אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת אם הורדת מתח למעבד זה מזיק למשל בימקום 1.4 לתת לו 1.375 זה מזיק למעבד? זה לA64 3000 939 כי זה מוריד כמה מעלות אז רציתי לדעת אם זה מזיק כמו תוספת מתח תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
לא ידעתי אם לפרסם את ההודעה בפורום הזה או בפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות". -- אני בקרוב הולך לשדרג את המחשב שלי לחלקים הבאים: + IS7-E (865PE) 474.00 ¤ + Antec 1000 AMG P/S not include Case 529.00 ¤ + HEC (Herolchi) 300AR-TF Power Supply 159.00 ¤ אני רוצה להתחיל לעשות קצת אוברקלוק במחשב שלי. יש לי מעבד: P4 (Northwood) 2.4GHz האוברקלוק שאני רוצה לעשות יהיה ל 2.6 - 2.8 (מהירות שלא תדרוש קניית קירור חדש.. בנתיים). כרגע יש לי זכרון 512 ללא שם. אבל על השבבים של הכרטיס כתוב VT. אפשר וכדאי לעשות איתו OC ? CPU-Z אם לא, חשבתי להחליף אותו, אבל אני לא יודע איזה זכרונות כדאי לי לקחת. יש לי 300 ש"ח. עם זכרונות של ADATA ב250 ש"ח (בקיי.אס.פי) אפשר לעשות א…
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
-
-
בעקבות הפחד שלי מהמתח הגבוה נכנסתי לביוס כדי לבדוק שהמתח אכן תקין וחשכו עייני! הביוס הורה על כך שהטמפרטורה של המעבד היא: 73-72 מעלות ולא פחות! אתמול פתחתי את המארז ונחרדתי לגלות שהמאוורר 80 מ"מ שאמור להכניס אוורי בקושי זז בגלל שהוא מלא באבק :o... מה אני אמור לעשות? איזה מאוורר לקנות? ואיך יכול להיות שמעבד עם צלעות קירור סטוק + מאוורר סטוק + לידם מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר מגיע לטמפרטורה כל כך גבוהה?? תודה מראש לכל העוזרים/ות
-
- 10 תגובות
- 696 צפיות
-
-
הודעה ראשונה שלי, אז דבר ראשון שלום. רציתי להתחיל להתעסק באוברקלוקינג, קראתי את המדריכים באתר, אבל שמתי לב שהם די ישנים ולא כ"כ רלוונטיים. הרצתי חיפוש ומצאתי את הקישור הבא: http://www.pcarena.org/ib/index.php?showtopic=2329 אני חושב שהמדריך עזר לי, את האמת הייתי בשוונג ובטוח שאני הולך לבצע אוברקלוק רצחני עד שנכנסתי לביוס. נתחיל מכמה דברים בסיסיים. אני רץ על P4 2.6 עם לוח אינטל D865PERL. שיכלול של הטמפ' שראיתי בביוס וב speedfan (שהורדתי מהמאגר פה) מראה שהטמפ' הממוצעת(לא במאמץ) היא משהו כמו 50 מעלות +- 3 מעלות. חזרה למאמר, אני לא ממש יודע מה הכופל ומה הFSB אצלי. ב CPU-Z יש ערך Multiplier של x13, אז כנראה שזו המכפלה. ה FSB נושק ל 200, אבל לא נוגע בו. אני מאמין שאלו באמת הער…
-
- 17 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני רוצה מערכת קירור מים למעבד AMD Sempron 2200 איזה אתם ממליצים ומאיפה ? [mrshukas@gmail.com
-
- 9 תגובות
- 576 צפיות
-
-
יש לי בעיה באוברקלוק מעל520MHZ עם הזכרונות (g.skill( הגעתי עם המעבד ל2340 mhz עם מכפלה של 9 עם תזמונים של 2.5-3-3-5 V.2.9 עכשיו ניסיתי גם תזמונים כמו 2.5-3-3-7 ב-550 MHZ במתח V2.9 וגם 2.5-4-3-8 מעבד 2476 MHZ עברתי את הטסטים #5,#8 בMEMTEST במשך שעות ללא שגיאה אבל ב-WIN לא הצלחתי לעבור אף טסט של prime ניסיתי לעלות מתחים למעבד הגעתי עד 1.5 ללא הצלחה כרגע אני על המתח הרגיל ראוי לציין שהטמפ' טובות 32 במנוחה 39 במאמץ אולי לעלות עוד קצת מתח למעבד? יש למישהו הצעות או למה אני לא מצליח יותר מזה? תודה מראש !
