עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by kayben,

שלום, עברתי דירה ואין באפשרותי לחבר את המחשב הנייח למודם/ראוטר (netbox) פיזית עם כבל. לכן אני מעוניין להתחבר באופן אלחוטי. אמנם המרחק בין המחשב למודם הוא רק 6 מטר, אבל המחשב בתוך ממ"ד, עם דלת פתוחה תמיד. לכן אני רוצה לקנות כרטיס עם קליטה יחסית חזקה. עד 150 ש"ח, מעדיף מ KSP / אייבורי. אם יש המלצה? ראיתי שתקן N הוא המומלץ. יש הבדל בין "מתאם רשת" ל"כרטיס רשת אלחוטי"? או שזה אותו דבר? ראית שיש כרטיסים עם אנטנה וכאלה ללא, יש לזה משמעות? תודה.

2. שידרגתי לפני כמה ימים ל100 מגה בבזק תשתית ובזק בינלאומי ספק (בנדל) וזה התוצאות של הבדיקת מהירות של בזק (כיביתי רשת אלחוטית ויצאתי מכל תוכנה שיכולה לקחת רוחב פס): היה לי בהתחלה 15 מגה והייתי מעלה קובץ לMega ב+-80kbps. אחרי זה שידרגתי ל20 מגה והמהירות העלאה גדלה ל350kbps+-. עכשיו אחרי השדרוג ל100 מגה המהירות העלאה נשארת על 350kbps למרות שהייתי אמור לקבל 2mb העלאה. המהירות הורדה היא סביב 4mbps בuTorrent. אמרו לי שהאיזור שלי תומך עד 40 מגה אבל עובדה שאני מקבל מעל 40mbps ובלי קשר למה המהירות העלאה לא גדלה בכלל? יש לי ראוטר netgear dual band n600 שבזק מחלקים. אני הולך לקבל את הtp link td w9980, האם יהיה שיפור במהירות הורדה והעלאה אחרי שאני יקבל אותו? אם לא מה אפשר לעשו…

3. שלום, יש לי היום חיבור בזק + ספק הוטנט שאני מרוצה מהם אבל יוצא לי ייקר ביחס למחירים החדשים לאחר הרפורמה. במידה ואני עובר עכשיו לתשתית+ספק בטריפל סי (55 ש"ח) ואני לא מרוצה מהספק, אני יכול לקנות בנוסף מנוי אצל הוטנט (20 ש"ח) ולקנפג אותו בנתב וזה יעבוד? ואז יהיה לי "תשתית" טריפל סי + ספק הוטנט. אודה לעזרתכם.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. הלו, בזק - לפני שאתם רצים לתת לנו חבילות של יותר מ-100M, אולי תתנו למי שכבר רכש 100M, את המהירות המובטחת? מי שרכש מבזק חבילה של 100M וקיבל יותר מ-60M שירים את היד... ובהזדמנות הזו אולי גם תגדילו לנו את מהירות ה-UPLOAD העלובה? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001049212

5. אז ככה,יש 2 אתרים (אני מניח שיותר פשוט לא הגעתי לשאר) שלא נטענטים בכלל לכל המכשירים ברשת,אחד זה הבאטלוג ואחד זה החנות של סוני. ניסיתי ריסטרט למודם,חידוש WAN,ביטול UPNP,שינוי DNS וכלום לא עזר. תשתית:HOT,ספק:HOTNET,ראוטר:HOTBOX. תודה לעוזרים. עריכה: שכחתי להוסיף, הERROR שכרום מראה לי זה: ERR_CONNECTION_TIMED_OUT עריכה 2: גם גרופון האמריקאי וWALMART לא עובדים. עריכה 3: דרך TOR האתרים עובדים,יש מצב שזאת בעיה עם הספקית? עריכה 4: (כן קצת חופר...) מצורף TRACE. אני די בטוח שמדובר בבעיה בספקית:

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. Started by The-Magician,

שלום, הבנתי שחברת יס משתמשים בטכנולוגייה הזאת ב-VOD שלהם אם יש בעיה להתחבר לראוטר מרוחק. הבנתי שהחיבור עובד על קו הטלפון וצריך לחבר מודם אחד (hpna) לראוטר ולשים את המודם השני במרחק של 100 מטר ממנו ואז זה קולט את המודם שחיברנו אל הראוטר ככה זה עובד?, אני יכול לקנות ציוד פרטי ולא להיות תלוי ביס? מישהו יכול להאיר את עיניי יותר?

