עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי ראוטר Edimax BR-6524N שעבד מצויין עם המחשב הישן {מערכת XP] ושידר לכל הבית מעולה כולל ממד לאחר שקניתי מחשב חדש עם מערכת ווינדוס 7 התחילה בעייה שהמחשב נותן מהירות 10 מגה בחיבור קוי בין המודם לראוטר {יש לי מהירות 30 מגה } במחשב הישן החיבור הקווי נתן את המהירות 25-30 מגה {מה שצריך להיות} בדקתי גם עם לפטופ ואותו בעייה חיבור ישיר בין המודם למחשב נותן 30 מגה , אז הבעייהקיימת רק בין חיבור קוי בין הראוטר למחשב מהרגע שחיברתי אותו למחשב החדש עם ווינדוס 7 כראוטר הוא עדיין נותן את המהירות שצריך בבית בקיצור משהו קרה ברגע שחיברתי אותו למחשב החדש יש הצעות לפתרונות?

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by ShaharZ1,
    • 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Cheif,

לפני מספר שבועות פרסמתי כאן לינק לסקירה של נתב ה-AC1200 של חברת D-LINK (דגם DIR-825/AC). במסגרת הסקירה פרסמתי טבלת ביצועים שהתבססה על כרטיס רשת אלחוטי בתקן AC, המתחבר למחשב בממשק USB. לפני מספר ימים רכשתי כרטיס רשת AC של חברת אינטל (דגם 7260 - בממשק PCIe Half Mini). כרטיס זה הותקן במחשב הנייד שלי - ה-X61s - והחליף את ה-6300N שתמך רק בתקן N. בתמונה המצ"ב תוכלו לראות את המהירות המתקבלת באמצעות הכרטיס כאשר הוא מחובר אל ה-DIR-825/AC. מהירות זו - 866.7Mbps - אופיינית לתקן AC עם שתי אנטנות ומייצגת נאמנה את יכולתו של הנתב ושל הכרטיס. בימים הקרובים אני אפרסם טבלת ביצועים משלימה הכוללת את הנתונים שהושגו באמצעות כרטיס הרשת 7260. קישור לסקירה - http://www.netcheif.com/Review…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. הנתב החדש של החברה הטאיוואנית רוצה לספק רשת אלחוטית מהירה לביתכם במחיר שלא יקרע את הכיס. האם הוא גם מצליח במשימה? התשובות בפנים לכתבה: http://hwzone.co.il/מהיר-וגם-סביר-נתב-ה-dir-825ac-של-d-link-בביקורת/

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by Spirox,
    • 0 תגובות
    • 639 צפיות
  6. Started by Kurt,

חבילת 40 מגה, תשתית בזק. הראוטר 4-5 מטר מה לפטופ עם קיר אחד מפריד. איזה טריקים יש לעלות מהירות אלחוטית?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by gabbay,

מישהו יכול להסביר לי בקצרה מה זה או לשלוח אותי לקרוא איפשהו. בגדול הבנתי שהראוטר משתמש באלרגוריתם אחר לדעת לאן לשלוח את הפקטות אבל איך זה משפיע על המהירות אם בכלל? תודה

