח אם ההסבר יהיה מפורט כמו לילד קטן ** ובנוסף רציתי לדעת אם כבל רשת רגיל בין שני הנתבים יעשה את העבודה או שצריך את הכבל מצליב תודה

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. שלום לכולם. אני מחפש להחליף את הנתב שב\ק הביאו לי כי נמאס לי מהנפילות שלו ואשמח לקבל המלצה. אני מחובר עם בזק ובזק בינלאומי במהירות של 40 מגה, אל הראוטר מחוברים 3 מחשבים בצורה קווית וסטרימר שגם הוא מחובר בצורה קווית, בנוסף יש גם מחשבים ניידים בבית וטלפונים שכולם יושבים על הוויפיי, בקיצור הרשת עמוסה וכך גם הראוטר ולכן צריך לקחת את זה בחשבון. ממה שאני ראיתי כאן באתר הרבה ממליצים על Edimax BR-6478AC מבחימתי הוא מעבר לסכום שאני מוכן להשקיע. (לצורך העניין, הוא באמת שווה את הסכום הזה??!!). הסכום שאני מחפש להשקיע הוא 200-300 שקל. תודה

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. Started by lev_el,

שלום, אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי לרשת ביתית חשוב שיהיה איכותי, אמין ומהיר. הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על 2 הנתבים הבאים: Edimax BR-6478AC TP-LINK TL-WDR4300 MIMO N750 DUAL BAND 300Mbps + 450Mbps [h=1][/h]איך מנצלים את 2 התדרים 2.4Ghz, ו- 5Ghz? האם הם עובדים במקביל ומשויכים למכשירים שונים ברשת? תודה, אלי

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. אינטרנט וטלפון ב-110 שקל לחודש: כך תרכשו חבילת תקשורת מוזלת בעוד שבועיים אמורה לצאת לדרך רפורמה שתשנה את הדרך שבה אנחנו רוכשים חיבור לאינטרנט ■ 
כיצד היא תשפיע על חיינו? המחיר יהיה נמוך יותר, ההתחברות נוחה יותר וסלי השירותים רחבים יותר http://www.themarker.com/technation/1.2557685 ואיפה הרפורמה האמיתית של Unlimited?

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by vlasha83,

שלום לחברי הפורום הנכבדים , לאחרונה,לאחר שגיליתי חלופה מצוינת למנוי הכבלים בדמות תוכנת קודי ,התחדשתי במחשב קטן מידות בשם פיפו שמהווה חלופה מצוינת להרצת קודי במחשב הביתי. הגיע הזמן להוריד עלויות גם בגזרת חבילת האינטרנט הביתית. כיום אני מנוי בחברת הוט והספק 012. סך התשלום עומד בסביבות 130 ש"ח עבור 12 מגה. עדיין לא התנתקתי ממנוי הכבלים מן הסיבה הפשוטה שמעבר לרשת ייצור תלות מלאה באיכות החיבור . לפני מספר שבועות בזמן "הסערה הגדולה" שבאה לידי ביטוי ברוחות חזקות ולא משהו מעבר, הבית היה מנותק מאינטרנט וטלפון. בבית ישנן 3 טלוויזיות כאשר אחת מהן לפחות חייבת להיות מחוברת ,בכל מזג אוויר ,ללא תלות ברוחות או כמה טיפות גשם שמן הסתם מגיעות כל שנה וכל שנה הבלאגן בארץ חוגג בדיוק בתק…

• 10 תגובות
    • 4.8k צפיות
  25. החלפתי אתמול תשתית וספק מבזק ל- HOT באזור מגורי ההצלחה של הקו מדהימה הורדות ביטורנט 56 mb אפילו הורדה של דבר בודד HD בחו"ל טלוויזיה באינטרנט , מהיר , שוטף , בלי בעיות ( אין עצירות / אין אטיות ) פינג 10ms מדהים הרבה טוב יותר מבזק באיזור מגורי כמו לנסוע במוסטנג והכביש ללא רמזורים , פתוח ורק תלחץ על גז ותקבל . אתרי וידאו YOUTUBE 1080P /4k ועוד אתרים בארה"ב מדהים . תודה לכל העוזרים , אני יעדכן באם יהיה שינוי לרעה

דיונים חדשים בפורומים