רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,508 דיונים בפורום זה
-
אצלי יש רשת ביתית של מחשב נייח עם ראוטר DLINK DI-524 ושני מחשבים ניידים, שעובדת מצויין. ניסיתי לחבר לרשת מחשב נייח נוסף, ישן מאוד (פנטיום 3, XPPRO, בקושי עובד, אבל יכול להפעיל אינטרנט עם מודם USB) בעזרת התקן DWL-G132 של DLINK, שמתחבר דרך USB. מיקמתי אותו בעזרת כבל USB מאריך (כבל אחד של 2 מטר שקניתי, + הכבל המאריך שמצורף עם ההתקן) במקום טוב מאוד מבחינת קליטה, אם כי הUSB של המחשב כנראה ישן מדי בשבילו, אך לא באופן שצריך להפריע. ולמרות זאת, ההתקן מתנתק ללא הרף! רציתי לשאול, האם יש כאן בעיה עם המחשב הישן? הכבל המאריך (סה"כ 3 מטר, בערך)? או שזאת בכלל בעיה של ההתקן של DLINK? תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי ראוטר אלחוטי מסוג BR-6524n של EDIMAX. אני מתעתד בימים הקרובים לעבור לרשת ה-UFI של הוט, במהירות 12Mbps. רציתי לדעת אם הראוטר הנ"ל יצליח לעבוד בצורה טובה ואפקטיבית במהירות הזאת? אולי כדאי לציין שבבית ישנם שלושה מחשבים, ושלושתם מחוברים אלחוטית אל הראוטר. תודה רבה מראש,
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מה דרוש בכדי להקים מערך של הוסטינג? אני זקוק לכל המידע שיש ברשותכם... תודה ואם זה הפורום הלא נכון אז תעבירו
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
במידה ויש לי בחיבור לאנטרנט IP משתנה כל פעם שאני מתחבר מחדש,האם זה נקבע ע"י התשתית או הספק? ואם אני מתחבר לאנטרנט דרך ראוטר,האם זה אפשרי להתנתק ולהתחבר-כלומר לשנות את הIP דרך הראוטר?
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום , אני לא ידעתי אם זה מתאים לפה אז אני מצטער אם לא . רציתי לדעת איך אני יודע אם יש לי IP משתנה או קבוע , ואם זה קשור לראוטר או לא ? משהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן , ולהסביר לי את כל הדברים האלה ? תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובה עליהם 1. מה זה הערוצים שיש בנתב? הבנתי שיש 12 . מה זה אמור לעשות? אם אני מעביר מ-6 ל-12 זה ישנה משהו? 2. האם יש סכנה בריאותית (קרינה וכו') בשינה בחדר שהנתב האלחוטי נמצא בו? 3. האם יש אפשרות להנמיך את עוצמת האות ? (לפי דעתי יותר עוצמה - יותר קרינה ) 4. הנתב מראה כתובת ip 192.X.X.X , האם כתובת זאת ניתנת למעקב? נניח אם חברת האינטרנט מתבקשת לתת את פרטי הלקוח שעומדים מאחורי כתובת זאת. או שבגלל שזה כתובת שמקצה הנתב ולא הספק אז מעקב כזה זה בלתי אפשרי?
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום, קראתי הרבה בפורום וזה די ייצב לי את הבחירה בראוטר ליצירת רשת ביתית על תשית ADSL. אבל ממש שניה לפני שרכשתי אותו, הבנתי שהוא ראוטר ללא מודם. מהווה בעיה כי המודם הנוכחי שלי הוא פנימי לחלוטין, החיוג מתבצע עם כניסה למערכת הפעלה. חיפשתי פתרונות וכרגע אני עומד על שתי אפשרויות: 1. ללכת על ראוטר של בזק שכולל מודם, במחיר של 250 שקלים. 2. ללכת על הראוטר של לינקסיס ובנוסף להחליף את המודם לחיצוני (בזק מאפשרים לי לקבל בהשאלה). העלות הכוללת של 350-400 שקלים. באיזו אפשרות הייתם ממליצים לבחור? ובשאלה נוספת: האם הראוטר של לינקסיס מאפשר יצירת רשת לשיתוף קבצים בין שני המחשבים?
-
- 9 תגובות
- 607 צפיות
-
-
הבנתי שכשמתקינים ראוטר, הוא מתחבר למודם, ואני מתחבר אליו. זאת אומרת שהראוטר שולט בכל עניין ההתחברות לאינטרנט, פתיחת פורטים, התקשרויות והכל. האם יש בעייה בהורדות טורנטים, קאזה, P2P בכללי, כשיש צורך לפתוח נגיד 30 חיבורים בו זמנית כדי להוריד מ-30 אנשים בו זמנית את אותו קובץ ? הם דבר זה יוצר עומס יתר על הראוטר או פשוט מקריס אותו ? מה עושים במקרה כזה ?
