עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המעבד :AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ לוח: GigaByte M61PME-S2 F2 , קיערור סטוק רגיל. המחשב בן שנתיים +/- טרם נפתח, ללא OC. לאחר שהחורף עבר עלינו בטמפרטורות של 40-50 מעלות וטמפרטורות הליבות באיזור ה-25-30 מעלות, הגיעו השרבים והחמסינים וטמפרטורת המעבד והלוח מגיע במנוחה עד ל-60-65 מעלות כשטמפרטורות הליבות באיזור ה-40 מעלות. הטמפרטורות נבדקות באמצעות everest, speedfan , coretemp ונמצאו חופפות. על פניו המחשב מתפקד כראוי, המאווררים פועלים (סביב ה-3000 סל"ד), לא מורגשת איטיות, כיבויים פתאומיים או מסכים כחולים, אבל לאחר טראומה של מעבד שהתאבד נשאלות מספר שאלות: - האם תקין ? ??? - האם יש מה להתחיל לנקות/ להוסיף קירור ? :s05: - מה יהיה בקיץ ? - אני סתם בלחץ …

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  2. שלום וסופ"ש מהנה לכולם אתמול החלפתי לוח אם לאחר שהאחרון היה מיושן במידה והחל להראות תקלות מעבר לזה גם התושבת שמחזיקה את המערכת קירור של המעבד נשברה וגוף קירור ישב עם 3 אזיקונים לפני כשנה המעבד החל להראות התחממות נוראית כשהוא עבד עם הקירור סטוק המעפן אז קניתי את ה 64pro של arctic cooling הכל היה על מי מנוחות, במצב אידיאלי המעבד ישב על פחות מ20 מעלות ותחת מאמץ ארוך וכבד הוא ישב על 50 אך לאחרונה התחילו הבעיות של החימום והוא הגיע למצב שבאידיאל הוא יושב על 50 מעלות ובמאמץ המחשב היה פשוט נכבה (כשהוא הגיע לטמפ' של 110 מעלות) החלטתי לנקות את המחשב מאבק ולהחליף את המשחה הטרמית. כנראה שבמהלך הוצאת הגוף קירור שברתי את התושבת ולא ממש הצלחתי לפתור את הבעיה למרות שהצלחתי להוריד את הטמפ…

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. היי אנשים אני מנסה לעזור לידידה עם בעיות שהמחשב עושה לה.. הרצתי Memtest והמחשב נכבה לאחר 5 דק'. אני לא בטוח בקשר לסטפינג של המעבד, שכחתי לשים לב לזה. בכל מקרה זה המפרט: לוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev 2.0 עם כרטיס מסך מובנה כרטיס מסך פעיל GeForce 7200 כונן קשיח 160GB SATA צורב DVD IDE ספק כח ג'נרי 500W מארז ATX עם מאורר 80 מ"מ אחורי ב-1400RPM בדקתי טמפ' וראיתי שהיא באזור ה-70 מעלות בביוס, שמתי אזהרה על 80 ו-90 מעלות וכמובן שהוא ציפצף. ניסיתי להחליף לקירור סטוק של מעבד AMD אחר שלא השתמשתי בו, ניקיתי ומרחתי AS5, הגוף קירור בקושי מתחמם לפני שהמחשב נסגר. מה שמוביל למסקנה שהגופי קירור לא יושבים טוב על המעבד - מה עושים במקרה כזה?

4. הלוח שלי הוא EPOX8KDA3J זכרונות ADATA ויטסטא 500 MHZ 512X2 מעבד amd 64 3200+ 754 אני לא מצליח לעבור את ה 2340 עם המעבד (2200 סטוק) אפילו 250 על מכפלה של 8 לא הצלחתי משומה(הצלחתי 242) ומצד שני לא הצלחתי גם 220 כשהזיכרון על 100 MHZ (1:2) לא ניסיתי העלאת מתחים כי בכזה או"ק קטן לא נראה לי שצריך.. הסטפינג שלי הוא DH7-CG מה שכן, ניסיתי עם חבר שלי (יש לו לוח DFI UT 250+ ) לשים אצלו את המעבד שלי והזכון, אותה בעיה, הורדתי את המעבד ושמתי את המעבד שלו (בלוח אם שלו) והצלחנו להגיע בכיף ל250 (זכרון על 500 ומעבד על 2400 בערך, יש לו מעבד 3000+) האם המעבד שלי הוא הבעיה או הלוח אם ? (הייתי צריך לבדוק עם החומרה שלו [יש לו כמו שלי רק מעבד 3000+ במקום 3200+ ז"א אותו זכרון] על הלוח שלי, ופ…

• 10 תגובות
    • 814 צפיות
  5. אני על טמפרטורות נמוכות, המערכת עובדת יציב ללא קריסה אחת.. אני משחק CRYSIS 2 גולש רואה סרטים HD 1080P, בקיצור המחשב פתוח 24\7 ללא קריסה . השאלה היא למה כשאני מפעיל OCCT על HIGH (בדיקת מעבד כמובן) המחשב קורס .? טמפרטורה תקינה מתחים יציבים ..

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by -impreza-,

קניתי מחשב חדש עם מעבד בולדוזר 3.1 עם 8 ליבות הדבר הזה יותר גרוע מטרקטור מה אתם מציעים כדי להפתר מהמאוורור הזה שעושה כל כך הרבה רעש?

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  7. אני ממש לא מבין בקטע של המאוררים אני מחפש: 1) מאורר חזק שיקרר טוב 2) שלא ירעיש יותר מדי למישהו יש רעיון מה לקנות?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by kinggil,

שלומות , מליון שנה אני כבר מדבר על המעבד שלי שהוא חם 72 מעלות בכיף משחקים הכי פשוטים נתקעים. קניתי מרחתי את הדברים הכי טובים שיש ולא עזר כלום. מה לעשות? לזרוק את המעבד לזבל??? עדכון ביוס אי אפשר כי הכי חדש זה מה שיש לי F6 . AMD זבל

• 7 תגובות
    • 725 צפיות
  9. Started by langa,

שלום לכם. בזמן משחק ב crysis המעבד מגיע ל 74 מעלות צלזיוס. האם זה תחום העבודה שלו? יש לציין שזהו מעבד athlon x2 dual cure socket 939 על לוח asus a8n-e. כמו כן שמתי פד הולכת חום בין המעבד לפלטה קירור של חברת אלפא ג'ל קישור: http://www.geltec.co.jp/english/product/pro_09.htm לאחר המשחק הטמפ חוזרת ל 61 מעלות תוך כדקה. דבר שמצביע שהפד קירור מוליך טוב לדעתי. מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  10. Started by Jack_g,

תגידו איך המעבד הזה לOC אפשר להגיעה איתו רחוק? מה הסטפינגים המומלצים בשבילו שיש בארץ? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  11. שלום לכולם. שבוע שעבר החלפתי את המעבד שהיה לי (Pentium Dual Core E5700) במעבד C2D E8400. המפרט שלי כתוב בחתימה. בנוסף, על ה- E5700 היה לי קירור של גיגהבייט מדגם VOLAR, שלא מוגדר כמוצלח כל כך אב עשה את העבודה, המעבד היה ב- OC קבוע על 3600MHz. על המעבד הנוכחי הרכבתי Freezer 7 Pro. כרגע עם המעבד הנוכחי, הטמפרטורה שלו במצב מנוחה - IDLE היא 39 מעלות, כשאין שום דבר שמעיק על המעבד. למיטב הבנתי זוהי טמפרטורה של המעבד במצב העמסה - LOAD, זה נראה לי די מוזר, וגם כשאני מנסה לבצע OC למהירות 3600MHz, דבר אשר לא אמור להיות בעיה עם הלוח שלי והמעבד הנ"ל, הביוס מאפס את ה- OC וחוזר למצב סטנדרטי. חשוב לציין שאת מדידת הטמפ' אני מבצע עם תוכנת CoreTemp, ל- 64 ביט. האם יש היגיון בטמפרטורות האל…

12. לאחר החלפת משחה טרמית הוא עובד עכשיו ב 56 מעלות. עליה של 7 מעלות! למה? צריך לתת זמן למשחה?

• 39 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. שלום לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז קודם כל שלום לכולכם שוב אז ככה, יש לי מחשב דיי ישן עם מעבד Dual-Core 3.4Ghz של Intel כמובן, והטמפרטורה שלו בחודשים האחרונים קפצה ל 60 מעלות ??? טוב, אז על מנת להוריד את הטמפרטורה פשוט הורדתי את מתח המעבד ל 1.2V מ 3V, כאשר 3V זהו ברירת המחדל בביוס, אני פשוט לא שם לב לשינוי בביצועיים וזה עדיין מראה לי שמהירות השעון שלי על 3.4Ghz. אז פשוט רציתי לשאול האם זה תקין והאם אמורים להיות שינויים בביצועים. [ ד"א בקשר לחימום המעבד קניתי משחת טרמית חדשה ואני פשוט צריך לנקות להרכיב מחדש את המאוור Vortex 752 שלי ;D ]

• 6 תגובות
    • 841 צפיות
  14. Started by מורדו,

יש לי טוניק ,המעבד על 30 בסטוק, במאמץ איזה 48 מעלות החלפתי משחה פעמיים ,בדקתי שהכל יושב טוב ,ממש מוזר כל הקטע האם זה ככה אצל כולם ?

• 8 תגובות
    • 723 צפיות
  15. Started by טל קורקוס,

המעבד במקור - 2.4GHZ עכשיו הוא 3.3GHZ לאיזה מעבד הוא מקביל E6500 ? או E6300 ? מעבד 3300MHZ BUS 275X12 275X4 = FSB 1100MHZ

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  16. Started by nzxt,

יש לי עכשיו את המעבד הנל והטמפ הממוצעת שלו במנוחה נע בין 50-60 מעלות שזה הרבה אני חושב במאמץ הוא עובר את ה80 בכיף הקירור שלי הוא סטוק של אינטל ..... מארז מאוורר מאוד 3 מאווררים המארז של אנטק מה הבעיה יכולה להיות? משחה טרמית או הקירור עצמו תודה

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  17. Started by MoMo-P,

אם אני בטמפ' 45-48 ללא מאמץ ובמאמץ מגיע ל-58 זה בסדר ?? או שהמקסימום המומלץ הוא 55 ?

• 7 תגובות
    • 601 צפיות
  18. היום קיבלתי את המחשב שהזמנתי עבור חבר שלי מעבד אינטל E6300 עם הקירור המקורי והביזיוני לוח גיגהבייט G31M-ES2L 2 גיגה זכרון כרטיס מסך HD4850 של ספיר 512 מ"ב הארדיסק 500 ג"ב של היטאצ'י ספק כח 500 וואט FSP עם מאוורר 12 ס"מ ו-Active PFC מצ"ב תמונה של המחשב. כמובן שאין פה שום דבר מיוחד מלבד העובדה שהמחשב נקנה במחיר מגוחך של 2020 שקל כולל מארז מיקרו וצורב LG. במארז הגיעו שני מאווררים 80 מ"מ שהוצאו ובמקומם שמתי מאוורר 92 מ"מ שפורק ממחשב דל ישן שיש בו דיודה ששולטת על המהירות לפי הטמפרטורה. התקנתי XP וישר ניגשתי למלאכת האוברקלוק, במכה ראשונה העליתי את הFSB ל-333 מה"צ, המחשב עלה וגם רץ חצי שעה של אורתוס כשהזכרון ב-500 מה"צ. מרשים בהתחשב שמדובר בזכרון CEON ללא צלע קרור …

• 7 תגובות
    • 916 צפיות
  19. שאלה בנושא.. ואיך ניתן לקרר את המעבד בנוסף לקירור סטוק?

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  20. Started by adamjo,

שלום רציתי לדעת איזה קירור יכול להתאים למעבד הנ"ל בתקציב של200 שח גג כרגע יש לי סטוק מקורי המעבד על 65 מעלות בנוסף רציתי לדעת האם המעבד הזה מסוגל להתמודד יפה עם או סי גבוה לוח מסוג GIGABYTE GA945-P-S4-3 VER 1.0 זכרונות מתדר 667 ו 800 אשמח לקבל תשובות

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  21. Started by super-MC,

מעבד חדש הרקבתי את התושבת קרור לא טוב בהתחלה הגיעה לי ל 60 מעלות אחרי זה חיזקתי הגיעה ל 54 עכשו זה נע בין 48 -47 ללא מאמץ במאמץ מגיעה ל 50-55 זה בסדר ?????????????????????????

• 3 תגובות
    • 507 צפיות
  22. שלום לכולם קניתי לאחרונה מפרט ונדמה לי שהטמפרטורות מוגזמות, המפרט הוא: מעבד: intel E6550 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 לוח אם: GIGABYTE GA-G33-DS3R זיכרון: 1gb*3 800Mhz כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9600GT 512mb מארז: compucase 6a19b ספק: HEC 450TW-TF קירור במארז: 2 מאווררים של Arctic Cooling אחד 80MM והשני 120MM. הטמפרטורות הם: כשאני מדליק את המחשב: תמונה מס' 1. בעבודה פשוטה (אינטרנט): תמונה מס' 2. במאמץ מלא: תמונה מס' 3. ובאמצע משחק (Command And Conquer 3 Tiberium Wars) הכרטיס מסך מטפס לאזור ה 65C +-. תמונה נוספת של סידור החוטים במארז: תמונה מס' 4. רציתי לקבל בבקשה את חוות דעתכם לגבי טמפרטורת הרכיבים, וסירקולציה במארז. תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 779 צפיות
  23. Started by iveco,

מה הטמפרטורה המקסימלית של המעבד ? יש לי גוף קירור של אינטל שמתי משחה טרמית מחדש אבל בביוס זה מראה 46-52 מעלות זה הרבה , אני יודע שהמעבד חמים 95W השאלה אם זה תקין ?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Shumy2,

היי, המעבד הנ'ל, קירור סטוק של אינטל מתחמם ל100 מעלות במשחקים.. מחשבות כלשהן? מה כדאי לעשות? המארז קצת קטן אז לא בטוח שקירור מיוחד ייכנס..

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by 00Amir,

יש לי I7 860 . כאשר אני פותח CpuZ ,Real Temp וסופר פי - אני מריץ את הסופר פי על 1M ואני רואה שהמעבד בכלל לא מתאמץ ( רק 10%) למה זה קורה? אני רואה גם ב CPUZ שהוא 2030Mhz במאמץ וב 1230Mhz במנוחה.. קראתי באתר של אינטל שהמעבד הזה עובד על 2.8Ghz במנוחה ו 3.4Ghz במאמץ... יש הסבר לדבר?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.