עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בledים יש חיבור טורי שכל הלדים לוקחים חתיכה מהזרם. ויש חיבור מקבילי שכל למקבל את הזרם המלא. לפירוט אפשר להכנס למדריך http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled4.php תמיד משווים זרם חשמלי לזרימה של מים במערכות קירור מים של היום משתמשים בחיבור טורי ככה שהמעבד מקבל מים "טריים" ואחריו הכרטיס מסך מקבל את המים מחוממים יותר ואם יש גם בלוק של northbrige אז הוא מקבל מים יותר חמים, כך שיוצא שזאת לא השיטה הכי יעילה. אז אם נחבר את המערכת מים בחיבור מקבילי אז יצא שכל אחד יקבל מים קרירים וככה זה יצא הרבה יותר מהיר, ועכשיו מגיע האבל. אבל בשביל חיבור מקבילי של 2 צינורות מקבילים צריך משאבה חזקה פי שתיים. אז אני לא מבין למה אנשים לא עושים חיבור מקבילי במערכת קירור מים, אפשר להשקיע ב מ…

• 41 תגובות
    • 3k צפיות
  2. שלום יש לי אינטל סלרון 1.7 צילמתי השבוע את הגוף קירור ואת המאוורר שיושב עליו שבא עם המחשב (לא קניתי אותו בנפרד).... עכשיו השאלות שיש לי הם: 1. האם הגוף קירור טוב? או מעפן? 2. כפי שתראו בתמונות המאוורר שיושב עליו קטן מאוד אז האם לא כדאי לי לשים עליו מאוורר 120 מ"מ ? (אין לי בעיות של חום במעבד פשוט יש לי מאווררים ספרים - וגם אני לא רוצה לקנות מאוורר למעבד ב 180 שקל כי בכל מקרה עוד חודשיים אני קונה מחשב חדש.. ). 3. כפי שתראו בתמונות הגוף קירור והמאוורר מוחזק ע"י בית כזה שחור מפלסטיק שמחזיק הכל, עכשיו אם אני רוצה לשים על הגוף קירור מאוורר 120 מ"מ אז איך אני אתפוס את שניהם ביחד צמודים למעבד? זה לא יכנס בתוך התופסן שקיים עכשיו (תמונות מצורפות). תודה מראש... נ.ב אני רק…

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  3. אוקיי אז ככה יש פה צוואר בקבוק? P4 3.GHZ 15 x 200 512x2 200mhz והטמפרטורות :הכל במנוחה MOTHERBOARD 39 CPU 58 COOLING FAN CPU תודה מראש

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  4. Started by h@c,

המעבד הוא 2.8 prescott והוא מגיע לטמפ הזאת במאמץ, ללא מאמץ 55. המאווררים עובדים (אין מאוורר מיוחד ככה קיבלתי את המחשב) לא עשיתי O. האם זה נורמלי ככה? (הלוח זה asus p4p800טמפ שלו בין 45-55)

• 10 תגובות
    • 850 צפיות
  5. Started by integral,

רץ טוב?

• 37 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. יש לי בעיה נשברו לי שני קליפסים במאורר שעל המעבד מה אני אמור לעשות אני מרגיש שהמחשב זז לאט תעזרו לי

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Bug2000,

שלום חברים. שידרגתי קצת את המערכת הישנה שלי למערכת לא כל כך חדשה, אבל בכל זאת הצלחתי להגיע לתוצאות יפות ביחס לכסף שהשקעתי - אז הנה התוצאות: מה אתם אומרים ? אני כנראה יכול להמשיך לעלות מהירויות, אז אעדכן בקרוב . עריכה - שחכתי לציין שהמחשב שהשתמשתי בו נמצא במפרט מחשב במהירויות הבאות - מעבד - 2530MHZ על מתח 1.70 (המתח ב CPUZ לא נכון). לוח אם - 240 באס זיכרון - 480 קאס 2.5 כרטיס מסך 465\710 [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by eshel107,

האם ניתן לישרוף כרטיס עלידי OC ללא שינוי מתחים בכלל. אני שואל באופן סדיר ולא אחד למילון.

• 1 תגובה
    • 411 צפיות
  9. השאלה היא האם זה מסוכן ? אני מניח שזה מעט גבוה מידי אבל האם זה מהווה סיכון למחשב או שאפשר לחיות עם זה בשקט ?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. לגבי I7-920 I7-860 ו I5-750 - אנא תרמו את הערכותיכם: אם אני רוצה לעשות להריץ חישובים כבדים וממושכים שמשתמשים בריבוי ליבות (רינדורים), איזה OC אני יכול לעשות - בלי לפגוע ביציבות - בכל אחד מהמעבדים הנ"ל? (עם קירור אויר) תודה למשיבים

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  11. שלום,יש לי מארז פשוט שקניתי בKSP הקטע שאין בו בפנל הקדמי כניסה של מאוורר יעני אין חורים או משהו אין איך להתקין אותו אני יודע איך לחבר מאווררים אבל לא יודע איך לאלתר או משהו ולהכניס אותו איפשהו..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Freezer,

שלום לכולם יש לי מארז midi-tower עם מאורר מארז אחד+מאורר של הםפק כח+מאורר מעבד,לוח-אם asus a7v133,מעבד amd1000 ,כרטיס מסך radeon64 , זיכרון 256 . בדקתי ב BIOS את החום של המעבד הוא משתנה בין 55 ל57 ,האם זה בסדר. האם כדאי לי להוסיף עוד מאוררים(כרגע אני משתמש ב VOLCANO2 ). נ.ל האם יש קשר ביו חום המעבד לעובדה שבאשר אני משחק במשחק commando2 הוא נסגר וחוזר לDESKTOP . (בדקתי אין סיבות אחרות,דרייברים מעודכנים). :smoke:

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. Started by Spyro,

שלום, החלטתי שאני רוצה לפני שאני נפרד מהמחשב שלי לנסות ולראות כמה רחוק הוא יכול להגיע... יש לי: P4 1.7 256 RDR M.B: intel maryville D850MV ודיסק קשיח של WD 7200 Geforce Fx5200 שאלתי היא, באיזה תוכנה להשתמש? האם אפשר לעשות אוברקלוק לכל הרכיבים האלו? ובכלליות אלו עצות נחמדות יש לכם לתת...

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  14. Started by MarkeR,

הרצתי את SANDRA על המחשב שלי , וזאת התוצאה שיצאה לי : האם זה טוב ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. עבור אינטל, סוקט 775: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=11&artpage=2191&articID=519 מסקנה מעניינת היא שלמרות שהנינגה הוא השקט ביותר, הקירור הטוב ביותר הוא של הזלמן 9700 והבדל הרעש ביניהם ב-LOW זניח לחלוטין. לעומת זאת, ב-HIGH הזלמן ממש רועש (62DBA זה מחריש אוזניים) אבל עדיין מקרר ב-5 מעלות טוב יותר מהנינג'ה ב-HIGH. עבור AMD: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=2180&articID=519

• 5 תגובות
    • 647 צפיות
  16. Started by MORIDIN,

עשיתי אוברקלוקינג רצחני למעבד שלי, מ-550 ל-577 ;D והוא מגיע לטמפרטורת מקסימום של... 31°C... יכול להיות? או ש-MBM דפוקה? זה מעבד פנטיום 3. אם יש עוד פרטים שצריך לדעת, נא לשאול אותי.

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. חודש טוב לכולם, יש לי מארז פשוט, ומעבד סלרון 1000 טואלטין (.13 מיקרון), עד לפני מס' חודשים היו לי ארבעה מאווררים במארז (אחד מקדימה, אחד מאחורה ושניים בדלת) וניתקתי את כולם , המאוורר היחיד שנשאר לי הוא של המעבד (מקורי של אינטל), וחשבתי לעצמי: האם אני יכול ולכוון עליו (בלי היטסינק) מאוורר 80מ"מ רגיל בלי שזה יפגע במעבד ? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 509 צפיות
  18. Started by ntl,

???

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by Cereal Killer,

אהלן, אני מחפש מאורר 120 לתקוע על TRUE מה אתם אומרים על: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 ?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום. אני מחפש מאוורר טוב ככזה שידחוף אוויר לתוך המארז [מאוור קדמי]. כאשר התחלתי לחפש, רק הסתבכתי. דבר ראשון שהופתעתי ממנו הוא המחיר. יקר! דבר שני, יש המון נתונים שונים - מהירות הסיבוב, אבל גם מדד של כמות האוויר ה"נדחפת". יש המלצה שתעזור לי קצת לצמצם את החיפוש? אולי מותג שכדאי להיצמד אליו, או מאוורר ספציפי? תודה מראש! הערה צדדית [ושאלה תאורטית]: במידה והייתם צריכים לבחור מאוורר יחיד למארז, היכן הייתם מתקינים אותו? כמכניס אוויר [קדמי], או מוציא אוויר [אחורי עליון]? תודה!

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  21. Started by dbx22,

יש לי רדאון 9500 פרו. עכשיו ראיתי באינטרנט כשגלשתי שיש את התוכנה הזאת: ATITools 0.0.20 שאפשר לעשות איתה אוברקלוק לכרטיס. אז רציתי לשאול האם זה בטוח? ואיזה פרמטרים לשים בתוכנה בשביל אוברקלוק טוב. וגם רציתי לשאול עד איזה "רמה" הכרטיס שלי מסוגל להגיע(לדוגמא: 9700NP וכו') תודה רבה ולהתראות!

• 6 תגובות
    • 624 צפיות
  22. Started by Lambomeir,

שלום, זה המצב של המחשב שלי אחרי ריסטרט ללא ביצוע אוברקלוק - http://www.zshare.net/image/19633618ded91208/ אני חושב שזה חם מדי, רציתי לבצע oc ואני מפחד בגלל שאחרי שעשיתי oc המעבד די התחמם (לא במאמץ) - http://www.zshare.net/image/19633708cbec9843/ איך אני יכול לפתור את זה? המפרט שלי זה לוח אם gigabyte דגם ex38-ds4 מעבד e8400 כ.מסך 9800gtx ספק 400 וואט של antec

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. ידיעה מאוד מעניינת: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661 ניראה שיש בעיה בסוקט לפלטפורמת LGA-1156 המיוצרת ע"י Foxconn. הבעייתיות היא שהסוקט המיוצר ע"י Foxconn, מורכב בלוחות של חברות שונות כמו ASUS, DFI וכולי....כך שלהימנע מלוחות של Foxconn לא תיפתור את הבעיה. מלבד זאת בידיעה יש מספר נתונים מאוד מעניינים: מסתבר שב OC ל 4 GHZ בפלפטפורמת 1156 וגם 1366 - המעבד לבדו צורך כ 15-16 AMPER במאמץ מלא. (לכל מי שמעוניין בחישובים לצורך קניית ספק כוח).

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. אהלן כרגע יש לי מארז מידי 300W רגיל (יחסית רחב ומרווח) עם 2 מאוורים בתוכו, אחד מתחת לספק שמוציא אוויר ואחד למטה שמכניס אוויר. עכשיו הטמפרטורה של הלוח אם שלי היא 35 בערך במנוחה ו 38 במאמץ, הטמפ' האלה לא נראות לי כל כך (הטמפ' של המעבד סדר גמור) ותכננתי איזה מוד קטן. לקדוח חורים בצד ולמעלה ולשים עוד 2 מאווררים 80 מ"מ. עכשיו יש לי כמה שאלות, קדיחת החורים זה לא בעיה (אני אקח את זה למסגריה או משהו, לא בעיה). עכשיו נגיד קדחתי את החורים (חור אחד עגול גדול וארבעה קטנים מסביבו לברגים) וקניתי מאווררים וגרילים, איך אני מחבר את המאווררים לחורים? יש ברגים מיוחדים כאלה? איפה אתם ממליצים לעשות לי את החורים? יש איפשהו מאמר על איפה בדיוק לעשות ואיך? (חוץ מהקדיחה חורים כי זה לא בעיה) תו…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by MachineX,

ברשותי פנטיום 3 1000. ברצוני לדעת מה יכולות האוברקלוקינג שלו(אם ציוד זול)?

• 3 תגובות
    • 833 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.