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
מזה בכלל ? למה זה משמש Local Area Connection ?
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום לכולם השאלה היא קשה מכיוון שאני כבר שבוע מחפש תשובה הגיונית עליה וזה הולך ככה: אני תומך טכני בחברת אינטרנט ואחד הלקוחות שלנו כי מאחד המחשבים האלחוטיים בביתו לא הצליח להתחבר לנתב שלו מדגם Levelone אבל משאר האלחוטיים כן הצליח מאותו מחשב היה מקבל הודעה כזו : You are unable to connect you may need to configure your authentication method that is used וזאת למרות שלא היה לו שום אבטחה לא Wep ולא WPA ולא Mac filtering (נכנסתי לנתב מרחוק כדי לבדוק) לא היה לבן אדם Mac filtering מלכתחילה ועובדה זו חשובה להמשך... אחרי שעשיתי איתו כמעט הכול (התקנה של כרטיס רשת מחדש , ו Reset להגדרות של כרטיס הרשת שלו ושיחות עם בכירים ושיחזורי מערכת) אמרתי לו שכנראה הבעיה היא במערכת ההפעלה או בכרט…
-
- 7 תגובות
- 817 צפיות
-
-
איזה mtu מומלץ לחיבור הוט 100 מגה ? ב dhcp? וב l2tp? מהתמיכה של 014 נאמר לי ש 1392 הוא הטוב ביותר. ברשותי לינקסיס e4200 עם גרסת tomato האחרונה וברירת המחדל שם היא 1500
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
היי, אני מעניין באחסון חיצוני על גבי הרשת שישמש אותי ככונן קשיח עבור הקבצים שלי. הכל במקום אחד עבור כל המחשבים בבית וגם אלו שמחוץ לבית כדי שיהיה נוח לשליפה ולגיבוי. קיבלתי לא מעט תשובות מחברת synology ואני מבין שהם לא פחות ממבולים בתחום. אפילו זכיתי להצעות מחיר מעולות כך שכל NAS אחר פשוט ירד מהפרק. אך מסתבר שההבדל בין הדגמים שקיבלתי (העונים לתקציב) מסתכמים במעבד ובכמות זיכרון RAM. כששאלתי אותם מה ההבדל בפועל התשובה היתה: מכאן עולה התהייה כיצד כוח עיבוד או זיכרון ראם בעצם משפיע על ביצועי הכתיבה והקריאה? כלומר, אם עכשיו אני רוצה לערוך סרט אז אני מניח שזמני הטעינה של חומרי הגלם אל מטמון המחשב יתארכו וזאת …
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
אוקיי, קראתי את כל הדיונים בנושא הראוטינג מהחודשיים האחרונים ולפי מה שהבנתי, כבעל רשת של מחשבים המחוברים למחשב שרת שהוא מחובר לאינטרנט דרך אלקטל, יש לי את האפשרות של תוכנות כגון ICSConfiguration (שאומרת שלא מותקן אצלי ICS, אבל בכל מקרה), WinRoute PRO וכו' וכמובן ניתוב פורטים דרך הגדרות הICS בווינדוס (כל המחשבים הינם עם WINDOWS XP). השאלה שלי היא האם קיימת תוכנה, בדומה לתוכנות הנ"ל, אשר עושה אותם דברים אך מנתבת אוטומטית וללא רשימה מראש, נגיד שהיא מקבלת מהclient חיבור בפורט 4661 אז את המידע הבא שהיא תקבל בפורט 4661 ולא קשור לתוכנה במחשב שהיא מופעלת (השרת מן הסתם) אז היא תנתב את אותו מידע ל4661 בclient, שוב - מבלי רשימה מוקדמת. בעצם ראוטינג אוטומטי. קיימת חיה כזו? נ.ב. - א…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, האם המודם המובנה בראוטר הזה יעבוד טוב עם חיבור 40 או 100 מגה ביט? בתודה מראש. בברכת חג שמח ליאור.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברים, אחי הקטן נמצא בלאס ווגאס לתקופה של חודשיים. הוא מעוניין לדעת מהו הנטסטיק הכי משתלם לאזור הזה? למישהו יש ידע בעניין?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי את הראוטר של 3COM 3CRWER100-75 האם ניתן להגביל/לקבוע מהירות מקסימלית לכל מחשב ברשת? -לדוגמא: להקצות רוחב פס למחשב אחד מקסימום 2.5MB וכן הלאה והאם הראוטר הזה יכול להוות בעיה לאינטרנט 10MB? והאם ברשת הNGN יש צורך במודם חדש (כרגע יש לי את ה- TNN- AZTECH 600E) ?
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
היי, יש לי את הלוח הזה. ברצוני לשתף ולשאול לגבי כרטיסי הרשת המובנים שלו. יש לו Dual Giga cards , אבל כשחיברתי אותו למחשב אחר עם כרטיס Giga , עם כבל מוצלב, מהירות העברת הנתונים לא מרשימה בכלל. לדוגמא: העברת קובץ של 700 מגה בין שני המחשבים לוקחת בערך דקה. פתחתי תקלה מול ASUS כבר לפני חודש, וכל הזמן הם מתחמקים. אגב, אני לא ציפיתי שיהיה מהירות של 125 מגה בשנייה, אבל קצב של 11 מגה לשנייה זה מאד איטי. מה דעתכם ?
-
- 7 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני מריץ לינוקס אובונטו במחשב הלקוחץ מחשב השרת מריץ WIN XP PRO מה שמפריע לי זה שכשאני מתחבר אז השרת מנתק את המשתמש שעובד על מחשב השרת האם אפשר לעשות שהוא לא יתנתק? כלומר המטרה שלי זה שמחשב הלקוח יהיה THIN CLIENT של מחשב השרת ויאפשר עבודה בו זמנית של 2 משתמשים על מחשב השרת תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
הרצתי בדיקה לחיבור האינטרנט שלי (ADSL 750 של נזק בין-לאומי), של אתר http://www.dslreports.com/tweaks בתוצאות הבדיקה הופיע לי הודעה שהערך של ה - RWIN גבוה מידי (היה בסביבות ה - 200000). באתר היה כתוב שהערוך המומלץ ל - Receive Window הוא 18980. מישהו מוכן להגיד לי מה מומלץ להגדיר לערך הזה? באתר הם נתנו חשיבות רבה למדד הזה, בכל הקשור למהירות החיבור - האם כך?
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום כל משתמש אינטרנט שהוא טכני, יודע להגיד שהדפדפן יכול להתחבר בצורה מוצפנת - SSL (או בגרסאתו החדשה - TLS) לאתרים שעדיף שהתקשורת מולם תהיה מוצפנת. אנחנו מזהים התחברות כזו לפי התחילית https במקום http. העניין הוא כזה: התקשורת ב-SSL מוצפנת, אבל ממה שידוע לי, כשמצפינים משהו, צריך להצפין אותו עם Key כלשהו, או במילים פשוטות - סיסמה כלשהי. והרי כשאנחנו גולשים למגוון אתרים שעובדים ב-SSL, הם לא מגדירים מול הדפדפן שלנו את סיסמאת ההצפנה.. אז אני תוהה לעצמי, האם זה אומר בעצם שההצפנה של כל המשתמשים, כשהם משתמשים בדפדפן שלהם עם SSL, נעשית עם אותו Key לכולם? אם כן, זה אומר שהתקשורת אולי מוצפנת, אבל ניתן ממש בקלות לפענח אותה.... בניגוד למצב שלכל אחד היה Encryption Key אחר, ואז לא היה מ…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
SWITCH עובד על פי כתובות MAC הוא שולח את המידע לפי כתובת MAC וראוטר עובד על פי כתובות איפי עם יש 3 סניפים בכול סניף 20 מחשבים שמחוברים לSWITCH ו3 הסויצים מכול חברה מתחברים לראוטר אז הראוטר מכין רשימה של 3 כתובות MAC של שלושת הסויצים ושסניף שולח מידע לסניף אחר אז הראוטר מקבל את המידע ולפני הכתובת MAC של אחת מהסויצים הוא יודע מי שלח את הנתונים? זה נכון ?
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להגדיר teaming בין שני כריסי רשת כשאחד הוא wired ואחד wireless. אני רוצה להגדיר שכל עוד יש internet access דרך הכרטיס שהוא wired המחשב יעבוד דרכו ואם אין שהמחשב יעבוד דרך הרשת האל חוטית שאני מחובר אליה. תודה
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני לא ממש מתמצא בעניין, אז אולי השאלה טיפשית : בדעתי לשדרג למהירות 40MB (עכשיו על 15) ולשם כך אני מעוניין לקנות את המודם-נתב הנ"ל. האם העובדה שהוא בעל מהירות תעבורה של 100 בחיבורי הLAN משמעותית בכלל כאשר מדובר בחבילה של 40 מגה ? אני אפילו אמור לקבל את מלוא 100 מגה אם הייתי לוקח חבילה של 100, לא ? תודה...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, האם tp-link TD-9980 יכול לעבוד כראוטר בלבד בחיבור למודם רגיל של הוט (לא הוטבוקס)? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
עשיתי tracert לאתר metaboli מ2 חשבונות ספקים. מה שמעניין אותי לדעת זה: 1. מה אומר * 2. למה בבזק בינלאומי יש 11 שורות ובטריפל סי 8, ומה זה אומר? תודה מראש לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-