• 11 תגובות
    • 7.4k צפיות
  7. Started by mikets,

שלום, היום התחברתי ל-HotNet דרך HOT ומנסה לקנפג את הנתב HOTBOX ע"מ להשתמש אחד מהמחשבים שלי כשרת פרטי הנגיש מבחוץ. בנתב של בזק שהיה לי קודם עשיתי את זה ע"י הגדרת static IP, port forwarding וכו'. יש דברים דומים בקושחה של HOTBOX אבל אני לא מצליח למצוא את מה בדיוק לכוון. המדריך משתמש שלהם מאד בסיסי. ניסיתי להתקשר לתמיכה של HOT - הם בכלל לו הבינו על מה אני מדבר. אני משאר שאני לא הראשון שרוצה לעשות את זה. יש הצעות ?

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. שלום רב, אני רוצה לשדרג את כל הרשת האלחוטית בביתי. יש לי בית בעל 3 קומות די גדול ומודם ראוטר היום של הוטבוקס. ההוטבוקס יושב בקומה האמצעית ויש חוט תקשורת אינטרנט (lan) שמועבר ממנו לקומה העלינה למגדיל טווח וכנ"ל גם לקומה התחתונה. ברשותינו היום ציוד נורא ישן של מגדילי הטווח (עד 54 מגה ביט)- מחשב אחד בקומה העליונה מקבל עד 3 מגה בייט בבדיקה של ספיד טסט. (המחשב יושב במרחק 15 מטר מהמגדיל טווח ומפרידים 3-4 קירות בינו לבין המגדיל טווח) אשמח לקבל המלצה לקנייה של ראוטר שיחובר בקומת האמצעית להוטבוקס וכן 2 מגדילי טווח אחד לקומה האמצעית ואחד לקומה התחתונה. תקציב לכל המכשירים (עד 1100 שח) מגדיל טווח על בסיס רשת החשמל לא בא בחשבון כי ישנם עוד מכשירים בקומה העליונה. אין לי בעיה לה…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. Started by madix,

שלום, עבדתי עד עכשיו עם נתב TP-Link TL-wr841n שקיבלתי מתנה לפני כמה שנים. עד לפני כמה חודשים הוא עבד מצויין, מהירות בסדר, בלי ניתוקים, קליטה טובה בבית, וכו' על רשת של שלושה מחשבים שמחוברים קווית ועוד 3 מכשירים ב-Wifi. לפני כמה חודשים הוא התחיל להתקע בערך פעם ביום ושמתי לב שהוא מאד מתחמם. כשניתקתי אותו מהחשמל, נתתי לו להתקרר והחזרתי אותו לחשמל, הוא המשיך לעבוד בסדר. אתמול הוא נשרף סופית ואני צריך המלצה לראוטר חדש. אני לא מבין כל כך בתחום של הראוטרים, אבל מבחינת דרישות ה-tl-wr841n עשה את העבודה, אז אני לא צריך משהו יותר מתוחכם, הייתי קונה את אותו אחד, אבל אני פוחד שיתחיל להתחמם שוב.. יש המלצות לנתב טוב ויציב באיכות דומה או טובה יותר בתקציב?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. Started by shy30h,

שלום אתמול לאחר מספר ניתוקים רבים הסתכלתי ב-event viewer של windows וניתקלתי בשגיאה 1014 הרבה פעמים שחוזרת על עצמה כל פעם שיש ניתוק "name resolution for the name teredo.ipv6.microsoft.com timed out after none of the configured DNS servers responded" מה הולך פה? בבקשה עזרה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אהלן חברים, יש לי ממיר FIBERBOX של הוט שאליו מחובר ראוטר שמפצל לכמה מחשבים, לא נרחיב יותר מידי - הכבל רשת השני פשוט קצר מידי ולא מגיע לממיר של הוט אז יש בדרך ראוטר. נגיע לשורש הבעיה, כאשר המחשב הראשי מחובר ישירות להוט ניתן למצוא במכשירים (לדוגמא בעזרת מנהל קבצים באנדרואיד) את הרשת הביתית (כלומר שיתוף הקבצים). אך כאשר הראוטר נכנס הרשת "נעלמת". האם זה משהו בהגדרות הראוטר? האם ניתן "להעלים" אותו כאילו לא קיים והמחשבים לא יתייחסו אליו? להוט ולראוטר יש כתובות אחרות לניהול , האלחוטי בראוטר מנותק, השימוש בו הוא כמין מפצל. אשמח אם מישהו ידע מה הפתרון לבעיה זו.

12. שלום, בעקבות מעבר לאקספון למהירות 100 מגה אני צריך המלצה לנתב משולב עם מודם VDSL שתומך במהירות זו, עם Dual band. תקציב: 400-500. תודה.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. האם לחברה הטאיוואנית שנכנסה לשוק הישראלי רק לאחרונה יש בשורה ממשית עבור הצרכנים? יצאנו לקבל תשובות עם נתב ה-VDSL העדכני שלה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%a7%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%a0%d7%aa%d7%91-vdsl-%d7%9e%d7%93%d7%92%d7%9d-%d7%94-vmg1312-%d7%a9%d7%9c-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%aa-zyxel/

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by adishtrt,

שלום לכולם..... רכשתי נתב VPN במיוחד על מנת להתחבר לVPN שרכשתי באינטרנט ואני מעוניין להגדיר אותו בראוטר... יש לי קצת ניסיון בראוטרים הפשוטים אך מעולם לא התעסקתי את כל סיפור הVPN וכל הפרוטוקולים למניהן, והעסק נראה מאוד מסובך אך מה שאני רוצה לא אמור להיות כזה... סה"כ אני מעוניין להגדיר שכל מחשב שיהיה מחובר לראוטר הזה יקבל VPN (ע"י חיבור לשירות הVPN שרכשתי) כיצד אני עושה זאת? הראוטר שברשותי הוא: TP-LINK TL-ER604W וזו תמונה מהלוח בקרה: http://up415.siz.co.il/up3/ko3dyqzynmmt.jpg מצאתי את הדף הבא: http://www.tp-link.com/en/FAQ-411.html אך כאשר אני מנסה להגדיר (פחות או יותר) כמו בדף, אני מנסה ללחוץ על "הוסף" ומקבל שגיאה שהפעולה נכשלה. יש ברשותי את השם משתמש, הסיסמא והכתובת של …

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by israel2015,

יש לי בעיות באינטרנט שהוא מתנתק מדי פעם והחיבור איטי מאוד. התקשרתי לספק+תשתית שלנו והוא אמר לי לעשות reset ל router. יש לי router של kasda. לחצתי על הכפתור של ה reset ואז הלכתי לכתובת : http://192.168.1.1/ ושם מופיע לי : Update Software Step 1: Obtain an updated software image file from your ISP. Step 2: Enter the path to the image file location in the box below or click the "Browse" button to locate the image file. Step 3: Click the "Update Software" button once to upload the new image file. NOTE: The update process takes about 2 minutes to complete, and your DSL Router will reboot. Software File Name: אמרו לי שבגלל שלא קניתי את המכשיר ראוטר אצלם אני צריכה לעשות את העי…

• 8 תגובות
    • 18.1k צפיות
  16. Started by יוספי,

1. נתונה רשימת הפרמטרים הקשורים ל TCP ו UDP. יש לבחור בכל שאלה את הפרמטר המתאים ביותר כתשובה לשאלה: א) RWIND ב) CWIND ג) SYN Flag ד) FIN Flag ה) Checksum ו) Source Port- ז) Destination Port ח) Sequence Number ט) Acknowledge Number 1.2. איזה פרמטר לא מופיע בפרוטוקול TCP? 1.3. אידה פרמטר קיים בTCP וUDP אבל רק TCP חייב להשתמש בו? 2.1. איזה פרמטר חורג ממודל השכבות? _______ אשמח לעזרה חברים, את כל המושגים אני מכיר טוב אבל אני לא מצליח לפתור את השאלה במלואה 1.2-אם הכוונה לתקורה אז CWIND לא מופיע בתקורה אלא מתקדם כל פעם בהתאם לרשת-אם זה לא הכוונה אני לא רואה שום דבר אחר 1.3-האם זה SOURCE PORT , כיוון שלא בהכרח U…

17. Started by t0x1c,

שלום, אני מחפש נתב שיתן לי כמה שיותר מהירות דרך 2 קירות. כיום יש לי נתב של אדימקס br-6428ns מאז שהחלפתי מחשב הנתב הזה עובד פשוט גרוע, חיבור של בערך 1 מגה. ואני מבין קצת בנושא, אבל לא הצלחתי למצוא אם הבעיה במתאם רשת או בנתב. עם נתב מעפן TP-Link TL-WR702N אני מקבל מהירות יותר טובה (סביבות 15 מגה, לפעמים במשחקים הפינג קופץ אבל אני לא בטוח שזה בגלל הנתב) אני רוצה שהנתב יתמוך בתקן החדש וחשבתי על 2 אלו: DIR-825AC תומך בתקן AC. האם הוא יתן מהירות טובה יותר דרך קירות? מפריע לי שגם אין אופציה לעבור ל openwrt. האם לדעתכם תהיה אופציה כזאת? Netis WF2780 1200Mbps נראה חזק עם 4 אנטנות. גם לו אין openwrt. מה לדעתכם יתאים לי? חשוב לי שאוכל להחליף firmware וחשוב שתהיה קליטה …

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום, יש לחבר שלי דירה עם גג. הקטע הוא שבקומה למטה יש את המחשב עם הראוטר ולמעלה בגג יש לו XBOX שלא מצליח לקלוט מן הסתם את ה-WIFI. אז אמרתי לו שכדאי להעביר כבל רשת מלמטה למעלה ולשים שם ראוטר כדי שתהיה קליטה. הלכנו היום לאופיס דיפו וראינו שם ראוטרים של TP-LINK אבל גם שמתי לב שיש מוצר שנקרא Access Point (נקודת גישה) וחשבתי שאולי זה מה שאנחנו מחפשים, אז רציתי לשאול כאן אם זה באמת המוצר שאנחנו מחפשים, או שעדיף לקנות ראוטר למקרה הנ"ל? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 7.8k צפיות
  19. Started by wiper,

שלום לכולם, יש לי כרגע ראוטר אלחוטי שאליו מחובר בכבל ה vod ודרך wifi המחשב הנייד. אני רוצה לדעת האם ניתן "לפצל" את העניין ולחבר מודם ל vod ואת הראוטר למחשב בצורה אלחוטית/חוטית? הכוונה היא כזו - יש לי ראוטר ישן של בזק (ADSL) שאני רוצה לדעת האם ניתן להגדיר אותו כמודם בלבד ולחבר אותו בחיבור ישיר ל vod. במקביל יש לי ראוטר חדש שקיבלתי מ 012 ואני רוצה לחבר אותו בחיבור קווי למחשב הנייד (לצורך השגת מהירות גלישה גבוהה יותר) ובמקביל שישדר אלחוטית לניידים ולטאבלטים. האם זה ניתן בכלל ואיך עושים את זה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by EF,

שלום, יש לי מודם d-link 2650u שהוחכר בעבר מבזק ועכשיו אני רוצה לעשות בו שימוש ברשת ביתית אחרת. כיום יש לי בבית תשתית של הוט והספק הוא בזק בינלאומי. כשהתקשרתי לבזק בינלאומי וביקשתי שם משתמש וסיסמא כדי לחבר את הנתב הם טענו שבגלל שמדובר בנתב של בזק והתשתית כיום היא של הוט, לא ניתן להשתמש בראוטר, אבל... בפועל כן הצלחתי להתחבר עם שם המשתמש שלי והסיסמא בבזק בינלאומי. מישהו יכול להסביר לי את התשובה של בזק בינלאומי ואיך זה שכן הצלחתי לבסוף להתחבר? תודה!

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. שלום לכולם, נתונים ראשוניים : 1. ספק בזק בין לאומי 2. תשתית בזק 3. מהירות גלישה עד 40 מגה 4. ציוד dlink 6850u 5. חיבורים קיימים : חיבור מהקו טלפון לראוטר ---> כבל מהראוטר למחשבים ----------------------------------------------------------------------------------------- אני מעוניין לרכוש מודם חדש שיחליף את הנוכחי מכמה סיבות העיקרית היא תמיכה ב - asustor AS5004T שיש לי. שאלות: 1.אני מעוניין לרכוש את ה -asus RT-AC68U אבל השאלה האם הוא תומך בכלל באינטרנט שיש לי כרגע ? 2.לאסוס יש גם את דגם ה - DSL -AC68U האם זה מה שאני צריך ? 3. מהו השילוב האולטימטיבי קניה של שניהם ? דגם ה - RT מאחורה : דגם ה - DSL מאחורה:

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. Started by APT,

היי, יש לי ראוטר TL-WDR4300, ואני מעוניין לקנות מודם על מנת לגלוש ברשת של בזק (אני לא מעוניין לשלם להם השכרה חודשית על המודם). הבעיה היא שאין בכלל מודמים שהם לא גם ראוטרים. האם אתם יכולים להמליץ לי על מודם או ראוטר-מודם זולים שיתאימו לי לגלישה ב100 מגה? אני מעוניין שהמכשיר יהיה כמה שיותר קטן ולא בולט כי אני הולך להשתמש בו רק כמודם (ולהמשיך להשתמש בראוטר הקיים שלי כראוטר ראשי). תודה רבה, APT.

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. שלום לכם, רציתי לדעת, אם ישנם שני מחשבים עם חלונות 8.1: האם אפשר להגדיר שאחד יוכל להשתלט על השני מתי שירצה, וגם להיפך. בלי לקבל אישור בכל פעם? אם זה משנה, המחשבים נמצאים גם על אותה רשת. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by lidorkalfa,

אהלן, לאחרונה עברתי מהוט ל018, קניתי את הנתב Kasda KW5212 ששימש גם כמודם וגם כראוטר וגרם לי להמון בעיות כמו קריסה של הרשת האלחוטית מס' פעמים ביום ואיטיות בלתי נסבלת.. אתמול רכשתי ראוטר Edimax BR-6478AC (שמשדר גם 2.4G וגם 5G ביחד) וכרטיס רשת נייד Edimax EW-7822UAC (שמתחבר לUSB3 במחשב ותומך 5G). התהליך שביצעתי כדי להפוך את הKASDA למודם בלבד היה הגדרתו כBRIDGE וביטול הרשת האלחוטית, לאחר מכן חיברתי את הEDIMAX למודם והתחברתי דרכו לאינטרנט - עד כאן הכל טוב.. מה שקורה עכשיו זה כזה דבר: המכשירים היחידים שתומכים אצלי ב5G הם 2 מכשירי פלאפון (סמסונג גלקסי S4) והלפטופ שלי שחיברתי אליו את הדונגל של EDIMAX.. כל שאר המכשירים שמחוברים על 2.4G מקבלים מקסימום 5 מגה מהירות, שלרוב זה בכלל מ…

• 8 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. הייתי מחובר ב 100 מגה להוט הייתי מרוצה אבל בגלל שהשירות לקוחות שלהם לא קיים ואני לא רוצה לרשום דברים קשים על מה שקורה שם אז אני לא ארחיב ... אז החלטתי לחזור לבזק ששם אני מקבל בין 40 - 60 מגה במקום 100 מעדיף שירות על טכנולוגיה הבעיה זה הספק יש לי כרגע אורנג' וחשבתי להחליף ל 014 POWER NGN העניין שבבזק בינלאומי הכבל התת ימי זה יותר קשור לאתרים בחו"ל משחקי רשת וכאלה לא ? אבל באתרים בארץ אין הבדל ? או שיש גם ? המחירים של בזק בינלאומי גבוהים יותר השאלה אם זה שווה או שכל הספקים בארץ אותו דבר ? חשבתי על הקטע של הכבל התת ימי אם יש הבדל זה רק בחו"ל ורוב האתרים שאני עובד איתם נמצאים בארץ לא יודע אני מתבלט .... יש אקספון 100 מגה משולב תשתית + ספק ב 70 שקל אני מפחד שיש קצ' בעיה של נ…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים