עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by psxr,

הlinksys wrt54 שלי עושה בעיות והגיע הזמן להתקדם. יחוברו לראוטר באופן קווי 2 מחשבים, ממיר יס וסטרימר. יחוברו באופן אלחוטי. מחשב אחד וארבע מכשירים סלולרים. בעתיד אולי יתוסף עוד מחשב או טבלט. המחשב מריץ דיי הרבה טורנטים מה שדיי תוקע את הלינקסיס מבחינת חיבורים אז אני צריך ראוטר שיוכל להתמודד עם מספר חיבורים גבוה. בנוסף עכשיו מתקנים לי תשתית של אנלימיטיד בביניין אז הראוטר צריך לתמוך בדרישות של אנלימטד (באתר שלהם לא מצאתי שום מידע על אופן החיבור שלהם).

2. Started by Chapshan,

היי, בערך חודשיים לאחר רכישת ה- 9980, אני מרגיש שהוא לא עובד כמו שהייתי רוצה / מצפה. אני מניח שמדובר בהגדרות שגויות ואשמח לעזרה בנושא. הבעיות שאני חווה הן בעיקר בהתחברות של הקופסא לאינטרנט. אני שומר שבת, ופעם בשבוע אני מכבה אותה למשך יום. כשאני מדליק את המכשיר במוצאי שבת, כמעט תמיד אני עובר איזשהו טקס שלוקח בערך חצי שעה (!!!) עד שהקופסא מצליחה להתחבר לאינטרנט. בדקתי את הנושא מול הקופסא שקיבלתי מספקית האינטרנט שלי (הנטבוקס שיש לי) ונראה שהבעיה היא לא בקו. כשהייתי רואה שלקופסא לוקח יותר מדי זמן להתחבר, הייתי מנתק אותה ומחבר את הנטבוקס. ברוב המקרים, הנטבוקס התחבר בזמן סביר (תוך 2-3 דקות). כשהייתי מנתק את הנטבוקס ומחבר את ה- 9980 בחזרה, שוב הייתי צריך להמתין המון זמן עד שהוא …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Boris_yo,

במספר חודשים אחרונים יש תופעה של תמונות שמופיעות בתור שבורות, כלומר יש במקום תמונות אייקונים של שבר. זה לא קורה בצורה עיקבית אבל עכשיו ניסיתי לבדוק וזה קרה שוב. תמונות שכבר נטענו בעבר מופיעות אבל לא תמונות חדשות שלא. בדקתי בדפדפנים שונים אחרי שניקיתי מטמון, בדקתי גם בסמארטפון, ניקיתי DNS מטמון גם (FLUSHDNS) וזה לא עזר. אני מחובר ל-HOT כבלים וספקית שלי HOTNET. האם מישהו חווה בדומה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, יש לי את הראוטר הנ"ל המחובר להוטבוקס של הוט (שמוגדר כראוטר גם, אבל בתכלס מספק כרגע רק אינטרנט. לאחרונה ה-TPLINK התחיל להשתגע, אציין שהוא על הקושחה האחרונה, וכשהוא עובד לאחר כיבוי והדלקה הוא אחלהף, ומהירויות סבירות+, אבל תמיד "משהו" קורה לאחר יומיים שלושה, ופתאם כל המכשירים המחוברים אליו באלחוטי מקבלים מהירויות מחפירות של 1-3 מגה ביט לשנייה וניתוקים. בין הניסיונות ניסיתי גם להעביר למצב 150 מגה בלבד, וכעת הניסיון האחרון שלי הוא להעביר את שיטת הקידוד ל-AES בלבד, ללא TKIP שהבנתי שיכול לעשות בעיות. יש למישהו עוד רעיונות ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום, אני שוכר דירה וזה כולל אינטרנט מבעל הבית אבל אני לא מעוניין שכל המכשירים שלי יהיו באותה רשת כמו שלו מטעמי אבטחה ופרטיות. אני מבין שאם ארכוש רפיטר אז זה לא יפתור את הבעיה אלא רק יספר לי טווח קליטה מוגדל. כיצד כן אוכל לפתור את הבעיה? איזה ציוד אני צריך ומה עליי להגדיר בו? (אני מבין בגדול שעליי ליצור "תת רשת" אבל אשמח לפרטים). תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by harelrl9,

שלום, להורים שלי יש בית פרטי והם משתמשים בטכנולוגית ה-HomePlug כאשר הנתב נמצא באחד החדרים, וקיים מתאם של Dlink בחדר הממ"ד. אני מעוניין להוסיף קליטה אל-חוטית למרתף ולכן חייב נתב אלחוטי. בדקתי גם עם בזק וגם עם Dlink והבנתי שכבר לא מוכרים מוצר שיכול לתמוך בקליטה אלחוטית במרתף (DHP-1220AV,DHP-306). האם אפשר לקנות את המוצר באינטרנט עם משלוח לארץ? האם מישהו מכיר דרך אחרת? תודה, הראל

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by nemy,

יש לי נתב Netbox של נטוויז'ן. הבן משחק ב DOTA2 יש לו לאגים והפינג קופץ לו עד לרמה שהמשחק בלתי שחיק ואף מתנתק. הציעו לנו לעבור לטריפל C. אני מעוניינת להשאיר את קו הטלפון על נטוויז'ן וזה אומר שיהיה לי נתב שלהם. טריפל C אומרים שאפשר להשאיר את הNetbox גם אם מתחברים דרכם (באנדל שזה ספק + תשתית) ומה שצריך לעשות הוא לקבל מהם ססמה ושם משתמש לבקש מנטוויז'ן שיגדירו את הנתב. השאלה שלי היא האם הבעיה במשחק יכולה לנבוע מהנתב או שלא משנה איזה נתב יש לי והגורם החשוב הוא הספק והתשתית. תודה

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. ביום רביעי , רשת הוט עבדה שעות על האינטרנט בשכונה שלי, קבלתי הודעה מקדימה יום לפני כן: לקוח HOT, בתאריך 06/08/2015 יתבצעו עבודות שדרוג תשתית באזור מגוריך. עקב כך, יתכנו שיבושים בשידורי הטלוויזיה, האינטרנט והטלפון למשך מספר שעות במהלך היום, לכל המאוחר עד שעה 17:00. אנו מודים על ההבנה. בשעה 7 בבוקר החיבור נפל לשעתיים וחצי - ומאז שהחיבור חזר - אין יותר 4 ערוצי העלאה - אלא 3. כמות שגיאות מטורפת של 6 מליון שגיאות (!!!) במשך חצי יממה מהירות הורדה לא יציבה (אני מנוי של 200 מגה) סביב 190 - יורד גם ל 150 וטענה בשירות הטכני של הוט שהנתונים בסדר... ההרגשה שלי , היא שצוות התשתיות פשוט ״השאיר הכל פתוח וזמני ״ ועזב את השטח לפני העבודות הללו - כמות השגיאות היתה כמה בודדות ליום , וגם …

• 22 תגובות
    • 4k צפיות
  9. Started by bora-aa,

לאחרונה הייתי אצל בזק 014,עברתי לאקספון 018... עשינו בדיקה עם חשבון test שלהם שהכל עובד וטוב. לאחר מכן נשלח לי שם וסיסמא למייל,לאחר 10 שעות[כבר נכנס שבת]-הגעתי הבייתה וגליתי שאין אינטרנט... ישר החלפתי לשם וסיסמא שקיבלתי במייל אך ללא הועיל מנורת DSL ן INT לא דלקו. רק במוצש יהיה לי אפשרות לשלול שהראוטר לא תקין. השאלה היא האם יכול להיות שהניוד בין הספקיות גורם לי לאיי יכולת גלישה? כמו כן ניסתי עם שם המשתמש של בזק ועם הטכנאי בטלפון אך ללא הועיל שתי הנורות לא דלקו. אשמח להסבר. שבת שלום.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by ShaharZ1,

שלום חברים, אני מתכנן להתחבר ל012, השאלה שלי איך האינטרנט שלהם? מקבלים פינג טוב וכו'? הורדות מהירות בהתאם ל100 מגה או שאתה לא באמת מקבל אצליהם 100 מגה? (אני רוצה לעשות 100 מגה) הם הולכים להביא לי ראוטר ותשתית של בזק תודה לעונים

• 15 תגובות
    • 4.3k צפיות
  11. חיברתי ראוטר אלחוטי TP Linnk TLWR 841 כנקודת גישה אלחוטית. המחשב השולחני חובר לאחת מכניסות ה LAN ועובד בסדר. המחשב הנייד פועל ברשת האלחוטית ויש לי בעייה עם כל הברוזרים: LE, firefox, chrome מצליח להכנס לכל האתרים למעט לאתר של GOOGLE לחיפוש מקבל באקספלורר הודעה: The security certificate presented by the website not secure משהו משתבש בסרטיפיקט שחוזר. הנייד עבד קודם עם נקודת גישה ייעודית (לא ראוטר) ולא היו שום בעיות. מה בהגדרות של הראוטר לא נכון?

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by Blizz,

שלום, יש לי לאגים כשאני משחק ב-DOTA 2 ברשת שהופכים את המשחק לבלתי שחיק. במצב רגיל הפינג עומד על בערך 150ms והמשחק שחיק אבל כל דקה המשחק יכול לקפוץ פתאום ל-1000ms לכמה שניות. במצבים מסוימים הפינג הגבוה נמשך לזמנים ארוכים יותר או אפילו מסתיים בהתנתקות מהמשחק. התופעה הזאתי הייתה נפוצה בעיקר בסופישבוע אבל בשבועות האחרונים זה קורה בכל הימים בשבוע. התשתית היא DSL של בזק והספק הוא נטויז'ן. לפני כמה חודשים המהירות הייתה 15 מגה והעליתי אותה ל-40 בתקווה שהבעיה תפתר (היא לא נפתרה). יש לכם רעיונות למה יכול לגרום ללאגים? חשבתי להחליף ספקים ולבדוק באמצעות ניסוי וטעייה ספקים אחרים אבל הייתי מעדיף לנסות להתמקד בבעיה לפני כן.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום, יש לי כתובת אייפי דינמית משתנה אבל עם זאת גם כתובת אחת ראשית (של IPv4) שהיא קבועה ומאפשרת פתיחת פורטים, בעזרתה הצלחתי לפתוח 2 פורטים של TCP, פורט 80 ו443, אבל פורטים אחרים כגון 6672 (UDP או TCP) מסרבים להיפתח, לא משנה מה אני מנסה. דברים שכבר ניסיתי : הוספתי בצורה תקינה ונכונה את הפורטים לעמוד פתיחת הפורטים שיש לי בראוטר (בתור TCP/UDP). הוספתי חוקים בפיירוול של וינדוס כדי שזה לא יחסום את הפורטים (גם ל-TCP וגם ל-UDP). ניסיתי לפתוח את הפורטים בעזרת האפשרות של port triggering בראוטר. ביטלתי את ההגנת זמן אמת שיש לאנטי וירוס שלי. ביטלתי את הפיירוול של וינדוס. ביטלתי את הפיירוול של הראוטר. אפילו התקשרתי לספק האינטרנט ובררתי אם הם חוסמים פורטים, הנציג טוען ששאל טכנאי אם ה…

• 12 תגובות
    • 4.2k צפיות
  14. זקוק לעזרה די דחופה - הקבלן שלי עשה כבילה עם CAT6 בכל הבית אבל גילה שהוא פשוט לא יודע איך לחבר את השקעים לכבלים. יש כאן מישהו (או מכירים מישהו) שמתאים לו לבוא אלי במהלך שבוע הבא ולחבר 10-20 שקעים לכבלי CAT6 בבית תמורת תשלום הוגן (איזור ב"ש). אני מניח שבשביל מישהו שמנוסה בזה זה שעה-שעתיים עבודה מקסימום, לא? יש את כל הציוד הנדרש... דברו איתי

• 24 תגובות
    • 5.7k צפיות
  15. Started by ShadowFighter,

שלום לכולם, לאחרונה עברתי לבאנדל של טריפל סי (הייתי בתשתית וספק של בזק). גיליתי שטריפל סי מספקים ראוטר של Dlink מדגם DSL 6740u, ושהוא לא תומך ב5GHZ. קניתי במיוחד כרטיס רשת חיצוני כדי להתחבר ל5Ghz שהיה מסופק בראוטר של בזק, אחרי שהיו לי לא פעם קפיצות בפינג בזמן משחק, בתדר הרגיל 2.4. אז אני מחפש ראוטר חדש, לא אכפת לי לקנות מEbay גם - מה דעתכם על זה? http://www.ebay.com/itm/D-Link-Xtreme-N-DIR-815-600Mbps-Wireless-N-Dual-Band-4-Port-Router-w-Firewall-/191573095885?hash=item2c9aa575cd אשמח לחוות דעת על ראוטרים נוספים, משתלמים במחיר. אני מחפש עד ה300 ש"ח בערך. תודה!

16. וגם רציתי לדעת ניתונים תקינים שצריכים להיות

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. יש לי בבית תשתית כבלים ותשתית טלפון. אני רוצה ליצור רשת אינטרנט קווית, אבל לא מעוניין בפריסת כבלי רשת וכו'. ראיתי שיש פתרון שנקרא MOCA ליצירת רשת על גבי רשת הכבלים COAX הקיימת, בדומה ל- HOME PLUG על גבי רשת החשמל. http://www.mocalliance.org/index.htm למישהו יש ניסיון עם זה ? מכיר מוצרים שעובדים ?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. בזק הבטיחו 50MB וגובים על תשתית-ספק (בזק בנלאומי) 10 ש"ח בפועל מסתבר שבשכונה שלי יש 30MB, וספק אם יהיה 100 בטווח הקרוב. האם הוט תשתית+ספק 100MB, שמחוייבים לפי החוזה ל-70% לפחות, הם פתרון עדיף במקרה שלי? לכאורה 70MB > 30MB+ ועדיין, האמירה הנפוצה היא שהוט הרבה פחות מוצלח מבזק. והשרות זוועה. אשמח לשמוע ממי שיש לו הוט מה המהירות בפועל. היבט משני להתלבטות: צריך למתוח כבל 20 מ' לחדר מרוחק. הוט לוקחים על כך230 ש"ח, וטכנאי פרטי (בזק לא נותנים שרות כזה) יקח 350 ש"ח לפחות.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אשמח להמלצה לחבילת ספק + תשתית שמספקים אינטרנט באיכות גבוהה לאזור מרכז ראשל"צ, מתכוונן כרגע לאיזור ה50 מגה, לא מרגיש צורך ביותר נכון לעכשיו... לגבי unlimited ראיתי עכשיו את השרשור לגבי העניין, אבקש לערוך את הכותרת.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום חברים, ברשותי ראוטר של בזק D-Link N600 , חיבור האינטרנט שלי הוא 100 מגה. הראוטר נמצא בחדר חיצוני (לא בבית, חדר על יד הבית). במחשב בבית עצמו, יש לי מכשיר TP-LINK למשוך WIFI המחובר באמצעות USB, הדגם שלו הוא WD8200. הבעיה היא שהמהירות המקסימלית שהאינטרנט נותן בבית נמוכה מאד יחסית... בערך 200-300 ק"ב לשניה (שזה אבסורד לחיבור 100 מגה). רציתי לבקש המלצה למגדיל טווח טוב שיעזור בנושא (אם בכלל...) למטרת סטרימינג של סרטים וגלישה בסיסית. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. אידאולוגית אנחנו מקיימים בבית רשת קווית במה שנוגע לאינטרנט וטלפון. מיקמנו עמדת מחשב נוספת בחדר מרוחק. לצערי הפתרון של קופסאות החשמל/כרטיסי הרשת של TP-link התגלו כפתרון איטי להחריד* (מהירות של פחות מ-1MB במקום 30MB) *בגלל המרחק וזה שיושב על מפצל. ישנם 2 פתרונות אחרים בלתי נסבלים: 1. להעביר כבל לאורך מרחק מספר קירות בבית (מכער את הדירה ואולי האורך יפגום במהירות). 2. לתחזק חבילת אינטרנט נוספת, שזה הוצאה חודשית גדולה ומיותרת. - האם קיים פתרון שלישי מוצלח שלא חשבתי עליו? או חבילת ראווטר נוסף במחיר זניח יחסית?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום חברים, רכשתי מודם-נתב אלחוטי משומש בכ-150 ש"ח באיביי (Huawei HG630) ואתמול הוא הגיע. שברתי את הראש יום שלם איתו אבל בסוף הצלחתי לחבר אותו לתשתית 100 מגה של בזק. אני מקבל 86 מגה בבדיקת מהירות לשרת בארץ עם SPEEDTEST.NET. בעקבות השרשור הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/566361-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%96%D7%A7 והשרשור בhometheater שאליו הוא מוביל, רציתי לשאול: יש משהו שאני צריך לעשות כדי לכסות את עצמי מבחינה משפטית לפני שאני מנייד את הצד העסקי של התשתית לחברת אקספון? אולי בדיקות מהירות מסוימות כדי להראות לבזק אם הם ישנמכו אותי ל40 מגה או ל15 מגה?

23. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2, align: right]עזרה בתכנון רשת לבית חדש (אינטרנט,מצלמות,כבלים)[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2] [/TD][/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היות והבית לא יהיה מוכן בשנה וחצי הקרובים לא אבחר את החומרה עצמה (סוג כבלים ,מודם ,ראוטר וכ'), אלא אתרכז רק בתכנון מבחינת איפה כל דבר ימוקם ,אלו הכנות צריכים לעשות מבחינת הכנת תשתית, צריך להעביר לקבלן חשמל דרישות עבור הכנות לרשת בדירה חדשה. מצורף שרטוט של הבית. מחיפושים שערכתי אספתי את הנתונים/מידע הבא: ברור שהרשת תיהיה לפחות על CAT6 כל הצינורות השחלה עבור כבלי התקשורת יהיו בעובי 20 מ"מ. מתחת ארון חשמל ימוקם ארון תקשורת בגודל 60*6…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by RAND25,

תראו אני על סף רכישת TP-LINK 9980 רק שבאקספון הזהירו אותי שהראוטר הזה לא תומך בואקטורים שלפי ההסבר שלהם זה מה שבזק משתמשת בו בכדי לתת מהירויות גבוהות לפי שרחוק מהמרכזיה שלהם מי שיש לו את הראוטר הזה וזקוק לוקטורים לא יוכל להתחבר לאינטרנט ולדבריהם התופעה מאוד נפוצה ואין להם דרך לדעת מי זקוק לוקטורים ומי לא בגלל שבזק לא חושפת את המידע מי מכיר את הנושא ויכול לשפוך אור בכל מקרה זה משהו שכל אחד שחושב על רכישה יברר ויקח בחשבון לא מאמין שהם משקרים ועם מדניות ההחזרה של חלק מחניות המחשבים בארץ זה עלול להיות מסוכן

• 9 תגובות
    • 17.2k צפיות
  25. קשה להם בשירות לתת לי נתונים לגבי הראוטר\מודם\מתאם שיחות שלהם (הם רק יודעים למכור אותו) מישהו יודע אם אכן (ואולי דגם ספציפי) הוא נותן עד 100\200 מגה מהירות ? (כי כמובן בעתיד הרחוק ארצה לשדרג אז שלא יוגבל טכנית) האם הוא תומך VDSL2 ? האם זה חובה פיצ'ר זה ? חייב תשובה לפני שמזמין אחד בלא מעט כסף.. (כבר שודרגה התשתית+הספק ל 40 מגה אך כעת מקבל רק 15 עקב הציוד) תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים