רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,508 דיונים בפורום זה
-
שלום חבר'ה.. אני צריך לקשר בין שני מחשבים דיי רחוקים, נאמר לי שהכבל הארוך ביותר הוא 50 מ' ואני בכלל זוכר שניתן לקנות ברוב המקומות רק עד 30 מטר. מה המרחק המקסימלי שהכבל נשאר יעיל, וכיצד ניתן לגשר על מרחק של בערך 100 מטר? האם להוסיף SWITCH באמצע שיקשר בין שני כבלים ארוכים יספיק? תודה על העזרה.
-
- 23 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום , קונים לי מחשב חדש עוד שבוע . אני רוצה שהיה גם בוא אינטרנט ועכשיו אני צריך שהיה רשת חוטית בין המחשב החדש שלי למחשב שיש בוא אינטרנט . אז אני רוצה שתיבנו לי מפרט (חחח ) לאיזה דברים צריכים לרשת (עדיף את החלקים היותר זולים .) תודה .
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום. חדש בפורום עם מעט רקע במחשבים וצריך יעוץ. בבית פרטי שנבנה בימים אלה שלוש קומות (מרתף, קומת אירוח וקומת חדרים). בכל קומה הותקן ארון תקשורת שאליו מגיעים כל שקעי המחשב בקומה (ויש לא מעט שקעים - 10 בקומת האירוח ו-15 בקומת החדרים). הארון בקומת המרתף הוא למעשה הארון הראשי שבו יחובר המודם, וקיים חיבור בינו לבין הארונות המשניים בקומות העליונות. הקישור בין הקומות הוא באמצעות כבל אחד מהמרתף לקומת האירוח וכבל נוסף בין המרתף לקומת החדרים. כל הבית מחווט באמצעות כבל CAT7. כל הקיסטונים הם מסוג CAT6A. למען הסדר בארונות המשניים (הקומתיים) הותקנו כל הקיסטונים בתוך קופסת חיבורים D18. הקופסה הותקנה בתוך ארון התקשורת הקומתי (מעץ) וכך נשמר הסדר בכבילה בתוך הארון. אגב חוץ מציוד תקשורת הות…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש ברשותי 2 מחשבים.. ברשת חוטית... שנה ומשהו כבר שאני מגדיר רשת באותה דרך... Set up home or a small office network... רושם שם לכל מחשב.. דומאיין וכל השאר... שיתוף אינטרנט הוא נותן לי במחשב השני... אבל תמיד שאני מנסה להיכנס אל ה-View Workgroup Computers.. הוא לא נותן לי .. רושם חסימה כזאת.. שאין גישה או משהו כזה... וזה אחרי הגדרת רשת בשני המחשבים.. זאת הבעיה היחידה שלי... משחקים ברשת ושיתוף אינטרנט יש.. תודה מראש לכל עוזר..
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
ברשותי רשת חוטית המחברת 4 מחשבים בינינהם כולל חיבור לנתב אינטרנט ונקודת גישה אלחוטית. ברצוני להוסיף שתי נקודות חוטיות נוספות ולפיכך אבקש את המלצתכם: 1. האם לשדרג ל 1G לקבלת מהירות גבוהה יותר מהקיים (10/100) ? האם זה באמת משמעותי ? מלבד אינטרנט אני משתמש ברשת לגיבוי וקריאת קבצים גדולים בין מחשבים. 2. איזה מתג מומלץ ? 3. האם יש הבדל משמעותי בין שימוש בכבלי CAT5 ל CAT6 בחיבור למתג 1G ? 4. האם כרטיסי רשת הנמכרים כיום תואמים ל- 1G . 5. האם אצטרך להחליף גם את נתב האינטרנט ? תודה
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
לא משנה לי חוטית או אלחוטית....אבל זה שני מחשבים לחבר ברשת.... מ-KSP....עד בערך 550 ש"ח סה"כ גג.....(אם אלחוטית אז זאת אומרת כולל כרטיס ונתב) אני אשמח לתשובות...
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
קצר ולעניין.. רוצה שיהיה שיתוף (קבצים והכי חשוב - שער אינטרנט) בין 2 מחשבים בעזרת כבל מוצלב. המצב כיום.. מחשב נייח עם 2 כרטיסי רשת תקינים, אחד מתחבר לאינטרנט ישירות (ראוטר) והשני מתחבר בעזרת כבל מוצלב למחשב נייד. למחשב הנייד כרטיס רשת אחד שמקבל את הרשת מהמוצלב. מה עליי לרשום בכל אחד מהסעיפים (מאפיינים) הבאים עבור כל שלושת חיבורי הרשת?? (2 הכרטיסי רשת בנייח + האחד בנייד) - כתובת IP -מסכת רשת משנה -שער ברירת מחדל -כתובת DNS (אם יש צורך..) אם אוטומטי אנא ציינו שיש להגדירו כאוטומטי..
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום. יש לי 2 מחשבים (שניהם win XP) ואני רוצה לקשר ביניהם: שיהיה אפשרות להתחבר משניהם לאינטרנט, שאני אוכל לשתף קבצים בין 2 המחשבים, ושאני אוכל לשחק ברשת עם 2 המחשבים... הבנתי שזה לא כ"כ מסובך אבל אני מסתבך. חיפשתי מדריכים ולא ממש מצאתי. אגב, קניתי כבל מוצלב, הבעיה זה ההגדרות. תודה...
-
- 9 תגובות
- 888 צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים בבית ואני רוצה לעשות רשת יש לי מודם אלקטל, ולכל מחשב יש כרטיס רשת הבעיה שכל מחשב בקומה נפרדת וצריך כבל של 15 מטר בין 2 הקומות אני לא רוצה רשת אלחוטית. השאלות: איזה ציוד נוסף אני צריך בשביל הרשת? האם צריך מגבר כי האותות נחלשים כי המרחק גדול?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן עד היום הייתי מחובר ברשת חוטית בין 2 מחשבים, מחשב ולקוח, קל ופשוט. עכשיו אני רוצה לחבר מחשב שלישי לרשת חוטית, איך אני עושה את זה?
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
המחשב הנייד שלי לא מצליח להתחבר לאינטרנט דרך הרשת האלחוטית שהקמתי, או כל רשת אלחוטית אחרת (ניסיתי 5). לראוטר עצמו הוא מתחבר (הממשק ווב עולה). הוא אפילו מצליח לעשות פינג החוצה אל כתובות ברחבי הרשת, אבל על גלישה ודוא"ל אין מה לדבר. אמנם רואים פעילות מסויימת במחוון התקשורת, אבל בפועל שום אתר לא עולה ושום דואר לא נע (באחת הפעמים הצלחתי לקבל אבל לא לשלוח). ניטרלתי פיירוולים. הסרתי לחלוטין את נורטו. זה קרה פתאום, בלי סיבה נראית לעין. ברשת חוטית ובדיאל-אפ הוא מתחבר בלי בעיות (כרגע אני גולש באותה רשת, באותו מחשב, רק מחובר בחוט). חלונות XP SP2. היש ישועה? משתמש באאוטלוק אקספרס, אקספלורר ומוזילה.
-
- 5 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי 2 מחשבים מחוברים בכבל רשת מוצלב, האינטרנט פעל ונמחקו לי הכתובות במחשב הראשי. במחשב השני הקודים הם: 192.168.0.2 255.255.255.0 192.168.0.1 192.116.202.222 192.116.202.99אני מחובר דרך אינטרנט זהב אם אפשר את הקודים של המחשב הראשי אני אשמח. תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם אוקיי, הבעייה (או לא..תיכף תבינו) שיש לי, היא בעצם מאז שלראשונה הייתה רשת בבית, תחילה אלחוטית, ולאחר מכן החלפתי לקווית וגם כמה ראוטרים טובים בדרך. - 2 מחשבים מחוברים יחדיו לרשת. - המרחק הוא לא יותר מ4 מטר. אני משחק משחקי רשת, והשאלה שלי בגדול היא, האם אמור להיות פינג 2000 במחשב שמשחק משחק רשת כלשהו בזמן שהמחשב השני מתחבר לאיסיקיו או מדפדף לו באתרי האינטרנט?! אם כן סבבה, הנושא יכול להינעל אבל אם לא.... ישנה אי-יציבות ברשת, לא רק הראוטר העכשווי (D-Link DI-604), אלא גם לאורך כל הראוטרים שהיו מקודם. או שאני פשוט לא יודע להגדיר ( ). המחשבים נקיים מרוגלות\וירוסים, אחד מן המחשבים חדש לגמרי והשני דיי יישן אך עבר פירמוט לא מזמן והדבר לא עזר. אז בגדול, אי-א…
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום יש לי ראוטר של EDIMAX שמחובר ישירות ללוח אם, אחת לדקת בערך יש לי הודעה שהרשת במנותקת למרות שאני ממשיך לגלוש כרגיל, זה משגע אותי כי זה קופץ כל הזמן. מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
1.כיצד ניתן להקים רשת רק של 2 מחשבים ושניהם יהיו מחוברים לאינטרנט adsl ברק ובכלל אם אני רוצה רק שיתוף אינטרנטי אני חייב כרטיס רשת אי אפשר לפצל את המודם? 2.המחשב שעליו המודם חייב לדלוק כל הזמן? ואם כן זה לא הורס? 3.אני רוצה לשלוט במחשב מרחוק ושמעתי על תוכנה בשם ראדמין אבל מישהו אמר לי שי "קו עולה וקו יורד" ואם אני רוצה לשלוט במחשב שלי בראדמין אני צריך קו יורד זה נכון? איך עושים את זה? אשמח אם תענו אני די חובבני אבל בכל זאת עם קצת רקע תודה
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בבית מחשב נייח ומחשב נייד. שניהם מחוברים לאותה רשת, כשהנייח מחובר פיזית לנתב אלחוטי והנייד מחובר אלחוטית. אין שום בעיה עם האינטרנט והכל טוב ויפה. בנוסף יש לי שיתוף במחשבים והכל ובדרך כלל אני אכן מצליח לגשת ממחשב למחשב, לראות קבצים, להזיז אותם והכל! משום מה אחת לכמה זמן כשאני מנסה לגשת ממחשב למחשב מופיעה לי הודעה שאין הרשאות! (מצורף) ממש מוזר העניין והפתרון היחיד הוא להפעיל מחדש את המחשבים (לפעמים את שניהם ולפעמים רק אחד מהם). בקיצור תמוה ולא ברור, לא פעם ראשונה שזה קורה לי... אני נתקל בעניין הזה די הרבה. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי! תודה רבה וחג שמח!! [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
אני צריך עזרה. כשאני רוצה להתחבר לרשת אלחוטית באזור ביתי החיבור יש לי חיבור שמציין שהגלישה אינה מאובטחת ומידע שישלח על ידי יכול להיות חשוף לאחרים. יש לי כמה שאלות האם אפשר גם לראות לאן אני גולש. כיצד יכול אותו אדם לזהות אותי בשמי. [האם הוא יכול לראות מה קורה במחשב שלי מסמכים וכדומה וכן שם משתמש]. מה הסיכוי שדבר כזה יקרה. האם דווקא בזמן הגלישה יכול לראות היכן אני גולש או אפילו שכבר התנתקתי. האם אני משאיר עקבות. האם יש לי אפשרות לדעת מי בעל הקו. כי גם הוא ברשת לא מאובטחת אז גם אני יכול לעלות עליו. והכי חשוב האם אני יכול לדעת אם מישהו עקב אחרי וראה לאן אני גולש. סליחה על כל השאלות אבל חיפשתי אינפורמציה ברשת ולא מצאתי. אם מישהו יכול להפנות למידע מסודר בנידון זה יעזור. אש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי ראוטר של d-link ויש לי בעיה שהרשת שלי לא מאובטחת ושכנים שלי יכולים לגלוש דרך הראוטר שלי. ניסיתי להתקשר לתמיכה כדי שיעזרו לי לנעול את הרשת הם אמרו שהם לא יכולים לעזור לי כי לא קניתי את הראוטר מהם. אני רוצה לדעת איך אני נועל את הרשת. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייח עם 2 ווינדוס 7 ,המותקנים על כוננים שונים, ווינדוס אחד יש תקשורת והשני (העיקרי) מופיע לי על סמל התקשורת משולש צהוב וסימן קריאה , וכשאני נכנס לפרוט מופיע לי "רשת לא מזוהה / ללא גישה לאינטרנט". לפני כן היו לי בעיות עם האנטי וירוס אווסט, והייתי צריך להסיר ולהתקינו מחדש. יצרתי קשר עם נציג בזק בינלאומי ,ואחד אמר לי שזה כנראה בעיה בכרטיס רשת והציע שאעדכן אותו (עדכנתי). נציג שני אמר לי שזו בעיה טכנית ואני צריך לפנות לטכנאי מחשבים . יש למישהו אולי רעיון אחר. כמו כן כיבינו והדלקנו גם את הראוטר וגם את המחשב, הראוטר הוא ויטק 403. המחשב נייח . תופעה נוספת מוזרה , כשאני לוחץ IPCONFIG בנתונים לא מופיע לי DEFAULT GETAWAY, אבל בווינדוס השני התקין כן מופיע המ…
-
- 24 תגובות
- 16k צפיות
-
-
שלום חברים,2 מחשבים מחוברים כל אחד עם כבל ישירות לסוויץ', במחשב אחד הכל תקין אבל במחשב השני עם וינדוס 7 הרשת לא מזוההובפקודה ip config הכרטיס רשת לא מקבל ip מהסוויץ',זה נראה משהו שקשור להגדרות יש למישהו מושג מה לעשות/להגדיר כדי שזה יעבוד?(הערה: הכרטיס רשת והכבל רשת חדשים לחלוטין ותקינים הנורות דלוקות גם בכרטיס וגם בסוויץ')
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מנסה להתחבר לרשת הביתית והוא רושם רשת לא מזוהה ללא גישה לאינטרנט....מחשבים אחרים ופלאפונים מתחברים לרשת הביתית...והמחשב מצליח להתחבר לרשתות אחרות מישו יכול לעזור?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי ראוטר חדש tl-wr941nd מאז יוצא לי הנשמה להתחבר אליו בכל הניידים שלי בבית היה לי קשה וכולם עם אותו הודעה איכשהו בסופו של דבר מצליח להתחבר עם רשת ציבורית ללא גישה לאינטרנט וומשולש צהוב
-
- 4 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
מדובר ברשת של כשמונה מחשבים, אשר יום בהיר אחד לא מוכנה להראות את רשימת המחשבים הנמצאים יחד באותה קבוצת עבודה. גישה ישירה למחשב דרך \\שם מחשב עובדת ככה שפיזית אין בעייה ברשת, אבל כשרוצים לראות את רשימת המחשבים המחוברים דרך הוינדוס מתקבלת הודעת שגיאה שאומרת כי אין גישה לקבוצת העבודה. אשמח לכל כיוון.
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
אז ככה, חיברתי את המחשב הנייד שלי למחשב של אבא שלי בתקווה לעשות שיטוף אינטרנט, אבל הוא אומר לי שאין לי הרשאה להיכנס לרשת! אבל הוא עוד לא התעסק עם אומניוס כנראה > אז לפני שאני נותן למחשב שלי בעיטה, אנא תעזרו התמונה הראשונה היא מהמחשב שלי. השניה היא מהמחשב של אבא שלי
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי תוכנה להנהלת חשבונות גירסת רשת מבוסס sql. הבעיה שאני רוצה להשתמש במחשבים מרוחקים ולא ברשת ביתית,וכשאני מתקין את התחנת עבודה שמתי בכתובת של השרת את האי פי של המחשב שבו מותקן השרת, התוכנה עובדת אבל מאוד איטית . יש לי רוחב פס של 10 mb בשתי המחשבים. השאלה אם יש איזה שהוא צורה לסדר את המהירות? והאם לעשות ip vpn של בזק יכול לעזור? כי אולי בצורה הזאת התעבורה בתוך הרשת יותר מהירה. והאם יש אפשרות להתקין את השרת sql על כונן ענן ?וגם אם כן אם זה יעזור? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-