רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
היי. בלי להכנס ללמה,כמה,ולא חוקי. במקום העבודה שלי האינטרנט חסום,מחפש דרך לעקוף את זה. והפרוקסים החינמיים שאני משתמש בהם הם פשוט מתחת לכל רמה,חלק מהאתרים עובדים וחלק לא. הבנתי שאני צריך VPN לצורך גלישה אנונימית. מישהו מכיר משהו חינמי מומלץ ואפילו בתשלום,ללא הגבלת תעבורה. יש אולי דפדפן או תוכנה חיצונית שיוכלו לעשות את העבודה? לצורך העניין,אתרים כמו גוגל,פייסבוק,יוטיוב,MSN ועוד כמה פתוחים,כל השאר חסומים. עדכון. שוטטי וגיגלתי יכול להיות שדפדפן TOR יוכל לפתור את הבעיה?,כרגע אני לא יכול לבדוק את זה לא עובד בימים הקרובים..
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי בעיה עם ראוטר Edimax BR-6524n הראוטר עבד מצויין במשך כמעט שנתיים במחשב של ההורים, היום העברתי אותו אלי וניסיתי להפעיל את הפונקציה האלחוטית, הסתבכתי קצת עם ההגדרות (בשלב הזה רק האלחוטי לא עבד, יכולתי להשתמש בו כשהוא מחובר למחשב בכבל) אז החלטתי לעשות לו אתחול הגדרות ע"י לחיצה 20 שניות על הכפתור ריסט בגב המכשיר. אחרי הלחיצה המחשב פשוט הפסיק לזהות אותו, אני לא יכול להיכנס אל ההגדרות שלו דרך 192.168.2.1 וכשאני נכנס ל IPconfig דרך cmd הוא מראה לי שאין default gateway אל הנתב... מישהו יודע אולי אם יש דרך להציל את הראוטר הזה? אני מקווה שהבעיה היא לא שמשהו נדפק בהגדרות שלו כשלחצתי על הריסט, בינתיים אני מנסה לעדכן דריברים שונים במחשב אבל אין שינוי במצב... אשמח ל…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
זה החל מלפני חודש. באמצע גלישה רגילה, פתאום מתנתק האינטרנט. רק כאשר אני נכנס לפאנל של המודם דרך 10.0.0.138 ולוחץ על התחברות, האינטרנט חוזר. עד שזה קרה היו ניתוקים נדירים של פעם בחודש, וגם אחרי שניה האינטרנט היה מתחבר בעצמו. יש לי אינטרנט במהירות 5MB תשתית בזק, וספקית נטוויז'ן 017. וד"א מאז שהתחילו הניתוקים האינטרנט התחיל להיות זוועה. הכל יותר איטי, בעיות גלישה בכל אתר הרבה שגיאות של טעינת דפים, שלא נדבר על זה שאי אפשר כבר להוריד קבצים גדולים כי אחרי כמה דקות האינטרנט מתנתק. אין הבדל בבעיות בין EE לבין פיירפוקס. בהתחלה כשהבעיות של הניתוקים החלו להופיע התקשרתי למוקד התמיכה הטכנית של בזק והם הציעו לאפס את המודם, עשיתי את זה ולא היה בעיות למשך מספר שעות, אבל אחרי זה הם חזרו. …
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קניתי נקודת גישה lg lw2205 ושני כרטיסי רשת אלחוטים של trendnet יש לי אינטרנט adsl,ומודם aztech adsl2+ עכשיו חיברתי באצמעות כבל רשת את המודם לנקודת גישה והתקנתי כרטיס רשת בינתים במחשב אחד ומה אני צריך לעשות עכשיו הכרטיס לא מוצא בכלל את הנקודת גישה והוא לא מפסיק לחפש אותו לא משנה מה אני יעשה הכרטיס רשת האלחוטי לא מזהה את נקודת הגישה שמחוברת כמו שהבנתי טוב ,אולי אני צריך להגדיר משהו בנוגע לנקודת גישה כי בסך הכל חיברתי אותה למודם והתקנתי את הכרטיס רשת ומן הסתם כמו שהסברתי זה לא עובד... אני דיי נואש..
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל, מצטער על הידע הצרכני המועט (סיבות כאלו ואחרות "out of the blue") שיש באמתחתי, דבר שני מצטער על ידע ה-IT הבסיסי. משעברנו את שלב יום הכיפורים נמשיך להסברים ולשאלות לשמן התכנסנו.. אני נכנס לדירה חדשה בה ארצה לשלב ספק ותשתית תחת "חשבונית אחת", כן אני יודע שחשוב לבדוק מול החברות עד כמה הן יכולות לספק לבניין/לדירה (חבילות של 10,30, 100 וכו'). שימושיי יהיו שימוש נרחב ב-HTPC (סטרימינג של סרטים וסדרות, סטרימינג של טלוויזיה), שימוש נרחב ב-XBOX. בנוסף לזה גם שימוש בחדר עבודה ללימודים וכמובן רשת אלחוטית לפלאפונים והטאבלטים בבית. א. נתב - אני תמיד דוגל בשיטה של לקנות בהוצאה חד-פעמית ושהמוצר ישאר תחת אחריות שלך, האם זה תקף גם כאן? אישית-רציונלית מעדיף לקנות נ…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
8מגה ADSL עם בזק ובב"ל. אפשרי ליצור לבד? או לקבל את רוע הגזירה ולשלם ? תודה מראש לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי נתב מדגם edimax br6204wg http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2 לשם הארכת טווח קניתי נתב מדגם edimax br6424n. http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=263&pl1_id=3&pl2_id=18 מה הפרוצדורה בתכנות הגדרות הנתב הקיים והחדש על מנת שיעבדו בהרמונייה? חיפשתי כל מיני מדריכים באינטרנט אבל ראיתי מידע סותר (לדוגמא פעם ראיתי שמספר הערוץ צריך להיות זהה ופעם שונה). עוד משהו שלא הבנתי זה לגבי כתובת ה-MAC. לפי ההגדרות שראיתי לנתב יש כתובת MAC לכל פורט שמחובר אליו. זו כתובת ה-MAC אליה מתכוונים במדריכים, ואם כן באיזה כתובת להשתמש. הנתב הקיים שלי מחובר כרגע כ-AP האם צריך לשנות אותו ל-WDS או ל- POINT TO POINT?
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בימים אלה מסיימת תבל את ההתחברות למערכת התקשורת שהקימו שלוש חברות הכבלים; רק בתום ההתחברות, תשיק תבל את שירות האינטרנט המהיר; מתב וערוצי זהב לא יוכלו להתחבר למערכת החדשה עד לאישור סופי של המיזוג- חברת הכבלים תבל דיגיטל, שקיבלה רשיון לאספקת אינטרנט מהיר לפני כשלושה שבועות, לא תשיק את השירות באופן מסחרי באפריל, כפי שצפתה בתחילה, אלא לכל המוקדם במאי. סמנכ"ל השיווק של תבל, איתן גליק, אישר את הדברים, ונימק את הדחייה במעבר של תבל לתשתיות חדשות שפרסה חברת תבל טלקום: "עד שלא נסיים את שדרוג המערכות הטכנולוגיות, לא נתחיל לשווק את האינטרנט המהיר", אומר גליק. "ההערכה היא שזה לא יקרה לפני תחילת מאי. עד שהמערכת תהיה אמינה ויציבה". המערכת החדשה שפרסה תבל טלקום, מי שצפויה להיות חברת התש…
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הי. יש למישהו מושג איפה ניתן לקנות את הברגים שמחברים את הסוויצ'ים למסגרת של ארון השרתים ? קיבלתי אנטיסאפם בתצורת U3 ללא ברגים ואני צריך 4 ברגים בכדי לחבר אותו לארון.
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי בבית שני נתבים של Edimax: 1. סוג BR-6504n - ראוטר מרכזי מחבר בין המודם לשר המחשבים, עליו מותקן הDHCP 2. סוג BR-6524n - ראוטר משני שרציתי להפוך אותו לUniversal Repeater ולהציב אותו באזור אחר בבית כדי להרחיב את הקליטה. קינפגתי הכל כמו שצריך (לדעתי): הם על אותו צ'אנל, ראוטר משני מוגדר כUNIVERSAL REPEATER והראשי כAP, הROOT SSID תואם לSSID של הראוטר הראשי, ואפילו ביטלתי את SECURITY כך שאין צורך בסיסמה והתחברות.. בהתחלה זה עבד יפה עד שמתישהו זה התחיל לעשות בעיות כשמנסים להתחבר דרך הריפיטר לא תמיד הייתה גישה לאינטרנט (זה היה קורה באופן רנדומלי) ולפעמים סתם ככה הוא היה זורק אותי ולא מרשה להתחבר אליו שוב (Unable to connect...) חיפשתי פתרונות בגוגל אבל לא מצאתי הרבה …
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
אם אני מחבר את המכשיר הנייד שלי כמודם סלולארי, זה אפשרי לעשות שימוש באייפי שלו אבל עדיין לגלוש דרך האינטרנט של המחשב (מבחינת מהירות גלישה, הורדה וכו')? אני לא מוצא שום דרך אחרת לשנות את האייפי שלי מבלי להתקשר לספק.
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש את המוצר הבא: זו נקודת WIFI שעובדת על הרשת הסלולארית והולכת איתך לכל מקום. אין לי בעיה להביא את המוצר מארהב ככה שלא משנה לי אם מוכרים אותו בישראל. הבעיה היא שאני צריך מכשיר כזה שלא נעול לסים מסויים ואני יכול להשתמש בו בארץ. לפי דעתי זהו מוצר מושלם לסטודנטים וחיילים בזמן שהיום האינטרנט הסלולארי זול ונגיש.
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
העתקה בין שני מחשבים אצלי ברשת מתבצעת במהירות נמוכה מאוד. בערך 500KBps בדקתי עם Lan Speed Test וקיבלתי בערך אותה תוצאה (בדקתי על שני המחשבים), באיזור ה-4-5Mbps. בבדיקה עם SPEED TEST, שניהם מצליחים לגשת לאינטרנט במהירות גבוהה בהרבה, באיזור ה-50-60Mbps. מה יכול לגרום לעבוד כ"כ לאט כשמעבירים קבצים מאחד לשני?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כיום אני לקוח של הוט, אבל בלי קשר רציתי הרבה זמן לקנות ראוטר בעצמי ולקבל איכות יותר רצינית ממה שהחברות בארץ מספקות. לאחרונה ניסיתי להתקין pi hole למי שמכיר וגיליתי שלא ניתן להגדיר DNS בעצמי עבור הFiberbox שמתפקד כראוטר עבורי. אתאר את המצב היום - יש את הFiberbox שמתפקד כמודם וראוטר, הוא מספק WIFI לבית. בנוסף, בכל חדר יש ממירים mini fiber שהם גם מתפקדים כמודמים וראוטרים בפני עצמם! ובחדר העבודה שלי יש מודם קטן של הוט שמספק לי חיבור אינטרנט קווי (הוא מחובר לכבל קואקס). מה שאני רוצה לעשות זה לקנות ראוטר חדש, שבעזרתו אוכל להגדיר DNS משל עצמי ועוד כל מיני פיצ'רים נחמדים, הבעיה היא שאני חושש שאם אעשה זאת, אני אפסיד את כל היתרונות שציינתי מקודם. יכול להיות …
