רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
שרת XP PRO קליינט WIN98 מהדורה 1, האם אפשר לצ'וטט בין המחשבים אם בכתיבה ואם בצורת שיחה קולית?
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
טוב אז הבעיה שלי היא ככה.. יש ברשותי ראוטר+מודם מובנה מסוג d-link rta300w עם 4 פורטים לאחר החיבור בין שני המחשבים שיש ברשותי(אחד שלי ואחד של אחי) הכל עבד טוב וגם עכשיו הכל עובד טוב...אחי גולש..רואה את הקבצים שלי ואני את שלו..בקיצור הכל סבבה.. רק! שניסיתי להפעיל תוכנות מסוג שליטה כמו netop והתוכנה Anyplace Control ואני פשוט לא מצליח לשלוט על המחשב שלו.. אינ לא יודע אבל אני חושב שאני תריך להקצות לו כתובת ip מיוחדת או משהו כזה ולכן פניתי לפה לעזרה.. כמו כן ניסיתי להשתמש בתוכנה המובנת ב windows כדי לנסות להתחבר אליו וגם כן לא הצלחתי.. וגם..נכנסתי אצלי למחשב cmd->run->ping ....x כתבתי תאיפי שלו שזה 192.168.1.2 וזה רשם לי reply from ואתם יודעים את הממשך.. השאלה שלי היא למ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
ערב טוב, במהלך בניית בית ,אני רוצה לדעת איזה הכנות צריך לעשות על מנת שתהיה את האופציה להשתמש בסיבים אופטים בשביל תקשורת מחשבים כמובן בנוסף אם מישהו יודע מאיפה באה ההזנה מהראשית של הסיב האופטי אם מהפילר של התקשורת או מהגג או מכל מקום אחר. בנוסף לכך הבית הוא בית גדול עם מלא נקודות תקשורות אם אפשר המלצה ל SWITCH של 24 פורטים מנוהל או חצי מנוהל אני לא יודע ככ מה זה אומר .. ואיזה כבל לשים CAT 7/6/5 בתודה מראש
-
- 9 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
כדי להרחיב את הרשת התקנתי ראוטר נוסף שמחובר אלחוטית לרשת קיימת הרשת בנויה כך מודם כבלים שמחובר בכבל לראוטר אלחוטי A והמחשב שלי מחובר בכבל לראוטר A ראוטר נוסף B מחובר אלחוטית לראוטר A. מאחורי הראוטר הנוסף יש מחשב מבחינת אינטרנט אין בעיה. אני מנסה לתקשר בעזרת VNC בין המחשב שלי למחשב שנמצא מאחורי הראוטר הנוסף ולא מצליח מישהו מכיר את הפיתרון ?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מצלמת IP שמחוברת לראוטר. אני מצליח לצפות דרך הסמארטפון במצלמה. מה שמוזר הוא שאם הסמארטפון מחובר גם כן לאותו הראוטר שהמצלמה מחוברת דרך WIFI אז הפונקציה של האודיו של המצלמה גם עובד לי אבל אם הסמארטפון מתחבר למצלמה דרך רשת אחרת (הרשת הסלולארית או רשת אלחוטית אחרת) אז אני רק רואה את הוידאו אך הפונקציה של האודיו לא עובדת. זה מאד חשוב לי שהאודיו יעבוד כי המצלמה משמשת אותי לצורכי בייבי סיטר. לפי דעתי זה קשור לאיזה שהיא הגדרה בראוטר. יש לי ראוטר של TP-LINK והמצלמה היא TENVIS. אני אשמח שמישהו יפתור לי את הבעיה.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה - לא ניתן להשיג homeplug adaptor של MSI . הדגם היה EC14H. מישהו מכיר תחליפים? היכן אפשר להשיג? מצאתי מוצר של ATECH ב- TOPSHOP אבל אני לא בטוחה שזה יתאים. הוא אמור להיות מהיר יותר, אבל גם יקר יותר.... תודה על כל מידע!
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
כשאני מתקין firewall ואז מפעיל תוכנה אשר מנסה להתחבר לאינטנרט/שרת מסוים/אתר הfirewall מתריע. אני די חדש בנושא, אבל מה קורה כשאני מאפשר לדבר כזה לקרות? איזה מידע נשלח או מתקבל? אני רוצה להרחיב את ידיעותי בנושא, בבקשה המליצו לי איך ללמוד על חומרה בכלל.
-
- 7 תגובות
- 944 צפיות
-
-
יש לי בבית 2 מחשבים רגילים ומחשב נייד של אבא שלי. אבא שלי משתמש במחשב לצרכי עבודה, גלישה באינטרנט קבלת מיילים . חברים שלו קיבלו עכשיו מחשב נייד שתומך בתקשורת אלחוטית בכל מקום ככה הוא הבין לדוגמא בטיסות לחו"ל שהם יושבים עם המחשב הנייד בטרקלין עסקים פשוט מאוד מדליקים את המחשב הנייד נכנסים לאינטרנט, מקבלים ושולחים מיילים וכל זה בלי כמובן בלי שום כבל ובלי שום הגדרה וקינפוג והם עושים בדיוק אותו הדבר גם בבית האם לפי מה שהבנתם יש איזשהי תשתית מיוחד בבית או בשדה תעופה או בביץ? (דבר שיש סיכוי גדול שיש לדעתי בטרקלין עסקים יש תשתית לתקשורת אלחוטית ותמיכה בכל זה) והאם התקשורת עם אינטל סנקרינו? אחנו רוצים להקים דבר כזה בבית? מה צריך? איך עושים את זה? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
זה מה שקרה לקרוב משפחה שלי, לקוח בזב"ל מזה שנים, משתמש פשוט שלא מתמצה במושגי מחשב ותקשורת. יום אחד התקשר אליו נציג מכירות והציע לשדרג לחבילה 15 מגה תמורת תוספת מחיר קטנה - קיבל תשובה שלילית. כעבור זמן, חזר הנציג והציע אותה הצעה ללא תוספת תשלום והפעם הצליח לקבל תשובה חיובית. כמובן, הנציג "שכח" לציין שעל מנת לקבל שדרוג בפועל, צריך לסכם עם ספק התשתית. מה שנראה טריויאלי לי ולכם, לא מובן מאליו להרבה אנשים סביבנו. רק כשכעבור כמה ימים התקשר אליו נציג של הוט ושאל על השדרוג, התברר לו שזה ממש לא בחינם. הבעיה היא שבזב"ל מסרבת לבטל את ה"שדרוג" בטענה שכביכול עברו כבר שבועיים (קרוב המשפחה טוען שזה היה בשבוע שעבר וגם נציג הוט התקשר רק שלשום). בשורה תחתונה, יש לו התחייבות לשנתיים לחבילה …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מתלבטים איזה נתב VDSL לרכוש? הבחירה בין ה-TD-W9980 של חברת TP-LINK ל-VMG1312 של חברת ZyXEL אינה פשוטה. על מנת להקל עליכם, כתבתי מדריך קצר שיכול לסייע לכם לפתור את הסוגיה הזו. http://www.netcheif.com/blog/?p=5809
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. מכיוון שקיימת איזו שהיא בעיה עם מערכת התגובות בדיון הזה, אשיב כאן על ממצאי: אכן בדקתי איתם כרגע. הנושא מאושר והמצב לדברי הנציג שדיברתי איתו הוא כזה (מי שיודע אחרת, מוזמן לעדכן/לתקן): 1. עבור כל אלו אשר מחוברים בבזק בינלאומי ב 100 מגה בלבד, נפתח מול חברת הוט Pool כתובות ייעודי. אלו ינותבו באופן אוטומאטי דרך הכבל התת-ימי החדש של בזק בינלאומי (כלומר דרך ה "Power NGN"). 2. כל לקוח יכול להתקשר כבר עכשיו לשירות הטכני, והם יבצעו איתכם שיחת ועידה להוט במטרה להעביר אתכם לחיבור ללא חייגן (MPLS). 3. במידה ולא יבצעו אתכם שיחת ועידה - ימסרו לכם מספר אסמכתא איתו תוכלו לפנות בעצמכם לתמיכה של הוט ולבצע המעבר לחיבור ללא חייגן. כל האמור מעלה רלוונטי לאלו אשר אינם מנויים על שירות הגי…
-
- 44 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
ובכן שלחתי מכתב לחברת Netvision בנוגע לת'רד הזה והרי לכם תגובותם: "יהודה היקר, חייגן ה-VPN מיועד לאפשר חיבור מאובטח ומתקדם יותר לאינטרנט. השימוש בחייגן מאפשר אימות שם משתמש וסיסמא לפני כל התחברות, ולפיכך מאפשר גישה ישירה לאינטרנט ללא צורך במעבר באתר מיוחד. חייגן ה-VPN מיועד ללקוחות הכבלים בכל החברות. השימוש בחייגן איננו אמור להאט את קצב העברת הנתונים או לגרום להתנתקויות. כככל, חברת נטוויז'ן מספקת ללקוחותיה הפרטיים חיבור למחשב יחיד המחובר למודם ועל אף שאיננה אוסרת על חיבור רשת מקומית, אין נטוויז'ן ממליצה על כך. ואיננה מספקת תמיכה טכנית מעבר לחיבור המחשב המחובר ישירות למודם עצמו. לקוחות המעוניינים בתמיכה ברשת מקומית יכולים להפוך את חשבונם לחשבון עסקי. לקוחות עסקיים נהני…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, בפנייתי לחברת נטויז'ן להתקנת ראוטר הם הציעו לי אפשרות לביקור טכנאי ע"ס 200 ש"ח. זאת בנוסף למחיר הראוטר, 336 ש"ח. לשאלתי, מה על מה התשלום, נעניתי שזה על ביקור, התקנת הראוטר, הגדרות ופיירוול וכן אחריות לשנה. כמו כן, ציינו שיש אפשרות לקבל את הראוטר במשלוח אבל אז לא תהיה לי את האחריות. האם הפרוצדורה אותה מגיע לעשות הטכנאי מורכבת ומצדיקה ביקורו או שאוכל לעשות זאת בעצמי, על סמך הסברים כאן, למרות שההבנה שלי בנושא רשתות היא מוגבלת? תודה
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחובר דרך תבל+012 בחבילה של ה 750K. התחברתי לפני חצי שנה, ממש כמה ימים אחרי שתבל קיבלו אישור והתחילו לשווק את האינטרנט המהיר. בתקופה שבה התחברתי כל הספקיות הציעו מבצעים של חצי שנה במחיר מוזל יחסית ולאחר מכן שינוי המחיר. הספקיות הציעו גם, כמו היום, מודם חינם בהתחייבות לחצי שנה (שזו התקופה של המחיר המוזל), חוץ מהמתחברים דרך תבל, שבכל הספקיות (לפי מה שאני זוכר) ההתחייבות הייתה לשנה. מכיוון שמאוד חיכיתי לאינטרנט המהיר הלכתי על המבצע של 012 שהיה המשתלם ביותר אז שהיה חצי השנה הראשונה ב 74 ש"ח לחודש ולאחר מכן 145 ש"ח. לאחרונה ראיתי כתבה (שמסיבה כלשהי אני לא מוצא אותה יותר) ב ynet על בזק בינלאומי, הם לא הורידו את המחירים אפילו שמחירי השוק ירדו בצורה משמעותית, אלא אם הלקוחות ה…
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום רב. השבוע, יצא לי לדבר עם חבר שיש לו עסק עם כ-10 מחשבים, וגיליתי שהוא משלם כ-600 ש"ח (!!) על שירותי ספק האינטרנט (בלי קשר לתשתית). ביקשתי ממנו לראות את החשבונית וחלוקת החשבון היתה כך: (תשלום חודשי, כן?) 33 ש"ח לכל מחשב על אינטרנט במהירות 100MB (סה"כ כ-330 ש"ח) 12 ש"ח לכל מחשב על תיבת דואר־אלקטרוני מורחבת (סה"כ כ-120 ש"ח) 40 ש"ח אנטיוירוס למיילים הנ"ל 12 ש"ח לכל מחשב על תוכנת אנטיוירוס של סימנטק (סה"כ כ-120 ש"ח) (האמת היא שזה יצא יותר, אבל עיגלתי למטה כי החשבונית לא מולי כרגע ולא רציתי "סתם" לנפח) במבט מהיר אמרתי לו שהוא נעשק. האנטיוירוס של סימנטק עולה באתר שלהם 260 ש"ח לשנה ל-10 מחשבים, שזה בערך כמו תשלום של חודשי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גר בישוב קטן במרכז, ומאז ומתמיד חוויתי תקלות באינטרנט לעיתים תכופות מאוד. בתקופות מסוימות אפילו על בסיס יומיומי. ניסיתי כל מה שעלה בדעתי, קניתי מכשירים מתקדמים (נתבים, כרטיסי רשת ..), החלפתי ספקי אנטרנט והתנסתי גם על תשתית בזק וגם על הוט (לצערי לא קיימות תשתיות נוספות ביישוב שלי). היום אני בחבילה של 200/5 דרך פרטנר על תשתית הוט וכמובן שהאנטרנט עדיין עובד גרוע. וכשאני אומר גרוע, אני מתכוון לחוסר יציבות (ניתוקים והרבה, זמנים ארוכים שבהם האינטרנט איטי מאוד וכו') וגם פינג מאוד גבוה שמתבטא במשחקים אונליין ובשיחות וידאו/אודיו ברשת. אתמול לכמה שעות המצב היה רע עד כדי כך: אז חשבתי על 2 אפשרויות שעדיין לא ניסיתי, ורציתי להתייעץ כדי להבין אם הנסיון ב…
-
- 9 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אילו ספקיות לתשתית אינטרנט וטלפוניה קיימות? אני זוכר שבזמנו היו רק בזק (ADSL) והוט. (חיבור בכבלים) האם היום יש אופציות נוספות?
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי משוודיה שלח לי תמונה שבה הוא עושה פינג לשרתי משחקי בשוודיה ובדנמרק עם חיבור aDSL 0.5Mbit. הנה התמונה: מישהו יכול להסביר לי איך בשוודיה יש להם כאלה פינגים נמוכים כאשר במדינה שלנו שהיא הרבה יותר קטנה הפינג רק בלילה מגיע למינימום של 13ms? אני רוצה הסבר יותר מפורט מ: "תשתיות יותר טובות" תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בשנה החולפת נהנתי מתשתית בזק במהירות 15 מגה במחיר של 65 שח ( במקור היה +25שח על קו קל שבוטל בשעה טובה). עברה שנה וה"הטבה" הסתיימה. שיחה לבזק הוציאה אותי מתוסכל מאוד. הם דורשים כעת 99 שקלים ל15 מגה תשתית! בעוד שלקוח חדש זכאי ל69 שח לאותה מהירות. הגעתי לשקרי לקוחות וגם שם טענו שזה המחיר ואין מה לעשות. במילים אחרות, היית שנה אצלנו ועכשיו נבעט אותך החוצה. טוב, ראיתי שבהוט יש 100 מגה ב139 לחודש, אם אין אלטרנטיבות אחרות אז נצטרף ( ובינתיים עד כניסתה של 018 אין שום אלטרנטיבה). הופתעתי לגלות דמי התקנה של 240 שקל! על ביקור טכנאי שיחבר לי את המודם למחשב. בעבר שהיתי בהוט עלות התקנה עמדה על 70--90 שקל, המוקדנית לא הצליחה להסביר לי את פשר המחיר ואמרה רוצה תעשה לא רוצה תתחפף. כמו…
-
- 27 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום, יש לי אפשרות להתחבר לתשתית 012 על בסיס בזק. אני היום בבזק, אבל משלם 130 ל-30 מגה. המחיר של 012 נמוך משמעותית ולכן אני שוקל לעבור. העניין הוא, מה משתנה לי מבחינת התשתית? צריך יהיה להוסיף משהו לקו פרט ל-SMART BOX? האם תשתית 012 על בסיס בזק יציבה כמו בזק בדיוק? מבחינת ספק, אני בבז"ל כרגע, וגם ב012 יש לי הצעה עם ספק+טלפון קווי מה דעתכם על החיבור של 012? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היום התחברתי מחדש לתשתית 200 מגה בהוט, הספק הוא בזק בינלאומי. בבדיקה ב speedtest, אני מקבל 100 מגה בהורדה (בקירוב) ו 5 מגה בעלאה. יחד עם זאת, בבדיקת מהירות באתר הוט אני מקבל מהירות הורדה תקינה. המחשב מחובר ישירות למודם/ראוטר הוטבוקס 2. האם זה תקין והאם יש מה לעשות בנושא? הנציג בהוט אמר לי שזה תקין. נ.ב התחברתי להוט מחדש ולפני כמה שבועות קיבלתי מהירות תקינה, גם ב speedtest (גם אז הספק היה בזב״ל). עריכה: בדקתי עכשיו גם באתר בזק בינלאומי וגם שם המהירות ניראת תקינה. אשמח לכל התייחסות.
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני שנה בערך עשינו מבצע בYes לשלוש שנים שכולל תשתית 750K של ADSL. היום נגמרה לי תקופת ההתחייבות לנטוויז'ן ואני רוצה לשדרג לחבילת 1.5MB רגילה. 1.מישהו יודע מה ההבדל במחיר בין חבילת תשתית 750K ADSL ל1.5M ADSL? האם אפשרי בכלל לשנות את התשתית דרך Yes? 2. עד היום הייתי דרך נטוויז'ן 750 ותאמת אין לי תלונות המהירוית של הגלישה טובות ההורדה בסדר והכל. שילמתי להם בהתחייבות האחרונה 49 שקל לחצי שנה. אני רוצה לעבור ל1.5M כמו שאמרתי. כמה בערך צריך לעלות לי? אני זוכר לפני שנה ככה משהו כמו 39 לשלושה חודשים ואחר כך 59 לעוד תשעה חודשים או משהו כזה. יש איזה מבצע בברק של 1.5M? אשמח לתגובות ותשובות. תודה, עידן.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני מחדש חבילת גלישה (כרגע אני ב-HOT). בבזק הציעו לי עבור 10MB מחיר ממצוע של 70 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה (כולל התקנה וקו לייט). ב- HOT הציעו לחברי (ואני מתכנן לבקש זאת עבורי במידה וזה יהיה רלוונטי - תלוי בתשובתכם) 12MB במחיר 60 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה. מה עדיף מבחינת איכות הגלישה ? בנוסף, כרגע אני משתמש בספקית 013. האם הם טובים או רצוי להחליפם ? אני משתמש בנתב Edimax BR-6216MG . האם הוא יעבוד טוב עם מהירויות אלו ? בברכה, אייל
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-