כללי
פורום Off topic ללא נושא מיוחד.
39,566 דיונים בפורום זה
-
שלום! בספטמבר הקרוב אנחנו (אני, זוגתי ועוד זוג חברים) מתכננים לטוס ל-12 יום בבריטניה (תכלס זה יוצא 10.5 ימים נטו בגלל הטיסות). התכנון הוא לבלות 4.5 ימים בלונדון (כאמור ביום הראשון זה רק חצי יום בגלל הטיסה) ואז לנסוע לסקוטלנד (כנראה ברכבת לאדינבורו שאמורה לקחת 4.5 שעות נסיעה). נבלה יום באדינבורו ואז נשכור רכב ונתור את מרכז סקוטלנד (כולל לינה בכל מיני תחנות ביניים) במשך 4 ימים. ביום האחרון נצטרך כבר לחזור לאנגליה (ברכב או ברכבת...) כי למחרת הטיסה חזרה הביתה. אנחנו צריכים לתכנן מסלול בסקוטלנד, כדי שנוכל להזמין מקומות ללון בהם, והבעיה היא שסקוטלנד סה"כ לא קטנה ואנחנו צריכים לתכנן בהתאם. האם למישהו יש המלצות למסלולים? אתרים שהם must see ונוכל לבנות את המסלול שלנו סביבם אולי? (…
-
- 10 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד לתואר מהנדס חשמל, ולהוציא תעודת הוראה כדיי ללכת להוראת חשמל/אלקטרוניקה ברמת בית ספר תיכון/מכללה מבחינת אוניברסיטה, בן גוריון נראית לי טובה (מהשוואה ובדיקה שעשיתי). אבל זה עדיין אוניברסיטה וביא תצתרך הרבה השקעה של זמן וכו' יש לי חברים שממליצים על תל חי, ותל חי נראית טובה אבל זו מכללה - הם נותנים רק הנדסאי האם יש משמעות לעשות חלק התחלתי כלשהוא מהקורסים בתל חי (ברמה של מכללה) ואם זה ללכת לבן גוריון ? (כדיי להרוויח תקופה של לימודים פשוטים יותר, שבו ניתן להתעסק בדברים אחרים) או האם רצוי להתחיל מהתחלה בבן גוריון ? ואם כן - האם ניתן בו זמנית לעבוד בתל חי על תעודת הוראה (כלומר האם הם מכירים בקורסים המתאימים מהאוניברסיטה כדיי שאני לא אצתרך לעשות אצלהם תוכנית מלאה), …
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב. אח שלי עוד חודש בדיוק מתגייס לצה"ל. מאחר ואני סיימתי לפני 8 חודש את השירות, הוא הגיע אלי עם שאלה שאני לא יכול לענות אליה. מבקש עזרה ממי שמתמצא בתחום. רקע: אח שלי למד לטבחות בתדמור כולל י"ג ועבד התמחות בכמה מקומות. היו לו בעיות רפואיות (קצת פיזיות, קצת פסיכולוגיות) שטופלו ברובם לפני די הרבה זמן. הוא ממש רוצה (ודי צריך) שבשירות יעשה את תפקידו כטבח. אבל בצו ראשון בגלל שהוא לא ניפח את הבעיות שהיו/קיימות עדיין, הביאו לו פרופיל 97 וקב"ע די נורמלית (לא יודע כמה בדיוק אבל כך זה נראה). בסופו של דבר הוא קיבל גיוס לכפיר. השאלה: באיזה דרך אפשר להעביר אותו ליחידה/תפקיד מתאים בתור טבח. האם להוריד לו פרופיל (דרך מי ואיך?) או קב"ע? האם לעמוד על שלו ולא לעשות טירונות בכפיר ואז לה…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כי בזמן האחרון נוח לי מאוד לרענן את הפנים מהזיעה עם מגבונים. אני עושה טעות?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה שבועות סיימתי לקרוא את הספר החמישי. אני רוצה להגיד שמאוד נהנתי מהספרים, בהחלט חוויה ובשלב מסוים בעונה השניה של הסידרה נטשתי אותה מכיוון שהשינויים בה כבר היו גדולים מדי, ולא הצליחו להעביר אותה בצורה טובה כמו העונה הראשונה. אני רוצה לדבר על סוף הספר החמישי, הסוף די שבר אותי מרטין הסופר היה אכזרי מאוד לאורך כול סידרת הספרים, אבל זה כבר עבר כול גבול. אני מדבר על דמות מאוד ספציפית שכול מי שקרא את הסידרה אהב ומתה ממש בסוף הספר. אני עדיין לא מציין שמות, שבטעות מישהו שלא קרא את הספרים ונכנס לכאן לא התבאס. מי שקרא את הספרים מבין למי אני מתכוון, תגידו לי הוא נפל על הראש המרטין הזה? די נשבר לי באמת זה כבר עבר כול גבול לא האמנתי שהוא עשה את זה ועוד בדיוק כשקרה מה שרציתי שיקר…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
סלחו לי על הצעירות- אבל מה יותר טוב (לאזרחות.מקצועי) נתמ"ם או טמ"ם. עריכה- ומה עדיף, את הטוב מהשניים או תוכניתן?
-
- 10 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יודע על עוד שפות שנכתבות מימין לשמאל חוץ מ עברית וערבית ? . ???
-
- 10 תגובות
- 22.9k צפיות
-
-
מצאתי מקרר תרופות ישן של אמקור 5000DF, אני חושב מייצור 1985-87 בערך. זה לא מקרר כמו מקרר ביתי אלא כל החלל שלו הוא חלל משותף (אין מקפיא) והצינור של הגז עובר דרך כל מדף אני חושב לנסות לקמבן ממנו קצת קירור לחדר יש לו מערכת מסובכת יותר של צינורות גז מסתם מקרר פשוט של מתקן מים - כמו בתמונה, ומעניין אותי מה זה ולמה זה בנוי ככה : הקו נוזל מהמדחס (הצינור החם ביותר) הולך למשהוא לא ידוע בצד התחתון של המקרר (לא לתוך תא הקירור - אני לא רואה אותם שם) ויוצא משם פחות קר, לפניי שהוא נכנס לרדיאטור על הקיר האחורי. מה יש שם למטה ? הרדיאטור על הקיר האחורי מחולק ל 2 חלקים כשביניהם הצינור עובר דרך המדחס - בשביל מה ? (קירור למדחס ? החזרת שמן ? מה זה יכול להיות ?) על הצינורות מרותכים 2 חיבורים ל…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד באב"ג תואר ראשון [הנדסת חומרים ופיסיקה, יש פה עוד מישהו ששותף לזה אולי? ] אניווי, החלטתי שבגלל שאני כבר לא זוכר כלום, אני אנסה להזכר טיפה במתמטיקה 5 יחידות, כדאי למזער את הכאפה המפורסמת בתחילת התואר, אבל הבעייה היא שאני פשוט לא מצליח להזכר בכלום. יש איזשהם אתרים באינטרנט [עדיפות גדולה בעברית], עם הסברים על כל החומר?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני ממש מתלבט איפה ללמוד את המקצוע. האופציות שלי הם או להתחיל השנה באריאל (סמסטר אביב-פברואר) או שנה הבאה להתחיל בשנקר (שמעתי שהם מכללה מעולה ללימודי הנדסה). בשביל להתקבל לשנקר צריך פסיכומטרי של 620 ולעשות מכינות בפיזיקה ומתמטיקה. באריאל צריך לעשות רק את המכינות. ההתלבטות שלי קשה מכיוון שלשנקר אני אוכל להירשם רק באוקטובר הבא וכך אני מפסיד שנה, לעומת זאת באריאל אני יכול להתחיל ללמוד עכשיו. אני כרגע בן 23.5 והתואר שאני מתכוון לעשות הוא אורך כ-4 שנים. כל החברים שלי מתחילים ללמוד השנה (יש הרבה שבאריאל). ויש גם את הקטע שאריאל הופכים לאוניברסיטה (האם זה יותר אטרקטיבי?) ביום פתוח שהייתי שם היו מלא סטודנטים שנרשמו. צריך את עזרתכם- האם זה משמעותי תואר מאריאל או משנקר? אם יש לכם ע…
-
- 10 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שלום רב אנשים מתכנן בקרוב טיול בירושלים עם המשפחה. עכשיו יש לי כמה שאלות א) לפי האתר ישנם סיורים שונים בכנסת: סיור כללי, סיור ארכיטקטורה, סיור אומנות וצילום. האם בפועל הם מתקיימים? או שמתקיים רק הסיור הרגיל של השעה? ב) ישנו גם הגן האריכאולוגי בכנסת? שווה ביקור ואם כן כמה זמן בשביל לראות אותו? ג) האם אפשרי לשלב טיול בכנסת עם מוזיאון המקרא (מבחינת זמנים)? או האופציה המושלמת: לשלב את הכנסת גם עם מוזיאון המקרא ומוזיאון ישראל? ד) ממה שהבנתי מוזיאון ישראל ענקי, האם שווה לנסוע רק בשבילו? ה) שמעתי דברים מנוגדים בנוגע לגן הבוטני. כדאי לבקר שם? הוא שווה נסיעה לירושלים? תודה אנשים
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנות טובה בארץ או בחו'ל עם מחירים סבירים? תודה
-
- 10 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום מישהו יודע על איזה טריק שיאפשר להשתמש באינסטגרם במחשב? ניסיתי להתקין בכרום את האקסטנשן User-Agent Switcher כך שהדפדפן יזוהה כסמארטפון אבל זה לא ממש הלך : קראתי שיש מצב שבעתיד השירות יהיה זמין גם במחשב האישי... אבל לך תדע מתי זה יקרה. אז, כיצד ניתן להשתמש בו במחשב?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני גולש עכשיו דרך האפליקציה בiPhone, וזה הרבה יותר נוח מאשר מהדפדפן! ממליץ לנסות למי שלא מכיר
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום. סיימתי שנה ראשונה באוני' תל אביב במגמה להנדסה מכנית ואני רשום כבר לשניה. היו לי המון לבטים במהלך השנה, ובמיוחד השבוע האם להמשיך בתואר שבחרתי. מצד אחד הלימודים מאתגרים, והחברה ממש טובים. מצד שני אני לא יודע אם כול העסק יתאים לי בסופו של דבר למרות ששמעתי שאופציות התעסוקה מאוד מגוונות. אני שוקל לעבור למקצוע שאני יודע שמעניין אותי, ויעניין אותי בעתיד, מדעי המחשב. אציין שבשלב הזה האופציות העומדות לפני די מוגבלות. נתוני הסכם שלי לא מספיקים לת"א, ולמרות שסיימתי שנה ראשונה אם ממוצע סביר(80), זה לא מעניין שם אף אחד. לבאר שבע אני לא רוצה לעבור, מעדיף להישאר בבית. האופציות שנשארו הן מכללה(מעדיף שלא), והפתוחה שם עדיין ניתן להירשם. מחר יש לי פגישת יעוץ ושם אני יקבל קצת מושג אם י…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לנקות את הפלאפון שלי (גלקסי S2 ) מנזקי מים - קורוזיה וכו'... שמעתי שהרבה אנשים משתמשים בחומר הזה לניקוי כרטיסי אלקטרוניקה.. מישהו יודע איפה משיגים את החומר ??? ? או אם מישהו מכיר חומר שיעשה את העבודה בצורה דומה זה יהיה מצויין... זה הנוזל באמאזון http://www.amazon.com/Swan-Alcohol-99%25-Isopropyl-Pint/dp/B001B5JT8C/ref=sr_1_1?s=hpc&ie=UTF8&qid=1348425760&sr=1-1&keywords=IPA
-
- 10 תגובות
- 43k צפיות
-
-
שלום, שמי יעל ואני עבדתי במקום עבודה מסוים ללא תנאים שבו הייתי מקבלת שכר מינימום, זאת לאחר ותק של 12 שנים. ביקשתי העלאת סחר מהעביד שלי בעקבות הוותק שצברתי במהלך השנים, ומאחר שלא הייתה הסכמה לכך בחרתי להתפטר ללא פיצויים וללא שום דבר. האם מישהו מכם יכול לעזור לי לקבל את הפיצויים שמגיעים לי? האם יש כאן אנשים שמתמצאים בנושא? אשמח מאוד לעזרה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיפשתי כבל HDMI חדש לכרטיס מסך ורציתי את הגרסא הכי טוב אז חיפשתי כבלים של 1.4a, ראיתי שיש להם גם חיבור אינטרנט... למה אני צריך חיבור אינטרנט בHDMI?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
החברה הבזיונית כל פעם מוצאת תירוץ למה לא לעבוד או לסגור מוקדם, יש לי חבילה מחו״ל שהגיעה בזמן שהייתי בבסיס ויצאתי רק היום אחרי שבועיים. עברו בערך 7 ימי עבודה, ועם המצב הזה אין לי מושג מתי אאסוף את החבילה (דואר סגור עד הודעה חדשה) מה יעלה בגורל החבילות שלי? החשש הוא שברגע שהם יחזרו לעבוד, הם יפעלו מאוד ביעילות ויחזירו חבילות שהיו בטווח ה14 יום בזמן שהם היו סגורים (זה בערך למה שאפשר לצפות מחברה מזעזעת שכזאת).
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הכוונה שלא מעיר באמצעות קול אני רוצה להתעורר בשעה שונה מהבת זוג וזה מפריע.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זקוק להמלצה לשואב אבק קטן, וחשוב יותר שקט. המחיר פחות חשוב, הכל בא בחשבון. אני מגדל שני ארנבים בבית ורעש השואב הקיים מלחיץ אותם מאד, דבר ההופך את השימוש בו ללא רלוונטי. הליכלוך בבית הינו אבק בריצפה ובמספר שטיחים קטנים וכמובן וגם לכלוך ששני השובבים משאירים, שאריות חציר ועלים. שקלתי לקנות שואב רובוטי, אך אני לא בטוח אם הוא יעמוד בעומס. תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
סמסונג מסירה מידע על תאריכי השקת One UI 7 בארה"ב, מעוררת חשש לעיכובים נוספים בהפצת העדכון המיוחללכתבה
-
- 10 תגובות
- 822 צפיות
- 2 followers
-
-
אחרי שנים של דשדוש, מערכת ההפעלה העדכנית של מיקרוסופט משתלטת על שוק המחשבים האישיים - אבל לא בזכות מה שחשבתםלכתבה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
או שאין מספיק מסה של אנשים להצדיק ערוץ כזה? אני די איש מערות בזה שאני יושב רוב הזמן בבית ואחד הדרכים שלי להעביר את הזמן זה לצוטט עם אנשים אונליין. אני בעיקר מצוטט עם אנשים מחול ואף פעם לא מצאתי מקום שפוי מספיק לצוטט עם אנשים מהארץ. (אני גם עובד ויוצא החוצה זה לא שאני מובטל בלי תקווה אני פשוט נשאר הרבה בבית ממאין בחירה).
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-