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני עומד להצטרף לסלקום TV בקרוב, ואני רוצה לוודא שהתקשורת בבית תהיה מוכנה לקראת זה. המצב כרגע הוא אינטרנט של HOT, ע"י מודם+ראוטר באותו חדר, וחוטים פיסיים ל-3 חדרים נוספים בבית (אחד מהם הוא הסלון - יש שם מחשב). אם אני מצטרף לטריפל של סלקום כולל האינטרנט, אז הטלויזיה והאינטרנט שאני מקבל מהם יחלקו את אותו רוחב פס. אני מעוניין להשתמש בראוטר שלי (archer c7) כדי לחלק את התעבורה איך שאני מוצא לנכון (למשל לשמור 20 מגהביט לממיר הטלויזיה של סלקום בסלון). בגלל שיש רק כבל פיסי אחד מהראוטר לסלון שכבר מתחבר למחשב בסלון - אני אצטרך לקנות switch כדי לאפשר למכשיר נוסף להתחבר שם ליד הטלויזיה. (לשים את הראוטר והמודם בסלון לא יהיה אפשרי כי יהיה צריך…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מודם VDSL במקום להשכיר מבזק אני לא מצאתי הרבה כאלה אשמח לעזרתכם בנושא יש לי ראוטר לינקיס WRT54GL שיתחבר למדם (אני יודע שהוא עלול להאט את המהירות) השאלה אם אני יוכל לחבר אותם והראוטר יתמוך כי הוא ישן יחסית? אני ישמח לכל אפשרות אחרת מלהשכיר מודם\נתב מבזק תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
קורה לי הרבה פעמים שפקודות נתקעות למשהו כמו 10-15 דקות שלאחר הזמן הזה ממשיכות כרגיל. אבל אחרי הפעם הראשונה שאיזשהי פקודה נתקעת, כל פעולה שאני מבצע אחרי זה גם כן נתקעת ככה והדבר היחיד שאני יכול לעשות זה להפעיל מחדש את הקליינט FTP (שזה תיקון זמני - וגם זה לא תמיד עוזר כי זה יכול לקרות מיד לאחר פתיחת הקליינט) די צמצמתי את המקור לבעיה וזה כנראה אחד מאלו: 1. המחשב שלי (שמשפיע על כל הרשת - כמה מחשבים באותה הרשת וזה קורה בכולם - נראה לי לא הכי הגיוני) 2. הראוטר (HOTBOX - זוועת עולם : ) 3. ספקית/תשתית (הוט + הוט נט) אין לי על המחשב פיירוול, וגם בראוטר הפיירוול כבוי (אלא אם יש בו משהו שאין לי שליטה עליו) הגדרתי DMZ למחשב שלי, וזה קורה גם כך, אז זה לא נראה בעיה של פורטים. ה…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
http://www.themarker.com/hitech/1.1656620 אוי אוי אוי הוט. אתם כ"כ טפשים. אני מניח שעכשיו לא תהיה בעיה לפצל את חבילת "HOTNET Platinum"
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לעניין 3 היבטים עיקריים- 1. בריאותי - האם זה בריא שהנתב משדר בכל הבית אותות? (אשמח שירחיבו בנושא הזה -- אולי גלי הRF אינם מסוכנים?) 2. אבטחתי - יותר סיכוי לכניסה אל הרשת כאשר הנתב דלוק כל הזמן ופתוח לנסיונות פריצה, רחרוח וגילוי פרטים. 3. חיי הנתב - האם זה פוגע באורך חייו של הנתב או פוגע בנתב באיזושהי דרך? תודה לעונים.
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
משום מה דווקא בתוכנת BITCOMET הפורט שלי תמיד חסום (במקרה הטוב) או UNKNOWN (במקרה הרע), EMULE ותוכנות אחרות מקבלות HIGH ID ורק ITCOMET עושה בעיות. הבעיה אינה בפיירוול. אני משתמש במתאם של 012 לחלוקת קו ואינטרנט על אותו חיבור. יש למישהו מושג מה הבעיה. אגב, בניגוד לתלונות ששמעתי עד עכשיו על 012, רוב הטורנטים שניסיתי (ולאו דווקא חדשים או מלאי SEEDERS) רצו לי תוך דקה על 190KB (מקסימום רוחב פס) ונשארו כך עד הסוף. יש מספר טורנטים שלא מוכנים אפילו להתחבר (ובמחשבים אחרים על רשת אחרת הם כן עובדים), לדעתי בגלל שהפורט האזנה שלי חסום.
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי 2 ראוטרים של בזק מדגם NETGEAR DGN 2200 V2 אחד משמש אותי כראוטר שמחובר למחשב בצורה קווית, ואת השני ברצוני להפוך לרפיטר. איך ניתן להגדיר אותו כך שישמש כרפיטר ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי switch tp-link 24 port 10/100/1000 שמחוברים אליו מחשבים מאותו סוג. רוב המחשבים מחוברים עם כבל cat 6 ומרוחקים יותר מחוברים בcat7 עד הקופסא ומשם cat 5 למחשב לאחרונה שמתי לב שכשחיברו אותם הורידו את המהירות בכרטיסי רשת ל10M ניסתי להחזיר ל1GB או לאוטומט המחשב לא הצליח להתחבר (גם כששינתי ל100 לא הצלחתי להתחבר) לא בדקתי אפשרות עם מחשב אחר אז אני לא יודע אם הבעיה היא עם הכרטיס רשת במחשבים או הכבל. השבוע חיברנו AC שעובר דרך עוד switch ומשם כבל נוסף (עובר לבניין נוסף) ויש לי בעיות חיבור איתו (לפעמים עובד ולפעמים לא) ובחדר נוסף (מחובר לרשת אחרת) יש לי switch נוסף של 1GB ואליו מחוברים מחשבים אחרים (סוג אחר) בחדר הזה יש לי מחשב אחד …
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! ברשותי הראוטר Siemens SL2-141 פועל מצויין כבר כמה חודשים. אליו מחוברים: 10.0.0.1 המחשב הראשון xp sp 2 10.0.0.2 המחשב השני xp sp 2 10.0.0.3 אייפון ב-WiFi 10.0.0.138 הראוטר עצמו. פתאום ביום בהיר אחד המחשב השני לא מצליח לגלוש באינטרנט, דהיינו, המסנג'ר מתחבר, eMule מתחבר - באינטרנט אי אפשר לגלוש! השינוי האחרון שעשיתי לפני מספר ימים זה להתקין תוכנה שמשנה את האי פי כל כמה דקות, אבל הכל פעם כמו שצריך. ניסיתי להתחבר לכתובת 10.0.0.138 כרגיל, במחשב השני אי אפשר (באייפון ובמחשב הראשון הכל תקין). אם כי, מה שאני לא מצליח להבין, זה למה פינגים כן עוברים לעז*זל? פינג ל-10.0.0.138 או לכתובת אי פי של אתר מסויים עוברת! יש לי רקע מסויים ברשתות, ההגדות בסדר ב-100%, עברתי עליהן שוב…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, אני מחובר עם הוט, ראוטר שלהם הוטבוקס, וכן ממירי מיניפייבר בסלון, קומה עליונה וממ"ד (קומה תחתונה). בסלון ובקומה העליונה קליטת וויפיי טובה,בממ"ד גםצסבירה מאד, הבעיה שבהמשך המרתף אין קליטה. האם ממיר מיניפייבר נוסף שלפי הוט הוא גם מגדיל טווח ייתן מענה נאות? האם כדאי לרכוש מגדיל טווח ולשים במרתף? האם הוא בכלל יעיל אם הראוטר נמצא בקומה הראשונה? תודה
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחר המון שנים של שימוש במחשב אחד בלבד בבית, הפך גם ביתי להיות דו-מחשבי. אני עתה עומד, חסר מושג, בניסיון ליצור רשת ביתית. המחשב השני בבית הוא לפטופ ולכן מיד חשבתי על רשת אלחוטית בבית, אולם אז נזכרתי שזרוק לי בבית כבל רשת וזה יכול לעת עתה להוות פתרון. לצערי, גיליתי שיש בעיה עם יצירת חיבור ישיר בין מחשבי XP SP1 לVISTA. אני חושב שקיימת עוד אפשרות שהיא קניית ראוטר וחיבור דרכו (מה שאולי יחסוך את עניין השדרוג לSP2 שבו אני לא חפץ כל כך). אני מניח שהמבוא הזה היה מסורבל מספיק כדי להבהיר את פערי הידע שיש לי בנושא - אז ארד לשורה התחתונה - מחשב 1 - PC עם מודם ROTAL ALE 150 של בזק. מחשב 2 - Dell Vostro a840 אני מחפש את הפתרון הזול והאמין ביותר (גם על חשבון נוחות האלחוטיות…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-