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by rico,

שלום חברים, יש לי שאלה שקשורה בלפתוח פורט אני חושב במודם, האם זה כדאי? זה קשור להגנה במחשב, אבל אני חושש מזה שאם אתקין את זה, לא אוכל לשחק ברשת בין מחשבים? https://www.steganos.com/us/products/vpn/online-shield-vpn/features/ https://www.steganos.com/us/products/vpn/online-shield-vpn/features/ התוכנה Steganos Online Shield מבקשת להתקין TAP-Windows Adapter V9 network ADAPTERS בכדי לאפשר את ההגנה שלה. האם זה בטיחותי או לא שווה? אתם משתמשים בה? תודה רבה לעזרה.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  9. הבעיה מוזרה קצת. יש לי שני ראוטרים פה בחדר מחשב. אחד של בזק DLINK N600. אם אני מתחבר לרשת של הראוטר הזה עם המחשב הנייד שלי אני רואה שהאיי פי של המחשב האיי פי הפנימי הוא במקרה הזה היה 10.0.0.7 ואני נכנסתי להגדרות של הראוטר ה DLINK הכנסתי את ה MAC של המחשב הנייד ואת ה איי פי של המחשב הנייד 10.0.0.7 והכל עובד בסדר. עכשיו יש לי פה בחדר במקביל ראוטר של הוט. הוטבוקס. כשהתחברתי לרשת של ההוטבוקס של הוט האיי פי של המחשב הנייד הפך ל: 192.168.1.17 ואז התחברתי עם המחשב הניד לרשת הזו של הוטבוקס הוט ואני יכול לגלוש ויש לי אינטרנט הכל בסדר. ואז נכנסתי להגדרות של הראוטר של ההוטבוקס והלכתי ל ADVANCED ואז ל FORWARD אם אני לא טועה ושם הוספתי את האיי פי של המחשב הנייד הגדרתי פורטים 8098 זה ה…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום לכולם ברשותי שני נתבים של בזק האחד DSL225 נתב חדש תומך VDSL השני DGN2200 הגדרתי את הנתב השני כbridge, נתתי לו כתובת IP חדשה בתחום של הראשון וביטלתי DHCP חיברתי את שניהם בכבל (LAN לLAN) והתחלתי לעבוד, בהתחלה עבד הכל מעולה ולאחר כשבוע הפסיק כאילו אין כבל נורה לא דלוקה בשני הנתבים, לא ניתן לגשת אחד לשני וכו בהתחלה חשבתי שהבעיה בכבל החלפתי ראשים השתמשתי בציוד בדיקה הכל תקין, הוא אפילו מחובר ל מכשיר אחר באותה רשת והכל עובד מצוין כרגע הנתבים מחוברים בינהם דרך LAN לחשמל ועובדים תקין מה הבעיה? למה בצורה עקיפה הוא עובד וישירה לא? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by nissim segev,

שלום רב, קניתי מאריח טווח לאינטרנט D LINK ומשום מה הוא לא מתחבר לי. האם ישנה אפשרות אחרת להאריך את טווח האינטרנט? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by bati6,

אני מנסה קצת להתחבר לכל האינטרנט ולהבין יותר, בויקיפדיה זה ממש לא ברור לי, אשמח לקבל הסבר על הדברים הבאים שרת NAT פרוטוקול TCP\IP UDP SMTP FTP מקווה שזה לא הרבה, תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by questionman,

שלום, כרגע אני גולש במהירות של 100 מגה. יש לי הוטבוקס שפועל כמודם שמחובר אליו נטבוקס (של נטוויז'ן) כראוטר. שתי הקופסאות האלו עושות את אותו הדבר ככה שהקליטה מחוץ לחדר היא נוראית. השגתי ראוטר linksys wrt54gl ויש לי כמה שאלות: האם זה יעזור או שההוטבוקס עצמו הוא גרוע כמודם? האם אני יכול לחבר את הראוטר בקלות למודם של הוט (לא הייתי כשחיברו את הנטבוקס)0 ההוטבוקס כבר מוגדר כמודם בלבד, האם אני צריך לבטל את הbridge ואז לחבר את הlinksys ולעשות bridge מחדש? במידה והראוטר לא מתאים, יש ראוטרים טובים בסביבות ה200 שקלים?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. מתלבט בין שני הראוטרים האלו, את Draytek אני פחות מכיר ולכן אני מתייעץ. הראוטר של Draytek יצא לפני שנתיים, שמבחינתי זו יכול להיות חסרון, היתרון שלו הוא שימוש בווקטורינג, השאלה אם בזק כרגע מאפשרת להשתמש בטכנולגיה הזו ? לTDW9980 אני נותן את הממשק היותר נכון, אפשרות לOpenWRT ובעצם איתו יש לי יותר ניסיון חיובי. מבחינת הרשת שלי, היא מורכבת מ4 מחשבים שמחוברים קווית, מתוכם 2 עובדים בצורה קבוע, אחד מהם שרת מידע וגיבוי שכל הבית משתמש בו, מחשב נייד נוסף שמחובר אלחוטית במרחק בערך של 7 מטרים מראוטר וכמובן פלאפונים וטאבלטים וכל הטרארם הזה. בגדול מה שחשוב לי זה יציבות ואמינות, כרגע הראוטר שלי יחסית ישן Linksys WRT54 (האגדי) מתחיל לגסוס ומחפש לו תחליף הולם שגם יחליף את המודם של בזק…

• 11 תגובות
    • 4.6k צפיות
  15. Started by red4ever,

אני עם תשתית בזק וספק בזק בינ"ל על חבילה של 40 מגה. לפעמים אני מקבל 40/3 קבוע ורוב הפעמים אני מקבל 38/38.5/39 מגה (אני שם לב שה-IP השתנה מהפעמים שקיבלתי 40). למה זה ככה? אם אני מקבל 40 מגה בחיבור IP מסויים זה אומר שטכנית אני יכול לקבל 40 קבוע כל הזמן. אז מה, בזק בינ"ל בכוונה נותנים לי IP שלא מגיע ל-40 מגה? איך זה עובד? נ.ב. אני יודע שזה נשמע קטנוני ולא באמת משהו רציני, אבל זה מציק לי ורציתי לשאול למה זה ככה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אהלן, רכשתי את המתאם הזה ולאחר ההתקנת הדרייברים אני מקבל במקסימום כ30-40 מגה בהורדה(יש לי 100 מגה), כאשר אני בודק עם המחשב הנייד מאותו מיקום עם הוויפי המובנה אני מקבל קרוב ל100 מגה. יש לי קליטה מלאה בשני המחשבים, אני רחוק כ5 מטר מהראוטר ואין קירות בטון בדרך, בדקתי בתוכנת wifeless net view ואני רואה שאני בקליטה של 100%. חשוב לציין שבהתחלה כשרק חיברתי לראשונה אני לא זוכר בדיוק מה היה מצב הדרייברים אך קיבלתי בספידטסט 100 מגה הורדה, אבל מאז זה לא חוזר על עצמו. ניסיתי ניתוקים וחיבורים מחדש של המודם והראוטר ולא עוזר. מה יכול להיות הפתרון לבעיה? תודה.

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by ShaharZ1,

שאני מתחבר אליהם ל100 מגה התשתית שלי תיהיה של הוט אבל השאלה שלי איזה ספק אני יכול לבחור? ומה הכי מועדף לדעתכם? שמעתי שהוט מחווייבים להביא מ 80 עד 100 מגה זה נכון? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. אהלן, 1) אני רואה בראוטר שלי (W9980 - מומלץ בחום) שהוא מסונכרן על 40 מגה כמו החבילה שלי אך הוא גם מראה את הקצב המקסימלי והוא עומד על בערך 78 מגהביט. האם זהו הגבול העליון של מהירות האינטרנט שאותה אוכל לקבל? 2) הקן שלי מיועד לDSL בלבד ולא יושבים עליו טלפונים או משהו אחר. למיטב הבנתי ניתן לחבר את המודם DSL ישירות לקו ללא "מיקרופילטר" שלבזק בשקע במקרה הזה. האם יש למישהו נסיון עם זה? הורדת הפילטר העלתה לי את קצב הסנכרון המקסימלי ל 79 בערך (שינוי מזערי). 3) אני מרשת את הבית עם כבלי cat5e ומקבל מהירות רשת של 750Mbps ע"פ בנצ'מרקים שונים. האם זו תוצאה הגיונית והאם זה אומר שכל החיבורים נעשו כמו שצריך? (התקמצנתי על בודק כבלים) תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ShaharZ1,
    • 0 תגובות
    • 794 צפיות
  20. Started by avner_s21,

שלום, מישהו יודע איך להגדיר ACL על הסוויץ הנ"ל יש לי כרגע רשת עם 6 סיגמנטים, כולם רואים את כולם. אני רוצה להגדיר שסיגמנט אחד לא יראה את השני אבל שהשני יראה את הראשון נגיד 192.168.1.0 יראה את 192.168.10.0 אבל ש192.168.10.0 לא יראה את 192.168.1.0 הצלחתי להגדיר שאף אחד לא יראה אף אחד תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. אני יודע שזה שילוב של שני מכשירים זולים, השאלה שלי האם אפשרי להעביר אינטרנט במהירות 40MB לראוטר שישדר את זה גם אלחוטית? כרגע אני מחובר ישירות מהמודם למחשב עם מהירות 40MB ועובד סבבה, אבל אני לא מצליח להגדיר את הראוטר שיוכל להתחבר למודם, בWAN אין לי שום אפשרות של ACCES POINT או משהו כזה ובDYNAMIC IP לא הולך לי, הDHCP בראוטר מבוטל. מישהו יכול לעזור לי? או שזה בכלל בלתי אפשרי לחבר את הראוטר למהירות של VDSL? לפני כן עם מהירות 15MB כאשר הראוטר היה גם החייגן זה עבד סבבה, אבל אי אפשר שהוא יחייג על VDSL, השאלה אם זה גם אומר שהוא בכלל לא מסוגל להעביר מהירויות כאלה? סורי אם יצא לי מסורבל, מקווה לעזרה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי, אני לא ממש שולט בכל עניין הרשתות ולכן צריך את עזרתכם. התחלתי להקים NAS ביתי בעזרת מחשב ישן וFreeNAS. עד לכאן הכל בסדר, הNAS רץ. נרשמתי לשירות NOIP, הגדרתי קליינט DDNS בראוטר (HotBox של הוט) עשיתי Port Forwarding לIP פנימי של הNAS. ואני מצליח לגשת לממשק FREENAS על ידי הדומיין שיצרתי מכל מחשב חיצוני. זה הפורטים שפתחתי לממשק של הNAS: עכשיו התחלתי להסתבך. התקנתי OwnCloud כאשר הIP הפנימי שלו שונה, אני מעוניין שגם אליו תיהיה לי גישה כמו לעוד שירותים שאני יתקין. הIP של הOwnCloud זה 192:168.1.2 איך אני ניגש לIP הזה מרשת חיצונית? תודה. מקווה שהצלחתי להסביר היטב את הבעיה שלי.

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. היי חברה רציתי להתייעץ איתכם לגבי קניה של ראוטר חדש לבית המצב כיום הוא שיש ראוטר אדימקס ישן שמחובר למודם, והוא לבדו לא מצליח לכסות את הבית (מדובר על בית של קומה אחת) אז כדי לתקן את המצב הזה יש גם סוג של ממסר שמחובר לחשמל בנקודה אחרת בבית מקבל אות מהראוטר הישן ומפיץ אותו לשאר הבית וזה מכסה את כל הבית הבעיה היחידה היא שזה גורם להאטה משמעותית בחיבור מחשב שמחובר ישירות לראוטר (זה שמחובר למודם) מצליח להגיע כמעט ל30מגה (שזה החיבור שיש בבית) ומחשב שמחובר בWIFI בקושי עובר את ה10מגה (ומתחבר דרך ה'ממסר') חשבתי שהצעד הנכון יהיה להחליף את הראוטר הישן למשהו חדש, שיצליח לתפוס את כל הבית וגם יתן חיבור בקצב מהיר כמו בחיבור קווי מה ההמלצה שלכם?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by oz.hasson,

שלום לכולם. אני רוצה לעבור לאחד מהמבצעים הרבים שמתחילים עכשיו. הd-link DSL-6850U שברשותי עושה לי כבר הרבה זמן בעיות (ניתוקים לפעמים של כמעט 24 שעות בלי סיבה ברורה) וגם כשאני אנתק יקחו אותו בלי קשר. אז אני מתעניין לשדרג את הרשת שלי. אני מעדיף לקחת מודם וראוטר מפוצלים כדי שאם אני ארצה לשדרג את התקשורת האלחוטית עוד כמה שנים זה יהיה יותר פשוט ויותר זול (או ש unlimited יגיעו להרצליה ולא תהיה לי בעיה להתחבר אליהם [emoji12]) מה שחשבתי זה לקנות את tp Link archer c9. ולקנות מודם שלא ממש הצלחתי להבין אילו תומכים ואילו טובים יותר. אני הייתי מעדיף מודם עם Gigabit ethernet בשביל תאימות להמשך. אבל אני לא ממש הצלחתי להבין איך בודקים תאימות לבזק. אם לא הייתי ברור אז הכוונה שלי לקנו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Yuval35,

שלום לכולם, בהמשך לפוסט הנל (שאף אחד לא עונה לי שם משום מה), נתקלי בבעיות בהפיכת ה6740 למצב ברידג'.. קצת רקע, הדי לינק על גרסת 1.01.25, הדגם הוא H1 אני צריך להופך אותו לברידג', על מנת שאוכל להשתמש בראוטר שקניתי (הוא בקופסא, אין לו שימוש כרגע..). ניסיתי את כל המדריכים שקראתי, השיטה שהכי הבטיחה הייתה השיטה של: מחיקה של כל הרשומות בPPoE WAN ואחרי זה ליצור פרופיל של BRIDGE ב"OTHER WAN".. חלק מהמדריכים אמרו לכבת DHCP וכו', אבל כולם לא עבדו.. במדריך אחד היה כתוב לבדוק בSTATUS ולראות שהכל תקין ב"INTERNET INFO" , אבל אצלי משום מה הסעיף הזה בכלל לא מופיע.. לאחר כל מיני בדיקות הבנתי שהבעיה לא בראוטר, משום שניסיתי לחייג גם דרך החייגן במחשב - וזה לא עובד.. כמה דברים שאני חו…

• 7 תגובות
    • 6.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים