עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לאור הפרשה ה-"אוסטרלית", די ברור שגופי הבטחון החשאיים של מדינת ישראל לא מבינים את כוחן של הרשתות החברתיות ואת המשמעות של הפצת מידע ויראלית. בעוד שאת חוסר ההבנה של אותם גופים עוד איכשהו אפשר להבין, התנהגות דומה, הננקטת על ידי חלק מחברי הועד של איגוד האינטרנט הישראלי, היא בלתי נסלחת. רועי שלומי מפרסם היום פוסט נוקב על מדיניות ההסתרה הננקטת על ידי ועד האיגוד ועל המאמץ שנעשה שם למנוע פרסום מידע שראוי שהציבור ידע ויכיר. הגיע הזמן שאותם חברים יפקחו את עינהם ויבינו שהעולם סביבם השתנה. ב-2013, בעידן הפייסבוק, הטוויטר, האינסטגרם והבלוגים היכולת להסתיר, להחביא ול-"גנוב סוסים ביחד" אינה אפשרית יותר. http://roishlomi.com/heb/2367

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  2. הלפטופ נמצא בחדר , והראוטר נמצא בחדר אחר, כרגע הכרטיס רשת שבלפטופ מזהה את הרשת, אך לא מצליח להתחבר אליה, ורק שאני מתקרב לראוטר הוא מתחבר. לכן אני מחפש כרטיס רשת חזק יותר. מבחינתי אפשרי להזמין גם מחול וגם מהארץ, אז לא להתבייש . מה שכן חשוב לי שהוא יתמוך ב WIN7 , ובמהירות טובה, בנוסף הגודל כן חשוב. אם יש כרטיס שעולה 110, אפילו קצת יותר והוא ממש טוב ושווה את החריגה, אתם מוזמנים להציע. המון המון תודה

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  3. פרק נוסף בסדרת הפוסטים שלי על התנהלות הבעיתית של איגוד האינטרנט הישראלי. הפעם, למה התפטרה מנכ"לית איגוד האינטרנט הישראלי לאחר פחות משנתיים בתפקיד. http://www.netcheif.com/blog/?p=3346 את כל הפרקים בסידרה ניתן לקרוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?cat=202

• 0 תגובות
    • 844 צפיות
  4. Started by ys1,

נכנס בטעות פעמיים...

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  5. מי שיש לו חבילה של 50 או 100 מגה דרך 012 דרך תשתית בזק שיפנה אליי בפרטי בבקשה, אני מנסה לפתור תקלה ארורה אצלי ואני צריך מישהו שמחובר ב012 על תשתית של בזק בשביל לעזור לי לאבחן חלק מהבעייה.

• 0 תגובות
    • 983 צפיות
  6. שלום חברים, רכשתי השבוע דיסק של WD MyBook Live העבורה היתה איטית עד שהבנתי שיש להוסיף סוויצ' 1GB בכדי לקבל מהירות סבירה, (מקבל בכתיבה 30M בשניה) הבעיה שלי היא כזאת, ניתן להוסיף תיקיות מושתפות שהם Public ולהם אין שום בעיה להכנס ולהעביר חומרים. הבעיה היא שאני מגדיר תיקיות שהם PRAIVTE בכדי שיכולו להכנס משתמשים שהגדרתי מראש את שמם ואת הסיסמא שלהם, וברגע שמנסים להכנס לתיקיות שהם נעולות לא ניתן להכנס אליהם באף מקרה, הוא לא מקבל שום מתמש ושום סיסמא ..... משהו מטורף. רק תיקיות שהם פתוחות לכולם ניתן להכנס. למישהו יש במקרה את הדיסק הנ"ל ויכול לעזור? תודה.

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  7. Started by MichaelZ,

זה לא פשוט כמו שזה נשמע. לפני שאני 'בוחר' נתב אני צריך להחליט אם אני בכלל רוצה את הדבר הזה. אם אינכם יודעים מהו EYE-FI ולא התנסתם בדבר הזה אתם יכולים להפסיק לקרוא. אני צריך חוות דעת של אנשים שעבדו עם זה או לפחות של כאלה שמבינים בצורה מעמיקה איך הכרטיס עצמו והכל מסביב לו מתפקד. כיוון שאני כותב בפורום הכי טוב בישראל אין לי שום צל של ספק שאני אזכה לקבל תשובות מאנשים מקצועיים. אני מצלם בסטודיו עם מצלמת ניקון D800. הרבה פעמים אני צריך לקבל משוב איכותי בזמן אמת. רבים מצלמים במה שנקרא TETHERED עם לפטופ או אייפד צמוד. זה לא בשבילי, כיוון שלמצלמה כבר מחוברים מספיק כבלים ואני בדיוק מנסה עכשיו להפטר מהם. חוץ מזה הייתי רוצה לחסוך לעצמי את הפעולה הזאת של לחבר את המצלמה למחשב בסוף כל צ…

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  8. Started by Iv0ry,

הפלאפון לא קולט אחרי 3 מטרים את הראוטר.. יש איזו אפשרות בראוטר להגדלת הטווח?

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  9. קשה לי להתנסח בכותרת אז אסביר פה: קודם כל אני מתייחס לTCP. במידה ונתב בדרך של הספק או של התשתית או כל נתב אחר בדרך, מגביל לי תעבורה בצורה מכוונת ולא בגלל עומס , האם בעצם יהיה לי פאקט לוס כי אותו נתב פשוט יפיל את הפאקטות שהוא מעכב? או שזה פשוט יכנס לQUEUE של הנתב והוא זה שיהיה אחראי על הקצב ובעצם במקרה כזה לי יהיה לי פאקט לוס בכלל, וככה אותו יעד ששולח לי את המידע ידע שהחיבור שלי בסטטוס של congested ?

• 0 תגובות
    • 906 צפיות
  10. Started by gershia,

שלום לכולם יש ברשותי (יותר נכון חמותי) netgear DGN 1000 של בזק. עןצמת ה WIFI של הרשת הבייתי שלהם חלשה, גם בחדרים הקרובים לנתב (זה לא ממד). מיכוון שיש ברשותי tp link wr740n (שתומך ב Auto MDI/X) חברתי אותו ישירות לנתב בתקווה שהעוצמת שידור שלו חזקה יותר. את ה tpllink חברתי ע"י כבל רגיל מכניסה רגילה ולא WAN לכניסה רגילה ולא WAN בנתב של בזק. הגדרתי ל tplink כתובת 10.0.0.199. ול DHCP של הTPLINK הגדרתי מרחב כתובות 10.0.0.140-198, זה אמור להספיק לבית שכזה. למחשב היחיד שמחובר פיזית לנתב של בזק יש כתובת 10.0.0.138. יש לנתב של בזק כפתור לכיבוי ה WIFI, לכן כיביתי את ה WIFI של הנתב של בזק ונתתי לwifi tplink שם רשת, וסיסמא. ניתן לגלוש מהמחשב הנייח (שמחובר לנתב של בזק) וע"י מחשב נייד ו…

• 0 תגובות
    • 962 צפיות
  11. Started by Illectronic,

היי, קניתי אתמול טאבלט של lenovo. חיברתי אותו לרשת האלחוטית בלי בעיה והגלישה תקינה וגם אפליקציות שצריכות אינטרנט עובדות תקין. כשנכנסתי ל-play store אני מקבל שגיאה connection timed out. הדבר היחיד שמצאתי בחיפוש בגוגל זה תיקון של שעה ותאריך מה שכבר מוגדר תקין. ניסיתי להוריד את ההצפנה, ניסיתי לשנות ערוץ, ניסיתי לשנות את השם של הרשת האלחוטית וניסיתי לתת כתובת אייפי קבועה לטאבלט והגדרת DMZ וכיבוי firewall בנתב. אם אני מתחבר מהטאבלט לדילינק של אחד השכנים הכל עובד בסדר. אני לא מצליח לחשוב על משהו נוסף שיכול לגרום לזה שרק דרך האפליקציה אני לא אצליח להתחבר לחנות (דרך הדפדפן בטאבלט אני נכנס אליה). יש למישהו רעיון כלשהו?

• 0 תגובות
    • 986 צפיות
  12. Started by Cheif,

חברת D-LINK שחררה מדריך משתמש מפורט למודם/נתב הדואלי - DSL-7805U. את המדריך ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/downloads/DSL-7850U-R1.00-Manual-D02-20130306.pdf סקירה מפורטת של המודם/נתב הזה ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/DSL-7850U/DSL-7850U.htm

