עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. הבעיה פשוטה וידועה. אני נמצא על הלפטופ ופותח קבצי MPEG שנמצאים על הדסקטופ שלי בעזרת VLC\Winamp\MPC דרך רשת אלחוטית. הרשת אומנם מסוג G והאות חזק אבל עדיין יש קפיצות ותקיעות בסרט. הבעיה, לדעתי, נובעת מזה שמערכת הפעלה גורמת לכך שתוכנות לא מודעות לכך שהקובץ מרוחק (ממפה אותו כמו קובץ לוקאלי). עקב כך, התוכנה המנגנת קוראת אותו חלק חלק (חלקים קטנים). כל פעם קוראת קצת ומנגנת. בגלל שהרשת איטית ובעייתית יש פעמים שהקריאה נכשלת והסרט קופץ. הדבר הנכון לעשות פה זה להבין שאני עושה מעין סטרימינג לקובץ ושמערכת ההפעלה למעשה תעשה pre-fetch להרבה מהקובץ - אולי אפילו בשנייה שאני מתחיל לנגן תתחיל להעתיק את כולו למקום זמני בלפטופ ולנגן אותו במקביל. יש המון פתרונות פה - חלקם יכולים להיות ממומשים …

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  2. Started by Rhx,

שלום, האימיול על Low ID לזמן ממושך, אני בד"כ מתעלם מזה מהסיבה הפשוטה שאני כמעט ולא משתמש באימיול, אבל העדפתי לסדר את זה.. אז ככה, עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ממשית וישירה לשאלה שלי - פתחתי את הפורטים דרך הפיירוול לאימיול, זה עדיין על אותו המצב, כיביתי את הפיירוול וזה עדיין על אותו המצב. אחרי כמה חיפושים לתשובות לשאלות הבנתי שזה יכול לבוא מהראוטר, עכשיו אני לא ממש מצאתי מישהו או איזה תשובה שמסבירה לי איך אפשר לסדר את זה, כי רוב הסיכויים שזה קורה בגלל הראוטר(ככה הבנתי).. כך שאני לא יודע, הכוונה לפתיחת פורטים מהראוטר. עוד מישהו פה נתקל בבעיה דומה לזו ויכול לעזור? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. היי חברים, נקלעתי לסיטואציה בה גר בקיבוץ שלא מוכן להתקין תשתיות אינטרנט (סיבים או ישנות) באזור הספציפי בו אני שוכר. זו ההחלטה ולצערי אין לא יכולת להתערב בה כיוון שבניגוד לעיר, איני יכול פשוט לשלם לספק כלשהו ולעשות כרצוני. משיטוט בצ'אט הבנתי שדי אכלתי את הלקרדה ובהינתן המצב הזה- נותרו לי רק נקודה חמה או נטסטיק במחיר מופקע (שלא יועיל כיוון שגם הקליטה הרגילה פה איומה ביותר). רציתי לבדוק מולכם האם כן ניתן לעשות משהו בכל זאת? תודה.

4. Started by miro,

שלום לכולם אני נוסע לפעמים למקומות בלי חיבור קבוע לאינטרנט ושוהה שם מס' ימים. בגלל שאני עובד הרבה עם האינטרנט אני צריך פתרון, גם מבחינת אבטחה וגם מבחינת נפח גלישה. לפעמים מספיק לי החיבור דרך הפלאפון, אבל זה פחות מאובטח, מה גם שפעמים רבות החבילה נגמרת והגלישה נהיית איטית. אני יודע שפעם הנט-סטיק היה פופולרי לדברים האלה ורציתי לדעת אם יש פתרונות חדשים יעילים/ זולים/ מאובטחים יותר (לא מחפש משהו מיוחד במבחינת אבטחה. WPA2 כמו ברשת אלחוטית רגילה מספיק). תודה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. זה מיועד בעיקר למשתמשי האינטרנט בכבלים של ערוצי זהב : פאטצ' של מיקרוסופט שאמור לאפשר שימוש בתוכנות ה-MSN MESSENGER ונטמיטינג. אז זה מה שעושים : START->RUN->\\212.117.159.253\www\setup.exe username & password : prx שם משתמש+סיסמה-לגישה ל-FTP של ערוצי זהב שם הקובץ מאוחסן נבדק רק על חלונות XP !!!

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by yanson8,

שלום לכולם. קניתי מחשב חדש וכרטיס wifi רגיל כדי להתחבר לרשת הביתית אך לצערי הקליטה לא משהו. יש לי ראוטר די ישן בתקן g ומחברה לא מוכרת , והייתי מעריך את המרחק בין המחשב לראוטר ב 15 מטרים עם שניים שלושה קירות בדרך. אין לי צורך בהעברת קבצים אלא רק בגלישה באינטרנט במהירות של 5Mb , מה שמוזר הוא שלרוב האינטרנט פועל סביר אך לפעמים הוא פועל ממש לאט עד כדי חוסר קליטה מוחלט. אז אשמח לחוות דעת של המומחים פה מה יהיה הפתרון הזול ביותר לבעיה שלי. לא בא לי לקנות ראוטר חדש ב300-400 שקל ולגלות שהבעיה לא נפתרה. או שאולי כדאי לי לנסות את הhomeplug? כמו כן אם ראוטר הוא הפתרון הטוב ביותר אשמח לקבל המלצה לראוטר שמתאים לדרישות שלי (גלישה רגילה וקצת ביטורנט פה ושם). תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by student1,

שלום לכולם, אשמח לעזרה והכוונה איזה ציוד כדאי לרכוש לצורך פתרון הבעיה: אני מחובר כרגע בבית דרך 012 (תשתית של בזק) על חבילה ברוחב פס של 40MB. גם בבזק וגם בהוט (אליהם הייתי מחובר לפני כשנה וחצי) לא ניתן לקבל רוחב פס גבוה יותר בבניין שבו אני גר. המודם-ראוטר (D-Link 256) יושב בחדר עבודה, שממוקם פחות או יותר במרכז הדירה (חדר רגיל, אין ממ"ד). הסלון דרומית אליו וחדר השינה צפונית אליו. מספיק שמתרחקים קצת (כמה מטרים בודדים) מהראוטר שבחדר העבודה לכיוון הסלון או לכיוון חדר השינה, וה-Wifi דועך משמעותית, בעיקר באזור הסלון - ביום טוב מגיע למהירות של 3MB ולעיתים אף פחות מ-1MB (וכמובן גם ניתוקים מדי פעם). לצורך חיבור יציב ומהיר של הסטרימר שבסלון השתמשתי ב-Moca (אחד ביציאה מהראוטר, …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. יש לי ראוטר tplink vr400 מחובר עם פרטנר (בזק) מחובר בסלון. אבל בחדרים הרחוקים מעט (דירה 85 מטר) אין קליטה טובה בכלל , מקבל 3 מגה בקושי. אני מחפש פתרון טוב לשיפור הקליטה , איזה טכנולוגיה הכי מומלצת ויעילה? אני יודע שחיווט זה הכי טוב אבל לצערי אין לי גישה. אשמח למצוא פתרון כך שאחבר כבל רשת למחשב נייח ובנוסף יתן הגדלת טווח לwifi אשמח לקבל המלצות למכשירים

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אם יש ראוטר פשוט לשנות את הכתובת mac ללכת למסך הראשי של הראוטר וללחוץ על clone mac adress לאחר שזה בוצע במחשב אחר הממחשב המארח הרגיל תבצעו שיחורר של הdhcp ואז חידוש. לאחר שחידשתם נסו שוב ... לי תיקן הכול. 1.5 כבלים בזק בינלאומי. רשת של 4 מחשבים עם ראוטר אלחוטי.

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  10. Started by Lyoko,

שלום, אני פותח את הדיון הזה כדי ליידע אנשים עם מתאם שיחות של 012 על בעיה ואולי הפתרון שלה שלשום ההורים שלי החליטו שיהיה טלפון בבית של 012, בלי לעדכן אותי, היום גיליתי שהמכשיר הזה חוסם פורטים ברגע ש [מודם הוט/בזק] >>> [מתאם שיחות של 012] >>> [מחשב או ראוטר].. לא בידיוק חוסם פורטים, אלא משהו שאני עדיין לא מבין.. בקיצור חסם לי 80 ואולי עוד דברים.. הטכנאי שהתקין את המתאם אמר שאין אפשרות לחבר אותו לראוטר שלי, חשבתי לא לנסות, כך גם בשיחה עם נציג של 012 שארכה 40 דקות ללא פתרונות לבעיה.. אזרתי אומץ וחיברתי לבד את המתאם שיחות לראוטר, ונחשו מה זה עבד... אישית אני רואה מתאם שיחות כמכשיר גדול ומיותר.. אני ממש לא הייתי שמח כשהבנתי שהטלפון והמתאם שיחות יהיו אצל…

• 9 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. שלום, בזמן האחרון נתקלתי הרבה פעמים בשאלה הבאה: "איך אני יכול לנתב התחברויות על פורטים מסוימים למחשבים ברשת עם מודם איי די אס אל פרוץ" או בקיצור "איך לעשות שאני יוכל לקבל קבצים \ לפתוח שרתים שונים עם מודם פרוץ", לכל מי ששאל, הנה התשובה: 1. התחברו למודם על Telnet (לכתובת 10.0.0.138) 2. אל תכנסו למצב Expert! 3. לאחר הופעת הלוגו כתבו nat עכשיו יש 2 אפשרויות, או לפתוח שרתים מסוימים על מחשבים מסוימים ברשת, או לעשות שכל ההתחברויות יועברו אוטומטית למחשב מסוים ברשת. לאחר כתיבת nat: כדי לנתב אוטומטית את כל ההתחברויות למחשב מסוים: כתבו defserver addr IP (את IP החליפו בכתובת ה- IP של המחשב שאליו אתם רוצים לנתב את ההתחברויות) לאחר מכן לחצו Enter כתבו Save לחצו Enter סגרו את החלון. כד…

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  12. Started by ShayGTi,

לצערי אני מחוייב ב012 - "סתם כי בא לי לחסום" לעוד כמה חודשים, אני ממש מרגיש כמו אישה שנשואה לבעל מכה ולא יכולה להתגרש ממנו. בכל מקרה, האם כדי להקל קצת על הסבל שלי, יש איזשהו פתרון שיכול לעזור כנגד כל הקומבינות של הספקית? איזשהו פתרון שיגרום לקו שלי להעלם מהרדאר של 012 הנבלות???

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Nemesis,

הי, אני צריך להקים רשת אלחוטית בבניין בן 4 קומות. צריך המלצה אם יש לנקודות גישה שיצרו רשת אלחוטית רציפה בכל הבניין. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום, יש לי משרד ובו 11 מחשבים המחוברים בחיבור חוטי ועוד כ-5-4 המחוברים בחיבור אלחוטי. כיום יש לנו מודם אשר מחובר לראוטר, המחובר לעוד לראוטר שמחובר לעוד אחד, סך הכל 3 ראוטרים, מה שמאט מאוד את התקשורת של הרשת. רציתי לדעת מה אני אמור לרכוש על מנת שכל המחשבים יחוברו לראוטר אחד ומשם למודם ולאינטרנט? כמובן שהוא צריך להיות גם אלחוטי, כיוון שיש לנו גם אנשים הגולשים מהטלפון הסלולרי ומחשבים ניידים שמשתמשים בתקשורת אלחוטית. התשתית במשרד היא 30 מגה לשניה בכבלים. מה מומלץ לי לקנות אשר לא יהיה יקר מידי אך גם איכותי ויתן את הפתרון הטוב ביותר. תודה רבה, יוסי.

• 4 תגובות
    • 684 צפיות
  15. Started by ilay72963,

היי, קוראים לי עילאי החדר שלי בבית הוא בממ"ד, מה שגורם לאינטרנט איטי / אין אינטרנט רציתי לשאול איזה פתרונות אינטרנט לממ"ד אתם מכירים בעלות סבירה ובלי הרבה בלגן. בחצי שנה האחרונה השתמשתי במכשיר של TP Link WA901ND אך יש איתו מלא ניתוקים אם יש אינטרנט (מרוב שיש ניתוקים אני כבר יודע יותר טוב המנציגים של TP Link איך לאפס אותו ולהגדיר מחדש). שמעתי על מתאם רשת על גבי חשמל (אני צריך לתלת פאזי) חוץ מזה הבנתי שמתאם רשת אסור לשים על מפצלי חשמל וכו'... זה נכון?? תודה רבה וחג שמח, עילאי

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by n00kie,

אז הבעיה היא כזו - יש לי ארבעה מחשבים (נייחים) בבית, שניים מחוברים קווית לראוטר שנמצא קומה מעל (ה-הכי קרוב וה-הכי רחוק) ואני מקבל בהם 100/2 יציב יחסית. שניים מחוברים בWIFI לראוטר בעזרת כרטיס USB TL-WN722N. הראוטר הוא HOTBOX (יוחלף שבוע הבא לHOTBOX 2, למרות שזה לא ישנה כלום), והמרחק מהחדרים עם שני המחשבים בWIFI הוא 10 מטר ובערך 6 מטר קו אוירי, כשהאות צריך לעבור דרך קיר או שניים די משמעותיים. הבעיה היא שכרגע אין אפשרות להעביר כבלים ושני המחשבים שמחוברים בWIFI מקבלים 5~ DL עם קפיצות פינגים מגוכחות ולפעמים אפילו ניתוקים. מה האפשרויות שלי? להבנתי זה לחבר את הכבל במחשב בקומה למטה לראוטר נוסף שיהיה נקודת גישה (לא מעוניין לחבר את אותו המחשב בWIFI בשום צורה), להשתמש במגבר או להעבי…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by dennoh,

אהלן, יש לי 2 קומות בבית עם ראוטר מחובר קווית למחשב שנמצא למעלה. הראוטר עצמו נמצא בחדר מדרגות. האם יש איזו דרך אמינה לגרום לקליטת WIFI טובה בקומה הראשונה? ניסיתי כבר מתאם דרך רשת חשמל והוא לא נתן תוצאות טובות. רציתי לשאול גם אם אפשרי לחבר 2 ראוטרים על אותו קו טלפון כי הייתי מעדיף שיהיה גם חיבור קווי בקומה הראשונה.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני שוקל לעבור לחבילות האעפלואד הטעים של הכלבים אבל מפחיד אותי סיפורי הראוטרים שלהם האם אני אוכל להיות במצב כמו בADSL שהמודם הוא גם ראוטר ללא חייגן, וכל מה שצריך זה לחבר אותו לסויץ' הבייתי?

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  19. Started by GeForce93,

שלום לכולם וערב טוב, אני מחובר לאינטרנט אלחוטי במהירות 15MB NGN (בזק, 014)...יש בבית כעקרון 3 מחשבים, אחד מחובר לראוטר אלחוטי של בזק, ובשני המחשבים קיימים כרטיסי רשת אלחוטיים, לאחרונה, החדר שלי הועבר לממ"ד (כולל המחשב), יש לציין שהמחשב שכרגע בממד, היה תמיד מחובר חוטית לראוטר. ונכון לעכשיו הקליטה מאוד חלשה ויש המון תקלות, למרות שבמחשב השני שלא נמצא בממד הכל תקין. * מרחק המחשב מהראוטר הוא 5 מטרים לכל היותר אשמח לשמוע על פתרונות שיכולים לתת לי מהירות מירבית וגלישה ללא תקלות ותקיעות. שמעתי על HOME PLUG של בזק, "רשת על תשתית החשמל", אשמח לשמוע קצת לגבי זה...שמעתי שבמידה ויש עומס של חשמל, אז תהיה אטיות (יש בחדר טלוויזיה,ממיר, מנורות ועוד מוצרי חשמל - יכולה להיות בעיה?) ושמ…

• 7 תגובות
    • 4k צפיות
  20. Started by MotiOz,

שלום לכולם,ברצוני לשאול אתכם לגבי פתרונות רשת לשטחים מבודדים. במסגרת עבודתי אני נאלץ לפעמים לרדת לשטחים מבודדים באיזור הדרום שהקליטה הסלולרית הסטנדרטית חלשה בהם מאד. ומכיוון שאני זקוק להעברת נתונים און ליין (הזרמת וידאו און ליין) במהירות יחסית גבוהה - אני ניצב בפני בעיה. כיום אני משתמש בנט סטיק פשוט של חברת סלולרי , כאשר אני מושך כבל הגבר למתחם גבוה יותר , וגם במקרה זה הקליטה לוקה בחסר ותעבורת הנתונים לא עומדת בעומס. האם למישהו יש רעיונות. א. כיצד להגביר אות בצורה משמעותית בפתרונות סלולר רגילים (כמו נט סטיק סלולרי פשוט). ב. האם קיים מכשיר שמאפשר להכניס לתוכו מספר כרטיסי סים יחד וליצור הספק משותף גבוה? ג. האם מישהו מכיר טכנולוגיות אחרות שמאפשרות העברת DATA במהירות ובנפח…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  21. יש הבדל ביניהם? או שהיצרן סתם רצה לעשות 2 צבעים לדגם BR6204WG לבן: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=722341 אפור: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=369809 תודה מראש, Zinger777.

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  22. Started by עידן טסמה,

נאבד לי הטופס של הצו ראשון וגם התעודת זהות יקבלו אותי עם דרכון וגם בטופס של הצו ראשון יש שוברי נסיעות עם אין לי אני צריך לשלם?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  23. Started by RomaDev,

שלום!!! אני יסביר לכם היום איך יוצרים אתר FTP מאובטח עם ססמא משלכם!!! 1) התקינו את internet information service (iis) Manager ואת FTP servise בהוספה והסרה של תוכניות וב- רכיבי Windows ואפשרות internet information service אחר כך כנסו ל- כלי נהול שבלוח בקרה ותפעילו את iis . חשוב לדעת !!!!! ה- IIS נמצא ב- Windows XP Professional ו NT ו Windows 2000 וכול הזמן שאתם מכבים את המחשב ומדליקים אותו ה- IP משתנה אז תצתרכו כל הזמן לשנותו! 2)אתם תראו בצד את הרשימה הזאת תבחרו FTP ותעשו כפתור ימני על ה- FTP ותלחצו Properties . http://planet.nana.co.il/romadev/Pic1%2Ejpg 3) ובכתובת ה- IP תשנו מ- (All Unassigned) ל- האי פי שלכם המופיע ברשימה! http://planet.nana.co.il/romadev/…

• 35 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. שלום, אני בתהליך מעבר דירה שכולל המון באלאגן ואין לי כמעט וזמן להבין מי נגד מי, אני ב- ADSL בבאנדל עם נטוויזן, הציוד שיש לי זה מודם אזטק 600 E נדמה לי והנתב זה 871W של סיסקו, בחיבור בראשוני טכנאי בזק טען שאני לא יכול להתחבר עם 40 מגה ומעלה עם הציוד הקיים ושאני צריך מודם חדש, עכשיו השאלה האם אני יכול להביא מודם שהוא רק מודם ושיתמוך לי בקצבים ולהשאר עם הנתב, או שעדיף לי נתב משולב חדש, אם כן אז אנחנו כבר קרובים מאוד לבלק פריידי, איזה ממליצים ? עדיפות לסיסקו כמובן, שימוש ביתי בלבד ++, חשוב שיהיה כבר עם פורטים של גיגה, תודה ניר

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.