כללי
פורום Off topic ללא נושא מיוחד.
39,573 דיונים בפורום זה
-
תרגיל 66 בעמ' 694 מתמטיקה 005 של בני גורן: בסדרה חשבונית 15 איבריםץ סכום חמשת האיברים האמצעיים הוא 300 וסכום חמשת האיברים האחרונים הוא 500. צריך למצוא את סכום הסדרה את האיבר הראשון ואת הפרש הסדרה אז הגעתי לנוסחה שסכום הסדרה שווה ל15A1+105D וזה שווה לסכום הסדרה כולה וכאן נתקעתי באיך להמשיך ניסיתי לחבר עם שאר הנוסחאות של האיברים האמצעיים והאחרונים ולא הצלחתי תרגיל נוסף תרגיל 72 עמ' 695 בסדרה חשבוןנית סכום האיברים הוא 144ץ האיבר הראשון הוא -10. והפרש הסדרה הוא 4. חשב את סכום האיברים במקומות הזוגיים. הבנתי שיש N/2 איברים בסדרה הD שווה ל8 כי צריך תסכום רק של האיברים הזוגיים וזהו פה נתקעתי באיך להמשיך תודה למי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה הוכח(בלי שימוש בנוסחאת השגיאה) כי נוסחאת סימפסון שליש הנה מדוייקת לכול פולינום מסדר 3 ומטה. http://en.wikipedia.org/wiki/Simpson%27s_rule [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
במשולש שווה שוקיים הגובה לשוק יוצר זווית של 23 מעלות עם בסיס המשולש. חשב את היחס בין השוק לבסיס אני מיואש ניסיתי כבר הכל, אני אשמח אם מישהו יסביר לי איך פותרים :-X
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
נתונה השאלה: תאוצות שני גופים נתונות ע"י: a1 = ct - 1 [m sec-2] a2 = 6 - ct [m sec-2] c = 1 [m sec-3] נתון כי בזמן t = 0 שני הגופים נמצאים בראשית, וכי גוף 1 נמצא במנוחה. מהי מהירות גוף 2 בזמן t = 0 אם ידוע כי הגופים התנגשו כעבור 48 שניות? תנו תשובה במטרים לשנייה. כעקרון הפתרון פשוט. משווים את המרחק שעברו שני הגופים- התאוצות ניתנות והזמן נתון. הבעיה היא מה אני עושה עם ה c? הוא נתון ב m/sec-3 וכשאני סתם מציב את זה במשוואה הסופית יוצא לי m-s/s כלומר מהירות פחות זמן כלשהו ולא מהירות נטו. אני מספספס פה איזה קטץ' ואני אשמח אם תאירו את עיני כי בגוגל לא מצאתי פתרון..
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מהירות הלוע של רובה היא 250m/s. אדם מכוון את הרובה לעבר מטרה הנמצאת 200m ממנו. לאיזה גובה מעל המטרה עליו לכוון את קנה הרובה כדי שיפגע במטרה? (תשובה: 3.14m) סימנתי את הגובה מעל המטרה ב-h. לפי פיתגורס הקשר שלו לזווית a (זווית הירי) הוא h=200*tana ניסיתי להשתמש במשוואת המסלול, ע"י הצבה של x=200, y=0 (הקורדינטות בסוף התנועה) v0=250. לא יצא לי מה אני מפספס? אני לא רואה דרך אחרת
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
השאלה במראות כדוריות: 1.נתונה מראה כדורית המשמשת לאיפור (מראה מגדילה). א.שרטט דוגמא של מהלך קרניים שבוא המראה משמשת לגילוח. ב.לרשותך מראה כזאת שרדיוסה 30 ס"מ באיזה מרחק מהמראה יש לעמוד כדי שהדמות תהייה ישרה ומוגדלת פי 2? קודם כל מראה מגדילה זה מראה קמורה או קעורה? ובשאלה א' למה הכוונה?
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום, אני לא למדתי קומבינטוריקה בלימודים(רק לבד, וגם זה לא הרבה),ואני צריך לעזור לחבר אחד. יש 3 תרנגולות, 4 ברווזים, 2 אווזים. כמה קומבינציות אפשר לעשות איתם כדי שבכל קומבינציה יהיה 1 תרנגולת, 1 ברווז, 1 אווז ? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
נתונים שלושה מספרים שונים מאפס. אם כופלים את המספר השלישי פי 5 מתקבלת סדרה הנדסית. אם מוסיפים לריבועו של המספר הראשון 6 מתקבלת גם כן סדרה הנדסית. מצא את המספר הראשון. ... תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מהם הדרכים בהן הצמחים שומרים על מאזן מים? חיפשתי בכול המקומות שאלתי אף אחדדד לא יודעע אולי אתם יודדעים
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי למסקנה שאני צריך כסף זמין ומהיר, מחשבים זה עסק יקר ואודיופיליות אפילו עוד יותר, אז דיברתי קצת עם חבר שלי והחלטנו שאנחנו צריכים לשדוד בנק. כבר דיברתי עם טייס מסוקים שאני לא יגיד את שמו משדה התעופה בהרצליה שיטיס לנו את המסוק בתור רכב מילוט.. הצלחנו לארגן M16 קצר בנתיים, בקשר לעוד אקדח שאנחנו צריכים חשבתי לשאול אותכם איזה הכי כדי לי? אני צריך משהו עם מינימום 12 כדורים ושיהיה קל להפעלה. בקשר לבחירת הבנק חשבתי שכדי דווקא בנק עם 3 קומות ושיהיה לו גג בשביל שהמסוק יוכל לבוא לעסוף אותנו מהגג וככה נוכל לברוח משם דיי בקלות יש לכם איזה עוד טיפים שאני צריך לדעת? ואם אתם רוצים לעזור אנחנו צריכים עוד איזה שני אנשים בתור עוד כח אש, עדיף אנשים עם ניסיון לנשק. אנחנו צריכי…
-
- 135 תגובות
- 11.9k צפיות
-
-
שודר בארץ בשנות ה-90 המאוחרות (96 עד 99 לדעתי), מבית ה-BBC למיטב זכרוני. הרקע הוא פרבר אנגלי של המעמד הנמוך בו גרים שני חברים די כלומניקים שכל פעם נקלעים לסיטואציות הזויות. אחד רזה והיסטרי והשני שמנמן ואדיש אם אני זוכר נכון. גם היה מעורב איזה טנדר אנגלי מדגם ישן, אולי משהו עם הובלות אבל אני ממש לא זוכר. מעט מאוד פרטים, אבל אם מישהו נזכר במשהו אני אשמח... זו היתה סדרה פשוט קורעת והזויה לחלוטין, ממיטב ההומור הבריטי. משהו בסגנון של Coupling המצויינת אבל הרבה יותר "מעמד פועלים/מובטלים" והרבה פחות פאבים ודייטינג. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 923 צפיות
-
-
קניתי Lenovo Thinkpad T61 T7300/2G/X3100/120G/14.1 WXGA/DVDRW/XP ב-Ebay ושלחו לי אותו לארץ דרך FedEx. הוא כרגע נמצא במכס וכדי לקבל את אישור משרד התקשורת ע"מ לשחרר אותו, אני צריך עזרה במילוי הפרטים הבאים (מצ"ב). תודה מראש (= [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברה...אולי מישו יכול לעזור לי ותת לי איזה לינק שבו אני יכול לראות את המשחק של פנא'-אולימפיאקוס באינטרנט?? :s05: תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 441 צפיות
-
-
-
אחרי שבועיים מפרכים של חזרה מבית ספר... ציפייה לאותה התראה שהחבילה שלי הגיעה מלאה בכל טוב ערך המוצרים 150$ ערך המשלוח 50$ היום זה קרה... הגעתי הביתה עייף כתמיד ועל השולחן ראיתי מכתב רשום מהיר אקספרס מהדואר שבו היה 3 העתקים של הקבלה שנכתבה ביו יורק באותו זמן שעשיתי את ההזמנה הוספתי הערה או יותר נכון בקשה לכתוב שערך החבילה קטן מ-50$ כדי שלא האלץ לשלם מס ובאמת הנשמות :-* כתוב שערך החבילה ה-10$ ועוד דף בכותרת גדולה כתוב הזמנה לשחרור דבר דואר הודעה ריאשונה שבו כמה פרטים של ההזמנה וכל מיני סעיפים על שחרור מהמכס בעברית כמובן... קצת בלבול מוח... מישהו יודע מה אני אמור לעשות כעת?
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אהלן, אני בדר"כ לא עושה את זה פה.. אני מתלבט בין כמה שילובי צבעים לחדר שלי שהולך לעבור "שיפוץ" רציני.. אשמח לשמוע את דעתכם! תודה, תומר.[br]פורסם בתאריך: 15.02.2009 בשעה 21:43:28 ויש את אלה, תמונות שאספתי מהאינטרנט של חדרים שאנשים עושים..[attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
נתקעתי בבעיה \ התלבטות. בהרצאה אנחנו לרוב מוכיחים טענות לפי "יהא X שייך ל... כך ש.." ואני יודע שיש דרכים של חוקי דה מורגן וקומוטטיביות ודיסטריוטיביות (רשמתי נכון?!) אבל המרצה מסבכת עניינים... אז איך אני למשל מוכיח את : (A n B)X C = (AXC) n (BXC) לציין כי n מציין חיתוך... אז איך מוכיחים לפי כללים פשוטים \ מפריכים באופן קליל ? אשמח ללמוד את השיטה. תודה !
-
- 7 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני מחפש כבר הרבה זמן שם שקשור לסצנת הטראנס או סתם שם ממש יפה שקשור בעקיפין או שמסמל משהו. עדיף יתחיל באות A או S . למשל יש את Astrix , Astral , Sesto Sento .... בבקשה תיזרקו שמות . תודה מראש !
-
- 7 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אהלן חברים יש לי 2 שאלות עלייכם ואני ישמח אם תעזרו לי אז ככה השאלה הראשונה הולכת ככה: 1. "כיצד צריך להרים גוף כלפיי מעלה מבלי לשנות את אנרגיית התנועה שלו בזמן ההרמה?" זאת שאלה שלא כלכך הבנתי ולכן אני צריך את עזרכתם. 2. "לעגלה אחת מסה m ומהירות v ולעגלה שנייה מסה 3m ומהירות 3v . מהו יחס האנרגיות הקינטיות של שתי העגלות? עכשיו אני לא הבנתי בדיוק מה רוצים ממני כלומר למה מתכוונים שהם אומרים "מהו היחס" אבל לפי חישוב פשוט יוצא לי ש : 3m.9v (ה 9 מהחזקה של ה המהירות - 3 בחזקת 2) ----- 2 = 18.5J - ומכאן נובע שעגלה השנייה מהירותה הקינטית גדולה פי 18.5J ג'אול. אבל כמו שאמרתי לא הבנתי תשאלה ואם אני טועה אני ימשח לקבל תיקון תודה רבה לעוזרים, זה חשוב לי
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה קורה כולם? אני מחפש כתבות באינטנרט שמצביעים על היות מדינתינו מדינה יהודית או דמוקרטית. ניסיתי כבר לחפש בכמה אתרים אבל החיפושים לא הניבו תוצאות רבות. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 501 צפיות
-
-
קיצר עשיתי עבודה בתנ"ך, ואני אמור לדעת בעל פה בסיכום את שמואל א' פרק ד' פסוקים י"ז עד כ"ב, זה מה שרשמתי: ארון האלוהים נגנב ע"י הפלשתים. שזה מבוסר לעלי הזקן הוא נדהם, נופל מהכסא שלו, שובר את המפרקת שלו ומת. כלתו של עלי שמעה על לקיחת ארון האלוהים ועל מות עלי, והיא ילדה כי היו לה צירים. היא הייתה קרובה למוות, והחברות שלה עודדו אותה שהיא ילדה בן זכר, אבל היא לא הקשיבה להן. היא קראה לבנה איכבוד, שפירוש השם הוא אין כבוד. עכשיו יש לי עוד מה להוסיף, כי היה ולא ידעתי, הנה למשל: קודם כל, האשה שרשמתי באמת כלתו של עלי? כי היה רשום "וכלתו אשת-פינחס הרה ללת,..." אז זאת כלתו (אישתו יענו של עלי?), וגם היה רשום אחר כך "...ומות חמיה ואישה", יענו אישה = האיש שלה ולא WOMAN, אז... זה רק רומז…
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
שלומות, מחר מבחן ראשון בסמסטר ב' אשר בא עלינו לרעה לא מכבר במתמטיקה 5 יחידות כיתה י"א ותקוע אנוכי בתרגיל אשר המורה הגדיר כ"חשוב מאוד" לקראת ההתכוננות למבחן: 59) נתונה הפונקציה: y = mx^2 - (2m+2)x + m+3 א. מצא לאילו ערכי M הפונקציה היא פרבולה שהקודקוד שלה נמצא ברביע הרביעי של מערכת הצירים(רביע רביעי: x > 0, y < 0) ב. האם מבין הפרבולות שמקיימות את התנאי של סעיף א' ישנה פרבולה שחותכת את ציר הX משני צידי הראשית? נמק. הנה מה שניסיתי לעשות... הצבתי במקום X קודקוד את b-/2a(מינוס b חלקי פעמיים a) ובמקום y קודקוד את 4c/a- (מינוס ארבעה c חלקי a) ועשיתי ביניהם מערכת "וגם". הפיתרון של x קודקוד יצא לי: -1<m<0 הפיתרון של y קודקוד יצא לי: m < 0 או m …
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
מז''א: טבעת פנימית- טבעת תיכונה- טבעת חיצונית- התחום המונציפלי- ערי לווין- מי שעוזר לי עשה לי את היום תודה ;D
-
- 5 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני קניתי לפני שבועיים את המחשב החדש שלי . אני רוצה עכשיו למכור את המחשב הישן שלי למרות שאני לא יודע בכמה אני יוכל למכור אותו כי הוא יחסית ישן.. מאחר ולא מצאתי מקום מתאים לשים את זה חשבתי לשים את זה פה...אם יש מקום אחר בבקשה שאחד המנהלים יעביר אותו . אז ככה הינה המפרט: כרטיס מסך: fx5200 עם 512 מ"ב ספק: 300W לוח אם: Abit AS8-V Motherboard מעבד: פנטיום 4 עם שני ליבות 3 GHZ דיסק קשיח: 80 (יש בתוכו) אני יכול להוסיף עוד 80 ממחשב אחר... מארז ג'נרי.. מסך: FLATRON 775FT של LG אם אני לא טועה 19 אינצ'.. זיכרון: 512MB DDR1 זה המחשב שקניתי לפני שנתיים + (קנייה גרועה, לצערי אני לא חשבתי שאני צריך לשבת ולברר מה חבר של אבא שלי בחר בשבילי : \) מה אתם חושבים בכמה אני יכול למכ…
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
קניתי מוצר מאמזון, ואני לא מרוצה ממנו. יצרתי איתם כבר קשר והם אמרו שאין שום בעיה לשלוח את המוצר בחזרה אליהם. הם סיפקו לי כתובת ואפילו ביקשו ממני לכתוב להם את עלות המשלוח. השאלה שלי באיזה חברה מומלץ לשלוח? ואיך אני דואג שהחבילה שלי תיהיה מבוטחת?
-
- 11 תגובות
- 978 צפיות
-