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by VanGuard,

אני לומד במקום מסויים באוניברסיטה שבו יש קליטה מאוד חלשה של הרשת האוניברסיטאית. הראוטר הקרוב נמצא כ-40-50 מטרים ממני. אני מחפש מגבר קליטה. גם אם הוא מגביל בניידות ומגושם זה לא מפריע לי בכלל. ראיתי מספר דברים באיביי אבל לא ידעתי מה באמת יתאים לי מבחינת סוג מוצר וטווח קליטה. מישהו מכיר מוצר שיכול להתאים לדרישות שלי? עדיף שלא יהיה יקר מדי. תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שודרגתי בבזק ל 15 מגה. אני ב 012 ובזק בדיקת מהירות מהאתר של 012 מדדה וקבעה שאני ב 15 מגה. אבל הורדות של קבצים גדולים מתחילות ב 15 יורדות לאחר כ 10 שניות ל 13-11 מגה. אתר של בזק מודד גם התחלה ב 15 וירידה לאחר כ 10 שניות. חיבור ישר לבזק מוריד 15 קבוע. מדידת הורדה של נטויזון - 15 קבוע. ספידנט - 15 קבוע. מסקנה השמועות נכונות - 012 מגבילים הורדות של קבצים גדולים !! בשיחה עם התמיכה של 012 הם מצאו שאני מוגדר אצלם עדיין על 10 ! הגדירו לי על המקום ל 15, והכל טוב עכשיו. מסקנה בדיקות המהירות אינן כל כך אמינות כולל אלו של הספקים עצמם כנראה בגלל בדיקה עם קבצים קטנים מדי. אם כבר לבדוק אז כדאי לבדוק באתר של בזק http://www.bezeq.co.il/support/Pages/speed_test_old.aspx (ובזדמנות חגיגי…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by boy4ever,

היי אני אני צריך המלצה לכרטיס רשת חוטי למחשב נייח כרטיס שיהיה טוב לא חברת מדבקה כלשהי.. בעלות של עד מאה שקלים ושאלה קטנה אם כבר אני פה.. אני כרגע לקוח של בזק במהירות של 30 מגה (מודם ראוטר TP LINK מהדגם החדש של הVDSL ) וספק בזק בן לאומי... ושוקל לעזוב לCCC למרות שהם יותר יקרים מבזק בן לאומי השאלה שלי היא.. מניסיון שלכם מבחינת יציבות האינטרנט והשירות והתמיכה טרפיל C טובים? שווה לבצע את המעבר הזה?

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  16. Started by morben,

שלום שמעתי שיש ראוטרים עם אפשרות להוסיף להם תוכנה כמו יוטורנט ושהיא תוכל לבצע העלאה והורדה כאשר המחשב כבוי עכשיו רציתי לדעת אם באמת יש דבר כזה לי דרך הגב אמרו שיש של חברה tp-link ואם יש אז איזה דגם וחברה בתודה מראש מור בן

• 0 תגובות
    • 939 צפיות
  17. למחשב נייח שהאינטרנט בו פועל 24/7... מה עדיף, מתאם USB או PCIE פנימי עם אנטנות? בעיקר מבחינת יציבות/קליטה וכו'. ברור שעדיף כבל רשת אבל אין אפשרות.

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  18. Started by Cheif,

בזק השלימה את שדרוג כל לקוחותיה למהירות 15M. מי שמשתמש בתשתית ADSL, כדאי שיוודא אצל ספק האינטרנט שהחבילה שלו מעודכנת.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by clutchless,

שלום, יש לי ראוטר תקן n די חלש של אדימקס, כשאני מעמיס עליו קצת (ביטורנט למשל) הוא פשוט מתנתק ולא חוזר לעצמו עד שאני עושה לו ריסטרט. הדרישות שלי מהנתב לא גדולות. הוא צריך להיות חזק כך שיעמוד בכבוד בעומס ומספר חיבורים גדול. אני מתכוון לשדרג ל-100 מגה אז הוא צריך להתמודד עם המהירות הגבוהה. המחשב מחובר אליו קווית, החיבור האלחוטי משמש עבור לפטופ למטרות עבודה ולטלפונים הסלולריים כך שאין לי דרישות מיוחדות מהבחינה הזאת. אני לא מחפש מוצר יקר כי אין לי דרישות מיוחדות מלבד עומס ועמידה במהירויות גבוהות. אודה להמלצות כדי שלא אפול שוב על מוצר שלא עושה את העבודה.

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  20. בימים האחרונים שדרגתי את המהירות ל 50 מגה וקיבלתי את המודם \ ראוטר 6740U שהוגדר כברידג'. לצידו יש לי את הראוטר WR941 של TPLINK. כל כמה שעות אני חווה התנהגות מוזרה בה האינטרנט מתנתק במחשב המרכזי, סימן קריאה צהוב על האייקון של הרשת ואני לא מצליח להגיע לממשק של הראוטר ע"י הכנסת האייפיי בדפדפן (נתקע על Sending request). בנוסף אני לא מצליח להתחבר לסטרימר שגם שמחובר לראוטר. כל ה LAN מנותק. הדבר המוזר הוא שעדיין יש לי WiFi ואני עדיין מצליח לגלוש בצורה רגילה דרך הנייד ודרך האייפון. אני מנסה להבין מה גורם לבעיה תודה

• 0 תגובות
    • 831 צפיות
  21. Started by alergic,

תשתית בזק ספק בזק בינלאומי מהירות 30/3 מוגדר RATE-ADAPTIVE בבזק גיימר בבזק בינלאומי (צריך לאמת לפי אייפי, תגידו לי איך מתחיל) נתב 7850U Firmware Version: DSL-7850U_A1_BZ_1.01.17-02062013 אחרי אופטימזציה של TCPOPTIMIZER בדיקות מהירות: 100%[======================================>] 100,000,000 3.79M/s in 41s 2013-03-25 21:12:03 (2.31 MB/s) - `nul' saved [100000000/100000000] 0% [ ] 64,627,220 1.60M/s מקס 1.8 15% [=====> ] 154,299,371 1.71M/s מקס 3.09 100%[======================================>] 31,625,365 1.19M/s in 18s 2013-03-25 21:17:09 (1.70 MB/s) - `nul' saved [31625365/31625365] פינגים: ואללה Ping statist…

• 0 תגובות
    • 944 צפיות
  22. Started by erezo,

היום ביצעתי התקנה של הקושחת צד שלישי DD-WRT Firmware: DD-WRT v24-sp2 (03/19/12) std על הנתב TP-LINK TL-WR1043ND הצלחתי להגדיר כמעט את כל מה שאני צריך למעט הגדרת FTP SERVER שכאן הסתבכתי ולא הבנתי איך מגדירים, אני רוצה להגדיר כמו בגרסה המקורית את שרת ה FTP וגם לספק גישה החוצה מה LAN (כלומר WAN) ואני לא מצליח, נכנסתי תחת services --> NAS ואיפשרתי אותו והגדרתי שם שיתוף, הוא מוביל אותי לאתר אך אני לא מצליח לראות את הקבצים, הוא מבקש ממני שם משתמש וסיסמא ולא משנה מה שהגדרתי לו בדף ההגדרות, הוא לא מקבל כלום, ואני לא מצליח לראות את הקבצים שיש לי בכונן ה USB שמחובר אליו. את הגרסה הזו החלטתי להתקין על מנת לבדוק האם הנתב עובד יותר טוב ויציב מאשר הגרסה המקורית של TP-LINK שעושה בעיו…

• 0 תגובות
    • 909 צפיות
  23. היי. כמו הכותר, אני מחפש מתאם אלחוטי לאינטרנט למחשב נייח ומתאם נוסף לטלוויזיה (תומכת). המחשב - לוח אם מסוג: asus p7h55-m lx קישור ללוח אם: http://www.asus.com/Motherboards/P7H55M_LX/ הטלוויזיה תומכת באלחוט (צריך משהו בחיבור USB). תקציב לא מוגבל, עדיף כמה שפחות כמובן. המלצות? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 844 צפיות
  24. היי, אני מעוניין להמיר את הרשת האלחוטית בביתי לרשת חוטית. בעבר הייתי מחובר ל-Yes VOD. כיום מחובר ל-HOT. ככל הזכור לי ההעברה של התשתית בין החדרים ב-Yes, מתבצעת באמצעות פריסת כבילת רשת בין החדרים לבין הממיר של Yes. האם אני צודק? באם כן, אני מחפש את הכבל רשת עצמו (בתקווה ש-HOT לא משכו אותו החוצה בעת ההתקנה). תסתכלו בבקשה אצלכם ותאמרו לי האם הוא מחובר דרך תשתית הכבלים, או הטלפון. אני מחפש את הכבל האבוד ולא מוצא דבר. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום, ברשותי הלוח P35-DS3 ועליו כרטיס הרשת המובנה RealTek RTL8111B, מערכת הפעלה Windows 8 x64 הבעיה שלי מתחילה כאשר אני מוריד במהירויות גבוהות (4MB ויותר) בנתיים נתקלתי בזה רק ב uTorrent אבל מאוד יתכן שגם שהורדות רגילות זה יקרה האינטרנט הקווי יתנתק כאשר ה WiFi ימשיך לעבוד. לעיתים השם של הרשת שלי ישתנה ל unidentified network בהתחלה חשבתי שמדובר במודם של בזק או הראוטר TPLINK שלי אבל מיכוון שזה קורה גם כששניהם מחוברים וגם כשרק המודם של בזק מחובר אני משוכנע שזאת בעיה בכרטיס רשת שלי. דברים שניסיתי: עדכן כרטיס הרשת לגירסא העדכנית Win8 Auto Installation Program מפה: http://www.realtek.com.tw/DOWNLOADS/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&…

• 0 תגובות
    • 774 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.