רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
יש לי עוד פעם העיה בהגדרת רשת ביתית ואני לא יודע איך להגדיר אותה.. פירמטתי את המחשב ועכשיו אין לי local area connection 2 מה עושים בשביל להחזיר את הרשת ??
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
היי אנשים. קניתי מחשב חדש שמחובר כרגע לאינטרנט. אני מעוניין לחבר את המחשב הישן שלי גם כן אבל אין בו מודם רשת. מישהו יכול להמליץ לי על מודם רשת לא יקר במיוחד שיעבוד טוב גם במחשב עתיק במיוחד ? המפרט של המחשב הישן: מעבד intel pentium 3 800 133MHZ זיכרון 128MB SDRAM 133MHZ לוח אם ASUS CUSL2 i815E 133MHZ מערכת הפעלה windows 98 תודה.
-
- 4 תגובות
- 532 צפיות
-
-
-
-
[tr][/tr] שלום חברים יש לי רשת ביתית של 4 מחשבים המחוברים בHUB הכל עובד, הכל אחלה. כל המחשבים מבוססים על מערכת הפעלה XP. לאחרונה חיברתי מודם כבלים (מוטורולה) בחיבור USB לאחד המחשבים ושיתפתי אותו. כעת כל המחשבים יכולים להתחבר לאינטרנט ללא שום בעייה. הבעיה שישנה היא: חובה להשאיר את המחשב בחיבור USB תמיד פתוח !!! מחפש פתרון לחיבור המודם לHUB כך שכל המחשבים יוכלו להשתמש בו זמנית מבלי להיות תלויים במחשב זה או אחר מניסיון של חיבור המודם לHUB רק מחשב 1 רואה אותו בו זמנית מה עושים?????????
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
יש לי כבר רשת בין שני מחשבים, לאחרונה קניתי לפטופ, ואני רוצה לחבר גם אותו. איזה ציוד דרוש לי? וכמה יעלה לי כל הסיפור הזה?
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רשת ביתית בין שני מחשבים לאחד יש כרטיס רשת 10\100 ולשני אין איזה כדאי לקנות לו? ואני לא רוצה שחוטים יתחילו לרוץ לי בבית (המחשבים לא באותו חדר) אז אני רוצה לעשות או אלחוטית או כלום עצות בבקשה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני מפעיל רשת ביתית אלחוטית דרך נתב של 3COM. אחד המחשבים מחובר בחיבור חוטי (המחשב בן כמה שנים), והוא פעל על הרשת בסדר. לפני כמה ימים התקנתי למחשב הזה כרטיס PCI נוסף (מדובר בכרטיס להוספת כניסות USB, מה שלא קשור אבל הבעיה התחילה אחרי התקנת הכרטיס), ואחרי ההתקנה, ראיתי שיש בעיה ברשת. הבעיה היא שלמרות שהאינטרנט עובד והמחשב מחובר לאינטרנט, שיתוף הקבצים עם שאר המחשבים ברשת לא עובד יותר. כשאני מנסה לראות את שאר המחשבים ברשת, לא רואים כלום, אפילו לא את המחשב המדובר. כשניסיתי לעשות Repair Connection מופיעה לי הודעה The following action cannot be completed: Clearing NetBT למישהו יש מושג איף פותרים את הבעיה הזאת?
-
- 6 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת ביתית שתיהיה מורכבת משני מחשבים כשאר אחד מהם יושב בממ"ד. האם זה נכון שבגלל שאחד הממחשבים יושב בממ"ד, רשת אלחוטית, לא יכולה להיות אופציה עבורי? בבזק נאמר לי כי הם לא נותנים אחריות על רשת אלחוטית כאשר אחד המחשבים יושב בממ"ד. לעומת זאת, אצל הספק שלי, ב-012 נאמר לי כי אין כל בעיה להתקין רשת ביתית גם בממ"ד. מי משקר ומי דובר אמת? האפשרות השניה, של רשת חוטית, גם היא לא אופציה עבורי בגלל ההיבט ההסטי שבעניין. אין לי כוונה להתחיל להעביר כבלים בבית. הבנתי שיש אפשרות נוספת והיא להשתמש בתשתית הקיימת של קווי בזק, מה שנקרא HPNA. בהנחה שרק האופציה האחרונה היא אפשרית עבורי: האם זוהי שיטה אמינה וטובה? איזה ציוד נדרש ממני לרכוש על מנת לחבר שני מחשבים בשיטת ה HPNA? מה החס…
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
ברצוני ליצור רשת בין 2 מחשבים, רק על מנת להעביר קבצים מפה לשם. קניתי כבל רשת מוצלב, חיברתי, ניסיתי להתקין דרך האשף של XP - לא עובד. איך אני פותר את זה?
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
שלום! עקב כניסת דייר חדש שמעוניין בהתחברות לרשת האלחוטית שלי ורצון לשמירה על יחסי שכנות טובים, אני מעוניין ליצור "תת-רשת" בשבילם שתהיה מוגבלת ברוחב הפס. הרשת שלי בנויה כך: FiberBox של הוט כמודם והנתב המרכזי. אחראי לשרת הDHCP. (אליו מחוברת רשת קווית עם סווטיצ') ובנוסף ראוטר אלחוטי TP-Link TL-WR1043ND שמשמש כ AP. הרשת האלחוטית מוסתרת ומוגנת בסיסמא. בנוסף, חיברת ראוטר ישן כ-AP עבור השכנים (Edimax BR-6216MG) ועבורו יצרתי סיסמא משלהם והגבלת MAC (ככה שיש לי את כתובות הMAC של השכנים). מה שלא הצלחתי לעשות זה להגביל את המהירות. פונקציה הQoS באדימקס נראית פעילה בממשק, אך לא עובדת בפועל, אולי בגלל שהוא משמש כAP? מה ניתן לעשות? יש אפשרות להשתמש בFiberbox כמודם בלבד? ואם כן תכונות הרש…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי רשת בבית של שני מחשבים ואני מתכוון להוסיף היום עוד מחשב לרשת. המודם אינרטנט מחובר לסוויץ'. הסוויץ' מחובר לכרטיסי רשת של המחשבים. עכשיו, אני רוצה לחבר עוד מחשב לסוויץ' ואני פשוט לא יודע איזה כבל רשת אני צריך: ישיר או מוצלב..? המודם: B-FOCUS ROUTER 312+ הסוויץ': HT-8005SB (של בזק) המחשב החדש (אם צריך), הלוח אם: MSI P965 V2 NEO [על הדרך, מישהו יכול לומר לי מה דעתו על הסוויץ'.. כי רשום לי שם כזה: 10MB GREEN, 100MB ORANGE : כלומר זה לא מגיע למהירות רשת המירבית (1000MB) זה משנה לי משהו (מאט) במהירות אינטרנט אם זה פועל רק על 100?] תודה
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
:smoke: אהלן חברה! אם אני רוצה להקים רשת ביתית בבית - עם 3 מחשבים...מהי הרכיבים הדרושים לכך? בייי!
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני כרגע בתהליך של שיפוץ עליית גג אצל ההורים. בעליית הגג יהיו 3 וחצי חדרים שבהם אני ארצה לספק רשת ביתית מהירה. בכל חדר אני ארצה שיהיו שתי נקודות רשת (אחת לטלוויזיה והשניה למחשב). בסלון אני ארצה נקודת רשת למדיה סנטר. חצי חדר העבודה ישמש כחדר שרתים ששם יהיו בערך 4 מחשבים. לכן בחישוב זריז עם כמה נקודות ספר אני ארצה לספק אינטרנט במהירות של Gigabyte לכ16-24 מחשבים (אולי זה גם ישמש למחשבים בקומה השניה). האם אתם יכולים להמליץ לי על Switch שיתאים. האם מישהו עשה כבר פרוייקט שכזה אצלו בבית?
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי 2 מחשבים, אחד חדש (athlon 64 3000+)- כאשר הכרטיס רשת מובנה על לוח האם, ואחד ישן (P3) שרכשתי לו כרטיס רשת וחיברתי ללוח אם. רציתי לחבר את שניהם לרשת וכעיקרון הבנתי שבכדי שאוכל להתחבר לאינטרנט ללא תלות של מחשב זה באחר עליי לחבר את אותם באמצעות ראוטר. הבנתי גם ש EDIMAX BR 6104K הוא ראוטר בסיסי וזול שיענה על הצרכים שלי. כעת מספר שאלות: 1) כיצד לחבר את 2 המחשבים ואת הראוטר? באיזה כבלים עלי להשתמש? 2) בנוסף לשיתוף האינטרנט ברצוני לשתף את המדפסת וגם לבצע שיתוף קבצים בין המחשבים...כיצד אני עושה זאת? 3) מהי פעולת הקינפוג שעליי לבצע לראוטר? בתודה מראש לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי יש לי 4 מחשבים - כולם מחוברים ל ROUTER - ולכולם כתובות IP אוטומטיות שניתנות מה ROUTER ( DHCP ) וכולם על WORKGROUP זהה... הבעייה - ב My Network Places - רואים את ה SHARED DIRECTORIES אבל כולם תחת הגדרה - UNKNOWN. תחילה חשבתי שזה בגלל ה FIREWALL של XP - אבל אני חושש להוריד אותו ( נכון לעכשיו אני לא עושה שימוש נרחב ב FIREWALL שבROUTER... - מפאת חוסר בקיאות )... - ומעדיף שיהיה שיתוף מלא + FIREWALL של XP בכל מקרה - ה FIREWALL מוגדר לעבוד על חיבור הרשת הביתית... למישהו יש רעיון? כמו כן יש ARTICLE ב MICROSOFT : http://support.microsoft.com/?kbid=298804 זה נראה לי ממש רלוונטי אליי - אבל אני לא לחלוטין מבין את המשמעות של ביצוע הדברים, היינו - האם בסוף השינויים הללו ( …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב! אני נערך בימים אלו להקמת רשת ביתית חדשה אשר תתפקד טוב יותר מהקיימת (מודם/נתב של rotal). צירפתי תרשים של הרשת אותה אני מתכנן להקים. הרשת ממוקמת בבית גדול יחסית. האינטרנט מבוסס ADSL ברוחב 10 מגה. התניות: 1. הוצאת הנתב מהממ"ד (כיום ממוקם בממ"ד) ומיקומו במרכז הבית. 2. חיבור המחשב הנייח בממ"ד באופן קווי. 3. חיבור קונסולת משחק באופן קווי ע"מ למנוע ניתוקים כמה שאפשר. 4. זמינות wi-fi ברחבי הבית. 5. הגדלת הטווח ע"מ שבית נוסף במשק יוכל להתבסס על הרשת הנ"ל. שאלות: 1. האם המרכיבים: מודם, נתב והכרטיס רשת תואמים? 2. האם המבנה נכון וישים? 3. האם ישנם מרכיבים המתאימים יותר למבנה זה באותה רמת תקציב? 4. ע"פ הבנתי ישנו צורך בכבל CAT5E FTP לחיבורים הקווים, מהיכן ניתן לרכוש כבל מסוג…
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
טוב חבר'ה, עד היום הייתי מחובר למחשב של אחותי דרך כבל רשת, כלומר חיבור P2P, כשאני משמש לה שרת, כלומר אני המחובר ישירות לאינטרנט. נמאס. אני צריך ששני המחשבים לא יהיו תלויים זה בזה, לכן החלטתי לזנוח את הP2P וללכת על אפשרות הראוטר וכו'. העניין הוא כזה: יש לי מודם AHT-E300 של סמסונג, ההוא הכחול שנראה כמו מגהץ פתחתי את הקושחה שלו לראוטר, אבל.. עכשיו מה? איך מתבצע החיבור פיזית..? אני אמור לקנות עכשיו רק סוויצ', נכון? לא ראוטר... תקנו אותי אם אני טועה. אה, הערה אחרונה: בטח יציעו לי לעשות רשת אלחוטית.. אי אפשר, אחותי בממ"ד, ואני מניח שאין צורך לציין שאני מחפש את הפתרון הזול ביותר... תודה מראש. נדב.
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית (3 מחשבים) כרגע אני מחובר דרך ics הסטנדרתי שקיים בwinxp מה היתרונות של domain server לעומת work group ואיך בכלל אני יוצר את זה (צריך windows server edition?) אילו אפשרוית יש לי אם אני רוצה ליצור מחשב שישמש כסרבר לכל השאר חוץ מ mandrake snf
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית של בזק עם מודם 2wire ונתב במחשב השני. שני המחשבים גולשים ברשת ללא בעיה. אני מעוניין באפשרות להעביר קבצים ממחשב אחד לשני דרך windows xp, מישהו יודע איך אני עושה זאת ?
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אוקיי אז יש לי האב. העברנו את המחשב הראשי (שלי) למעלה, ואת המשני (של אחותי) השארנו למטה, ליד ההאב וקופסת ה ADSL. אז חיברתי את המחשב הראשי לכניסה הראשונה של ה HUB ואת של אחותי לכניסה השנייה. חוץ מזה חיברתי כבל מיציאת ה OUT בהאב לקופסת ה ADSL. יש לי בשני המחשבים WINXP, בראשי הוא PRO באנגלית ובשני הוא HOME בעברית (לא נראה לי שזה מהווה בעיה). עכשיו לחצתי בהגדרות של ההתקשרות על SETUP A HOME OR A SMALL OFFICE NETWORK, ושם בחרתי שהמחשב הראשי מחובר דרך האב יחד עם עוד מחשבים וכך הוא מתחבר לאינטנרט (האפשרות הראשונה במסך השני כשאני בוחר ב OTHER). לאחרמ כן נדרשתי לבחור את החייגן שאיתו אני מתחבר לאינטרנט, ובחרתי בו (החייגן מקונפג כבר להתחבר ישירות לספק שלי, בלי הפורטל של WOW). לאחר מ…
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי היום את הנתב האלחוטי (WRT54G), ושני המחשבים מצליחים לגלוש. בבואי להגדיר רשת ביתית, אני חושב שפקששתי. קודם כל, התחלתי בכך שבכול מחשב הרצתי את אשף "הגדרת רשת ביתית" של חלונות, ושם בחרתי ב-"מחשב זה מתחבר דרך שער ביתי או דרך מחשב אחר ברשת שלי". איכשהו, מבלי לדעת יותר מידי מה אני עושה, הצלחתי להגדיר את הכול, וכרגע אני רואה ב-"מיקומי הרשת שלי --> הצג מחשבים בקבוצת העבודה" את המחשב שלי ואת המחשב של אחי. כשאני נכנס לכול מחשב, אני רואה את כול מה שמוגדר כמשותף. עד כאן הכול טוב. (ובכל זאת, האם כך מגדירים בכלל שיתוף ביתי עם נתב אלחוטי? ) אבל, הבנתי שבעצם כול אחד יכול להתחבר לרשת שלי, כלומר, לקבוצת העבודה שלי. נכון? כלומר, כול אחד שיגדיר את עצמו כבקבוצת העב…
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת בין 2 הקומות של הבית שלי... סה"כ 7 מחשבים הנה תמונה שתחסוך ממני את ההסבר המסובך: ליד כל מחשב יש שקע טלפון, לכן החלטתי להעביר את כבלי הרשת על אותם הצינורות שבהם עובר קו הטלפון 1) לפי התרשמותכם ממספר הסויצ'ים והראוטר שבשירטוט, האם זה הולך לעבוד? או שאני הולך לעשות עבודה לחינם 2) האם כבל רשת cat5e מספיק טוב בשביל המשימה הנ"ל? 3) הזמנתי כבר את השקעים שבתמונה ממדיה-גלקסי. אני משתמש ב-ADSL, והבנתי שזה בעייתי לחבר מיקרופילטר על שקע משולב שכזה (ככה לפחות כתבו באחד הת'רדים שנפתחו לפניי)... זה נכון? מה הבעיה בזה?
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-