-
- 0 תגובות
- 451 צפיות
-
-
היום קיבלתי את הצ'נברו שלי מLOGIC ואחרי שאני פותח את הקופסה אני מגלה להפתעתי כי המארז מגיע בלי מאוורר אחד לרפואה... אחרי טלפון זועם ללוג'יק שבו טענתי כי דיברתי עם הבחור שלהם במחסן והוא טען כי הצ'נברו מגיע עם מאוורר 90 מ"מ מאחורה (שאלתי אותו בטלפון פעמיים כדי להיות בטוח..) הם הבטיחו לשלוח לי מאוורר על חשבונם בדואר. בקיצור- תבדקו איזה מאוורר מגיע (אם בכלל) עם הצ'נברו שלכם לפני שאתם קונים!! לגבי השאלה: עד כמה כדאי לקנות מאוור 120 מ"מ בשביל התושבת האחורית ולהעביר את ה90 מ"מ לתושבת הקדמית...? ואיזה מאוורים שקטים ניתן להשיג בארץ?
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חושב על ליקנות מערכת קירור מים והחלטתי שאני רוצה לעשות אחד איכותית כי רוב המרכיבים בסופו של דבר ישארו חוץ מהבלוק קירור ואני מתלבט בין שתי רדיאטורים האחד זה: Asetek Radiator RDT02 120mm TRIPLE Black Ice Pro III והשני הוא: Danger Den Black Ice III Xtreme Radiator - Black 1/2 ההפרש במחיר בין שתי הרדיאטורים האלה הוא כ200 שקלים ורציתי לדעת אם ההפרש מוצדק, נכון זה מערכת שקונים בערך פעם בחיים אבל עדיין אני לא רוצה לבזבז כסף סתם אם מישהו יכול להפנות אותי לאיזה סקר שוק שמראה את לפחות את שתיהם מבחינת ביצועים וכאלה או להסביר לי עם כמה שיותר פירוט מה ההפרש הגדול בינהם ומה הסיבות ואם יש טעם בכלל להשקיע את ה200 שקל ברדיאטור ... כי אחרי הכל ה200 שקל האלה ילכו על דברים אחרים כגון ה…
-
- 2 תגובות
- 447 צפיות
-
-
בונא אחים שלי אני מסתכל לי ב- SpeedFan ופתאום מקבל שוק של החיים! לעזאזל המתחים הם: Vcore1: 1.70V Vcore2: 2.77V פאקקקקקק מזה המתחים האלה למעבד AMD Athlon XP 2800+ ??????????????????? ולא עשיתי שום OC! הצילו אני מת פה! עוד שניה הוא נשרף לי! בדקתי גם ב- CPU-Z וזה מראה לי: Voltage: 1.696-1.712 והוא רושם שהבאס זה 332.7 והמכפלה: 12.5 מה לעזאזל קורה פה? בבקשה תעזרו לי תודה מראש לכולםםםםם
-
- 10 תגובות
- 632 צפיות
-
-
תמליצו לי על קירור טוב ל-cpu שלא יעבור את ה-200 שקל יכול קצת לחרוג האם ה-beetle של thermaltake הוא קירור טוב?(לא ל-oc)
-
- 7 תגובות
- 690 צפיות
-
-
בעע עד אתמול הייתי בטוח ש XP120+THUDERBLADE120MM זה ה-דבר... עכשיו אני לא יודע כלום מצאתי כמה גופי קירור בטווח מחירים הזה ואפילו פחות והם נראים ממש ענקיים (לא ש ה XP120 קטן...)... הנה כמה שמצאתי חוץ מה TR... Thermaltake Sonic Tower - גוף קירור פשוט עצום... הוא בכלל טוב חוץ מהרושם שהוא עושה? THERMALTAKE BIGTYPHOON - גם אחד ענקי... בט'רד אחר אמרו שהוא יותר טוב מ ה TR... נכון? COOLER MASTER Hyper 6 - עוד גוף קירור ענקי... הוא נראה דווקא טוב ובאיזה מקום הוא זכה בבחירת העורך... איך הוא? אם יש הצעות, דעות, הטרדות, שטויות וכו' אל תהססו לכתוב תודה D:
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בדקתי טסט של benchmark ב תוכנה ואחרי 11 טסטים היא נקעת למה זה? תודה
-
- 8 תגובות
- 484 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, המעבד AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego לוח:DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR מתלבט בין: Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan או Thermalright XP-120+מאוורר 120MM או Thermalright XP-90C for P4&K8+מאורר 90MM תודות מראש
-
- 8 תגובות
- 876 צפיות
-
-
המעבד שלי מגיע ל עובד ב 60+ cבמאץ ובמתכבה ב 80תוכנות כבדות ) המפרט שלי a64 3000+ tr2 hec compuse 2*120 חשבתי על לקנות את זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2516 בנתיים לא יהיה לאן לחבר את 80 אבל אני כבר יאלתר משהו כשיהיה לי יותר זמן פנוי מה דעתכם על הסט הזה הצעות אחרות זולות יותר אותו מחיר יתקבלו בברכה עריכה:הבנתי ש ב hec אחד המאוורים אמור לבוא אם חיישן ובמידה ומקצרים אותו אז המאוור יעבוד במהירות המקסימלית מישהו יכול להביא לי עוד פרטים בנושא או שאולי עדיף להחליף את הקירור של המעבד ? אם כן אל איזה אתם ממליצים התקציב שלי הוא כ 200 ש"ח רצוי פחות
-
- 1 תגובה
- 444 צפיות
-
-
שלום לכולם אתם זוכרים אותי? זה אני עם המחשב A64 3000 939 GIGABYTE K8NF9 2X256 D43 400MHZ והיה לי בעיה לעשות למעבד שלי OC אפילו של 100MHZ אז נישיתי לשחק עם ההגדרות והיגעתי לזה ובינתיים יציב כנראה הבעיה הייתה שהמעבד שלי דורש יותר מתח בOC מהמעבדים האחרים סטיפינג גרוע כנראה אז תגידו לי בבקשה האם המתח למעבד שהוא בין 1.44~1.48 הוא גבוהה או מסוכן?? המעבד לא מגיעה ל40 מעלות במאמץ! האם המתח בסדר ולא יהרוג את המעבד בקרוב?? הLDL הוא על X2 והמחלק הוא CPU/11 תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 598 צפיות
-
-
איך הזכרון שלי Hynix 512 400Mhz D43 עושים 2-3-3-7 במקום 3-3-3-8 על 400Mhz ללא אוברקלוק או תוספת מתח?
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום ביצעתי עכשיו OC העלתי את הבאס מ199.50 ל204 (בעזרת התוכנה CLOCKGEN) אוקיי הכול טוב ויפה עשיתי בדיקת PRIME 95 למשך חצי שעה ככה והיא הייתה בסדר.... לאחר מכן הפעלתי את המחשב מחדש הווינדוס עלה... נכנסתי לCPUZ וכל ההגדרות חזרו לקדמותם... כאילו הבאס חזר להיות ל199.50... למה זה ? איך אני פותר את הבעיה ?
-
- 14 תגובות
- 782 צפיות
-
-
המעבד שלי: הלוח : gigabyte 8sq800 (המעפן, שגיליתי שמונע מהמעבד שלי לנצל את הפונטציאל שלו הFSBשלו לפי מה שביררתי היה אמור להגיע ל 200 לפחות!!) בקיצר גם הספק שלי ג'נרי ורעשני.. הזכרונות 512 SDRAM ..... מה שאני מתכוון לעשות זה להחליף: לוח: IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA? http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=80 מארז: HEC Compucase CI-6A21 400W? קירור: xp90 של TR (כ.מסך: leadtek 6800NU בלי שום קשר...) שאלותיי: א. יש לי התלבטות בין אילו זכרונות לקחת של 512MB (שני שכרונות) ADATA הזולים או OCZ המעולים שעולים אבל יותר או בכלל של סמסונג ב. אם המעבד שלי הוא מסוג revision c1למה יש לו רק 134 FBS? הוא לא אמור להיות 200?...…
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
חברה אני מחפש מדריך כבר הרבה זמן יש מצב שתעזרו לי למצוא? אני יודע שהכרטיס ברצפה, בגלל זה לא חבל עליו...
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
לאחר פריסת הפרוייקט במשך קרוב לחודש, החליט צוות האתר לפתוח בפעולת סינון כנגד כל אלה שמשתמשים בתגים ובשם האתר בצורה צינית ולא רצינית. בזמן הקרוב, יישלחו הודעות פרטיות לחברי פורום שונים שלפי דעת הצוות ודעתי התג שלהם לא מכובד ולא מייצג את הקהילה בצורה רצינית ואיכותית. מטרת הסינון אינה(!) לפגוע באותם משתמשים שייתבקשו להוריד את התג שלהם, אל מתבצעת רק למען הקהילה, שמה בארץ ובעולם. כל נושא התגים יצא מפרופורציה - כנראה הסברנו את עצמנו לא נכון: כנראה מה שחברי הפורום והאתר הבינו, שכל חבר באתר חייב לשאת את התג. לא זאת היתה הכוונה שלנו - הכוונה שלנו היתה שכל חבר באתר, שמעוניין לקדם את שמו של האתר, ואת שמה של הקהילה הישראלית בעולם הצורה רצינית ובכבוד - הוא זה שייצג את הקהילה. מאח…
-
- 127 תגובות
- 14.3k צפיות
-
-
אני מכוון את התוכנה לתדר של 500 עושה את הבדיקה והכל לוחץ על החל ועדיין התדר שלי לא משתנה מי שכול לעזור תודה
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם! נכנסתי לי לתומי לתוכנה SpeedFan ו- Sandra והופתעתי לגלות שיש בעיית טמפרטורות במארז, שכן יש לי מאוורר סטוק על המעבד, מאוורר 80 מ"מ שמכניס ועוד מאוורר 120 מ"מ (עם תעלה פתוחה קטנה ששואבת מהמעבד אוויר) שמוציא אוויר. אלה הגילויים: לפי התמונות אפשר להבין שהספק כוח פשוט רותח! מה אפשר לעשות בנידון והאם הטמפרטורות האחרות טובות? נ.ב מוזר מאוד שב- SpeedFan נוספה טמפרטורה בשם: HD0. מישהו יודע על מה היא מצביעה? אולי על ה- Hard Disk? תודה מראש לכולם.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה... אני מתחיל בכל העניין הזה של האוברקלוק.... לאחרונה רכשתי Thermaltake Big Typhoon ... עכשיו אני מצליח לעשות אוברקלוק רק של עד 150 מגה הרץ... ואני לא מבין למה...הטמפ' של המעבד טובה מאוד (אוברקלוק 36c) כאשר אני מעלה על 200 ומריץ את 3dmark 2005 הוא נתקע לאחר כמה זמן.... מה אני צריך לעשות כדיי לעבור את ה200 ולהיות יציב... מפרט בחתימה.
-
- 9 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני כרגע על באס 116 שאני מעלה ל117 זה פשוט לא מזהה את הכוננים אתם יודעים אחרי המסך שרשום את השם של המעבד בהתחלה שניה אחרי שהמשחב מופעל אז זה נתקע לי שם מה אני צריך לעשות? ואני לא מבין למה זה כי העלתי בווינדוס עם תוכנות כמו קלוק ג'ן עד ל 2000 מגה הרץ והמחשב עבד יופי... ועוד משהו כשאני נכנס לתוכנות לבדיקת טמפ' בווינדוס אז איך שזה מראה לי את הטמפרטורה המחשב מפסיק להגיב ואני נאלץ לעשות לו ריסט מישוה יודע למה זה קורה? וזה לא בגלל המעבד כי זה גם קרה לי שהייתי בדאון קלוק... תודה מראש, המפרט בחתימה שלי :-*
-
- 7 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שבת שלום . יש לי תגוף קירור XP120 ואני מכשרוני שברתי את אחד הקיליפסים שמחזיקים תגוף קירור עכשיו הוא עדיין מחזיק אותו אבל אם אני לוחץ עם האגודל על הפינה שאין בה תפלסטיק אז יורד בטיל 2 עד 4 מעלות (אולי יותר) ואני חושב גם שאחרי מספר דקות בטח הטמפ' תירד יותר. אז השאלה שלי יש מצב כלשהו אני משיג פלסטיק חדש כזה במקום כלשהו? ואם אין מצב בעולם לא משנה מה אני יעשה יש לכם במקרה איזה פתרון יצירתי שיכול להחזיק אותו כמו שהוא אמור להיות?
-
- 18 תגובות
- 905 צפיות
-