עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by yishayn,

היי, יש לי את הלוח הזה. ברצוני לשתף ולשאול לגבי כרטיסי הרשת המובנים שלו. יש לו Dual Giga cards , אבל כשחיברתי אותו למחשב אחר עם כרטיס Giga , עם כבל מוצלב, מהירות העברת הנתונים לא מרשימה בכלל. לדוגמא: העברת קובץ של 700 מגה בין שני המחשבים לוקחת בערך דקה. פתחתי תקלה מול ASUS כבר לפני חודש, וכל הזמן הם מתחמקים. אגב, אני לא ציפיתי שיהיה מהירות של 125 מגה בשנייה, אבל קצב של 11 מגה לשנייה זה מאד איטי. מה דעתכם ?

• 7 תגובות
    • 718 צפיות
  2. Started by benma,

אני מריץ לינוקס אובונטו במחשב הלקוחץ מחשב השרת מריץ WIN XP PRO מה שמפריע לי זה שכשאני מתחבר אז השרת מנתק את המשתמש שעובד על מחשב השרת האם אפשר לעשות שהוא לא יתנתק? כלומר המטרה שלי זה שמחשב הלקוח יהיה THIN CLIENT של מחשב השרת ויאפשר עבודה בו זמנית של 2 משתמשים על מחשב השרת תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  3. Started by tomer_et,

הרצתי בדיקה לחיבור האינטרנט שלי (ADSL 750 של נזק בין-לאומי), של אתר http://www.dslreports.com/tweaks בתוצאות הבדיקה הופיע לי הודעה שהערך של ה - RWIN גבוה מידי (היה בסביבות ה - 200000). באתר היה כתוב שהערוך המומלץ ל - Receive Window הוא 18980. מישהו מוכן להגיד לי מה מומלץ להגדיר לערך הזה? באתר הם נתנו חשיבות רבה למדד הזה, בכל הקשור למהירות החיבור - האם כך?

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  4. Started by card,

שלום כל משתמש אינטרנט שהוא טכני, יודע להגיד שהדפדפן יכול להתחבר בצורה מוצפנת - SSL (או בגרסאתו החדשה - TLS) לאתרים שעדיף שהתקשורת מולם תהיה מוצפנת. אנחנו מזהים התחברות כזו לפי התחילית https במקום http. העניין הוא כזה: התקשורת ב-SSL מוצפנת, אבל ממה שידוע לי, כשמצפינים משהו, צריך להצפין אותו עם Key כלשהו, או במילים פשוטות - סיסמה כלשהי. והרי כשאנחנו גולשים למגוון אתרים שעובדים ב-SSL, הם לא מגדירים מול הדפדפן שלנו את סיסמאת ההצפנה.. אז אני תוהה לעצמי, האם זה אומר בעצם שההצפנה של כל המשתמשים, כשהם משתמשים בדפדפן שלהם עם SSL, נעשית עם אותו Key לכולם? אם כן, זה אומר שהתקשורת אולי מוצפנת, אבל ניתן ממש בקלות לפענח אותה.... בניגוד למצב שלכל אחד היה Encryption Key אחר, ואז לא היה מ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by AdiR^SiNaI,

SWITCH עובד על פי כתובות MAC הוא שולח את המידע לפי כתובת MAC וראוטר עובד על פי כתובות איפי עם יש 3 סניפים בכול סניף 20 מחשבים שמחוברים לSWITCH ו3 הסויצים מכול חברה מתחברים לראוטר אז הראוטר מכין רשימה של 3 כתובות MAC של שלושת הסויצים ושסניף שולח מידע לסניף אחר אז הראוטר מקבל את המידע ולפני הכתובת MAC של אחת מהסויצים הוא יודע מי שלח את הנתונים? זה נכון ?

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. Started by davidcohen,

היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להגדיר teaming בין שני כריסי רשת כשאחד הוא wired ואחד wireless. אני רוצה להגדיר שכל עוד יש internet access דרך הכרטיס שהוא wired המחשב יעבוד דרכו ואם אין שהמחשב יעבוד דרך הרשת האל חוטית שאני מחובר אליה. תודה

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  7. Started by Bypass,

אני לא ממש מתמצא בעניין, אז אולי השאלה טיפשית : בדעתי לשדרג למהירות 40MB (עכשיו על 15) ולשם כך אני מעוניין לקנות את המודם-נתב הנ"ל. האם העובדה שהוא בעל מהירות תעבורה של 100 בחיבורי הLAN משמעותית בכלל כאשר מדובר בחבילה של 40 מגה ? אני אפילו אמור לקבל את מלוא 100 מגה אם הייתי לוקח חבילה של 100, לא ? תודה...

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  8. Started by ekmo,

שלום, האם tp-link TD-9980 יכול לעבוד כראוטר בלבד בחיבור למודם רגיל של הוט (לא הוטבוקס)? תודה.

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by Zeev86,

עשיתי tracert לאתר metaboli מ2 חשבונות ספקים. מה שמעניין אותי לדעת זה: 1. מה אומר * 2. למה בבזק בינלאומי יש 11 שורות ובטריפל סי 8, ומה זה אומר? תודה מראש לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by YohaiM,

שלום לכולם, ראיתי שאפשר לקנות ראוטר SIP. השאלה הגדולה היא,איך בעצם מתקשרים? כי צריך מישהו שישלם על הקישוריות למפעילים השונים. ב-SKYPE אתה יכול לשלם חודשי ולדבר לנייחים חופשי,אז זה מובן,אבל אז אין לך צורך ב-SIP. אז למה בעצם לקנות SIP בנפרד? למה לא פשוט,או לעשות מנוי בסקייפ,או להתחבר לשירות ה-VOB של חברות האינטרנט/כבלים? בתודה מראש, יוחאי.

11. Started by avz,

היי ראיתי שיש התקן שנקרא VOIP ADAPTER. אם אני מבין נכון, זה מאפשר שיחות טלפון על גבי האינטרנט. במידה וזה אכן כך, אשמח להסבר איך זה מקבל מספר בלי להתחבר למרכזיה כלשהי או שזה מזהה את המספר של קו הDSL (שאני כמובן לא יודע מה המספר שלו) ומתלבש עליו תוך שהוא חושף את המספר (נכון לעכשו, אם מחברים מכשיר טלפון לקו, ההודעה שמקבלת היא שהמספר חסום)?

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  12. Started by ניב200,

שלום, יש לי ראוטר+מודם שקיבלתי מבזק בעקבות שיפוצים אני צריך להרחיב את טווח הקליטה של הרשת האלחוטית הראוטר של בזק מחובר למחשב ע"י כבל רשת ולבזק האם הראוטר תומך ב WDS ? ז"א האם ניתן לחבר אליו ראוטר נוסף ב WDS?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by card,

שלום לפני כמה זמן קראתי שאנשים שיש להם בבית ראוטר אלחוטי שתומך רק ב-WEP, ומשתמשים ב-WEP, לא מוגנים ממש, בגלל שניתן לפרוץ את WEP תוך זמן מאד קצר (אם אני זוכר נכון כתבו שאפשר להשיג את ה-KEY תוך כמה דקות בלבד). באותה כתבה, כתבו גם שאפילו WPA (הראשון) גם ניתן לפרוץ, מה שאומר שמי שהראוטר שלו תומך רק ב-WPA ולא ב-WPA2, גם כן לא ממש מוגן. השאלה שלי היא: לי אכן יש ראוטר אלחוטי ישן, שתומך רק עד WPA, בלי WPA2. תוך כמה זמן ניתן לפרוץ אותו? האם זה גם משהו קצר ומעשי כמו דקות/שעות או אפילו ימים, או שזה משהו כמו חודשים למשל? (דבר שמפחית את הבעיה) אודה למי שיש לינק למידע כמה שיותר עדכני בנושא.. תודה card

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by card,

שלום לפני כמה שבועות קניתי טלפון אנדרואיד עם גרסא 4.2.1. מבין היכולות שלו, יש 2 שקשורות לתקשורת נתונים, שמעניינות אותי מאד. הראשונה נקראת Wi-Fi Tethering או Wi-Fi Hotspot (זמינה להפעלה דרך: Settings\More...\Tethering and Portable Hotspot) השנייה נקראת Wi-Fi Direct (זמינה להפעלה דרך: Settings\Wi-Fi, ושם לחיצה על הכפתור Menu, ואז יוצג התפריט שבתמונה הקטנה הנ"ל) המשותף לשתיהן הוא ששתיהן מאפשרות לטלפון לתקשר עם מחשב אחר כלשהו(למשל מחשב נייד) בעזרת Wi-Fi, ובלי שום Wireless Router באיזור. ועכשיו לשאלה: אם אני רוצה להריץ על המכשיר המדובר(במקרה הנ"ל סמארטפון אנדרואיד) תוכנת סרבר כלשהי, למשל FTP Server, ולאפשר למחשב אחר (למשל מחשב נייד) להתחבר אל הסמארטפון בעזרת Wi-…

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. Started by Iv0ry,

האם זה מגביר את טווח הקליטה של האינטרנט ?

16. Started by galgul,

שלום. ברשותי ראוטר LINKSYS. לפי מה ששמעתי, שימוש בהצפנת WPA2 דורש הרבה כוח עיבוד. מה זאת אומרת "דורש הרבה כוח עיבוד"? יותר קרינה? תודה ושבת שלום.

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  17. Started by J.Dog-Christ,

היי, אני מתכנן לקנות את הראוטר הזה בקרוב ורציתי לדעת האם הוא מסוגל להריץ במקביל בכמה מחשבים תוכנות כמו אימיול שידוע שגורמות לניתוקים בהרבה ראוטרים ובנוסף, רציתי לדעת אם מישהו יודע מה מגבלת הראוטר להעברת פורטים? אם יש כזו. [עקרונית אני זקוק לראוטר שמאפשר לי להעביר הרבה מאוד פורטים.... כמה שיותר יותר טוב] ולסיום, האם יש ראוטר משתלם יותר בטווח המחיר [מבחינתי עד 350 ש"ח] אפילו לא אלחוטי, שעונה על הדרישות שכתבתי ...... תודה לכל מי שעוזר, -ג'ו

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  18. Started by RevBlue,

כבר הרבה זמן שאני סובל מבעיית סטרימינג, אני בטוח שכולם מכירים את העניין. לוקח שנה לטעון קליפים/סרטונים....מפסיק וממשיך וכל השטויות האלו. השאלה שלי היא האם יש משהו במחשב עצמו שאפשר לעשות כדי לשפר את זה? אני יודע שהניתוב בארץ לחול הוא חרא ואין הרבה מה לעשות, אבל אפילו ב-2 בלילה בקושי מצליח לטעון סרטונים.

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  19. היי ממה שראיתי ב DECO MESH של TPLINK, מחברים DECO אחד לראוטר (במקרה שלי בסלון) מחברים DECO נוסף איפה שרוצים בבית (במקרה שלי בממ"ד) השאלה היא כשאני מחבר את ה DECO השני לחשמל בממ"ד, הוא מביא את האינטרנט דרך החשמל ומפזר WIFI לממד? או שהוא מנסה לקלוט WIFI שגם ככה מגיע לממד בצורה חלשה מאוד ולפזר את ה WIFI שגם ככה לא מגיע?

20. Started by lioron7,

עד עכשיו תמיד הורדתי באימיול במהירות 35kb קבוע והיום ביטלתי את רשתהkad והמהירות עובדת עכשיו קבוע במהירות 85kb הנתב שלי זה edimax ללא עידכוני firmware 1.מה בעצם מוסיף רשת הkad 2.האם החלפת הנתב או עידכון firmware יתן לי יפתור לי את הבעיה כי לפי מה שאני יודע רשת הkad עוזרת תודה

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  21. שלום לכולם! יש לי מחשב ני'יח שאני רוצה לקנות לו כרטיס רשת אלחוטי. אני חי בדירה שאין בה אינטרנט אבל לשכנים יש ובמחשב ני'יד עם אינטרנט אלחוטי זה עובד.. השאלה היא אם אפשר לעשות את זה במחשב ני'יח? מה אני צריך לקנות? כמה זה עולה? ואם אפשר.. המלצה על כרטיס טוב (אם אפשר מהאתר זאפ אז בכללללללל ) תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Ewingum,

האם ניתן לקנות מודם כבלים/ראוטר עם מודם וכו' לבד ולא לחכור מהכבלים מודם? (כמו בADSL כיום). כמו כן אם אתם כבר עונים, אבל זה פחות חשוב (וגם ענו על זה כבר בעבר מן הסתם) איזה ספקים כדאי היום בכבלים (אני עושה כבלים דרך ערוצי זהב). כיום אני עם ADSL עם NETVISION ולא מרוצה (מהISP. גם לא מהADSL אבל זה כבר משהו אחר ולא קשור)

• 2 תגובות
    • 876 צפיות
  23. Started by wooper,

שלום במקרה הזדמן לי מודם usb של orange מחבר כך שאני יכול להתחבר מכל מקום לאינטרנט אני מחובר ל 012 האם אפשר רק דרך החברות הסלולריות לקבל מודם כזה?

• 7 תגובות
    • 921 צפיות
  24. שלום לכולם, רציתי לדעת אם חייבת להיות נקודה חמה או רשת אלחוטית בבית (או כל מקום אחר) כדי שיהיה ניתן לגלוש באינטרנט? (כמובן ללא חיבורי קווי) ודבר נוסף אם אני באיזור מסוים איך אני אוכל לדעת באותו רגע אם ניתן לגלוש ממנו באינטרנט? (כי אני רואה אנשים בכל מיני מקומות והם בכל זאת גולשים באינטרנט, ולא חושב שיש נקודות חמות באיזור)

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  25. Started by eliil1,

איזה אפשרויות יש ללעשות אינטרנט בנייד? זה כמו בנייח , צריך תשתית וספק וכו' ? או משהו אחר? תודה

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים