עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Starsky,

שלום לכולם, אני רוצה להקים רשת בבית. עד עכשיו היה לי רק מחשב נייח אליו מחוברת מדפסת HP DeskJet F380. קניתי שני ניידים ואני רוצה לנתק לגמרי את המחשב הנייח ולחבר רק את שני הניידים לרשת האלחוטית. אבל אני רוצה שתיהיה לי האופציה לשלוח משניהם מסמכים להדפסה. איזה נתב אני צריך כדי שיעשה לי את העבודה? חשבתי על EDIMAX ששמעתי שהם נותנים תמורה טובה ביחס למחיר. מישהו יכול להמליץ לי על דגם? דרך אגב, האם אחד המחשבים יהיה חייב להשאר דלוק תמיד כדי לשלוח דברים להדפסה או שלא משנה איזה מהם יהיה דלוק? תודה.

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  2. Started by Peter Rabbit,

קניתי שירות vpn של keepsolid שקיבל כאן מחמאות בדיון. האם מספיק להתקין אותו על מערכת ההפעלה או שצריך להגדיר עניינים ברשת הביתית?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by niva401,

החלפתי נתב ורשת חוטי לנתב ורשת אלחוטית קצב הורדה מהאינטרנט ירד מאז מ 320 kb לשניה ל 10 kb - איך ניתן לטפל בבעיה?

4. Started by shibie,

אהלן חברה, רציתי לדעת איזה ספק אינטרנט הוא הכי מומלץ? תודה.

5. Started by Xebu25,

שלום כולם, יש לי בעיה מוזרה קודם אפרט שהאינטרנט הוא 15מגה של בזק ו012, מחובר עם מודם של בזק וראוטר 841N של Tplink ומקלדת ועכבר אלחוטיים של מיקרוסופט wireless 3000 אם אני לא טועה.. הבעיה היא שבדרכ מחובר לראוטר גם הנייח, גם פלאפון וגם טאבלט... והכל עובד סבבה אבל אם מתחבר עוד מחשב (נייד או נייח) העכבר והמקלדת האלחוטיים מתחילים לקרטע (העכבר בקושי זז על המסך) ומופיעה על הטלפון הודעה your wireless connection became unstable אני לא יודע אם זה קשור אבל זה מעצבן.. אשמח אם יש למישהו רעיונות המחשב עצמו יחסית חדש.. i5 3470 ספק seasonic.. כך שאני לא מאמין שהבעיה ברכיבים.. יכול להיות שהראוטר לא עושה את עבודתו כהלכה? תודה

6. Started by eranRohatyn,

איך אני פותח פורטים באימיול , לא הצלחתי דרך הפיירוול בווינדואס, זה קשור אולי למודם ? יש לי מודם של פלאפון U1

7. Started by nondos,

ברשותי מודם ADSL של אלקטל ונתב אלחוטי מסוג Trendnet TEW-231BRP הגדרתי את הראוטר להתחבר אוטמטית לאינטרנט ולמעשה הראוטר כל הזמן מחובר לאינטרנט החיבור עובד טוב אבל לפעמיים האינטרנט נופל לי ומתנתק ואז הראוטר לא מצליח להתחבר שוב עד שאני מכבה את מודם ה ADSL למשך כ 5 דקות ומדליק שוב ב Log של הראוטר מופיע הדבר הבא 1970/01/01 00:29:27 : pptp: closed called from tunnel_ip=0,tunnel_server_ip0 1970/01/01 00:29:27 : pptp: Call close done 1970/01/01 00:29:27 : (pptp: Call closed (NTFY) (call id 0 1970/01/01 00:29:27 : pptp:GRE: user shutdown 1970/01/01 00:29:27 : pptp: Closing PPTP connection למישהו יש מושג למה???

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  8. היי, מישהו מכיר אולי ראוטר לא יקר מדי שיתאים לרשת ביתית של 4 מחשבים? המליצו לי על Linksys G, הבנתי שהוא עם 4 יציאות וגם אלחוטי. כרגע הרשת שלי(רשת קווית) מורכבת ממחשב שרת שמחובר עם 2 כרטיסי רשת (1 לHUB ואחד ל-מודם alcatel ST home) כשעל המחשב השרת מוגדר בעצם חייגן PPPoE ששיתפנו אותו וכך כל שאר המחשבים שמחוברים לHUB גם בעצם מחוברים. הבעיה היא שכל שאר המחשבים תלויים במחשב השרת כדי להיות מחוברים לאינטרנט(ז"א שאם מכבים את המחשב השרת, שאר המחשבים ברשת לא יצליחו להתחבר), וזה לא נוח בכלל. זה גם יוצר כל מיני מגבלות... למשל אם אני במשחק רשת ורוצה להקים dedicated server (באחד המחשבים שהוא לא המחשב השרת) אף אחד לא יכול להצטרף לשרת שאני מקימה, גם לא בתוך הרשת הפנימית. על המחשב השרת אי…

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  9. אם אפשר לינק, כמובן אם זה מותר אז מצויין :] תודה רבה, לכל מי שעוזר :}}}

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  10. Started by airforce,

היי, מאתמול יש לי נורת הPON אדומה, יש לי אינטרנט וגם WiFi, יצרתי קשר עם סלקום הבוקר ונאמר לי, "יש לך אינטרנט, לא הייתה צריך להתקשר"..: ניתקתי את הנתב (נתב WiFi 6), מהחשמל גם אתמול וגם היום, אותו דבר, מתחיל ירוק והופך לאדום. האם זה תקין? האם זה מעיד על בעיה? תודה

11. היום הציעו לי לעזוב את החיבור שלי לadsl בזק ב0.5 מגה ולעבור לכבלים כמעט באותו מחיר ל1.5 מגה ,העניין הוא שאני לא ממש מבין בנושא -האם לדעתכם יש הבדל אמיתי בגלישה במהירויות ? האם השירות בכבלים הוא טוב? מה דעתכם ???

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  12. Started by klayman,

בוקר טוב, יש לי בעייה במשרד עם ראוטר מדגם ATERA CLX-400. חיבור האינטרנט במשרד הוא של הוט, ושודרג בימים האחרונים ל 30/1.5. כאשר מבוצעת בדיקת לפ טופ ישירות מול המודם אכן מתקבלת המהירות הן בבדיקה של הוט והן בבדיקה של הספקית (נטויז'ן). אך לאחר שהמודם מתחבר לראוטר ומשם לסוויצ ולמחשבי המשרד, מתקבלת תוצאה קבועה של 7.5 מגה ביט לשנייה, אם כי מהירות ההעלה נשארת על 1.5 מגה ביט לשנייה. אציין גם שאין אף פעילות במחשבים שיכולה להאט את המהירות. הבדיקות הללו בוצעו כמה וכמה פעמים בכמה זמנים , ותמיד אותה תוצאה. לאחר בדיקה קצרה עם נותני השירות שלנו במחשבים הם טענו כי האטרה מוגבלת למהירות של 8 מגה ביט בחיבור L2TP לכבלים. האם זה נכון ? כיצד אפשר לפתור את הבעייה ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by dropsy,

שלום יש לי מודם Dlink 6740 ויש לו שתי אנטנות. רציתי לדעת האם אני יכול לחבר אנטנה עם כבל ארוך במקום אחת האנטנות כדי להגדיל את טווח הקליטה. בגדול יש בחדר אחד את המודם עם מחשב אחד שמחובר אלחוטי ויש חדר רחוק שגם שם יש מחשב. האם ניתן לפצל את האנטנות או שזה יפגע במהירות או משהו כזה? יש לי חבילת גלישה של 30 מגה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by N.S,

אוקי שלום... אני הולך לקנות ראוטר מסיבה כזאת... יש לי שני מחשבים בבית ושאחד מהם משחק קאונטר סטרייק והשני גולש ..אז המחשב שעם הקאונטר מקבל פינגים גבוהים וקופצניים רציתי לדעת אם ראוטר יעזור לי בפתרון הבעיה...ואם כן אז איזה ראוטר.. מה אתם אומרים על זה http://www.pchardware.co.il/docs/pd-401821644.htm

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  15. Started by LevTheKiller,

שלום, ברשותי הנתב של Linksys מדגם WRT54GL. יש לי בעיה עמו - משום מה יש לי ניתוקים רבים ברשת ופעמים שבהן האינטרנט קופא וצריך לחכות כמה שניות כדי שהוא יוכל להמשיך לעבוד. זה נורא מעצבן ולפעמים זה תוקע טעינת אתרים ופורומים ואני משתגע מזה! אני משתמש בקושחה של DD WRT ,האם ידוע למישהו על בעיות כאלו עמה? אשמח אם תעזרו לי! :-* יום טוב!

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  16. זה מה שקורה עכשיו, הבית קומה אחת אבל ארוך, יש לי 2 ראוטרים, ראוטר אחד Archer C7 שיושב אצלי בחדר, ועוד ראוטר WDR4300 שיושב בגג. ה4300 משורשר ל- C7 עם כבל, וה- 4300 מוגדר כ"מגדיל טווח" עם אותו SSID כמו הראשי. שווה להחליף את ה-4300 בראוטר של אסוס, https://www.asus.com/Networking/RT-AC1200/ הוא MIMO 4x4 לעומת 3 אנטנות ב- Tplink, כמובן מבחינת מהירות האסוס מהיר יותר. *יש לציין שהיום קצת שיחקתי עם הערוצים של ה- WIFI, והגדרתי כל ראוטר על ערוץ אחר (עם הכי פחות רעש), לפני זה היה מוגדר כ- "Auto". תודה.

17. שלום לכולם המצב הוא כזה: כרגע בבית יש 3 מחשבים שמחוברים בחיבור רשת קווי. באלחוטי יש אייפון + 2 מחשבים ניידים (ועוד אורחים שבאים מידי פעם עם מכשירים ניידים). החדר שלי הוא ממ"ד, כל הכבלי רשת מגיעים לממ"ד וכאן יושב הראוטר האלחוטי והמודם לצידו. התוצאה צפויה, מחוץ לממ"ד כמעט ואין קליטה, שלא לדבר על קליטה בגינה שזה בכלל אבוד מראש. בסלון יש נקודת רשת, אז חשבתי להעביר את המודם והראוטר לשם, ולחבר בחדר מפצל רשת (מפצל ל8 יציאות של gigabyte gn-sw008). אז בעצם אני יחבר את המודם והראוטר בסלון ימקם אותם במקום נוח, אני יחבר את הראוטר למפצל שבחדר באמצעות השקע שמגיע לחדר. מה אתם אומרים? (אם לא ברור אני יעשה שרטוט). האם תהיה פגיעה במהירות האינטרנט? ועוד שאלה, הראוטר הוא LinkSys WRT54GL, כשא…

• 1 תגובה
    • 4.7k צפיות
  18. Started by kletsman,

שלום מישהו עבר עם הראוטר של שיומי? המחיר שלו רק 150 ש"ח. המשלוח חינם יש לו ציון של 4.9 בגיר בסט http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_497233.html

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  19. Started by darky,

אני רוצה לבצע שליטה מרחוק על המחשב שלי בעזרת ה remote שעל המחשב יש לי ראוטר tp link מחובר בצורה אלחוטית מישהו יכול להסביר לי כיצד עושים את השליטה ? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  20. Started by niva401,

שלוםיש לי רשת ביתית אלחוטית עם נתב ומתאמים למחשבים בתקן G ומהירות 54 האם החלפת הנתב בלבד לתקן N ומהירות 300 -תשפר את איכות הקליטה במחשבים בחדרים הפנימיים?

21. Started by nikenx,

שלום לכולם, אני צריך לקנות ראוטר חדש... אני לא כל כך מבין בזה, אשמח אם מישהו יכול לעזור! =] תקציבכם: עד 500 שקל. חריגה: לא מפריע לי לחרוג בכמה שקלים אם זה באמת שווה את זה... מה השימושים שלכם בציוד? אז ככה, יש לי אינטרנט 100MB בבית. אני צריך נתב טוב וחזק שיוכל לנתב ולהחזיק כעשרה אנשים בו זמנית בלי שהיה עליו הומס רב שיגרום לנפילות. הראוטר שסופק ע"י החברה, או יותר נכון הגרוטאה(HOT-BOX), פשוט קקה של דבר. לכן, אני רוצה לנתב אותו מראוטר אחר שכן יוכל לעשות זאת. חשוב לי גם שאוכל לקבוע העדפות בראוטר לפי כתובות MAC למי להקצות יותר מהרוחב פס משאר האנשים המחוברים, כי אני צריך שלמחשבים מסוימים תהיה גישה נמוכה ושלא יגנבו לי את כל הקו. אני לא הולך לשחק אם פורטים או משהו... מה ש…

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  22. האם ניתן לחבר איכשהו את הראוטר ASUS RT-AC1200 למודם/ראוטר של בזק (NETGEAR 2610) על מנת לשפר קליטת WIFI בבית, במקומות שבקושי קולטים בהם כיום WIFI? תודה מראש לכל מי שיטרח,

23. שלום, אני מחפש לרכוש נקודת גישה משולבת מתג (3 עד 5 פורטים). .חיפשתי הרבה בזאפ וכן באייבורי/KSP אבל לא מצאתי. ראיתי באמזון מספר דגמים, אבל אני מעדיף לרכוש מכשיר שכזה בארץ (לא רוצה גם לקחת את הסיכון של חוסר התאמה לרמת מתח כניסה) האם יש התקן כזה למכירה באחד החנויות בארץ? התקן מומלץ? תודה, שריאל

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. קודם כל קניתי את הראוטר הזה: http://www.dlink.com/products/?pid=6 והכרטיס רשת הזה: http://www.dlink.com/products/?pid=12 לאחר שאמרו לי ש-B זה נמוך לקחתי G. אני צריך עזרה איך אני מסדר את הרשת ושהיה אינטרנט שיתוף מדפסת וכמובן, רשת. במחשב אחד שמתי את הכרטיס והוא מזהה אותו והכל בסדר במחשה השני אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט כשהמודם מחובר ל-WAN והראוטר עצמו מחובר למחשב בחיבור מספר 1 מתוך 4 החיבורי הרשת שיש לראוטר. ככה אני אמור לחבר את המודם? אם לא איך? בבקשה תנו לי מדריך, אם אפשר מדויק לדגם הזה. תודה רבה לעונים!!

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  25. Started by noodle,

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות את הראוטר הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=746556 וכולם פה בפורום ממליצים על תקן N, אני יודע שזה התקן המתקדם ביותר שתומך בהעברת נתונים בקצב של 300MB/s , הנתון הנ"ל מתייחס להעברת קבצים בין הרשתות או פשוט בתמיכה של מהירות גלישה של 300MB ? בנוסף ציטוט מויקיפדיה לגבי תקן N: "תפוקת המידע הטיפוסית צפויה להיות בסביבות 74 מגהביט לשנייה, עם תפוקה מרבית של כ-248 מגהביט לשנייה." אז 300 זה סתם עוד מספר מנופח שדוחפים לצרכנים או יש בסיס כלשהו? שאלה נוספת : עד כמה נחות השימוש בתדרי 2.4GHz לעומת 5GHz? הבנתי ש-2.4 הוא תדר עמוס יותר מאשר 5. הגישה להגדרות הראוטר מתבצעת כמו הראוטר הנוכחי שלי (דרך האינטרנט עם הכתובת 192...) ? תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 642 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.