עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by zzroni,

מערכת הפעלה xp pro . למחשב יש שני כרטיסי רשת. אחד מחובר לראוטר אדימקס ודרכו גולש באינטרנט. השני מחובר למחשב מקינטוש(לא להיבהל - לא רלוונטי) ומשמש רק להעברת קבצים. הכרטיס הראשון מוגדר לקבל ip אוטומטי. לשני יש כתובת ip קבועה. כאשר שני הכרטיסים במצב enable , המחשב לא מצליח לגלוש. כאשר אני עושה disable לכרטיס השני - יש אינטרנט. כלומר כאשר שני הכרטיסים מאופשרים, המחשב מנסה להתחבר לאינטרנט דרך הכרטיס השני.(ולכן לא מצליח). איך אני מגדיר לו להתחבר דרך הכרטיס הראשון ??

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by fenix5545,

היי אני רוצה להליף את הראוטר שלי יש לי קרגע ראוטר של אדימקס אחד החדשים שלהם אם 3 אנטנות והוא ניקנה אחרי רואטר גם חדש של אדימקס שכל הזמן עשה לנו (למשפחה שלי) בעיות של היתנתקות ונפלית רשת אז כשקנינו את זה (יחד אם שיקול של אבא שלי ועוד כמה גורמים) הלכנו אליו אחרי כמה ניסיונות רעים אם אדימקס למרות שהראוטר הקודם קודם שלנו שהיה גם אדימקס היה מעולה אבל הוא היתקל קל אז החלפנו ואני מדגיש שהראוטר הקודם שלנו (זה שהיה לפני הנוכחי) היה ב3 חודשים עד שהתחיל להימעס לנו וחלפנו וגם הראוטר הנוכחי שלנו עושה לנו בעיות הוא אומנם לא מיתנתק כל יום 10 פעמים כמו הקודם אלה פעם ב3 ימים אבל יש לו כל הזמן נפילות רשת יש לי אניטרנט של 5 מגה בקרוב אנחנו עוברים ל20 מגה אצל הוט (או משהוא בסביבות ה20 מגה) א…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Yoav,

יש לי בבית רשת hPNA (מוכר גם כ-WoWNET, רשת על גבי חוטי הטלפון), עם רוטר-מודם 2WIRE 1100 (שחכתי את שם הסדרה, בכל מקרה, מודם רוטרPNA חוטי בלבד הכי בסיסי שיש). יש לנו קצת בעיות איתו, בעיקר ניתוקים של המחשבים שלא מחוברים לרוטר, אבל מצד שני אנחנו תקועים עם זה בגלל הממ"ד ובגלל שאין לנו תשתית מובנית לרשת חוטית, וההשקעה בלפתוח חצי בית בשביל להעביר כבל פשוט לא כדאית. בכל מקרה, יש לנו שכן שאנחנו יודעים בוודאות שיש לו רשת אלחוטית 802.11g שעובדת למרות שאחד המחשבים בממ"ד. אבא שלי היה בחו"ל וקנה די בזול רוטר שבא עם שני מקלטים, של TrendNet אאל"ט (אני חושב שכל הסיפור עלה לו סביבות ה--200 שקל, אפילו פחות). הבעיה היחידה שלנו שתוקעת מבחינתנו את כל העסק היא הרוטר-מודם - אין לנו מודם "רגיל" כ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by stingeR-,

יש לי שני מחשבים , אחד מחובר למודם אלקטל שהפכתי אותו לפרו ואחד מחובר למחשב שמחובר למחשב עם האלקטל מודם... במחשב שמחובר למודם יש שני כרטיסי רשת , הכרטיס שמחובר למודם הוא עם אייפי כזה IP ADD : 10.0.0.1 וכל שאר הירקות שצריך כמו DNS וGATEWAY והאינטרנט עובד במחשב הראשון , הכרטיס רשת השני שמחובר למחשב השני מוגדר כ IP ADD : 192.168.0.1 עם SUBNET והכל כמו שצריך אבל משום מה אין רשת! במחשב השני מוגדר IP ADD : 192.168.0.2 וגם GATEWAY וכל השאר כמו שצריך! מה הבעיה ? לפני הפורמט שעשיתי היום למחשב זה עבד.

5. Started by BloodyW,

הם נתנו לי חרא מודם שגורם לבעייות חומרה במחשב, מסכים כחולים, תקיעות, המחשב לא נכבה וכו'. המודם הבעייתי הוא ALE-130, ולפי מה שהבנתי זה שהוא גם USB גורם לבעיות. אני לא מעוניין בראוטר, אני מעוניין במודם שאין בו את הבעיות הנ"ל. תודה.

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  6. Started by אלונה,

שלום לכולם ברשותי ראוטר של חברת NETGEAR מסוג WNR834B ברצוני להתקין לו סיסמא כיוון שכל השכנים גולשים עליו אין לי את הספרים שלו כך שאין לי מושג מה עושים. בבקשה תסבירו לי בפירוט כמו לילדה קטנה כיוון שאין לי ידע במחשבים.. תודה..

• 22 תגובות
    • 5.2k צפיות
  7. Started by shmulikgro,

אני משתמש בתוכנה SUPER HIDE IP ואתמול האינטרנט התחיל להשתגע ולחשוב שאייפי שלי מספרד בבסיס ולא כשהוא מוסתר. האם יש דרך להחזיר את האייפי המקורי שלי כדי שהתוכנה לא תחשוב שאני נמצא בספרד והאינטרנט בהתאמה לא יהיה איטי בטירוף

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  8. Started by L_L,

שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה מאוד ואשמח לעזרתכם. יש לי לפטופ עם מערכת הפעלה windows 10. בכל פעם שאני מתחבר לרשת הביתית ומנסה לגלוש לדוגמא ל youtube הגלישה נהיית איטית עד שלא ניתן לגלוש כלל. האות עצמו לראוטר חזק. ניסיתי לשלוח ping תוך כדי גלישה ל google ושמתי לב שבמהלך הגלישה זמן ה ping מגיע לערכים סביב ה 1000 2000 שניות שזה המון. ברגע שאני סוגר את הדפדפן הכל מסתדר. התופעה הזו חונקת את כל הרשת הביתית ומחשבים אחרים לא מצליחים לגלוש עד שאני לא יוצא מהדפדפן. ניסיתי להחליף דפדפן והדבר לא עזר. הקטע המוזר הוא שברשתות בבתים אחרים התקלה לא קוראת ,אלא ברשת ביתית ספציפית. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום, מחשב אחד שלי מחובר בUSB למודם כבלים, מחשב שני מחובר אליו ישירות בכבל. הרשת עובדת ואפשר לשתף תקיות, קבצים ומדפסת (שמחוברת ישירות למחשב הראשון). הבעיה היא באינטרנט - למחשב השני אין גישה לאינטרנט, אפילו לא להתחבר לDNS-ים. אנסה לרשום כמה מההגדרות: IP של מחשב ראשון: 192.168.20.1 (subnet 255.255.255.0) IP של מחשב שני: 192.168.20.2 (subnet 255.255.255.0) אין בשום מחשב פיירוול (וזה של XP כבוי) צרפתי פרינט מהמחשב הראשון (זה שכן מחובר לאינטרנט) שנותן עוד כמה פרטים תודה לעונים, טל [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  10. שלום, ברשותי רשת ביתית אלחוטית והכל תקין (כמעט). ברשת שני מחשבים, אחד המחובר ישירות לנתב ואחד שמוחבר אליו דרך כרטיס רשת אלחוטי. עכשיו, יש שיתוף אינטרנט בהם, אך איך אני עושה שגם יוכלו לשתף את הקבצים, אך ורק הם? ממה שהבנתי פותחים תיקיה, מבטלים את "השיתוף הפשוט" ונכנסים עוד פעם למאפיינים אבל מה עכשיו אני עושה בהרשאות ואיך אני מוצא ת'מחשב השני ברשת? ואם זה לא ככה בבקשה תסבירו לי איך זה. שאלות נוספות והן: - האם יש הבדל משמעותי בין כרטיס רשת עם כניסת USB לבין כרטיס מובנה? - ברשת שלי, כששני המחשבים משתמשים במשאבי הפס הרחב הן זה במשחק רשת או בגלישה יש איטיות וקטיעות רבים.. איך אני מונע את זה? - האם יש השפעה שכרטיס הרשת והנתב אינם מאותו ייצור חברה? תודה לעונים והמשך יום נעים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by berner,

שלום חברים :hideing_behind_computer: איך אנ יכול לשגר פקס בקו ADSL ומערכת הפעלה XP בעבר יכלתי שלא היה לי קו ADSL אשמח לקבל הדרכה והכוונה בברכה ???

12. Started by 586,

מאז ש שעמתי router בבית מתנתק לי ה icq באצמו כל כמה זמן כבר פתחתי פורטים לא עזר שום דבר :s05:

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  13. Started by topgun,

שלום יש לי בבית 3 מחשבים מחוברים דרך רכזת - כולם עם XP pro + SP2. אני משתמש ב-OE 6 כתוכנת אימייל, והגדרתי לה תיקיה מסוימת על המחשב בתור התיקייה שבה מאוחסן כל הדואר (כל התיקיות של OE - דואר נכנס, פריטים שנחמקו וכו'). עכשיו, הצלחתי לשתף את התיקיה הזאת בין 2 יוזרים על המחשב שלי - כל פעם שאחד מהם פותח את האאוטלוק ומקבל דואר, גם השני יוכל לצפות בו. השאלה היא איך (אם בכלל) אני יכול לעשות את זה ברשת? הגדרתי את התיקיה (C:\INBOX) כתיקיה משותפת, סימנתי שכל משתמש ברשת יוכל לעשות בה שינויים וכל זה. כשאני ניגש למחשב אחר ברשת, אני מזהה את התיקיה הזאת דרך "my network places". אני פותח את אאוטלוק, ומשנה את תיקית האכסון ה-default לתיקיה הזו. אני שומר את ההגדרות, יוצא מהתוכנה, אבל כשאנ…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by CroCoDile,

שלום רב, כבר הרבה זמן שאני חווה בעיות בחיבור לאינטרנט. החיבור פשוט קורס. זה יכול לקרות כל כמה דקות, לפעמים כמה שעות, ולעיתים, רק לעיתים, החיבור מצליח להחזיק כמה ימים בלי להתנתק. והבעיה הגדולה ביותר היא שהתדירות של הקריסות האלה רק הולכת ועולה... אנסה לתת כמה שיותר פרטים על מנת שתוכלו לסייע לי: אני מחובר לאינטרנט בתשתית בזק במהירות 10M והספק שלי הוא בזק בינ"ל, גם כאן המהירות היא 10M כמובן. יש לי מודם של בזק מדגם RTA-1320a וראוטר אדימקס BR-6425N. לרוב הניתוקים האלה לא מגיעים עם הכבות של נורות בראוטר או במודם, כל הנורות דולקות רגיל. בנוסף, ניתוק מהחשמל והחזרה של רק אחד מהשניים, ראוטר או מודם, לא משיבה את הרשת. רק כששניהם מכובים ומודלקים מחדש הרשת עולה. לרוב מחובר לרשת רק מחשב…

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  15. מה לעשות כמו הרבה אחרים יש לי אח שפשוט כל החיים מוריד שטויות וזה תופס את כל הפס של האינטרנט (תוכנות שיתוף Emule bitorrent kazza והורדות דרך Http) יש דרך לישלוט על רוחב הפס (ואפילו להגביל אותו לתוכנות מסוימות) בלי שהוא ישים לב שבעצם חיבלתי לו במחשב (פיתאום תוכנות חדשות צצו על המסך)? בתודה מראש!!!

• 4 תגובות
    • 724 צפיות
  16. Started by Slash87,

כשיש תכנת שיתוף שעובדת לי על המחשב אני לא יכול אפילו לגלוש לאתרים, הוא רק מחפש אותם ולא מוצא, כאילו אין DNS יש לי ראוטר WRT54GL אמרו לי שהבעיה היא עם ה UPNP ואין לי מושג מה זה מישהו יודע לעזור? :s05:

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  17. Started by roo soo,

יש לנו 3 מחשבים בבית (2 ניידים ואחד נייח), ועד אתמול כולם היו מחוברים לאינטרנט עם כבלים, דרך מפצלים בקיר. (מערכת serconet אם מישהו מכיר). המערכת נהרסה.. וטכנאי סידר לנו אינטרנט אלחוטי (יש לנו ראוטר EDIMAX). במחשב הנייח בגלל שלא היה כרטיס רשת אלחוטי, הוא חיבר לנו כרטיס רשת.. ומדי פעם האינטרנט איטי/לא קולט.. ואני מזיז את הכרטיס רשת למקומות שונים עד שזה קולט שוב. הראוטר נמצא בתוך ממ"ד (הדלת של הממ"ד אבל תמיד פתוחה).. והמחשב הנייח נמצא במרחק של כ-10 מטר מהראוטר *זה מראה רק קו אחד בקליטה מישהו המליץ לנו לשים מגבר בסלון.. כדי שזה יקלוט יותר טוב את האינטרנט האלחוטי ב2 החדרים הנוספים.. אבל הטכנאי אמר שהמגבר לא באמת יעזור. הוא צודק? המגבר לא באמת יעזור?

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  18. Started by is1,

שלום, מעוניין להקים רשת אלחוטית בבית שאנשים שיתחברו אליה יקבלו דף כניסה שיצטרכו לאשר לפני שנכנסים. אין לי קונפיגורציה של הראוטר אפשרות להוסיף דף כניסה. איך אפשר לעשות את זה?

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  19. יש לי מחשב עם מודם שמחובר לראוטר בחיבור עם חייגן. בעבר לפני שהתקנתי את הרשת הביתית כדי להחליף IP הייתי פשוט מתנתק מהחייגן ומתחבר אחרי כמה שניות. איך עכשיו אני רואה את ה-IP שלי? ואיך אני משנה אותו (כלומר מתנתק מהחייגן ומתחבר מחדש - לא משנה לי עם עוד מחשבים משתמשים ברשת יתנתקו לשנייה אחת) דרך המחשב (מבלי לנגוע בראוטר או במודם)? אני צריך את זה לאתרים כמו ראפידשר ודומיו.

• 16 תגובות
    • 5.2k צפיות
  20. Started by דנדן,

שלום לכולם, ראיתי שדובר על הנתב הזה בעבר לא מעט, וגם הייתה ביקורת רצינית, רציתי לדעת אם הוא עדיין נחשב בין הטובים לתקן N כרגע. אני פשוט יכול להשיג אותו ב332 שקלים כולל משלוח, ולכן אני רוצה לדעת אם הוא משתלם. כרגע אני עם נתב תקן G (כל המחשב בבית עם כרטיס INTEL 4965 אשר תומך בתקן N) של NETGEAR WPN824 שנותן כיסוי לא מלא לבית. אז כפי שכתבתי, האם הנתב בכותרת מומלץ עדיין? והאם יש עוצמת השידור והקליטה שלו תהיה חזקה יותר?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by eladh16,

אהלן חברה. יש לי שאלה קטנה. לעיתים אני משחק במשחקי רשת, כמו קאונטר סטרייק או battlefield ושמתי לב למשהו. כשאר נכנסתי היום לסרבר ריק לחלוטין משחקנים בקאונטר סטרייק, אז המשחק עובד לי חלק. אני לא מתכוון ללאגים, אלה המשחק לא עובד בקירטועים קטנים. אבל באותו זמן ששיחקתי, אני הורדתי דברים מסוימם בביטורנט ובהורדות ישירות. אז הפינג שלי נע בסביבות 80-130. מכך אני מבין, שהפינג הגדול לא עושה את הקירטועים, אלה הסרבר עצמו. אפילו אם אני נכנס לסתם סרבר עם 12 שחקנים בקאונטר סטרייק, והפינג שלי על 12, אז המשחק עובד כזה בקירטועים. אין לאגים, אלה רק קירטועים למשך כל המשחק. אני לא מדבר על קירטועים למשך כל שניה, אלה על קירטועים מתחילת המשחק ועד סופו. כיצד ניתן להפסיק את הקירטועים האלה. כלומר לת…

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  22. ברשותי ראוטר Edimax Br-6524N . מחוברים אליו שני מחשבים בחיבור חוטי. מחשב 1 ממש קרוב אל הראוטר מתחבר אל המחשב בלי בעיה במהירות 100MB המחשב ה-2 נמצא במרחק של כ- 20 מטר מהראוטר הוא מחובר אליו בעזרת כבל רשת מוצלב (עוד מהתקופה שלא היה לי ראוטר) הוא מסרב להתחבר אל הראוטר בקצב של 100MB והוא מתחבר רק בקצב של 10MB. ניסיתי לעדכן דרייברים לכ.רשת, עדכנתי לראוטר את הקושחה. האם המרחק הגדול מהווה בעיה? אוליי עצם העובדה שכבל הרשת מוצלב?

23. Started by sha-256,

ההוטבוקס שלי שודרג לגירסת HOT_2.1.6: יש לי מלא בעיות, אבל לא בהכרח בגלל זה, כי גם לפני זה היו לי בעיות.

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by Ev,

מסיבות כאלו ואחרות יש לי כבל CAT7 שמחבר בין הסלון לחדר מחשב (בסלון ראוטר ויהיה גם מחשב נוסף) השימוש שלי הוא ביתי רגיל, לכל היותר אני אדליק סרט HD בסלון מהמחשב בחדר. יש יתרונות כלשהם במהירות שהכבל הנ"ל מספק לי? האם שדרוג של ראוטר למהירות גבוהה יותר יתן משהו נוסף?

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  25. יש לי נתב Edimax BR-6204WG ושמתי לב שנורית ה WLAN (Wireless LAN) מהבהבת כל הזמן (לא בקצב קבוע) - מה שאומר למיטב ידיעתי שהקישור כרגע בפעילות. אבל הגדרתי את החיבור האלחוטי להיות ב-disabled וגם בSent/Received Packets תחת Wireless LAN רשום תמיד 0. היתה לי גרסת firmware 1.57 והיום עידכנתי לגרסה 1.61 האחרונה. מה קורה פה?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.