עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני מנסה לחבר ראוטר ישן של בזק (d-link 2760u/e1) כ-AP (חיבור באופן קווי) לראוטר שקיבלתי מ-012 - d-link dsl225. סיגמנט חלוקת הכתובות ברירת המחדש של הראוטרים היא: d-link 2760u/e1 - 10.0.0.x (להלן AP) d-link dsl225 - 192.168.1.x הבעיה שאני נתקל בה היא ש-d-link 2760u/e1 ממשיך לחלק כתובות ip שגויות (בסגמנט *.10.0.0) למרות שכיביתי את שרת ה-DHCP שלו. בניסיון להגדיר את הכתובת של ה-AP בסגמנט 192.168.1 מתקבלת הודעת שגיאה שהסיגמנט מוקצה לרשת אחרת (ככל הנראה bezeq free wifi) כאשר אני מגדיר את הכתובת המשנית של ה-AP על סגמנט .192.168.1 שרת ה-DHCP של ה-AP ממשיך לפעול למרות שהוגדר ככבוי ומחלק כתובות / לא מחלק באופן רנדומלי - ז״א שמחשב שמחובר ל-AP באלחוט יכול לקבל פעם אחת כתובת תקינ…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  2. התשתית שלי בת 15M. האם המודם הבא מתאים? (משום מה הוא לא מופיע בטבלת "המומלצים") http://shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=EDIMAX-AR-7286WNA&Cat2Cat1ID=13&Cat2ID=68&aff=Zap〈=he

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by rafiisak,

אהלן. יש לי בעיה עם פתיחת פורטים וחשבתי אולי תוכלו לעזור. אני משחק בfifa 2015 ופשוט לא מצליח להגיע לopen nat. פתחתי את כל הפורטים באתר של הראוטר, לא עזר. (עשיתי את זה אחר כך שוב עם עזרה של טכנאי בזק) כיביתי את האנטי וירוס לגמריי(avg) ואפילו פתחתי dmz host ועשיתי כתובת אייפי סטטית. לפי הנציג של בזק עשיתי כל מה שצריך ועדיין כאשר אני בודק אם הפורטים פתוחים זה רושם שלא(באתרים של בדיקת פורטים). בנוסף גם פתחתי את הפורטים ידנית בפיירוול של ה avg. מה עוד יכול למנוע ממני לקבל חיבור פתוח? כאשר אני מנסה להתחבר למשחק הרבה פעמים אני מקבל your nat is ristrictive.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Saliman,

שלום, אני שוקל להתחבר לתשתית + ספק דרך אקספון 018. האם יש לכם ביקורות/טענות על איכות ומהירות הגלישה והשירות שלהם?

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by Koby Ofek,

אהלן, מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הראוטר הזה בארץ? בפלונטר אין זכר. אם לא קיים, האם יש לכם המלצה למוצר מקביל Dual AC / 3x3 / 1G / Vectoring. אין צורך ב-WAN יעודי. מחיר - עד אלף ש״ח. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by mrraz,

יש לי ראוטר AC1750 וחיברתי אליו כרטיס רשת תואם AC1750 תחת חלונות 10 יש לי אפשרות להתחבר לרשתות של הראוטר 2.4 או 5.0 האם אני אמור לבחור את אחת הרשתות או שיש צורת חיבור אחרת ? כי לא ראיתי הבדל גדול במהירות לאחר חיבור כרטיס הרשת לאחת הרשתות.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. שלום . אני מצטער מראש אולי אני נימצא במקום הלא נכון אבל. יש לי NAS של לנובו חדש. ויש לי בעיה בהגדרה אחת. יש פה אנשי רשת שמבינים בNASים, כמובן שאני מוכן גם לשלם למישהו שבאמת מבין תודה רבה ושבוע טוב { ממה שנשאר ממנו}

8. אורח לביא שיפמן - NetCHEIF.com
    Started by אורח לביא שיפמן - NetCHEIF.com,

מוצרי רשת חדשים ומתקדמים מ-Linksys, אסוס ו-TP-Link נחשפים לכתבה: http://hwzone.co.il/שנה-חדשה-נתבים-חדשים/

• 57 תגובות
    • 7.4k צפיות
  9. Started by Roeebaeloha,

שלום קיבלתי עם לוח האם שלי כרטיס-Wireless של בלוטוס 4 ואינטרנט אני נוהג לעבוד עם כבל שמחובר למחשב אך הייתי רוצה לדעת שאחרי התקנת הכרטיס המחשב יתעדף את המידע מהכבל ולא אלחוטית מסיבות ברורות. אז האם המחשב מתעדף קבלת מידע מכבל או מכרטיס רשת? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Gidi Fisher,

היי. הראוטר שלי שבק ומת. מחפש ראוטר חדש (אפשר ראוטר + מודם, אני לא גזען) כזה שתומך במהירות 100 ובמחיר שפוי. הראוטר ש012 מציעה הוא בדיחה ואני מעדיף להשקיע את אותו כסף במשהו נורמאלי. לעזרתכם אודה גידי

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום, אני עובר לבית חדש ומתכוון לחבר את הממיר יס לרשת (VODׂ), טיפה כאב ראש להשחיל כבל רשת מהלוח הראשי לחדר ולכן חשבתי על פתרון של מתאם חשמל. אני די חדש בנושא וקראתי קצת לפני זה. המתאם הראשון יתחבר למפצל חשמל שאליו תתחבר הטלוויזיה והממיר, וכמובן המתאם. המתאם השני יהיה מחובר למפצל חשמל בסלון, שאליו מחובר הנתב, הטלוויזיה ועוד מספר מכשירים קלים (4 בסה''כ). בעוד חדר נוסף יהיה מחובר מחשב ישירות לנתב ללא שום מתאם (לא יודע אם זה חשוב לציין). ההתלבטויות: 1. האם מתאם חשמל מתאים כפתרון ראוי למצב הנ''ל ולא גורם לבעיות כלשהם לרשת הביתית \ מחשב אחר שמחובר ישירות לנתב ? 2. האם המתאם מעביר נתונים בצורה תקינה ומהירה ? ישמש בסה''כ לממיר VOD. 3. ראיתי את הדגם הבא, האם ממולץ ? TP-LINK TL-PA4…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by spider272,

שלום לכולם אתמול השתדרג לי האינטרנט ל40 מגה..בזק+בזק בין לאומי..מקבל 27 מגה הורדה אבל בסדר. מה שמציק לי שבבדיקת מהירות בפלאפון אני מקבל מהירות העלאה של 4500 קילובייט ושאני מבצע בדיקה במחשב לא עבר בחיים ת 3300. מה זה יכול להיות?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by ekmo,

שלום, האם tp-link TD-9980 יכול לעבוד כראוטר בלבד בחיבור למודם רגיל של הוט (לא הוטבוקס)? תודה.

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. הייתי מעוניין לדעת בצורה הכי נרחבת שרק אפשר, מהי רמת האבטחה של התקשורת אינטרנט בתשתית הכבלים של הוט בייחס לכבלי הנחושת של בזק. אני יודע שלשני החברות יש שימוש גם בסיבים אופטיים, אבל זה פחות רלוונטי לי כי אני יודע שלרוב הבתים בארץ (לפחות באיזור שאני גר בו) הכבלים שמגיעים מהמרכזיה לארון של הבית עדיין מיושנים ולא קיימת תשתית אופטית "מלאה". הייתי מעוניין לדעת כמה זה אפשרי "להאזין" לשני סוגי התשתיות המדוברות, ואני גם אשמח בלי קשר לכל מידע בנוגע ליתרונות/חסרונות בין השתיים. רק לצורך ידע מקדים, אני נמצא מאוד קרוב למרכזיה הראשית שמגיעה מהמוקד שלנו (בערך 100 מטר), אז אני הייתי מראש מעדיף להתעלם לחלוטין מהעניין שבזק מוגבלים במרחק וכו'. בנוסף, אני מוכן להתפשר על עניין המהירות אם אכן…

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. Started by ariel2k,

לקראת תחילת החודש הקרוב או אמצע החודש הזה, אתחבר ככל הנראה לבזק, בזק בינלאומי. אני משתמש בחיבור WiFi עם מרחק מהראוטר(מרחק של עד 10מ'~), אני צריך עזרה בבחירה ציוד שיחזיק טוב את המרחק הזה. השימוש העיקרי באינטרנט הוא משחקי רשת. כמה עלות של ציוד כזה יכול לעלות לי? יש אפשרות לכבל רשת במרחק הזה? הוא יהיה יעיל יותר?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Nightbeat,

היי, יש לי שאלה בקשר לעובי ורמת הסיכוך של כבלי רשת. אני צריך כבל רשת חדש לבית, עכשיו להבנתי הם מגיעים בעובי שונה ובסיכוכים שונים. ראיתי כבלים בעובי 22AWG ו28AWG. לפי מה שהבנתי מספר גבוה = כבל דק יותר וזה לא בהכרח דבר טוב, ובנוסף שעובי בוחרים לפי אורך הכבל. רציתי לשאול איזה כבל לדעתכם יהיה אופטימלי לאורך 15-20 מטר. איזה עובי מומלץ ואיזו רמת סיכוך? הכבל יעבור בין 3-4 קירות מחדר עד הנתב לכן חשוב שיהיה עמיד. ובנוסף אני מכוון לכבל מסוג CAT6 כדי להמנע מהפרעות, לא מפריע לי העניין הכספי. תודה רבה מראש.

17. אני מעוניין לחבר את אמא שלי לאחת מחבילות הבאנדל עם בזק. כנראה 018. הבנתי ש018 נותנים קופון של בערך 300 ש"ח לקניית מודם בבאג. בבית שלי אני מחובר דרך בזק, עם המודם של DLINK. הייתי מחובר בעבר להוט. יש לי הרושם שלבזק יש יותר אפשרויות שלטיה מרחוק על הרשת - דברים כמו שינוי שם רשת וכו'... האם זה נכון? שאלותיי: 1) איזה מודם מקבלים בבאג כיום מ018? 2) האם יש מודם אחר שמומלץ לקנות במקום? כאמור, מדובר בדירה של אמא שלי. אין לה את היכולת לעבוד מול תמיכה טכנית. כמה שיותר תחזוקה מרחוק מצד הספק - מה טוב. יציבות גם חשוב.

• 0 תגובות
    • 968 צפיות
  18. שאני מנסה להתחבר לרשת (מהמחשב הספציפי הזה. בשאר הכל עובד) הראשונה אפילו זה לא מגיע לחלון שצריך להכניס ססמא. לרשת של השכנים כן( אולי זה קשור ל WPA הזה) מה הבעיה ואיך מסדרים? תודה

19. Started by Cheif,

תקופת החגים חלפה עברה ביעף ובזמן שאנחנו חגגנו, אכלנו ונפשנו יצרניות מוצרי התקשורת לא נחו על השמרים. בפוסט המצ"ב אני מסכם את כל ההכרזות החדשות מהשבועות האחרונים, הן בארץ והן בחו"ל. שנה טובה ובעיקר שקטה. http://www.netcheif.com/blog/?p=5971

• 0 תגובות
    • 967 צפיות
  20. Started by Psychedelic,

אבי התחבר לספק שהציעו לו בבנדאל בבזק, 016 coolnet. הפינגים בשמיים( 100 במקרה הטוב) בפועל מקבל 5 מגה במקום 15,ממליץ להתרחק. יש ספק מומלץ? איך אקספון? 012 בעבר הייתי מחובר והיו סבירים. נטוויז'ן היו מעלים לי מחירים מבלי להודיע, יש היום ספקים שהם לא נוכלים?

21. Started by roeecicu,

שלום אני שוקל לקנות מחר את ה TP-Link TDW9980. כרגע אני מחובר להוט בתשתית 100 מגה. האם אני יכול להחליף לגמרי את ההוטבוקס 2 שלהם במודם ראוטר הזה שאמור להתאים גם לכבלים? אם כן איך עושים את זה? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by RAZOZ 10,

היום הגיע אלי טכנאי בזק לצורך חיבור תשתית לדירה (לצורך נקודת אינטרנט) אחרי שיפוץ, אך הוא סרב להתקין נקודה משום שאין כבל שמתחבר לתוך הבית (כנראה בשיפוץ קרעו אותו והוא נשאר מחוץ לבית). ולשאלה: מה הדרך הנכונה להאריך את הכבל הזה לתוך הבית? והאם כל הכבלים רלוונטיים? או רק 2 מהם? תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 7.4k צפיות
  23. Started by Gil80,

שלום. המחשב שלי מחובר בכבל לראוטר אלחוטי. שיתפתי תיקיה עם everyone read/write כשאני מתחבר עם אפליקציה בנייד, אני מצליח לגשת לתיקיה ואפילו ליצור תיקיה חדשה. אך כאשר אני מנסה להעתיק קובץ, התהליך נכשל מיד על ההתחלה. הדבר קורה גם כשאני מחפש מדפסת אלחוטית. נראה שישנה בעיה בזיהוי או שיתוף משאבים בין המחשב לרכיבים אחרים. על הראוטר יש כונן USB ואני מצליח להעתיק עליו קבצים ללא בעיה. אולי זה משהו ב-WIN10? זה גם קרה לי ב- WIN8.1 למרות שעכשיו עשיתי התקנה נקייה, כך שהגדרות בעייתיות לא יכולת לעבור ל-10. אילו עוד פרטים צריך להוסיף? אודה לעזרה דחופה.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by kobi3290,

שלום, בימים אלו אני עובר ליחידת דיור חדשה. היחידה כמובן צמודה לביתו של בעל הבית. בעל הבית הביא לי את סיסמת ה WIFI שבביתו. לצערי הקליטה ביחידת הדיור ממש לא טובה וכמעט ולא מוצאת את הרשת. רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר להגדיל את הטווח והקליטה של ה WIFI של בעל הבית כדי שאוכל לגלוש ביחידת הדיור שלי כמו שצריך. האם אני חייב לבצע פעולה ראשונית מול הראוטר שלו פיזית? או שמספיק שאני יודע את הסיסמא של ה WIFI וניתן להגביר את האות ללא חיבור ראשוני לראוטר של בעל הבית? רכשתי את מגדיל הטווח: [h=1]PHICOMM M1 AP REPEATER[/h][h=1]ובכל מקרה יש ברשותי גם את הראוטר: tp-link tl-wr1043nd[/h] האם כדאי להשתמש במגדיל טווח של phicomm ? או לעשות מה TP-LINK אקסס פוינט? ניסיתי המון מדריכים להגדיר את ה …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. שלום אני משתמש ב-Windows XP SP3, ומעוניין להפעיל ולכבות Network Connection דרך ה-Command Line. מחיפוש באינטרנט מצאתי את הפקודה הבאה: netsh interface set interface name="Local Area Connection" admin=disabled כשאני כותב את זה בחלון DOS, הפעולה לא מבוצעת. זה לא נובע בגלל שם לא נכון של ה-Network Connection, נראה לי שזה נובע מהחלק הזה: הם כותבים שם ב-Help של הפקודה netsh: "(admin - whether the interface should be enabled (non-LAN only" כלומר הפקודה הזו יכולה להפעיל ולכבות את כל ה-Network Connections, חוץ מאשר את ה-Local Area Network? אם כך, מה אפשר לעשות עבור ה-LAN? תודה

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים