כללי
פורום Off topic ללא נושא מיוחד.
39,567 דיונים בפורום זה
-
שלום, האם מישהו מכיר או יודע משהו על התואר גרפיקה ממוחשת או עיצוב (לא בטוח איך בדיוק נקרא התואר) ? יש תואר כזה באחת מהאוניברסיטאות, או שזה רק מכללות וקורסים שונים? האם יש מקום מומלץ ללימודים הנ"ל ? ומהם בדר"כ תנאי הקבלה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
השנה אני אמור ללמוד את שאלון 005 (כיתה יא) אני צריך עצות להאם יש קורסים טובים שיכולים להכין אותי לבגרות או שבכלל עדיף מורה פרטי תודה יום טוב
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
אין לי ממש מושג מה אני רוצה לעשות בחיים (יותר מידי תחומי עניין ), אז החלטתי שבמקום לבזבז את הזמן אלך ללימודי הנדסאי כמעין "מכינה" נפשית לתואר. חשבתי על תוכנה או אלקטרוניקה אבל באורט אין תוכנה אז למקרה שאלך על אלקטרוניקה רציתי לדעת איפה לדעתכם עדיף ללמוד. תודה מראש ;D
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה ללמוד הנדסת חשמל בטכניון, מכיוון שאני עדיין בשירות הסדיר (מסיים ביולי) לא הספקתי לעשות פסיכו, ככה שאין מצב אני נרשם השנה. מכיוון שאני לא רוצה לאבד שנה, חשבתי להתחיל בתוכנית "אפיק מעבר לטכניון" באוניברסיטה הפתוחה, מה שאומר שאני אלמד את רוב הקורסים שתלמדי הפקולטה בטכניון לומדים באותה שנה, ובשנה הבאה, כלומר אוק' 2011 אני אמשיך בטכניון את שנה ב', זאת בהנחה כמובן שאצליח לעבור את כל הקורסים הנדרשים בממוצע מעל 85. שאלה לאלה מכם שלומדים/למדו בטכניון, האם לדעתכם התוכנית כדאית? או כאלה שלמדו דרך האפיק, האם כל הסיפור אפשרי בכלל, כי הבנתי שיש הרבה למידה עצמית, לא שיש לי בעיה עם זה, שמעתי שגם ככה השנה הראשונה די קשה... מה אתם אומרים? חוץ מזה אם שי לכם המלצות כלשהן…
-
- 21 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
הי,אני התעניינתי בלימודי השפה האנגלית באופן מקצועי ואני שואל את עצמי איפה אפשר ללמוד הכי מקצועי את האוצר מלים, זמנים, פעלים משתנים וכל מה שקשור (כולל מבטא) כדי לדעת אנגלית שוטפת כמו דובר כשפת אם...ולא חובבני מסרטים וסדרות מישהו פה מכיר לימודים איכותיים של המקצוע(גם אם זה כולל אוניברסיטות,וול סטריט,לימודים בחו"ל)?
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום מישהו כאן מתעניין בלימודי טייס אחרי הצבא? אני התחלתי להתעניין בזה,כי זה מה שנראה לי שאני ארצה לעשות שאני אהיה גדול.... אבל אני לא יודע איפה יותר משתלם ללמוד-בארץ או בחול? מצד אחד,בחול יש גם את הקטע של מדינה שונה אווירה שונה,אפשרות להכניס גם טיול בארה"ב למשל אחרי צבא כזה+לימודי טייס....וזה הרבה הרבה יותר זול מאשר בארץ מצד שני-פה בארץ ממש מתחת לאף,בחיפה באוניברסיטה,נפתח לאחרונה קורס שמשלב לימודי תואר אקדמי+לימודי טייס...כאשר מה שקורה זה שלומדים גם את הלימודים לתואר וגם לימודים לטיסה,לימודים עיוניים ומעשיים,וצוברים את השעות טיסה הנדרשות על מנת ללכת ולהיות טייס בחברת תעופה גדול אחר כך,מה שלא כל כך אפשרי לעשות באופן פרטי,מכיוון ששעת טיסה עולה המון המון כסף...בנוסף גם מבקר…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי עוד 3 שנים צבא,אבל אני מתעניין בזה מעכשיו כדי להתכונן מישהו כאן לומד להיות טייס?עדיף לעשות זאת בארץ או בחול? כי בטח שמעתם שעכשיו נפתח המסלול החדש באוניברסיטת חיפה שמשלב לימודי טייס עם לימודים לתואר ראשון,זה שווה משהו? אני פשוט לא רוצה לשלוח מייל לאוניברסיטה,כי הם עוד יחשבו שאני עכשיו מתעניין,וזה לא עכשיו אני מקווה שאני אוכל לקבל כאן פרטים על הנושא תודה
-
- 80 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
(פוצל מפה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=50945 עקב התעניינות רבה בנושא ) BigT, אני רואה שהידע שלך באלקטרוניקה טוב, רציתי לשאול אותך, אתה למדת את זה בכיתה י"ג במגמת מחשבים או אלקטרוניקה? זה נראה לי יותר קטע של מחשבים (תכנות).. תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני חושב על ללמוד מדעי המחשב.. אין לי ידע קודם בתחום. חשבתי ללמוד במכללה שנחשבת "טובה", במרכז הארץ.. האם אריאל נחשב מוסד אקדמי טוב במדעי המחשב? אשמח גם לשמוע על המלצות למוסדות נוספים גם..
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך המכללה הזו? אני גר בצפון הארץ, וחושב ללכת ללמוד במכללה האקדמית אשקלון מדעי המחשב. איך המכללה? איך התואר שלה? וכול מידע שימושי אחר. תודה!
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד לתואר מהנדס חשמל, ולהוציא תעודת הוראה כדיי ללכת להוראת חשמל/אלקטרוניקה ברמת בית ספר תיכון/מכללה מבחינת אוניברסיטה, בן גוריון נראית לי טובה (מהשוואה ובדיקה שעשיתי). אבל זה עדיין אוניברסיטה וביא תצתרך הרבה השקעה של זמן וכו' יש לי חברים שממליצים על תל חי, ותל חי נראית טובה אבל זו מכללה - הם נותנים רק הנדסאי האם יש משמעות לעשות חלק התחלתי כלשהוא מהקורסים בתל חי (ברמה של מכללה) ואם זה ללכת לבן גוריון ? (כדיי להרוויח תקופה של לימודים פשוטים יותר, שבו ניתן להתעסק בדברים אחרים) או האם רצוי להתחיל מהתחלה בבן גוריון ? ואם כן - האם ניתן בו זמנית לעבוד בתל חי על תעודת הוראה (כלומר האם הם מכירים בקורסים המתאימים מהאוניברסיטה כדיי שאני לא אצתרך לעשות אצלהם תוכנית מלאה), …
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, בזמן האחרון התחלתי להתעניין במספר קורסים והכשרות בתחום המחשבים. במשך זמן זה, מצאתי מספר תחומים: DATABASE, ניהול והנדסת רשתות, תוכנה. ברשותי ידע רב בתחום החומרה בלבד והכרות מצויינת עם OFFICE, WINDOWS והרשת. רציתי לשאול את אלה שכבר עברו את ההכשרות הנ"ל ואת אלו שמתעניינים בהם, מה כדאי לדעת? למה יש הכי ביקוש? מה הכי משתלם? בנוסף, איפה כדאי ללמוד ? איזה מסלולי הכשרה טובים? אשמח לכל עזרה ודעה אבל שתהיה עניינית. תודה, דן
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני נרשם ללימודי תואר ראשון במתמטיקה (ו/או מדעי המחשב) בשנה הבאה, והבנתי שיש תכניות מצטיינים (אמירים מדעי הטבע באוניברסיטה העברית, ותכניות המצטיינים החד-תחומית והבין-תחומית בתל אביב). מישהו מכיר את התכניות האלה ויכול לספר קצת עליהן?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד לנהוג ? אני רק יודע שבגיל 16.5 אפשר לעשות תיאוריה. מה לגבי שיעורי נהיגה ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן לעשות שיעורי נהיגה מעשיים ללא תאוריה? שמעתי בעבר שכן... מדיי כמה זמן חייבים לחדש את הרשיון? נגיד שאדם סיים הכל וקיבל את הרשיון, אבל לא יצא לו לנהוג כמה חודשים טובים. ועברה כבר תקופת המלווה [כמה זמן זה כעת?] אז לא בעיות בחידוש? כי אחרי הכל, הבן אדם לא נהג בכלל חודשים... היה מקרה דומה בטלווזיה שאנשים לא נוהגים בתקופת המלווה.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מדובר על לימודי שאינם הכשרה מקצועית מוכרת לקצבה בביטוח לאומי. מי שאינו פנוי לעבודה בשעות הבוקר בימים א-ה, אינו זכאי לקצבת הבטחת הכנסה, או לקצבת השלמת הכנסה. זה אומר שאסור ללמוד בבוקר אפילו יום אחד בשבוע, חוץ מימי שישי. ברגע שאינכם פנויים למשרה מלאה בכל בוקר, נשללת מכם הזכות. כתוצאה מכך, גם חלה החובה בתשלום דמי ביטוח בגובה של מעל 150 ש"ח בחודש אם אינכם עובדים. לא יודע למה ציפיתי להיגיון במדינה... שביב של נאיביות שצץ מדי פעם. אם זה לא מוצא חן בעיניכם אל תלמדו, זה מה יש! מוגש כשירות לציבור. ביטוח לאומי, הבטחון האישי שלך ושלי.
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני אמור לעשות בחינת סיווג בפיסיקה באת"א בגלל שלא עשיתי בגרות בפיסיקה ["חסר פיסיקה" חח] היום מצאתי את נושאי הבחינה ורציתי להכין את עצמי עד כמה קשה יהא לי ללמוד את הנושאים האלו [עם מורה פרטי וכמה ייקח בערך או בקורס שהאת"א מציעה] להלן הנושאים: מכניקה 1. ווקטורים, חיבורם והטלה על צירים. יחידות, התאמה ביניהן והמרתן. 2. תנועה לאורך קו ישר. מהירות ממוצעת ורגעית. תאוצה ממוצעת ורגעית. תנועה בתאוצה קבועה, נפילה חופשית. תנועה יחסית. 3. תנועה במישור, מהירות רגעית, תאוצה רגעית.תנועה בתאוצה קבועה, תנועה בליסטית (זריקה משופעת). 4. חוקי ניוטון. שיווי משקל. מיון כוחות. החוק השלישי של ניוטון. משקל ומסה. החוק השני של ניוטון. יישומים: תנועה בקו ישר, מישור משופע, בעיות רב גופיות. 5…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני אמור להתחיל ללמוד השנה ב"ה באוקטובר הנדסת מחשבים באונ' העברית, לאחר שהצלחתי להביא יותר מ-720 בפסיכומטרי המעצבן הזה. ע"פ הנתונם באתר של האונ', מי שלא עשה בגרות 5 יח' בפיסיקה רצוי שיעשה מכינה בפיסיקה לפני תחילת הלימודים. השאלה שלי היא האם יש באמת צורך כזה במכינה, או אולי, אוכל להסתפק בלימוד עצמי (ספרים, אינטרנט, מורה פרטית). אולי בכלל זה לא הכרחי, וילמדו אותי הכל מההתחלה באוניברסיטה. אומנם אני בעל קליטה מהירה וראש מתימטי חזק, אבל פיסיקה הינו מקצוע קשה. מה דעתכם? אשמח גם לשמוע ממי שלומד\למד הנדסה כלשהי.
-
- 59 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
ההתלבטות שלי היא בעיקר בין ירושלים לבן גוריון, אבל אני פתוח לשמוע הצעות. האם יש הבדל משמעותי בין שתי האוניברסיטאות הנ"ל? מישהו יכול לשתף אולי חוויות מהלימודים שלו? מדובר בתואר ראשון אגב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי . . . מישהו פה מכיר אולי אתר/ספר שיכול ללמד בחור עם משמעת עצמית גבוהה איך לנגן על פסנתר מ-0 (הבסיס של הבסיס) ? ובאותו נושא, לא מתאים לי (וגם לא כ"כ ראלי) להתנחל על הפסנתר של דודה שלי, אז חיפשתי פיתרון זול לבעיה. כמובן שאני לא הולך לקנות פסנתר כנף ב-50K$, אני מחפש תחליף זול ככל שאפשר. מישהו פה יכול להמליץ על מקלדת שמתחברת למחשב ב-USB אוחי (אם קיים כזה בכלל) ? או לתת את הדעת על המוצר הזה: http://www.gimmick.co.il/item.asp?id=1750&v=13 שנראה לי מפוקפק לגמריי, אבל זה הפיתרון היחיד שמצאתי (אבל אני לא ממהר לקנות), אז מה אתם חושבים ? /* שמעתי שיש הרבה אנשים שאומרים ש"מוזיקה לומדים רק עם מורה", אבל אין לי כסף , אם אני יתקל בקשיים רצינים, אז אני יעזר טיפה בדודה שלי…
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים מישהו מכיר אתר ללימוד תאוריה בחינם??? כל האתרים גובים 15 שקלים לחודש שזה מעצבן אותי מעצבן אותי גם העובדה שאני בן 27 שרק עכשיו החליט להוציא רשיון על אוטו מכריחים אותי אני לא רוצה יחי האופנועים!!!!!!!
-
- 9 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
שלום לאחר שעשיתי 3 פעמיים פסיכומטרי וקיבלתי ציון פחות מ500 התחלתי ללמוד במכללת סמי שמעון באשדוד לתואר מהנדס תוכנה ועכשיו שאני שם זה קשה לי ולא כלכך מעניין אותי בזבזתי הרבה זמן על פסיכומטרי וגם שיפרתי ל 4 יח מתמיטקה וקיבלתי 80 מה לעשות לוותר על הלימודים? ללכת ללמוד מקצוע ? אני בחשכה מישהו יכול להגיד לי מה לעשות?
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אבטחת מידע וניהול רשתות תקשורת cisco , microsoft MCITP CCNA\P עד כמה זה משתלם להשקיע כסף וזמן וללמוד את הנושאים הנ"ל ? אני די מתעניין בתחום אבל ללא רקע ברשתות וכ'ו לאיזה משכורת אפשר לצפות כשעובדים בתחום (הכוונה שכבר מתבססים ועובדים מספר שנים) ?
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סיימתי לא מזמן תואר בהנדסת אוירונאוטיקה וחושבת כרגע איך להמשיך הלאה, ההתלבטות היא האם להשאר קרובה לתחום ולעשות תואר שני במכונות או לעשות שינוי משמעותי יותר מכל מיני סיבות. בין היתר נתקלתי בכמה קורסים שקשורים לתכנות, האחד פיתוח והנדסת תוכנה - TCSD שבלימודי החוץ של הטכניון והשני בexperis שגם מתחייבים לעבודה (בEmbedded). רציתי לדעת, האם שמעתם על משהו מהם ? האם התעודות האלה שוות משהו ואפשרי למצוא איתן עבודה מעניינת? קשה לי להבין למה שיקחו אנשים עם תעודות כשיכולים לקחת אנשים עם תואר... דא שתי התוכניות מיועדות לבוגרי הנדסה ומדעי הטבע
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה לא עלה על הפרק, הנדסת אוירונאוטיקה וחלל, הנדסת חומרים, רפואה, רפואה משלימה, פסיכולוגיה, אדריכלות, ביולוגיה, מדעי המחשב, אבל.. אף אחד מהם לא עשה לי תחושב של " כן זה מה שאני רוצה לעשות כשאני קמה בבוקר ליום עבודה". מאוד מעניין אותי מחקר, בעיקר רפואי. אז כנראה שמוסד הלימודים יהיה הטכניון, מרושע ככל שיהיה. אם למישהו יש דברים נחמדים להגיד עליו אני אשמח מאוד לשמוע. תל אביב לא נראה לי, וב"ש זה חור מידי.. עכשיו, הבנתי שביואינפורמטיקה זה טיפשי לעשות, כי אי אפשר לעשות עם זה במחקר ובשביל מתכנתים מעדיפים רק מדעי המחשב. אז השאלה היא בעצם, מה כדאי ללמוד.. הנדסת חומרים\כימית- אילו אפשרויות תעסוקה יש בזה אחרי תואר ראשון ומה המשכורות? מה נדרש ממני בסוף התואר כדי להמשיך במחקר ו\או לתוא…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-